Καχύποπτα δεν είδα κανέναν, θεώρησα -όπως είπα άλλωστε- ειλικρινή τον
@Δροσουλίτης. Καχύποπτα βλέπω την κοινωνία και έχω κάθε λόγο νομίζω να το κάνω.
Εξαιρετικά υγιής προσέγγιση κατά την άποψή μου, ειδικά σε μια κοινωνία που έχει εμπορευματοποιήσει τον ανθρωπισμό και την ευαισθησία, που όλα πουλάνε σαν ένα προϊόν.
Εγω θα το παω και ενα βήμα παρακάτω, κι ο Θεος ας με συγχωρέσει, και πράγματι λίγο με νοιάζει σε αυτό το σημείο της ζωής μου οποιαδήποτε άλλη αντίληψη έχει ο κόσμος γι αυτο που λέω, παρα μόνο η συγχώρεση του Θεου αν βλάπτω κανέναν.
Κι εγω συμπαθώ και το Δροσουλίτη και πολλούς. Αντιπαθώ και κόσμο, δεν ειμαι Χαϊδελβέργη μαλακασαία τρυφερόγλου.
Το ποιντ ποιο είναι, που θέλω να καταλήξω. Το οτι συμπαθούμε κάποιους ανθρώπους και τους θεωρούμε ειλικρινείς, δεν αναιρεί την πηγαία "υποχρέωσή" μας απέναντι στις αξίες μας να αντιδράσουμε όταν κάτι μας φαίνεται αφύσικο, μια άποψη, ένα ποστ, οτιδήποτε.
Και να μην έλεγες "καχυποπτα βλεπω την κοινωνία", αλλά "καχύποπτα βλέπω την ανάρτηση του Δροσουλίτη αλλά όχι τον ίδιο τον Δροσουλίτη" θα το δεχόμουν εξίσου, καθώς έχω μάθει να ξεχωρίζω τη συμπάθεια για το άτομο από την άποψη του ατόμου.
Στο δια ταυτα και στο βήμα παρακάτω που έλεγα πριν:
Εγω όταν είδα αυτη την ανάρτηση είπα μέσα μου "Ναι ναι οκ είσαι καλή ψυχή, ας γίνουμε φίλοι, here's a cookie. Προχωράμε."
Τον θεωρώ καλή ψυχή. Θα γινόμουν άνετα φίλος του. Όταν είδα το ποστ όμως σκέφτηκα οτι αυτό δεν έχει καμία δουλειά εδω μέσα.
Δεν έχει καμία δουλειά εδω μέσα γιατί το θεμα ειναι ο ορισμός της ματαιοδοξίας, ο ορισμός της υποκειμενικότητας, ο ορισμός της υπερβολής, ο ορισμός της κριτικής, ο ορισμός της προτίμησης και γενικά ο ορισμός της διάκρισης. Όλα σε ένα, νοικοκυρεμένα.
Είναι η φύση του θέματος τόσο ανώμαλα "εκνορμαλισμένη" και οφείλουμε να τη δεχτούμε ως τέτοια για να μπορει να υπάρξει συζήτηση.
Ειδάλλως αν ο καθένας ερχόταν και έλεγε "ωραια σώματα ειναι όλα" ή αυτο του Βέγγου "δυο χέρια να σου μαγειρέψουν και να σου κλείσουν τα μάτια" ok no shit, καλό θα ήταν αυτό αλλά ξέρουμε όλοι πως δεν ισχύει στην κοινωνία.
Όταν βλέπω ένα τετοιο ποστ, το αντιλαμβάνομαι ως virtue signaling, και το λεω χωρίς περιστροφές.
Αν μπορέσετε να με συγχωρέσετε και εσείς, καλώς. Αν όχι, και πάλι αγαπημένοι. Es ist mir egal.