Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Ζωγράφος και μας γράφει από Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 32.106 μηνύματα.

07-01-25

21:06
Ο πατερας μου νοσηλευεται στον ερυθρο σταυρο μεχρι να πηξει το αιμα και να εγχειρηστει..ναι..το εχουν κοψει εντελως το σιντρομ...και σημερα μαλιστα του εβαλαν και αιμα..σιγα σιγα στην φλεβα..διοτι εχει χασει πολυ...οχι ακριβως μεταγγιση..δεν ξερω τι ειναι δεν το προλαβα να το δω οταν ημουν εκει...με πηρε ο πατερας μου τηλεφωνο και μου το ειπε...αυτο λεει οτι το βαζουν αιμα στον ορο και πεφτει πολυ αργα...παντως αιμα του δινουν.Ε ρε φίλε, κρίμα οι άνθρωποι...
Φαντάζομαι πως έχει λάβει εντολές απο το αιματολογικό να μειώσει τη δόση ελεγχόμενα των αντιπηκτικών ουτως ώστε να κατεβεί ο χρόνος προθρομβίνης. Είναι δύσκολο το πράγμα με τη μεταλλική βαλβίδα, ούτε οδοντίατρο δε μπορείς να πας.
Πραγματικάμ καλή δύναμη, καλή δύναμη σε εσένα, στον πατέρα σου, στη μητέρα σου. Καλό κουράγιο και εύχομαι όλα να πάνε προς όφελός σας.
Σε ευχαριστω πολυ νεαρε μου.ισως τωρα(και το λεω παρα πολυ καλοπροαιρετα) καταλαβαινεις γιατι σου τα εψελνα στο θεμα οταν ελεγες για την ζωη κλπ,που ειαι απογοητευμενος και ετσι. ΑΡΠΑΞΕ ΤΗΝ ΤΗΝ ΡΗΜΑΔΑ ΤΗΝ ΖΩΗ και μην σ ενοιαζει τιποτα..αλλα παρεξηγηθηκα..τεσπα.
Να εισαι καλα και σε ευχαριστω!
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Το ιδιο εκανα και εγω χτες.Εκλαιγα και ελεγα θεε μου..παρτην σε παρακαλω να μην υποφερει αλλο.Σε καταλαβαίνω απόλυτα. Είχα φτάσει στο σημείο να ξενυχτάω δίπλα της (στο σπίτι ή στο νοσοκομείο...) και να προσεύχομαι στο Θεό να "την πάρει"...
Κι εδώ να πω το εξής...Για να δεις διαφορά στους ανθρώπους...Κάτι που κι εδώ βλέπουμε...Η αδερφή μου (από την ίδια κοιλιά βγήκαμε...), παρακαλούσε για ένα θαύμα...Εγώ παρακαλούσα "να φύγει"...Δεν μπορούσα να διανοηθώ να την έχουμε εγωιστικά κοντά μας μόνο ν' αναπνέει και να λιώνει μέρα με τη μέρα...
Οσο για την διδυμη αδελφη μου...ΔΕΝ ΥΠΑΧΡΕΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ.Απο το καλοκαιρι που ειχαν προκυψει τα προβληματα ελεγε.,εγω δεν παω να δω την μανα μας...ηταν κακια..καλα να παθει...και δεν μπορω να την δω..θα αγχωθω και δεν θελω.Κια πολλα αλλα που δεν εχω το κουραγιο να τα γραψω.
ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΗ..ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΤΣΑΚΩΘΗΚΑΜΕ
Η ΑΔΕΛΦΗ ΜΟΥ ΜΟΝΟ ΕΝΤΟΛΕς ΕΔΙΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΑΙΖΕ ΚΙΟΥΡΙΑ.Εγω δεν ειμαι υπηρετρια τους... ελεγε.
ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΕΟΛΟΓΟΣ.
Ευχομαι να μην υπαρχει θεος,αυτος που διδασκει στα παιδια..διοτι αν υπαρχει την εβαψε.Εγω και ο πατερας μου τα φορτωθηκαμε ΟΛΑ...τωρα που και ο πατερας μου ειναι νοσοκομειο και θα χρειαστει και φυσιοθεραπειες για αποκατασταση..αν αποκατασταθει ποτε..μεχρι τοτε ειναι ολα επανω μου.
ΑΛΛΑ...ΕΧΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΗΣΥΧΗ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΟΥ.Εγω η αθρησκη...και αυτη η θεολογος.

American Economist
Επιφανές μέλος
Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.835 μηνύματα.

