Μαυρίκιος
Διάσημο μέλος
Ο Μαυρίκιος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2.831 μηνύματα.

02-09-24

21:13
Βρήκες τίποτα; Εγώ δεν ξέρω.
Άν έβρισκα δεν θα ρωτούσα.
linuxman
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο linuxman αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 54 ετών. Έχει γράψει 167 μηνύματα.

02-09-24

21:16
Από χθες μέχρι σήμερα εννοώ. Όχι πριν την ερώτησή σου.Άν έβρισκα δεν θα ρωτούσα.
chester20080
Επιφανές μέλος
Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 8.088 μηνύματα.

02-09-24

21:20

The Myth of “Gypsy Criminality”

Panzerkampfwagen
Διάσημο μέλος
Ο Panzerkampfwagen αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Δικηγόρος. Έχει γράψει 3.232 μηνύματα.

03-09-24

00:41
86%.Το να λες κάποιον ρατσιστή επειδή δεν υπολογίζει τα ποιοτικά δεδομένα δεν ειναι ad hominem επίθεση.
Είναι απλά ρατσιστής που στοχοποιοεί κοινωνικές ομάδες.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Μάλιστα.. Έριξα μιά ματιά στη μελέτη. Από πού να το πιάσω. Καταρχήν τι σόι μελέτη "σοβαρού και οργανωμένου εγκλήματος" είναι αυτή που αναφέρεται μόνο σε κλοπές-ληστείες και τέτοιου είδους εγκλήματα και όχι σε δολοφονίες, βιασμούς κλπ, εκείνα γιατί δεν απασχολούν την εν λόγω μελέτη;
Για να έχετε την σωστή εικόνα καλύτερα διαβάστε την Στατιστική Επετηρίδα της ελληνικής αστυνομίας του 2023: https://www.astynomia.gr/file/2024/04/epetirida2023.pdf
Από πίνακα 25 και εξής θα βρείτε κάποια πολύ ενδιαφέροντα πράγματα περί ημεδαπών έναντι των αλλοδαπών. Το κακό είναι ότι δεν διαχωρίζει για ρομα και μη, αλλά είναι ό,τι κοντινότερο έχουμε σε πλήρη στατιστικά. Με βάση το νόμο (Ν.Δ. 3370/55), οι Ρομά θεωρούνται από το 1955 έλληνες πολίτες, με ελληνική ιθαγένεια, ημεδαποί. Η μελέτη αυτή (Έκθεση για το σοβαρό και οργανωμένο έγκλημα στην Ελλάδα) είναι ξεκάθαρα ελλιπής καθώς δεν αναφέρει καθόλου τα σοβαρά εγκλήματα όπως ανθρωποκτονίες, βιασμούς, εμπόριο ανθρώπων κλπ αλλά αναλώνεται μόνο σε ληστείες και ναρκωτικά και για αυτόν το λόγο δεν μπορούμε να βγάλουμε ορθά συμπεράσματα για το ποιος οδηγει σε αυξηση της εγκληματικοτητας, για παράδειγμα αν λάβουμε υπόψιν την επετηρίδα με τα πλήρη στατιστικά, οι ημεδαποί ειναι πολλαπλασιοι. Και προφανώς υπάρχει διαφοροποίηση στις κατηγορίες εγκλημάτων, δεν έχουν όλα την ίδια σοβαρότητα. Είναι φανερό πως το φαινόμενο είναι πολυδιάστατο και θέλει ανάλυση όλων των παραγόντων, όπως η γεωγραφική κατανομή δράσης των εγκληματικών ομάδων, εάν τελικά όσοι αρχικά συλλαμβάνονται καταδικάζονται κιόλας ως πραγματικά ένοχοι, εάν κρύβονται άλλοι στο παρασκήνιο που κινούν τα νήματα, η φύση και οργάνωση των ομάδων αυτών και τα κίνητρά τους, εγκληματολογικά προφίλ κλπ.
Για να γυρίσω και να κλείσω με την μελέτη του thread, παρατήρησα δύο μεγάλα points στη μελέτη που μάλλον τα παραβλέψατε κατευθείαν όσοι εν τέλει διαβάσατε το pdf όσον αφορά το περίφημο αυτό 86% των κακοποιών Ρομά ημεδαπών (σελ. 98, 100):
1) Για κλοπές-διαρρήξεις: το 86% του 72% των 117 εγκληματικών ομάδων είναι = 73 εγκληματικές ομάδες κλοπών-διαρρήξεων από Ρομά
2) Επιπρόσθετα η μελέτη τονίζει πως "Η δράση τους συνήθως είναι τοπική, καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό (87%) δρούσε σε επίπεδο Nομού ή Περιφέρειας". Εδώ καθίσταται φανερή η σημασία της γεωγραφικής κατανομής τέτοιων εγκλημάτων (πχ δράση γκέτο Ρομά), καθώς για παράδειγμα αν το 82% των Ρομά ληστών (οι 60 από τις 73 εγκληματικές ομάδες στο παράδειγμα αυτό) δρα στη Θεσσαλονίκη (λέμε τώρα), κάποιον στη Θεσσαλία ή στην Καλαμάτα τι τον αφορά τον ίδιο αυτού του είδους η εγκληματικότητα εκεί πέρα; Είναι εστιασμένη και περιορισμένη χωρικά. Ενώ αντίθετα αν ήταν γενικευμένη δράση διασκορπισμένη σε όλη την Ελλάδα σε πολλές περιοχές τότε ναι θα ήταν πολύ πιο σοβαρό το πρόβλημα.
3) Για ληστείες: το 49% του 59% των 29 εγκληματικών ομάδων είναι = 9 εγκληματικές ομάδες ληστών από Ρομά
Πέρα από ποσοστά δηλαδή καλό είναι να κοιτάμε και τις απόλυτες τιμές των περιστατικών, δραστών και εγκληματικών ομάδων. Έχετε σκεφτεί γιατί σε κάτι τέτοια οι πηχυαίοι τίτλοι ειδήσεων είναι "μετανάστης....", "αλλοδαπός....", "ρομά...." κλπ; Αναρωτιέμαι άραγε. Για παράδειγμα στο πρώτο θέμα:
