Μάρκος Σεφερλής

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 31,287 μηνύματα.
Μαργαρίτα η διαφορά είναι αυτή που είπε ο Καπετάνιος. Ο Καπετάνιος είπε, τι κακό έχουν αυτά τα αστεία; εγώ γελάω με αυτά τα αστεία από παιδί, και είναι ένας άνθρωπος 70 χρόνων. Τα νέα παιδιά μπορεί πράγματι να γελάσουν και να κοροϊδέψουν αλλά είναι κάτι της ηλικίας, μία ανάγκη να ανήκουν και αυτά σε μία παρέα. Όταν δέκα παιδιά βλέπουν μία ταινία και γίνεται ένα σεξιστικό ή ομοφοβικό σχόλιο και οι 9 γελάσουν, ο 10ος θα γελάσει και αυτός ακόμα και αν δεν θέλει γιατί θέλει να ανήκει στην παρέα αυτή. Όσο μεγαλώνει όμως ο άνθρωπος και καταλαβαίνει περισσότερα πράγματα ωριμάζει και αποκτά το θάρρος της γνώμης του μπορεί να ορθώσει το ανάστημά του και να πει, ώπα παιδιά εγώ αυτό δεν το βρίσκω αστείο. Όσο λοιπόν βρίσκονται νέοι άνθρωποι πού αρνούνται να γελάσουν με κάποιον που είναι χοντρός κοντός καραφλός gay τρανς μαύρος Κινέζος μουσουλμάνος Εβραίος και λοιπά τόσο η κοινωνία μας θα γίνεται καλύτερη και όλα τα παραπάνω θα συνεχίσουν να μειώνονται μέχρι που να εκλείψουν. Η διαφορά λοιπόν του ηλικιωμένου ή του μεσήλικα με τον νέο είναι ότι ο ηλικιωμένος έχει αποδεχτεί το γεγονός ότι δεν είναι κακό να γελάμε εις βάρος άλλων ανθρώπων επειδή είναι διαφορετικοί ενώ ο νέος έχει την πολύ μεγάλη πιθανότητα να το αλλάξει αυτό αν όχι τώρα σίγουρα όμως στο μέλλον.
 

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 10,382 μηνύματα.
Καλά, το ότι συμφωνούμε με την Ακρίτα σε κάποια βασικά πράγματα, όπως πχ για το χυδαίο αστείο του Σεφερλή, δεν σημαίνει ότι την έχουμε εξιδανικεύσει κιόλας. Ό,τι δικό της έχω δει (μόνο τηλεοπτικά), σαβούρες τύπου Λάμψη και Καλημέρα ζωή ήταν, εκτός από το «Με θέα το πέλαγος», που ήταν όντως ωραίο.
Ναι ρε παιδί μου προφανώς. Ακόμα και να διαφωνείς με κάποιον, κάποια στιγμή θα πει και κάτι σωστό.Απλά η στάση της μου βγάζει ναι μεν ενοχλημένη για την κοινωνικό περιεχόμενο των παραστάσεων του Σεφερλή, αλλά ακόμα πιο ενοχλημένη για την επιτυχία του σαν κακομαθημένο πλουσιοκόριτσο.

Γενικά απο ότι παρατηρώ ο καλλιτεχνικός κόσμος αποτελείται απο πολλούς περίεργους,ψωνισμένους και κακότροπους ανθρώπους. Και αυτό το λέω βάσει των διεθνών δεδομένων όχι μόνο των Ελληνικών. Δεν είναι καθόλου λίγες οι φορές που έχουμε διαβάσει για κακοποιητικές συμπεριφορές ηθοποιών,σκηνοθετών κτλπ. Αυτοί οι άνθρωποι συμπεριφέρονται λες και ανήκουν σε άλλο σύμπαν ειλικρινά.
 

chester20080

Περιβόητο μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 5,632 μηνύματα.
Μαργαρίτα διαφωνώ τελείως. Τα νέα παιδιά ναι ακούνε τραπ μουσική, γελάνε με το παρά πέντε και με αστεία για κοντούς και γκέι, αλλά πιστεύω ακράδαντα οτι μέσα τους ξέρουν οτι δεν είναι σωστό. Πιστεύω οτι όταν έρθει η στιγμή στην πραγματική ζωή δε θα γελάσουν και θα υποστηρίξουν ομάδες ανθρώπων που ανήκουν στην μειοψηφία. Τα νέα παιδιά είναι πολύ πιο ανεκτικά στη διαφορετικότητα. Είμαστε σε μια περίοδο αλλαγής, γι' αυτό και βλέπουμε μπερδεμένες συμπεριφορές. Είμαστε με το ένα πόδι στη βάρκα του παλιού και με το άλλο στη βάρκα του νέου. Δώσε λίγες δεκαετίες ακόμα και θα υπάρξει η στιγμή που δε θα γελάμε πια με τέτοια αστεία. Θα μας προσβάλλουν, οπότε θα εξαλειφθούν. Έτσι πιστεύω.
δεν έχω πολυπαρακολουθησει το θεμα και για τι ακριβως κατακρινεται ο σεφερλης

