vassilis498
Διακεκριμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
juste un instant
Επιφανές μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Scandal
Διαχειριστής

Ετών 28, 183cm ύψος.

Λοιπόν, ξεκίνησα στις 4/9/2017 (106,3kg, αν και στις 5/9 η ζυγαριά έδειξε 107,3kg), ξαφνικά (δλδ δεν έκανα κάτι σταδιακό), να περιορίζω πολύ την ποσότητα και τη συχνότητα του φαγητού που τρώω.
Τρώω δλδ γενικά σωστές τροφές (καθόλου τιγανητά ή fast food, καθόλου αναψυκτικά, καθόλου γλυκά, προσπαθώ να παίρνω πρωτείνη από τροφές όπως ασπράδια αυγών και τόνο) και το κάθε πιάτο μου έχει το 40% με 50% της ποσότητας που έτρωγα παλιά και μόνο 3-4 φορές τη μέρα (παλιά έτρωγα πολύ τακτικά και στο ενδιάμεσο).
Τρώω κάθε πρωί κατά τις 11:30 που ξυπνάω, αυτά δημητριακά με γάλα ελαφρύ. Μερικές μέρες που τα είχα βαρεθεί, έτρωγα 1 τοστ ψημμένο με ψωμί ολικής και γαλοπούλα καπνιστή + 1 ποτήρι γάλα. Α και παίρνω και 1 χάπι καφείνης (200mg caffeine), καθώς έχω κόψει τους καφέδες εδώ και μήνες. Κάποτε έπαιρνα 2 χαπάκια τη μέρα, όμως μια χαρά με καλύπτει και το ένα.
Μετά ξανά τρώω στις 15:00 με 15:30 το μεσημεριανό μου (δε το λες με την καμία "κανονική ποσότητα φαγητού") + 1 ποτήρι του κρασιού χυμό (συνήθως ανανά).
Μετά, αλλά όχι πάντα, τρώω πχ 1 πράσινο μήλο κατά τις 18:00 - 18:30 ή 1 ασπράδι αυγού.
Τέλος στις 21:00 με 21:15 τρώω το βραδινό μου (ίδια ποσότητα με του μεσημεριανού) + 1 ποτήρι του κρασιού χυμό (συνήθως ανανά) και μετά δεν ξανά τρώω (μέχρι τις 2:00 ή 3:00πμ που κοιμάμαι).
Πίνω πολύ νερό καθημερινά (από πάντα).
Συνήθως δεν ξεπερνάω τις 1200 - 1400 kcals τη μέρα. Σωματική άσκηση ανύπαρκτη, αλλά κάτι ημέρες που έχω δουλειές, ρίχνω τρελό περπάτημα, αλλά δεν μεταβάλλω τη διατροφή μου (δλδ εξακολουθώ να μην ξεπερνάω τις θερμίδες).
Σήμερα, 16/9/2017, 13 ημέρες μετά δηλαδή, ζυγίζω 102,9kg (ζυγίζομαι κάθε πρωί που ξυπνάω, την ίδια ώρα).
Ένα tip που ανακάλυψα, είναι, αμέσως μετά από κάθε κυρίως γεύμα (το μεσημεριανό και το βραδινό), να βουρτσίζω τα δόντια μου ώστε να φεύγει η γεύση και να μην με πιάνει άλλη λιγούρα.
- Γενικά ισχύει ότι αν οι θερμίδες που καταναλώνει το σώμα σου σε μια μέρα > από τις θερμίδες που λαμβάνεις, τότε αδυνατίζεις; Ή μπορεί να μπω σε starving mode και να χάσω αποδοτικότητα από την απώλεια κιλών;
- Έχετε να προτείνετε πράγματα σχετικά με την περίπτωσή μου (είναι σωστά αυτά που κάνω; ) και τι να προσέξω κτλ;
Να πω ότι προτού μπω σε αυτή την κατάσταση, έκανα εξαιρετικά κακή διατροφή (σε φάση, κάθε πρωί 1 μιλκο μεγάλο + ένα κουλούρι, κάθε μέρα γλυκά, πολλή coca cola - light ή zero λόγω προσωπικού γούστου - 2 φορές την εβδομάδα σουβλάκια και το βράδυ χτύπαγα άλλο ένα μίλκο κι έπεφτα για ύπνο

