nPb
Επιφανές μέλος



Επίσης με τη συμβολή των ΜΜΕ και των social media έχει αυξηθεί πολύ ο λαϊκισμός και αρκετοί νέοι βλέπουν την Ελλάδα από το πληκτρολόγιο! αντί να λάβουν δημιουργική δράση μήπως και αλλάξει κάτι. Το εύκολο είναι να προβάλλονται τα θετικά στοιχεία π.χ. της Σουηδίας ή ότι για χίλιους καλούς λόγους αξίζει η μετανάστευση στη Γερμανία. Το δύσκολο είναι τι αντιπροτείνεται στην μαζική αδράνεια, φυγοπονία και φυγή προς το εξωτερικό για έναν μισθό; Συμφωνώ ότι η οικονομική και πολιτική υπάρχουσα κατάσταση δεν βοηθάει σε κίνητρα. Ζούμε σε μια άσχημη συγκυρία. Μεγάλη ομάδα νέων, συμπολιτών μας δεν έχει εναλλακτικές, δεν έχει πτυχία, δεν έχει κάποια τέχνη με την έννοια της εξειδίκευσης. Ζει με την οικογενειακή στήριξη. Όμως πέρα από αυτό, τι μέλλον δίνουμε σε αυτή τη χώρα; Θα μας κρίνει η Ιστορία, οι επόμενες γενιές θα μας φασκελώνουν.
Δεν μ' αρέσει η αφοριστική άποψη της γενιάς του Facebook, ότι στην Ελλάδα μένεις μόνο για διακοπές. Η διαφορά των ξένων λαών είναι ότι στηρίζουν και τα αρνητικά τους στοιχεία, προβάλλοντας τα θετικά τους στοιχεία με διαδικασίες marketing. Εμείς αντιθέτως, βλέπουμε ή θέλουμε να βλέπουμε τη μια όψη των πραγμάτων. Αυτή που ίσως βολεύει αρκετούς. Ίσως βολεύει και ξένες Οικονομίες ή Κέντρα Αποφάσεων Χάραξης Πολιτικής.
Η άλλη όψη είναι ότι δεν υπάρχει στην κουλτούρα μας, η σκληρή δουλειά, η δουλειά χωρίς κομματικά δεκανίκια και εξυπηρετήσεις με τους πολιτικούς. Δεν υπάρχει στο όραμά μας, η Ελλάδα των επόμενων 10-15 χρόνων που θα τη φτιάξουμε με δουλειά όλων μας. Ζούμε μόνιμα στο χθες. Ορισμένοι (νέοι) ζουν ακόμη με άσβεστη επιθυμία να βολευτούν ξανά σε μια καρέκλα με μισθό. Συντηρούνται "μαυσωλεία" πάσης φύσεως και συντεχνίες που παγιδεύουν το αύριο, το νέο, το φρέσκο γιατί η εξέλιξη στο άγνωστο τρομάζει! Το νέο απαιτεί ευθύνες και σωστή διαχείριση για να έχει μέλλον και διάρκεια. Λέξεις άγνωστες, καθώς ο καιροσκοπισμός, ο τυχοδιωκτισμός στις σπουδές, στην δουλειά, στην πολιτική, στην αυτοδιοίκηση, στον εθελοντισμό, ... χαρακτηρίζουν απόλυτα την πορεία της χώρας μας εδώ και αρκετές δεκαετίες.
Εκεί όμως επενδύουν οι Αυστραλίες, οι Δανίες και οι Ολλανδίες. Στο risk management της κοινωνίας και της ζωής. Οι θεσμικοί φορείς εκεί δαπανούν κονδύλια σε κάθε θεσμό της δημόσιας ζωής γνωρίζοντας ότι θα υπάρξει αντισταθμιστικό κέρδος, γιατί οι πολίτες εκεί γνωρίζουν από μικρή ηλικία τι υποχρεώσεις και τι δικαιώματα έχουν απέναντι στο κοινωνικό σύνολο της χώρας τους. Συμβάλλουν ενεργά στο σήμερα, μαθαίνουν να πετυχαίνουν με σκληρή δουλειά και όχι με παπαγαλία, να ανανεώνουν την στάσιμη σκέψη, να στηρίζουν τη νεολαία, να αποβάλλουν λάθος και γερασμένα στοιχεία για να υπάρξει η αυριανή κοινωνία, η γενιά που θα τους διαδεχθεί. Σχεδιάζουν ένα κράτος που να σέβεται τον πολίτη, τον μετανάστη, την δημιουργική σκέψη και να καλλιεργεί την περιβαλλοντική συνείδηση στην πράξη (διότι από εκεί ξεκινάει η κοινωνική συνείδηση). Η αντιπρότασή μας σε μια τέτοια χώρα σαν την Ελλάδα, γιατί πρέπει να είναι τόσο λίγη; Γιατί πρέπει να βλέπουμε το εξωτερικό ως την μοναδική λύση στην Ελληνική μιζέρια των τελευταίων ετών;
Ίσως για αρχή έπρεπε να μειώσουμε την τηλεθέαση του Σκάι και του Μega.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ryuzaki
Πολύ δραστήριο μέλος