όπως και σε άλλα "ποιοτικά δημοσιογραφικώς" ενημερωτικά site, βάζουν με ωραία μεγάλα γράμματα το βαρύγδουπο clickbait 86%-κλοπές-Ρομά αλλά δεν θα αναλύσουν καθόλου όλα αυτά τα ερωτήματα. Για να είναι τυπικά σωστοί θα γράψουν κάπου στη μέση της σελίδας πως αφορά τελικά το 86%... του 72% του 117, όμως ήδη από τον τίτλο στον μέσο αναγνώστη έχει ήδη δημιουργηθεί η ρατσιστική προκατάληψη που εντυπώνει το 86% (αμφιβάλλω κιόλας αν θα καταλάβουν όλοι οι αναγνώστες πως πρόκειται για ποσοστό ποσοστού -αν καν φτάσουν μέχρι τη μέση της σελίδας-). Οπότε μετά μόλις το τιτιβίσουν στα κανάλια θα το χάψουν αμάσητο όσοι το ακούνε και θα σκεφτούνε το ρατσιστικό "πω ρε τους κλέφτες τους γύφτους θα με ληστέψουν". Είναι ο ορισμός της προπαγάνδας, εργαλειοποιώντας τη στατιστική και μεγαλοποιώντας τα γεγονότα, ενώ θα περάσουν σαν δευτερεύουσας σημασίας πιο ουσιώδη γεγονότα και εγκλήματα όπως αυτά που λείπουν από την "μελέτη σοβαρού και οργανωμένου εγκλήματος", το οποίο ούτε καν το ανέφεραν, δηλαδή δεν είναι άξιο αναφοράς καν να γράψουν ότι η μελέτη παραδόξως δεν περιέχει καθόλου στοιχεια για ανθρωποκτονίες και βιασμούς. Ανάθεμα. Και το άρθρο κλείνει με το τελείως "αντικειμενικό" συμπέρασμα βασισμένο στα ακλόνητα στοιχεία των συντακτών "Όπως διαπιστώσαμε, τα ποσοστά των παραβατικών Ρομά αυξάνονται συνεχώς" με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την εικόνα που μένει στον αναγνώστη.![]()
Έκθεση της ΕΛΑΣ: Η ανθρωπογεωγραφία των εγκληματικών ομάδων που εξαρθρώθηκαν το 2022 στην Ελλάδα
Το σοβαρό και οργανωμένο έγκλημα στην Ελλάδα - Διαβάστε ολόκληρη την έκθεση της ΕΛΑΣwww.protothema.gr
Πραγματικά λυπάμαι που κάποιοι το κάνουν αυτό με την εργαλειοποίηση της στατιστικής και της μη-ορθής ερμηνείας της και εδώ μέσα. Τι να το κάνω αν 70 Ρομά κλέβουν λεφτά, αν μήνα παρά μήνα ένας Έλληνας άνδρας λευκός, κατ'ευφημισμόν άνθρωπος, κακοποιεί τη γυναίκα του μέρα παρά μέρα και στο τέλος τη σκοτώνει και στο υπόγειο βιάζει παιδιά; Για όνομα δηλαδή, χάνουμε την ουσία. Ποιό έγκλημα από τα δύο συμβάλλει περισσότερο στην εγκληματικότητα και στον αποτροπιασμό της κοινωνίας μας; Αλλά σωστά, το δεύτερο είναι μία γυναικοκτονία ανά κάπου κάπου ενώ το άλλο είναι ολόκληρες 70 εγκληματικές ομάδες, ναι ξέχασα...
Ψάχνουμε τόσο πολύ να βρούμε βολικά τρίτα εξιλαστήρια θύματα να εκτονώσουμε την οργή της δυστοπικής κοινωνίας που ζούμε, τόσο που αγνοούμε το κακό που υπάρχει στη διπλανή πόρτα. Ναι και τα εγκλήματα των Ρομά είναι εγκλήματα και θα τιμωρηθούν, με φυλάκιση, ποινή κλπ, ναι εννοείται αυτό είναι δεδομένο, δεν ισχυρίστηκα ποτέ το αντίθετο (αν και κατανοώ πως κάποιοι ίσως κατάλαβαν πως τους "ξέπλυνα" κατά κάποιο τρόπο, ούτε καν, όποιος έχει λερωμένη τη φωλιά του θα τιμωρηθεί). Όμως μη μου λέτε πως οι Ρομά είναι ο πρωταρχικός λόγος που εκτοξεύεται η εγκληματικότητα στην Ελλάδα επειδή το 86% του 72% του 117 είναι Ρομά που κλέβει.
Γράφεις ένα κάρο προτάσεις για να καταλήξεις πως γουστάρεις τους Ρομά και ότι άκουσον άκουσον "80 ληστείες < 1 ανθρωποκτονία" λες και υπάρχει μαθηματική εξίσωση που τα βγάζει ΙΣΑ.
Και ναι. Η εγκληματικότητα στην Ελλάδα έχει αυξηθεί κατακόρυφα ΚΑΙ λόγω των Ρομά, αλλά κυρίως λόγω της κάθε λογής μεταναστευτικοφυλή που δεχόμαστε αμαχητί λόγω διάφορων αντιλήψεων σαν τις δικές σου. Έχω γράψει τα στατιστικά σε πλείστα άλλα θέματα , δεν έχει νόημα να τα ξαναπαραθέσω.
Γιατί ο Καλαματιανός που ΔΕΝ έχει Ρομά, ΔΕΝ έχει αυξημένες ληστείες και αυξάνεται δυσανάλογα ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ.καθώς για παράδειγμα αν το 82% των Ρομά ληστών (οι 60 από τις 73 εγκληματικές ομάδες στο παράδειγμα αυτό) δρα στη Θεσσαλονίκη (λέμε τώρα), κάποιον στη Θεσσαλία ή στην Καλαμάτα τι τον αφορά τον ίδιο αυτού του είδους η εγκληματικότητα εκεί πέρα;
Ανάθεμα τη στατιστική που έμαθες!
Αν ο φίλος μου στην Αθήνα έχει τρία μήλα και εγώ στη Θεσσαλονίκη έχω μηδέν μήλα, ο ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ ΜΑΣ είναι 1,5 και ας ΜΗΝ ΕΧΩ ΜΗΛΑ ΕΓΩ ΤΩΡΑ.

