Γυμναστική, χορός και σωστή διατροφή

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 20,797 μηνύματα.
Peter η μιση στην τουαλέτα θα φυγει .... πως να στο αποδειξω αυτο επιστημονικά? :D ειναι τοσο σαβουρα που ζητημα αν θα κρατησει κάτι ο οργανισμος.

Το τυρι οπως σου ειπαν και πιο πάνω ειναι σαν τσιχλα αμα στεγνώσει .... πληρες 45-50% λιπαρά. Αν ολη η πιτσα έχει 100γρ τυρι μονο απο το τυρι πηρες τα 50γρ λιπαρα. Αλλα βεβαια δεν σταματαμε εκει .... βάλε το βουτυρο της ζύμης ... βάλε το λάδι της ζυμης ... βάλε αν εχει μπεϊκον κτλπ .... στανταρ θα πάρεις αμα την φάς ολοκληρη πανω απο 100γρ λιπαρά.

Σε καμια διατροφη ουτε σε εκεινη για αυξηση ογκου δεν υπάρχει περιπτωση να πάρεις πανω απο 100γρ λιπαρά την ημέρα ΄...

στα φαγητα που μας ετοιμάζουν απεξω αμα ηταν μονο το τυρι ή το αλάτι καλα θα ηταν ... βάλε και το βουτυρο που βάζουν και τα λάδια .... για να γινει νοστιμο και καλά. 2 κουταλιες λάδι 150 θερμιδες ... αλλες 2 βουτυρο βαλε μια 200αρα και αλλες 400 το τυρι εφτασες τις 800 κοντά τωρα πως εσυ βρηκες οτι ολοκληρη πιτσα εχει μονο 1000 θερμιδες εσυ το ξέρεις. Το ζυμάρι στα 100γρ έχει 350 και βάλε και τα αλλα υλικα που θα βάλεις.... μια 1500αρα την φτάνεις άνετα.

Πες απλα οτι σου αρέσουν οι πιτσες και δεν μπορεις να τις κοψεις .... σε ολους αρέσουν αλλα κάποιοι έχουμε αποφασισει οτι αν δεν θέλουμε να γινουμε σαν .... πιτσες δεν θα τις τρωμε καθε μερα... μια φορα τις 15 μέρες ειναι οκ.

Δεν μιλησες για σωματική ασκηση και bb αλλα εδω μεσα για τέτοια θα μιλάμε κανονικα! Οχι για το πως θα χάσει κάποιος κιλά τρωγοντας ολη τη μέρα μονο σοκολάτα ή μονο πιτσα. Καταρχην αμα τρως τέτοια και πάς να γυμναστεις θα πέσεις κάτω. Οποτε και μονο που τα διαβάζει κάποιος που θελει να γυμναστει αυτα τον παραπλανείς.

Και αντε να στο αποδειξω και επιστημονικα ..... Η Υπερβολική φρουκτόζη της ζάχαρης βάζει το Πάγκρεας να παράγει Ινσουλίνη ανεξέλεγκτα κ να Κουράζεται, με αποτέλεσμα Διαβήτη κ Παχυσαρκία! Ολες αυτες οι επεξεργασμενες τροφές έχουν και ζάχαρη μεσα.... το κέτσαπ εχει ζάχαρη η μαγιονεζα παιζει ... η ζυμη ή το ψωμάκι που σου φέρνουν και αυτο έχει κτλπ κτλπ.

Η λεπτινη δεν μπορει να βρεθει ευκολα σε αυτες τις σαβουροτροφές. Οποτε νιωθεις συνεχως οτι πεινάς .... και δεν χρειάζεται επιστημονικη εξηγηση σε αυτο απλα σκέψου ποσες φορές έχεις φάει στα γκουντις και μετα απο 1 ωρα πεινούσες πάλι.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

prinCess.

Επιφανές μέλος

Η prinCess. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 31 ετών, επαγγέλεται Fashion designer και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 12,089 μηνύματα.
Ωραία ήθελα κι εγώ ένα τέτοιο θέμα! Ξεκίνησα πάλι γυμναστήριο μετά από παύση 6 μηνών.
Αποφάσισα λοιπόν να χάσω 5-6 κιλάκια που είχα πάρει από αρχές καλοκαιριού και να σφύξω ξανά, και έχω μπει ήδη σε βασικό πρόγραμμα γυμναστικής που έκανα και πέρυσι.
Φυσικά διατροφή όσο μπορώ χωρίς να κόβω 1 φορά τη βδομάδα να τρώω ό,τι θέλω και τις σοκολάτες μου και όλα με μέτρο, βέβαια σε μένα λειτουργεί να μη τρώω μετά τις 8 το βράδυ.

