Βουλευτής της «Νίκης» σε αμόκ κατέστρεψε «βλάσφημες» εικόνες στην Εθνική Πινακοθήκη

adams33

Δραστήριο μέλος

Η adams33 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 501 μηνύματα.
Κατά τα άλλα έχετε διαφορές και βρίζεστε μέχρι και μεταξύ σας για το ποιος είναι πιο Χριστιανός.
Μπερδεύεσαι...αυτοί δεν είναι!!
Καταλαβαίνω όμως ότι όλοι αυτοί ειναι βούτυρο στο ψωμακι σας .

Εκεί καλά τους κάνετε ,άλλωστε αυτοί ανήκουν στα παρακλάδια του Χριστιανισμου ,συνήθως πεντηκοστιανοι

Κανενας δεν θα παει να σε πεισει να γινεις Χριστιανοςς .Το μενος όμως των Αντιχριστιανων γιατί γι αυτούς μιλάμε είναι τεράστιο.
Τους αλλόθρησκους δε θα βανδαλίσετε;
Ο αλλόθρησκος έχει σεβασμό ποτέ δεν θα είχε μια συμπεριφορά μίσους και θυμού.

Οποτε εδω μιλαμε για ιδεολογια...

Αυτοι ειναι Βεβυλοι και φυσικα δικαιολογεί τον βανδαλισμο ..

Τι μονο οταν βανδαλιζονται μνημεια και κτήρια για δηθεν δικαιωση θα δικαιολογουνται ;

Μονο οταν κάποιος ευχαιται αρρωστιες και θανατους "ψοφο "στους ανθρωπους αλλα και στις οικογενειες τους δικαιολογειται ;

Δικές σας φράσεις είναι αυτές ...

Καλό είναι να λέμε τα πράγματα όπως έχουν περαν απο την πιστη λοιπον ..
Το βλέπεις κι εδώ σαν τα κοκόρια ποιος κρατάει το λάβαρο της πίστης πιο ψηλά.

Θα λεγε κανείς «νηπιακές» συμπεριφορές για να χρησιμοποιήσω και φράσεις σου. :)
Καθρεφτισμα λέγεται όχι νηπιακή συμπεριφορά γι αυτό σας εξοργίζει ακόμα περισσότερο :bleh::bleh::bleh:

parafernalia

Περιβόητο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 5.832 μηνύματα.
Θα έρθω ξανά μόλις ωριμάσω.
Χρειάζομαι αρκετά χρόνια δουλειάς για να ισοφαρίσω τον διάλογο μαζί σου με την επόμενη απάντηση μου.

Τελικά τοσο δα θέλει ο μεσος Χριστιανός για να βγούν οι δαίμονες απο μέσα του. (βρισιές, μίσος, ενθάρρυνση για βανδαλισμούς)

Αν και θλιβερό, λίγο το διασκεδάζω.
Καμία έπαρση από μένα, παιδιά είμαστε όλοι στη νόηση του Θεού, απλώς κάποιοι παραμένουν νήπια.

Η αοργισία είναι το κλειδί κάθε πνευματικής εξέλιξης, απ' την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Ο άνθρωπος είναι ζώο παράλογο, πληρώνει το τίμημα της ανάπτυξης του εγκεφάλου του (ή μεταφορικά, της γνώσης του καλού και του κακού), με ό,τι αυτό συνεπάγεται..

"Τὸ μεγαλύτερο θαῦμα εἶναι ν' ἀλλάξει ὁ ἄνθρωπος"

amarelia

Περιβόητο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5.282 μηνύματα.
Δεν ξέρω τι ευχαρίστηση σας δίνει να πιστεύετε πως "υποφέρουμε".

Αλλά εφόσον αυτό σας κάνει να νιώσετε εσείς καλά, πάσο.