Παρόλο που αντιπαθώ με τα μπούνια το καπιταλιστικό πρότυπο, θεωρώ ότι από τις υπόλοιπες χώρες του πλανήτη που λειτουργούν έτσι, είναι το πιο εύκολο μέρος να καταφέρεις από σχετικά χαμηλά να χτίσεις μία αξιοπρεπή ζωή (αλλά να τη χάσεις και το ίδιο εύκολα έτσι, να τα λέμε όλα).
Από μία άλλη άποψη, θα επέλεγα Ιαπωνία, ως χώρα που είναι ελάχιστα επηρεασμένη από Θρησκείες όπως ο Χριστιανισμός. Σίγουρα, και εκεί υπάρχουν διάφορα κατάλοιπα άλλων θρησκειών, όμως πολύ περισσότερο ανθρωποκεντρικές, και έχουν αρκετά μικρότερο αντίκτυπο στις ζωές των ανθρώπων.
Αλλά προτιμώ να το παλέψω εδώ, με όλες τις δυσκολίες που βιώνουμε όλοι μας, και να βοηθήσω και εγώ από την σκοπιά μου να καταφέρουμε όλοι οι καταπιεσμένοι να βρούμε μία συνολικότερη λύση, μακριά από την κανονικότητα που μας θέλουν να ζούμε. Στο μέλλον όμως, δεν παίρνω όρκο ότι δεν θα μου την βιδώσει και θα αντέξω να κάτσω εδώ.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Valous
Εκκολαπτόμενο μέλος



Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
nPb
Επιφανές μέλος


Η Ελλαδα του 2000 οπως μου εχει περιγραφθει θα ηταν τελεια επιλογη..![]()
Καθώς ήμουν λίγο μεγάλος τότε, δεν θυμάμαι να ήταν καλύτερα τα πράγματα πέρα από ένα υπερμεγέθες κομματικό κράτος, μια διαπλοκή στο έπακρο και μια φούσκα καταναλωτισμού. Άνθρωποι με απολυτήριο δημοτικού είχαν μισθό που άγγιζε τα 3000 € το μήνα. Πάλι κάποιοι με πτυχία ήταν και τότε άνεργοι!


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Xaris SSSS
Διάσημο μέλος


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
vassilis498
Διακεκριμένο μέλος


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.


Ιδιως οσοι ειστε γιατροι μην το σκεφτεστε καθολου, γιατι εχουμε τεραστια ελλειψη. Στη Γαλλικη πρεσβεια για πληροφοριες, τις βαλιτσες και ξεκινατε μια νεα ζωη. Μην χαραμιζετε τα νιατα σας στην Ελλαδα. Ψηφισατε εναν νεο ανθρωπο μπας κι αλλαξει τα πραγματα κι αυτος το εκανε νεο Πασοκ. Δεν υπαρχει καμμια ελπιδα. Μονο εξω θα ζησετε σαν ανθρωποι και θα δουν μελλον τα παιδια σας.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 209912
Επισκέπτης


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Jack of Spades
Περιβόητο μέλος


Ιδιως οσοι ειστε γιατροι μην το σκεφτεστε καθολου, γιατι εχουμε τεραστια ελλειψη.
Montpellier?

