Όταν κάποιος προσπαθεί να δει το θέμα από πολλές πλευρές και σφαιρικά, αναφέρεται σε απόψεις που καλύπτουν όλες τις εκδοχές, ή έστω όσες περισσότερες μπορεί να σκεφτεί. Φυσικό είναι πως ούτε ο ίδιος, ούτε οποιοσδήποτε άλλος μπορεί να τις πιστεύει όλες μαζί αυτές τις απόψεις, αφού αυτό θα τον έστελνε κατευθείαν στο ψυχιατρείο.
Σιγουρα. Βεβαια οταν καποιος θελει να κανει κατι τετοιο, δεν αντιδρα προκλητικα και επιθετικα σε συγκεκριμενα σχολια που μπορει να γινουν. Αυτο θα σημαινε οτι αυτα που σχολιαστηκαν ειναι και αυτα που πιστευει.

Ουτε εχει νοημα να μην ξεκαθαριζουμε τη θεση μας, και να κοντραριζομαστε με φιλους, χρησημοποιοντας θεσεις που δεν απαζομαστε. Κι αυτο για ψυχιατρειο θα φωναζε
Αντίθετα, όποιος έχει μια και μόνο άποψη στο μυαλό του, την οποία θέλει ν' αποδείξει, επικεντρώνεται σ' αυτήν, άσχετα τι λέει ο συνομιλητής του.
Oσο ο ενας προσπαθησε να αποδειξει κατι, τοσο και ο αλλος. Αλλα εχω απορια, πως βγαζεις το συμπερασμα οτι εχω
μια αποψη μονο στο μυαλο μου. Επειδη εξετασα μια την δεδομενη στιγμη ; Θελησα να κινηθω σε βαθος και οχι σε επιφανεια. Δεν ειναι κακο αυτο.
Περι πορνειας : μηδαμινη σημασια εχει το αν ειναι το αρχαιοτερο επαγγελμα, ή αν ειναι το 2ο, ή το 7ο. Παντως αποσο εχω διαβασει υπαρχει απο την εποχη των Αζτεκων και Σουμεριων, του Σολωνα.... Και απο πότε στην πορνεια οι γυναικες πληρωνονταν για να κυοφορησουν ; 1η φορα το ακουω αυτο

1η φορα ακουω την πορνεια σαν επαγγελμα να εχει θεσπιστει για την αναπαραγωγη του ειδους.Αληθεια που το διαβασες αυτο, με ενδιαφερει. Δε πιστευω να εχεις παει στην εποχη των σπηλαιων, γιατι τοτε παμε αλλου. Ασε που τοτε δε θα μπορουσε να ειναι η μαστροπεια το αρχαιοτερο γιατι θα πρεπε να το χε επινοησει ο πιθηκος

Παντως στην αρχη μιλουσαμε και σχολιασες σαν "ανωτατη εκμεταλλευση του ανθρωπου απο τον ανθρωπο", την πορνεια, οχι την μαστροπεια. Την μαστροπεια τωρα την αναφερεις.
Οσο για το traficing : κρυβεται πισω απο το δακτυλο του, οποιος γνωριζει κατι, και δε θελει να το δει. Εγω μπορει να μη γνωριζω τι συμβαινει με την πορνεια σε βαθμο που να ξερω κατα ποσο ειναι επιλογη τους. αν εσυ γνωριζεις, να ακουσουμε. Σιγουρα καποιες αναγκαζονται. Αλλα βλεπω και πολλες αλλες που οχι μονο δεν αναγκαζονται , αλλα το παιζουν και φιρμες με τοσα λεφτα που βγαζουν. Ειδικα για τις βιζιτες.Και ουτε καν να σκουσουν οτι κανουν κατι "κατωτερο".
Η επίκληση των κατώτερων ορμεμφύτων μας, ή αλλιώς ζωωδών μας ενστίκτων, ως κάτι που μας υποβιβάζει από το ανθρώπινο επίπεδο, παραγνωρίζει το γεγονός ότι τόσο ο θηλαστικός, όσο και ο ανώτερος φλοιός του εγκεφάλου μας έχουν χτιστεί έχοντας ως θεμέλιο τον ερπετικό μας εγκέφαλο. Όλα μας τα ανώτερα χαρακτηριστικά, όπως η τρυφερότητα, η καλλιτεχνική δημιουργία, το ένστικτο της μητρότητας, αλλά και το ερωτικό συναίσθημα έχουν υπερτεθεί στο βασικό ένστικτο της αναπαραγωγής, το οποίο παραμένει στο υπόβαθρο, όσο κι αν εμείς το εξιδανικεύουμε σε διάφορες υψηλές μορφές. Επιπλέον, έχει αποδειχθεί σχετικά πρόσφατα, πως όλες οι αποφάσεις που υποτίθεται ότι λαμβάνουμε συνειδητά, παίρνονται από τον ερπετικό εγκέφαλο, όπως έχω ξαναγράψει, μερικά μικροσεκόντς πριν τα συνειδητοποιήσουμε. Τις περισσότερες φορές το συνειδητό μας προσπαθεί να δικαιολογήσει ή αλλιώς να εξομαλύνει τις αποφάσεις του βαθύτερου "θέλω" μας.
Καθολου δεν παραγνωριζω το πως λειτουργει ο εγκεφαλος, μια και ειναι θεμα που με ενδιαφερει πολυ. Το οτι δε συμφωνουμε, δε σημαινει απαραιτητα οτι ο συνομιλητης μας, δεν εχει σκεφτει ή δε γνωριζει κατι

Αντιθετως μπορει να σημαινει οτι εμεις δεν εχουμε σκεφτει κατι. Παντως ειναι μεγαλη αντιφαση απο τη μια να επισημαινουμε εμφατικά την ηγεμονια του ερπετικου εγκεφαλου,....και απο την αλλη να με κατηγορουμε το συνομιλητη μας επειδη αναφερθηκε σε ζωωδη ενστικτα που μας επηρεαζουν. Πρεπει να εχουμε μια συνοχη στις αποψεις μας.
Η παραδοχή ότι υπάρχει έρωτας χωρίς την ερωτική πράξη, είναι σαν να λέμε ότι υπάρχει μακαρονάδα χωρίς τα μακαρόνια, δηλαδή μόνο η σάλτσα.
Διαφωνουμε και μαλιστα το παραδειγμα σου
σχεδον ταυτιζει τον ερωτα με το σεξ. Εγω βλεπω το σεξ σαν αποτελεσμα του ερωτα και της ελξης, εσυ μαλλον υποβιβαζεις τον ερωτα σε κατι σωματικο, παρα ψυχικο. Προσωπικα ερωτευομαι το μυαλο,την ψυχη,το πνευμα...και κανω σεξ στο σωμα. Την δε εκφραση "κανω σεξ στο μυαλο" πρεπει να την εκλαμβανουμε μεταφορικα/εμφατικα, οχι κυριολεκτικα.
Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να υπογραμμίσω στο φίλο μου το Λόρυ, ότι ο συνολικός χρόνος που έχω περάσει προσωπικά σε μακροχρόνιες σχέσεις, είναι 25 ολόκληρα χρόνια, χρόνος που προσεγγίζει την ηλικία του, συνεπώς ας μου επιτρέψει να έχω ολοκληρωμένη άποψη περί του τι είναι μια "σοβαρή" σχέση, πόσο σημαντικό είναι το σεξ στην συνολική λειτουργία της και υπό ποιες συνθήκες αυτή μπορεί να διαλυθεί. Φαντάζομαι πως αν πίστευα για το σεξ και για τις σχέσεις αυτά που συνεπέρανε ο φίλος μου από τα κείμενά μου, προφανώς δεν θα είχα καταφέρει να δημιουργήσω σχέση για πάνω από ένα εξάμηνο. Όταν οι ιδέες δοκιμάζονται στην πράξη, τότε αποδεικνύουν την αξία τους αγαπητέ μου φίλε.
Επειδη παντα περιμενω να ακουσω κατι τετοιο, θα ηθελα χωρις να εκληφθει ασχημα, να πω το εξης : το ποσα χρονια εχει πανω του καποιος, δεν αποδυκνυει κατι, καθως κανεις μας δε μπορει να ξερει το ειδος των εμπειριων που ειχε. Συνεπως οταν επικαλειται κατι τετοιο, ισοδυναμει με "πιστεψε με εχω δικιο". Προσωπικα, δε πειθομαι τοσο ευκολα. Εννοειται οτι θα ακουσω προσεκτικα τι θα πει καποιος που μαλλον εχει περασει πιο πολλα. Αλλα παλι απο φιλτρο κριτικης θα περασουν, δε θα τα δεχτω επειδη τα λεει καποιος μεγαλυτερος.
Τελος, την πληροφορια του τι ειδος σχεσεων εχει κανει ο φιλος Chaos, την ακουμε τωρα. Και μας λεει οτι λογω αυτης της πληροφοριας...δε θα μπορουσε να πιστευει ολα απ'οσα ελεγε πριν (παρολο που λογομαχουσε για αυτα

). Αρα φιλε μου επρεπε να ειχαμε μυρισει τα νυχια μας ;... ή μηπως θα ηταν πιο παραγωγικο, αντι να λογομαχεις και να επιτιθεσαι με οπλα ιδεες που δεν ασπαζεσαι...να ειχες δωσει μια τετοια πληροφορια εκεινη τη στιγμη ; Οταν ο συνομιλητης μας μας παιρνει στα σοβαρα και μεις παιζουμε, περα απο το οτι ειναι αδικο να τον κατηγορουμε κι απο πανω, κλονιζεται η εντυπωση που εχουμε δωσει για μια πτυχη μας. Η πλακα ειναι, οτι με οσα εγραψες στα τελευταια ποστ, επαληθευεις εκεινα τα οποια σχολιασα, επομενως το "δεν πιστευω ολα οσα ειπα" δε αφορα την κοντρα μας, αφου αυτη ηταν πανω σε πραγματα που οντως τελικα πιστευεις ! Πολυ κακο για το τιποτα δλδ.
Η παραδοχή ότι όταν αγαπάς κάποιον δεν φεύγεις ποτέ από κοντά του, για κανένα λόγο, είναι επίσης άτοπη.
Ισως. Παντως σιγουρα δεν ειναι δικη μου παραδοχη. Δε θα βρεις πουθενα να ειπα αυτο το πραγμα
Επίσης, όποτε προσπάθησα να το παίξω "ΙΚΑ" στη ζωή μου το μετάνιωσα οικτρά, από το ίδιο το άτομο που προσπάθησα να περιθάλψω.
Κι εγω επισης.Αυτο δε σημαινει οτι θα υοθετησω τη νοοτροπια "ναι σε αγαπω πραγματικα λατρεια μου, ειμαι ερωτευμενος μαζι σου....τι ; δε θα κανουμε σεξ για χ καιρο ; ....ε αντε γεια ρε ! .....αλλα σαγαπω ε ; "

.Αν και δε μιλαμε να το παιζουμε ΙΚΑ.Μιλαμε απλα να μην τραβηξουμε ενα Χ σε οσα σημαινει το αλλο ατομο για μας, αποκλειστικα και μονο για το σεξ. Δεν ειπε κανεις να μενεις απο οικτο. Να μενεις επειδη θελεις να μεινεις λεμε. Επειδη ετσι νιωθεις και δεν υποτασεσαι σε αυτο που ετσι κι αλλιως θα πει ο ερπετικος εγκεφαλος.
Ενδιαφερον ειχε η ιστοριουλα με τον αυλικο. Φοβαμαι ομως οτι δεν ταιριαζει στο θεμα μας. Διοτι αν ταιριαζει τοτε πραγματι δε διαφερουμε σε τιποτα απο τα αλλα ζωα. Επισης τοτε εκθετει ακομα περισσοτερο την διαμαρτυρια σου οταν μιλησα για ερμαια των ορμων. Δεν γινεται λοιπον να εχεις και τις 2 φορες δικιο λεγοντας τα αντιθετα. Ή πιστευεις οτι ειμαστε ερμαια, ή οτι δεν ειμαστε. Αν ειμαστε, τοτε κακως ενοχληθηκες που το επισημανα. Αν δεν ειμαστε, τοτε ολη η αρχικη εκδοχη που θεωρεις πιθανη για ολους ("στους 2 μηνες θα παθαιν ααυτο, στους 6 το αλλο " κλπ ), και ολες οι προσπαθιες υποστηριξης της, καταρρεουν.
Και επ αυτου τοποθετηκα μαλιστα, για να ειμαι ξεκαθαρος. Ειπα οτι
ως ενα σημειο , ειμαστε. Αλλα οχι τοσο πολυ ωστε να το θεωρουμε δεδομενο οτι δε θα μπορεσουμε, και να χτιζουμε τη νοοτροπια μας απο λαθος βαση και εγωιστικα. Ειναι ενα αλλοθι που οσο και να με βολευει (ως αντρα), δε πιστευω οτι ισχυει, τι να κανουμε. Διαλεγω το δυσκολο δρομο ; ισως.
Αν τωρα ταυτιζουμε (ή εστω παρομοιαζουμε) μια βασικη αναγκη του απεκριτικου συστηματος, απαραιτητη για την ζωη, ....με την αποχη απο το σεξ για λιγο καιρο....ε δε νομιζω οτι χρειαζεται να πουμε πολλα.

Χώρια που ο λογος που δε σηκωθηκε απο το τραπεζι, ηταν ενας παραλογος και αλαζονικος καθως-πρεπεισμος που πηγαζει απο το κομπλεξ του εκαστοτε "ευγενους/αρχοντα/βασιλια".....ενω στο δικο μας θεμα ο λογος ειναι απλα η αγαπη και το ποσο εστιαζει κανείς στο κομματι του παζλ που λεγεται σεξ, οταν η ολη εικονα ειναι τοσο ομορφη.
Nice try though