Σε κάθε περίπτωση τα γεγονότα είναι σαφή, οι Χριστιανοι έχουν βεβαρημενη προιστορια με βανδαλισμούς.
end of story

Οι λοιπές σάλτσες που βάζετε κάθε φορά είναι για να αποπροσανατολίσετε την συζήτηση γιατι είναι πολύ πιο εύκολο να πεις "άστους μωρέ υποφέρουν, είναι νήπια, είναι απαράδεκτοι και δε ξερω κι εγώ τι άλλο" παρά να πεις "ναι ο χριστιανισμός μισεί τους ομοφυλοφιλους και ναι καναμε βανδαλισμούς και χύσαμε αίμα για τη θρησκεία παμπολλες φορές."

Θέλει αρετή και τόλμη για να μην πω @@ και μου πουν "δες την πως εκφραζεται τσιπα δεν εχει πάνω του ο διάολος" και χτίσω πρόσφορο έδαφος για άλλον εναν αποπροσανατολισμό.

adams33

Δραστήριο μέλος

Η adams33 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 501 μηνύματα.
Άσ' τους να χτυπιούνται, γενικότερα. Αυτό είναι το νόημα...

Δες το post, το κάτω από το δικό σου, το οποίο μοναδικό σκοπό έχει να προκαλέσει. Και τί πρωτότυπο ε ;....Ακόμα και οι λέξεις που χρησιμοποιεί (ο Χριστός τα έσπαγε, κοκόρια, κ.λπ...) είναι γι' αυτό ακριβώς το λόγο. Την πρόκληση. Τροφοδοτείται από αυτό. Το γιατί αυτό (να) συμβαίνει, δεν το γνωρίζω. Συναναστρέφομαι με άθεους (μ' ακόμα κι αυτοί, έχουν Θεό μέσα τους...). Τέτοια εμμονή/μανία, πρώτη μου φορά βλέπω...

Σε αυτή την περίπτωση, λοιπόν, ό,τι και να πεις (μιλώ γενικά...), κανέναν δε θα ωφελήσει. Όταν ο συνομιλητής έχει μοναδικό σκοπό να μειώσει/εξευτελίσει αυτό που εσύ θεωρείς σημαντικό, δεν επιμένεις. Γιατί ό,τι και να πεις θα το γυρίσει κατά πώς θέλει...

Χρειάζεται και διάκριση. Πρέπει να ξέρουμε και πότε "να γυρνάμε την πλάτη". Άποψή μου...
Να σε ρωτήσω;

Εσύ οταν βλέπεις τέτοια ποστ πως νιώθεις;
Θυμωνεις ;

Υδροχόος

Περιβόητο μέλος

Η Χριστίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 6.026 μηνύματα.
Να σε ρωτήσω;

Εσύ οταν βλέπεις τέτοια ποστ πως νιώθεις;
Θυμωνεις ;
Όχι πια. Στην αρχή, μ΄ ενοχλούσε, δεν το κρύβω. Τώρα δε μου λένε τίποτα. Γιατί έχω βεβαιωθεί για τους σκοπούς, για τους οποίους γίνονται. Οπότε, αδιαφορώ...

Δηλαδή δεν περιμένω και κάτι διαφορετικό. Δεν εκπλήσσομαι. Οπότε και δε θυμώνω...

adams33

Δραστήριο μέλος

Όχι πια. Στην αρχή, μ΄ ενοχλούσε, δεν το κρύβω. Τώρα δε μου λένε τίποτα. Γιατί έχω βεβαιωθεί για τους σκοπούς, για τους οποίους γίνονται. Οπότε, αδιαφορώ...

Δηλαδή δεν περιμένω και κάτι διαφορετικό. Δεν εκπλήσσομαι. Οπότε και δε θυμώνω...
Σ αγαπώ απλά!

Ο σκοπός και το νόημα!
Οπότε άλλο η Ομολογία ΠΊΣΤΕΩΣ χωρίς φόβο και πάθος και άλλο αυτό που βλέπουμε να γίνεται..
Δεν προσπαθούμε να πείσουμε εξου και δεν υπάρχει θυμός!

Συνεχίζουμε να ομολογουμε οποίος θέλει ακουει αλλιώς ας υπάρχει μέσα από το θυμό και το μίσος της δικής του ψυχής .