07-01-25

21:20
Πωπω..τραγικο..αρα με καταλαβαινεις απολυτα! Σε ευχαριστω πολυ καλη μου.Το καλο ειναι να φυγει χτες..και το ξερεις πολυ καλα.Δεν εχει κατι αναστρεψιμο.
Στο μεταξυ εχω και αλλα να γραψω..θα τα γραψω στο θεμα με τα νοσοκομεια..ή το ΕΣΥ..διοτι αυτα που ζω στα νοσοκομεια δεν υπαρχουν απλα.Το χειροτερο δε ,ειναι οτι προχτες..το σαββατο δηλαδη..επεσε και ο πατερας μου οταν πηγαινε να δει την μανα μου στο Λαικο...ραγισμα δεξιου χεριου κατω απο τον ωμο και ΚΑΤΑΓΜΑ ΙΣΧΥΟΣ..οτι επαθε και η μανα μου δηλαδη πριν κανα δυο μηνες και κατεπεσε τοσο.Ο πατερας μου βεβαια μια χαρα στεκει στα μυαλα του.Το θεμα ειναι οτι τωρα αυτος ειναι στον ερυθρο σταυρο..και ακομα δεν μπορει να εγχειρηστει διοτι λογω βαλβιδας μεταλλικης που εχει στην καρδια και επαιρνε αντιπηκτικα.,πρεπει το αιμα του να πηξει λγο για να εγχειριστει αλλιως θα πεθανει απο αιμοραγια,Ηδη εχει χασει πολυ αιμα και επειδη του ανοιγε η μυτη και απο την πτωση,,δεν πηζει το αιμα του με τιποτα.
Οποτε τρεχω απο προπαραμονη πρωτοχρονιας απο το λαικο στον ερυθρο σταυρο και στι σπιτι ζωγραφου να ταισω και τον γατο,να του βαλω νερο κλπ...να κανω τις υποχρεωσεις του πατερα μου..και παλι πισω λουτρακι..διοτι δεν μπορω να μεινω στι σπιτι στην αθηνα ψυχολογικα.Κια αυριο ξεκιναμε σχολειο..αλλα για τα νοσοκομεια και τα χαλια θα γραψω απο αυριο σε αναλογο θεμα.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΣΥ ΛΕΜΕ.ΠΕΘΑΝΕ.
Όσο αφορά το ΕΣΥ που λες, είναι ο λόγος που έχουμε ιδιωτική ασφάλιση εδώ και 15 χρόνια. Δεν λέω ότι οι γιατροί στο ΕΣΥ δεν είναι καλοί, ισα ισα το αντίθετο θα έλεγα. Απλά οι υποδομές και οι συνθήκες είναι χάλια.
Το 2017 η γιαγιά μου χρειάστηκε να νοσηλευτει στον Ευαγγελισμό επειδή είχε ένα πρόβλημα στην μέση της. Επί 6 ημέρες που έμεινε μέσα την είχαν σε ράντζο ενώ δεν της άλλαζαν ούτε σεντόνια. Τραγικές καταστάσεις, τα χρήματα των φορολογουμενων πάνε στα σκουπίδια κυριολεκτικά.
Ο πατερας μου νοσηλευεται στον ερυθρο σταυρο μεχρι να πηξει το αιμα και να εγχειρηστει..ναι..το εχουν κοψει εντελως το σιντρομ...και σημερα μαλιστα του εβαλαν και αιμα..σιγα σιγα στην φλεβα..διοτι εχει χασει πολυ...οχι ακριβως μεταγγιση..δεν ξερω τι ειναι δεν το προλαβα να το δω οταν ημουν εκει...με πηρε ο πατερας μου τηλεφωνο και μου το ειπε...αυτο λεει οτι το βαζουν αιμα στον ορο και πεφτει πολυ αργα...παντως αιμα του δινουν.
Σε ευχαριστω πολυ νεαρε μου.ισως τωρα(και το λεω παρα πολυ καλοπροαιρετα) καταλαβαινεις γιατι σου τα εψελνα στο θεμα οταν ελεγες για την ζωη κλπ,που ειαι απογοητευμενος και ετσι. ΑΡΠΑΞΕ ΤΗΝ ΤΗΝ ΡΗΜΑΔΑ ΤΗΝ ΖΩΗ και μην σ ενοιαζει τιποτα..αλλα παρεξηγηθηκα..τεσπα.
Να εισαι καλα και σε ευχαριστω!
Το ιδιο εκανα και εγω χτες.Εκλαιγα και ελεγα θεε μου..παρτην σε παρακαλω να μην υποφερει αλλο.
Οσο για την διδυμη αδελφη μου...ΔΕΝ ΥΠΑΧΡΕΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ.Απο το καλοκαιρι που ειχαν προκυψει τα προβληματα ελεγε.,εγω δεν παω να δω την μανα μας...ηταν κακια..καλα να παθει...και δεν μπορω να την δω..θα αγχωθω και δεν θελω.Κια πολλα αλλα που δεν εχω το κουραγιο να τα γραψω.
ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΗ..ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΤΣΑΚΩΘΗΚΑΜΕ
Η ΑΔΕΛΦΗ ΜΟΥ ΜΟΝΟ ΕΝΤΟΛΕς ΕΔΙΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΑΙΖΕ ΚΙΟΥΡΙΑ.Εγω δεν ειμαι υπηρετρια τους... ελεγε.
ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΕΟΛΟΓΟΣ.
Ευχομαι να μην υπαρχει θεος,αυτος που διδασκει στα παιδια..διοτι αν υπαρχει την εβαψε.Εγω και ο πατερας μου τα φορτωθηκαμε ΟΛΑ...τωρα που και ο πατερας μου ειναι νοσοκομειο και θα χρειαστει και φυσιοθεραπειες για αποκατασταση..αν αποκατασταθει ποτε..μεχρι τοτε ειναι ολα επανω μου.
ΑΛΛΑ...ΕΧΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΗΣΥΧΗ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΟΥ.Εγω η αθρησκη...και αυτη η θεολογος.![]()
Περαστικά εύχομαι στον πατέρα σου.

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Ζωγράφος και μας γράφει από Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 32.106 μηνύματα.

07-01-25

21:29
Για το ΕΣΥ θα τα πουμε αυτα σε αναλογο θεμα...εχω να πω πολλα.Όσο αφορά το ΕΣΥ που λες, είναι ο λόγος που έχουμε ιδιωτική ασφάλιση εδώ και 15 χρόνια. Δεν λέω ότι οι γιατροί στο ΕΣΥ δεν είναι καλοί, ισα ισα το αντίθετο θα έλεγα. Απλά οι υποδομές και οι συνθήκες είναι χάλια.
Το 2017 η γιαγιά μου χρειάστηκε να νοσηλευτει στον Ευαγγελισμό επειδή είχε ένα πρόβλημα στην μέση της. Επί 6 ημέρες που έμεινε μέσα την είχαν σε ράντζο ενώ δεν της άλλαζαν ούτε σεντόνια. Τραγικές καταστάσεις, τα χρήματα των φορολογουμενων πάνε στα σκουπίδια κυριολεκτικά.
Περαστικά εύχομαι στον πατέρα σου.![]()
Valder
Τιμώμενο Μέλος
Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.193 μηνύματα.

