Προφανώς γιατί δεν μπορώ να ξέρω τί θα φέρει η ζωή και απόλυτη δεν είμαι σε αυτό.
Συμφωνω αλλα σε αυτες τις περιπτωσεις καμια φορα το ν αφηνεις ενα μικρο παραθυρακι ειναι η αιτια για πολλα ...
και απολυτη εισαι ..οτι θα υπαρξει απιστια
Έχω πει και παλιότερα ότι για μένα η σχέση είναι μέρα προς μέρα, κάθε μέρα αποφασίζουμε αν θα είμαστε μαζί. Δε νιώθω υποχρέωση να είμαστε μαζί επειδή παντρευτηκαμε ούτε πιστεύω στο για πάντα. Λυπάμαι και στεναχωριέμαι για αυτούς τους ανθρώπους που ζουν με το άγχος να μην τους απατήσουν, να μην απατήσουν και προς θεού μη χωρίσουν. Εγώ δεν είμαι σίγουρη για τίποτα παρά μόνο για το σήμερα.
Σωστο καθε μερα ειναι μια ¨μαχη ¨με ολα μας τα παθη και τις επιθυμιες κοντρα στις αναποδιες και τις ασχημες στιγμες ..
Σκεψου ομως πως μια ασχημη μερα ,ενας καυγας, μια διαφωνια οτι αρκει να μπει απο αυτο το μικρο παραθυρακι μια χαραμαδα διαφυγης μονο και μονο επειδη ΜΙΑ μερα νευριασες ή μαλωσες με τον συντροφο σου ...
Εγω παλι στεναχωριεμαι γι αυτους τους ανθρωπους γιατι καποιος τους περασε την ανασφάλεια αυτη ..
Οτι ισως δεν ειναι αρκετοι ωστε να " δικαιολογειτε" η απιστια ή οτι δεν ειναι τοσο αρεστοι ...
Βλεπεις πως ο καθενας διαλεγει διαφορετικη πλευρα που θα το δει ολο αυτο ?
Σε φοβίζει τόσο πολύ η άποψη ότι ο θεσμός του γάμου πρέπει να υποστεί κάποιες αλλαγές;
Οχι για εμενα αλλα για την διαχείριση οσο αφορα την ψυχικη ισορροπια των παιιδων που τυχων υπαρχουν ..
Καλως ή κακως εμεις οι μεγαλοι τον δρομο μας τον βρικσουμε ,τα παιδια ειναι αυτα που λαμβανουν ολη αυτη την επιπόλαιη αποφαση μας να ζησουμε την ζωη που ισως δεν ζησαμε οταν επρεπε και ξαφνικα την σκεφτηκαμε μεσα στο γαμο ..
Πολυ διαφορετικο λοιπον οπως το εχεις εσυ στο μυαλο σου
Επειτα το ζητουμενο στην ζωη ενος ανθρωπου τι ειναι ?
Μονο το σεξ ,το ωμο, το κυνικο ή μια ποιοτική συνασιθηματικη -συντροφικη ζωη με αμεση ανταποκριση βεβαια στο ερωτικο και συναμα ηδονικο κομματι αυτης ?
Βλέπεις δηλαδή εσύ ότι ο γάμος ως θεσμός ανά τα χρόνια έχει πετύχει;
Οχι ισα ισα ο γαμος πλεον γινεται με πολυ ευκολια και πανω στην τρελα και οχι κατω απο ώριμη σκεψη και πληρη συναισθηση που μπαινεις .
Δεν ειναι τυχαιο που πλεον τα ζευγαρια με την πρωτη αναποδια κατεφευγουν στην λυση της εξωσυζυγικής σχεσης νομιζοντας οτι ετσι θα λυθουν τα οποια προβληματα ..
Δεν ειναι τυχαιο που ο αντρας εχει μια νοοτροπια οτι την γυναικα την σεβομαστε και δεν μπορουμε να ζησουμε πραγματα μαζι της που ανετα μπορουμε να τα ζησουμε με μια γκομενα ..
Πολλα τα παραδειγματα που σε οδηγουν σε ολο αυτο .
Εκει που θελω να καταλήξω ειναι οτι
δεν υπαρχει απολυτη εκδοχη οτι σε ενα γαμο θα υπαρξει απιστια ή δεν θα υπαρξει .
Αν υπηρχε αυτο το μονο σιγουρο ειναι οτι κανενας δεν θα εμπαινε σε γαμο με σαφης ημερομηνια λήξεως .
Ολα ειναι σχετικα οπως συμβαινει σε ολες τις ανθρωπινες σχεσεις και ειναι άμεσα εξαρτημενα απο τα θελω και τις ηθικες αξιες του καθενος μας .