Δική τους μάχη και όπως είπες και εσύ όλοι την δώσαμε και είχαμε θυμο ...τεράστιο θυμο θα έλεγα από το ανελέητο gashliting που καλά κρατεί ακόμα και τώρα.

parafernalia

Περιβόητο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 5.832 μηνύματα.
Αν δεν διαβάσεις τον Αντίχριστο του Νίτσε, χριστιανός δεν γίνεσαι..
end of story :P :)

adams33

Δραστήριο μέλος

Αν δεν διαβάσεις τον Αντίχριστο του Νίτσε, χριστιανός δεν γίνεσαι..
end of story :P :)
Με τρομάζεις αλήθεια :lol:

Που είμαι ποια είμαι που πάω :D

Θα προσπαθήσω!
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Οι λοιπές σάλτσες που βάζετε κάθε φορά είναι για να αποπροσανατολίσετε την συζήτηση γιατι είναι πολύ πιο εύκολο να πεις "άστους μωρέ υποφέρουν, είναι νήπια, είναι απαράδεκτοι και δε ξερω κι εγώ τι άλλο" παρά να πεις "ναι ο χριστιανισμός μισεί τους ομοφυλοφιλους και ναι καναμε βανδαλισμούς και χύσαμε αίμα για τη θρησκεία παμπολλες φορές."
Αφήστε τα νήπια και τις παιδικές ψυχές που όλοι κρύβουμε μέσα μας να μας ορίζουν ακόμα και στην ενήλικη ζωή μας ..

Τώρα αν το δικό σας "νηπιο" είναι θυμωμένο η τραυματισμενο ένα έχω να πω ,λυπάμαι και το εννοώ!

Ναι είμαστε και " νήπια " κάποιες φορές γιατί το λατρεουμε αυτό το κομμάτι μέσα μας ...

Είμαστε όμως και άλλα κομμάτια :bleh:

Ας κλείσουμε λοιπον σαν νηπιο ,απλά έχουμε διαφορετικές οπτικές και όλα καλά :redface:

Τελευταία επεξεργασία:

amarelia

Περιβόητο μέλος

Τώρα αν το δικό σας "νηπιο" είναι θυμωμένο η τραυματισμενο ένα έχω να πω ,λυπάμαι και το εννοώ!
Πωπω πραγματικα jumping into conclusions like a pro.

Οχι, η παιδική μου ηλικία ήταν εξαιρετική, ψυχογιατρέ μου, δεν μου έλειψε τίποτα.

adams33

Δραστήριο μέλος

Όλοι κουβαλάμε ένα τραύμα σιγά και εσύ αμέσως μας έβγαλες ψυχογιατρους...

Μακρυά από αυτούς γυαλίζει το μάτι τους δεν τους μπορώ :bleh:

Αγαπη μου αν λαμβάνω τις μετρητής όλα αυτά που λες εσύ εδώ μέσα και με τον τρόπο που τα λες καταλαβαίνεις ότι θα μας κόψει το ΕΣΡ ..εμένα μόνο δηλαδή, εσύ έχεις πανεπιστημιακο άσυλο :bleh: :bleh: :lol::bye2:

glayki

Περιβόητο μέλος

Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 6.454 μηνύματα.
Εν πάση περιπτώσει, οι υποδείξεις από "Χριστιανούς" που βάζουν μια αόριστη έννοια σαν τον ανθρωπισμό πάνω από τη θρησκεία και ψοφάνε για την αποδοχή των αριστεροπροοδευτικών είναι ανάξιες λόγου.
Αν αναφερεσαι σε εμένα, μου είναι το ίδιο εμετικος και ο καλλιτέχνης και ο " δράστης".
Και μου είναι παντελως αδιάφορη η αποδοχή.

Υδροχόος

Περιβόητο μέλος

Η Χριστίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 6.026 μηνύματα.
Ο σκοπός και το νόημα!
Οπότε άλλο η Ομολογία ΠΊΣΤΕΩΣ χωρίς φόβο και πάθος και άλλο αυτό που βλέπουμε να γίνεται..
Δεν προσπαθούμε να πείσουμε εξου και δεν υπάρχει θυμός!