ωστοσο μια ερωτηση, με την ιδια λογικη, οσοι βλεπουν σεφερλη και γελανε με το χιουμορ του, γιατί μεσα τους να μην ξερουν τι ειναι σωστο και τι οχι;

Επισης κατι αλλο που δεν το εχετε πει, εγω πιστευω οτι ο σεφερλης γραφει αυτα τα σεναρια που γραφει διοτι βλεπει να ισχυουν στην ελληνικη κοινωνια. Δηλαδη αντικατοπτριζει τις γνωμες αληθινων υπαρκτων ατομων. Πχ αν πας στη γιαγια σου ή στη μαμα σου και της πεις ειμαι γκει ή οτι με βιασαν, ποσοι ελληνες μαναδες/γιαγιαδες/θειοι/παππουδες/συγγενεις/"φιλοι" θα εχουν μια αντιδραση παρομοια με αυτη που ο σεφερλης δειχνει σατιριζοντας; Στις μεγαλουπολεις μπορει να υπαρχει πολιτισμος σε αυτα, αλλα στην υπολοιπη περιφερεια και χωρια, οι αποψεις δυστυχως δεν ειναι τοσο και τοσο προοδευτικες, νομιζω.

Ενα βημα παραπερα. Εστω οτι ο πρωθυπουργος της ταδε χωρας ειναι ομοφυλοφιλος. Η σατιρα που θα γινεται εναντιον του (απευθυνομενη στα πολιτικα πεπραγμενα του), η σατιρα αυτη θα κατακρινεται ως σεξιστικη επειδη επιτιθεται σε εναν εκπροσωπο της lgbtq κοινοτητας; Ή δε θα επρεπε να υπαρχει σατιρα καν μην τυχον και παρερμηνευθει;

Το προβλημα δεν ειναι ο σεφερλης. Ο σεφερλης απλα εκφραζει αυτα που ηδη ισχυουν και τα σατιριζει. Ειτε μας αρεσει αυτο ειτε οχι. Στην αναταραχη της σημερινης δυσκολης κοινωνιας, ολοι ψαχνουμε εναν αποδιοπομπαιο τραγο να κουτσομπολευουμε και να κραζουμε και να ριχνουμε το φταιξιμο για τα δεινα μας.
 

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 31,287 μηνύματα.
Το προβλημα δεν ειναι ο σεφερλης. Ο σεφερλης απλα εκφραζει αυτα που ηδη ισχυουν και τα σατιριζει.
Με αυτόν τον τρόπο όμως δίνει το μήνυμα ότι είναι οκ να κοροϊδεύεις. Δίνει κύρος σε αυτές τις συμπεριφορές. Γιατί για μορφωμένους ανθρώπους ο Σεφερλής είναι απλά ένας γελοίος, για αμόρφωτους ανθρώπους όμως ο Σεφερλής είναι κάποιος της τηλεόρασης άρα με κύρος άρα αυτά που λέει μπορώ να τα λέω κι εγώ. Και έτσι οι συμπεριφορές αυτές διαιωνίζονται αντί να κόβονται μαχαίρι.
 

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Ιστορικός και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 18,145 μηνύματα.
Αυτά τα περί του να ασκείς σάτυρα στην " εξουσία " και να προστατεύεις τον "αδύναμο" είναι τόσο ωραία. Αφού και στη Σαουδική Αραβία, το Αφγανιστάν, το Ιράν κλπ κλπ η σάτυρα έναντι του κυρίαρχου Ισλάμ και η προστασία άλλων " αδύναμων " όπως οι Χριστιανοί και γενικά οι αλλόθρησκοι είναι ο κανόνας. Τι; Όχι;

Τα αρνητικά traits του Δυτικού κόσμου: Λευκός, ανήρ, straight, Χριστιανός. Μωρέ καλά τα λέω, Βλαντιμήρ Πούτιν πάτα το κουμπί για τα πυρηνικά.
 

