Ενοικίαση σπιτιού / ζωή στο ενοίκιο

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 25.485 μηνύματα.

theodle

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο theodle αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών. Έχει γράψει 156 μηνύματα.
Στο Σταθμό Λαρίσης είσαι περίπου σε 35-40 λεπτά. Ποιό το πρόβλημα ;
οτι δεν γινεται να τρως 40 λεπτα στο πηγαινε και αλλα 40 λεπτα στο ελα, ενω θα μπορουσες να νοικιασεις κοντα στη δουλεια σου και να εισαι ανετος απο ολες τις αποψεις. Ο χρονος ειναι χρημα, δραστηριοτητες, ποιοτητα ζωης κλπ

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 25.485 μηνύματα.
οτι δεν γινεται να τρως 40 λεπτα στο πηγαινε και αλλα 40 λεπτα στο ελα, ενω θα μπορουσες να νοικιασεις κοντα στη δουλεια σου και να εισαι ανετος απο ολες τις αποψεις. Ο χρονος ειναι χρημα, δραστηριοτητες, ποιοτητα ζωης κλπ

Καλά, για όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να πήγαίνουν με τα πόδια στη δουλειά τους στην Αθήνα... ρωτησε τους απο περιέργεια ποσο θέλουν κατα μέσο όρο να φτάσουν.

Έχω εναν γνωστό φιλο που μένει Πατησια και δουλεύει στο Μαρούσι... ε! Κάθε μέρα θέλει 40 λεπτά να φτάσει σπίτι του. Ειδικά αν έχει κίνηση.

Ποιοτητα ζωής... στην Αθηνα ;;; :hehe: :hehe: :hehe:

αν δε μένεις στον Άλιμο και θέλεις να βγεις να περπατήσεις μια Παρασκευη βράδυ... σε τρώνε τα τσιμέντα και οι πολυκατοικίες !

η ερωτηση μου ειναι με ποιό τρόπο σου ρίχνει τη ποιότητα ζωής να θές να πάς απο μια περιοχή της Αθήνας στην δουλειά σου περίπου 35-40 λεπτά με φανάρια - κινηση κτλ απο το να το κάνεις με το τρόπο που έγραψα πριν με το τρένο. :whistle:

Τελευταία επεξεργασία:

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 33.510 μηνύματα.
Το κακό με τα σπίτια σε τουριστικά μέρη είναι οτι τα νοικιάζουν μόνο Οκτώβριο μέχρι Απρίλιο σε καθηγητές ξέρω γω και τα καλοκαίρια τα δίνουν airbnb.

theodle

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο theodle αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών. Έχει γράψει 156 μηνύματα.
Το κακό με τα σπίτια σε τουριστικά μέρη είναι οτι τα νοικιάζουν μόνο Οκτώβριο μέχρι Απρίλιο σε καθηγητές ξέρω γω και τα καλοκαίρια τα δίνουν airbnb.
Γι αυτί και οι αναπληρωτες καθηγητές δεν τα προτιμούν και μένουν κενές θέσεις. Εδώ δεν τα επιλέγουν για μόνιμοι διορισμοι μέσω ΑΣΕΠ. Φίλος μου διορίστηκε με το γραπτό στη Κρήτη και δεν βγαίνει
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Καλά, για όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να πήγαίνουν με τα πόδια στη δουλειά τους στην Αθήνα... ρωτησε τους απο περιέργεια ποσο θέλουν κατα μέσο όρο να φτάσουν.

Έχω εναν γνωστό φιλο που μένει Πατησια και δουλεύει στο Μαρούσι... ε! Κάθε μέρα θέλει 40 λεπτά να φτάσει σπίτι του. Ειδικά αν έχει κίνηση.

Ποιοτητα ζωής... στην Αθηνα ;;; :hehe: :hehe: :hehe:

αν δε μένεις στον Άλιμο και θέλεις να βγεις να περπατήσεις μια Παρασκευη βράδυ... σε τρώνε τα τσιμέντα και οι πολυκατοικίες !

η ερωτηση μου ειναι με ποιό τρόπο σου ρίχνει τη ποιότητα ζωής να θές να πάς απο μια περιοχή της Αθήνας στην δουλειά σου περίπου 35-40 λεπτά με φανάρια - κινηση κτλ απο το να το κάνεις με το τρόπο που έγραψα πριν με το τρένο. :whistle:
Όταν χάνεις 1 ώρα και 80 λεπτά κάθε μέρα δεν ειναι και ότι καλύτερο. Από όλες τις απόψεις. Καταρχάς ξυπνάς 1.5 ώρα πιο πριν μη πω και 2 ώρες.

