Guest 712911
Επισκέπτης

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Jocaste
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
juste un instant
Επιφανές μέλος

Jocaste
Νεοφερμένο μέλος

Τι αριστερό όπως κοιτάζω εγώ, δλδ το δεξί δικό του.Ειναι γιατί βλέπεις προς τα δεξιά...
Guest 209912
Επισκέπτης

Και τους άντρες;
Τι να πω, είμαι gay as fuck για Well developed pecs.
juste un instant
Επιφανές μέλος

Είναι γιατί βλέπεις προς τ'αριστερά...Τι αριστερό όπως κοιτάζω εγώ, δλδ το δεξί δικό του.
Μάρκος Βασίλης
Πολύ δραστήριο μέλος

Τι αριστερό όπως κοιτάζω εγώ, δλδ το δεξί δικό του.
Λες αυτό να πάθαινε κι ο Τσίπρας;
Εγώ πάντως ακόμα νιώθω ότι γίνομαι οριακά επιθετικός όταν κοιτάζω το άτομο με το οποίο συνομιλώ στα μάτια αν δεν είναι για κάτι σοβαρό. Το παράξενο είναι ότι δε νιώθω άβολα όταν με κοιτάνε άλλα άτομα στα μάτια - ίσως λίγο με τον οφθαλμίατρό μου, αλλά δεν μιλάμε πολύ την ώρα της εξέτασης.
Viedo
Διάσημο μέλος

Ιππολύτη
Πολύ δραστήριο μέλος

α) νιώθω άβολα λόγω της συζήτησης ή επειδή δεν τον γνωρίζω καλά
β) είμαι zoned out λόγω κούρασης
γ) υπάρχει μπροστά μου ωραίο τοπίο, πιο ενδιαφέρον από τα μάτια του συνομιλητή (σόρρυ κιόλα, έχω προτεραιότητες)
Στις υπόλοιπες περιπτώσεις διατηρώ οπτική επαφή, κυρίως δε όταν κάνω μία συζήτηση σοβαρή όπου δε θέλω να 'μαι γαϊδούρα.
Guest 092312
Επισκέπτης

δ) θέλω εσκεμμένα να τσαντιστείΣυνήθως δεν κοιτάω τον συνομιλητή μου, όταν :
α) νιώθω άβολα λόγω της συζήτησης ή επειδή δεν τον γνωρίζω καλά
β) είμαι zoned out λόγω κούρασης
γ) υπάρχει μπροστά μου ωραίο τοπίο, πιο ενδιαφέρον από τα μάτια του συνομιλητή (σόρρυ κιόλα, έχω προτεραιότητες)
Στις υπόλοιπες περιπτώσεις διατηρώ οπτική επαφή, κυρίως δε όταν κάνω μία συζήτηση σοβαρή όπου δε θέλω να 'μαι γαϊδούρα.
Valder
Τιμώμενο Μέλος

Ασχέτως με οτι δείχνω εδω μέσα, έξω είμαι ένας πολύ ήσυχος άνθρωπος. Δεν μ αρέσει να ενοχλώ ή να φέρνω σε δύσκολη θέση τους άλλους. Τουλάχιστον αυτό ήμουν επί πολλά χρόνια και πιστεύω ότι ακόμα κι αν πάει στο "πίσω κάθισμα" θα αποτελεί κομμάτι του χαρακτήρα μου. Δεν το θεωρώ κακό.
Σε ορισμένες περιπτώσεις όμως πλέον το θεωρώ ακατάλληλο τρόπο συμπεριφοράς. Για να φτιάξεις ομελέτα πρέπει να σπάσεις αυγά. Δεν μπορείς να περάσεις ήσυχα για να ανελιχθείς και πλέον το έχω καταλάβει καλά αυτό.
Άρα λοιπόν, εκεί που παλιά ντρεπόμουν ή ένιωθα αδύναμος να διατηρήσω το οπτικό κλείδωμα και "έσπαγα", πλέον δεν σπάω.
Αναγνώρισα κάποια ατου επάνω μου που δεν είχα καταλάβει ότι είχα, έναν νέο τρόπο να τα μεταχειριστώ στις συζητήσεις και τα μάτια είναι ένα από αυτά. Οχι μονο δεν είναι σημείο ντροπής όπως πίστευα, αλλά είναι σημείο επιβολής.
Σέβεσαι τον άλλο με το οπτικό κλείδωμα; Ναι, χωρίς αυτό να είναι απαραίτητο. Έχω λοκάρει και άτομα για τα οποία δεν είχα καμία εκτίμηση.
Το οπτικό κλείδωμα σε συνδυασμό με άλλες τεχνικές, εδραιώνει έλεγχο και επιβολή. Μου είναι απαραίτητο πλέον στις σοβαρές συζητήσεις μου, όταν θέλω να βγάλω αποτέλεσμα και σχεδόν το απολαμβάνω.
Viedo
Διάσημο μέλος

Μάρκος Βασίλης
Πολύ δραστήριο μέλος

Εναν μικρό πρόλογο πριν απαντήσω με την οπτική που έχω για μένα στα 36 μου.
Ασχέτως με οτι δείχνω εδω μέσα, έξω είμαι ένας πολύ ήσυχος άνθρωπος. Δεν μ αρέσει να ενοχλώ ή να φέρνω σε δύσκολη θέση τους άλλους. Τουλάχιστον αυτό ήμουν επί πολλά χρόνια και πιστεύω ότι ακόμα κι αν πάει στο "πίσω κάθισμα" θα αποτελεί κομμάτι του χαρακτήρα μου. Δεν το θεωρώ κακό.
Σε ορισμένες περιπτώσεις όμως πλέον το θεωρώ ακατάλληλο τρόπο συμπεριφοράς. Για να φτιάξεις ομελέτα πρέπει να σπάσεις αυγά. Δεν μπορείς να περάσεις ήσυχα για να ανελιχθείς και πλέον το έχω καταλάβει καλά αυτό.
Άρα λοιπόν, εκεί που παλιά ντρεπόμουν ή ένιωθα αδύναμος να διατηρήσω το οπτικό κλείδωμα και "έσπαγα", πλέον δεν σπάω.
Αναγνώρισα κάποια ατου επάνω μου που δεν είχα καταλάβει ότι είχα, έναν νέο τρόπο να τα μεταχειριστώ στις συζητήσεις και τα μάτια είναι ένα από αυτά. Οχι μονο δεν είναι σημείο ντροπής όπως πίστευα, αλλά είναι σημείο επιβολής.
Σέβεσαι τον άλλο με το οπτικό κλείδωμα; Ναι, χωρίς αυτό να είναι απαραίτητο. Έχω λοκάρει και άτομα για τα οποία δεν είχα καμία εκτίμηση.
Το οπτικό κλείδωμα σε συνδυασμό με άλλες τεχνικές, εδραιώνει έλεγχο και επιβολή. Μου είναι απαραίτητο πλέον στις σοβαρές συζητήσεις μου, όταν θέλω να βγάλω αποτέλεσμα και σχεδόν το απολαμβάνω.
Ναι, η αλήθεια είναι ότι σε ό,τι αφορά το social engineering είναι όντως ένα σημαντικό εργαλείο το eye contact - ή η απουσία του, όπως μας ενημέρωσε η @olivi@ :Ρ - αλλά σε χαλαρές συνθήκες τι σου βγαίνει πιο αυθόρμητα τώρα πια;
Και μπορεί απλώς να είναι δείγμα πως τον προσέχεις τον άλλον όταν σου μιλάει... και δεν κοιτάς την οθόνη του κινητού σου, τα πλούσια ελέη της απέναντι σου.
Πράγματι. Βέβαια, μπορείς να δείχνεις στον άλλον ότι τον προσέχεις και με άλλους τρόπους χωρίς να τον κοιτάς.
betonieras
Νεοφερμένο μέλος

Viedo
Διάσημο μέλος

Αντιδήμαρχος σε υπάλληλο: «Όταν σου μιλάω δεν θα με κοιτάς στα μάτια»
nPb
Επιφανές μέλος

Ο συγκεκριμένος κύριος είναι σίγουρα υπέρμαχος υποστηρικτής της μη βλεμματικής επαφής...
![]()
Αντιδήμαρχος σε υπάλληλο: «Όταν σου μιλάω δεν θα με κοιτάς στα μάτια»
Καταγγελία για αντιδήμαρχο της παράταξης Βούρου στη Νέα Φιλαδέλφεια - Χαλκηδόναwww.alfavita.gr
Η βλεμματική επαφή έχει γίνει και τραγούδι...

juste un instant
Επιφανές μέλος

Ariana2018
Πολύ δραστήριο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 142 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- thenutritionist
- Paragontas7000
- johnsala
- louminis
- Unboxholics
- A350
- bibliofagos
- Μήτσος10
- Reader
- nearos
- charmander
- Scandal
- Luludaki
- rafaela11
- touvlo
- Kate1914
- Forgetit
- χημεια4λαιφ
- melina_51
- Greenstar
- fourkaki
- Wanda
- camil
- fmarulezkd
- Μαυρίκιος
- Wonderkid
- marww
- User2350
- Memetchi
- Alessandra Eliza
- Requiem
- Joji
- alexd99
- Fernando_A
- Meow
- jj!
- Ωρορα
- giannhs2001
- American Economist
- tsiobieman
- Εχέμυθη
- ThanasisR.
- tslef8
- Ariana2018
- Idontknoww
- Panos_02
- Appolon
- Johnny15
- Nickx
- MarcoReus
- kogba
- Κλημεντίνη
- Viedo
- Rene2004
- iminspain
- Mhtrogoal
- Konstantinos_m
- fretoe
- Μάρκος Βασίλης
- Miriam01
- betonieras
- Dogie
- Libertus
- panagiotis econ
- Jocaste
- Athens2002
- Έμμα
- ΘανάσοςG4
- orchidea
- hirasawayui
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.