Τι κάνει έναν έρωτα ανήθικο;

Μάξιμος

Διάσημο μέλος

Ο Μάξιμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Σκηνοθέτης. Έχει γράψει 3,804 μηνύματα.
Έχεις θέσει ενα φοβερό ερώτημα.
Για μένα η ουσία είναι αυτή στο θέμα ζευγαριού.
Ερώτηση: Οταν λες τριτα προσωπα εννοεις και τα παιδιά;
Αν είναι ποτέ δυνατό, να θεωρήσω τα παιδιά τρίτα πρόσωπα.
Γιατι επικρατεί ενα φαινόμενα κάνω παιδιά για να φτιάξω τη σχέση.
Αν δεν έχεις καταφέρει να φτιάξεις μία σχέση με τις όποιες ισορροπίες της, μη χρησιμοποιείς τα παιδιά, γιατι δεν φταίνε σε τίποτα.
Δεν έχω απάντηση να δώσω εγώ θα περιμένω τις απαντήσεις άλλων.
 

Guest 890013

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Έχεις θέσει ενα φοβερό ερώτημα.

Αν είναι ποτέ δυνατό, να θεωρήσω τα παιδιά τρίτα πρόσωπα.

Αν δεν έχεις καταφέρει να φτιάξεις μία σχέση με τις όποιες ισορροπίες της, μη χρησιμοποιείς τα παιδιά, γιατι δεν φταίνε σε τίποτα.
Μάξιμε, δεν ενστερνίζομαι αυτές τις απόψεις απλα σε ρώτησα επειδή υπάρχουν άτομα που τα εφαρμόζουν.
 

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 20,535 μηνύματα.

Εχέμυθη

Περιβόητο μέλος

Η Εχέμυθη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5,863 μηνύματα.
Προσωπικά αντί να σκέφτομαι τι είναι ηθικό και τι ανήθικο σύμφωνα με τις διάφορες θεωρίες ηθικής, βρίσκω πολύ πιο χρήσιμο κριτήριο το τι θα πλήγωνε περισσότερο ή λιγότερο το άτομο με το οποίο εμπλέκομαι συναισθηματικά. Επομένως είτε μιλάμε για γάμο, είτε για ένα απλό φλερτ, μου φαίνεται και στις δύο περιπτώσεις άσχημο και εγωιστικό (όχι στον ίδιο βαθμό βέβαια) να κινηθείς πίσω απ' την πλάτη του άλλου. Για να φτάσεις στο σημείο να μπει τρίτο άτομο στη μέση, δείχνει ότι η σχέση σου παραπαίει εδώ και πολύ καιρό κι εσύ κάνεις τα στραβά μάτια - δεν πιστεύω ότι μπορείς να είσαι τέλεια, να 'χεις βρει τον άνθρωπό σου και να σκάσει ξαφνικά μια παρουσία που θα σου πάρει τα μυαλά.

Τώρα αν βγαίνεις χαλαρά με διάφορους και είσαι σε φάση γνωριμίας, πάλι δεν πιστεύω ότι θα ευδοκιμήσει κάτι απ' όλα αυτά γιατί ο άνθρωπος που έχει διασπασμένο το ενδιαφέρον του σε πολλά μέτωπα γίνεται αντιληπτός οπότε έλκει αντίστοιχες περιπτώσεις, αλλά αυτό ναι, δεν είναι κατακριτέο και "ανήθικο" εφόσον δεν τάζεις αποκλειστικότητα σε κανέναν. Στην ακραία περίπτωση όπως λέει κι η @Εχέμυθη υπάρχουν οι πολυγαμικές σχέσεις, οι οποίες ωστόσο θεωρώ ότι είναι εξαιρετικά σπάνιες και λανθασμένα βαφτίζεται ως πολυγαμικός εκείνος που για τον χ,ψ λόγο απλώς δεν είναι αρκετά πρόθυμος να δεσμευτεί και θέλει κοινώς και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο.

Η απόλυτη καφρίλα για μένα στον έρωτα, ωστόσο, είναι να λες μεγάλα λόγια που δεν τα εννοείς και να δημιουργείς προσδοκίες στις οποίες δεν μπορείς να φανείς αντάξιος. Όταν σε γνωρίζει ένας άνθρωπος είναι εξαιρετικά πιθανό να κουβαλάει ένα παρελθόν μαζί του, κατάλοιπα από προηγούμενες αποτυχίες, φόβο και άμυνες για να μην πληγωθεί. Πολλοί, λοιπόν, δεν αντιλαμβάνονται πόσο μεγάλη ευθύνη έχουν όταν λένε "σε θέλω" ή "μπορείς να μ' εμπιστευτείς" και πετάνε βαρύγδουπες λέξεις ελαφρά τη καρδία, με αποτέλεσμα ο άλλος να αφήνεται (γιατί δεν είναι κι υγιές να παραμένεις καχύποπτος σε μια σχέση) και να πληγώνεται πολύ χειρότερα μετά, αφού έχει ήδη επενδύσει συναισθηματικά. Θεωρώ ότι δεν αντιμετωπίζουμε τους ανθρώπους όσο σοβαρά θα 'πρεπε και αυτή είναι η αιτία των περισσότερων προβλημάτων που σκάνε μετά, συμπεριλαμβανομένης της απιστίας. Εδώ κρύβεται κι η απάντησή μου προς τον @Μάξιμος για το ερώτημα που έθεσε.
Στο κομμάτι που αναφέρεσαι σε εμένα συμφωνώ άπειρα , καί γενικά βέβαια, και να προσθέσω εδώ ότι γενικά δεν είμαστε εξοικειωμένοι με τον όρο πολυγαμικοτητα και νομίζουμε ότι είναι ο,τι να ναι ή πολλοί τον χρησιμοποιούν για να δικαιολογήσουν μια απιστία με το οποίο φυσικά καί διαφωνώ.

Αυτό που θέλω να προσθέσω εδώ σχετικά με αυτά που ανέφερα προηγουμένως. Έστω ότι θεωρούμε την απιστία ανήθικη και φυσικά είναι μία πράξη που πληγώνει τον άλλον. Ωραία και ρωτάω εγώ: τι ακριβώς θεωρείται απιστία? Θεωρείται όταν κάνεις σεξ με τον άλλο άτομο, όταν ανταλλάσσεις ένα φιλί ή όταν απλά φλερτάρεις? Και ξέρω πολλούς ανθρώπους που εδώ θα έχουν διαφορετικές απόψεις. Καί έστω ότι οι περισσότεροι επιλέξουμε το πρώτο ή το δεύτερο δε θα μας πλήγωνε αν μαθαίναμε ότι το άτομο που είμαστε σε σχέση (μονογαμική) φλερταρε όλο το βράδυ
?

Γι αυτό το λόγο θεωρώ ότι ο όρος ηθική είναι αρκετά ευρύς. Και να κάνω και στο τέλος ένα disclaimer γιατί θα πέσετε κάποιοι να με φάτε: όχι δεν είμαι υπέρ της απιστίας αν είναι δυνατόν. Όχι δεν είμαι πολυγαμικη, ίσα ίσα αυτά που λέει η Αγάπη εδώ περί πολυγαμικοτητας με εκφράζουν άπειρα.
 

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 31,005 μηνύματα.
Η αλήθεια είναι οτι στην Ελλάδα ο κόσμος δεν γνωρίζει ή παρερμηνεύει τον όρο πολυγαμικότητα. Στην Αμερική υπάρχει το open marriage το οποίο σημαίνει οτι είσαι παντρεμένος, ζεις με τον άλλον, μεγαλώνετε παιδιά κλπ αλλά μπορείτε να έχετε είτε flings (βραχυχρόνιες σχέσεις) είτε και δεύτερες σοβαρές σχέσεις, αναλόγως τί έχουν συμφωνήσει τα ζευγάρια. Οπότε σε αυτές τις περιπτώσεις δεν τίθεται ο όρος απιστία. Αυτή η συμφωνία του ζευγαριού μπορεί πολλές φορές να προκύψει πολλά χρόνια μετά τον γάμο επειδή πλέον έχουν βαρεθεί σεξουαλικά ο ένας τον άλλον, υπάρχει κορεσμός σε αυτό το θέμα και για να μην χωρίσουν επειδή κατά τα άλλα είναι καλά μαζί επιλέγουν να ανοίξουν τον γάμο.

Δεν είμαι κάποια που δεν πιστεύει στην ηθικότητα διαφόρων καταστάσεων απλά θεωρώ οτι η ηθική είναι τελείως υποκειμενική. Νομίζω οτι κανένας έρωτας δεν είναι ανήθικος αν είναι αληθινός. Τα συναισθήματα και οι άνθρωποι που εμπλέκονται σε αυτόν δημιουργούν τις άσχημες καταστάσεις κι όχι ο ίδιος ο έρωτας.
 

yorkie

Πολύ δραστήριο μέλος

Η yorkie αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 1,468 μηνύματα.
Καλά προφανώς και η πρόσληψη μιας χ θεωρίας περί ηθικής είναι υποκειμενική.

Νομίζω ότι η Εβαν το έθεσε σε μια πιο συγκεκριμένη βάση το ζήτημα. Δηλ το ότι έχεις επιλεξει συνειδητά μια μονογαμική σχέση και κάποιος για τον χ λόγο το σπάει. Προσωπικά σε αυτό το σενάριο έκανα ένα μικρό σχολιάκι πριν. Με έχει καλύψει η ανάλυση της Αγάπης, οπότε δεν έχω να προσθέσω και πολλά..

Πάντως γενικά και αόριστα ο καθένας ας επιλέγει τη μορφή σχέσης/συνύπαρξης που του ταιριάζει και επιθυμεί. Δε νομίζω να θεωρείται τόσο ταμπού πλέον η πολυγαμικοτητα, άλλωστε για αυτό και αρκετοι ψάχνονται για ελεύθερη σχέση κοκ. Και καλά κάνουν. [σε αυτό που αναφέρθηκε και πιο πάνω στο αν είναι επιτρεπτό το φλερτ, κατά την ταπεινη μου γνώμη όχι-αλλά αυτά τα λύνεις στην πολύ αρχή και άρα δε νομίζω να υπάρχει γκρίζα ζώνη]

Άλλο το δεν κρίνω και δεν μου πέφτει λόγος στις προσωπικές σου προτιμήσεις και άλλο το να λέω ψέμματα και να εμπαίζω κάποιον που έχει αισθήματα για μένα και έχω συμφωνήσει μαζί του σε ένα χ καλούπι σχέσης.

Η κοροϊδία, ο εμπαιγμός και η γαϊδούρια καθώς και το ότι χωρίς λόγο κάποιος θα πληγωθεί επειδή εγώ και ο κάθε εσυ δεν ήξερες καλά τι ήθελες ή ήξερες αλλά τα θελες όλα όπως σε συμφέρουν και αυτά εις βάρος και εν αγνοια του άλλου μόνο προβλήματα δημιουργεί. Και αυτό είναι κάτι ντε φακτο είτε το θεωρούμε ανήθικο (προσωπικά, ναι) είτε όχι.

Τώρα το γιατί κάποιος δεν διεκδικεί εξ αρχής τη μορφή σχέσης που θέλει ή γιατί δεν σταματά την ήδη υπάρχουσα σχέση του για να ξεκινήσει κάτι άλλο δεν μπορούμε να το περιορίσουμε μόνο στο αν έχει ηθική ή όχι και αν ναι τι είδους είναι.
 

Aura

Διάσημο μέλος

Η Aura αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,036 μηνύματα.
Να βαλω δυο ορους?
Ετσι για να παμε παρακατω το θεμα.
Συναισθηματικη απιστια και σεξουαλικη απιστια. Και οι δυο κολασιμες και τιμωρουνται το ιδιο?
Ε θα προτιμούσαμε αν φάμε κέρατο να μη έχει συναισθήματα ο άλλος νομίζω. Αλλά ηθικά αν το δεις σαν κριτής χωρίς να εμπλέκεσαι , αυτός που έχει αισθήματα έχει περισσότερα ελαφρυντικά που παρασύρθηκε γιατί του ήταν πιο δύσκολο να συγκρατηθεί . Αλλά ηθικά πάλι μπορεί να σκεφτείς ότι προϋπήρχε ένα συναίσθημα για το τρίτο πρόσωπο και ο σύντροφος που δεν σε χώριζε, σε κορόιδευε τόσο καιρό. Ενώ ο άλλος που κεράτωσε επειδή του έτυχε ξαφνικά μια ευκαιρία και δεν αντιστάθηκε , δεν σε κορόιδευε μέχρι τότε . Από την άλλη αυτός ο οποίος συγκρατείται γιατί δεν θέλει να διαλύσει το σπίτι του πχ και είναι ερωτευμένος με το τρίτο πρόσωπο από μια οπτική φαίνεται να είναι πιο ηθικός.

Αλλά αναλόγως και πως το ζυγίζεις, δηλαδή άλλος θα σου πει αν νιώσεις κάτι για άλλον χωρίζεις αμέσως και η σχέση σου έχει τρύπα , άλλος θα σου πει λογικό είναι στα τάδε χρόνια γάμου να θες και κάποιον άλλο και δεν χωρίζεις έτσι εύκολα. Οπότε βάσει αυτού θα πεις και ποιος είναι πιο ηθικός , αυτός που κεράτωσε με αισθήμάτα ή χωρίς.

Να ρωτήσω εγώ κάτι άλλο, άμα απιστήσεις και την επομένη μέρα χωρίσεις ή το πεις στο σύντροφό σου, πιάνεται για ''ανήθικη απιστία''; μάλλον όχι για μένα , αφού η ηθική του όλου θέματος είναι ότι κοροϊδεύεις ένα άτομο για να έχεις και την πίτα και το σκύλο. Αλλά άλλος θα μπορούσε να πει ''ναι είναι αφού πληγώνεις ένα άτομο και πάλι και δεν το σεβάστηκες όταν έπρεπε , άρα είναι ανήθικο''. Τρέχα γύρευε :P
 

Guest 209912

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Αυτό που θέλω να προσθέσω εδώ σχετικά με αυτά που ανέφερα προηγουμένως. Έστω ότι θεωρούμε την απιστία ανήθικη και φυσικά είναι μία πράξη που πληγώνει τον άλλον. Ωραία και ρωτάω εγώ: τι ακριβώς θεωρείται απιστία? Θεωρείται όταν κάνεις σεξ με τον άλλο άτομο, όταν ανταλλάσσεις ένα φιλί ή όταν απλά φλερτάρεις? Και ξέρω πολλούς ανθρώπους που εδώ θα έχουν διαφορετικές απόψεις. Καί έστω ότι οι περισσότεροι επιλέξουμε το πρώτο ή το δεύτερο δε θα μας πλήγωνε αν μαθαίναμε ότι το άτομο που είμαστε σε σχέση (μονογαμική) φλερταρε όλο το βράδυ
?
Το φλερτ είναι το πρώτο στάδιο μιας ερωτικής επαφής και δίνει στον άλλο το σημάδι πως ενδιαφέρεσαι. Οπότε όταν φλερτάρεις ενώ είσαι ήδη σε σχέση είτε σημαίνει πως ψάχνεσαι και άρα κοροϊδευεις το άτομο που είστε μαζί, είτε σημαίνει πως ψάχνεις απλά την εξωτερική επιβεβαίωση και άρα κοροϊδευεις τους άλλους, αλλά και μάλλον κάτι δεν πάει καλά με εσένα ή με τη σχέση σου. Οπότε ναι, το φλερτ είναι πολύ λογικό να θεωρηθεί απιστία, καθώς εκφράζεις ενεργητικά τις προθέσεις σου.
 

Εχέμυθη

Περιβόητο μέλος

Η Εχέμυθη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5,863 μηνύματα.
Το φλερτ είναι το πρώτο στάδιο μιας ερωτικής επαφής και δίνει στον άλλο το σημάδι πως ενδιαφέρεσαι. Οπότε όταν φλερτάρεις ενώ είσαι ήδη σε σχέση είτε σημαίνει πως ψάχνεσαι και άρα κοροϊδευεις το άτομο που είστε μαζί, είτε σημαίνει πως ψάχνεις απλά την εξωτερική επιβεβαίωση και άρα κοροϊδευεις τους άλλους, αλλά και μάλλον κάτι δεν πάει καλά με εσένα ή με τη σχέση σου. Οπότε ναι, το φλερτ είναι πολύ λογικό να θεωρηθεί απιστία, καθώς εκφράζεις ενεργητικά τις προθέσεις σου.
Αχά αυτό είναι μία άποψη την οποία τη βρίσκω λογική , ωστόσο έχω γνωρίσει πολύ κόσμο που δε συμμερίζεται την άποψη σου. Γι αυτό είπα ότι γενικά το τί είναι ηθικό καί ανήθικο είναι αρκετά υποκειμενικό όπως καί το τι είναι απιστία είναι αρκετά διφορούμενο απο μόνο του. Πόσο μάλλον αν η απιστία είναι ηθική.
 

Guest 209912

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Αχά αυτό είναι μία άποψη την οποία τη βρίσκω λογική , ωστόσο έχω γνωρίσει πολύ κόσμο που δε συμμερίζεται την άποψη σου. Γι αυτό είπα ότι γενικά το τί είναι ηθικό καί ανήθικο είναι αρκετά υποκειμενικό όπως καί το τι είναι απιστία είναι αρκετά διφορούμενο απο μόνο του. Πόσο μάλλον αν η απιστία είναι ηθική.
Όσο και οι δύο είναι on the same page, και εχουν ξεκαθαριστεί τα πράγματα από πριν, νομίζω είναι περιττό οι τρίτοι να έχουν άποψη επί του θέματος.
 

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 31,005 μηνύματα.
Όσο και οι δύο είναι on the same page, και εχουν ξεκαθαριστεί τα πράγματα από πριν, νομίζω είναι περιττό οι τρίτοι να έχουν άποψη επί του θέματος.
Ελπίζω να το θυμάσαι αυτό και σε θέματα σχετικά με τους ομοφυλόφιλους. :oops:
 

Guest 209912

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Ελπίζω να το θυμάσαι αυτό και σε θέματα σχετικά με τους ομοφυλόφιλους. :oops:
Γιατί ποτέ είχα εγώ άποψη για το πως κάνουν σχέσεις οι gay?
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Ε θα προτιμούσαμε αν φάμε κέρατο να μη έχει συναισθήματα ο άλλος νομίζω. Αλλά ηθικά αν το δεις σαν κριτής χωρίς να εμπλέκεσαι , αυτός που έχει αισθήματα έχει περισσότερα ελαφρυντικά που παρασύρθηκε γιατί του ήταν πιο δύσκολο να συγκρατηθεί . Αλλά ηθικά πάλι μπορεί να σκεφτείς ότι προϋπήρχε ένα συναίσθημα για το τρίτο πρόσωπο και ο σύντροφος που δεν σε χώριζε, σε κορόιδευε τόσο καιρό. Ενώ ο άλλος που κεράτωσε επειδή του έτυχε ξαφνικά μια ευκαιρία και δεν αντιστάθηκε , δεν σε κορόιδευε μέχρι τότε . Από την άλλη αυτός ο οποίος συγκρατείται γιατί δεν θέλει να διαλύσει το σπίτι του πχ και είναι ερωτευμένος με το τρίτο πρόσωπο από μια οπτική φαίνεται να είναι πιο ηθικός.

Αλλά αναλόγως και πως το ζυγίζεις, δηλαδή άλλος θα σου πει αν νιώσεις κάτι για άλλον χωρίζεις αμέσως και η σχέση σου έχει τρύπα , άλλος θα σου πει λογικό είναι στα τάδε χρόνια γάμου να θες και κάποιον άλλο και δεν χωρίζεις έτσι εύκολα. Οπότε βάσει αυτού θα πεις και ποιος είναι πιο ηθικός , αυτός που κεράτωσε με αισθήμάτα ή χωρίς.

Να ρωτήσω εγώ κάτι άλλο, άμα απιστήσεις και την επομένη μέρα χωρίσεις ή το πεις στο σύντροφό σου, πιάνεται για ''ανήθικη απιστία''; μάλλον όχι για μένα , αφού η ηθική του όλου θέματος είναι ότι κοροϊδεύεις ένα άτομο για να έχεις και την πίτα και το σκύλο. Αλλά άλλος θα μπορούσε να πει ''ναι είναι αφού πληγώνεις ένα άτομο και πάλι και δεν το σεβάστηκες όταν έπρεπε , άρα είναι ανήθικο''. Τρέχα γύρευε :P
Το όλο θέμα είναι πως υποσχέθηκες σε κάποιον ότι δεν θα κάνεις αυτό το πράγμα, ο άλλος σε εμπιστεύτηκε και αφέθηκε να δημιουργήσει συναισθήματα, και μετά το έκανες. Οπότε τι σημασία έχεις ακριβώς πως έγινε; Όπως και να έγινε ανήθικο είναι αφού έσπασες την υπόσχεση που έδωσες.

Επίσης αυτό το "απλά έτυχε και δεν μπόρεσα να συγκρατηθω" μόνο σε μένα ακούγεται η πιο γελοία δικαιολογία εβερ;
 

Aura

Διάσημο μέλος

Η Aura αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,036 μηνύματα.
Γιατί ποτέ είχα εγώ άποψη για το πως κάνουν σχέσεις οι gay?
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:


Το όλο θέμα είναι πως υποσχέθηκες σε κάποιον ότι δεν θα κάνεις αυτό το πράγμα, ο άλλος σε εμπιστεύτηκε και αφέθηκε να δημιουργήσει συναισθήματα, και μετά το έκανες. Οπότε τι σημασία έχεις ακριβώς πως έγινε; Όπως και να έγινε ανήθικο είναι αφού έσπασες την υπόσχεση που έδωσες.

Επίσης αυτό το "απλά έτυχε και δεν μπόρεσα να συγκρατηθω" μόνο σε μένα ακούγεται η πιο γελοία δικαιολογία εβερ;
Το όλο θέμα είναι να ψειρίσουμε τη μαϊμού βεβαίως βεβαίως, αλλιώς να πούμε απλοικά ''όλα είναι ανήθικα'', ολόκληρο θέμα στήθηκε σε παρακαλώ πολύ.

Και ίσως όλα έχουν σημασία και οι σχέσεις και οι συνθήκες, ακόμα και η ηλικία του ζευγαριού για να κρίνεις/καταδικάσεις και μη κρίνεις για να μην κριθείς .

Βέβαια άμα δεν κρίνεις γενικότερα ίσως όλοι υποθέσουν ότι κάνεις τα ίδια , οπότε κρίνε για να μην κριθείς :D

Το δεν μπόρεσα να συγκρατηθώ εγώ το είπα για να το βάλω σε αντίθεση με το συναίσθημα, δεν νομίζω ότι αποτελεί δικαιολογία .
 

Cody

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Cody αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 27 ετών. Έχει γράψει 958 μηνύματα.
Να κάνετε βρώμικο σεξ και να νομίζετε ότι αμαρτάνετε.
 

Gaspar

Περιβόητο μέλος

Ο Gaspar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,101 μηνύματα.
Η προδοσία είναι ανήθικη, είτε αυτή αφορα τον στρατηγό, την οικογένεια, τους συμπολεμιστές, την πατρίδα ή κάποιο άτομο που σε αγαπάει..
Οπότε το κέρατο ως πράξη προδοσίας είναι ανήθικο.

Όταν δε απατάς εντός γάμου δεν προδίδεις μόνο τον άντρα/γυναίκα σου, αλλά και τον όρκο που έδωσες ενώπιον Θεού-κράτους-ανθρώπων οπότε προδίδεις καί τον ίδιο σου τον εαυτό.

Για μένα αυτή είναι η έννοια του ανήθικου έρωτα. Όταν περιέχει προδοσία. Και είναι απόλυτα ξεκάθαρη.
 

soul

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η soul αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 125 μηνύματα.
Η δική μου σκέψη είναι ότι ένας έρωτας γίνεται ανήθικος όταν υπάρχει το στοιχείο της εκμετάλλευσης.
 

Guest 896561

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
«Στον έρωτα και τον πόλεμο επιτρέπονται όλα!»
Νίτσε.

Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει το παραπάνω, ξέρω όμως ότι ο έρωτας (ο έρωτας, όχι η καψούρα) αποτελεί το ανώτατο συναίσθημα. Σου δίνει ενέργεια, περισσότερη όρεξη για ζωή, έμπνευση και δημιουργικότητα. Και είναι υπεράνω κριτικής, μιας και τα συναισθήματα δεν ελέγχονται. Ζητήματα ηθικής ανακύπτουν στις πράξεις που προέρχονται από τον έρωτα βέβαια και έχουν να κάνουν περισσότερο με θέματα ανειλικρίνειας, υποκρισίας και άλλα συναφή.
 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

EvanescenceQ

Επιφανές μέλος

Η EvanescenceQ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 14,181 μηνύματα.
Αφηνω ενα αποσπασμα για σκεψη:

Ο έρωτας είν’ ο ύστατος παράνομος. Απλώς δεν παραδέχεται κανονισμούς. Το περισσότερο που εμείς μπορούμε να κάνουμε είναι να προσυπογράψουμε σαν συνεργοί του. Αντί να ορκιζόμαστε τιμή κι υπακοή καλύτερα να ορκιζόμαστε βοήθεια και παρακίνηση. Αυτό σημαίνει πως η ασφάλεια αποκλείεται. Οι λέξεις «κάνω» και «να μείνει» καταντάνε ακατάλληλες. Ο έρωτάς μου για σένα δε δέχεται δεσμά. Σ’ αγαπάω ελεύθερα και τσάμπα.
Στην ηπειρωτική Αμερική έπεφτε βροχή. Η περίφημη βροχή του Σηάτλ. Η ψιλή, γκρίζα βροχή που λατρεύουν τα μανιτάρια. Η επίμονη βροχή που ξέρει κάθε κρυφή χαραμάδα και περνάει σε κολλάρα και σε σακκούλες με ψώνια. Η ήρεμη βροχή που μπορεί να σκουριάσει μια τενεκεδένια σκεπή χωρίς η τενεκεδένια σκεπή να κάνει τον παραμικρό θόρυβο διαμαρτυρίας. Η «σαμανική» βροχή που τροφοδοτεί τη φαντασία. Η βροχή, που στην πραγματικότητα, μοιάζει με κρυφή γλώσσα, με μουρμουρητό, σαν την έκσταση των πρωτόγονων και την πεμπτουσία των πραγμάτων.

Δεν ξέρω πια τι θα πει αγάπη. Την περασμένη βδομάδα είχα ένα κάρρο ιδέες. Για το τι είναι η αγάπη και πώς να την κάνεις να μείνει. Τώρα που είμαι ερωτευμένος, δεν έχω ιδέα. Τώρα που είμαι ερωτευμένος, είμαι τελείως βλάκας πάνω σ’ αυτό το θέμα.
Τρυποκάρυδος του Τομ Ρόμπινς
 

Guest 890013

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
ζήστε το μωρέ τίποτα δεν είναι ανήθικο , μια ζωή την έχουμε
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top