Θα αφήνατε την Ελλάδα για μια καριέρα στο εξωτερικό;

Θα αφήνατε την Ελλάδα για μια καριέρα στο εξωτερικό;

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 236)
  • Ναι

Ψήφοι: 191 80,9%
  • Όχι

Ψήφοι: 43 18,2%
  • ΔΞ/ΔΑ

Ψήφοι: 2 0,8%

GeorgePap2003

Διάσημο μέλος

Ο GeorgePap2003 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3.117 μηνύματα.
Γι' αυτό ότι βρίζουμε στη χώρα μας είναι επιλογή μας. Και αυτό το λέω στο φίλο @GeorgePap2003 που νομίζει ότι έξω όλα λειτουργούν ρολόι ενώ εδώ είναι όλα μαύρα και άραχνα.
Ελλαδα (Αθηνα): Ιπποκρατειο, Λαϊκο, Ευαγγελισμος θελουν απαραιτητα ανακαινιση και προσωπικο, πολλες φορες το χαος ειναι απελπιστικο. Το Αττικο και το Ερικος Ντυνα ειναι πιο καινουργια απο πλευρα εγκαταστασεων αλλα στο Ερικος Ντυναν δεν ειχαν αρκετα αναπηρικα καροτσακια και βαλαν ανθρωπο σε καρεκλα γραφειου με ροδακια ... (ημαρτον)

Αμερικη (Λος Αντζελες): καινουργιες εγκαταστασεις, τα κτιρια είναι καπως παλια αλλα μεσα ηταν ανακαινισμενα, Ο φιλος μου (Ελληνοαμερικανος) μου ειπε οτι παρολο που ειχε ασφαλιση πληρωσε αρκετα λεφτα αλλα ηταν πολυ ικανοποιημενος με ολα.

Γερμανια (Μοναχο): Έχω συγγενείς εκει και ξέρω σε αυτο που εχουν παει τις πιο πολλες φορες (λογικα εχει κ αλλα) είναι λιγο παλιο απο αποψη εγκαταστασεων αλλα πολυ καλυτερα απο τα Ελληνικα, φοβερο επιπεδο φροντιδας απο γιατρους και νοσοκομες..

Επισης,Υπογειοποίηση καλωδίων της ΔΕΗ, δεν έχω ξαναδεί πουθενά στην Ευρώπη αυτό το χάλι με τα κρεμμαστά καλώδια. Κι επίσης οι κάδοι για τα σκουπίδια πρέπει να είναι αναδυόμενοι από το απορριμματοφόρο και όχι αυτές οι εστίες μόλυνσης που ζέχνουν χειμώνα καλοκαίρι.

Και πολλα αλλα που στην ευρωπη ειναι δεδομενα και εδω τα θεωρουμε επιστημονικη φαντασια-οι περιπτωσεις που πχ Γερμανια τα πραγματα ειναι εκτος χρονοδιαγραμματος ειναι ελαχιστες

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.583 μηνύματα.
Θα σου δώσω ένα παράδειγμα. Αν αύριο πει ο δήμος ότι χρεώνει ένα ποσό 18 € για την συλλογή απορριμάτων και κόστος περιποίησης πρασίνου στις γειτονιές, πιστεύεις ότι ο μέσος Έλληνας θα το δεχθεί; Βάζει ως αντεπιχείρημα ότι θα χάσει έναν καφέ μπροστά στην κοινή ωφέλεια. Γι' αυτό οι εικόνες χαβούζας είναι ανάλογες των επιχειρημάτων πολλών συμπολιτών μας που ενώ κράζουν, προτιμούν να πηγαίνουν να ζήσουν στην Ολλανδία και να πληρώνουν εκεί 50 € δημοτικά τέλη το μήνα.

GeorgePap2003

Διάσημο μέλος

Ο GeorgePap2003 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3.117 μηνύματα.
Γι' αυτό ότι βρίζουμε στη χώρα μας είναι επιλογή μας.
Η ζωη του Ελληνα (μισθοι, υποδομες, οργανωση κρατους, δικακοσυνη κλπ) ειναι καλυτερη απο την Δανου (μια απο τις τοπ χωρες του πλανητη) ; Οχι, ουτε καν πλησιαζει. Και στην τελικη, τι ακριβως εκανε ο Ελληνας που του αξιζει να εχει την ζωη του Δανου; Μας χρωσταει κανεις;

Αλλα και αναποδα. Ειναι η ζωη του Μολδαβου, του Καμποτζιανου και του Νιγηριανου χειροτερες απο του Ελληνα; Ναι. Στην τελικη, ποιον εβλαψαν ο Νιγηριανος, ο Καμποτσιανος κι ο Μολδαβος για να μην εχουν καλη ζωη; Αλλα και γιατι να εχουνε αυτοι την ζωη των πχ Ισπανων; τους σαμποταρει κανεις;

