Μμμ καταλαβαίνω τι θες να πεις.
Βέβαια στην γενική περίπτωση επειδή ένα σκεπτικό λειτούργησε σε ένα θέμα δεν σημαίνει οτι θα λειτουργήσει σε ένα άλλο. Ωστόσο το σίγουρο είναι οτι εαν δεν υπάρχει μια συμφωνία κανένα σκεπτικό δεν θα λειτουργήσει ούτως η άλλως. Και τις περισσότερες φορές το πρόβλημα δεν είναι το σκεπτικό(λογική όλοι έχουμε είτε single είτε σε σχέση) αλλά η διαφωνία μεταξύ των δύο μερών.
Φυσικά εξου και είπα μετέπειτα
κοινά θέματα !
Ένα ζευγάρι στην πορεία χρόνων έχει ν αντιμετωπίσει πολύ πιο ουσιαστικά θέματα και πολύ πιο σοβαρά ειδικά οτι αφορά τα παιδιά.
Ενα ζευγαρι που εχει μια πορεια ετων με παιδια και αλλες υποχρεωσεις ,ισως με γονεις που εχουν προβληματα υγειας, ισως με αδελφια που αντιμετωπιζουν δυσκολες καταστασεις ,ενα διαζυγιο ας πουμε ,αντιλαμβανεσαι οτι τα θεματα που μερικες φορες παρουσιάζονται εδω μεσα, για το ποιος θ ας πουμε θα βαλει πλυντηριο ή ποιος θα κανει ενα φαγητο, ειναι γελοια ν αναφερονται σαν αιτιες διαζυγιου .
Πολλές φορές νιώθεις χωρίς υπερβολή εσύ ο ίδιος γελοίος όταν σε μετέπειτα σοβαρά προβλήματα έδωσες λύση με την συντροφο σου και επέτρεπες πριν τον εαυτό να μην βάλεις μποστα τον εγωισμό σου για να φτάσεις στο σημείο να μαλώσεις.
Το ζευγαρι που εχει μαθει να ειναι μαζι ενωμενοι ,με κοινη πορεια απεναντι στις εξωτερικες επιρροές που σαφεστατα επηρεαζουν την ψυχολογια του, κλεινοντας την πορτα του σπιτιου του δεν τους απασχολουν τετοια ζητηματα .
Αυτό φυσικά δεν το ξέρεις, είναι κάτι που μαθαίνετε και μαθαίνετε μέσα από την βιωματικη σου πορεια !
Εκεί βλέπεις πόσο εγωιστικα φαίνεσαι γιατί ειναι ΜΟΝΟ θέμα εγωισμού και τιποτε άλλο..."γιατί να το κάνω εγώ; και εγώ δουλεύω! " πόσοι μένουν στη πιο εγωιστική φράση καο δεν πάνε ένα βήμα παρακάτω να βρούνε την απλή λύση που θα τους κάνει να ξεφύγουν από το εγώ τους !
Στις ομαδικες για την διαχειρηση ζευγους εχω δει αντρες να κλαινε (λεω αντρες γιατι αυτο σπανιζει σε σχεση με την γυναικα )γιατι καταλαβαν,συνειδητοποίησα, ποσο δυνατοι ηταν σε πολυ βασικα ζητηματα που προεκυψαν στο γαμο τους και παραλληλα αφέθηκαν ή παρασυρθηκαν απο αλλα που τεκικα ητα ανουσια ,της καθημερινοτητας δηλαδη ,καθως μπορουσαν να δωσουν λυσεις αλλα δυστηχως το πεισμα και ο εγωισμος τους δεν τους το επετρεψαν και έφτασαν στο σημείο να χάσουν και τον συναισθηματικο δεσμό του γάμου τους αλλά και την καθημερινή παρουσία όσο αφορά την επικοινωνία και την φροντίδα των παιδιων τους !
Ένα θέμα που πονάει πάρα πολύ τους άντρες καθως τα παιδιά ως γνωστόν μένουν περισσότερο με την μητέρα..
Πιστεύω πάντως οτι το θέμα της βαρεμάρας αντιμετωπίζεται διατηρώντας μια ισορροπία στην καθημερινότητα αλλά και γενικότερα στην ζωή σου. Αυτό που έχω παρατηρήσει προσωπικά είναι οτι εαν πέφτεις με τα μούτρα σε έναν τομέα για αρκετό διάστημα(π.χ. φίλους,σχέση,δουλειά,διάβασμα,διασκέδαση κτλπ.) αρχίζεις και μπουχτίζεις. Εαν εστιάζεις ένα σύντομο διάστημα σε κάθε τομέα, και μετά αλλάζεις πάλι, και δεν μένεις πίσω σε τίποτα και είσαι συνέχεια "εν κινήση" οπότε δεν βαριέσαι. Το χρονικό διάστημα πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο ώστε να μπορείς να είσαι παραγωγικός και να το ευχαριστηθείς, αλλά όχι υπερβολικά μεγάλο γιατί αλλιώς θα βαρεθείς.
Συμφωνω θα προσθέσω μόνο ότι το φάρμακο της ανίας είναι η ανακαλυψη και νέων πηγών που θα προσφέρουν τον αέρα της ανανέωσης στο γάμο!
Σκέψου τι όμορφο ειναι να ξεκινήσεις ας πούμε σε ένα χορευτικό σύλλογο ,σε ένα σύλλογο ορειβασίας η σ ένα αθλητικό σωμάτιο που κάνει διάφορες δράσεις και εκδρομές!
Τουλάχιστο στη φάση που πλέον φεύγουν τα παιδιά από το σπίτι πόσο να βγεις με τους φίλους πόσο να ασχοληθείς με κάτι που σου άρεσε από παλιά ώστε να μην το βαρεθείς και βαλτώσεις!
Νέες πηγές, αλλά κοινές πηγές, το μαζί να δουλεύεται το μεμονωμένο υφίστατο!