07-01-25

21:32
90 στις 100 φορές δεν τα πάμε καλά και θέλω να σε τσιμεντώσω.Καταλαβαινω για ποιον λογο το λες..αλλα σκεψου κατι.Και το λεω εγω που η μανα μου αργοπεθαινει με παραληρητικη διαταραχη..επαθε καταγα ισχιου,χειρουργηθηκε,,κατεπεσε εντελως μετα το χειρουργειο,δεν ακουει σχεδον καθολου και βλεπει λιγο και τωρα νοσηλευεται με βαρια ουρολοιμωξη απο τον καθετηρα. Η γυναικα μιλαμε ειναι ενας σκελετος με πετσα...που μουγκριζει.Ουτε να φαει δεν μπορει.Τις δινουν φαγητο με ενεση σε σωληνακι που παει στο στομαχι.Οταν δεν λενε ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΦΑΓΗΤΟ.
Πως ειναι η κραυγη του μουνκ; Χειροτερα ειναι η μανα μου.
Την ειδα προχτες και επαθα σοκ.
Δεν εχει παρακατω..μετα ειναι ο θανατος.Βασανιζεται ομως οικτρα.Κια μαλιστα πριν καταπεσει τοσο ελεγε θελω ευθανασια,Ομως εχει παραληρητικη διαταραχη..παρολα αυτα δεν τα εχει χασει ,μας αναγνωριζει..απλα για να σου δωσω να καταλαβεις ζει σε εναν εφιαλτη γιατι νομιζει οτι την παρακολουθουν παντου και θελουν να την σκοτωσουν,να την κλεψουν κλπ.Ετσι την εχει χτυπησει η παραληρητικη διαταραχη.
Το θεμα ειναι οτι αυριο μαλλον λεει θα παρει εξιτηριο.Οταν λεμε θα παρει..δεν εννοουμε οτι θα φυγει ποδαρατη.Ουτε καν σε αμαξακι.ΤΟ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ απο το θεραπευτηριο που ηδη την ειχαμε...θα την παρει κλινηρη και θα την παει πισω.
Εναν ανθρωπο που ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΟ..ΔΕΝ ΖΕΙ..ΑΠΛΑ ΑΝΑΠΝΕΕΙ και με δυσκολια κιολλας...μουγκριζει με κατι ορθανοιχτα ματια σε ενα σκελετωμενο προσωπο σαν μουμιας..και σε παρακαλαει να φυγει να λυτρωθει διοτι ΔΕΝ ΖΕΙ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΨΕΙ.,,ΑΡΓΟΠΕΘΑΙΝΕΙ..ουτε να κουνηθει δεν μπορει..εχει παθει και πληγες απο την κατακλειση..αλλα για ποσο θα αντεξει η καρδια κανεις δεν ξερει.
Εχω χασει τον υπνο μου απο οταν την ειδα προχτες.Παρακαλωα να φυγεθι να μην βασανιζεται αλλο.
Κια σε ερωτω.
Συμφωνα με τους ψυχιατρους δενε χει σωας τα φρενας..διοτι πασχει απο παραληρητικη διαταραχη.
ΔΕΝ ΕΧΙΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΛΥΤΡΩΘΕΙ;
Οι ψυχικα ασθενεις δηλαδη πρεπει να βασανιζονται και να πληρωνουν ποιο αμαρτημα;
Οποτε θα διαφωνισω καθετα,οριζοντια και διαγωνια με αυτο το να ΕΧΟΥΝ ΣΩΑΣ ΤΑ ΦΡΕΝΑΣ..τουλαχιστουν για ηλικιωμενους με κατασταση μη αναστρεψιμη και βασανιστικη.Αρκει να το βεβαιωνουν οι γιατροι και ισως να το ζηταει και ο ηλικιωμενος..οταν μπορει..διοτι αν ειναι σε κατασταση ληθαργου..ουτε αυτο θα μπορει.
Για οσους δεν συμφωνουν με την ευθανασια..να κανουν ασκησεις ενσυναισθησης και καμια βολτα απο τα νοσοκομεια να δουν ομορφες εικονες.
Όμως όπως και παλιά, εδω θα σου πω μια κουβέντα.
Εύχομαι να είναι γρήγορο. Όχι γι αυτούς, όπως κανονικά η μέση κοινωνική ευαισθησία θα μου υπαγόρευε. Οτι ειναι να γίνει θα γίνει εξάλλου.
Εύχομαι να είναι γρήγορο, για σένα. Γιατι δεν ξερω πόσο το αξίζεις όλο αυτό να πονάς και να το τραβάς μόνη.
Κι όσο για τις εντολές απο το τηλέφωνο της αδερφής, στα χω ξαναπει παλιά τι πιστευω για τους παρτάκηδες. Το ζόρι δεν πρέπει να το τρωει ποτε μονο ενας κι ο άλλος να κανει ντολτσε βίτα.
Είθε να σου δοθεί ψυχική δύναμη. Ενα κλικ περισσότερη απ οση χρειάζεσαι για να αντέξεις.
Σε τσιμεντωνω αργότερα, άλλη φορά, όταν τελειώσουν όλα αυτά.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

07-01-25

21:34
Εγω βαλ μου ευχομαι να ειναι γρηγορο για την μανα μου..διοτι ποναω επειδη ΑΥΤΗ ΠΟΝΑΕΙ.Αυτο δεν αντεχω.Εύχομαι να είναι γρήγορο, για σένα. Γιατι δεν ξερω πόσο το αξίζεις όλο αυτό να πονάς και να το τραβάς μόνη.
Valder
Τιμώμενο Μέλος
Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.193 μηνύματα.

07-01-25

21:36
Ειθε να ειναι γρήγορο το πέρασμα στην άλλη πλευρά.Εγω βαλ μου ευχομαι να ειναι γρηγορο για την μανα μου..διοτι ποναω επειδη ΑΥΤΗ ΠΟΝΑΕΙ.Αυτο δεν αντεχω.
Δε θα σου μιλήσω για Θεους και ιστορίες, το βλέπεις τα αφηνω απέξω.
Αυτο που πρέπει, αυτό να γίνει.
Από καρδιάς, έχε δύναμη. Εχεις εδω για να επιστρέψεις. Δεν είσαι μόνη, κράτα οσο χρειαστει.
giannhs2001
Επιφανές μέλος
Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 22.021 μηνύματα.