Παρατήρησα ότι νιώθω άνετα σε αυτή την νέα κατάσταση και αυτό που μου κάνει περισσότερη εντύπωση είναι ότι νιώθω απεξαρτημένος από τη ζάχαρη. Δηλαδή προηγουμένως δεν μπορούσα να φάω γεύμα και να μην χτυπήσω ένα γλυκό μετά, το ζήταγα. Ίσως βοήθησε ότι έκοψα και την coca cola, καθώς έχω διαβάσει ότι τα τεχνιτά γλυκαντικά σε κάνουν να ζητάς ζάχαρη μετά.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 986132
Επισκέπτης

Η φιλοσοφία είναι να σπας τα γεύματά σου σε 4-5 μες στην ημέρα (με απόσταση περίπου 3 ωρών) - άρα, πρώτο σου μέλημα είναι να βρεις πόσες θερμίδες πρέπει να καταναλώνεις. Εφόσον, δεν θες να διατηρηθείς στα κιλά σου, αλλά θες να χάσεις, θα πρέπει με διατροφή κι άσκηση (έστω κι ένα μισάωρο γρήγορο βάδην, αν δεν θες ν' ασχοληθείς εντατικότερα -- παρότι τα βάρη θα βοηθούσαν για να διατηρήσεις τη μυική σου μάζα), να δημιουργείς ένα ήπιο θερμιδικό έλλειμμα (ας πούμε 300 θερμίδες). Αν το πας μισό κιλό τη βδομάδα, είναι ένας καλός και διατηρήσιμος στόχος.
Αφού μετριάσεις τα τηγανητά, junk food, αναψυκτικά, γλυκά και τα συναφή έχεις κάνει το κυριότερο μέρος. Προσκολλήσου στις φυσικές ανεπεξέργαστες τροφές. Κατά τ' άλλα, δεν θα σου πρότεινα να κόψεις μαχαίρι κάποια απόλαυσή σου, γιατί θα κουραστείς ψυχολογικά και συνήθως αυτό γυρίζει μπούμερανγκ. Δεν θα στερηθείς (άρα βγάλε το μυαλό σου τη λέξη που κάνει τζιζ "δίαιτα"), απλά θ' αλλάξεις τις διατροφικές σου συνήθειες στο πιο υγιεινό (διατροφή) και θ' αδράξεις τα πολλαπλά οφέλη.
Θα σου πρότεινα τα δημητριακά να τα αντικαταστήσεις με βρώμη, και να προσθέσεις εσύ πχ αμύγδαλα, καρύδια κλπ Είναι πιο υγιεινή επιλογή.
Επίσης, προσπάθησε να έχεις όσο μπορείς μια δραστήρια, σε κίνηση, γεμάτη ημέρα και ν' αποφεύγεις το καθισιό. Αν μπορείς, ανέβα απ' τις σκάλες κι όχι με το ασανσέρ, πήγαινε κάπου με τα πόδια κι όχι με αυτοκίνητο κλπ
methexys
Τιμώμενο Μέλος

Παιδιά μερικές ερωτήσεις και ζητάω συμβουλές από ειδικότερους.
Ετών 28, 183cm ύψος.
Λοιπόν, ξεκίνησα στις 4/9/2017 (106,3kg, αν και στις 5/9 η ζυγαριά έδειξε 107,3kg), ξαφνικά (δλδ δεν έκανα κάτι σταδιακό), να περιορίζω πολύ την ποσότητα και τη συχνότητα του φαγητού που τρώω.
Τρώω δλδ γενικά σωστές τροφές (καθόλου τιγανητά ή fast food, καθόλου αναψυκτικά, καθόλου γλυκά, προσπαθώ να παίρνω πρωτείνη από τροφές όπως ασπράδια αυγών και τόνο) και το κάθε πιάτο μου έχει το 40% με 50% της ποσότητας που έτρωγα παλιά και μόνο 3-4 φορές τη μέρα (παλιά έτρωγα πολύ τακτικά και στο ενδιάμεσο).
Τρώω κάθε πρωί κατά τις 11:30 που ξυπνάω, αυτά δημητριακά με γάλα ελαφρύ. Μερικές μέρες που τα είχα βαρεθεί, έτρωγα 1 τοστ ψημμένο με ψωμί ολικής και γαλοπούλα καπνιστή + 1 ποτήρι γάλα. Α και παίρνω και 1 χάπι καφείνης (200mg caffeine), καθώς έχω κόψει τους καφέδες εδώ και μήνες. Κάποτε έπαιρνα 2 χαπάκια τη μέρα, όμως μια χαρά με καλύπτει και το ένα.
Μετά ξανά τρώω στις 15:00 με 15:30 το μεσημεριανό μου (δε το λες με την καμία "κανονική ποσότητα φαγητού") + 1 ποτήρι του κρασιού χυμό (συνήθως ανανά).
Μετά, αλλά όχι πάντα, τρώω πχ 1 πράσινο μήλο κατά τις 18:00 - 18:30 ή 1 ασπράδι αυγού.
Τέλος στις 21:00 με 21:15 τρώω το βραδινό μου (ίδια ποσότητα με του μεσημεριανού) + 1 ποτήρι του κρασιού χυμό (συνήθως ανανά) και μετά δεν ξανά τρώω (μέχρι τις 2:00 ή 3:00πμ που κοιμάμαι).
Πίνω πολύ νερό καθημερινά (από πάντα).
Συνήθως δεν ξεπερνάω τις 1200 - 1400 kcals τη μέρα. Σωματική άσκηση ανύπαρκτη, αλλά κάτι ημέρες που έχω δουλειές, ρίχνω τρελό περπάτημα, αλλά δεν μεταβάλλω τη διατροφή μου (δλδ εξακολουθώ να μην ξεπερνάω τις θερμίδες).
Σήμερα, 16/9/2017, 13 ημέρες μετά δηλαδή, ζυγίζω 102,9kg (ζυγίζομαι κάθε πρωί που ξυπνάω, την ίδια ώρα).
Ένα tip που ανακάλυψα, είναι, αμέσως μετά από κάθε κυρίως γεύμα (το μεσημεριανό και το βραδινό), να βουρτσίζω τα δόντια μου ώστε να φεύγει η γεύση και να μην με πιάνει άλλη λιγούρα.
- Γενικά ισχύει ότι αν οι θερμίδες που καταναλώνει το σώμα σου σε μια μέρα > από τις θερμίδες που λαμβάνεις, τότε αδυνατίζεις; Ή μπορεί να μπω σε starving mode και να χάσω αποδοτικότητα από την απώλεια κιλών;
- Έχετε να προτείνετε πράγματα σχετικά με την περίπτωσή μου (είναι σωστά αυτά που κάνω; ) και τι να προσέξω κτλ;
Να πω ότι προτού μπω σε αυτή την κατάσταση, έκανα εξαιρετικά κακή διατροφή (σε φάση, κάθε πρωί 1 μιλκο μεγάλο + ένα κουλούρι, κάθε μέρα γλυκά, πολλή coca cola - light ή zero λόγω προσωπικού γούστου - 2 φορές την εβδομάδα σουβλάκια και το βράδυ χτύπαγα άλλο ένα μίλκο κι έπεφτα για ύπνο).
Παρατήρησα ότι νιώθω άνετα σε αυτή την νέα κατάσταση και αυτό που μου κάνει περισσότερη εντύπωση είναι ότι νιώθω απεξαρτημένος από τη ζάχαρη. Δηλαδή προηγουμένως δεν μπορούσα να φάω γεύμα και να μην χτυπήσω ένα γλυκό μετά, το ζήταγα. Ίσως βοήθησε ότι έκοψα και την coca cola, καθώς έχω διαβάσει ότι τα τεχνιτά γλυκαντικά σε κάνουν να ζητάς ζάχαρη μετά.
Συμφωνα με τους διατροφολογους, πρεπει να τρως ανα 3 ωρες. Αναμεσα στα κυριως γευματα πρεπει να εχεις και καποια μικρα σνακ. Oλα αυτα ακριβως για να παραμεινει ενταξει ο μεταβολισμος σου και να αποφυγεις το starving mode.
Πάνθηρας!
Επιφανές μέλος

Οι θερμιδες που παιρνεις είναι λιγες. Επισης τα δημητριακα που τρως για πρωϊνο έχουν ζάχαρη όπως επισης και ο χυμος ανανα (εμποριου) που συνοδευεις με κάθε φαγητο. Το φαγητο δεν μας λες τι είναι ... ουτε πως ψηνεται. Μπορει να μην είναι τηγανιτο αλλα άμα έχει ένα κιλο λάδι τοτε σιγουρα ανεβάζεις θερμιδες και δεν είναι και διατροφικά σωστό.
Το κουλουρι που έγραψες πιο πανω αν δεν είναι με ζάχαρη και συνοδευεται από τυρί ή γιαουρτι χαμηλων λιπαρών μια χαρα διατροφικο είναι.
Scandal
Διαχειριστής

Ναι έχετε δίκιο, απλά θέλω να χάσω γρήγορα κιλά.

Πόσες θερμίδες πρέπει να παίρνω την ημέρα για να χάνω βάρος με φυσιολογικούς ρυθμούς; Αν θυμάμαι καλά, σε έναν online calculator (δίνεις ηλικία, ύψος, βάρος, φύλο) είχα υπολογίσει ότι το σώμα μου καταναλώνει καθημερινά σε στάση χαλάρωσης - επιβίωσης περίπου 2300 - 2500 kcals.
Ο χυμός ανανά λέει ότι δεν έχει προσθήκη ζάχαρης (οπότε υποθέτω έχει τα φυσικά σάκχαρα του ανανά). Τα δημητριακά λογικά έχουν ζάχαρη λόγω της μαύρης σοκολάτας, αλλά μην φανταστείτε ότι έχουν καμιά αξιοσημείωτη ποσότητα νιφάδων μαύρης σοκολάτας. Θα δοκιμάσω αυτό που είπες Lysippe!
Μερικά φάγητα που μου έρχονται κατά νου κι έχω φάει:
- κοκκινόψαρο στο φούρνο με λεμόνι
- κοτόπουλο λεμονάτο με πουρέ
- τονοσαλάτα
- τοματίνια (τρώω συνέχεια σε συνοδεία με το φαγητό γιατί βαριέμαι να κόβω τομάτα

- ασπράδια αυγού και σπάνια ολόκληρο βραστό αυγό
- βραστά λουκάνικα κοτόπουλου
- τόνος σκέτος σε νερό
- φακές με φέτα ψωμί ολικής
- πατάτες βραστές με ελαιόλαδο και αλάτι - ρίγανη
- αρακάς
- μοσχάρι κοκκινιστό με πουρέ
Λέτε να κάνω μια προσπάθεια γυμναστικής με βάρη για να διατηρήσω ή και αυξήσω τη μυική μάζα;
Επίσης ο σωματότυπός μου είναι τέτοιος από παιδί, που παίρνω μάζα στην κοιλιά και τη μέση. Άραγε οι κοιλιακοί έχουν κάποια αξία στη περίπτωσή μου ή δεν αξίζει καν ο κόπος;
Προσπαθούσα γενικά μέχρι τώρα να παίρνω πρωτείνη από τροφές.
Πάνθηρας!
Επιφανές μέλος

Το καλυτερο σαϊτ για να βρεις τις θερμιδες σου (αρχικα θεωρητικα) είναι το myfitnesspal θα εισάγεις δεδομενα και θα σου βγάλει τις θερμιδες. Μετα θα πάρεις τις θερμιδες αυτές (αναλογα τον στοχο) και θα δεις αμα είναι οι σωστες πχ. Θα έχεις μια ζυγαριά στο σπιτι .... και εφόσον η θεωρια λεει ότι θα χάνεις 1 κιλο την εβδομάδα τοτε στο τέλος της εβδομάδας πρωϊ με άδειο στομάχι πρεπει να εισαι -1 κιλό ή στο τέλος του μήνα -4 κιλά. Τοτε οι θερμιδες είναι οκ.
Προσπαθεις να χάσεις κιλά λίπους και όχι μυϊκης μάζας. Επειδή θα χάσεις σιγουρα και μάζα επιδιώκεις η μειωση της μάζας να είναι πολύ μικροτερη από την μείωση του λίπους. Για αυτό χάνεις σιγά σιγά. Αν τα χάσεις γρηγορα θα φυγει η μάζα και μπορει να φαινεται η περιφερεια μεγαλυτερη από τους ώμους - πλάτες κτλπ άσχημο.
Ξεκινα και γυμναστική εννοείται φιλε αλλα σιγά σιγα και με ψάξιμο. Αμα θες να ρωτήσεις για ασκήσεις θα στο πώ σε άλλο ποστ μην τα μπλέξουμε. Οι 2 τομεις είναι διατροφή + γυμναστική. Η διατροφή είναι το 80% στη γυμναστική απλα κοιτάς να κάνεις σωστές ασκησεις με σκοπο να μην τραυματιστείς.
methexys
Τιμώμενο Μέλος

Guest 986132
Επισκέπτης

Κατά τ' άλλα, Scandal, το να φανούν οι κοιλιακοί έρχεται αργότερα. Πρέπει πρώτα να φύγει η κουρτίνα τού λίπους που τους κρύβει. Εμφανείς κοιλιακοί = χαμηλά ποσοστά λίπους. Έχουμε ακόμα δρόμο γι' αυτό. Αυτές οι υποθέσεις είναι διαρκείας προσπάθειας, κι έρχεται σταδιακά και προοδευτικά. Όπως δεν πήρες τα κιλά σου σε έναν μήνα, έτσι δεν θα τα χάσεις σε έναν μήνα. Δώσε χρόνο και στο σώμα σου να προσαρμόζεται, χώρια ψυχολογικά που μπορεί να τα παίξεις αν το πας επιθετικά και να τα πάρεις πίσω διπλά. Η σταδιακή απώλεια είναι το πιο υγιές και το πιο διατηρήσιμο πλάνο.
Στα υπόλοιπα με κάλυψαν τα παιδιά.
Πάνθηρας!
Επιφανές μέλος

Πχ εμενα έχουν σταματησει να μου αρέσουν τα φαγητά με τις πολλές σάλτσες μέσα και τις κρέμες γάλακτος ... πρέπει να έχω να φάω κρεμα γάλακτος και παστιτσιο - μουσακαδες μισο χρονο. Πιτσα έχω να φάω 1 μήνα , σουβλάκια μονο έφαγα πριν 2 εβδομάδες (πιτογυρα) οι γλυκιες κρεπες μου αρεσουν πολύ μπορει μια φορά την εβδομάδα να φάω.
Τωρα βεβαια είμαι στην φάση του να μεινω στα κιλά που είμαι. 1.80 76 κιλά. Αλλα θέλω τον χειμών να πάρω 5 μυϊκα κιλά. Βασικα υπολογιζω γυρω στον 1 χρονο πλάνο. Να πάω 81-82 αλλα να είναι καθαρά κιλα οσο γινεται για να αρχισει μετά η διαιτα της γράμωσης (εκει θα κλάψουμε) !
Πάντως scandal για να καταλάβεις ότι εισαι πολύ λιγες θερμιδες καθημερινα. Έχεις να ταϊσεις ένα σώμα 100+ κιλών ... και λες ότι εισαι γυρω στις 1400 θερμιδες εγω με 83 κιλά όταν ήθελα να πέσω σε λίπος ήμουν στις 1900 θερμιδες ημερησίως + 4 φορές την εβδομάδα γυμναστική από 1 ωρα την φορά. βασικα 1950 για την ακριβεια. Εσυ και πιο ψηλος εισαι από μενα και πολύ περισσοτερα κιλά. Ένα 2000αρο σε βγάζει πιστευω μαζι με την άσκηση στάνταρ. Μπες myfitnesspal να δεις.
Εγω έχασα 8 κιλά σε περιπου 7 μήνες.
Scandal
Διαχειριστής

Θα το ψάξω περισσότερο αύριο.
Πάνθηρας!
Επιφανές μέλος

Αν βάλεις εστω και χαλαρης μορφής καθημερινή εργασια τοτε πάει 1800.
Scandal
Διαχειριστής

Εδώ και 2 - 3 εβδομάδες είμαι σταθερά 96 - 95,5kg (με μηδέν γυμναστική).
Ίσως εκκινήσω πάλι μια προσπάθεια να χάσω άλλα 6kg και μετά θα κοιτάω να τα διατηρήσω.

Λατρεύω τα σχόλια των γνωστών μου ότι μου έφυγε η κοιλιά (καλά δεν με έχουν δει ξεβράκωτο γι' αυτό το λένε

(όταν ξεκίνησα στις 04/09/2017 ήμουν ~107kg).
Πάνθηρας!
Επιφανές μέλος

Αναψυκτικο πινω συχνά αλλα κοκα κολα λαϊτ (πάλι χωρις ζάχαρη) , γλυκά αμα κάτσω θα του δωσω και θα καταλάβει αλλα μια φορά την εβδομάδα. Όχι παραπάνω.
Μπορεις να φάς ότι γουστάρεις αρκει να έχεις στο μυαλο σου τις ποσοτητες που έχει το πρόγραμμα σου , να μην έχει ζάχαρη , να μην έχει πολύ λάδι και ειδικά τηγανισμενο.
Πχ 2 πιτες για μεσημέρι. Ολικής αλάδωτες με ντομάτα , μαρούλι , καλαμακι κοτοπουλο ή μπιφτέκι και μουστάρδα (χωρις ζάχαρη) + κοκα κολα λαϊτ για να πιεις κάτι.
700 θερμιδες συνολο. Περιπου 80γρ πρωτεΐνης 80γρ-100γρ υδατανθρακα. Μια χαρά. Αλλα δεν μ αρεσει που δεν γυμνάζεσαι. Με αυτό το γεύμα πάω γυμναστηριο μετα από κανα 2ωρο και του αλλάζω τα φώτα.
Άλλο γεύμα για μεσημεριανο που μ αρεσει πολύ είναι 150-200γρ ρύζι (μπασμάτι) με λαχανοσαλάτα μπαλσάμικο + μουσταρδα (χωρις ζάχαρη) , τονο + 1-2 μικρές φέτες ψωμι ολικής.
για πρωϊνο σταθέρα γιαουρτι 2% τοταλ με σταφιδες και κουάκερ και 1 μπανάνα και 1 μήλο.
Stitchpunk
Δραστήριο μέλος

Καλή συνέχεια στη διατροφή σου!
Πάνθηρας!
Επιφανές μέλος

Λιπαρά μπορει να παιρνει απο αβοκάντο , ταχινι , ελαιολαδο!
Evaki_555
Εκκολαπτόμενο μέλος

Johnny15
Επιφανές μέλος

Τώρα που έρχονται Χριστούγεννα και μελομακάρονα και κουραμπιέδες τι θα κάνεις;

prinCess.
Επιφανές μέλος

Εγώ έχω βάλει στόχο από τη δευτέρα να πω αντίο σε κάποια κιλάκια, το σπίτι είανι γεμάτο γλυκά και μλκίες αλλά έχω το καλό ότι άμα πάρω απόφαση δεν τρώω τίποτα. Ελπίζω να παραμείνω συγκεντρωμένη.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 119 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- DimitraA.
- teacher_40
- Kate1914
- charmander
- rafaela11
- touvlo
- Unboxholics
- Reader
- Rahbi93
- Jack of Spades
- iew
- thenutritionist
- johnsala
- Paragontas7000
- aggelosst9
- taketrance
- fourkaki
- Ωρορα
- Wanda
- chester20080
- epote
- Εριφύλη
- Wonderkid
- Μήτσος10
- Memetchi
- Joji
- Luludaki
- Scandal
- kordella
- Requiem
- Ilma
- User2350
- camil
- Mt73
- tslef8
- Idontknoww
- defactoboy
- Viedo
- Ria99
- Kassiopi
- Libertus
- harry akritas
- SkyBlu
- Maraki4you
- CiNeFiL
- orchidea
- Εχέμυθη
- Meow
- Johnman97
- rootbreaker
- fmarulezkd
- fockos
- Nickx
- Μαυρίκιος
- Πανδεκτης
- Johnny15
- eleni236
- Κλημεντίνη
- I_love_life
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.