I know...κρίμα που δεν μιλώ ούτε μου αρέσουν τα Γαλλικά!
Καλά όχι ότι είναι και κάνας τρελός εργασιακός προορισμός για engineers, λέμε τώρα...
Αν όλοι οι Έλληνες με μυαλό και όραμα φύγουμε έξω πως θα αλλάξει η Ελλάδα?
Από μέσα ούτως ή άλλως δεν θα την αλλάξουν ποτέ, γιατί πάντα θα είναι μειονότητα!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.


Η μονη ελπιδα ηταν να βγαλει η κριση καποιο πατριωτικο κομμα με στηριξη λαου, ενοπλων δυναμεων και μυστικων υπηρεσιων. Δυστυχως ο βολεψακιας Ελληνας το μονο που καταφερε ηταν πως να αντικαταστησει το πασοκ. Τωρα που ο δικομματισμος ειναι και παλι εξασφαλισμενος, το ιδιο διεφθαρμενο συστημα με τους νανους ηγετες συνεχιζει. Κανενα διδαγμα δεν εχει εξαχθει απο ολη αυτη την περιπετεια. Περιμενοντας τον επομενο Ελευθεριο Βενιζελο, δεν μπορεις να κανεις σαν την ανεραστη κορασιδα που περιμενει τον πριγκηπα. Πρεπει να κοιταξεις και τη ζωη σου. Δεν υπαρχει διαθεση για αγωνα για να μεινεις να οικοδομησεις τη χωρα κι επομενως δεν εχει κανενα νοημα.Αν όλοι οι Έλληνες με μυαλό και όραμα φύγουμε έξω πως θα αλλάξει η Ελλάδα?
Εχει φυγει μπορει και ενα εκατομμυριο εξω και ισως να φυγει κι αλλο ενα. Οποιος εχει μυαλο και ορεξη για δουλεια απλα καταδικαζεται σε αυτη τη χωρα. Ο Ελληνας δεν ειναι Γερμανος, Εβραιος, Γιαπωνεζος, Αμερικανος που ανασκουμπωνεται και χτιζει, ειναι ενας λαος τεμπελης και κουτοπονηρος που εμαθε να ζει με δανεικα. Ειναι λαθος που πιστευεται οτι τους Ελληνες τους χαλασε ο Αντρεας με το πελατειακο συστημα. Παντα τετοιοι ηταν. Δες και την εκθεση Πορτερ του 1947 που τον εστειλαν οι Αμερικανοι να καταγραψει την μεταπολεμικη κατασταση (Για να μη φτασουμε κι ως τον Κωλεττη που ροκανισε τα δανεια κι ελεγε «Οι Ελληναδες μου τα φαγανε»).
Υπάρχει μεγάλη ανομοιομορφία εις το βιοτικόν έπίπεδον και τα εισοδήματα ανά την Ελλάδα. Οι κερδίζοντες, δηλαδή οι βιομήχανοι, οι έμποροι, οι κερδο#σκόποι και οι μαυραγορίται, διάγουν έν πλούτω και χλιδή, το πρόβλημα δε αυτό ουδεμία κυβέρνησις το αντιμετώπισεν αποτελεσματικώς. Εν τω μεταξύ αι λαϊκαί μάζαι περνούν μιαν αθλίαν ζωή. Οι κερδίζοντες είναι σχετικώς ολίγοι τον αριθμόν και ο συνολικός πλούτος των, περιερχόμενος εις τό σύνολον του πληθυσμού θα έπέφερεν ελάχιστην βελτίωσιν των γενικών συνθηκών διαβιώ#σεως. Αλλ' ο πολυτελής τρόπος ζωής των εν μέσω της πτώχειας συντείνει εις το να εξοργίζη τας μάζας και να υπογραμμίζη την δυστυχίαν των πτωχών.
Η δημόσια διοίκηση είναι υπερβολικά εκτεταμένη. Οι χαμηλοί μισθοί προσαυξάνονται βάσει ενός εντελώς συγκεχυμένου συστήματος επιδομάτων, χάριν των οποίων τινές δημόσιοι υπάλληλοι κερδίζουν μέχρι και τέσσερις φορές περισσότερο από τον βασικό μισθό τους.
Υπάρχει εις την χώραν σημαντικόν ποσοστόν συγκεκαλυμμένης ανεργί#ας, δεδομένου ότι τα 20% του πληθυσμού χρησιμοποιούνται υπό του κράτους ή εξαρτώνται εξ αυτού. Τα χαμηλότατα επίπεδα ζωής των δημοσίων υπαλ#λήλων, των συνταξιούχων και των άλλων μισθοβιώτων αποτελούν ένα σημαντικό παράγοντα, ο οποίος συμβάλλει εις την πολιτικήν και κοινωνικήν έντασιν που χαρακτηρίζει σήμερον την Ελλάδα.
Ουδέν μέτρον ελήφθη από της απελευθερώσεως δια να δοθή χρήσιμος εργασία εις τους δυναμένους να εργασθούν από το ευρύ αυτό στρώμα του πληθυσμού.
... Δύο και ήμισυ έτη μετά την άπελευθέρωσιν η Ελλάς ευρίσκεται εις μί#αν κατάστασιν νεκρώσεως παρά την ούσιαστικήν έξωτερικήν βοήθειαν και την αρμοδίαν εξωτερικήν καθοδήγησιν. Εις ολόκληρον την χώρα, απ΄ άκρου εις άκρη, κυριαρχεί μία γκρίζα ανυπεράσπιστη, βαθιά έλλειψη πίστης για το μέλλον - μία έλλειψη πίστης που οδηγεί σε πλήρη απραξία προς το παρόν. Οι άνθρωποι έχουν παραλύσει από την αβεβαιότητα και τον φόβο, οι επιχειρηματίαι δεν επενδύουν, οι καταστηματάρχαι δεν αποθηκεύουν προμήθειες.
... Σημαντικά ποσά ξένου συναλλάγματος εσπαταλήθησαν κατά τό πα#ρελθόν έτος [1946] εις εϊσαγωγάς ειδών πολυτελείας, εις πώλησιν χρυσών λιρών από το κράτος και εις πράξεις επί του νομίσματος εις την μαύρην άγοράν.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.


