finesse
Πολύ δραστήριο μέλος
Η finesse αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 826 μηνύματα.

19-10-24

22:19
Εριφύλη, όχι, δεν είναι όλοι τυχεροί να έχουν καλούς γονείς. Δεν έχουν όλοι καλά βιώματα από αυτούς. Κάποιοι δεν θα έπρεπε καν να γίνονται γονείς. Μη βάζεις τον εαυτό σου σε θέση να νιώσεις τύψεις κτλ. Ευθύνη έχει πρώτα ο γονιός και μετά το παιδί του. Φρόντισε μόνο τον εαυτό σου, και αυτό θα γίνει με το να φύγεις γρηγορότερα από εκεί μέσα.
ilias90
Περιβόητο μέλος
Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 4.537 μηνύματα.

19-10-24

nearos
Επιφανές μέλος
Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και επαγγέλλεται Χημικός. Έχει γράψει 9.533 μηνύματα.

19-10-24

Πάντως, ο πατέρας μου αν και φανατικός κομμουνιστής, είναι άνθρωπος με αξίες. Γνωρίζω τι ΖΩΑ είναι μερικοί του χώρου, αλλά είναι πραγματικά αγαθός, άνθρωπος με άλφα κεφαλαίο στην χείριστη περίπτωση. Μου έμαθε οτι το Α και το Ω είναι η ατομική και προσωπική ελευθερία, και μου έμαθε το "Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια" με τον δικό του τρόπο (Αγνό πατριωτισμό, ηθικές αξίες, θυσία για την οικογένεια).Θεωρώ ότι η ΝΔ ήταν ανέκαθεν προδότες του πατριωτικού χώρου, νεαρέ μου...
Τον ΕΔΕΣ δεν τον συμπεριλαμβάνω σε αυτά, προφανώς. Μην μπερδεύουμε τη λούτσα με την να μην πω τι...
Θυμάμαι χαρακτηριστικά που πέρναγα την "ριζοσπαστική" φάση μου που μισούσα οτιδήποτε είδος θρησκείας υπήρξε. 3 πράγματα με ανάγκασε να κάνω στο σχολείο
α) να διαβάζω ιστορία
β) να διαβάζω θρησκευτικά (και είτε να την μπαίνω στον καθηγητή είτε όχι, τουλάχιστον να μορφωθώ)
γ) και την προπαίδεια (και μου έλεγε σε τυχαίες φάσεις 2 επι 2, 7 επι 8, 6 επι 8). Αυτά ήξερε μονάχα, δεν έβγαλε το λύκειο.
Μόνο αυτά ήξερε, και με έπλασε όπως είμαι τώρα. Δε μου απαγόρεψε ποτέ να διαβάζω, αντιθέτως με παρότρυνε να διαβάζω βιβλία, άρθρα, θέσεις άλλων κομμάτων, θρησκειών, χωρών για να διευρύνω τους ορίζοντές μου και στη χειρότερη να "μάθω τον εχθρό μου"
Όταν τα βίωνα αυτά τα έλεγα σαχλά και άχρηστα, τώρα εκ των υστέρων ονειροπολώντας στις 10 το βράδυ με το βιβλίο φυσικής παραμάσχαλα και το τετράδιο στο μπούτι αναγνωρίζω το θαυμάσιο έργο που έκανε αυτός ο άντρας. Αν δύο άνθρωποι αξίζουν μόνο να είναι στον παράδεισο, σίγουρα είναι ο παππούς μου και ο πατέρας μου, και ας μην είμαι εγώ εκεί.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
το τραγουδάω με την μάνα μου αυτό, εγώ στην κιθάρα αυτή φωνή

Εριφύλη
Περιβόητο μέλος
Η Εριφύλη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 5.991 μηνύματα.

19-10-24

22:20
Αυτό προσπαθώ να κάνω τώρα.. περιμένω να αποφοιτήσω και από την σχολή το καλοκαίρι.Εριφύλη, όχι, δεν είναι όλοι τυχεροί να έχουν καλούς γονείς. Δεν έχουν όλοι καλά βιώματα από αυτούς. Κάποιοι δεν θα έπρεπε καν να γίνονται γονείς. Μη βάζεις τον εαυτό σου σε θέση να νιώσεις τύψεις κτλ. Ευθύνη έχει πρώτα ο γονιός και μετά το παιδί του. Φρόντισε μόνο τον εαυτό σου, και αυτό θα γίνει με το να φύγεις γρηγορότερα από εκεί μέσα.
Ούτε 1€ δεν θέλω από δαύτους από κει και πέρα.
finesse
Πολύ δραστήριο μέλος
Η finesse αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 826 μηνύματα.

19-10-24

22:21
Αυτό προσπαθώ να κάνω τώρα.. περιμένω να αποφοιτήσω και από την σχολή το καλοκαίρι.
Μπράβο, κορίτσι μου. Και, αν και είμαι μακριά, αν μπορώ να βοηθήσω σε κάτι, είμαι εδώ.
Ελπίζω να έχεις κοντά σου άτομα και να μη το περνάς μόνη σου.
Valder
Τιμώμενο Μέλος
Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.196 μηνύματα.

19-10-24

22:26
Αμα θες να σε φιλοξενήσω και πριν το καλοκαίρι, μίλα.Αυτό προσπαθώ να κάνω τώρα.. περιμένω να αποφοιτήσω και από την σχολή το καλοκαίρι.
Και πέρα από το χαβαλέ, αν νιωσεις οτι πνίγεσαι, το εννοώ. Θα σε βάλω στο σαλόνι στον διπλο καναπέ, δεν υπαινίσσομαι μαλακιες (οχι πάντα έστω, όταν ειναι θα το ξέρεις).
Αμα ειναι τοσο χοντρή η κατάσταση, είμαστε κοντά, να μιλάς.
ilias90
Περιβόητο μέλος
Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 4.537 μηνύματα.

19-10-24

22:31
Μπράβο για τον πατέρα σου που σου έδωσε το ελεύθερο της επιλογής...Πάντως, ο πατέρας μου αν και φανατικός κομμουνιστής, είναι άνθρωπος με αξίες. Γνωρίζω τι ΖΩΑ είναι μερικοί του χώρου, αλλά είναι πραγματικά αγαθός, άνθρωπος με άλφα κεφαλαίο στην χείριστη περίπτωση. Μου έμαθε οτι το Α και το Ω είναι η ατομική και προσωπική ελευθερία, και μου έμαθε το "Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια" με τον δικό του τρόπο (Αγνό πατριωτισμό, ηθικές αξίες, θυσία για την οικογένεια).
Θυμάμαι χαρακτηριστικά που πέρναγα την "ριζοσπαστική" φάση μου που μισούσα οτιδήποτε είδος θρησκείας υπήρξε. 3 πράγματα με ανάγκασε να κάνω στο σχολείο
α) να διαβάζω ιστορία
β) να διαβάζω θρησκευτικά (και είτε να την μπαίνω στον καθηγητή είτε όχι, τουλάχιστον να μορφωθώ)
γ) και την προπαίδεια (και μου έλεγε σε τυχαίες φάσεις 2 επι 2, 7 επι 8, 6 επι 8). Αυτά ήξερε μονάχα, δεν έβγαλε το λύκειο.
Μόνο αυτά ήξερε, και με έπλασε όπως είμαι τώρα. Δε μου απαγόρεψε ποτέ να διαβάζω, αντιθέτως με παρότρυνε να διαβάζω βιβλία, άρθρα, θέσεις άλλων κομμάτων, θρησκειών, χωρών για να διευρύνω τους ορίζοντές μου και στη χειρότερη να "μάθω τον εχθρό μου"
Όταν τα βίωνα αυτά τα έλεγα σαχλά και άχρηστα, τώρα εκ των υστέρων ονειροπολώντας στις 10 το βράδυ με το βιβλίο φυσικής παραμάσχαλα και το τετράδιο στο μπούτι αναγνωρίζω το θαυμάσιο έργο που έκανε αυτός ο άντρας. Αν δύο άνθρωποι αξίζουν μόνο να είναι στον παράδεισο, σίγουρα είναι ο παππούς μου και ο πατέρας μου, και ας μην είμαι εγώ εκεί.
το τραγουδάω με την μάνα μου αυτό, εγώ στην κιθάρα αυτή φωνή![]()
Λοιπόν, ιστοριούλα οικογενειακή/πολιτική:
Ο προπάππους μου ο κομμουσιστής, ήταν ο κλασσικός πατριάρχης. Ό,τι έλεγε ήταν νόμος, ακόμα και οι πενηντάρηδες γιοι του έπρεπε να τον ακούν... Παραμονές του 1981, πριν βγει πρώτη φορά το ΠΑ.ΣΟ.Κ, μαζεύτηκαν τα επτά παιδιά του να του ανακοινώσουν με φόβο ότι θέλουν να ψηφίσουν ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Η απάντησή του: «άντε ψηφίστε κι αυτόν τον παλιόπστα να δούμε τι θα καταλάβετε»

