Θεσσαλονίκη: Ερωτήματα μετά τον θάνατο εκπαιδευτικού από εγκεφαλικό - Καταγγελία για bullying από μαθητές

Απο οποιους εχουν συμφέρον απο κατι τέτοιο και αρκετή δύναμη για να το πραγματοποιήσουν.

Ποιοι ειναι αυτοί δεν έχουν όνομα ; τα χετε κάνει σαλάτα παιδιά. Θεωρίες συνομωσίας.... ηττοπάθεια.... άγνοια της νομοθεσίας.... ψυχολογικά θέματα... οποιος εχει ψυχολογικά εκπαιδευτικος να πάει σε εναν ψυχολόγο να τα λύσει. Δε χρειαζεται να γινεται σάκος του μπόξ.

Τέλοςπαντων. Όποιος δε θέλει να βρεθεί κατηγορούμενος θα πρέπει όταν αντιλαμβάνεται έγκλημα να ειδοποιεί τις αρμόδιες Αρχές. Και επειδη απο οσο καταλαβα χθές έχουμε γεμισει απο μαλάκες γονείς... τα απολυτως απαραίτητα - ενημερώσεις κτλ όχι πολλα πολλά μαζί τους εκτός κ αν κάποιοι έχουν αντίληψη και ήθος.

Δε τα ξέρω αυτα που λές.... ότι προβλέπεται θα γίνεται. Και αμα κάποιοι δημιουργούν μεγάλα προβλήματα θα ενημερώνονται οι Αρμόδιες Αρχές. Τελεια κ παύλα.

Και αμα κάποιος γονέας τσινήσει να πάει να κουρευτει κ να κάνει αναφορά αμα θεωρεί οτι το παιδί του θίγεται.
Κουμάντο θα κάνουν στις δουλειές τους.... οχι σε δουλειές άλλων.

Τα παιδια παραδειγματίζονται. Πρώτα οι γονεις αρχιζουν το μπουλινγκ. Αν δεν τους κάτσει το καθε τι που τους κατεβαίνει, πανε κι επιστρατευουν το συλλογο. Ο συλλογος μετά παει και τα σπάει στη διεύθυνση εκπαίδευσης,και τους παρενοχλουν. Κι όσο ολο αυτό το μπουλινγκ συνεχίζεται ,
Ο σύλλογος ναι, είναι η φωνή των γονέων, αλλά υπάρχει αντίστοιχο καταστατικό και απαρτίζεται από άτομα που έχουν πλήρη επίγνωση της κατάστασης και δεν είναι κατευθυνόμενα από οποιονδήποτε δυσλειτουργικό γονέα.
Στα χρόνια που ήμουν γραμματέας του συλλόγου μας υπήρχε γονέας δικηγόρος και γενικά,όλοι όσοι συμμετείχαμε είχαμε παρεμφερείς επαγγελματικές ιδιότητες που αφορούν το πλαίσιο του παιδιού.
Είχαμε πατερα ο οποίος ήταν στον κατασκευαστικό κλάδο και ανέλαβε να τρέξει το κομμάτι του κτιρίου που έπεφταν οι σοβάδες και οι καθηγητές όταν το επικοινωνούσαμε έλεγαν σιγα μην ασχοληθώ είναι θέμα του δήμου ...

Έπειτα, ο σύλλογος πρώτα έρχεται σε συνεννόηση με τον διευθυντή και από τη στιγμή που δεν υπάρχει αντίστοιχη συνεργασία απευθύνεται στην πρωτοβάθμια ή δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ανάλογα.

Μην μπερδεύεσαι, τα όρια του συλλόγου είναι ξεκάθαρα. Από εκεί και πέρα επεμβαίνει ο νόμος και το θεσμικό πλαίσιο.
Πολλοί καθηγητές γιατί δεν θέλουν τους συλλόγους;
Γιατί θα βρεθούν μπλεγμένοι με το νόμο.
Αυτο δεν τον απασχολεί τον σύλλογο ,μέριμνα του ειναι το παιδί !

Τα εχουμε κανει σαλάτα επειδή δεν κατονομάζουμε τα κακώς κείμενα; Πλακα κανεις σίγουρα ή δεν ξέρεις που ζεις.