Σε ολη τη Γαλλια υπαρχει ελλειψη γιατρων και φερνουν απο ανατολικες χωρες κι Αφρική. Πολλοι γαλλοι γιατροι φευγουν για Ελβετια και ΗΠΑ που εχουν καλυτερους μισθους, ενω αλλοι τροποποιουν τη δραστηριοτητα τους για μεγαλυτερο κερδος πχ οι παθολογοι κανουν botox, οι χειρουργοι το γυρνανε στην πλαστικη χειρουργικη, αλλοι στρεφονται προς τη γεροντολογια (καθως οι γεροι εχουν το χρημα) κι αλλοι προτιμουν τις μεγαλουπολεις με αποτελεσμα να επιτεινεται το προβλημα και η υπαιθρος κυριολεκτικα να υποφερει.Ιδιως οσοι ειστε γιατροι μην το σκεφτεστε καθολου, γιατι εχουμε τεραστια ελλειψη.Montpellier?
I know...κρίμα που δεν μιλώ ούτε μου αρέσουν τα Γαλλικά!
Καλά όχι ότι είναι και κάνας τρελός εργασιακός προορισμός για engineers, λέμε τώρα...
Το Montpellier ειναι καλη περιπτωση για τελειοφοιτους Ελληνες γιατρους, γιατι μπορουν να κανουν ειδικοτητα ή και ερευνα καθως εχει μια απο τις καλυτερες κι αρχαιοτερες ιατρικες σχολες παγκοσμιως. Εντωμεταξυ μπορουν να δικτυωνονται για να εγκατασταθουν μονιμα.
θεωρειται επισης Silicon Valey της Γαλλιας για τους πληροφορικαριους, αλλά για τους υπολοιπους μηχανικους δεν ξερω. Αν και δεν ειναι ακριβως πανω στη θαλασσα, η αποσταση απο την πολη ως τη θαλασσα (περιπου 10 χμ) χτιζεται με γοργο ρυθμο και θα πρεπει να εχει δουλειες στον τομεα της κατασκευης.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
fockos
Επιφανές μέλος