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 10,382 μηνύματα.
Με αυτόν τον τρόπο όμως δίνει το μήνυμα ότι είναι οκ να κοροϊδεύεις. Δίνει κύρος σε αυτές τις συμπεριφορές. Γιατί για μορφωμένους ανθρώπους ο Σεφερλής είναι απλά ένας γελοίος, για αμόρφωτους ανθρώπους όμως ο Σεφερλής είναι κάποιος της τηλεόρασης άρα με κύρος άρα αυτά που λέει μπορώ να τα λέω κι εγώ. Και έτσι οι συμπεριφορές αυτές διαιωνίζονται αντί να κόβονται μαχαίρι.
Himela κανείς δεν περιμένει να δει τον Σεφερλή για να κοροϊδέψει έναν χοντρό.Πιθανότατα είναι κάτι που έχει κάνει και ο ίδιος αρκετό καιρό πριν. Για αυτό άλλωστε θα το βρίσκει και αστείο και θα τον παρακολουθεί. Ο Σεφερλής απλά είναι καθρέφτης του εαυτού μας σε αυτά τα πράγματα.

Τα παιδάκια όταν είναι μικρά ξεκινούν να γελάνε με το οτιδήποτε τους φαίνεται διαφορετικό. Φοράς γυαλιά ; Θα σε κοροιδέψουν. Είσαι χοντρός ; Θα σε κοροιδέψουν. Φοράς σιδεράκια ; Θα σε κοροιδέψουν κτλπ. κτλπ.

Για να εξαλειφθεί το φαινόμενο λοιπόν θα χρειαζόταν κάτι σαν ψυχολόγος στα σχολεία έτσι ώστε να έχει επαφή με τα παιδιά όσο είναι ακόμα σε μικρή ηλικία. Είναι άποψη που έχει ειπωθεί προφανώς αρκετές φορές, αλλά ευτυχώς ή δυστυχώς αυτή είναι η λύση. Και το βασίζω και σε αυτό που λες. Όταν ένα παιδάκι είναι ανάμεσα σε 10, αναγκαστικά θα μιμηθεί τα άλλα 9 γιατί δεν το παίρνει να κάνει αλλιώς εαν θέλει να έχει παρέα. Ο μόνος τρόπος να λυθεί το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι ούτε να κόβουμε σειρές, ούτε ταινίες, ούτε δεν ξέρω και εγώ τι άλλο. Αυτά είναι απλά το κερασάκι στην τούρτα. Απαιτείται προσωπική επαφή one to one με τον κάθε άνθρωπο όσο είναι ακόμα σε μικρή ηλικία. Για αυτό θα έπρεπε λοιπόν ο κόσμος να πλημμυρίσει το twitter και να τα βάλει με την Κεραμέως. Το ερώτημα είναι όπως είπα και νωρίτερα, γιατί γίνεται επιλεκτικά η συλλογική δράση λοιπόν ;
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Αυτά τα περί του να ασκείς σάτυρα στην " εξουσία " και να προστατεύεις τον "αδύναμο" είναι τόσο ωραία.
Εδω μέσα ακόμα και η σάτιρα έχει μοναδικό σκοπό ύπαρξης την αντιπολίτευση Γιάννη,nothing surprising, move on :hehe: .
 
Τελευταία επεξεργασία:

camil

Πολύ δραστήριο μέλος

Η camil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 806 μηνύματα.
Η διαφορετικότητα ήταν πάντα ένα από τα βασικά εργαλεία της κωμωδίας. Δεν πιστεύω ότι ο στόχος του κάθε σεναριογράφου είναι να κοροϊδέψει κάποιες ομάδες απλώς χρησιμοποιεί κάποια χαρακτηριστικά τους για να βγάλει γέλιο. Για μένα αυτό είναι μια βασική διαφορά.
 

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 30,179 μηνύματα.
Εν τω μεταξύ ο Λαζόπουλος δεν έλεγε τίποτα εναντίον των χοντρών; Μόνο σ'έμενα μου φαίνεται χυδαίο το χιούμορ του;
 

camil

Πολύ δραστήριο μέλος

Η camil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 806 μηνύματα.
Και τον Λαζόπουλο τον είχαν ξεσκίσει μια εποχή αλλά για αλλά λόγους. Ναι, παρόμοια αστεία έχουν κάνει πολλοί. Μάλλον θα σου απαντούσαν ότι "αλλάξανε οι εποχές".
 

methexys

Τιμώμενο Μέλος

Η methexys αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Αρχιτέκτονας και μας γράφει απο Σουηδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 9,091 μηνύματα.
Επιτέλους μερικοί ξυπνάνε σιγά σιγά. Ποτέ δεν μου άρεσε ο Σεφερλής, ούτε καν όταν ήμουν μικρή και έβλεπα άλλους να χαζογελάνε με τα "αστεία" του. Τα σεξιστικά/ρατσιστικά/ομοφοβικά αστειάκια δεν μου προκαλούν γέλιο, συγνώμη. Το βρίσκω εντελώς γελοίο όταν το επιχείρημα κάποιου είναι ότι "μα πριν δέκα χρόνια δεν έλεγε κανείς τίποτα", ναι συγνώμη, οι γυναίκες πχ κάποτε δεν είχαν δικαίωμα ψήφου, τι σημαίνει αυτό, ότι η κοινωνία δεν πρέπει να προχωρήσει;
 