Τα έχεις κάνει σαλάτα διοτι αν κληθείς απο τον εισαγγελέα και ερωτηθείς για ποιό λογο δεν ανέφερες ολα αυτα ώς οφειλες η απάντηση θα ήταν αυτη που έγραψες ; Για άγνωστα μη κατανομασθέντα κέντρα που έχουν πλάγιους και σκοτεινούς σκοπούς; αυτη την απάντηση θα έδινες στον εισαγγελέα σοβαρά ;

Εγω μια χαρά ξέρω που ζώ για αυτο όταν έπρεπε έκανα τις αναφορές που έπρεπε και το θέμα οδηγηήθηκε στην Δικαιοσύνη. Στη τελικη δεν με απασχολούν τα προβλήματα σας σαν καθηγητές ή γονείς ή οτιδηποτε άλλο εμπλέκεται σε αυτη την κατάσταση.

Ειδικα δε με ενδιαφέρει οταν δε θέλετε να διαβάσατε και να πράξετε τα προβλεπόμενα και διαβαζουμε ιδεες περι ανεμων και υδάτων. Αμα θέλει ο ένας.... αν γουστάρει ο αλλος.... τι νομίζει ο τρίτος τι πιστευει ο τέταρτος... τι μας ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ; Υπάρχουν ή δεν υπάρχουν προβλεπόμενες διαδικασίες ; υπάρχουν... ΤΙΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΤΕΛΟΣ. Δεν πάμε με τα νομίσματα του καθενός εδω.

Εισαι σε μια θέση έχεις ενα ΚΑΘΗΚΟΝ τέλος. Αν δεν το αναγνωρίζεις τοτε τελείς παράλειψη και ανα πάσα στιγμή μπορεις να βρεθείς κατηγορούμενος.

Τα αλλα που μου λές κρατησε τα για καμια εκπομπή θεωριας συνομοσιων.

Ευτυχως που δεν ειμαι Διευθυντης σε σχολείο.... θα με είχαν ακούσει μέχρι το Υπουργείο με αυτα που μαθαίνω.

Μην μπερδεύεσαι, τα όρια του συλλόγου είναι ξεκάθαρα. Από εκεί και πέρα επεμβαίνει ο νόμος και το θεσμικό πλαίσιο.
Τιποτα απο τα δυο δεν ισχύει ακριβώς επειδή το θεσμικό πλαίσιο ειναι το να συμβαίνει αυτοι ακριβώς που βλεπεις να συμβαίνει. Δεν ειναι τυχαίο το εγκλημα.

Κατάλαβα.

Όταν η ασυναρτησία παίρνει σάρκα και οστά ένας νέος Buggs γεννιέται.

Αρες μάρες κουκουνάρες.

Τιποτα απο τα δυο δεν ισχύει ακριβώς επειδή το θεσμικό πλαίσιο ειναι το να συμβαίνει αυτοι ακριβώς που βλεπεις να συμβαίνει. Δεν ειναι τυχαίο το εγκλημα.
Κοίταξε, μέχρι αύριο θα είμαστε εδώ να σου φέρνω γεγονότα και να μου τα αναιρείς, μη θέλοντας να καταλάβεις τι γίνεται σε αυτές τις διαδικασίες και το αντιλαμβάνομαι εφόσον δεν αναγνωρίζεις τον πυρήνα της δυσλειτουργίας .
Εσυ οπως αρκετοί μένεις στο αποτέλεσμα και στο εύκολο θυμα !

Όπου δεν ακολουθείται ο νόμος ή δεν υπάρχει εποπτεία στο δημόσιο (στα σχολεία αυτό κάνουν οι σύλλογοι, όχι όλοι), στο τέλος μπλέκουν.
Ο καθηγητής που ακολουθεί τους νόμους και το πρωτόκολλο δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Ίσαίσα, θα θέλει τη συνεργασία του συλλόγου, γιατί ουσιαστικά τον προστατεύει από το να βρεθεί στα καλά καθούμενα μπλεγμένος.
Οι βολεψάκηδες και οι "ωχ αδελφέ μου", να πάει δύο ώρα να σχολάσω και ας πέσει και το κτίριο¨ ας καθίσουν να λογοδοτήσουν στην δικαιοσύνη. Δεν είμαστε εμείς αυτοί που θα τους κρίνουμε! Σιγα μην ασχοληθείς με τον καθένα δημόσιο υπάλληλο .

Κοίταξε, μέχρι αύριο θα είμαστε εδώ να σου φέρνω γεγονότα και να μου τα αναιρείς, μη θέλοντας να καταλάβεις τι γίνεται σε αυτές τις διαδικασίες και το αντιλαμβάνομαι εφόσον δεν αναγνωρίζεις τον πυρήνα της δυσλειτουργίας .
Εσυ οπως αρκετοί μένεις στο αποτέλεσμα και στο εύκολο θυμα !