Σε ολη τη Γαλλια υπαρχει ελλειψη γιατρων και φερνουν απο ανατολικες χωρες κι Αφρική. Πολλοι γαλλοι γιατροι φευγουν για Ελβετια και ΗΠΑ που εχουν καλυτερους μισθους, ενω αλλοι τροποποιουν τη δραστηριοτητα τους για μεγαλυτερο κερδος πχ οι παθολογοι κανουν botox, οι χειρουργοι το γυρνανε στην πλαστικη χειρουργικη, αλλοι στρεφονται προς τη γεροντολογια (καθως οι γεροι εχουν το χρημα) κι αλλοι προτιμουν τις μεγαλουπολεις με αποτελεσμα να επιτεινεται το προβλημα και η υπαιθρος κυριολεκτικα να υποφερει.
.
Από ότι ξέρω στην Γαλλία για να μπεις ειδικότητα πρέπει να δώσεις εξετάσεις οι οποίες είναι πολύωρες και όχι τόσο εύκολες για έναν που έχει άλλη μητρική γλώσσα. Αντιθέτως στην Ελβετία και Γερμανία είναι πιο εύκολα προσβάσιμη. Υπάρχει έλλειψη ιατρών ειδικευμένων (τελειωμένων δηλαδή).
Η Ελβετία (Γαλλόφωνη) έχει πολύ καλό όνομα για Ψυχιατρική ενώ είναι πιο δύσκολη η εισαγωγή για άλλες ειδικότητες.
Γενικά με εκνευρίζουν τα Γερμανικά (η Γλωσσα) και οι Αγγλοι θα ήθελα να πάω σε Γαλλόφωνη περιοχή αλλά φοβάμαι την Γλώσσα αφού έχω να ασχοληθω΄με Γαλλικά πολύ καιρό και θα δυσκολευτώ. Η Ελβετία είναι πολύ καλή για ψυχιατρκή που δεν ενδιαφέρομαι ενώ η Γαλλία είναι κορυφή στα ογκολογικά.
Άλλη λύση που σκέφτομαι είναι η Σουηδία. Γενικά δεν έχω σκοπό να πάω εξωτερικό για να βγάλω χρήματα αυτό που με νοιάζει είναι η σωστή εκπαίδευση.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ερινύς
Τιμώμενο Μέλος


Το Montpellier ειναι καλη περιπτωση για τελειοφοιτους Ελληνες γιατρους, γιατι μπορουν να κανουν ειδικοτητα ή και ερευνα καθως εχει μια απο τις καλυτερες κι αρχαιοτερες ιατρικες σχολες παγκοσμιως. Εντωμεταξυ μπορουν να δικτυωνονται για να εγκατασταθουν μονιμα.
Και είναι όλα γαλλόφωνα ε; Δεν θα υπάρχουν αγγλικά προγράμματα ή προπαρασκευαστικά αφού μπεις φαντάζομαι για να εξοικειωθείς...

Η Ελβετία (Γαλλόφωνη) έχει πολύ καλό όνομα για Ψυχιατρική ενώ είναι πιο δύσκολη η εισαγωγή για άλλες ειδικότητες.
Αυτό ισχύει, έχω μια φίλη που κάνει ειδικότητα στην Λωζάννη νομίζω και είναι πάρα πολύ ευχαριστημένη!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 209912
Επισκέπτης