Συνεχίζουμε να ομολογουμε οποίος θέλει ακουει αλλιώς ας υπάρχει μέσα από το θυμό και το μίσος της δικής του ψυχής .

Δική τους μάχη και όπως είπες και εσύ όλοι την δώσαμε και είχαμε θυμο ...τεράστιο θυμο θα έλεγα από το ανελέητο gashliting που καλά κρατεί ακόμα και τώρα.View attachment 146098
Μα ποιόν να πείσουμε και για ποιό λόγο να κάνουμε και κάτι τέτοιο ; Δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Εγώ είμαι Χ.Ο. και πιστεύω πολύ (σε Θεό, Χριστό, Παναγία, Αγίους, τα πάντα όλα…). Αλλά η πίστη μου είναι κάτι που αφορά εμένα προσωπικά. Όπως και η απιστία τού άλλου αφορά εκείνον.

Για μένα, τα πάντα ξεκινάνε από το σεβασμό. Το έχω πει και το πιστεύω. Έχω δει άτομα, “εδώ μέσα”, που δεν ξέρω αν πιστεύουν ή αν πιστεύουν πολύ ή λίγο. Όπως ο @Ουριήλ, π.χ. (συγγνώμη, αν σε φέρνω σαν παράδειγμα…). Που το παλικάρι θα ρωτήσει αυτά που το απαχολούν, θα διατυπώσει και τις αντιρρήσεις/αμφιβολίες/ανησυχίες του, αλλά ό,τι πει θα το πει με κόσμιο τρόπο, χωρίς προσβολές, ειρωνείες, και το κυριότερο ; χωρίς καμία πρόθεση “να παγιδεύσει», με τον έναν ή τον άλλον τρόπo.

Αν δεν υπάρχει, έστω, ένα κοινό σημείο (“θα σεβαστώ ότι δεν πιστεύεις, αρκεί να σεβαστείς ότι εγώ πιστεύω”…), διάλογος δεν μπορεί να γίνει. Οπότε, εφόσον δεν μπορεί να γίνει, κατά την άποψή μου, δεν έχει κανένα νόημα οποιαδήποτε συζήτηση. Γιατί θα καταλήξει "σούπα, μούπες"…

"Βλέπεις", λοιπόν, τον άλλον. "Κόβεις" πότε μπορεί να συνεχιστεί μια συζήτηση μαζί του πάνω σ΄ αυτό το θέμα (αλλά και γενικότερα…), και πότε όχι…

Έχω δει τον Πέτρο π.χ., να μιλάει για τον π. Λίβυο ή τον π. Φιλόθεο Φάρο. Που ξέρω ότι δεν πιστεύει. Κι όμως…βρήκε κάτι που του άρεσε στα λόγια τους. Και είπαμε δυο κουβέντες, πάνω σ΄ αυτό.

Εξαρτάται κι απ΄ το συνομιλητή, λοιπόν. Αν η μόνη του έννοια είναι να καταλήγει, κάθε φορά, στο συμπέρασμα «Χριστιανοί, γουρούνια, δολοφόνοι...», τί να πούμε, ακριβώς, από εκεί και πέρα ;

Τελευταία επεξεργασία:

adams33

Δραστήριο μέλος

Μα ποιόν να πείσουμε και για ποιό λόγο να κάνουμε και κάτι τέτοιο ; Δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Εγώ είμαι Χ.Ο. και πιστεύω πολύ (σε Θεό, Χριστό, Παναγία, Αγίους, τα πάντα όλα…). Αλλά η πίστη μου είναι κάτι που αφορά εμένα προσωπικά. Όπως και η απιστία τού άλλου αφορά εκείνον.

Για μένα, τα πάντα ξεκινάνε από το σεβασμό. Το έχω πει και το πιστεύω. Έχω δει άτομα, “εδώ μέσα”, που δεν ξέρω αν πιστεύουν ή αν πιστεύουν πολύ ή λίγο. Όπως ο @Ουριήλ, π.χ. (συγγνώμη, αν σε φέρνω σαν παράδειγμα…). Που το παλικάρι θα ρωτήσει αυτά που το απαχολούν, θα διατυπώσει και τις αντιρρήσεις/αμφιβολίες/ανησυχίες του, αλλά ό,τι πει θα το πει με κόσμιο τρόπο, χωρίς προσβολές, ειρωνείες, και το κυριότερο ; χωρίς καμία πρόθεση “να παγιδεύσει», με τον άλλον ή τον άλλον τρόπo.

Αν δεν υπάρχει, έστω, ένα κοινό σημείο (“θα σεβαστώ ότι δεν πιστεύεις, αρκεί να σεβαστείς ότι εγώ πιστεύω”…), διάλογος δεν μπορεί να γίνει. Οπότε, εφόσον δεν μπορεί να γίνει, κατά την άποψή μου, δεν έχει κανένα νόημα οποιαδήποτε συζήτηση. Γιατί θα καταλήξει «σούπα, μούπες»…

«Βλέπεις», λοιπόν, τον άλλον. «Κόβεις» πότε μπορεί να συνεχιστεί μια συζήτηση μαζί του πάνω σ΄ αυτό το θέμα (αλλά και γενικότερα…), και πότε όχι…

Έχω δει τον Πέτρο π.χ., να μιλάει για τον π. Λίβυο ή τον π. Φιλόθεο Φάρο. Που ξέρω ότι δεν πιστεύει. Κι όμως…βρήκε κάτι που του άρεσε στα λόγια τους. Και είπαμε δυο κουβέντες, πάνω σ΄ αυτό.

Εξαρτάται κι απ΄ το συνομιλητή, λοιπόν. Αν η μόνη του έννοια είναι να καταλήγει, κάθε φορά, στο συμπέρασμα «Χριστιανοί, γουρούνια, δολοφόνοι...», τί να πούμε, ακριβώς, από εκεί και πέρα ;
Συμφωνω σε ολα αυτα ,αλλα σου μιλαω για ομολογια Πιστεως και οχι προσπαθεια να πεισω .

Ομολογώ ,επικοινωνώ οτι ειμαι ,δεν φοβαμαι οτι και να ακουσω και αν θελω να κανω συζητηση ή οχι ειναι αλλο κομματι .

Ισως τωρα το ειπα πιο κατανοητα .

Αλλωστε το διατυπωσα και πιο πανω ..Ενας αθεος δεν βρίζει, ενας αντιΧριστιανος θα μιλησει οπως αναφερεις .

Ενας ανθρωπος μπορει να εχει και παιδεία αρχες αξιες οπως και ενας ΑντιΧριστιανος .Ο δευτερος ομως εχει και ενα θυμο μεσα του που τον οδηγει σε μια λαθος συμπεριφορα αυτου ..

Αλλωστε μην δαιμονοποιουμε και τον θυμο ,ενα απολυτο φυσιολογικο συναισθημα ειναι και αυτους ...Η συμεριφορα του θυμου ,αγένεια ,φωνες , υπεροψια ,βια ,υποτιμηση κ.α ειναι κατακριτεες και εκει φυσικα οταν τα βλεπεις αποχωρείς ..

Ξερεις που ειναι το δυσκολο ,να μην παρασυρθεις στην προκληση του αλλου ,μην πεσεις στην παγιδα του ..

Εδω ακομα ξυλο δεν εφαγα ,η λεκτικη υποτιμηση και βια δεν με αγγιζουν ,οποτε πιστευω οτι ισως μπορω να μιλησω ακομα και θυμωμενα ,βιαιη δεν ειμαι παντως ...θα φανει..οπως νιωθει ο καθενας μας

ilias90

Περιβόητο μέλος

Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 4.542 μηνύματα.
Δεν καταλαβαίνω γιατί έχετε αντιρρήσεις.