Απλά θέλω να ρωτήσω τι άποψη έχετε για την καθαρή πρωτεΐνη σε σκόνη, αν θα με βοηθούσε παραπάνω σε αυτή τη φάση -δλδ να χάσω κιλά & να σφύξω πιο γρήγορα- γιατί η σχέση μου με την πρωτεΐνη δεν είανι τόσο καλή. :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

physicscrazy

Δραστήριο μέλος

Ο physicscrazy αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 588 μηνύματα.
αυτο το θεμα το περιμενα διακαως:D:D

λοιπον ας πω και γω την αποψη μου

παω στο γυμναστηριο 3.5 χρονια. ειμαι 85 κιλα στο 1.80 υψος και ποσοστο λιπους... αυτη τη στιγμη θα με ελεγα 13-14% αν και οι αποψεις των συναθλητων ποικιλουν απο 10-15% (το καλοκαιρι ειμαι αρκετα λιγοτερο)

τα pr μου ειναι:

skuat 180 kg*1
deadlifts 190 kg*1 (το ξερω οτι πρεπει να ανεβω εδω :P)
bench press 125 kg*1

με το καλο ειτε φετος ειτε του χρονου θα κατεβω και σε αγωνες powerlifting για πρωτη φορα.

οσον αφορα τη φιλονικια peter και devil εγω πιστευω οτι και οι δυο εχουν εν μερει αδικο. Καταρχας ο devil εκφραζει την κλασικη αποψη bodybuilding 1g/lb σωματος η αλλιως 2.2 γραμμαρια ανα κιλο. κλασικη αφου η αποψη αυτη καλα κρατει απο την εποχη του κυριου Arnold Schwarzenneger (1970-1980) οταν και αυτη η αποψη εγκαθιδρυθηκε.μαλιστα ο σωστος "ορισμος" ειναι 1g/lb επειδη η αποψη αυτη πρωτοξεκινησε απο την αμερικη που μετρανε σε lbs τη μαζα.

το πιθανοτερο βεβαια (σχεδον σιγουρο πλεον) ειναι οτι αυτη η αποψη ειναι λαθος. δε χρειαζεται ακομα και ενας αθλουμενος τοση πρωτεινη αλλα δε θα του κανε κακο να παιρνει και τοση.

η συγκεκριμενη αποψη μαλλον προηλθε απο την προφανως μεγαλυτερη αναγκη σε πρωτεινη αθλητων οι οποιοι υποκεινται σε φαρμακοδιεγερση. αυτοι προφανως και χρειαζονται περισσοτεροι πρωεινη και επειδη το bodybuilding και τα φαρμακα πανε χερι-χερι(οπως και ο πρωταθλητισμος σε σχεδον καθε αθλημα) επικρατησε ενας τετοιος μυθος.

επισης devil ενα μεγαααλο λαθος.ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΔΥΝΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΥΩΔΗΣ ΤΡΩΓΟΝΤΑΣ ΣΑΒΟΥΡΑ. απλως δες τι τρωνε οι powerlifterαδες (ακομη και πολλοι bodybuilder off season το ξεφτιλιζουν με τα junk food).ακομα και οι mark rippetoe και jim wendler το τονιζαν οτι "a calorie is a calorie" στους αθλητες που προπονουν/νουσαν.

ωστοσο εμμεσα εχεις ενα δικιο κατα την αποψη μου (θα αναφερθω αργοτερα σε αυτο).

peter εχεις ενα σχεδον ατρανταχτο επιχειρημα και αυτο ειναι η επιστημονικη τεκμηριωση. η αληθεια ειναι οτι οποια επιστημονικη ερευνα εχω διαβασει συμφωνουν με τα λεγομενα σου.

ΠΑΡ' ΟΛΑ ΑΥΤΑ (και εδω devil εχεις δικιο εμμεσα θα δεις γιατι) Ο ΚΑΘΕ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ.

ας παρουμε ενα παραδειγμα :εμενα. το τωρινο διατροφικο μου πλανο αποτελειται απο 3000 θερμιδες τις μερες που δεν παω γυμναστηριο και 3200 τις μερες που πηγαινω. Οπως ολοι ξερουμε πιστευω 1 g πρωτεινης εχει 4 θερμιδες, 1 g υδατανθρακα παλι 4 θερμιδες και 1 g λιπος 9 θερμιδες.

ΠΑΙΡΝΩ 250 g πρωτεινης-3 φορες τα κιλα μου(ΠΕΣΤΕ ΝΑ ΜΕ ΦΑΤΕ :P:P ) 320 g υδατανθρακα και 80 g λιπαρων τις μερες που δεν παω τζιμ.
τις μερες που πηγαινω παιρνω 270 g πρωτεινης και 350 γρ υδατανθρακα και παλι 80 γρ λιπαρων.

ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ τελη του 2016 να κανω μια αλλαγη: να ριξω την ποσοτητα πρωτεινης στα 200 γρ(ειχα βαρεθει το κοτοπουλο) και να ανταλλαξω τις θερμιδες αυτες με υδατανθρακα. αρα τις μερες που δεν πηγαινα τζιμ ετρωγα 200 γρ πρωτεινης και 370 γρ υδατανθρακα και τις μερες που πηγαινα τζιμ 200 γρ πρωτεινης και 420 γρ υδατανθρακα.

ΠΡΟΣΟΧΗ!! ΟΙ ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΑΝ. απλως "ανταλλαξα μακροσυστατικα".

τα αποτελεσματα: το ποσοστο μυων-λιπους εμεινε ιδιο δεν ειχε καποια αλλαγη απο πριν οπως και η αποδοση μου (που ετρωγα περισσοτερη πρωτεινη) (ποντος στον peter)

παρ' ολα αυτα ειχα μια αρνητικη "επιπλοκη"... "θολωσα" οπως συνηθιζουμε να λεμε....τουτεστιν γεμισα νερα..η ζυγαρια μεγαλωσε ελαχιστα (0.5 κιλα) αλλα εγω φαινομουν πιο "μαλακος" (ποντος στον devil)

για να μη βιαστειτε και πειτε οτι ηταν ΄λιπος αναφερω οτι με το που ξανααλλαξα τα μακροσυστατικα το μισο κιλο εξαφανιστηκε και μαζι και η θολουρα.

