Vold
Πολύ δραστήριο μέλος

Κανεις αλλος ;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Con_Boo
Νεοφερμένο μέλος

Ας πάμε τώρα στο ζουμί!! Λάδωσα.. έδωσα 200€ ζεστά ζεστά και ακόμα τα κλαίω (παρότι δεν ήταν καν δικά μου -- το δίπλωμα ήταν δώρο της μαμάς

Τελική ανάλυση, αν είχα λίγο παραπάνω τα κότσια και την όρεξη δεν θα λάδωνα (τα λεφτά μπορούσα να τα ξαναδώσω)! Όμως δεν θα έδινα και την χρονική στιγμή που έδωσα! Βλέποντας το τώρα μετά από ένα χρόνο, οδήγησα επιεικώς απαράδεκτα.. όχι ότι έκανα τρομερά λάθη, και την οπισθογωνία μου την έκανα, λίγο με το πάρκινκ είχα ένα θέμα, αλλά αφού λάδωσα δεν λήφθηκε υπόψην κλπ.. αλλά το άγχος που είχα κατά την εξέταση ήταν υπερβολικό, παρότι είχα λαδώσει. Συνεπώς, θα μου έδινα λίγο παραπάνω οδηγικό χρόνο πριν την εξέταση. Για να είμαι κ εγώ πιο σίγουρη για τον εαυτό μου (10 μαθήματα 1,5 ώρας δεν μου έφτασαν προσωπικά με μηδέν οδηγική εμπειρία).
Πάντως, για μένα το πρόβλημα δεν βρίσκεται ούτε στους εξεταστές, ούτε στον δάσκαλο, ούτε στον οδηγό (εννοείται ότι όλοι έχουμε μερίδιο ευθύνης αλλά αλλού το πάω). Για μένα το πρόβλημα είναι οι εξετάσεις αυτές καθ'αυτές. Δίνοντας τις εξετάσεις που σου υποτάσσει ο ΚΟΚ, δεν μαθαίνεις να οδηγείς σε δρόμο που υπάρχουν και άλλα αμάξια και κυρίως όχι σε δρόμους της Αθήνας.. δεν σε μαθαίνουν να χειρίζεσαι το αυτοκίνητο, ούτε να "συν οδηγείς" με τα υπόλοιπα αυτοκίνητα στον δρόμο. Όπως και στις περισσότερες περιπτώσεις εκπαίδευσης στην Ελλάδα, σε αναγκάζουν να παπαγαλίσεις.. έχουν καταφέρει να μετατρέψουν ένα καθαρά τεχνικό και πρακτικό κομμάτι σε θεωρία!!
Αυτά!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ultraviolence
Τιμώμενο Μέλος

PeterTheGreat
Πολύ δραστήριο μέλος

vasilakis13
Δραστήριο μέλος

Απ'ότι ακούω εδώ στη Πάτρα λόγω έλλειψης προσωπικού κάνει κάνα 6μηνο να βγει το δίπλωμα... και άκουσα ότι είναι παράνομο να οδηγείς με το προσωρινό χαρτί που σου δίνουν που δείχνει ότι τα πέρασες. Έχετε ακούσει κάτι σχετικά?
Bemanos
Πολύ δραστήριο μέλος

vassilis498
Διακεκριμένο μέλος

στο πρακτικό είναι πολλοί κομπλεξικοί που σε κόβουν για βλακείες για να σε κάνουν να λαδώσεις ( και είναι και ένα 150άρι καμπάνα μετά σίγουρα το σκέφτεσαι ). Είναι και που θα σου κάτσει.
vasilakis13
Δραστήριο μέλος

Στο πρακτικό εγώ δεν έχω ακούσει κάτι, δυο φίλοι μου που έδωσαν πρόσφατα όλα μια χαρά πήγαν. Εξαρτάται βέβαια και την πόλη αλλά και την σχολή..
Πρέπει να πληρώσεις 150 ευρώ για επανεξέταση?