03-09-24

01:00
Το 86 % σκέτο ειναι ποιοτικά ?Φίλε είσαι επικίνδυνα βλάκας.
86%.
Είσαι πλυντήριο χείριστου είδους και το αποδεικνύεις με κάθε σου αράδα.
Γράφεις ένα κάρο προτάσεις για να καταλήξεις πως γουστάρεις τους Ρομά και ότι άκουσον άκουσον "80 ληστείες < 1 ανθρωποκτονία" λες και υπάρχει μαθηματική εξίσωση που τα βγάζει ΙΣΑ.
Και ναι. Η εγκληματικότητα στην Ελλάδα έχει αυξηθεί κατακόρυφα ΚΑΙ λόγω των Ρομά, αλλά κυρίως λόγω της κάθε λογής μεταναστευτικοφυλή που δεχόμαστε αμαχητί λόγω διάφορων εκτρωματικών αντιλήψεων σαν τις δικές σου. Έχω γράψει τα στατιστικά σε πλείστα άλλα θέματα αλλά και εκεί πλυντήριο έκανες, δεν έχει νόημα να τα ξαναπαραθέσω.
Γιατί ο Καλαματιανός που ΔΕΝ έχει Ρομά, ΔΕΝ έχει αυξημένες ληστείες και αυξάνεται δυσανάλογα ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ.
Ανάθεμα τη στατιστική που έμαθες!
Αν ο φίλος μου στην Αθήνα έχει τρία μήλα και εγώ στη Θεσσαλονίκη έχω μηδέν μήλα, ο ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ ΜΑΣ είναι 1,5 και ας ΜΗΝ ΕΧΩ ΜΗΛΑ ΕΓΩ ΤΩΡΑ.
chester20080
Επιφανές μέλος
Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 8.088 μηνύματα.

03-09-24

02:32
ειμαι εχεις δικιο, για να σου μιλαω ακομα ειμαιΦίλε είσαι επικίνδυνα βλάκας.
δεν εχεις καταλαβει τιποτε ειναι σα να μιλαω στο κενό, ας κανω μια απελπιδα προσπαθεια
εχεις καταλαβει τι σημαινει γεωγραφικη κατανομη; αλλο να υπαρχει το 90% της εγκληματικοτητας συγκεντρωμενο σε συγκεκριμενη περιοχη δρασης και αλλο να ειναι γενικευμενο σε ολη την επικρατεια που να δραστηριοποιειται
ναι και στις δύο περιπτωσεις το ποσοστο παραμενει το ιδιο, δεν ειπε κανείς το αντιθετο "φίλε που με λες βλάκα"
ενα ποσοστο από μονο του δεν λεει τιποτε, η όλη σημασία της στατιστικής είναι να την ερμηνεύσεις σωστά
το ότι πέταξες ένα 86% ενώ προσπέρασες ανενδοίαστα πως πρόκειται στην πραγματικότητα για το 86% του 72% του 117, δειχνει ξεκάθαρα ποιά ερμηνεία θες να περάσεις.
τετοια σκονη που βαζω εγω κανείς άλλος, 30 στους 30 κατασκευαστες τη συνιστούνΕίσαι πλυντήριο χείριστου είδους και το αποδεικνύεις με κάθε σου αράδα.
έχει μέσα και πολύχρωμους κόκκους lgbtq
Φαίνεται από το παραπάνω που έγραψες σε τι εκτίμηση έχεις μία ανθρώπινη ζωή, ειδικά αν είναι Ρομά. Το παραπάνω που έγραψες δείχνει πως τη βάζεις κάτω από περιουσίες και λεφτά. Όσο και να μην το θες, και να μην σου αρέσει, ο νόμος που υπερασπίζεσαι και πρεσβεύεις αναγνωρίζει τους Ρομά ως έλληνες πολίτες. Όσο Έλληνας είσαι εσύ τόσο είναι και αυτοί. Άλλωστε κανείς μας δεν έχει κάνει γενετικό τεστ φαντάζομαι για να δει τι ρίζες πραγματικά έχει, είμαστε μίξ, εκτός τι να πω αν είσαι απόγονος βασιλικού αίματος του μεγαλέξανδρου. Με ποιά κριτήρια θεωρείται κάποιος έλληνας;Γράφεις ένα κάρο προτάσεις για να καταλήξεις πως γουστάρεις τους Ρομά και ότι άκουσον άκουσον "80 ληστείες < 1 ανθρωποκτονία" λες και υπάρχει μαθηματική εξίσωση που τα βγάζει ΙΣΑ.
American Economist
Επιφανές μέλος
Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.923 μηνύματα.

03-09-24

08:48
Πραγματικά αυτά που διαβάζουμε σε αυτό το thread είναι πέρα κάθε λογικής και σοβαρότητας. Έχουμε μια επίσημη έρευνα της αστυνομίας η οποία δείχνει ξεκάθαρα ότι οι Ρομα ευθύνονται για το 86% των ληστειών στην Ελλάδα αποδεικνύοντας ότι πρόκειται για μια άκρος παραβατική ομάδα η οποία δεν έχει ενσωματωθεί σε καμία χώρα της Ευρώπης, συνεπώς δεν μιλάμε για Ελληνικό φαινόμενο αλλά για Ευρωπαϊκό. Αντί λοιπόν να προβληματιστούμε με αυτήν την έρευνα ώστε να βρεθούν λύσεις έχουμε μια νοσηρή μειοψηφία η οποία ακυρώνει την έρευνα και μας λέει ότι οι Ρομα δεν είναι παραβατική ομάδα. Μάλιστα έφτασαν στο σημείο να μιλάνε για ποιοτικές αναλύσεις, χωρίς να γνωρίζουν τι είναι αυτό, μόνο και μόνο για να κάνουν πλυντήριο στην συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα. Αναρωτιέμαι βέβαια αν οι ίδιοι πέσουν θύμα των Ρομα θα κάτσουν να αναλύσουν τους ποιοτικούς λόγους που συνέβη η πράξη αυτή;; Δεν το νομίζω ίσα ίσα τότε θα κλαίγονται στην αστυνομία για τον βανδαλισμό της προσωπικής τους περιουσίας. Δεν θα σχολιάσω καν το γεγονός ότι ακούστηκε το θεϊκό «μιλάμε για ληστείες και όχι για δολοφονίες» μόνο και μόνο για να μειωθεί η βαρύτητα της αξιόποινης αυτής πράξης. Λες και δεν είναι υπέρτατο αδίκημα το να μπαίνει ένας άπλυτος στο σπίτι σου ώστε να κλέψει την περιουσία που έφτυσες αίμα να την φτιάξεις και στην συνέχεια να σε πλακώσει και στο ξύλο αν προσπαθήσεις να αμυνθείς. Λες και δεν είναι υπέρτατο αδίκημα η καταστροφή της δημόσιας περιουσίας (λεωφορεία, ράγες τρένων κτλ) την οποία πληρώνουμε οι Έλληνες πολίτες μέσω της φορολογίας. Πραγματικά δεν μπορώ να διανοηθώ το πως μερικά άτομα κάνουν laundry service στην συγκεκριμένη ομάδα, μια ομάδα που μόνο τις τελευταίες ημέρες έχει διαρρήξει πάνω από 15 πολυκατοικίες στην περιοχή μου, μια ομάδα που σε κυνηγάει από πίσω για να τους δώσεις χρήματα ενώ αν αρνηθείς σου ρίχνουν κατάρες. Αν όλα αυτά δεν είναι υπέρτατα αδικήματα τα οποία καθιστούν την συγκεκριμένη ομάδα άκρος επικίνδυνη τότε τι είναι ακριβώς;; Επειδή η αστυνομία δεν είναι σε θέση να κάνει σωστά την δουλειά της ώστε να μας προστατέψει από αυτούς είναι επιτακτική ανάγκη πλέον η θέσπιση της οπλοφορίας και οπλοχρησίας των πολιτών αποκλειστικά και μόνο για σκοπούς άμυνας όπως συμβαίνει στις ΗΠΑ. Κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να προστατέψει την περιουσία του από τους ληστές με κάθε μέσο και θυσία καθώς μιλάμε για τους κόπους μιας ζωής.
Όλοι μας έχουμε συγκεκριμένες πολιτικές πεποιθήσεις σε μια σειρά ζητημάτων. Όμως το να δικαιολογούμε ψυχρά τις αξιόποινες πράξεις των Ρομα και των παράνομων μεταναστών μόνο και μόνο επειδή έτσι λέει το κόμμα δεν είναι ούτε σοβαρό ούτε άξιο συζήτησης. Εξάλλου τα άτομα που γράφουν υπέρ των Ρομα δεν τολμάνε να περάσουν ούτε απέξω από τις περιοχές στις οποίες διαμένουν, γεγονός που δείχνει ότι δεν τα πιστεύουν ούτε οι ίδιοι αυτά που λένε με τόσο μεγάλη μανία.
Όλοι μας έχουμε συγκεκριμένες πολιτικές πεποιθήσεις σε μια σειρά ζητημάτων. Όμως το να δικαιολογούμε ψυχρά τις αξιόποινες πράξεις των Ρομα και των παράνομων μεταναστών μόνο και μόνο επειδή έτσι λέει το κόμμα δεν είναι ούτε σοβαρό ούτε άξιο συζήτησης. Εξάλλου τα άτομα που γράφουν υπέρ των Ρομα δεν τολμάνε να περάσουν ούτε απέξω από τις περιοχές στις οποίες διαμένουν, γεγονός που δείχνει ότι δεν τα πιστεύουν ούτε οι ίδιοι αυτά που λένε με τόσο μεγάλη μανία.
Paragontas7000
Περιβόητο μέλος
Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών. Έχει γράψει 5.460 μηνύματα.

03-09-24

11:31
Δεν εχω λογια πλεον...Μου αρέσει που το κορίτσι που παντρέψανε με το ζόρι το παρουσιάζουν σαν θύμα βιασμού
chester20080
Επιφανές μέλος

03-09-24

15:35
Οχι Φώτη δεν λέει αυτό η έρευνα, ξαναδιάβασε. Αυτό λέμε τόση ώρα, δεν είναι το 86% των κλοπών Ρομα. Είναι το 86% του 72% άρα το 62% των συνολικών κλοπών -συγκεκριμένα για το 2022 μόνο- οι κλοπές που έγιναν από Ρομά, σε σύνολο 117 περιστατικών από εγκληματικές ομάδες, οπότε μιλάμε για 73 περίπου περιστατικα κλοπής απο Ρομά. Επίσης μην κρύβεσαι, πες την αληθεια, αυτο που σε νοιάζει δεν είναι πόσοι Ρομα κλέβουν αλλά πόσοι "κανονικοι" Έλληνες κλέβονται από Ρομά. Το 86% του 72% είναι γενικά οι κλοπές από δράστες Ρομα, όμως ένα μέρος αυτών έχουν ως αποδεκτη ενδεχομένως Ρομα θύματα κλοπης από Ρομα. Φαντάζομαι δεν σε ενδιαφέρει μια τέτοια κλοπή Ρομα από Ρομα ετσι; Οπότε το ποσοστό που σε ενδιαφέρει είναι μικρότερο από 62%.Έχουμε μια επίσημη έρευνα της αστυνομίας η οποία δείχνει ξεκάθαρα ότι οι Ρομα ευθύνονται για το 86% των ληστειών στην Ελλάδα
Θεωρείται "αποδειξη" για εσένα, αυτό είναι υποκειμενικό ανάλογα το πώς τα ερμηνευεις. Εξίσου επισημη και μάλιστα πολύ περισσότερο είναι η αναλυτική πλήρη επετηρίδα της ΕΛΑΣ από το 2023, έχω παραθέσει και link. Εκεί θα βρεις στατιστικα για όλα τα εγκλήματα, από όπου τα συμπεράσματα θα ειναι πιο αξιόπιστα και γενικευσιμα.Έχουμε μια επίσημη έρευνα της αστυνομίας η οποία δείχνει ξεκάθαρα ότι οι Ρομα ευθύνονται για το 86% των ληστειών στην Ελλάδα αποδεικνύοντας ότι πρόκειται για μια άκρος παραβατική ομάδα
1) Το ένα δεν αναιρεί το άλλο. Αν μου την πέσουν Ρομά, αφγανοι, φαλακροι, ελληνες, χριστιανοί, Αμερικάνοι γουατεβερ, θα πάω στην αστυνομία λόγω συμβάντος, όχι λόγω προκατάληψης για την συγκεκριμένη πληθυσμιακη ομάδα. Λες αμα μου επιτεθεί ένας φαλακρός μετά να στοχοποιω όλους τους φαλακρους ως επικίνδυνους; Το ίδιο θα κάνω αμα μου την πέσει Ρομα. Θα παω αστυνομία προφανώς, αλλά γιατί να θέλω μετά από αυτό να εξοντωθουν όλοι οι Ρομα ξέρω γω ή να απελαθουν; Δεν έχει νόημα αυτό. Εγώ ξέρω ότι όλοι είναι αθώοι μέχρι αποδείξεως του εναντίον, όχι το ανάποδο λόγω προκατάληψης και ρατσισμού.1) Αναρωτιέμαι βέβαια αν οι ίδιοι πέσουν θύμα των Ρομα θα κάτσουν να αναλύσουν τους ποιοτικούς λόγους που συνέβη η πράξη αυτή;; Δεν το νομίζω ίσα ίσα τότε θα κλαίγονται στην αστυνομία για τον βανδαλισμό της προσωπικής τους περιουσίας
2) μια ομάδα που μόνο τις τελευταίες ημέρες έχει διαρρήξει πάνω από 15 πολυκατοικίες στην περιοχή μο
3) Επειδή η αστυνομία δεν είναι σε θέση να κάνει σωστά την δουλειά της ώστε να μας προστατέψει από αυτούς είναι επιτακτική ανάγκη πλέον η θέσπιση της οπλοφορίας και οπλοχρησίας των πολιτών αποκλειστικά και μόνο για σκοπούς άμυνας όπως συμβαίνει στις ΗΠΑ. Κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να προστατέψει την περιουσία του από τους ληστές με κάθε μέσο και θυσία καθώς μιλάμε για τους κόπους μιας ζωής.
4) Όμως το να δικαιολογούμε ψυχρά τις αξιόποινες πράξεις των Ρομα και των παράνομων μεταναστών μόνο και μόνο επειδή έτσι λέει το κόμμα
2) εξ ου και το έντονο confirmation bias που έχεις απέναντι τους
3) σωπα ρε συ, Τέξας θα γινουμε; "you are in my property ΜΠΟΥΜ και κατω". Θα γίνει χάος αν έχουμε όπλα όπως η Αμερική. Σκέψου ότι το ίδιο δικαίωμα οπλοφοριας θα έχουν και οι Ρομα ως Έλληνες by the way. Και πάμε στο δεύτερο σοκ. "Με κάθε μέσο και θυσια"? Είσαι σοβαρός; Έχεις δικαίωμα δηλαδή να πυροβολησεις και να σκοτώσεις εν ψυχρώ τον άλλον επειδή ήρθε να σε ληστεψει; Σε ποιο σύνταγμα είσαι εσυ;
4) δεν μπορείς να φανταστείς πόσο πολύ με απασχολεί το τι λέει κάποιο κόμμα και τι οδηγίες δίνει, δεν υπαγομαι σε κάποιο κόμμα όσο βαρουφακικο και να με βγαζετε, επειδή υποστηριξα καποτε κάποιον επειδή όλοι οι άλλοι είναι τρις χειρότεροι δε σημαίνει ότι είμαι φανατικός όπως εσύ με τη ΝΔ. Εγώ είμαι υπηρέτης της επιστήμης και της ορθολογικής προσεγγισης και όλα όσα λέω τα γράφω μόνο και μόνο επειδή η λογική δέχεται πλήγμα με αυτά που διαβάζω εδώ μέσα.
Paragontas7000
Περιβόητο μέλος
Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών. Έχει γράψει 5.460 μηνύματα.

03-09-24

15:47
μην παιρνεις και ορκο.Εγώ είμαι υπηρέτης της επιστήμης και της ορθολογικής προσεγγισης και όλα όσα λέω τα γράφω μόνο και μόνο επειδή η λογική δέχεται πλήγμα με αυτά που διαβάζω εδώ μέσα
Paragontas7000
Περιβόητο μέλος

04-09-24

19:10
nPb
Επιφανές μέλος
Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.652 μηνύματα.

04-09-24

20:18
Oι Ρομά σε επίπεδο οικονομικής και κοινωνικής γραφειοκρατίας πώς ακριβώς δικαιολογούν στις αρχές ότι παντρεύονται 12χρονα μεταξύ τους;
Μήπως και η νομική εκπροσώπηση κάνει παράβαση νόμων; Ακόμη και ο συνταγματικός νόμος που λέει ότι όλοι οι Έλληνες πολίτες είναι ίσοι απέναντι στο νόμο και τις διάφορες ειδικές διατάξεις περί μη διάκρισης κτλ. Στην συγκεκριμένη περίπτωση τι ισχύει;

Paragontas7000
Περιβόητο μέλος

05-09-24

11:23
Πολιτες 2 ταχυτητων. Τα εχουμε πει.Oι Ρομά σε επίπεδο οικονομικής και κοινωνικής γραφειοκρατίας πώς ακριβώς δικαιολογούν στις αρχές ότι παντρεύονται 12χρονα μεταξύ τους;Μήπως και η νομική εκπροσώπηση κάνει παράβαση νόμων; Ακόμη και ο συνταγματικός νόμος που λέει ότι όλοι οι Έλληνες πολίτες είναι ίσοι απέναντι στο νόμο και τις διάφορες ειδικές διατάξεις περί μη διάκρισης κτλ. Στην συγκεκριμένη περίπτωση τι ισχύει;
nPb
Επιφανές μέλος
Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.652 μηνύματα.

05-09-24

11:44
Nαι, αλλά ο υπάλληλος ή ο δικηγόρος δεν παρανομεί όταν "παρακάμπτει" άρθρα νόμων σχετικά με το δημόσιο δίκαιο; Αν εγώ για παράδειγμα, πάω και στήσω παράγκα σε βεράντα πολυκατοικίας δεν θα έχω άμεσα κλήση από την αστυνομία; Αυτό δεν είναι παραβίαση των νόμων περί μη διάκρισης των ανθρώπων; Ή όταν κυκλοφορώ με το αμάξι μου χωρίς να έχω περάσει ΚΤΕΟ, χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας κτλ; Ας ξεκινήσουμε από τα απλά για να φτάσουμε στην παραβατικότητα των Ρομά.
nPb
Επιφανές μέλος

05-09-24

12:23
Aυτό που βλέπω ότι οι άνθρωποι που κρίνουν τους άλλους περί ρατσισμό, περιθωριοποίηση, κτλ, είναι οι ίδιοι ρατσιστές όταν με τη στάση τους και τον τρόπο ζωή τους δεν σέβονται το κράτος στο οποίο ζουν. Έτυχε να γεννηθούν Ρομά. Όμως δεν έτυχε να είναι παραβατικά στοιχεία. Το επέλεξαν.
Συνήθως αυτοί που κατηγορούν μόνιμα τους άλλους για κάτι, φταίνε οι ίδιοι.
Πώς θα πρέπει να αντιμετωπίσω τη γύφτισσα που έρχεται κοντά στο αμάξι μου όσο περιμένω στο πάρκινγκ, και μου ζητάει λεφτά και άλλα αισχρά πράγματα; Πώς; Με δικαιωματικό πολιτισμό; Δηλαδή, να ενδώσω; Τι λέει εδώ η woke νομοθεσία;
Γιατί δεν παρατηρούμε το ίδιο φαινόμενο από άλλες εθνικότητες και μειοψηφίες;
Μόνο στην Ελλάδα δεν έχουν ενσωματωθεί και ίσως σε άλλες χώρες με προβληματικό σύστημα δημόσιας τάξης, διεφθαρμένης δικαιοσύνης, και μη έννοιας κράτους δικαίου.
Συνήθως αυτοί που κατηγορούν μόνιμα τους άλλους για κάτι, φταίνε οι ίδιοι.
Πώς θα πρέπει να αντιμετωπίσω τη γύφτισσα που έρχεται κοντά στο αμάξι μου όσο περιμένω στο πάρκινγκ, και μου ζητάει λεφτά και άλλα αισχρά πράγματα; Πώς; Με δικαιωματικό πολιτισμό; Δηλαδή, να ενδώσω; Τι λέει εδώ η woke νομοθεσία;