με ολα αυτα θελω να πω οτι ναι μεν "a calorie is a calorie" αλλα ο καθε οργανισμος αντιδραει διαφορετικα.εγω για παραδειγμα οντως εχω ενα θεμα καθε φορα που τρωω περισσοτερους υδατανθρακες .

ΥΓ εχω δοκιμασει διαφορα διατροφικα πλανα low carb, high carb, high protein (ειχα φτασει μεχρι και 330 γρ πρωτεινης - 4 φορες την τοτε μαζα μου). τεινω να απορριψω ολοκληρωτικα το μυθο περι 1g of protein per libre.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 20,797 μηνύματα.
Καλα ο Peter το ξεχειλωσε :D μας ειπε οτι έκανε διαιτα τρωγοντας πιτσα και του εγραψα και εγω χθες οτι κανεις ακομα και στην φάση που εισαι εσυ δεν παιρνει πάνω απο 80γρ λιπος την ημέρα και μια πιτσα ολοκληρη αμα την φάς το έχει το 100αρι της χαλαρά. Μονο το τυρι ειναι 50. Βάλε τα αλατια βαλε τα λαδια βαλε τα βουτυρα κτλπ....

Οι bbuilders τρωνε και σαβουρα αβερτα ανα περιοδους αλλα αυτοι κάνουν καμια 10αρια χρονια συστηματική γυμναστική και διατροφη οποτε και 1 μήνα να φάνε μαλακιες .... μετα θα επανέλθουν πάλι πανω στον μήνα. Αυτο δεν μπορεις να το δώσεις γραμμη σε έναν αρχάριο που ξεκινάει τωρα. Γιατι θα ξεκινησει λάθος και δεν θα έχει προοδο.

Και εντάξει εσυ έπαιρνες πολυ περισσοτερο ποσοστο πρωτεϊνης καπου 270γρ μας ειπες ... 3 φορές το βάρος σου και βάλε ... δοκιμασες να παιρνεις οχι 200γρ αλλα 100? να δουμε τι θα γινει? γιατι και στα 200 εισαι πάνω εισαι δηλαδη 85 * 2 = 170. Πάλι εχεις παραπανω 30γρ.
Η παραπανω πρωτεϊνη δεν αφομοιώνεται ... απλα μπορει να αποβληθει με τα υγρα απο τον οργανισμο πχ κατουρημα.

Δεν ειναι ομως το ιδιο με το να επαιρνες 100 ή 120. Τοτε θα βλέπαμε αν υπάρχει το σφάλμα του 1.5-2 * ανα βάρος.

Ένας φιλος μου λεει έφαγα τηγανιτη ομελέτα.... και μετά μια σαλατα του σέφ. Οκ.

Ε τι οκ ρε φιλε? η σαλατα του σεφ δεν εχει μαγιονέζα? η ομελετα δεν ηταν τηγανιτη? τεσπα εντάξει αμα κάποιος δεν εχει σκοπο να κάνει και κάποιες θυσιες αποτελεσματα δεν θα δει εγω ετσι νομιζω. Ειναι και τροπος ζωης πχ εγω το μεσημερι λιγουρευομουν μια μακαρονάδα με τονο ή σογια οχι ένα σουφλέ με ζαμπον και κρεμα γάλακτος. Ειναι πως θα συνηθισεις απο ενα σημειο και μετά. Οποιος δεν μπορει ή δεν θελει να συνηθισει ετσι ας το αφησει. Δεν πιέζουμε κανεναν.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Johnny15

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης? αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 12,749 μηνύματα.
Παιδιά σήμερα έφαγα το πρωί γιαούρτι με κουάκερ, ήπια μαύρο καφέ σκέτο. Μεσημεριανό έφαγα μακαρόνια με μοσχαρίσιο κρέας και λίγο ρώσικη σαλάτα. Έφαγα το ίδιο πράγμα σε μικρότερη ποσότητα και πριν λίγο (άρα 2 φορές). Ενδιάμεσα ήπια μαύρο τσάι με λεμόνι σκέτο χωρίς ζάχαρη. Ψωμί καθόλου. Θα πάω γυμναστήριο σε λίγη ώρα. Πόσες περίπου θερμίδες και πόση πρωτεΐνη λέτε να πήρα; Μετά το γυμναστήριο το βράδυ είτε θα φάω αυγά (2 μελάτα ολόκληρα γιατί η μάνα μου με σκοτώσει αν πετάξω το μέσα) είτε λίγο γιαούρτι πάλι.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Νευρολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,089 μηνύματα.
Γιαούρτι αποβουτυρωμένο 127kcal (227g από αυτά 13 g αντιστοιχούν σε πρωτείνη)
βρώμη 83cal (134g από αυτά 18g αντιστοιχούν σε πρωτείνη)
καφές 0 Kcal
μακαρόνια με μοσχάρι 487kcal (265g από αυτά 29g σε πρωτεΐνη)
ρώσικη 444kcal (ποσόστητα 90g από αυτά αντιστοιχούν τα 6 σε πρωτεΐνη)
τσάι με λεμόνι 77cal
αυγό βραστό 78kcal (50g από αυτά τα 6g πρωτείνη)