DarthFederer
Διάσημο μέλος

Τα πρακτικα ειναι αλλη ιστορια, οπως ειπε η φιλη πιο πανω στην πραγματικοτητα δεν σε μαθαινουν να οδηγεις, απλα σου μαθαινουν πως να περασεις τις εξετασεις. Για το λαδωμα πρεπει να πεσεις σε δασκαλο που να ξερει τα πραγματα. Ποιοι εξεταστες λαδωνονται κλπ. Αν σου κατσει εξεταστης που και τα παιρνει και δεν τα παιρνει και μερικοι δωσουν, εσενα θα σε κοψει. Οποτε σκεφτεσαι οτι απο το να ξαναδωσεις και να πληρωσεις αλλη μια φορα παραβολα, ας τα δωσω για λαδι για να περασω σιγουρα. Αν παλι δεν δωσει κανενας, θα σου βγαλει το λαδι αλλα αν δεν κανεις μαλακια θα σε περασει. Αν σου κατσει εξεταστης που να τα παιρνει ξεκαθαρα και δεν τα δωσεις, δεν περνας τον κωλο σου να χτυπας κατω.
Επισης οι εξετασεις, οντας αποκομμενες απο την πραγματικοτητα (θα μου πεις δεν ειναι οι μονες στην Ελλαδα), εχουν τη δυσκολια οτι εχεις δυο τυπαδες απο πισω που σου δινουν ξαφνικες οδηγιες και πολλες φορες για να σε μπερδεψουν, οπως σου λενε να στριψεις σε απαγορευτικα. Μονο που αυτο μονο αν εισαι ταριφας σε βοηθαει, το 99% των οδηγων δεν εχουν στο μυαλο τους τον απο πισω που θα δινει ηλιθιες οδηγιες. Για μενα οι εξετασεις επρεπε να ειναι διαφορετικου στυλ. Ας παρουμε παραδειγμα την Αγια Παρασκευη που δινει πολυς λαος. Επρεπε να παιρνεις το αυτοκινητο και να κατεβεις κεντρο. Real life situation. Επιστροφη στην Αγια και ενα παρκαρισμα. Με τετοιες εξετασεις το 95% θα κοβοντουσαν γιατι δεν ξερουν να οδηγησουν σε πραγματικες συνθηκες.
Τελος μια σημαντικη ακομα συμβουλη. Οταν μας κανουν μια ερωτηση στα πρακτικα, δεν μπαινουμε σε πολλες πολλες λεπτομερειες ακομα και να ξερουμε. Πολλοι εξεταστες ειναι random υπαλληλοι του Υπουργειου ή της Νομαρχιας που ωρες ωρες εχουν απλα διπλωμα. Αν πουμε περιπλοκα, μπορει να τους μπλοκαρουμε και να νομισουν οτι ειναι λαθος.
kleop
Πολύ δραστήριο μέλος

Γνωστοι μου που εδωσαν προσφατα εξετασεις οδηγησης μου ειπαν οτι αργησε να τους ερθει το διπλωμα 6 μηνες και οτι ειναι ριψοκινδυνο να οδηγουν με το προσωρινο χαρτι πριν παρουν το κανονικο μην τυχον τους κανει ελεγχο η αστυνομια.
DarthFederer
Διάσημο μέλος

KeepDreaming!
Δραστήριο μέλος

ultraviolence
Τιμώμενο Μέλος

Εγώ σκέφτομαι να ξεκινήσω του χρόνου...Γενικά κάποιοι μου είπαν να πάω κατευθείαν στην σχολή για να μάθω να οδηγώ και να μη μου δείξουν άλλοι(π.χ μπαμπάς, φίλοι κτλ).Πιστεύω ότι το να έχω από πριν μια ιδέα θα είναι σίγουρα βοηθητικό και λιγότερο αγχωτικό...Τι λέτε;
Αν ο φιλος/μπαμπας έχει υπομονή τότε σίγουρα θα είναι βοηθητικό.Αν εχεις καποιον που με τη πρωτη στραβη θα αρχιζει να σε μαλωνει ή να φωναζει δε νομιζω οτι θα βοηθησει ιδιαιτερα.
Vold
Πολύ δραστήριο μέλος

Οφείλω να ομολογήσω ότι στο 1ο παραλίγο να περάσω κόκκινο φανάρι και να κοπανίσω μια κολόνα. Αρχικά πήγαμε σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο ε και καθώς άκουγα όσα μου έλεγε, το αμάξι .... τσούλαγε

Στο σημερινό πήγαν όλα τέλεια και επιτέλους έμαθα ακριβώς πως να ξεκινάω το αυτοκίνητο δίχως λάθη με τον συμπλέκτη.
Ένα άλλο που παρατήρησα είναι ότι αυτή τη φορά δεν σήκωνα συνέχεια την φτέρνα του ποδιού μου για να πατήσω γκάζι ή φρένο.
Μπήκαμε κανονικά στον δρόμο από το 1ο αλλά σήμερα περάσαμε και μια βόλτα από το κέντρο