Τελευταία επεξεργασία:

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Γι αυτί και οι αναπληρωτες καθηγητές δεν τα προτιμούν και μένουν κενές θέσεις. Εδώ δεν τα επιλέγουν για μόνιμοι διορισμοι μέσω ΑΣΕΠ. Φίλος μου διορίστηκε με το γραπτό στη Κρήτη και δεν βγαίνει

Όταν χάνεις 1 ώρα και 80 λεπτά κάθε μέρα δεν ειναι και ότι καλύτερο. Από όλες τις απόψεις. Καταρχάς ξυπνάς 1.5 ώρα πιο πριν μη πω και 2 ώρες.

Τα ίδια ακριβώς παθαινεις και στην Αθήνα για να πας από το Ηράκλειο στον Ταύρο η την Πανεπιστημίου αμα δουλευεις. Εκτός και αν πας με μέτρο που θα κάνεις στη καλυτερη 20-30 λεπτά καθαρή διαδρομή.

Κατά τα αλλά το ίδιο είναι... Παιδιά για να μη το κουράζουμε άλλο είναι φανερό ότι δε θέλετε να κάνετε μια θυσία και έναν συμβιβασμό οπότε μην παραπονιεστε με τα ενοίκια και 1000 ευρώ να πανε για ένα δυάρι εσείς παλι θα τα δίνετε οπότε τι το συζητάμε ;

Guest 881237

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Από τότε που έχει γίνει όλο αυτό με τα ενοίκια έχω πει ότι αν τύχει να συναναστραφω / βρεθω με κάποιον που έχει σπίτι και το νοικιάζει σε παράλογη τιμή θα συζητήσω μαζί του για να δω το σκεπτικό του (αν και το φαντάζομαι) κ θα τα πω όλα μαζεμένα .
Χτες μιλούσαμε με μια καθηγήτρια μου (αυτή μένει Θεσσαλονίκη) για αυτό το θέμα και μου λέει "κι εγώ αυτό το διαμέρισμα μου αν το νοικιάσω , δε θα ζητήσω κάτω από 700€ γιατί είναι 15' με τα πόδια από τον λευκό Πύργο, έχει 2 δωμάτια και το έχω ανακαινίσει " . Όντως είναι ωραίο και έχει πλεονεκτήματα, εδώ άλλοι τα νοικιάζουν τόσο κ παραπάνω κ είναι κάτι τρωγλες , όμως της είπα ότι τόσο είναι και ο βασικός μισθός και εφόσον είναι 3ρι λογικα θα είναι κάποια οικογένεια όπου μόνο ο ένας θα πρέπει να δουλεύει για το ενοίκιο !!!!!!!!!! Είπε ότι δεν την ενδιαφέρει , να ζητάνε αύξηση από τη δουλειά τους ή να αλλάζουν(λες και είναι για όλους εύκολο....) και ότι την νοιάζει πόσα χρήματα θα λάβει εκείνη κ όχι πως θα τα βρει ο άλλος για να τα δώσει .

Εντάξει δεν περίμενα να ακούσω κάτι διαφορετικό αλλά μου έφυγε η περιέργεια να μάθω τι σκέφτονται όλοι αυτοί 🤡

Scandal

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Web developer και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 20.063 μηνύματα.
Εντάξει δεν περίμενα να ακούσω κάτι διαφορετικό αλλά μου έφυγε η περιέργεια να μάθω τι σκέφτονται όλοι αυτοί 🤡
Τι να σκέφτονται, το συμφέρον τους να βγάλουν όσα μπορούν κι ότι αυτοί δεν είναι κορόιδα. :P

Guest 881237

Επισκέπτης

Τι να σκέφτονται, το συμφέρον τους να βγάλουν όσα μπορούν κι ότι αυτοί δεν είναι κορόιδα. :P
Ναι είναι ένα επιπλέον εισόδημα αλλά δεν γίνεται να μην υπολογίζουν την κατάσταση που επικρατεί!!!!!!!!!

adams33

Δραστήριο μέλος

Η adams33 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 501 μηνύματα.
Είπε ότι δεν την ενδιαφέρει , να ζητάνε αύξηση από τη δουλειά τους ή να αλλάζουν(λες και είναι για όλους εύκολο....) και ότι την νοιάζει πόσα χρήματα θα λάβει εκείνη κ όχι πως θα τα βρει ο άλλος για να τα δώσει .
Μα δεν τους νοιαζουν και να σου πω, γιατί να κάνει το πρόβλημα του αλλου δικό της .