Τα μακαρόνια είναι πλούσια πηγή υδατανθρακών οπότε βοηθάνε πολύ στο γυμναστήριο. Το ότι μοίρασες το μεσημεριανό 2 φορές είναι καλό. Να τα τρως τουλάχιστον 4 ώρες πριν πας γυμναστήριο

Επίσης πολύ καλό και αυτό με τα αυγά που έκανες ....
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

PeterTheGreat

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Staphylococcus aureus αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 923 μηνύματα.
Δεν έχω χρόνο για να γράψω πάλι σεντόνι (με περιμένει η μικροβιολογία), αλλά όσο αφορά την περίφημη πίτσα από την οποία έχεις πιαστεί, τα μακροθρεπτικά της είναι γνωστά και αναγράφονται στο κουτί μετά από την αντίστοιχη βιοχημική ανάλυση. Μιλάμε για 71g λιπαρά οξέα μετρημένα. Επίσης, το μίσος προς τα λιπαρά δεν έχει επιστημονική βάση, και το ίδιο ισχύει και για το αλάτι (με εξαίρεση συγκεκριμένες κατηγορίες ανθρώπων).

Η δαιμονοποίηση συγκεκριμένων ομάδων φαγητών επειδή "έχουν λιπαρά" ή "θέλει θυσίες" είναι η επιτομή του broscience, και καμία σχέση δεν έχει με την πραγματικότητα. Μη σου πω ότι βλάπτει κιόλας, αφού πολύ πιο πιθανό είναι για κάποιον να τηρήσει μία αλλαγή στις διατροφικές συνήθειες αν αυτή δεν αποκλίνει σε είδος από αυτά που τρώει ήδη.

Παραπάνω αφού κάνω επανάληψη την ανοσία.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

vassilis498

Διακεκριμένο μέλος

Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 7,079 μηνύματα.
επισης devil ενα μεγαααλο λαθος.ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΔΥΝΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΥΩΔΗΣ ΤΡΩΓΟΝΤΑΣ ΣΑΒΟΥΡΑ. απλως δες τι τρωνε οι powerlifterαδες (ακομη και πολλοι bodybuilder off season το ξεφτιλιζουν με τα junk food).ακομα και οι mark rippetoe και jim wendler το τονιζαν οτι "a calorie is a calorie" στους αθλητες που προπονουν/νουσαν.

όταν κάνουν cut; γιατί προφανώς για cut μιλάμε

αν και τέλος παντων το μεγάλο πρόβλημα με το junk είναι το είδος του λίπους και ο γλυκαιμικός δείκτης και edit: τα συντηριτικά οκ αλλά αν θες να χάσεις θα κοιτάξεις και τη διατροφική αξία
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 20,797 μηνύματα.
Δεν έχω χρόνο για να γράψω πάλι σεντόνι (με περιμένει η μικροβιολογία), αλλά όσο αφορά την περίφημη πίτσα από την οποία έχεις πιαστεί, τα μακροθρεπτικά της είναι γνωστά και αναγράφονται στο κουτί μετά από την αντίστοιχη βιοχημική ανάλυση. Μιλάμε για 71g λιπαρά οξέα μετρημένα. Επίσης, το μίσος προς τα λιπαρά δεν έχει επιστημονική βάση, και το ίδιο ισχύει και για το αλάτι (με εξαίρεση συγκεκριμένες κατηγορίες ανθρώπων).

Η δαιμονοποίηση συγκεκριμένων ομάδων φαγητών επειδή "έχουν λιπαρά" ή "θέλει θυσίες" είναι η επιτομή του broscience, και καμία σχέση δεν έχει με την πραγματικότητα. Μη σου πω ότι βλάπτει κιόλας, αφού πολύ πιο πιθανό είναι για κάποιον να τηρήσει μία αλλαγή στις διατροφικές συνήθειες αν αυτή δεν αποκλίνει σε είδος από αυτά που τρώει ήδη.

Παραπάνω αφού κάνω επανάληψη την ανοσία.

Δεν εχω μισος στα λιπαρά. Ισα ισα τα λιπαρά χρειάζονται ... αλλα τα καλά λιπαρα οπως αβοκάντο - ξηροι καρποι - ελαιολαδο - φυστικοβουτυρο.

Οχι οι πιτσες απο το λιντλ που θα σε κάνουν αρκουδι αμα τις τρως καθε μερα :P

Βρες μου ενα βιβλιο που υποστηριζει οτι ειναι φυσιολογικό και υγιεινο να παιρνεις τις θερμιδες και τα θρεπτικά ολοκληρης της ημέρας απο σοκολάτες ή πιτσες και εγώ θα κάνω τουμπες!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 20,797 μηνύματα.
Παιδιά σήμερα έφαγα το πρωί γιαούρτι με κουάκερ, ήπια μαύρο καφέ σκέτο. Μεσημεριανό έφαγα μακαρόνια με μοσχαρίσιο κρέας και λίγο ρώσικη σαλάτα. Έφαγα το ίδιο πράγμα σε μικρότερη ποσότητα και πριν λίγο (άρα 2 φορές). Ενδιάμεσα ήπια μαύρο τσάι με λεμόνι σκέτο χωρίς ζάχαρη. Ψωμί καθόλου. Θα πάω γυμναστήριο σε λίγη ώρα. Πόσες περίπου θερμίδες και πόση πρωτεΐνη λέτε να πήρα; Μετά το γυμναστήριο το βράδυ είτε θα φάω αυγά (2 μελάτα ολόκληρα γιατί η μάνα μου με σκοτώσει αν πετάξω το μέσα) είτε λίγο γιαούρτι πάλι.

Μην τρελαινεσαι σιγά σιγά θα βρεις την ισοροπια σου στην διατροφη ακομα ειναι αρχή λογικο να μην ξέρεις τι θα τρώς.
Τωρα σχετικά με αυτο που ρώτησες μπορεις να τα βνλέπεις και μονος σου απο τις συσκευασίες τους :

Κουακερ (βιολογικο που παιρνω εγω ) -> 345 θερμιδες 13 γρ πρωτεϊνες. (100γρ)
Γιαουρτι 2% (το τοτάλ) -> εχει 170 θερμιδες και 40γρ πρωτεϊνης (το κεσεδάκι ειναι 200γρ)
Μακαρονια (αν ηταν 100γρ άβραστα πχ το πακέτο εχει 250γρ νομιζω αν εσυ έβαλες το μισο και το έφαγες ολο τοτε εισαι λιγο πάνω απο 100γρ αλλα θα βαλουμε 100 για απλοτητα) -> 350 θερμιδες 13γρ πρωτεϊνη
μοσχαρισιο κρέας (να προτιμας το χωρις λιπος) -> 230 θερμιδες 28γρ πρωτεϊνη αν ηταν 100γρ το μοσχαρι αν ηταν 200 τοτε 56γρ.

Εγω θες να σου πω τι έφαγα σημερα και ειμαι ηδη στα 150γρ πρωτεϊνης????

100γρ κουάκερ , 200γρ γιαούρτι , 2 φέτες ψωμι ολικής , 2 φέτες φινα τυρί 10% , 250γρ φασολια , 200γρ τόνο , 1 μπανάνα , 2 μήλα. Και το βραδάκι μπορει να κτυπησω και 250γρ παστεριωμένο αυγό. Το πουλάνε στο σουπερ μάρκετ

30γρ πρωτεϊνη στα 250ml. Το παιρνεις .... και άσπρο πάτο :D

Εισαι πολυ κάτω ως τωρα στις θερμιδες ..... λογικο αφου δεν έφαγες ψωμι ολικής .... και επισης στους υδατάνθρακες. Αυτα που έχεις πάρει τα έχω πάρει ως το μεσημέρι. Το κουάκερ εχει θερμιδες και καμια 60αρια γρ υδατανθρακα.

Βλεπε πισω απο τις συσκευασιες. Μη ψάχνεις στο Ιντερνετ.

ΥΓ Δεν ειμαι φυσικά σε φάση ογκου. Κανα 2000 θερμιδες παιρνω ημερησιως για 2-3 εβδομάδες ακομα. Να χάσω 1 κιλάκι που θέλω.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 20,797 μηνύματα.
Ωραία ήθελα κι εγώ ένα τέτοιο θέμα! Ξεκίνησα πάλι γυμναστήριο μετά από παύση 6 μηνών.
Αποφάσισα λοιπόν να χάσω 5-6 κιλάκια που είχα πάρει από αρχές καλοκαιριού και να σφύξω ξανά, και έχω μπει ήδη σε βασικό πρόγραμμα γυμναστικής που έκανα και πέρυσι.
Φυσικά διατροφή όσο μπορώ χωρίς να κόβω 1 φορά τη βδομάδα να τρώω ό,τι θέλω και τις σοκολάτες μου και όλα με μέτρο, βέβαια σε μένα λειτουργεί να μη τρώω μετά τις 8 το βράδυ.

Απλά θέλω να ρωτήσω τι άποψη έχετε για την καθαρή πρωτεΐνη σε σκόνη, αν θα με βοηθούσε παραπάνω σε αυτή τη φάση -δλδ να χάσω κιλά & να σφύξω πιο γρήγορα- γιατί η σχέση μου με την πρωτεΐνη δεν είανι τόσο καλή. :P

Καλως την πριγκιπισσα :D

Εγω δεν παιρνω σκευάσματα εκεινο που κτυπάω ομως ειναι παστεριωμένο αυγο σε μπουκαλάκι. Το έχει στα σουπερ μάρκετ. Γνωμη μου μην βιαστεις να χάσεις 6 κιλά. Για μενα χάσε τα σε 2-3 μήνες. Πιο πολυ 3 θα σου προτεινα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

physicscrazy

Δραστήριο μέλος

Ο physicscrazy αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 588 μηνύματα.
Καλα ο Peter το ξεχειλωσε :D μας ειπε οτι έκανε διαιτα τρωγοντας πιτσα και του εγραψα και εγω χθες οτι κανεις ακομα και στην φάση που εισαι εσυ δεν παιρνει πάνω απο 80γρ λιπος την ημέρα και μια πιτσα ολοκληρη αμα την φάς το έχει το 100αρι της χαλαρά. Μονο το τυρι ειναι 50. Βάλε τα αλατια βαλε τα λαδια βαλε τα βουτυρα κτλπ....