Εξαρταται παντα με τι ειναι το μετρο συγκρισης-αν θες βεβαια να εισαι ο καλυτερος και μεταξυ των καλυτερων συγκρινεσαι με αυτους...οχι με τη Καμποτζη
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Θα σου δώσω ένα παράδειγμα. Αν αύριο πει ο δήμος ότι χρεώνει ένα ποσό 18 € για την συλλογή απορριμάτων και κόστος περιποίησης πρασίνου στις γειτονιές, πιστεύεις ότι ο μέσος Έλληνας θα το δεχθεί; Βάζει ως αντεπιχείρημα ότι θα χάσει έναν καφέ μπροστά στην κοινή ωφέλεια. Προτιμούν να πηγαίνουν να ζήσουν στην Ολλανδία και να πληρώνουν εκεί 50 € δημοτικά τέλη το μήνα.
Ναι Νικο μου το προτιμαει γιατι ξερει οτι στην Ολλανδια,17.01 εχει κλεισει λαπτοπ και εχει κανει high five με τον σεκιουριτα...εδω 23.45 ειναι το πικ της παραγωγικοτητας για τη μεση εταιρεια + δουλεια σαββατοκυριακο + απληρωτες υπερωριες...και το κυριοτερο δεν δουλευει για ψυχουλα..

Επισης,Ολλανδια 50 ευρω το μηνα δημοτικα τελη σημαινει οτι δεν θα περπατας σε πεζοδρομια τιγκα στη βρωμα,ουτε θα ειναι σπασμενα + οτι θα εχεις τουλαχιστον 2-3 καταπρασινα παρκα να κανεις τη βολτα σου (χωρις να δεις ναρκωμανεις-ειδικα εκτος αμστερνταμ)

Τα 50 ευρω δεν πανε στη τσεπη του αριστερο-σοσιαλιστη-δεξιου δημαρχου για να τα κανει μιζες-πανε στο οφελος του πολιτη

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 25.488 μηνύματα.
Λέμε για υποδομές αλλά εγώ χθες που χρειάστηκε να κάνω κάτι στο κέντρο υγεία; εξυπηρετηθηκα άμεσα. Νταξει ήταν κάτι απλό.

Σήμερα ήθελα να βάλω χρήματα σε έναν λογαριασμό δικό μου αποταμιευσης... Πήγα στο ταμιευτήριο σε ένα λεπτο με τα ποδια και σε 5 λεπτά και ουτε είχα τελειώσει.

Αθήνα... Οχι πάρει μετρό... Οχι πανε στην ουρά... Οχι που θα παρκαρεις ώρες ώρες απορώ με τους ρυθμους που ζουσαμε τόσα χρόνια καλά εγώ έκατσα πολλα χρονια και Ηγουμενίτσα βέβαια και έμαθα κάπως γιατί στην αρχή ήμουν και εγώ... Σαν την Αθήνα πουθενα.

Εν τω μεταξυ περασα από ένα Γραφείο ήταν έξω μια κοπέλα που εργαζόταν με κοίταξε τη κοίταξα χαμογελασε κ χαιρέτησε και εγώ το ίδιο...

Ρε φίλε πιο ανθρωπινοι ρυθμοί εντάξει κάτι κερδίζεις κατι χάνεις

Ναι εντάξει αμα θες να γίνεις CEO σε πολυεθνικη κάτσε στην Αθήνα... Να γυριζεις το απόγευμα από Αττική οδό κ να πεφτεις στο μποτιλιαρισμα.

Τελευταία επεξεργασία:

paskmak

Διάσημο μέλος

Ο paskmak αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, επαγγέλλεται Γιατρός και μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.978 μηνύματα.
Ο κακομοίρης ο Έλληνας προσπαθεί να δραπετεύσει από την δυστοπία και πάνω στην απελπισία του ονειρεύεται ζωή στο χωριό...Κάποιοι που έχουν κάτι να προσφέρουν στις τοπικές οικονομίες (ειδικά μετά την μαζική φυγή μεταναστών) θα τα καταφέρουν αλλά η πραγματικότητα είναι ότι οι βασικοί λόγοι που έφυγε η Ελλάδα από τα χωριά, η φτώχεια και οπισθοδρόμηση, δεν έχουν εκλείψει. Τα χωριά είναι ωραία για συνταξιούχους αλλά για τους περισσότερους νέους είναι φυλακές με αόρατα κάγκελα. Δεν υπάρχει ζωή στα χωριά. Μόνον ρουφιανιά, κατάκρηση, μονοτονία, κατάθλιψη και τα ίδια και τα ίδια και οι ίδιοι και οι ίδιοι κάθε μέρα. Η ζωή είναι στις πόλεις! Δεν φεύγουν άδικα σε όλον τον κόσμο από τα χωριά και πηγαίνουν στις πόλεις εδώ και σχεδόν εκατό χρόνια...
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Εγω πηγαινω στο χωριο μου το καλοκαιρι και τα απογευματα δεν εχω να κανω ΤΙΠΟΤΑ-οταν λεμε ΤΙΠΟΤΑ εννοουμε ΤΙΠΟΤΑ! Η πιο κοντινη διασκεδαση ειναι 20 χλμ μακρια με αμαξι με εναν δρομο γεματο στροφες...ασε που δεν εχω καμια ορεξη να βαζω βενζινη 3 φορες την εβδομαδα για να πηγαινω μερα παρα μερα για ποτο...ελεος