Ο βανδαλισμός είναι εγγενές στοιχείο της ταυτότητας των Χριστιανών.

Μερικά παραδείγματα:

1. Καταστροφή της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας (391 μ.Χ.)

2. Δολοφονία της Υπατίας (415 μ.Χ.)

3. Καταστροφή του Σεραπείου της Αλεξάνδρειας (391 μ.Χ.)

4. Καταστροφή του Παρθενώνα ως ναού της Αθηνάς (5ος αιώνας μ.Χ.)

5. Βανδαλισμοί και καταστροφή του Ναού του Δία στην Ολυμπία (426 μ.Χ.)

6. Βανδαλισμοί του Ναού της Αρτέμιδος στην Έφεσο

7. Καταστροφή του Ναού του Απόλλωνα στους Δελφούς

8. Καταστροφή του Καπιτωλίου στη Ρώμη

9. Εικονομαχία (8ος-9ος αιώνας μ.Χ.) – Καταστροφή εικόνων και μωσαϊκών

10. Καταστροφή αρχαίων ελληνικών και ρωμαϊκών ναών στη Νότια Ιταλία και Σικελία (Μεσαίωνας)
Ναι, βέβαια «ξεχνάς» τις διώξεις που υπέστησαν οι Χριστιανοί πριν από αυτά, όπως επίσης και τις διώξεις που υφίστανται σήμερα (τις οποίες όλοι του προοδευτικού χώρου «ξεχνάτε»). Όμως συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. Είναι διαφορετική η βαρβαρότητα κατά πεποιθήσεων άλλων με τη «βαρβαρότητα» κατά όσων προσβάλουν τις δικές σου πεποιθήσεις.

Σίγουρα οι άνθρωποι έκαναν εγκλήματα για να καθιερωθεί ο Χριστιανισμός (σου βάζω και σαν «δώρο» τη σφαγή των σλάβων για να εκχριστιανιστούν). Αυτά, όμως, είναι ενάντια σε έναν πραγματικό Χριστιανό. Προσωπικά σέβομαι τις άλλες θρησκείες (παρόλο που με κάποιες διαφωνώ κάθετα) γιατί τουλάχιστον πιστεύουν σε κάτι. Ακόμα οι Μουσουλμάνοι.

Ο λόγος δε που δε σέβομαι καθόλου την αθεϊα δεν έχει να κάνει με μισαλλοδοξία. Έχει να κάνει με το γεγονός ότι είναι ολοκληρωτικά υλιστική, ενώ πολύς κόσμος στρέφεται προς αυτήν κι έτσι προχωράει η απομάγευση του κόσμου για την οποία είχε μιλήσει ο Βέμπερ (και άλλοι). Αυτό που εσύ βλέπεις σαν ξύπνημα και απαγκίστρωση από παραμύθια, εγώ το βλέπω σαν ολοκληρωτικό δέσιμο με την ύλη, σαν σφιχταγκάλιασμα του νιχιλισμού και αποθέωση του απατηλού κόσμου των αισθήσεων.

amarelia

Περιβόητο μέλος

Αυτά, όμως, είναι ενάντια σε έναν πραγματικό Χριστιανό
Ρε συ όμως για κάθε θέμα που σχολιάζω ή προκύπτει το επιχείρημα είναι το ίδιο. Οτι δεν είναι ετσι ένας πραγματικός Χριστιανός.

Επομένως, για να τα βάλουμε σε μια σειρά, υπάρχει ένα κίνημα του Χριστιανισμού και οι πραγματικοί Χριστιανοί από την απέναντι πλευρά που δεν έχουν να κάνουν όμως ούτε με την κακή ιστορία του Χριστιανισμού,ούτε με ο,τι κακό συνεχίζουν να κάνουν οι Χριστιανοί ή η Εκκλησία και σήμερα.

Καθώς πληθαίνουν τα περιστατικά αρχίζω και πιστεύω πως αυτό που περιγράφεις εσύ ως πραγματικός Χριστιανός είναι 10 νοματαίοι.

