Αυτό βέβαια θα μπορούσε να το ισχυριστεί ο καθένας, για κάθε άποψη την οποία θεωρεί αηδιαστική και σκουπίδι, και άρα η δεν θα πρέπει να γράφει κανείς τίποτα, μην τυχόν και προσβληθεί κάποιος, ή απλά θα γράφουμε όλοι μόνο συμβατικές απόψεις σε ακίνδυνα θέματα. Όταν υπάρχει ελευθερία λόγου στον δημόσιο διάλογο, αναγκάστηκα θα ακουστούν και βλακειες, και άσχημα πράγματα, και προσβλητικά πράγματα, διότι οι άνθρωποι που θα τα πούνε υπάρχουν ανάμεσα μας.
Οσον αφορά τα άτομα που δεν αντέχουν να ακούνε τέτοιες απόψεις, είτε γιατί έχουν πέσει θύματα βιασμού και δεν το έχουν ξεπεράσει ή για άλλους λόγους, μπορούν να μην μπαίνουν σε τέτοια θέματα αφού βλέπουν ότι τους κάνει κακό, η να γράφουν απλά τη δική τους άποψη χωρίς να διαβάζουν.
Επισης το να βγει κάποιος και να πει "φταίει το θύμα" μπορεί να αντικρούστει με επιχειρήματα αντί για shaming ή φίμωση, διότι όταν αντικρους κάτι με επιχειρήματα κερδίζεις και τον ανώνυμο που σε διαβάζει και δεν έχει διαμορφώσει ακόμη άποψη, ενώ όταν φιμωνεις κάποιον, δίνεις στην άποψη του το ηθικό πλεονέκτημα του καταπιεσμενου και την ισχυροποιείς έτσι στα μάτια κάποιον ατόμων.