Η μονη ελπιδα ηταν να βγαλει η κριση καποιο πατριωτικο κομμα με στηριξη λαου, ενοπλων δυναμεων και μυστικων υπηρεσιων. Δυστυχως ο βολεψακιας Ελληνας το μονο που καταφερε ηταν πως να αντικαταστησει το πασοκ. Τωρα που ο δικομματισμος ειναι και παλι εξασφαλισμενος, το ιδιο διεφθαρμενο συστημα με τους νανους ηγετες συνεχιζει. Κανενα διδαγμα δεν εχει εξαχθει απο ολη αυτη την περιπετεια. Περιμενοντας τον επομενο Ελευθεριο Βενιζελο, δεν μπορεις να κανεις σαν την ανεραστη κορασιδα που περιμενει τον πριγκηπα. Πρεπει να κοιταξεις και τη ζωη σου. Δεν υπαρχει διαθεση για αγωνα για να μεινεις να οικοδομησεις τη χωρα κι επομενως δεν εχει κανενα νοημα.
Συμφωνώ πως το πρόβλημα την Ελλάδος δεν γεννήθηκε με τη μεταπολίτευση. Το πρόβλημα πάει αιώνες πίσω. Πιστεύω πως το μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδος ήταν πως η επανάσταση του 21 έγινε σε μια περιοχή που δεν υπήρχε καθόλου αστική τάξη. Η Πελοπόννησος και γενικώς όλη η Ελληνική χώρα είχε δύο τάξεις, τους τσιφλικάδες και τους κολίγους. Οι νοοτροπία του μπαξισιού κρατάει από τότε. Έλλειψη αστικής τάξης σήμαινε χαμηλό μορφωτικό επίπεδο για το μέσο άνθρωπο. Δεν είναι περίεργο πως η αριστερή φιλοσοφία βρήκε πρόσφορο έδαφος στην Ελλάδα, όπως και σε άλλες χώρες που είχαν υπανάπτυκτη αστική τάξη όπως η Ρωσία, Ρουμανία κτλ.
Διαφωνώ όμως με τα περί κομμάτων. Η χώρα δεν πρόκειται να αλλάξει όποιο κόμμα και αν βγει. Για να αλλάξει η χώρα πρέπει αρχικά να αλλάξουν οι πολίτες. Ποτέ μην υποτιμάς την αλλαγή που μπορείς να δημιουργήσεις σε μια κοινωνία, απλά όντας σωστός άνθρωπος, με αρχές και ιδανικά. Όσο πιο σάπια μια κοινωνία τόσο περισσότερο φαίνονται τα παραδείγματα των σωστών ανθρώπων. Δυστυχώς πολλοί νέοι της γενιάς μου με ακεραιότητα χαρακτήρα και κοφτερό μυαλό φεύγουν σε άλλες χώρες αναζητώντας μια καλύτερη ζωή και καταλήγουν έτσι να βοηθάνε τις νέες τους χώρες. Δεν μπορώ να τους κατηγορήσω βέβαια, καταλαβαίνω απόλυτα την απογοήτευσή τους, απλά η Αμερική, ο Καναδάς, ή Αγγλία, η Γαλλία, η Γερμανία κτλ γίναν οι χώρες που είναι γιατί όλοι οι ικανοί άνθρωποι τους δούλεψαν και άλλαξαν τα πράγματα. Ξέρω πως δεν είναι εύκολο να αλλάξουν τα πράγματα εδώ, αλλά νομίζω πως αξίζει την προσπάθεια, για τις γενιές που έρχονται μετά από μας.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.