Δεν μπορώ να καταλάβω πως μια τόσο μεγάλη μάζα εξέλαβε τα μηνύματα λάθος και δρά τόσο διαφορετικά απο τον «πραγματικο Χριστιανό».

Δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις τον προβληματισμό μου.

Αυτό που εσύ βλέπεις σαν ξύπνημα και απαγκίστρωση από παραμύθια, εγώ το βλέπω σαν ολοκληρωτικό δέσιμο με την ύλη, σαν σφιχταγκάλιασμα του νιχιλισμού και αποθέωση του απατηλού κόσμου των αισθήσεων.
έχεις δικαίωμα να το πιστεύεις, δεν λέω κάτι σε αυτό.

glayki

Περιβόητο μέλος

Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 6.454 μηνύματα.
Επομένως, για να τα βάλουμε σε μια σειρά, υπάρχει ένα κίνημα του Χριστιανισμού και οι πραγματικοί Χριστιανοί από την απέναντι πλευρά που δεν έχουν να κάνουν όμως ούτε με την κακή ιστορία του Χριστιανισμού,ούτε με ο,τι κακό συνεχίζουν να κάνουν οι Χριστιανοί ή η Εκκλησία και σήμερα.
Ο Χριστιανισμός είναι ένας και αυτό που καλείται να κάνει ο χ πιστός είναι να καταπολεμήσει τα πάθη του που τον κρατουν δέσμιο στον φθαρτο και με ημερομηνία λήξης επίγειο κόσμο.
Η συμπεριφορά των προγονων ή προηγουμενων αιώνων χριστιανών δεν κληρονομείται. Θέλω να πω πως δε θα πρέπει να μας επηρεάζει ούτε το πως επικράτησε, ούτε το πως εξοβελησε την αρχαία θρησκεία. Καλούμαστε να διαχειριστούμε το παρόν μας.

dum dum boy

Διάσημο μέλος

Ο Νάσος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.655 μηνύματα.
ονειρεύομαι μια ανθρωπότητα απαλλαγμένη από θρησκείες-παραμύθια και τσαρλατάνους που τάζουν παραδείσους. μάλλον ζω σε λάθος εποχή.

πάντως η κίνηση του βουλευτή να τα σπάσει, ήρθε να ολοκληρώσει την έκθεση των έργων αυτών στην πινακοθήκη. δλδ ο καλλιτέχνης θα πρέπει να αισθάνεται δικαιωμένος, αφού προκάλεσε το μένος των χριστιανοταλιμπαν.

όσο για τα έργα, δεν μου άρεσαν. όχι γιατί θίγουν τη θρησκεία, αλλά για εντελώς αισθητικούς λόγους. τρολλο-εκθέματα ήταν.

ilias90

Περιβόητο μέλος

Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 4.542 μηνύματα.
Ρε συ όμως για κάθε θέμα που σχολιάζω ή προκύπτει το επιχείρημα είναι το ίδιο. Οτι δεν είναι ετσι ένας πραγματικός Χριστιανός.

Καθώς πληθαίνουν τα περιστατικά αρχίζω και πιστεύω πως αυτό που περιγράφεις εσύ ως πραγματικός Χριστιανός είναι 10 νοματαίοι.

Δεν μπορώ να καταλάβω πως μια τόσο μεγάλη μάζα εξέλαβε τα μηνύματα λάθος και δρά τόσο διαφορετικά απο τον «πραγματικο Χριστιανό».

Δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις τον προβληματισμό μου.
Στην πραγματικότητα συμφωνώ με αυτά που λες, αν και για άλλον λόγο... Όχι δηλαδή για τον χαζοχαρούμενο λόγο των Οικουμενιστών Χριστιανών, οι οποίοι (και αυτοί) έχουν υλιστική προσέγγιση.