07-01-25

21:39
Περαστικά στον πατέρα σου, να πάνε όλα καλά στο χειρουργείο. Όσο για τη μητέρα σου, μακάρι γρήγορη και ανώδυνη ελευθερία από αυτό το βάσανο.Ο πατερας μου νοσηλευεται στον ερυθρο σταυρο μεχρι να πηξει το αιμα και να εγχειρηστει..ναι..το εχουν κοψει εντελως το σιντρομ...και σημερα μαλιστα του εβαλαν και αιμα..σιγα σιγα στην φλεβα..διοτι εχει χασει πολυ...οχι ακριβως μεταγγιση..δεν ξερω τι ειναι δεν το προλαβα να το δω οταν ημουν εκει...με πηρε ο πατερας μου τηλεφωνο και μου το ειπε...αυτο λεει οτι το βαζουν αιμα στον ορο και πεφτει πολυ αργα...παντως αιμα του δινουν.
Τα μηνύματά σου είναι σπαρακτικά. Εύχομαι καλή δύναμη στον Γολγοθά που περνάς και εμείς όλοι/ες εδώ μαζί σου

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

07-01-25

21:40
Στο μεταξυ ΕΣΥ ξερεις..τι ειχε παιξει το καλοκαιρι,στα εχω πει.Τωρα ειναι 1000 φορες χειροτερα.Ειθε να ειναι γρήγορο το πέρασμα στην άλλη πλευρά.
Δε θα σου μιλήσω για Θεους και ιστορίες, το βλέπεις τα αφηνω απέξω.
Αυτο που πρέπει, αυτό να γίνει.
Από καρδιάς, έχε δύναμη. Εχεις εδω για να επιστρέψεις. Δεν είσαι μόνη, κράτα οσο χρειαστει.
Ειναι σπαρακτικα Γιαννη μου..διοτι ειναι η απολυτη αληθεια..και απλα την περιγραφω,Να εισαι καλα.Τα μηνύματά σου είναι σπαρακτικά
Valder
Τιμώμενο Μέλος

07-01-25

21:42
Θυμαμαι, δεν ήταν όμως η θέση μου να τα πω σε κανέναν τότε.Στο μεταξυ ΕΣΥ ξερεις..τι ειχε παιξει το καλοκαιρι,στα εχω πει.Τωρα ειναι 1000 φορες χειροτερα.
Θέλει μεγαλο κουράγιο που μας ανοιχτηκες και σε συγχαίρω γι αυτό, έχεις το σεβασμό μου. Μπορει να έχουμε διαφορές αλλά δεν σου αξίζει.
Και εξακολουθώ να οργιζομαι που το περνάς μόνη.
Panzerkampfwagen
Διάσημο μέλος
Ο Panzerkampfwagen αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Δικηγόρος. Έχει γράψει 3.207 μηνύματα.

07-01-25

22:15
Από το ίντερνετ δε φαίνεται.Το να ήταν μομφή αυτό πού είπα δε σου πέρασε από το μυαλό, ε ; Κακώς...Για ξαναδές το, βάζοντας και λίγη ειρωνεία στα λόγια μου, και θα βγει άκρη...
Δε μπορείς να αντιληφθείς πως ό,τι απάντηση δίνεις στο ζήτημα της ΙΥΕ αντανακλά ακριβώς τις αντιλήψεις σου για το εύρος και την έκταση του δικαιώματος ενός ανθρώπου να αυτοαπαλλοτριώνεται.Σίγουρα όχι στην περίπτωση ψυχικών νοσημάτων που με κατάλληλη αγωγή μπορούν να έχουν ένα ικανοποιητικό επίπεδο ζωής ,όσο για την περίπτωση ανιατων νοσημάτων να έγκειται υπό προϋποθέσεις και εφόσον έχουν την απαιτούμενη διαύγεια να συναινέσουν , στην ευχέρεια των νοσούντων να την επιλέξουν ως λύση . Επιφυλάσσομαι για τις περιπτώσεις μη αναστρέψιμων καταστάσεων ανθρώπων που ζουν μόνιμα με μηχανική υποστήριξη και δεν έχουν σημάδια νοητικής λειτουργίας και άρα οι συγγενείς αναμένεται να αποφασίσουν τα περι ΙΥΕ. Όταν ο βίος είναι αβίωτος, ίσως αποτελεί θεμιτή λύση.
Άρα,ναι να υπάρχει ως πρόταση/ επιλογή υπό προϋποθέσεις . Όσο και να μιλάμε για την αξία της ανθρώπινης ζωής , δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε το ψυχικό κόστος για τον καθένα που υποφέρει.
Ωστόσο, ότι και να επιλέξει ο καθένας, η ΙΥΕ δεν παύει να αποτελεί είδος αυτοκτονίας. Ας μην παίζουμε με τις έννοιες. Η ουσία είναι μια και αφορά τον εθελούσιο τερματισμό της ζωής με την συναίνεση του νόμου για την απενοχοποίηση της πράξης.
Λες π.χ. ότι πρέπει να ελέγχεται (από ποιόν btw; κράτος

ΑΣ πούμε πως συμφωνώ. ΟΜΩΣ, με τη λογική αυτή θα πρέπει ΕΠΙΣΗΣ να δεχθείς πως πρέπει να ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ως προς το ποιόν της βούλησής του και το αν κάποιος άνθρωπος μπορεί να κάνει άλλα πράγματα όπως:
- Να γίνει πόρνη, ονλιφαντζου, βίζιτα.
- Να κάνει παιδιά.
- Να προβεί σε εγχείρηση αλλαγής φύλου.
- Να δηλώσει πως ταυτίζεται με άλλο σεξουαλικό προσανατολισμό.
Εφόσον θες τον έλεγχο, πρέπει να τον δεχθείς εν όλω και όχι εν μέρει γιατί δε νοείται να διαλέγεις επιλεκτικά όψεις των απόψεών σου που σε επωφελούν και να αγνοείς τα λογικά τους επακόλουθα που δεν σε βολεύουν.
Αναμένω απάντηση.
Υδροχόος
Περιβόητο μέλος
Η Χριστίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 6.026 μηνύματα.

07-01-25

22:24
Δεν έχεις άδικο...Ίσως, όμως, γι' αυτό ακριβώς το λόγο, έπρεπε να κρατήσεις μια "πισινή"...Από το ίντερνετ δε φαίνεται.
Σε κάθε περίπτωση, είμαι υπέρ (αν και αυτό αντίκειται στη θρησκεία μου...). Αρκεί να συντρέχουν πάρα πολύ σοβαροί λόγοι...
glayki
Περιβόητο μέλος
Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 6.447 μηνύματα.

07-01-25

23:15
Με βάση τη λογική σου αν δεχτούμε τον έλεγχο της ικανότητας ενός ατόμου να αποφασίσει για την ΙΥΕ, τότε θα πρέπει να δεχτούμε έλεγχο και σε άλλες επιλογές που εμπίπτουν στην αυτοδιάθεση, όπως η εργασία στη βιομηχανία του σεξ, η αναπαραγωγή, η αλλαγή φύλου, η δήλωση περι σεξουαλικού προσανατολισμού.Από το ίντερνετ δε φαίνεται.
Δε μπορείς να αντιληφθείς πως ό,τι απάντηση δίνεις στο ζήτημα της ΙΥΕ αντανακλά ακριβώς τις αντιλήψεις σου για το εύρος και την έκταση του δικαιώματος ενός ανθρώπου να αυτοαπαλλοτριώνεται.
Λες π.χ. ότι πρέπει να ελέγχεται (από ποιόν btw; κράτοςη ικανότητα και διαύγεια του υποψηφίου προς αυτοκτονία να προβεί στη πράξη του.
ΑΣ πούμε πως συμφωνώ. ΟΜΩΣ, με τη λογική αυτή θα πρέπει ΕΠΙΣΗΣ να δεχθείς πως πρέπει να ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ως προς το ποιόν της βούλησής του και το αν κάποιος άνθρωπος μπορεί να κάνει άλλα πράγματα όπως:
- Να γίνει πόρνη, ονλιφαντζου, βίζιτα.
- Να κάνει παιδιά.
- Να προβεί σε εγχείρηση αλλαγής φύλου.
- Να δηλώσει πως ταυτίζεται με άλλο σεξουαλικό προσανατολισμό.
Εφόσον θες τον έλεγχο, πρέπει να τον δεχθείς εν όλω και όχι εν μέρει γιατί δε νοείται να διαλέγεις επιλεκτικά όψεις των απόψεών σου που σε επωφελούν και να αγνοείς τα λογικά τους επακόλουθα που δεν σε βολεύουν.
Αναμένω απάντηση.
Άρα ,λες πως πρέπει να δεχτούμε να ελεγχομαστε καθολικά και όχι επιλεκτικά για τις επιλογές μας.
Έχω τις εξής ενστάσεις : η ΙΥΕ αφορά μια αμετάκλητη πράξη με τελικό αποτέλεσμα την απώλεια ζωής.Αν κάποιος το υλοποιήσει ,δεν υπάρχει πισωγυρισμα. Άρα, ο έλεγχος της πνευματικής κατάστασης του ατόμου που το επιθυμεί είναι αναγκαίος ( υποθέτω από κάποια ψυχιατρική γνωμάτευση) προκειμένου να διασφαλιστεί πως δεν κατέληξε σε αυτήν την απόφαση σπασμωδικα, από εξαναγκασμό ή υπό πίεση.
Σε ότι άλλο ανέφερες η ζωή συνεχίζεται ,δεν τερματίζεται ,υπάρχουν ψυχολογικές μεν συνέπειες και προωθούν ένα βίο ανέντιμο( πχ σεξεργασία) ,αλλά πάντα υπάρχει η δυνατότητα προσαρμογής ή μετάνοιας στην περίπτωση κακών επιλογών στάσης ζωής και επαναπροσδιορισμου της συνέχειας.
Ως προς την απόκτηση παιδιών.
Εδώ, πράγματι τίθεται ζήτημα ευθύνης, καθώς επηρεάζεται και η ζωή ενός άλλου ανθρώπου (του παιδιού). Ωστόσο, η κοινωνία δεν παρεμβαίνει προληπτικά, εκτός αν υπάρχουν σοβαροί λόγοι (π.χ. αποδεδειγμένη κακοποίηση ή ανικανότητα φροντίδας) και εκ των υστέρων μετά την τεκνοποίηση.
Δεν θεωρώ επομένως πως πρέπει ο έλεγχος να γενικευθεί σε όλες τις πτυχές της ανθρώπινης βούλησης.Η ΙΥΕ αφορά ένα ζήτημα ζωης και θανάτου και το αποτέλεσμα είναι μη αναστρέψιμο εξου και η ανάγκη ελέγχου.
touvlo
Διάσημο μέλος
Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.900 μηνύματα.

08-01-25

10:11
Λυπάμαι πάρα πολύ για όλα αυτά. Μακάρι να έχεις δύναμη, για να τα αντιμετωπίσεις όλα.Καταλαβαινω για ποιον λογο το λες..αλλα σκεψου κατι.Και το λεω εγω που η μανα μου αργοπεθαινει με παραληρητικη διαταραχη..επαθε καταγα ισχιου,χειρουργηθηκε,,κατεπεσε εντελως μετα το χειρουργειο,δεν ακουει σχεδον καθολου και βλεπει λιγο και τωρα νοσηλευεται με βαρια ουρολοιμωξη απο τον καθετηρα. Η γυναικα μιλαμε ειναι ενας σκελετος με πετσα...που μουγκριζει.Ουτε να φαει δεν μπορει.Τις δινουν φαγητο με ενεση σε σωληνακι που παει στο στομαχι.Οταν δεν λενε ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΦΑΓΗΤΟ.
Πως ειναι η κραυγη του μουνκ; Χειροτερα ειναι η μανα μου.
Την ειδα προχτες και επαθα σοκ.
Δεν εχει παρακατω..μετα ειναι ο θανατος.Βασανιζεται ομως οικτρα.Κια μαλιστα πριν καταπεσει τοσο ελεγε θελω ευθανασια,Ομως εχει παραληρητικη διαταραχη..παρολα αυτα δεν τα εχει χασει ,μας αναγνωριζει..απλα για να σου δωσω να καταλαβεις ζει σε εναν εφιαλτη γιατι νομιζει οτι την παρακολουθουν παντου και θελουν να την σκοτωσουν,να την κλεψουν κλπ.Ετσι την εχει χτυπησει η παραληρητικη διαταραχη.
Το θεμα ειναι οτι αυριο μαλλον λεει θα παρει εξιτηριο.Οταν λεμε θα παρει..δεν εννοουμε οτι θα φυγει ποδαρατη.Ουτε καν σε αμαξακι.ΤΟ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ απο το θεραπευτηριο που ηδη την ειχαμε...θα την παρει κλινηρη και θα την παει πισω.
Εναν ανθρωπο που ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΟ..ΔΕΝ ΖΕΙ..ΑΠΛΑ ΑΝΑΠΝΕΕΙ και με δυσκολια κιολλας...μουγκριζει με κατι ορθανοιχτα ματια σε ενα σκελετωμενο προσωπο σαν μουμιας..και σε παρακαλαει να φυγει να λυτρωθει διοτι ΔΕΝ ΖΕΙ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΨΕΙ.,,ΑΡΓΟΠΕΘΑΙΝΕΙ..ουτε να κουνηθει δεν μπορει..εχει παθει και πληγες απο την κατακλειση..αλλα για ποσο θα αντεξει η καρδια κανεις δεν ξερει.
Εχω χασει τον υπνο μου απο οταν την ειδα προχτες.Παρακαλωα να φυγεθι να μην βασανιζεται αλλο.
Κια σε ερωτω.
Συμφωνα με τους ψυχιατρους δενε χει σωας τα φρενας..διοτι πασχει απο παραληρητικη διαταραχη.
ΔΕΝ ΕΧΙΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΛΥΤΡΩΘΕΙ;
Οι ψυχικα ασθενεις δηλαδη πρεπει να βασανιζονται και να πληρωνουν ποιο αμαρτημα;
Οποτε θα διαφωνισω καθετα,οριζοντια και διαγωνια με αυτο το να ΕΧΟΥΝ ΣΩΑΣ ΤΑ ΦΡΕΝΑΣ..τουλαχιστουν για ηλικιωμενους με κατασταση μη αναστρεψιμη και βασανιστικη.Αρκει να το βεβαιωνουν οι γιατροι και ισως να το ζηταει και ο ηλικιωμενος..οταν μπορει..διοτι αν ειναι σε κατασταση ληθαργου..ουτε αυτο θα μπορει.
Για οσους δεν συμφωνουν με την ευθανασια..να κανουν ασκησεις ενσυναισθησης και καμια βολτα απο τα νοσοκομεια να δουν ομορφες εικονες.
Ξ'ερεις παρόμοια κατάσταση με τη μητέρα μου έχω και γω, δηλ έπαθε από πτώση, κάκωση νωτιαίου μυελού και είναι πλέον κατακεκλιμένη με παραπληγία. Το πολύ θετικό είναι, πως έχει το μυαλό της. Βέβαια αυτό είναι και αρνητικό, απ την άποψη, ότι κατανοεί την κατάστασή της και στενοχωριέται πολύ.
Αν θέλεις, γράψε μου είτε σε πμ, είτε εδώ, είτε με κάποιο τρόπο, που να μπορώ να το αναζητήσω στο γκουγκλ, πώς λέγεται το θεραπευτήριο που την έχετε; Οι οίκοι ευγηρίας δε δέχονται πλέον τόσο βαριά περιστατικά.
Πάντως, για να μην ξεφύγω και απ το θέμα, παρά την κατάστασή της, προσέχει όσο μπορεί, έχει αίσθηση κινδύνου και φροντίζει όσο μπορεί την υγεία της, ή δίνει εντολές. Παρακαλά μεν το Θεό, να την πάρει. Όταν όμως πρόκειται να κινδυνέψει, έστω και λίγο, λέει <στοπ. προσοχή>. Της λέω καμιά φορά <βρε μαμά, εσύ να πεθάνεις ήθελες πριν λίγο και τώρα σε στενοχωρεί, μην πέσεις;>.
Δεν ξέρω, ειλικρινά, αν υπήρχε το νομικό πλαίσιο της ευθανασίας και μπορούσα να υπογράψω γιαυτήν, δεδομένου πχ πως η ίδια το είχε ήδη δεχτεί, αν το έκανα. Δηλ, υπάρχουν ώρες, κυρίως το πρωί με τον ήλιο και μόλις πάρει το αντικαταθληπτικό της, που έχει πολύ καλή διάθεση, λέει αστεία κλπ, δηλ δεν είναι όλο το 24ωρο μια φρίκη. Απλά, χρειάζεται 24ωρη φροντίδα, από έμπειρη φροντίστρια, η οποία να κάθεται σούζα, γιατί είναι και λίγο γρινιαρούλα (την αγαπώ πολύ). Πχ διψώ, κρυώνω, πονάω, έχω φαγούρα κλπ, πράματα που 89 χρόνια τα έκανε μόνη, τώρα τα κάνει άλλος.
ΚΟυράγιο κορίτσι μου και για τις δυο μας, μάλλον για τις τεσσερις, συν τις μανάδες μας
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

08-01-25

18:51
Σημερα με πηρε η αποκλειστικη που κοιταζει την μανα μου στο Λαικο,.μου ειπε να παρω μετα τις 3.00 τους γιατρους τηλεφωνο.
Θυμιζω οτι οι γιατροι χτες ,παρολο που εγω την ειχα δει απιστευτα χαλια προχτες..χτες δεν ειχε πυρετο και ειπαν οκ,.,τελειωσε ο κυκλος της αντιβιωσης..ειναι απυρετη(μια μερα) αυριο (δηλαδη σημερα) δινουμε εξιτηριο αν συνεχισει χωρις πυρετο.Για μενα που την ειδα ολο αυτο ηταν εξωπραγματικο.
Ε...με ενημερωσαν οι γιατροι οτι και σημερα ανεβασε ΠΑΛΙ πυρετο..την εβαλαν σε ενα δωματιο μονη της(δεν ξερω γιατι),ρωτησα αν ειναι το ιδιο βακτηριο που ειχε και πριν ή καινουργιο..μου ειπαν οτι ειναι το ιδιο..αλλα ειναι εξαιρετικα ανθεκτικο.Μονο μια καινουργια αντιβιωση πιανει..την οποια και εδωσαν/πανακριβη μας ειπαν..αλλα τελειωσε πριν 3 μερες...οποτε συνεχισαν με τις προηγουμενες...ε..επανηλθε το βακτηριο.
Του ειπα ..γιατρε μου..ξερω οτι η μανα μου δεν θα βγει απο εκει ζωντανη(δεν με διεψευσε) σας παρακαλω πολυ καντε την οσο το δυνατον να μην υποφερει..δινετε της ηρεμιστικα κλπ..μου ειπε μην ανησυχητε..δεν τους αφηνουμε ετσι.Θα ξαναεπικοινωνισουμε.
Ειναι που ελεγαν με ΜΙΑ μερα χωρις πυρετο..αν ειναι δυνατον..οτι θα παρει εξιτηριο.
Εγω ελεγα δεν γινονται αυτα..και νατο.
Θυμιζω οτι οι γιατροι χτες ,παρολο που εγω την ειχα δει απιστευτα χαλια προχτες..χτες δεν ειχε πυρετο και ειπαν οκ,.,τελειωσε ο κυκλος της αντιβιωσης..ειναι απυρετη(μια μερα) αυριο (δηλαδη σημερα) δινουμε εξιτηριο αν συνεχισει χωρις πυρετο.Για μενα που την ειδα ολο αυτο ηταν εξωπραγματικο.
Ε...με ενημερωσαν οι γιατροι οτι και σημερα ανεβασε ΠΑΛΙ πυρετο..την εβαλαν σε ενα δωματιο μονη της(δεν ξερω γιατι),ρωτησα αν ειναι το ιδιο βακτηριο που ειχε και πριν ή καινουργιο..μου ειπαν οτι ειναι το ιδιο..αλλα ειναι εξαιρετικα ανθεκτικο.Μονο μια καινουργια αντιβιωση πιανει..την οποια και εδωσαν/πανακριβη μας ειπαν..αλλα τελειωσε πριν 3 μερες...οποτε συνεχισαν με τις προηγουμενες...ε..επανηλθε το βακτηριο.
Του ειπα ..γιατρε μου..ξερω οτι η μανα μου δεν θα βγει απο εκει ζωντανη(δεν με διεψευσε) σας παρακαλω πολυ καντε την οσο το δυνατον να μην υποφερει..δινετε της ηρεμιστικα κλπ..μου ειπε μην ανησυχητε..δεν τους αφηνουμε ετσι.Θα ξαναεπικοινωνισουμε.
Ειναι που ελεγαν με ΜΙΑ μερα χωρις πυρετο..αν ειναι δυνατον..οτι θα παρει εξιτηριο.
Υδροχόος
Περιβόητο μέλος
Η Χριστίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 6.026 μηνύματα.

08-01-25

19:02
Δεν είναι εδώ το θέμα κατάλληλο, μα θα σου απαντήσω, ξέροντας ότι θα μας μεταφέρουν...Σημερα με πηρε η αποκλειστικη που κοιταζει την μανα μου στο Λαικο,.μου ειπε να παρω μετα τις 3.00 τους γιατρους τηλεφωνο.
Ύστερα από επισκέψεις σε νοσοκομεία και νοσοκομεία, θεωρώ το Λαϊκό από τα καλύτερα. Εκεί "έφυγε" ο πατέρας μου και το επισκεπτόμασταν και με τη μητέρα μου πριν "φύγει", στο σπίτι.
Χρειάζονται τα κρεβάτια, Πουπουλίνα. Αυτή είναι η σκληρή αλήθεια...Με θυμάμαι να έρχομαι σε αντιπαράθεση με γιατρούς, γιατί μας έδιναν εξιτήριο, ενώ η κλινική εικόνα των ασθενών δεν ήταν καλή...Αλλά τί να κάνουν κι αυτοί, αν το καλοσκεφτείς ; Οι εντολές έρχονται από "ψηλά"...Με τόσες αναμονές σε ράντζα, κάνουν ό,τι μπορούν καλύτερο και ύστερα...σπίτι σας. Δε θα κάτσουν να σκεφτούν ότι μπορεί σε 2 μέρες να ξαναπάς ή να ξαναπάω. Δεν τους αφορά. Η έννοια τους είναι ν' ασχοληθούν με τον άλλο ασθενή...
Και το άλλο είναι η ηλικία...Κάνουν ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για τους ηλικιωμένους, αλλά σαν δεν υπάρχει κάτι άλλο και η κατάστασή τους το επιτρέπει (απύρετοι μια μέρα π.χ...) τους δίνουν εξιτήριο για το σπίτι τους και ό,τι γίνει...