Η επιστροφή στο χωριό έχει πραγματικό νόημα ( και οικονομικό όφελος), όταν πρόκειται ν αναλάβεις κάποιο σοβαρό επιχειρησιακό σχέδιο ( κληρονομιά από μεγάλες εκτάσεις χωραφιών κοκ).

Οι περισσότερες περιπτώσεις «επιστροφής στην επαρχία» απλά αποτελούν μια απέλπιδα προσπάθεια αποφυγής της τραγικής πραγματικότητας των ελληνικών πόλεων( πχ ανοιγμα «επιχείρησης»—> καφενείο ή σουβλατζίδικο κοκ).

Το γελοίο της υπόθεσης ότι το παραπάνω διαφημίζεται σαν επιτυχία από τα εγχώρια ΜΜΕ .
Η ζωη του Ελληνα (μισθοι, υποδομες, οργανωση κρατους, δικακοσυνη κλπ) ειναι καλυτερη απο την Δανου (μια απο τις τοπ χωρες του πλανητη) ; Οχι, ουτε καν πλησιαζει. Και στην τελικη, τι ακριβως εκανε ο Ελληνας που του αξιζει να εχει την ζωη του Δανου; Μας χρωσταει κανεις;

Επισης,Ολλανδια 50 ευρω το μηνα δημοτικα τελη σημαινει οτι δεν θα περπατας σε πεζοδρομια τιγκα στη βρωμα,ουτε θα ειναι σπασμενα + οτι θα εχεις τουλαχιστον 2-3 καταπρασινα παρκα να κανεις τη βολτα σου (χωρις να δεις ναρκωμανεις-ειδικα εκτος αμστερνταμ)

Τα 50 ευρω δεν πανε στη τσεπη του αριστερο-σοσιαλιστη-δεξιου δημαρχου για να τα κανει μιζες-πανε στο οφελος του πολιτη

Χώρες όπως η Νορβηγία ή Φινλανδία πριν μερικά χρόνια ήταν πάμπτωχες. Ο έλληνας με την νοοτροπία που έχει(ασυδοσία, ανοργανωσιά, εγωισμός) , και δισεκατομμύρια να έχει (τα οποία και είχε), πάλι μια βοθροχωρα θα αφήσει πίσω του.

Όσον αφορά τα πάρκα και τα ΜΜΜ, σ αντίθεση με τις ακρότητες που ειπώθηκαν πάλι - εξισώνοντας γκέτο και κακόφημες περιοχές με ολόκληρη την εικόνα της χώρας - υπάρχουν υπέροργανωμένα Και πεντακάθαρα παρκα, ποδηλατόδρομοι, ποτάμια και δάση, Οπως , τα οποία χαίρεσαι ν απολαμβάνεις.

back2967

Διάσημο μέλος

Ο back2967 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2.699 μηνύματα.
To σημαντικότερο είναι ότι τα ελληνικά χωριά δεν έχουν υποδομές μικρής πόλης του 21ου αιώνα. Οι δρόμοι είναι γενικά εκτός σχεδίου, ανύπαρκτη σήμανση και φωτισμός. Τα περισσότερα μικρά και ορεινά χωριά έχουν σημάδια εγκατάλειψης ενώ έχουν εικόνα «αποθήκης» για ζωοτροφές. Δεν υπάρχει η εικόνα του θεσμού της αυτοδιοίκησης και σε αυτό μεγάλη ευθύνη έχουν οι κάτοικοι και όλοι μας κατ' επέκταση που αδιαφορούμε για την επαρχία. Δηλαδή, αφήνουμε κάτι στην τύχη του και μετά ανακαλύπτουμε ότι η Ελλάδα δεν παρέχει ευκαιρίες. Γιατί δεν κάνουμε κάτι να το αλλάξουμε;