Και μιλάμε όχι για απλό κομμούνι που έκανε εξορία, αλλά για άτομο, που με το παρελθόν του, είχε καταφέρει να φιλοξενήσει σπίτι του τον Μητροπολίτη του νομού εν μέσω χούντας! λίγο μετά την επιστροφή του από την εξορία, βέβαια...
Υδροχόος
Περιβόητο μέλος
Η Χριστίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 6.026 μηνύματα.

19-10-24

22:35
Φαίνεται να είσαι πολύ πληγωμένη και λυπάμαι. Αλήθεια. Νιώθω περίεργα, σαν τα παιδιά νιώθουν έτσι...Αυτό προσπαθώ να κάνω τώρα.. περιμένω να αποφοιτήσω και από την σχολή το καλοκαίρι.
Θα σου ευχηθώ τα καλύτερα, για από εδώ και πέρα. Και ό,τι μπορείς (και όσο γίνεται, γιατί δεν είναι εύκολο και το ξέρω...), να το αφήνεις πίσω. Να το ξεχνάς.
Εριφύλη
Περιβόητο μέλος
Η Εριφύλη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 5.991 μηνύματα.

19-10-24

22:40
Σας ευχαριστώ πολύ, όλους για τα όμορφα λόγια..
Ελπίζω σύντομα να τα καταφέρω

Kate1914
Διακεκριμένο μέλος
Η Kate1914 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 20 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 6.704 μηνύματα.

19-10-24

22:44
Να σε προσέχεις Εριφυλάκι. Σε κανέναν δεν αξίζει να αισθάνεται έτσι, ειδικά αν αυτά τα συναισθήματα προέρχονται από τους γονείς του.Σας ευχαριστώ πολύ, όλους για τα όμορφα λόγια..
Εύχομαι μέσα απ' την καρδιά μου να τα καταφέρεις. Πραγματικά. Και να μην το αφήσεις όλο αυτό να σε "φάει".
Μήτσος10
Διάσημο μέλος
Ο Μήτσος10 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 16 ετών και επαγγέλλεται Μαθητής/τρια. Έχει γράψει 2.608 μηνύματα.

19-10-24

22:46
Η αλήθεια είναι ότι όσο Κ αν μου σπάνε τα νευρα μερικές φορές, όσο Κ αν πιστεύω ότι ώρες ώρες δεν επικοινωνούμε η ότι βρισκόμαστε σε άλλους "κόσμους", δε θα τους άλλαζα με τίποτα, γιατι ότι κάνουν το κάνουν για το καλό μου
@Εριφύλη δε μπορώ να διανοηθω τι μπορεί να κάνει ένας γονιός στο παιδί του για να "αναγκάσει" το παιδί του να νιώθει έτσι, αλλά ότι και να είναι σου εύχομαι να το ξεπεράσεις και να έχεις δίπλα σου μόνο ανθρώπους που σε αγαπάνε.
@Εριφύλη δε μπορώ να διανοηθω τι μπορεί να κάνει ένας γονιός στο παιδί του για να "αναγκάσει" το παιδί του να νιώθει έτσι, αλλά ότι και να είναι σου εύχομαι να το ξεπεράσεις και να έχεις δίπλα σου μόνο ανθρώπους που σε αγαπάνε.
nPb
Επιφανές μέλος
Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.583 μηνύματα.

19-10-24

22:49
Δεν θα πω κάτι παραπάνω..
Αλλά δεν μου άξιζαν αυτοί οι γονείς. Μου άξιζε κάτι καλύτερο. Και τον καλό χαρακτήρα που έχω τον οφείλω στο μεγάλωμα της γιαγιάς μου και όχι σε αυτούς. Αν με μεγάλωναν αυτοί θα έβγαινα ένα κωλοπαίδι.
Εριφυλάκι πρέπει να είσαι δύσκολος τύπος ανθρώπου. Σκέψου και εμείς που απλά σε διαβάζουμε, πολλές φορές βγαίνουμε από τα ρούχα μας.

19-10-24

22:49
Δεν θα διάλεγα άλλους γονείς. Θα άλλαζα όμως, αν μπορούσα, τον τρόπο που μεγάλωσαν και κάποιες επιλογές ζωής που έκαναν.
nPb
Επιφανές μέλος
Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.583 μηνύματα.

19-10-24

22:52
Εριφύλη, όχι, δεν είναι όλοι τυχεροί να έχουν καλούς γονείς. Δεν έχουν όλοι καλά βιώματα από αυτούς. Κάποιοι δεν θα έπρεπε καν να γίνονται γονείς. Μη βάζεις τον εαυτό σου σε θέση να νιώσεις τύψεις κτλ. Ευθύνη έχει πρώτα ο γονιός και μετά το παιδί του. Φρόντισε μόνο τον εαυτό σου, και αυτό θα γίνει με το να φύγεις γρηγορότερα από εκεί μέσα.
Είναι αυτό που λέμε ότι πολλοί γονείς δεν ήταν έτοιμοι να γίνουν γονείς, και απλά έκατσε η στραβή και τσουπ ... βγήκε παιδί. Αρκετοί νομίζω παντρεύονται λόγω μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης. Από μόνο του δεν αρκεί να προκύψει αναγκαστικά μια καλή οικογένεια ως προς το παιδί. Γιατί το παιδί απλά έτυχε. Συν ότι οι ίδιοι γονείς είναι κουκουρούκου γονείς.

19-10-24

Θέλει σκέψη να καταλάβεις ποσο προβληματικό ειναι αυτο που λες όταν η κοπέλα λεει ένα σοβαρό πρόβλημα;Εριφυλάκι πρέπει να είσαι δύσκολος τύπος ανθρώπου. Σκέψου και εμείς που απλά σε διαβάζουμε, πολλές φορές βγαίνουμε από τα ρούχα μας.![]()
Πραγματικά προσπαθω να μην χάνω την ηρεμία μου εδω μέσα αλλα ειναι ορισμένα 2-3 άτομα που μου το κάνουν αδύνατο.
Skiyo
Διάσημο μέλος
Ο George αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2.603 μηνύματα.

19-10-24

Την μεγαλύτερη πατάτα την κατάλληλη στιγμή βρήκες να πετάξεις....Εριφυλάκι πρέπει να είσαι δύσκολος τύπος ανθρώπου. Σκέψου και εμείς που απλά σε διαβάζουμε, πολλές φορές βγαίνουμε από τα ρούχα μας.![]()

19-10-24

22:53
Σε άλλο φόρουμ μπαίνω εγώ;Σκέψου και εμείς που απλά σε διαβάζουμε, πολλές φορές βγαίνουμε από τα ρούχα μας.![]()

Δεν έχω αυτή την εντύπωση.
Υδροχόος
Περιβόητο μέλος
Η Χριστίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 6.026 μηνύματα.

19-10-24

22:54
Το έχω ξαναπεί και το πιστεύω. Κάποια στιγμή πρέπει να γυρίσουμε το χρόνο "πίσω" και να μάθουμε τί πρέπει να λέμε, πώς και πότε...Εριφυλάκι πρέπει να είσαι δύσκολος τύπος ανθρώπου. Σκέψου και εμείς που απλά σε διαβάζουμε, πολλές φορές βγαίνουμε από τα ρούχα μας.![]()
Σημαντικό "μάθημα". Που κάποιοι/ες δεν το πήραμε...
glayki
Περιβόητο μέλος
Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 6.451 μηνύματα.

19-10-24

22:59
Τέτοια ερωτήματα δεν έχουν και πολυ νόημα, καθώς αν αποκηρύξει κανείς το γεγονός πως γεννήθηκε από αυτούς τους γονείς και διαλέξει κάτι άλλο, σίγουρα δε θα είναι ο ίδιος άνθρωπος . Διαμορφωνομαστε από τις επιλογές που μας έλαχαν ή αυτές που κάναμε μόνοι μας.
Ωστόσο ένας γονιός μπορεί να είναι διαλυτικός της ψυχολογίας του παιδιού του ... Δεν θέλει και πολυ : παραμέληση ψυχική,συναισθηματική και υλική , αδιαφορία χειριστού είδους , υποτίμηση, υποβιβασμός του παιδιού σε απλό γνωστό που έτυχε στο διάβα σου και αλλά τέτοια "ωραία ".
Προσωπικά μην έχοντας γονείς τα τελευταία 25 χρόνια, υποθέτω πως ήταν πια . Η μνήμη εξασθενεί, η αγαπητικη ανάμνηση μόνο παρέμεινε και κάτι λίγες φωτογραφίες.
Ωστόσο ένας γονιός μπορεί να είναι διαλυτικός της ψυχολογίας του παιδιού του ... Δεν θέλει και πολυ : παραμέληση ψυχική,συναισθηματική και υλική , αδιαφορία χειριστού είδους , υποτίμηση, υποβιβασμός του παιδιού σε απλό γνωστό που έτυχε στο διάβα σου και αλλά τέτοια "ωραία ".
Προσωπικά μην έχοντας γονείς τα τελευταία 25 χρόνια, υποθέτω πως ήταν πια . Η μνήμη εξασθενεί, η αγαπητικη ανάμνηση μόνο παρέμεινε και κάτι λίγες φωτογραφίες.
Εριφύλη
Περιβόητο μέλος

19-10-24

23:00
Όταν θα ξυπνάς από τις φωνές τους, όταν οριακά θα σου σπάνε το κεφάλι, όταν η μάνα σου είναι μια ψυχασθενής που το μόνο που την ενδιαφέρει είναι ο εαυτός της, έλα να μου το ξανά πεις αυτό.Εριφυλάκι πρέπει να είσαι δύσκολος τύπος ανθρώπου. Σκέψου και εμείς που απλά σε διαβάζουμε, πολλές φορές βγαίνουμε από τα ρούχα μας.![]()
Γιατί εγώ με αυτά μεγάλωσα.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 131 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- camil
- ROM32
- Paragontas7000
- johnsala
- thenutritionist
- chester20080
- American Economist
- Luludaki
- Memetchi
- Scandal
- Joji
- iew
- rafaela11
- Kate1914
- Reader
- charmander
- Natsuko
- rseven
- Libertus
- pinkheart
- Εριφύλη
- Wonderkid
- Giorgkalo
- taketrance
- GeorgePap2003
- Advocatus diaboli
- Μήτσος10
- phleidhs
- Fernando_A
- jellojina
- touvlo
- AggelikiGr
- Hased Babis
- Ilma
- A350
- physicscrazy
- Sosstoss
- Debugging_Demon
- giannhs2001
- Unboxholics
- fockos
- User2350
- art_of_poetry
- Roulaki
- Έμμα
- Ωρορα
- tsiobieman
- Meow
- J.Cameron
- Εχέμυθη
- tslef8
- Athens2002
- Viedo
- ggl
- orchidea
- gwgw_5
- Κλημεντίνη
- uni77
- den antexw allh apotyxia
- DimitraA.
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.