08-02-25

05:14
Στην πραγματικότητα η ερώτηση του θρεντ ειναι μόνο μια:
Είναι προτιμότερος ο θάνατος από την ατίμωση;
Όχι μόνο για σας αλλά ακόμη περισσότερο για τους αγαπημένους σας. Αν αγαπάτε πραγματικά τόσο τον εαυτό σας όσο και τους αγαπημένους σας. Υπο αυτό το πρισμα λοιπόν διαβάστε όλα τα σχόλια του θρεντ γιατί αυτό είναι το διακύβευμα.
Οι συστημικοι και πλούσιοι προφανως δεν αντιμετωπίζουν την ατίμωση καθημερινά. Δεν θα τους ξεφτιλίσουν στα νοσοκομεια με χιλιους τρόπους π.χ.
Ουτε θα τους εκτελεί η κοινωνία αργά με νομους φτιαγμενους από αυτούς έτσι ώστε να ζουνε οι άλλοι (!) σαν κρατουμενοι σε στρατόπεδα συγτεντρωσης. Με τελικά κρεματόρια μετα από όλη τη ατιμωτική φυλάκιση, ενδεια, πόνο, εξευτελισμούς και αγωνία τα -επίτηδες και παλι με νόμους- υποστελεχωμενα και χωρίς υλικά και φάρμακα νοσοκομεια.
Η ΙΥΕ φυσικά και ειναι μια τεράστισ μομφή στο συστημα. Σε ένα τεράστιο Αουσβιτς που εχουν φτιαξει αυτοι που την αρνουνται βεβαιως σε όσους βασανιζουν. Αλλιως δεν θα τους βασάνιζαν ούτε θα τους εξευτέλιζαν. Οχι μόνο με νόμους φτιαγμένους γι'αυτό αλλά και με όλη τη διαρκή υποκρισία ότι το κάθε Αουσβιτς το φτιαξανε απο "ευαισθησία", από "ανθρωπια" για... "το καλό τους" !
Το σημαντικότερο όμως όλων είναι ότι αν δεν ήταν έτσι φτιαγμενοι οι νομοι , ακόμα και αν υπηρχε ελεύθερη και δωρεάν χωρίς σχεδόν κανέναν ορο η ΙΥΕ, ελαχιστοι θα την επέλεγαν πριν να έκριναν ότι αλλιώς, απο φυσικούς και μονο πλέον λόγους, η ατίμωση θα ήταν αναπόφευκτη. Γιατι θα ζουσαμε σε κοινωνίες με ανθρωπινους νόμους όπου η ελεύθερη και δωρεαν ΙΥΕ θα ηταν απλά ένας από αυτούς. Δηλαδή κοινωνίες αληθινά ανθρωπινες.

12-02-25

07:01
Στο μεταξυ όλοι όσοι επιχειρηματολογουν κατά της ΙΥΕ, δεν εχουν την παραμικρή ένσταση όταν οι κτηνίατροι κάνουν ευθανασία στα ζωα. Δίνουν δηλαδή το δικαίωμα στην ΙΥΕ σε κάθε ζώο , σε κάθε κτηνιατρειο, με ελάχιστα χρήματα, χωρίς αυτά να το έχουν ζητήσει καν, όμως στους συνανθρώπους τους, ακομη και αν υποφέρουν και το ζητούν, την αρνούνται. Ύστερα γράφουν ότι λυπούνται για τα βασανιστήρια στα νοσοκομεία της μαμάς της @Πουπουλίνα ...
amarelia
Περιβόητο μέλος
Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5.282 μηνύματα.

12-02-25

11:45
Είμαι υπέρ, κανείς δε μας ρώτησε αν θέλουμε να έρθουμε, γιατί να μας στερήσουν το δικαίωμα να φύγουμε;
Φέρνεις που φέρνεις στον κόσμο ενα παιδί εντελώς εγωιστικά,άσε τον άνθρωπο τουλάχιστον να κάνει ο,τι θέλει με αυτή τη ζωή που του δόθηκε.
Και δεν συμφωνώ πως κάτι θα βρεί να κάνει σε αυτή τη ζωή και πάντα υπάρχει ελπίδα.
Υπάρχουν ορισμένοι που βασανίζονται αέναα χωρίς τελειωμό.
Έχει κάθε δικαίωμα να φύγει.
Δεν είναι όλοι φτιαγμένοι για αυτό τον κόσμο που έφτιαξαν, ούτε μπορούν να τον αντέξουν.
οποιαδήποτε άλλη οπτική είναι εγωιστική ακόμα κι αν προέρχεται απο τους γονείς του τους ίδιους.
Φέρνεις που φέρνεις στον κόσμο ενα παιδί εντελώς εγωιστικά,άσε τον άνθρωπο τουλάχιστον να κάνει ο,τι θέλει με αυτή τη ζωή που του δόθηκε.
Και δεν συμφωνώ πως κάτι θα βρεί να κάνει σε αυτή τη ζωή και πάντα υπάρχει ελπίδα.
Υπάρχουν ορισμένοι που βασανίζονται αέναα χωρίς τελειωμό.
Έχει κάθε δικαίωμα να φύγει.
Δεν είναι όλοι φτιαγμένοι για αυτό τον κόσμο που έφτιαξαν, ούτε μπορούν να τον αντέξουν.
οποιαδήποτε άλλη οπτική είναι εγωιστική ακόμα κι αν προέρχεται απο τους γονείς του τους ίδιους.

19-02-25

12:31
Μήπως ήθελες να γραψεις "γι'αυτόν τον κόσμο που έφτιαξαν κάποιοι αλλοι"; Γιατι ετσι οπως το έγραψες δεν βγάζει νοημα με το υπολοιπο κειμενο σου.Δεν είναι όλοι φτιαγμένοι για αυτό τον κόσμο που έφτιαξαν
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 72 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- AggelikiGr
- taketrance
- johnsala
- touvlo
- American Economist
- Joji
- Scandal
- Paragontas7000
- fmarulezkd
- Kate1914
- Libertus
- charmander
- thenutritionist
- giannhs2001
- Memetchi
- Corfu kitty
- Dr. Gl. Luminous
- Fernando_A
- Reader
- A350
- fockos
- fourkaki
- gademis
- DimitraA.
- chester20080
- medousa
- Μαυρίκιος
- Μήτσος10
- theodle
- Amorfati
- еще один пророк р...
- kost28
- rafaela11
- melina_51
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.