Ωραία αίσθηση να οδηγάς τελικά, αλλά θέλω ακόμη πολύ δουλειά μέχρι να χειρίζομαι το αμάξι καλύτερα και κυρίως χωρίς να σκέφτομαι τι πρέπει να κάνω.
DarthFederer
Διάσημο μέλος

Ολοκληρώθηκε και το σημερινό(2ο) μάθημα, όπου τα πήγα πολύ καλύτερα σε σύγκριση με το πρώτο.
Οφείλω να ομολογήσω ότι στο 1ο παραλίγο να περάσω κόκκινο φανάρι και να κοπανίσω μια κολόνα. Αρχικά πήγαμε σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο ε και καθώς άκουγα όσα μου έλεγε, το αμάξι .... τσούλαγε
Στο σημερινό πήγαν όλα τέλεια και επιτέλους έμαθα ακριβώς πως να ξεκινάω το αυτοκίνητο δίχως λάθη με τον συμπλέκτη.
Ένα άλλο που παρατήρησα είναι ότι αυτή τη φορά δεν σήκωνα συνέχεια την φτέρνα του ποδιού μου για να πατήσω γκάζι ή φρένο.
Μπήκαμε κανονικά στον δρόμο από το 1ο αλλά σήμερα περάσαμε και μια βόλτα από το κέντρο
Ωραία αίσθηση να οδηγάς τελικά, αλλά θέλω ακόμη πολύ δουλειά μέχρι να χειρίζομαι το αμάξι καλύτερα και κυρίως χωρίς να σκέφτομαι τι πρέπει να κάνω.
Πρεπει να γραψεις πολλα χιλιομετρα για να μαθεις να χειριζεσαι το αμαξι ανετα. Τα ποδια σου στα πενταλ θα πανε αυτοματα οταν συνηθισεις να οδηγεις. Κι αυτο που δεν μαθαινουν οι δασκαλοι αλλα χρειαζεται ειναι να ξεκινας το αυτοκινητο με το γκαζι γιατι θα σου χρειαστει σε ανηφορα, αν εχεις A/C κλπ. Οι δασκαλοι σου λενε ασε τον συμπλεκτη και σε λιγο μολις τσουλαει πατα γκαζι. Αυτο ειναι ομως μονο για τον κοσμο των εξετασεων...
vassilis498
Διακεκριμένο μέλος

μάλιστα σε ανηφόρα σου λέει πολλές φορές ( κυρίως στην αρχη βέβαια καλό είναι να μη συνηθίσεις έτσι ) να πατάς συμπλέκτη-φρένο και μετά γκάζι για να μη σου φύγει πίσω.
Vold
Πολύ δραστήριο μέλος

Οι δασκαλοι σου λενε ασε τον συμπλεκτη και σε λιγο μολις τσουλαει πατα γκαζι
Δεν καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις με αυτό η αλήθεια είναι

Εμένα πάντως μου είπε όταν έχω το αυτοκίνητο ακινητοποιημένο(αλλά αναμμένο), να έχω πατημένο τον συμπλέκτη και λίγο το φρένο και όταν είναι να ξεκινήσω να πατήσω γκάζι φέρνοντας τον συμπλέκτη σε ένα καλό σημείο έτσι ώστε το αυτοκίνητο να ξεκινήσει δίχως να "κλωτσήσει".
PeterTheGreat
Πολύ δραστήριο μέλος

vassilis498
Διακεκριμένο μέλος

1) καλή τύχη αν μια μέρα χρειαστεί να οδηγήσεις χειροκίνητο
2) not fun at all
PeterTheGreat
Πολύ δραστήριο μέλος

τα κακά με το αυτόματο:
1) καλή τύχη αν μια μέρα χρειαστεί να οδηγήσεις χειροκίνητο
2) not fun at all
Με την ίδια λογική, 'καλή τύχη αν μια μέρα χρειαστεί να οδηγήσεις αεροπλάνο'.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 77 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- globglogabgalab
- Wonderkid
- Andante
- Arsinoe
- GeorgePap2003
- Unboxholics
- giannhs2001
- marww
- chester20080
- StargazerLily
- Kassiopi
- jj!
- Theodora03
- fmarulezkd
- charmander
- Thundergirl
- American Economist
- Stelios725
- allall1
- Μαυρίκιος
- SlimShady
- tslef8
- Memetchi
- Mt73
- Viedo
- Αλκης Κ.
- Eua5
- Ryuzaki
- kostasidel
- Jimmy20
- Citylights
- Scandal
- Elef8eria_Ad
- Panos_02
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.