προσωπικη μου αποψη αν καποιος χρειαζεται 80 γρ πρωτεινης , 100 γρ υδατανθρακα και 100 γρ λιπους , ειτε τα παρει απο πιτσα ειτε απο αλλα φαγητα σαν σωματικο αποτελεσμα το ιδιο ειναι...απλως το προβλημα ειναι οτι με το junk fodd ξεφευγεις σε μακροσυστατικα συνηθως.αν ομως τα καταφερει και ειναι σωστος στα μακροσυστατικα ακομα και με πιτσα τοτε κομπλε....βεβαια δεν ειμαι σιγουρος οτι απο αποψη υγειας θα ειναι ενταξει:P:P....

Και εντάξει εσυ έπαιρνες πολυ περισσοτερο ποσοστο πρωτεϊνης καπου 270γρ μας ειπες ... 3 φορές το βάρος σου και βάλε ... δοκιμασες να παιρνεις οχι 200γρ αλλα 100? να δουμε τι θα γινει? γιατι και στα 200 εισαι πάνω εισαι δηλαδη 85 * 2 = 170. Πάλι εχεις παραπανω 30γρ.
Η παραπανω πρωτεϊνη δεν αφομοιώνεται ... απλα μπορει να αποβληθει με τα υγρα απο τον οργανισμο πχ κατουρημα.
Δεν ειναι ομως το ιδιο με το να επαιρνες 100 ή 120. Τοτε θα βλέπαμε αν υπάρχει το σφάλμα του 1.5-2 * ανα βάρος.

η αληθεια ειναι οτι τα τελευταια 2 χρονια δεν εχω παρει ποτε λιγοτερα απο 200 γρ πρωτεινης....απλως πιστευω οτι πολλη απο την πρωτεινη που παιρνω παει τζαμπα...ΕΠΙΣΗΣ και η πρωτεινη μπορει να γινει λιπος στον οργανισμο(στους γυμναστηριακους κυκλους υποτιθεται οτι η πρωτεινη γινεται πιο δυσκολα αποτα αλλα μακροσυστατικα λιπος...δεν ξερω κατα ποσο ισχυει αυτο:hmm::hmm:)

η ομελετα δεν ηταν τηγανιτη?.

ακυρο αλλα αμα γινει σε αντικολλητικο τηγανι ΧΩΡΙΣ λαδι δεν υπαρχει κανενα προβλημα....δε νομιζω βεβαια οτι το κανουν πολλοι:P:P

Δεν έχω χρόνο για να γράψω πάλι σεντόνι (με περιμένει η μικροβιολογία), αλλά όσο αφορά την περίφημη πίτσα από την οποία έχεις πιαστεί, τα μακροθρεπτικά της είναι γνωστά και αναγράφονται στο κουτί μετά από την αντίστοιχη βιοχημική ανάλυση. Μιλάμε για 71g λιπαρά οξέα μετρημένα. Επίσης, το μίσος προς τα λιπαρά δεν έχει επιστημονική βάση, και το ίδιο ισχύει και για το αλάτι (με εξαίρεση συγκεκριμένες κατηγορίες ανθρώπων).

Η δαιμονοποίηση συγκεκριμένων ομάδων φαγητών επειδή "έχουν λιπαρά" ή "θέλει θυσίες" είναι η επιτομή του broscience, και καμία σχέση δεν έχει με την πραγματικότητα. Μη σου πω ότι βλάπτει κιόλας, αφού πολύ πιο πιθανό είναι για κάποιον να τηρήσει μία αλλαγή στις διατροφικές συνήθειες αν αυτή δεν αποκλίνει σε είδος από αυτά που τρώει ήδη.

Παραπάνω αφού κάνω επανάληψη την ανοσία.

συμφωνω εν γενει αλλα θα ηθελα να σε ρωτησω κατι : ο ιδιο ειναι να φας μονο-/πολυακορεστα λιπαρα με το να φας κορεσμενα η trans?? η αποψη στον αθλητισμο ειναι οσο λιγοτερα κορεσμενα και σε καμια περιπτωση trans. το αν ειναι σωστο η λαθος θα ηθελα να μου απαντησεις με καποιο επιχειρημα.

όταν κάνουν cut; γιατί προφανώς για cut μιλάμε

αν και τέλος παντων το μεγάλο πρόβλημα με το junk είναι το είδος του λίπους και ο γλυκαιμικός δείκτης και edit: τα συντηριτικά οκ αλλά αν θες να χάσεις θα κοιτάξεις και τη διατροφική αξία

ναι σαφως σε περιοδους υποθερμιδικες τα junk food κοβονται απο τους επαγγελματιες αλλα ουτως η αλλως οι αθλητες στο χωροο κανουν αρκετα extreme πραγματα που δε νομιζω να ενδιαφερουν καποιον εδω. (οπως πχ κετογενικες διαιτες=0 υδατανθρακας)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 875331

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Devil φαινεται να μένεις σε παλιά bro science συμπεράσματα. Εγώ π.χ. δεν τρώω τίποτα από αυτα σε καθημερινή βάση. Τα γαλακτοκομικά με χαμηλωμένα λιπαρά είναι γενικά άθλια τροφή και δεν θα τα πρότεινα σε κανέναν. Τα cottage cheese κι αυτά έχουν χάλια γεύση. Ο τόνος είναι πάρα πολύ άκριβως πλέον, περισσότερο από bon fillet. Πάνω με τα 100γρ λίπους έχεις φρικτό λάθος. Είτε σε κετογενετική δίαιτα, είτε σε σωστό μπάλκιν μπορείς κάλλιστα να δεις ποσότητες 100γρ+ λίπος. Γενικά είσαι κολλημένος σε μπρο παραδείγματα και κάνεις τη ζωή σου πιο δύσκολη.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 20,797 μηνύματα.
Ναι βεβαια συμφωνω για το αντικολλητικο τηγάνι! Ο λογος ειναι οτι το λάδι οταν τηγανιζεται (ακομα χειροτερα) οξειδώνεται ... εγω το λάδι δεν το μαγειρευω ποτέ στο φαγητο ποσο μαλλον να το τηγανίσω το βάζω παντα ωμο στο τέλος. Το λάδι που έχει οξειδωθεί γινεται βαρυ και ειναι έξτρα λιπος για τον οργανισμο.

Κετογενική διαιτα???? 0 υδατανθρακα??? α καλά! Εκει το ξεχειλώνουν αυτοι !!! Αλλα οπως ειπες .... αυτοι ειναι άλλη φάση πανε για πρωταθλητισμο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

physicscrazy

Δραστήριο μέλος

Ο physicscrazy αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 588 μηνύματα.
Απλά θέλω να ρωτήσω τι άποψη έχετε για την καθαρή πρωτεΐνη σε σκόνη, αν θα με βοηθούσε παραπάνω σε αυτή τη φάση -δλδ να χάσω κιλά & να σφύξω πιο γρήγορα- γιατί η σχέση μου με την πρωτεΐνη δεν είανι τόσο καλή. :P

ειναι αυτο που λεει: πρωτεινη σε σκονη(εχει πολυ λιγους υδατανθρακες και λιπος) απλως θα σε βοηθησει να παρεις περισσοτερα γρ πρωτεινης. γενικως η πρωτεινη συμβαλλει στην αναπλαση των μυων. δε θα δεις καποιο αποτελεσμα διαφορετικο απο την πρωτεινη του φαγητου.

ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΚΑΛΟ: Η ΓΕΥΣΗΗΗ!!! χαχαχαχ.....εγω παιρνω σε καθε περιοδο τα τελευταια δυο χρονια και μεχρι τωρα εχω δοκιμασει διαφορες μαρκες....απο γευσεις εχω δοκιμασει σοκολατα,βανιλια,μπανανα,ανανα,cookies, αγευστη.....δε θυμαμαι τι αλλο

αν εν τελει παρεις θα σε συμβουλευα να παρεις μπανανα αν σου αρεσουν τα φρουτα , αλλιως σοκολατα η βανιλια
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 875331

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Δεν είναι 0 υδατάνρθακας είναι κάτω από 20-30 net carbs. Net carbs είναι carbs που δεν είναι fiber και εξαιρούνται επίσης θερμίδες από ζάχαρη, εκτός αν είναι σε ορισμένα λαχανικά που "επιτρέπονται" ή σε αβοκάντο, ελιές κλπ. Δεν το κάνουν ούτε κατά διαόλου μόνο αυτοί που πάνε για πρωταθλητισμό, ίσα ίσα. Ο μέσος άνθρωπος έχει περισσότερα πλεονεκτήματα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

physicscrazy

Δραστήριο μέλος

Ο physicscrazy αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 588 μηνύματα.
Devil φαινεται να μένεις σε παλιά bro science συμπεράσματα. Εγώ π.χ. δεν τρώω τίποτα από αυτα σε καθημερινή βάση. Τα γαλακτοκομικά με χαμηλωμένα λιπαρά είναι γενικά άθλια τροφή και δεν θα τα πρότεινα σε κανέναν. Τα cottage cheese κι αυτά έχουν χάλια γεύση. Ο τόνος είναι πάρα πολύ άκριβως πλέον, περισσότερο από bon fillet. Πάνω με τα 100γρ λίπους έχεις φρικτό λάθος. Είτε σε κετογενετική δίαιτα, είτε σε σωστό μπάλκιν μπορείς κάλλιστα να δεις ποσότητες 100γρ+ λίπος. Γενικά είσαι κολλημένος σε μπρο παραδείγματα και κάνεις τη ζωή σου πιο δύσκολη.


γτ τα γαλακτοκομικα με χαμηλα λιπαρα ειναι αθλια τροφη??? το cottage cheese μια χαρα γευση εχει αν και αυτο ειναι υποκειμενικο...ο τονος σε οσον αφορα πρωτεινη-τιμη ειναι ο πιο φτηνος απο ολα τα ψαρια..... οσον αφορα με τα λιπαρα θα συμφωνησω....ειδικα σε κετογενικες διαιτες τα λιπαρα ειναι πολυ ψηλα....αλλα αυτο ειναι και το νοημα....
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 20,797 μηνύματα.
Εντάξει απο οτι φαινεται το θέμα ειναι και υποκειμένικο κάποιες φορές.

Αν πχ ο Φαστ με 100+γρ λίπος καταφερε να πάρει ποιοτικά κιλά στον ογκο και μετά με μια υποθερμιδικη να κοψει και το λίπος που πηρε και να γραμμώσει τοτε αυτο που λεει θα ισχύει.

Αλλα οταν λεμε λιπαρά εννοουμε καλά λιπαρά. Οχι σαβουρες σε αυτο ειμαι απολυτος δεν πιστευω οτι δουλευει.
Να πηγαινεις να κάνεις γυμναστηριο και να περιμένεις αποτελεσμα με τηγανιτά , μπεργκερ απο έξω , πιτσες κτλπ. Αν ηταν ετσι ολοι θα ειμασταν σβατζενεγκερ χαχα
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

physicscrazy

Δραστήριο μέλος

Ο physicscrazy αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 588 μηνύματα.
Δεν είναι 0 υδατάνρθακας είναι κάτω από 20-30 net carbs. Net carbs είναι carbs που δεν είναι fiber και εξαιρούνται επίσης θερμίδες από ζάχαρη, εκτός αν είναι σε ορισμένα λαχανικά που "επιτρέπονται" ή σε αβοκάντο, ελιές κλπ. Δεν το κάνουν ούτε κατά διαόλου μόνο αυτοί που πάνε για πρωταθλητισμό, ίσα ίσα. Ο μέσος άνθρωπος έχει περισσότερα πλεονεκτήματα.

εχεις δικιο σε αυτα που λες ΑΛΛΑ εγω μιλησα για κετογενικες ΠΡΟΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ διαιτες....εκει ο υδατανθρακας ειναι μηδενικος(τα fiber δε μετριουνται ποτε ουτως η αλλως σε σχεδον ολα τα διατροφικα πλανα bodybuilding...η ζαχαρη παρ' ολα αυτα απαγορευεται...καθε μορφης)
σορρυ αν δεν ειναι ξεκαθαρο αλλα δε μιλησα για κετογενικες γενικα, τις οποιες ακολουθουν σαφως πολλοι ανθρωποι. ΟΙ zero-carb ketogenic ακολουθουνται απο τους συγχρονους επαγγελματιες...το εφερα μονο σαν παραδειγμα

επισης ο μεσος ανθρωπος τι περισσοτερα πλεονεκτηματα εχει?? ισα-ισα που οι επαγγελματιες bbers εχουν το πλεονεκτημα της γλυκογονωσης και του θεαματικου "πρηξιματος" μετα την τρελη απογλυκογονωση
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 875331

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
'Ενα κιλό σαρδέλες έχει 3 ευρώ, όσο 100γρ τόνου συνήθως. Καμιά φορά λίγο λιγότερο, καμιά φορά πολύ παραπάνω. 18 ευρώ το κιλό έχει το λαβράκι, ο τόνος πάνω από 30. Δεν ξέρω τι μάρκα παίρνεις αλλά μερικές έχουν ουσιαστικά τη τιμή αστακού(δεν κάνω πλάκα).

Όσον αφορά τα γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά, έχει αποδειχθεί πολλαπλώς πως δε βοηθάνε ούτε στο χάσιμο βάρους(εκτός από το θερμιδικό intake που οκ), ενώ είναι καταστρεπτικά για τον οργανισμό και χάνουν τα αρχικά τους benefits. Μπορείς να δεις πολλά άρθρα στο ίντερνετ, αλλά εγώ προτείνω να διαβάσεις το eat the yolks(liz wolfe).

εχεις δικιο σε αυτα που λες ΑΛΛΑ εγω μιλησα για κετογενικες ΠΡΟΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ διαιτες....εκει ο υδατανθρακας ειναι μηδενικος(τα fiber δε μετριουνται ποτε ουτως η αλλως σε σχεδον ολα τα διατροφικα πλανα bodybuilding...η ζαχαρη παρ' ολα αυτα απαγορευεται...καθε μορφης)
σορρυ αν δεν ειναι ξεκαθαρο αλλα δε μιλησα για κετογενικες γενικα, τις οποιες ακολουθουν σαφως πολλοι ανθρωποι. ΟΙ zero-carb ketogenic ακολουθουνται απο τους συγχρονους επαγγελματιες...το εφερα μονο σαν παραδειγμα

επισης ο μεσος ανθρωπος τι περισσοτερα πλεονεκτηματα εχει?? ισα-ισα που οι επαγγελματιες bbers εχουν το πλεονεκτημα της γλυκογονωσης και του θεαματικου "πρηξιματος" μετα την τρελη απογλυκογονωση

Α δεν ήξερα πως λες συγκεκριμένα για zero carb. Ο μέσος άνθρωπος έχει πάρα πολλά πλεονεκτήματα. Μερικά: περισσότερη ενέργεια επειδή ο οργανισμός χρησιμοποιεί ketons αντί για γλυκόζη, το χάσιμο βάρους είναι απείρως πιο εύκολο επειδή η πείνα μειώνεται δραματικά, μετά από λίγες μέρες χάνονται τα cravings για sugars και junk food γενικότερα, σταματά να κουράζεται στη μέση περίπου της μέρας κλπ κλπ. Το μόνο κακό είανι πως δε μπορείς να χτίσεις μάζα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top