Όπου δεν ακολουθείται ο νόμος ή δεν υπάρχει εποπτεία στο δημόσιο (στα σχολεία αυτό κάνουν οι σύλλογοι, όχι όλοι), στο τέλος μπλέκουν.
Ο καθηγητής που ακολουθεί τους νόμους και το πρωτόκολλο δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Ίσαίσα, θα θέλει τη συνεργασία του συλλόγου, γιατί ουσιαστικά τον προστατεύει από το να βρεθεί στα καλά καθούμενα μπλεγμένος.
Οι βολεψάκηδες και οι "ωχ αδελφέ μου", να πάει δύο ώρα να σχολάσω και ας πέσει και το κτίριο¨ ας καθίσουν να λογοδοτήσουν στην δικαιοσύνη. Δεν είμαστε εμείς αυτοί που θα τους κρίνουμε! Σιγα μην ασχοληθείς με τον καθένα δημόσιο υπάλληλο .

Ακριβώς.

όπως τα γράφεις.

Οτι λέει ο ΝΟΜΟΣ τέλος. Δεν εχουμε να συζητήσουμε τίποτε άλλο... δεν εχω καμια διάθεση να εμπλακώ σε συζητησεις περι νομισμάτων του καθενός.... με νομισματα ασχολουνται οι Τράπεζες... τα δε ξέρω και νομιζω και κάπου μου ειπανε και κάτι άκουσα.... εκτος σχολείου.

Αν κάποιος πάλι θεωρει οτι για τη δουλεια που κάνει αμοίβεται λίγο... σε αυτο συμφωνω με τους Καθηγητες... θα έπρεπε να παίρνουν τουλάχιστον 1800 ευρώ το μηνα οσοι εχουν 10-15 χρονια προϋπηρεσιας.

Ας παραιτηθει και ας πάει στην Ιδιωτική εκπαίδευση ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ κ αυτα τα προβλήματα. Μαζί τους σε αυτό.

όπως ακριβως αρχισαν να παραιτούνται σε Λιμενικο και ΠΝ και οι μισθοι ανέβηκαν απο 1800-2500 το μήνα.

Θες σωστο υπάληλλο ανα πασα στιγμη στα τηλεφωνα και να φυγει και και και... θα ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΚΥΡΙΕ.

Και οποιος πληρώνεται κ δεν κάνει επειδη δε θέλει γρηγορες διαδικασιες να παιρνει πόδι. Ολα τα αλλα ειναι συζητησεις για το καφενείο και το ωχ μωρε αδερφάκι μου που λες κ εσυ.

Κοίταξε, μέχρι αύριο θα είμαστε εδώ να σου φέρνω γεγονότα και να μου τα αναιρείς, μη θέλοντας να καταλάβεις τι γίνεται σε αυτές τις διαδικασίες
Εννοια σου και τις ξέρω πολυ καλά αυτές τις διαδικασίες με καθε λεπτομέρεια τους.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Ο καθηγητής που ακολουθεί τους νόμους και το πρωτόκολλο δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.
:clapup::clapup::clapup::clapup::clapup:

Εννοια σου και τις ξέρω πολυ καλά αυτές τις διαδικασίες με καθε λεπτομέρεια τους.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

:clapup::clapup::clapup::clapup::clapup:
Ε τότε τι σκας ,μια χαρά είσαι ,ασε τους αλλους να μπλέκονταν,υο σωτήρα θα κανεις :P

Ε τότε τι σκας ,μια χαρά είσαι ,ασε τους αλλους να μπλέκονταν,υο σωτήρα θα κανεις :P
Εχω δικο μου ατομο στην εκπαιδευση και ξέρω οτι τα πράγματα δεν ειναι καθολου οπως τα λες. Δεν ειναι καθόλου τυχαίο που επαθε εγκεφαλικό και πεθανε η γυναικα. Εύχομαι να βρεθεί κάποιος γερός δικηγόρος που να το δείξει σαν εγκλημα και μαλιστα εκ προμελέτης.

Εχω δικο μου ατομο στην εκπαιδευση και ξέρω οτι τα πράγματα δεν ειναι καθολου οπως τα λες. Δεν ειναι καθόλου τυχαίο που επαθε εγκεφαλικό και πεθανε η γυναικα. Εύχομαι να βρεθεί κάποιος γερός δικηγόρος που να το δείξει σαν εγκλημα και μαλιστα εκ προμελέτης.