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Ιστορικός και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 18,145 μηνύματα.
Ο Λαζόπουλος αν και εννοείται έκανε σάτυρα σε όλους, επηρεάζοντας ακόμα και τις κατηγορίες ανθρώπων όπου ευρίσκονται υπό τη προστασία της πολιτικής ορθότητος, δεν κατακρίθηκε για αυτό το λόγο αλλά γιατί από τον αριστερό-προοδευτικό κόσμο κατηγορήθηκε για ωμή προπαγάνδα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ μέσω της εκπομπής του. Δηλαδή κατηγορήθηκε από τους μη ΣΥΡΙΖΑ αριστερούς κοινώς εν ολίγοις. Ήταν πολιτικό το θέμα, καμμία σχέση με τον Μάρκο Σεφερλή.
 

camil

Πολύ δραστήριο μέλος

Η camil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 806 μηνύματα.
Περισσότερο τον είχαν κράξει μέσα που πρόσκεινται στη Ν.Δ. και στο Ποτάμι (που κατά βάση ήταν το ίδιο).
 

Guest 528707

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Όσο μεγαλώνει όμως ο άνθρωπος και καταλαβαίνει περισσότερα πράγματα ωριμάζει και αποκτά το θάρρος της γνώμης του μπορεί να ορθώσει το ανάστημά του και να πει, ώπα παιδιά εγώ αυτό δεν το βρίσκω αστείο.
Το πιστεύεις αλήθεια αυτό βρε Χιμελα ?
Πιστεύεις ότι αυτά τα παιδιά ωριμάζουν ή τελικά συσσωρευουν ένα θυμό για την κοινωνία στην οποία μεγαλώνουν...

Πιστεύεις ότι τα πολιτικά γεγονότα, τα αφήνουν να είναι ανεπηρέαστα?
Ολο αυτο με τον εγκλεισμό ,τις απαγορεύσεις, τα εμβόλια, τη καταπίεση θα τους βγει σε καλό και όχι αντιδραστικα ?

Φεύγουν έξω για σπουδές και ξαφνικά αρχίζει και βγαίνει αυτός ο θυμος για την ίδια τους την πατρίδα..
Αυτός ο θυμός έχει ρίζα..
Το ότι δεν τους φτιάξαμε ένα πρόσφορο έδαφος ώστε να μην αναγκαστούν να αφήσουν τα πάντα και να πάνε σε ένα ξένο μέρος ...

Μεγαλωνουν σε μια χώρα δίχως επαγγελματικό μέλλον, δίχως ηγέτες και οράματα που να μπορούν να θαυμάζουν...
Δίχως ιστορία και θρησκεία γιατί έχουν φτάσει να την καταπατουν και να την αμφισβητούν?
Δίχως μόρφωση ,παιδεία στα ίδια μας τα σχολεία γιατί πλέον το όλο σύστημα λειτουργει αλλιώς?

θα έχουν το θάρρος της γνώμης τους λες ,ποια γνώμης και από που διαμορφωμένη ?
Εγω βλέπω ένα συσωρευμενο θυμό που με την πρώτη ευκαιρία τον βγάζουν στον πρώτο εύκολο στόχο?

Μήπως τα παραβλέπεις "ρομαντικά " όλα αυτά και μήπως εθελοτυφλουμε όλοι εμείς τι κοινωνία έχουμε φτιάξει γι αυτά τα παιδιά?
 

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 31,287 μηνύματα.
Το πιστεύεις αλήθεια αυτό βρε Χιμελα ?
Πιστεύεις ότι αυτά τα παιδιά ωριμάζουν ή τελικά συσσωρευουν ένα θυμό για την κοινωνία στην οποία μεγαλώνουν...
Δεν υπάρχει κανένα παιδί που δεν συσσωρεύει θυμό για την κοινωνία και δε θέλει να κάνει πράγματα για να την αλλάξει. Δες τα παιδιά των λουλουδιών πώς ζούσαν. Μαζεύονταν όλοι μαζί σε πάρκα, έκαναν ναρκωτικά, όργια, άκουγαν μουσική (που για την εποχή ήταν πολύ προχωρημένη), δεν είχαν σκοπό στη ζωή τους, οι γυναίκες γεννούσαν παιδιά που δεν ήξεραν καν ποιανού ήταν και τα μεγάλωναν σαν σε κοινόβιο. Τί έγινε αυτή η γενιά; Μεγάλωσε, ωρίμασε, έκανε οικογένειες, τώρα είναι παππούδες και κοιτούν τα εγγόνια τους και κουνάνε το κεφάλι τους με αποδοκιμασία...
Ολο αυτο με τον εγκλεισμό ,τις απαγορεύσεις, τα εμβόλια, τη καταπίεση θα τους βγει σε καλό και όχι αντιδραστικα ?
Έλα τώρα, έχουν υπάρξει πολύ χειρότερα γεγονότα στον κόσμο και μια χαρά μεγάλωσαν και απέκτησαν αρχές και έγιναν σωστοί οι άνθρωποι αυτοί. Άνθρωποι της κατοχής ακόμα ζουν και διηγούνται ιστορίες. Σιγά τώρα ο εγκλεισμός για λίγους μήνες που θα καταστρέψει τα παιδιά. Υπερβολές.
Το ότι δεν τους φτιάξαμε ένα πρόσφορο έδαφος ώστε να μην αναγκαστούν να αφήσουν τα πάντα και να πάνε σε ένα ξένο μέρος ...
Πώς δεν τους φτιάξαμε; Επί ΠΑΣΟΚ ο κάθε πικραμένος έφτιαξε σπίτι και εξοχικό. Μην το πάμε στα πολιτικά τώρα. Νομίζω τα βλέπεις πολύ μαύρα. Οι νέοι δε φεύγουν κατά τη γνώμη μου επειδή δεν μπορούν εδώ να ζήσουν αλλά γιατί θεωρούν οτι αξίζουν περισσότερα από όσα προσφέρει εργασιακά και οικονομικά η Ελλάδα, και δεν το κατακρίνω, καλά κάνουν.
Μήπως τα παραβλέπεις "ρομαντικά " όλα αυτά και μήπως εθελοτυφλουμε όλοι εμείς τι κοινωνία έχουμε φτιάξει γι αυτά τα παιδιά?
Όχι τα βλέπω ρεαλιστικά. Κανένας δε μεγάλωσε σε ιδανικό κόσμο γιατί τέτοιος κόσμος δεν υπήρξε ποτέ κι όμως όλοι κουτσά στραβά βρήκαμε το δρόμο μας. Εντάξει όχι όλοι, κάποιοι έπεσαν σε ναρκωτικά, σε εγκληματικές συμπεριφορές κλπ αλλά αυτό συνέβαινε πάντοτε.

Μού αρέσουν οι παροιμίες και τα γνωμικά και είναι ένα που το λέω πολύ συχνά: όπου ο κόσμος κι ο Κοσμάς. Με τα λίγα, με τα πολλά, με τα άσχημα, με τα όμορφα, κάπως όλοι θα ζήσουμε.

Έχε εμπιστοσύνη στους νέους!
 

Helen93

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Helen93 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 136 μηνύματα.
Ο Σεφερλής είχε ένα δίκιο για την Ακρίτα πάντως, ήταν τρομερό λάθος της να προσβάλλει το κοινό του.
Δεν μεγάλωσαν όλοι στα σαλόνια που μεγάλωσε η Ακρίτα για να έχουν χρόνο να γίνουν συγγραφείς,ποιητές ή να διαβάζουν βιβλία κοινωνικών αμπελοφιλοσοφιών. Το να προσβάλλεις λοιπόν κάποιον επειδή δεν έτυχε της ίδιας μόρφωσης με εσένα είναι απαράδεκτο.
Πολύ ευστοχη η παρατήρηση σου!
 

i_lie_us

Διάσημο μέλος

Ο i_lie_us αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,129 μηνύματα.
Το κλου όπως είπε και η Χιμέλα, είναι στα λόγια του Καπετάνιου.
Εκείνος τόσα χρόνια με τα ίδια γελάει, άρα δεν καταλαβαίνει το λόγο που τώρα γίνεται σούσουρο.
(Είναι σα το "τι να σου πω ρε φίλε, εγώ 10ευ βενζίνη έβαζα, 10 βάζω και σήμερα" του τσεπάτου κυρ Παντέλη).

Και εκείνος, έχει ουσιαστικά (ή τέλος πάντων, θα έπρεπε, αλλιώς κρίμα για τις δουλείες που κάνει και πόσο ψυχοφθόρο μπορεί να του είναι) τα ίδια χαρακτηριστικά με το κοινό του Σεφερλή που δεν μπορεί να κατανοήσει ότι οι αντιλήψεις της κοινωνίας/το χιούμορ/η αισθητική, είναι ζωντανοί οργανισμοί και εξελίσσονται.
Και λόγω αυτού μπορεί να βρίσκει υπερβολικές τις όποιες αντιδράσεις.

Πάμε παρακάτω.

Έχουν οι έλληνες νέοι θυμό για την κοινωνία στην οποία μεγαλώνουν; Προφανώς. Πέραν του ότι είναι ένα χαρακτηριστικό της νεολαίας ούτως ή άλλως λίγο-πολύ, βλέπουν σε τι κοινωνία μεγαλώνουν.
Και για να κάνουμε και crossover με τους νέους του εξωτερικού, βλέπουν και πως μεγαλώνουν σε άλλες κοινωνίες γιατί η πληροφορία είναι περισσότερη από παλιότερα. Θες το ίντερνετ, θες οι loco αεροπορικές που μας έχουν δώσει αυτή τη δυνατότητα, θες που πάνε για σπουδές/δουλεία έξω (για ευνόητους λόγους), έχουν αυτή τη γνώση πιο εύκολα.
Πάνε έξω, βλέπουν δυο γκει/λεσβίες να φιλιούνται στο δρόμο και να 'ναι απλά Τρίτη και κάνουν τη σύγκριση.
Βλέπουν γυναίκες να (μη φοβούνται πόσο λάθος άποψη μπορεί να δημιουργήσει η άλλη μεριά και να) πιάνουν κουβέντα σε άντρες στα μπαρ και κάνουν τη σύγκριση.

Είναι λογοκρισία το ότι ο Ant1 έκοψε (αν όντως το έκανε, δεν κατάλαβα) τη σειρά του Σεφερλή;
Και ναι και όχι. Είναι όσο λογοκρισία είναι το ότι σήμερα ο Λεβέντης δεν βγαίνει στην τηλεόραση ξέρωγω (καλά να 'ναι ο άνθρωπος, τελευταία φορά είχα ακούσει για όταν είχε κοβιντ).
Το ότι ο ant1 έκοψε το Σεφερλή είναι μια επιχειρηματική κίνηση που συνέβη γιατί έκριναν ότι η χασούρα θα 'ναι μεγάλυτερη από τα κέρδη.
Είναι μία υποκριτική κίνηση του ant1; Ξεκάθαρα. Το να σου 'ρχεται αυτό το υλικό και να λες "κομπλέ, το δείχνουμε" και μετά να το κόβεις, είναι υποκριτικό.
 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Guest 528707

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Δεν υπάρχει κανένα παιδί που δεν συσσωρεύει θυμό για την κοινωνία και δε θέλει να κάνει πράγματα για να την αλλάξει. Δες τα παιδιά των λουλουδιών πώς ζούσαν. Μαζεύονταν όλοι μαζί σε πάρκα, έκαναν ναρκωτικά, όργια, άκουγαν μουσική (που για την εποχή ήταν πολύ προχωρημένη), δεν είχαν σκοπό στη ζωή τους, οι γυναίκες γεννούσαν παιδιά που δεν ήξεραν καν ποιανού ήταν και τα μεγάλωναν σαν σε κοινόβιο. Τί έγινε αυτή η γενιά; Μεγάλωσε, ωρίμασε, έκανε οικογένειες, τώρα είναι παππούδες και κοιτούν τα εγγόνια τους και κουνάνε το κεφάλι τους με αποδοκιμασία...
Πολύ ωραίο το παράδειγμα σου αλλά ξεχνάς ένα σημαντικό παράγοντα...

Την εκδήλωση της βίας..
Εκείνη την εποχή μπορεί να ζούσαν έτσι αλλά δεν υπήρχε ο τόσος μεγάλος βαθμός βίας..

Βασικο στοιχείο πιστεύω στο μετέπειτα αποτέλεσμα.
Έλα τώρα, έχουν υπάρξει πολύ χειρότερα γεγονότα στον κόσμο και μια χαρά μεγάλωσαν και απέκτησαν αρχές και έγιναν σωστοί οι άνθρωποι αυτοί. Άνθρωποι της κατοχής ακόμα ζουν και διηγούνται ιστορίες. Σιγά τώρα ο εγκλεισμός για λίγους μήνες που θα καταστρέψει τα παιδιά. Υπερβολές.
Τι συγκρίνεις τώρα βρε Χιμελα μου εδώ?
Την κατοχή με τον δικο μας εγκλεισμό?

Ένα θα σου πω ,τι ανέσεις και ελευθερία υπήρχε τότε και τι υπάρχει σήμερα..
Ο κόσμος τότε ήταν αλλιώς μαθημενος ...

Σκληρά ζούσε ακόμα πιο σκληρά συνέχισε να ζει ..
Άλλο ζω στα πούπουλα και στο συννεφάκι μου και με κατεβάζουν από εκεί με τόσο βίαιο τρόπο..

Αυτό ένιωσαν όσοι εμφάνισαν καταθλιπτικα επεισόδια μέσα στην καραντίνα και δεν είναι λίγοι πίστεψε με ..
Πώς δεν τους φτιάξαμε; Επί ΠΑΣΟΚ ο κάθε πικραμένος έφτιαξε σπίτι και εξοχικό. Μην το πάμε στα πολιτικά τώρα. Νομίζω τα βλέπεις πολύ μαύρα. Οι νέοι δε φεύγουν κατά τη γνώμη μου επειδή δεν μπορούν εδώ να ζήσουν αλλά γιατί θεωρούν οτι αξίζουν περισσότερα από όσα προσφέρει εργασιακά και οικονομικά η Ελλάδα, και δεν το κατακρίνω, καλά κάνουν.
Μα αυτό λέω, επί ΠΑΣΟΚ και γενικά η γενιά των δικών μου γονιών έφαγαν με χρυσά κουταλιά και τώρα όλα αυτά τα πληρώνουμε εμείς..

Ευτυχώς πρόλαβα και πέρασα και εγώ από αυτές τις εποχές και έχω πλήρη εικόνα..
Εγώ τελείωσα τις σπουδές μου και την επόμενη είχα δουλειά που μάλιστα με περίμενε...
Ειχα περιθώριο να την αφεισω μετά να ξανασπουδασω και να βρω και πάλι γρήγορα νέα δουλειά..
Μπήκα με τόση ευκολία στο δημόσια και έφυγα από εκεί γιατί πολυ απλά ο τότε μισθός ήταν ψυχούλα σε αυτό που βρήκα μετά...
Ο πατέρας μου ήταν στο κομμάτι της εργολαβία και της κατασκευης ..
Δεν προλάβαινε τότε από την τρελή ανοικοδόμηση που υπήρχε και ευτυχώς οι καρποί αυτοί υπάρχουν ακόμα και σήμερα και τους απολαμβάνουν τα παιδιά του...

Τώρα?
τι γίνεται τώρα?
Τα δικά μου παιδιά πληρώνουν ακόμα όλα αυτά...
Και δυστηχως θα τα πληρώνουν και τα δικά τους παιδιά..
Δουλεύουμε σαν τα σκυλιά να μη τους αφήσουμε χρέοι και όχι σπίτια όπως έκανα οι δικοί μας ..

Το ίδιο λέμε...οι νέοι φεύγουν γιατί ξέρουν ότι αυτό που αξίζουν εδώ δεν μπορεί να εκτιμηθεί...

Τα έζησα και με την κόρη μου τα ζω τώρα και με τον μικρό..
Ευτυχώς ή κόρη μου έμεινε εδώ λόγο θέσης πλέον..
Ο μικρός που αν δεν περάσει ΣΑΣΣ ιατρική το έχει δεδομένο ότι θα φύγει γιατί αυτό που θέλει να κάνει δεν έχει δυνατότητα εδώ..
Τα ίδια λένε και πολλά παιδιά από τις παρέες τούς..

Όχι τα βλέπω ρεαλιστικά. Κανένας δε μεγάλωσε σε ιδανικό κόσμο γιατί τέτοιος κόσμος δεν υπήρξε ποτέ κι όμως όλοι κουτσά στραβά βρήκαμε το δρόμο μας. Εντάξει όχι όλοι, κάποιοι έπεσαν σε ναρκωτικά, σε εγκληματικές συμπεριφορές κλπ αλλά αυτό συνέβαινε πάντοτε.
Λάθος, μεγάλωσε...
και είμαι εγώ και η γενιά μου..

Τι παιδικά χρόνια, εφηβικά...ξενοιαστα, ελεύθερα..
πηγαίνανε όπου θέλαμε κάναμε ότι θέλαμε δεν μας σταματούσε ούτε ο φόβος ούτε η βία ούτε φυσικά το οικονομικό ...
Έρωτες ωραίους, όμορφους, πραγματικούς και όχι η ευκολία και η σημερινή χυδαιοτητα ...

Δεν θυμάμαι καν να υπήρχε ένα παιδί που να αντιμετωπιζε οικονομικό πρόβλημα...εκδρομές κάναμε αλλά ποτέ όπως τώρα παρτι και άλλες εκδηλώσεις για να βοηθήσουν συμμαθητές τούς να συμμετέχουν σε αυτές..
Μού αρέσουν οι παροιμίες και τα γνωμικά και είναι ένα που το λέω πολύ συχνά: όπου ο κόσμος κι ο Κοσμάς. Με τα λίγα, με τα πολλά, με τα άσχημα, με τα όμορφα, κάπως όλοι θα ζήσουμε.

Έχε εμπιστοσύνη στους νέους!
Εμπιστοσύνη στους νέους έχω...σε αυτούς που τους μεγαλώνω δεν εχω ακόμα...

Όλα από εκεί ξεκινάνε και βλέπεις και εσύ ή ίδια πως το να μεγαλώνεις ένα παιδί θέλει πολα κιλά μπιμπ να το πω χύμα γιατί αλλιώς δεν καταλαβαινουν ορισμένοι..
 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

camil

Πολύ δραστήριο μέλος

Η camil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 806 μηνύματα.
Επιτέλους μερικοί ξυπνάνε σιγά σιγά. Ποτέ δεν μου άρεσε ο Σεφερλής, ούτε καν όταν ήμουν μικρή και έβλεπα άλλους να χαζογελάνε με τα "αστεία" του. Τα σεξιστικά/ρατσιστικά/ομοφοβικά αστειάκια δεν μου προκαλούν γέλιο, συγνώμη. Το βρίσκω εντελώς γελοίο όταν το επιχείρημα κάποιου είναι ότι "μα πριν δέκα χρόνια δεν έλεγε κανείς τίποτα", ναι συγνώμη, οι γυναίκες πχ κάποτε δεν είχαν δικαίωμα ψήφου, τι σημαίνει αυτό, ότι η κοινωνία δεν πρέπει να προχωρήσει;

Να προχωρήσει η κοινωνία αλλά μπορεί να μπορεί να προχωρήσει μέσα από απαγορεύσεις; Τελευταία κάποιοι θυμήθηκαν το σκετς του Λαζόπουλου με τον Χαραλαμπόπουλο όπου και κάνουν δύο γκέι κομμωτές, καρικατούρες θα έλεγαν κάποιοι. Δεν ήταν πριν πάρα πολύ καιρό, να έχουν περάσει πέντε χρόνια; Γιατί δε γίνεται αυτός ο χαμός και με τον Λαζόπουλο και με τον Ρώμα και με τον Μπιμπίλα και με άλλους; Μπορεί επειδή δεν έχουν χρησιμοποιήσει τόσο πολύ τους γκέι στο χιούμορ τους αλλά μου κάνει ότι χτυπάνε τον Σεφερλή απλώς επειδή δεν έχουν τις ίδιες ιδέες-αξίες.
Να κρίνουμε και να κατακρίνουμε αλλά όταν φτάνουμε να πούμε "να μην ξαναπαίξει αυτό" ακόμα κι αν τα κίνητρά μας είναι αγνά, επί της ουσίας δε διαφέρουμε από αυτούς που ζητούσαν να κατέβει μια παράσταση επειδή το θέμα της είχε να κάνει με έναν τρομοκράτη.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 31,287 μηνύματα.
Είναι η τάση των ανθρώπων να εξιδανικεύουν περιόδους της ζωής τους που τις έχουν συνδυάσει με όμορφες στιγμές. Αν ρωτήσεις έναν άνθρωπο που ήταν μικρό παιδί στην κατοχή θα σού πει, πεινουσαμε αλλά ήμασταν αγαπημένοι, με τα αδέλφια μου παίζαμε στο δωμάτιο 2Χ3 και ήμασταν χαρούμενοι, δε μας ένοιαζε η πείνα κι ο φόβος. Τον ίδιο άνθρωπο στα 80 του, κι ας έχει παιδιά και εγγόνια, κι ας έχει λεφτά και ανέσεις, θα σου πει ότι είναι δυστυχισμένος γιατί έχει συνδυάσει το τώρα με τα προβλήματα υγείας και τους πόνους που νιώθει από τις αρρώστιες.

Το 80 και το 90 υπήρχε φουλ σεξισμός, ρατσισμός, ομοφοβία κλπ. Έχω βάλει πάλι βιντεάκι από αρχές 80 που οι άντρες λένε ότι οι γυναίκες είναι πιο κάτω από τους άντρες και πρέπει να παίρνουν το όνομα τους, ότι οι γυναίκες δεν πρέπει να δουλεύουν, πρέπει να μεγαλώνουν παιδιά κλπ. Αν τα έλεγαν αυτά τώρα θα τους έβλεπαν στο δρόμο και θα τους εφτυναν.

Ναι το 80 και το 90 υπήρχε πλούτος αλλά ήταν εικονικός. Όπως φάνηκε ήρθε η ώρα να πληρώσουμε αυτόν τον πλούτο και με τόκο.

Και για να μη μιλήσω για το μπουλινγκ στα σχολεία και τις αλάνες ή τα γήπεδα. Μόνο που τότε κρύβονταν όλα γιατί θεωρουνταν νορμάλ ότι ο αδύναμος, ο χοντρός, ο γυαλακιας, ο άσχημος, ο κοντός κλπ θα υποστεί μπουλινγκ.

Ιδανική κοινωνία δεν υπάρχει. Υπάρχει μόνο κοινωνία που ξυπνάει και αποδέχεται το διαφορετικό και τη μοναδικότητα του καθενός.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top