Ο Χριστιανισμός σχεδόν ευθύς εξαρχής περακτράπηκε από τον πραγματικό δρόμο, που είναι η απάρνηση της ύλης. Αντί να ακολουθήσει τα διδάγματα του Ιησού περί απλότητας, ταπεινότητας και καθαρής καρδιάς, έμεινε σε στενά επιφανειακά πλαίσια του τι να κάνεις, τι να μην κάνεις, τι να φας και τι να μην φας κοκ... αντί να εξυψώσει το πνεύμα δημιούργησε στρατό αυτοενοχικών ανθρώπων.

Ο Χριστός μίλησε για τον Θεό, ο οποίος βρίσκεται μέσα μας και μπορούμε να τον βρούμε, διατηρώντας μια προσωπική σχέση μαζί του και βάζοντας σε δεύτερη μοίρα το τι θα φάμε, τι θα πιούμε, τι λεφτά θα βγάλουμε κοκ, την ώρα που οι μεγαλοσχήμονες «εκπρόσωποί» του ντύνονται σαν ντίβες, κυκλοφορούν με λιμουζίνες και ζουν πολυτελή και κοσμική ζωή.

Οπότε, ναι, για αυτούς λόγους θεωρώ ότι πραγματικοί Χριστιανοί είναι ελάχιστοι (εννοείται δεν βάζω τον εαυτό μου μέσα σε αυτούς) και θα τους βρεις σε μοναστήρια, ενώ θα έχεις ελάχιστη τύχη αν τους ψάξεις σε Εκκλησίες. Όπως το είπε και στο Κατά Ματθαίον:

«Γιατί όποιος θέλει να σώσει τη ζωή του θα τη χάσει· όποιος όμως εξαιτίας μου χάσει τη ζωή του, θα τη βρει. Τι ωφελείται ο άνθρωπος, αν κερδίσει ολόκληρο τον κόσμο, χάσει όμως τη ζωή του;»

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Ζωγράφος και μας γράφει από Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 32.110 μηνύματα.
Κομμένα κάπου εδώ το κόπρισμα και η ασέβεια στην θρησκεία μας.
Ελα ρε φιλε θα τους κανεις ντα;Μηπως θα φερεις και τον κλασιδιαρη; Για μαζεψου αγαπουλα.Και ταλεω εγω που ειπα οτι ειναι τερατουργημα..ΚΑΙ ΔΕΝΕ ΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ..αλλα σεμνα και σοβαρεψου.ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΕΞΙΘΡΗΣΚΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΝΟΜΟς ΠΕΡΙ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΧΙΕ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ.Τις απειλες σου αλλου.
Οσο για το ουγκανο βολευτη της νικης...ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΙΜΟ ΤΟ ΑΙ ΚΙΟΥ ΡΑΔΙΚΙΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ.

ilias90

Περιβόητο μέλος

Ελα ρε φιλε θα τους κανεις ντα;Μηπως θα φερεις και τον κλασιδιαρη; Για μαζεψου αγαπουλα.Και ταλεω εγω που ειπα οτι ειναι τερατουργημα..ΚΑΙ ΔΕΝΕ ΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ..αλλα σεμνα και σοβαρεψου.ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΕΞΙΘΡΗΣΚΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΝΟΜΟς ΠΕΡΙ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΧΙΕ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ.Τις απειλες σου αλλου.
Οσο για το ουγκανο βολευτη της νικης...ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΙΜΟ ΤΟ ΑΙ ΚΙΟΥ ΡΑΔΙΚΙΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ.
Α ρε να σας δω τη μαγκιά σας, να τα κάνετε αυτά σε Μουσουλμάνους και να τους λέτε «ο νόμος περί βλασφημίας έχει καταργηθεί». Ούτε καν, εκεί τσίσα.
Αλλά φυσικά εκεί οι αριστερούληδες είναι ανθρωπιστές, δεν προσβάλλουν τα πιστεύω ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Το μοναδικό τους πρόβλημα είναι ο Χριστιανισμός, βέβαια, και δεν έχουν το σθένος ούτε να το παραδεχτούν (το τελευταίο δεν πάει για εσένα, ξέρω ότι λες και για Ισλάμ. Μην αρχίσεις τώρα).