Αν υπαρχει γαλλικο προξενειο στη Θεσσαλονικη, δεν χανεις τιποτα να ρωτησεις. Καθε πανεπιστημιο εδω εχει μαθηματα γαλλικης γλωσσας για ξενους, αλλά να σε παρουν πρωτα στην ιατρικη και μετα να πας να βελτιωσεις τα γαλλικα μου φαινεται απιθανο. Το να ερθεις με μετρια γαλλικα και να αφιερωσεις μια χρονιά να τα βελτιωσεις σε ενα τετοιο τμημα προφανως και γινεται και πολλοι το κανουν. Φυσικα δεν ειναι σιγουρο αν θα σε παρουν τελικα για ειδικοτητα. Εχουν σφιξει τα πραγματα, μετα απο ενα σκανδαλο με το γαλλοφωνο τμημα της ιατρικης του Cluj Ρουμανια που χορηγουσε πτυχια αβερτα και οι γαλλοι πηραν αυστηρα μετρα σχετικα με την εξισωση πτυχιων.Και είναι όλα γαλλόφωνα ε; Δεν θα υπάρχουν αγγλικά προγράμματα ή προπαρασκευαστικά αφού μπεις φαντάζομαι για να εξοικειωθείς...![]()
Και ποιος θα δωσει το οραμα και θα δειξει την κατευθυνση; Υπαρχουν πολλα σωστα ατομα που αμφιταλαντευονται «κι αν κανω εγω το σωστο, θα το κανουν οι αλλοι;». Καθε λαος μπορει να κανει θυσιες, οταν ξερει οτι θα φερουν αποτελεσμα, εστω κι αν αυτο διαφαινεται αμυδρα, με baby steps. Βλεπεις κατευθυνση; Εσυ δεν εβαλες νημα για τη φορολογια προχτες; Αντι αυτη η κυβερνηση να προωθησει την επιχειρηματικοτητα, συνεχιζει το πελατιακο κρατος.Διαφωνώ όμως με τα περί κομμάτων. Η χώρα δεν πρόκειται να αλλάξει όποιο κόμμα και αν βγει. Για να αλλάξει η χώρα πρέπει αρχικά να αλλάξουν οι πολίτες. Ποτέ μην υποτιμάς την αλλαγή που μπορείς να δημιουργήσεις σε μια κοινωνία, απλά όντας σωστός άνθρωπος, με αρχές και ιδανικά. Όσο πιο σάπια μια κοινωνία τόσο περισσότερο φαίνονται τα παραδείγματα των σωστών ανθρώπων.
Κι αφου ειναι πλεον εξασφαλισμενο το διπολο Συριζα-ΝΔ, τι ακριβως περιμενεις να αλλαξει; και καθως τα ευρωπαικα κρατη κλεινουν σιγα σιγα τα συνορα τους, ολο το μεταναστευτικο κυμα θα εγκλωβιστει στην Ελλαδα.
Η μονη ελπιδα για νεους ειναι πλεον η net οικονομια στραμμενη προς τη διεθνη αγορα, επειδη δεν εχει υψηλο κοστος εκκινησης. Και παλι σιγουρο δεν ειναι .... Οι υπολοιποι απο αλλες ειδικοτητες που εχουν μυαλο και ταλεντο, ειτε θα βολευτουν με καποια προνομιακη θεση στο συστημα (οσοι μπορεσουν) ειτε θα φυγουν εξω (οι περισσοτεροι). Οσοι μπορειτε, διαλεχτε χωρα και καντε την. Η ζωη ειναι λιγη και περναει γρηγορα. Με μια low cost εταιρεια πηγαινοερχεστε Ελλαδα να δειτε τους δικους σας οποτε θελετε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 699855
Επισκέπτης


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
*rinalol*
Νεοφερμένο μέλος


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Next........
Νεοφερμένο μέλος


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
American Economist
Επιφανές μέλος


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
tonyler
Εκκολαπτόμενο μέλος


Και UK μετά (και συγκεκριμένα Λονδίνο-Φούλαμ) για να πηγαίνω στο ναό!! Stamford Bridge όνειρο ζωής.
#KTBFFH #BlueIsTheColour #CFC
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 137 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Ilma
- Fernando_A
- Maria23667
- phleidhs
- Wonderkid
- American Economist
- Xaris2000
- Esperos1
- johnsala
- charmander
- Δροσουλίτης
- tsiobieman
- taketrance
- aggorf
- Joji
- fmarulezkd
- KTr!
- Abiogenesis
- giannhs2001
- A350
- Κλημεντίνη
- Memetchi
- jj!
- exotic xo
- camil
- Meow
- Scandal
- P.Dam.
- Unboxholics
- User2350
- Paragontas7000
- Jack of Spades
- Alessandra Eliza
- Shadowban
- GeorgePap2003
- Antonia Alexandra
- Maria_Xagorari
- Athens2002
- Jim175
- Γιώτα Γιαννακού
- Arianara S3
- AggelikiGr
- Valous
- touvlo
- marww
- ggl
- Maynard
- alexd99
- eukleidhs1821
- Ryuzaki
- Libertus
- ]ifrit[
- Viedo
- tslef8
- azula
- Mt73
- Μαυρίκιος
- Idontknoww
- ΘανάσοςG4
- Ariana2018
- ag97
- Εχέμυθη
- hirasawayui
- jims
- Nina-nana
- Fanimaid
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.