Ναι όλα τα περιμένετε μονίμως απο τους άλλους .... ο δικηγορος μαζί με αυτα που λές θα αναδειξει και τις παραλείψεις των προϊσταμένων εκει μέσα... διευθυντων κτλ.

αντε γιατί και αυτο το πονηρο κολπο πρέπει να τελειώνει "Βεβαιως ειμαστε μαζι σας και σας βοηθαμε αλλα Να μη φανουμε κιολας οτι το κινησαμε εμείς".

Λέω πως έπρεπε να είναι!
Το ξέρω ότι δεν είναι και γιατί δεν είναι;
Γιατί υπάρχει όλη αυτή η νοοτροπία του ελληνικού δημοσίου και ειδικότερα στα σχολικά περιβάλλοντα.

Αν διάβαζες τα χθεσινά μου μηνύματα έγραψα ότι αυτή η γυναίκα δεχόταν επιθέσεις από τους ίδιους τους συναδέλφους της όταν έκανε εξωσωματική. Και όταν μιλάμε για σώματα ασφαλείας και σχολικά περιβάλλοντα, δεν ισχύει ότι το ίδιο συμβαίνει σε όλο το υπόλοιπο δημόσιο.

Δεν κάνω ποτέ τσουβαλοποίηση ,παντα μιλάω για καθε θέμα ξεχωριστά .
Εδώ πρώτα φταίνε οι καθηγητές. Έχεις τέτοια περιστατικά στο σχολείο σου και, όχι μόνο δεν καλύπτεις τον κώλο σου, αλλά ενισχύεις το μπούλινγκ και στα παιδιά;
Σε σχολικό πλαίσιο έγινε, όχι στο σπίτι μας. Σε σχολικό πλαίσιο, όταν δεν μπορείς να ελέγξεις την κατάσταση μόνος σου, επικαλείσαι το νόμο.
Σιγά μην πληρώσουν οι γονείς ή τα παιδιά. Οι καθηγητές θα βρεθούν εκτεθειμένοι στο περιβάλλον τους, εκει που διαδραματίζεται η έκθεση του θύματος. Απλη λογική ειναι αυτή !

Ναι όλα τα περιμένετε μονίμως απο τους άλλους .... ο δικηγορος μαζί με αυτα που λές θα αναδειξει και τις παραλείψεις των προϊσταμένων εκει μέσα... διευθυντων κτλ.
μα φυσικά θα δειξει και αυτό. Μακαρι.

αντε γιατί και αυτο το πονηρο κολπο πρέπει να τελειώνει "Βεβαιως ειμαστε μαζι σας και σας βοηθαμε αλλα Να μη φανουμε κιολας οτι το κινησαμε εμείς".
εσυ τωρα γιατι πηρες αναποδες ;
δεν μιλαει για εσενα :P

εσυ τωρα γιατι πηρες αναποδες ;
δεν μιλαει για εσενα :P

Εχω νευριασει πάρα πολυ απο χθες με ολα αυτα που εχω ακουσει οτι γινονται στα σχολεια... μιλάμε ετσι και ημουν Διευθυντης ΠΩΠΩ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑ ΑΠΟΓΕΙΩΣΕΙ.

Εδω βαλανε παιδί σημερα να πιει νερό απο καζανάκι τουαλέτας....

Σε σχολικό πλαίσιο έγινε, όχι στο σπίτι μας. Σε σχολικό πλαίσιο, όταν δεν μπορείς να ελέγξεις την κατάσταση μόνος σου, επικαλείσαι το νόμο.
Ο Νομος δεν καλυπτει τους εκπαιδευτικους. Το ξερεις οτι για το ίδιο ζητημα, ο γονεας εχει δικαιωμα, με το νομο, να μιλήσει στον καθηγητή οσες φορές θέλει; Και ο εκπαιδευτικος πρεπει να καθεται να τον ακούει; Αδιακριτως αν το αιτημα του δεν γινεται;

Εχω νευριασει πάρα πολυ απο χθες με ολα αυτα που εχω ακουσει οτι γινονται στα σχολεια... μιλάμε ετσι και ημουν Διευθυντης ΠΩΠΩ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑ ΑΠΟΓΕΙΩΣΕΙ.
Μάλλον επειδή εχει να κανει και με το δικο σου κομμάτι και το καταλαβαίνω οτι στη δικη σου δουλειά απαγορεύεται να αφήνεις το παραμικρό στο αερα γιατι υπάρχει ο φόβος της έκθεσης .

Αλλα εδώ ειναι άλλο ! :air_kiss:

Back