Έτσι κάνω και εγώ... το έχουμε συζητήσει. Καλό θα ειναι να μείνει μόνη της και όποτε ειναι θα ανεβαίνω και εγώ... θα γίνει πιο δυνατή και ανεξάρτητη !
χαχα μόνος του μου το είπε.... είχε μια περίπτωση αλλά δε προλαβα και εγώ ειχα πολλες δουλειές και μετά τελειωσε η άδεια και έφυγα. Δε πειράζει όταν ξαναπάω αν ειναι διαθέσιμη πάμε για έναν καφέ.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων: Δευτέρα στις 19:59
Και αν εσυ είσαι διαθέσιμος πλέον!
Διαθεσιμος να δεις έναν άλλον άνθρωπο με άλλη ματιά, όχι σαν εσένα.
Δύσκολο στη φαση που εισαι και το αναγνωρίζω!Βιώνεις κάτι το οποίο έχει επηρεάσει σε ένα βαθμό την καθημερινότητα σου !
Ξέρω τις απόψεις και τις κατανοώ , αλλα το να δω εναν αλλον άνθρωπο μακρυα απο το εγω μου ,αμερόληπτα θελει τεράστια δουλειά που ειλικρινα δεν ξερω αν μας φτάνει μια ζωη .. .
Η σχέση πυροδοτεί τα τραύματα του δεσμού που μεγαλωσαμε ....
Εμείς τι κάνουμε; Προσπαθούμε να πείσουμε τον άλλο οτι εμείς τα κάνουμε σωστά οπότε να γίνει σαν εμάς;
Αν εισαι οκ δεν προσπαθείς, αναγνωρίζεις!
και το οκ δεν έχει να κάνει με το είμαι τέλειος τα κάνω σωστά είναι ότι επικοινωνο την ευαλωτοτητα μου και του ζητάω να με βοηθήσει!
Αυτό είναι αίσθημα ελευθερία μέσ σε μια σχέση. Να μπορείς να του λες θυμώνω αυτή την στιγμή, τι μπορούμε να κάνουμε;
Όχι εσύ φταις που εγώ θυμώνω και δεν μπορώ να μπω στην Αυτορύθμιση....και να φεύγεις να φωνάζεις η να αποσύρεσε...
Αποδοχή η μαγικη κουβεντα στις σχεσεις ! Δεν σημαίνει ότι συμφωνώ, απλά αναγνωρίζω ότι είμαστε διαφορετικοί και σταματώ να σου κάνω υποδείξεις ή να ερμηνεύω αυθαίρετα συμπεριφορές άλλων με βάση το δικό μου μυαλο ...
Αν εισαι φιλος σε κρατώ σε αποσταση αν εισαι γκομενος απλα βλεπω οτι δεν μπορω και χωρίζω ...οχι κρατώ επαφη μαζι σου και σε καθε ευκαιρία σε κατηγορώ για να φανω εγω ο σωστός και ο δίκαιος !
Μην τυχών και πας να κάνεις τον "ψυχολογο" σε μια σχέση...Πάει...ή μη τυχων κανεις παρατηρήσεις και υποδείξεις ....σε εχει χωρισει και καλα σου εχει κανει ...Συντροφος ειναι οχι η μαμα σου ....
Βλεπω ότι προσεγγίσεις το θέμα θυματοποιηση πολύ εύστοχα...
Όχι πλέον ως διαταραχή προσωπικότητας που όλοι πλέον είναι με μια "γνωμάτευση " στον λογο τους χωρίς να ειναι ψυχίατροι ,αλλά ως στοιχείο προσωπικότητας ενός ατόμου που μπορεί να πυροδοτεί ενα αναλογο δεσμό προσκόλλησης ,κυριως αποφευκτικο ή αποδιοργανωμενο ,αγχώδη ...Το βασικό δεσμό δηλαδή που μεγαλωσαμε όλοι και εκεί κρύβονται πολλά...
Πόσοι έχουν πάει έστω σε μια ψυχοεκπαιδευση για να το δουν ;
Ούτε οι μισοί...αυτά λένε οι ειδικοί όχι η ανταμς απο τα κάτω Πετράλωνα σε ένα φόρουμ...
Τώρα στο πιο βασικο ....κατά πόσο μπορείς να ερμηνεύεις ένα βιβλίο αυτοβελτιωσης, είναι παγίδα αν δεν είσαι σε σχέση(θεραπευτικη )...
Η δουλίτσα με τον εαυτό μας γίνεται πάντα με δύο άτομα. Οχι μόνοι μας .Ειτε σε ψυχοθεραπεία, ειτε σε ψυχοεκπαιδευση και μετέπειτα σε πνευματική...
Την πνευματική την κάνεις σε ζητήματα θανάτου και πένθους....όλα τα άλλα είναι άλλο κομμάτι...Στο βιβλίο του πατέρα Φιλοθεου μιλαει καθαρά για την απώλεια, δείχνει τρόπους νέας σύνδεσης με την ψυχή του αποθανόντα....
Ακομα ομως και εκει , ζήτημα απώλειας, ,απαραίτητη προυποθεση ειναι η ψυχολογικη προσεγγιση ωστε από πριν να γνωριζεις μοτιβα και γνωστικες διαστρεβλωσεις που εχεις υιοθετήσει...
Για σκεψου ...
Ολοι μπορει να διαβαζουμε το ίδιο πράγμα, αλλά το ερμηνεύουμε με βαση τις πεποιθήσεις μας ,τις ανασφάλειες μας και το αν μας αποδιοργανωνει ή όχι.
Γι αυτο υπάρχει διαφωνία στο ιδιο ακριβώς γεγονος .
Φαντάσου τώρα όταν πάμε να κάνουμε τον μάντη Καλχα και ερμηνεύουμε την σκέψη κάποιου άλλου ....Εδώ πολλές φορές οι άνθρωποι δεν γνωρίζουμε οι ίδιοι γιατί συμπεριφερομαστε έτσι, σκέψου να έρθει ένας ξένος και να κάνει το ψυχογράφημα σου ....
Αν μας συμβαίνει έστω και το παραμικρό αυτόματα ενεργούμε υποσυνείδητα...Δηλαδή με ένα τέτοιο τρόπο που δεν μπορείς εσύ να ερμηνευεις χωρις να είσαι σε σχέση-πλαισιο θεραπειας πόσο μάλλον ένας ξένος που κάνει προβολή πάνω σου τις δικές τους πεποιθήσεις!
Επικίνδυνο λοιπόν να πηγαίνεις να διαβάζεις βιβλία χωρις πρώτα μια στοιχειώδες ψυχοεκπαιδευση με επαγγελματία.
Δεν κάνουν μόνο θεραπείες οι επαγγελματίες!
Έχεις δει ανθρώπους που κάνουν συνέχεια παρατηρήσεις;
Για σκέψου γιατί ένας άνθρωπος να θέλει να κάνει συνέχεια παρατήρηση στον άλλον αν δεν τον έχει μέσα στο σπίτι του ας πούμε;
Σε ποιον κάνει παρατήρηση ουσιαστικά; Τι κάνει εκείνη την στιγμή; Αποδέχεται τον άλλον ή του ζητά να γίνει σαν και εκείνων με το αίσθημα ότι όλα τα κάνει σωστά ;
Αν ηταν φιλος σου και σου ελαγε συνέχεια παρατηρήσεις τι θα του απαντούσες;
Ε αυτά που θα του απαντούσες για πες τα στον εαυτό σου κάθε φορά που θες να κάνεις παρατήρηση...Αλλά τολμάτε να τα πούμε στον εαυτο μας ;
Η ψυχοθεραπεία έχει κλάμα για τον εαυτό σου .....Όχι για το τι είναι ο άλλος...