Κανένας που νοικιάζει δεν θα μπει στη διαδικασία.
Θελει π.χ 100 ευρω ;
Απο την στιγμη που εσυ θα το νοικιάζεις δικο σου ειναι το προβλημα πως θα τα βρεις και αυτο ειναι το λογικο .

Απλά τα πράγματα .Ναι τα ενοίκια έχουν ξεφύγει όπως και οι απαιτήσεις αυτών αλλά όταν πας να νοικιάσεις ένα σπίτι έχεις δουλειά και ξέρεις ότι θα ανταπεξέλθεις αλλιώς δεν κάνεις αυτό το βήμα δυστυχώς.

Guest 881237

Επισκέπτης

Απλά τα πράγματα .Ναι τα ενοίκια έχουν ξεφύγει όπως και οι απαιτήσεις αυτών αλλά όταν πας να νοικιάσεις ένα σπίτι έχεις δουλειά και ξέρεις ότι θα ανταπεξέλθεις αλλιώς δεν κάνεις αυτό το βήμα δυστυχώς.
Ναι , η οποία δουλειά τι μισθό δίνει στις περισσότερες περιπτώσεις?

adams33

Δραστήριο μέλος

Η adams33 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 501 μηνύματα.
Ναι , η οποία δουλειά τι μισθό δίνει στις περισσότερες περιπτώσεις?
Μα ο μισθος σου δεν θα καθορίσει και τι ενοίκιο είσαι διατεθειμένος να δώσεις;

Από τι στιγμή που πας και βλέπεις ένα σπίτι που κοστίζει 100 ευρώ πάει να πει οτι κάθε μήνα σίγουρα θα έχεις 100 ευρώ!

Guest 881237

Επισκέπτης

Μα ο μισθος σου δεν θα καθορίσει και τι ενοίκιο είσαι διατεθειμένος να δώσεις;

Από τι στιγμή που πας και βλέπεις ένα σπίτι που κοστίζει 100 ευρώ πάει να πει οτι κάθε μήνα σίγουρα θα έχεις 100 ευρώ!
Ναι , αλλά εξηγώ ότι για την πλειονότητα που παίρνει 800€ ΔΕΝ υπάρχει κάποιο σπίτι έστω STUDIO ή ΓΚΑΡΣΟΝΙΈΡΑ σε τιμή που να μπορεί να ανταπεξέλθει........

adams33

Δραστήριο μέλος

Ναι , αλλά εξηγώ ότι για την πλειονότητα που παίρνει 800€ ΔΕΝ υπάρχει κάποιο σπίτι έστω STUDIO ή ΓΚΑΡΣΟΝΙΈΡΑ σε τιμή που να μπορεί να ανταπεξέλθει........
Αν μιλάς για Αθήνα ή Θεσσαλονίκη είναι δεδομένο στις μέρες μας ότι δεν μπορεις να νοικιάζεις σπίτι μόνος σου .

Ή βρίσκεις και δεύτερη δουλειά ή συγκάτοικο ή πας σε μια πιο υποβαθμισμένη περιοχή ή επιλέγεις και πας σε επαρχιακή πόλη που νοικιάζεις άνετα με αυτά τα λεφτά.

Guest 881237

Επισκέπτης

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Από τότε που έχει γίνει όλο αυτό με τα ενοίκια έχω πει ότι αν τύχει να συναναστραφω / βρεθω με κάποιον που έχει σπίτι και το νοικιάζει σε παράλογη τιμή θα συζητήσω μαζί του για να δω το σκεπτικό του (αν και το φαντάζομαι) κ θα τα πω όλα μαζεμένα .
Χτες μιλούσαμε με μια καθηγήτρια μου (αυτή μένει Θεσσαλονίκη) για αυτό το θέμα και μου λέει "κι εγώ αυτό το διαμέρισμα μου αν το νοικιάσω , δε θα ζητήσω κάτω από 700€ γιατί είναι 15' με τα πόδια από τον λευκό Πύργο, έχει 2 δωμάτια και το έχω ανακαινίσει " . Όντως είναι ωραίο και έχει πλεονεκτήματα, εδώ άλλοι τα νοικιάζουν τόσο κ παραπάνω κ είναι κάτι τρωγλες , όμως της είπα ότι τόσο είναι και ο βασικός μισθός και εφόσον είναι 3ρι λογικα θα είναι κάποια οικογένεια όπου μόνο ο ένας θα πρέπει να δουλεύει για το ενοίκιο !!!!!!!!!! Είπε ότι δεν την ενδιαφέρει , να ζητάνε αύξηση από τη δουλειά τους ή να αλλάζουν(λες και είναι για όλους εύκολο....) και ότι την νοιάζει πόσα χρήματα θα λάβει εκείνη κ όχι πως θα τα βρει ο άλλος για να τα δώσει .