Πραγματικά αυτά που διαβάζουμε σε αυτό το thread είναι πέρα κάθε λογικής και σοβαρότητας. Έχουμε μια επίσημη έρευνα της αστυνομίας η οποία δείχνει ξεκάθαρα ότι οι Ρομα ευθύνονται για το 86% των ληστειών στην Ελλάδα αποδεικνύοντας ότι πρόκειται για μια άκρος παραβατική ομάδα η οποία δεν έχει ενσωματωθεί σε καμία χώρα της Ευρώπης, συνεπώς δεν μιλάμε για Ελληνικό φαινόμενο αλλά για Ευρωπαϊκό.
Μόνο στην Ελλάδα δεν έχουν ενσωματωθεί και ίσως σε άλλες χώρες με προβληματικό σύστημα δημόσιας τάξης, διεφθαρμένης δικαιοσύνης, και μη έννοιας κράτους δικαίου.
nPb
Επιφανές μέλος

08-09-24

18:48

Μπουρνάζι: Ρομά πυροβόλησαν έξω από μαγαζί επειδή «έφαγαν πόρτα» - Ένας τραυματίας
Ο υπάλληλος στην είσοδο του νυχτερινού κέντρου τους αρνήθηκε την είσοδο
αυξάνεται το ποσοστό

nPb
Επιφανές μέλος

13-09-24

00:38

Πάτρα: Ρομά γρονθοκόπησε και δάγκωσε αστυνομικό
Η αστυνομία προχώρησε σε 5 προσαγωγές - Ο οδηγός του οχήματος διέφυγε από το σημείο
...τι εννοεί ότι τον δάγκωσε; νόμιζα ότι ήθελε να τον μυρίσει

Paragontas7000
Περιβόητο μέλος

13-09-24

10:26
αντιλυσσικο χθες!![]()
Πάτρα: Ρομά γρονθοκόπησε και δάγκωσε αστυνομικό
Η αστυνομία προχώρησε σε 5 προσαγωγές - Ο οδηγός του οχήματος διέφυγε από το σημείοwww.protothema.gr
...τι εννοεί ότι τον δάγκωσε; νόμιζα ότι ήθελε να τον μυρίσει![]()

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Ζωγράφος και μας γράφει από Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 32.128 μηνύματα.

13-09-24

12:58
Οχι καλε...οι ρομα δεν εχουν παραπανω εγκληματικοτητα λεμε...ολα καλα. 

touvlo
Διάσημο μέλος
Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.981 μηνύματα.

13-09-24

16:57
Μήπως δεν τους δηλώνουν καν τους γάμους; Δηλ θεωρούνται παντρεμένοι στις κοινότητές τους, αλλά δεν είναι; Λέω μια σκέψη. Γιατί ξέρω καλά, πως έχει καταργηθεί ο γάμος ανηλίκων, γίνεται μόνο με δικαστική απόφασηOι Ρομά σε επίπεδο οικονομικής και κοινωνικής γραφειοκρατίας πώς ακριβώς δικαιολογούν στις αρχές ότι παντρεύονται 12χρονα μεταξύ τους;Μήπως και η νομική εκπροσώπηση κάνει παράβαση νόμων; Ακόμη και ο συνταγματικός νόμος που λέει ότι όλοι οι Έλληνες πολίτες είναι ίσοι απέναντι στο νόμο και τις διάφορες ειδικές διατάξεις περί μη διάκρισης κτλ. Στην συγκεκριμένη περίπτωση τι ισχύει;
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 88 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- exotic xo
- ayahuasca97
- chester20080
- J.Cameron
- Paragontas7000
- giannhs2001
- American Economist
- Libertus
- AggelikiGr
- charmander
- Wonderkid
- fmarulezkd
- touvlo
- back2967
- Kate1914
- taketrance
- A350
- physicscrazy
- Ryuzaki
- Memetchi
- tsiobieman
- Scandal
- kalhkardia
- Dr. Gl. Luminous
- rafaela11
- Αλκίμαχος
- Μήτσος10
- Fernando_A
- Joji
- konstantina1
- Μαυρίκιος
- Hecticism
- globglogabgalab
- fourkaki
- korlef
- iiTzArismaltor_
- johnsala
- jellojina
- Unboxholics
- linuxman
- Δροσουλίτης
- bibliofagos
- vasilis123321
- Γατέχων
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.