Έτσι όπως τα γράφετε νομίζω πως αν τον λέγανε Πισπιρίγκο θα τον είχατε κάψει με οξύ και θα ρίχνατε τα εντόσθιά του να τα φάνε τα σκυλιά.
Μας αδικείς. Αλλά αστειεύεσαι και το ξεχνάμε...
Κοινωνικός κανιβαλισμός λέγεται αυτό και σας το λέει κάποιος που ούτε καν τρώει ζώα.
Κοινωνικός κανιβαλισμός ;
Κοίταξε, δεν βγαίνουμε όλοι απ' τα ρούχα μας, με τα ίδια πράγματα. Κι εδώ, οι περισσότερες βγήκαμε...
Εσύ δεν έχεις βγει, ποτέ, απ' τα ρούχα σου με κάτι ; Δεν σ' έχει εξοργίσει κάτι, κάποιο συμβάν, περιστατικό ; Δεν έχεις αγανακτήσει ; Φυσικά και ναι, λοιπόν...
Άρα, τί ; Κοινωνικά κανίβαλος είσαι ;
Κατ' αρχήν, είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει πρόθεση κακοποίησης του ζωντανού αλλά απομάκρυνσής του. Η κλοτσιά δεν χτυπάει αλλά σπρώχνει με το "πλασέ" που λέμε ποδοσφαιρικά. Αν ήθελε να το κλωτσήσει βίαια θα του τράβαγε ένα μίτο κουντουπιέ και θα το έστελνε χιλιόμετρα μακριά.
Ναι, δεν ήθελε να το πνίξει, η αλήθεια είναι. Δεν είδαμε κάτι τέτοιο...
Αλλά η συμπεριφορά του είναι κακοποιητική, από όπου κι αν το δεις...
Αν δεν ήταν τόσο χαβαλές (και, μάλιστα, στην ηλικία του...) θα πέταγε το ψαράκι από κάτω και τα γατάκια θα έφευγαν μακριά...
Όλα τ' άλλα, ήσαν περιττά. Είτε πλασέ τα πεις, είτε κουντεπιέ...
Μια δεύτερη λεπτομέρεια φαίνεται στην προσπάθεια να δελεάσει το δεύτερο γατάκι, ρίχνει την μαρίδα χάμω (προφανώς προς στα βότσαλα και όχι τη θάλασσα) για να κατεβεί μόνη της προς τα εκεί και να την πιάσει.
Άρα η κυρία Σταματίνα που έκανε την καταγγελία ψεύδεται όταν λέει ότι ο κατηγορούμενος κατάφερε να κλωτσήσει και να ρίξει το γατί στη θάλασσα!
Ψεύδεται άσύστολα...
Περιέγρεψε, η γυναίκα, ό,τι είδε και ό,τι ένιωσε. Χωρίς επεξεργασία...
Οπότε, ας μην παίζουμε με τις λέξεις. Δεν σχημάτισε δικογραφία. Περιέγραψε, έντονα, όλο αυτό που είδε...
Το να μην καταλαβαίνει κάποιος ότι η πολιτισμένη κοινωνία φαίνεται στην αντίδραση στη βία το καταλαβαίνω. Αλλά να γράψετε ότι το ρουφιανιλίκι είναι ηθικά σωστό και πρέπον με ξεπερνάει.
Είναι δικαίωμά σου, να το βαπτίζεις έτσι και πολύ καλά κάνεις...
Είναι, όμως, και δικαίωμά μου να μην το βλέπω ως ρουφιανιλίκι. Το συγκεκριμένο περιστατικό, έτσι ;
Δίνεις, σε όλο αυτό, μια άλλου είδους διάσταση που δεν υφίσταται...
Συγγνώμη που σε παραθέτω. Πρόθεσή μου είναι, μόνο, να πω αυτά που θέλω. Και δεν υπήρχε άλλος τρόπος...