Εγω εχω βρεί ενα ωραίο στουντιάκι - επιπλωμένη γκαρσονιέρα 40τμ ανακαινισμένη το 2023 βαμμένη στα 200 ευρώ το μήνα. Εχει μέσα τα πάντα μου είχαν μέχρι και χυμό στο ψυγείο.... φουρνο μικροκυμάτων , σιδερο , απλωστρα , σιδερώστρα , τοστιέρα και χθές μου έδωσαν και εναν καινούργιο αφυγραντήρα.

Εχω ανοιξει τωρα το κλιματισμό και έχει το σπίτι μια ωραία ζεστασιά. :)

Προς το παρόν μένω μόνος μου οπότε με βολεύει εδώ. Η δουλειά 5 λεπτά με τα πόδια !

adams33

Δραστήριο μέλος

Πολύ κακώς έχει γίνει νορμάλ κάτι τέτοιο!!!!!
Καταλαβαινω τι λες και εχεις ενα δικιο αλλα δεν μπορείς να πεις ή να επιβάλεις στους άλλους πως θα εκμεταλεύονται την δική τους περιουσία και αυτό δεν γίνετε τα τελευταία χρόνια.
Ανέκαθεν τα ενοίκια ήταν ακριβά ειδικά σε καλές περιοχές
Όπως και οι πωλήσεις διαμερίσματος.

Το κόστος της υπόλοιπης ζωής μας ανέβηκε σε αναλογία με τους μισθούς και σήμερα μας φαίνονται ακόμα ακριβότερα τα ενοίκια.
Η κατάσταση πάντα ίδια ήταν.

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Πολύ κακώς έχει γίνει νορμάλ κάτι τέτοιο!!!!!

Καλά κάνουν αφού υπάρχουν άτομα που δίνουν τόσα λεφτά για να μένουν στην Αθήνα.... και στο τέλος μαζευονται ολοι αυτοί το πρωί στο Κηφισο , την πατησίων , την Αλεξάνδρας και την Κηφισίας και βρίζονται για τη κίνηση !!!! Αθήνα αμα δε βγάζεις το μήνα 1600-2000 ευρώ δεν αξίζει να μένεις. 1600 το ελάχιστο !

Guest 881237

Επισκέπτης

Καταλαβαινω τι λες και εχεις ενα δικιο αλλα δεν μπορείς να πεις ή να επιβάλεις στους άλλους πως θα εκμεταλεύονται την δική τους περιουσία
Εγώ όχι αλλά το κράτος θα μπορούσε. Δεν γίνεται να βασίζουν οι άνθρωποι το που θα μείνουν στο πόσα θέλει να βγάλει ο καθε τυχαίος.

Εγω εχω βρεί ενα ωραίο στουντιάκι - επιπλωμένη γκαρσονιέρα 40τμ ανακαινισμένη το 2023 βαμμένη στα 200 ευρώ το μήνα. Εχει μέσα τα πάντα μου είχαν μέχρι και χυμό στο ψυγείο.... φουρνο μικροκυμάτων , σιδερο , απλωστρα , σιδερώστρα , τοστιέρα και χθές μου έδωσαν και εναν καινούργιο αφυγραντήρα.

Εχω ανοιξει τωρα το κλιματισμό και έχει το σπίτι μια ωραία ζεστασιά. :)

Προς το παρόν μένω μόνος μου οπότε με βολεύει εδώ. Η δουλειά 5 λεπτά με τα πόδια !
Σε επαρχιακή πόλη ή χωριό ?

Ανέκαθεν τα ενοίκια ήταν ακριβά ειδικά σε καλές περιοχές
Όπως και οι πωλήσεις διαμερίσματος.

Το κόστος της υπόλοιπης ζωής μας ανέβηκε σε αναλογία με τους μισθούς και σήμερα μας φαίνονται ακόμα ακριβότερα τα ενοίκια.
Η κατάσταση πάντα ίδια ήταν.
Όντως αλλά τώρα το έχουν τερματίσει ......

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Εγώ όχι αλλά το κράτος θα μπορούσε. Δεν γίνεται να βασίζουν οι άνθρωποι το που θα μείνουν στο πόσα θέλει να βγάλει ο καθε τυχαίος.

Σε επαρχιακή πόλη ή χωριό ?

Όντως αλλά τώρα το έχουν τερματίσει ......

Σε κωμόπολη βρίσκομαι.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια