rafaela11
Περιβόητο μέλος
Η Ραφαηλία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 25 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.501 μηνύματα.

08-04-25

11:51
Πολύ φιλικά θα σου πω ΧΕΣΕ ΜΑΣ ΜΩΡΕεγω ευτυχως οχι, ειμαι κοντα στην δουλεια αλλα και παλι εχω κουραστει![]()

Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Σε ποια πήγες μάνα μου στη πολίχνη θα πας μόνο ή τούμπα από το 2016 που τρώω από εκεί πάντα άψογα όλα (της πολίχνης από τος 2016 της τούμπας έχει κάνα 1 χρόνο που άνοιξε)εγω ευτυχως οχι, ειμαι κοντα στην δουλεια αλλα και παλι εχω κουραστει
2 φορες εχω παει ραφαελ και μας εφεραν ωμη πιτσα. και αλλοι μου εχουν πει οτι ηταν ωμη.
salento ενω εχω παει, δεν εχω φαει. λενε οτι ειναι η καλη.
θελω να δοκιμασω και την padella που ειναι σχετικα κοντα σε εμενα, στην μαρτιου.
καλαμαρια όχι
Friday_k
Δραστήριο μέλος
Η Friday_k αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών, επαγγέλλεται Υπεύθυνος marketing και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 457 μηνύματα.

08-04-25

11:55
την μια φορα στην πολιχνη, την αλλη στην τουμπα.Σε ποια πήγες μάνα μου στη πολίχνη θα πας μόνο ή τούμπα
και οι γνωστοι μου επειδη μενουν εκει κοντα στην πολιχνη και πανε συχνα, καθε φορα λενε οτι ειναι ωμα.
καλαμαρια τωρα ανοιξε! ποτε προλαβε να βγαλει κακο ονομα?!

rafaela11
Περιβόητο μέλος
Η Ραφαηλία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 25 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.501 μηνύματα.

08-04-25

12:04
Δουλεύει μια φίλη καλαμαριάτην μια φορα στην πολιχνη, την αλλη στην τουμπα.
και οι γνωστοι μου επειδη μενουν εκει κοντα στην πολιχνη και πανε συχνα, καθε φορα λενε οτι ειναι ωμα.
καλαμαρια τωρα ανοιξε! ποτε προλαβε να βγαλει κακο ονομα?!![]()
Τι να σε πω μαρη ησουν πολύ άτυχη εγω τρώω χρόνια και δεν έπαθα τίποτα ούτε ήταν ωμή
δεν θα μου χαλάσεις εσύ το όνομα

Friday_k
Δραστήριο μέλος
Η Friday_k αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών, επαγγέλλεται Υπεύθυνος marketing και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 457 μηνύματα.

08-04-25

12:07
το χω αυτο το προνομιο ειναι η αληθειαΤι να σε πω μαρη ησουν πολύ άτυχη

οχι ενταξει. Η ΡΑΦΑΕΛ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΙΤΣΑ!! ΜΙΑΜΙΙΙΙ!!δεν θα μου χαλάσεις εσύ το όνομα

Πάνθηρας!
Επιφανές μέλος
Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 26.915 μηνύματα.

Βόλτα στο παλιό λιμάνι των Χανίων, έχει ακόμη τουρίστες, στη Κρήτη η σεζόν τελειώνει τέλη Οκτωβρίου αρχές Νοεμβρίου.
View attachment 153300View attachment 153301
Καλά η Κρήτη και τα Χανιά όλο το χρόνο έχουν τουρισμό απλά πεφτει λίγο.... Το Ενετικό λιμάνι είναι χάρμα.
Από εκεί ήταν η γιαγιά μου από τις Βουβες. Ο μπαμπάς γεννήθηκε και μεγάλωσε εκεί.
Αμα πας καμια μερα στου Ιορδάνη για μπουγάτσα θα τον δεις σε μια μαντινάδα....
Είναι πολυ ωραίο μέρος η Κρήτη και μεγάλο βέβαια. Δε ξερω το χειμώνα πως περνατε εκεί αλλά έχω την εντυπωση ότι ποτε δεν ερημώνει.
Skiyo
Διάσημο μέλος
Ο George αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2.876 μηνύματα.

Επειδή εκεί μεγάλωσα, δε έχει τουρισμό από Νοέμβριο έως αρχές Μαρτίου. Ίσως τα Χριστούγεννα να έχει λίγο τουρισμό κυρίως Έλληνες αλλά το υπόλοιπο χειμώνα είναι αρκετά νεκρά ειδικά στα Χανιά. Μόνο στο Ρέθυμνο και Ηράκλειο έχει ζωντάνια το χειμώνα λόγω των φοιτητών.Καλά η Κρήτη και τα Χανιά όλο το χρόνο έχουν τουρισμό απλά πεφτει λίγο.... Το Ενετικό λιμάνι είναι χάρμα.
Πήγαινα κάθε Κυριακή στου Ιορδάνη με τον πατέρα μου όταν ήμουν μικρός, τώρα πάω 1-2 φορές το χρόνο για τη ανάμνηση, ίσως να έχω δει τη μαντινάδα που λες.Αμα πας καμια μερα στου Ιορδάνη για μπουγάτσα θα τον δεις σε μια μαντινάδα....
Πάνθηρας!
Επιφανές μέλος
Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 26.915 μηνύματα.

Επειδή εκεί μεγάλωσα, δε έχει τουρισμό από Νοέμβριο έως αρχές Μαρτίου. Ίσως τα Χριστούγεννα να έχει λίγο τουρισμό κυρίως Έλληνες αλλά το υπόλοιπο χειμώνα είναι αρκετά νεκρά ειδικά στα Χανιά. Μόνο στο Ρέθυμνο και Ηράκλειο έχει ζωντάνια το χειμώνα λόγω των φοιτητών.
Πήγαινα κάθε Κυριακή στου Ιορδάνη με τον πατέρα μου όταν ήμουν μικρός, τώρα πάω 1-2 φορές το χρόνο για τη ανάμνηση, ίσως να έχω δει τη μαντινάδα που λες.
Μα και στα Χανιά πανω στο ακρωτήρι έχει πανεπιστημιο!!!
Απλά δεν έχει την ξέφρενη ζωή που ψάχνουν οι φοιτητές συνήθως αλλά πιστευω έχει και κίνηση και ζωή ολόκληρη πολη είναι!!!!
Πολυ όμορφο μέρος τα Χανιά και ειδικά εκεί στα δικαστήρια αλλά και στο ρολοι... Είναι μια βιώσιμη πολη μένεις άνετα χωρίς να νιώθεις μοναξιά αλλά ουτε κ να είσαι εγκλωβισμενος σε μια πολη των 5-6 κυρίων πληθυσμο όπως η Αθήνα που κάπου άκουγα πως έχει κανονικά όριο τα 3 μυρια. Τελος παντων τα χουμε ξαναπει
Skiyo
Διάσημο μέλος
Ο George αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2.876 μηνύματα.

Στο Ακρωτήρι μεγάλωσα, οι φοιτητές το χειμώνα μαζεύονται στα σπίτια ή κάνουν πάρτι στο πολυτεχνείο το χειμώνα και το καλοκαίρι κάνουν χαμό, πηγαίνουν σε beach μπαρ κάνουν πάρτι κτλ. Αλλά το χειμώνα έχει νεκρά και το ξέρουμε όλοι οι κάτοικοι εκεί πέρα. Κίνηση έχει τις καθημερινές στη νέα πόλη, αλλά προς το παλιό λιμάνι και τη παλιά πόλη όχι τόσο.Μα και στα Χανιά πανω στο ακρωτήρι έχει πανεπιστημιο!!!
Απλά δεν έχει την ξέφρενη ζωή που ψάχνουν οι φοιτητές συνήθως αλλά πιστευω έχει και κίνηση και ζωή ολόκληρη πολη είναι!!!!
Τώρα αν βγεις έξω από τη πόλη και πας στις διπλανές τουριστικές περιοχές όπου το καλοκαίρι γίνεται χαμός από τουρίστες, το χειμώνα κλείνουν γύρω 80% επιχειρήσεις και είναι σε απελπισία οι εργαζόμενοι/επιχειρηματίες στο τουρισμό να βγάλουν το χειμώνα και μετράνε τα λεφτά τους. Σε κάποια μινι μάρκετ σταμάτησαν να κάνουν βερεσε στους πελάτες.
Γενικά δε έχει πολύ ζωή, οκ βγαίνουμε για έξοδο τα ΣΚ αλλά είναι μέτρια τα πράγματα. Το χειμώνα στο αεροδρόμιο Χανιών έχει μόνο πτήσεις για Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάφος ενώ το καλοκαίρι έρχονται πτήσεις από όλη τη Ευρώπη.
Grand Duchess
Διακεκριμένο μέλος
Η Grand Duchess αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 7.652 μηνύματα.

Το Ρέθυμνο εν τω μεταξύ τι χαριτωμένη πόλη που είναι, καταπληκτική. Είχα πάει για μονοήμερη από τα Χανιά πέρυσι το καλοκαίρι, άνετα θα πήγαινα για φουλ διακοπές εκεί σε συνδιασμό με άλλες περιοχές της Κρήτης.Επειδή εκεί μεγάλωσα, δε έχει τουρισμό από Νοέμβριο έως αρχές Μαρτίου. Ίσως τα Χριστούγεννα να έχει λίγο τουρισμό κυρίως Έλληνες αλλά το υπόλοιπο χειμώνα είναι αρκετά νεκρά ειδικά στα Χανιά. Μόνο στο Ρέθυμνο και Ηράκλειο έχει ζωντάνια το χειμώνα λόγω των φοιτητών.
Και έχουν και ωραίο φαγητό ακόμη και στο κέντρο.

Από την Κρήτη η αίσθηση που έχω είναι σαν αυτή της Λέσβου, ο κόσμος δε θέλει ξένους (ξένοι= μη Κρητικοί) και όλοι καλύπτουν όλους τους δικούς τους.
Skiyo
Διάσημο μέλος

Ναι μεν είναι τοπικιστές αλλά είναι αρκετά φιλόξενοι. Οι γονείς μου δε είναι από τη Κρήτη ούτε έχουμε κρητικό επίθετο αλλά μια χαρά έχουν κρητικούς φίλους αλλά ο κοινωνικός κύκλος των γονιών αποτελείται περισσότερο από μη κρητικούς που έχουν μεταναστεύσει στη Κρήτη από τη υπόλοιπη Ελλάδα. Στη γειτονία μου στο χωρίο από τα 12 σπίτια μόνο σε 2 σπίτια μένουν Κρητικοί.Από την Κρήτη η αίσθηση που έχω είναι σαν αυτή της Λέσβου, ο κόσμος δε θέλει ξένους (ξένοι= μη Κρητικοί) και όλοι καλύπτουν όλους τους δικούς τους.
Στη υπόλοιπη επαρχία δε κράζουν τους Αθηναίους που έρχονται για επίσκεψη;

Υποθέτω. Απλά αυτή την αίσθηση έχω αποκομίσει από αυτά που μου έχει πει ο άντρας μου που σπούδασε και έζησε 10 χρόνια στα Χανιά. Οτι δε θέλουν ξένους κι οτι ο ξένος πρέπει να προσαρμοστεί σε αυτούς.Στη υπόλοιπη επαρχία δε κράζουν τους Αθηναίους που έρχονται για επίσκεψη;
amarelia
Επιφανές μέλος
Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8.017 μηνύματα.

Νόμιζα πως έτσι είναι όλη η Ελλάδα με μικρές φωτεινές εξαιρέσεις κυρίως στην Αθήνα
Kougami
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο Kougami αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 302 μηνύματα.

Mπα δεν θα το έλεγαν τουλάχιστον για το Ηράκλειο. Υπάρχει αρκετός κόσμος που έχει μετακομίσει εκεί είτε για λόγους σπουδών είτε για εργασία και από την εμπειρία μου μια χαρά μπορείς να ενσωματωθείς στην κοινωνία. Ίσα ίσα πολύ κόσμος ξένος δένεται με την Κρήτη και αποφασίζει να μείνει μόνιμα (ακόμα και άνθρωποι από το εξωτερικό).Από την Κρήτη η αίσθηση που έχω είναι σαν αυτή της Λέσβου, ο κόσμος δε θέλει ξένους (ξένοι= μη Κρητικοί) και όλοι καλύπτουν όλους τους δικούς τους.
Αν μπορούσα να κάνω μια εμπειρική φουλ απλουστευτική γενίκευση θα έλεγα πως οι Κρητικοί είναι αρκετά φιλόξενοι και δεκτικοί στους ξένους στην κοινωνία τους, αλλά από την άλλη είναι πιο ευερέθιστοι ίσως και επιθετικοί σαν άνθρωποι ειδικά σε ορισμένα ζητήματα. Δυστυχώς κυρίως σε χωριά θα βρεις πολλούς άξεστους, απολίτιστους και εν δυνάμει επικίνδυνους τύπους.
Από την άλλη οι Κύπριοι είναι κατά μέσο όρο πιο "soft" και άκακοι στις συναναστροφές τους, αλλά πολύ λιγότερο φιλόξενοι και μη δεκτικοί σε ξένους ακόμα και στις εν ελλάδι παρέες τους (καλά για το να ζήσεις Κύπρο δεν το συζητώ).
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 1 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 125 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Μαυρίκιος
- taketrance
- camil
- Jack of Spades
- charmander
- iew
- Scandal
- Kate1914
- giannhs2001
- Sosstoss
- Entropy24
- thenutritionist
- johnsala
- Ryuzaki
- touvlo
- giorgos5002
- rafaela11
- fmarulezkd
- rseven
- Ilma
- Memetchi
- Luludaki
- Paragontas7000
- Joji
- Unboxholics
- chester20080
- AggelikiGr
- bibliofagos
- Libertus
- Wonderkid
- globglogabgalab
- Jim4ever
- American Economist
- Lathy
- jj!
- ggl
- Jim175
- fockos
- Maria_Xagorari
- Ωρορα
- back2967
- marww
- User2350
- Roulaki
- tslef8
- theodoraooo
- Εχέμυθη
- J.Cameron
- tfghp
- fourkaki
- oups
- KingPoul
- Mexicanos
- parrot/παπαγάλος
- Idontknoww
- GeorgePap2003
- mermaid89
- mpapa
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.