Στην Αυστρία διαπίστωσα πόσο καλά λειτουργεί η τοπική αυτοδιοίκηση και κοινότητα. Είτε ζει κάποιος στη Βιέννη είτε ζει κάποιος σε ένα χωριό στο Φόραλμπεργκ είναι το ίδιο! Ή σχεδόν το ίδιο. Οι υπηρεσίες είναι προσβάσιμες σε μεγάλες κωμοπόλεις, υπάρχει ένα καλό δίκτυο δρόμων και τρένου που συνδέει όλη τη χώρα παρ' όλο που έχει μεγάλους ορεινούς όγκους στην περιοχή του Σάλτσμπουργκ και Ίνσμπρουκ. Η τοπική αυτοδιοίκηση στην Αυστρία λειτουργεί καλύτερα από τη Γερμανία της οποίας είναι κάπως απαρχαιωμένη και δυσλειτουργική. Η Αυστρία θα έλεγα ότι είναι χώρα-πρότυπο παγκοσμίως στο πως λειτουργεί η έννοια ομοσπονδιακό κράτος ως τοπική αυτοδιοίκηση.
Νομίζω παραβλέπεις την υπερσυγκέντρωση που έχουμε εδώ, σε αντίθεση με όλες αυτές τις χώρες.

Δεν πρέπει να υπάρχει άλλη ευρωπαική χώρα όπου το 50-60% του πληθυσμού να ζει σε δυο περιφέρειες.

Από εκεί και μετά είναι λούπα που δεν μαζεύεται. Κανένας, ιδιώτης ή κράτος, δεν θα επενδύσει εκατομμύρια για υποδομές σε χωριά των 100 μόνιμων κατοίκων, σε πολλές περιπτώσεις και λιγότερων. Όμως αφού δεν υπάρχουν οι υποδομές κανείς δεν θα σκεφτεί να γυρίσει πίσω/όλοι θα θέλουν να φύγουν από αυτά και πάει κύκλος.

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και σε κωμοπόλεις σε μικρότερο βαθμό, αλλά εκεί είναι κυρίως θέμα έλλειψης προοπτικών εργασίας.
Ποιος μπορεί ρεαλιστικά να έχει ένα αξιοπρεπές εισόδημα σε μια πόλη των 5-10 χιλιάδων κατοίκων ή παρακάτω;

Δημόσιοι υπάλληλοι που ο μισθός τους δεν επηρεάζεται από το τι γίνεται στην αγορά, κάποιος που έχει κληρονομήσει γη και μπορεί να κάνει κάτι με αυτό, κάποιος που η οικογένεια του έχει μια οικογενειακή επιχείρηση την οποία μπορεί να αναλάβει, κάποιος που δουλεύει remote οπότε το που βρίσκεται δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο ή κάποιος που είναι εφικτό να ζει στην κωμόπολη και να δουλεύει σε κάποια κοντινή μεγάλη πόλη βέβαια έτσι δεν γλιτώνει τις 1-2 ώρες δρόμο κάθε μέρα. Δηλαδή πολύ μικρό μέρος του πληθυσμού.
Από αυτό εξαιρούνται τα μέρη με τουρισμό, είναι εντελώς άλλη κατάσταση.

Γιατί βλέπω πολύ εύκολα, και εδώ και διάφορους δημοσιογράφους, να λένε πηγαίντε στην επαρχία και να τονίζουν όλα τα καλά αλλά χωρίς να λένε τι θα κάνει ο άλλος στην επαρχία για να ζήσει. Με την υπόθεση πάντα ότι ως επαρχία αναφερόμαστε σε μικρές πόλεις και χωριά όχι πόλεις τύπου Ηράκλειο, Πάτρα, Γιάννενα.
Ακόμα και αν πιάσουμε το κλισέ για τους νέους που δεν πάνε σε χειρωνακτικά επαγγέλματα, πόσους ηλεκτρολόγους και υδραυλικούς χρειάζεται μια μη τουριστική κωμόπολη των 5.000 κατοίκων και τα γύρω χωριά.

Αν θέλουμε αποκέντρωση πρέπει πρώτα να δημιουργηθούν δουλειές και μετά θα έρθουν και τα υπόλοιπα. Το οποίο δεν είναι και τόσο δύσκολο να γίνει...Το κράτος μπορεί να δώσει κίνητρα σε επιχειρήσεις να προσλαμβάνουν κόσμο σε κάποιες περιοχές που θα επιλεγούν και επίσης μπορεί να μεταφέρει την έδρα κάποιων μεγάλων δημόσιων υπηρεσιών εκτός Αττικής. Αν γίνει έτσι η αρχή μετά θα γίνουν και τα υπόλοιπα.

Αλλά η τωρινή κατάσταση βολεύει πάρα πολλούς, για διάφορους λόγους, οπότε στην πραγματικότητα η πλειοψηφία δεν θέλει να αλλάξει αυτό.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια