Great Chaos
Περιβόητο μέλος


Συστατικά:
4 φιλέτα κοτόπουλου, μπούτι ή στήθος, τεμαχισμένα σε μπουκίτσες
Δύο κούπες γάλα φρέσκο
Μια κουταλιά του γλυκού μέλι
Τρεις κουταλιές του γλυκού cornflour
Πέντε κουταλιές της σούπας μουστάρδα, κατά προτίμηση απαλή
Τρεις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Ένα μέτριο κρεμμύδι
Τρεις μέτριες σκελίδες σκόρδο
Αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι, ρίγανη, θυμάρι
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το κοτόπουλο, το ελαιόλαδο, αλάτι, μπόλικο πιπέρι, πέντε-έξι κόκκους μπαχάρι, ρίγανη και θυμάρι. Τις αναλογίες των μυρωδικών πρέπει να τις βρείτε από μόνοι/ες σας, αφού σ' αυτό δεν υπάρχει συνταγή. Η πρότασή μου είναι να βάζετε τόσο από το κάθε μυρωδικό, έτσι ώστε καμμία γεύση να μην καλύπτει τις υπόλοιπες. Στη συγκεκριμένη συνταγή, το μόνο που πρέπει ελαφρώς να προεξέχει, είναι το πιπέρι.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, τα οποία έχουμε προηγουμένως ψιλοκόψει (κατά προτίμηση στον ηλεκτρικό τρίφτη). Σοτάρουμε το μείγμα, μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο και το περιχύνουμε με τη μουστάρδα. Το γυρνάμε πολλές φορές με ξύλινο κουτάλι, έτσι ώστε η μουστάρδα να καλύψει πλήρως κάθε μπουκίτσα του κοτόπουλου.
Στο μεταξύ, σε ένα μπολ, έχουμε βάλει το γάλα κι έχουμε ανακατέψει πολύ καλά το μέλι, μέχρι να διαλυθεί τελείως. Κατόπιν, διαλύουμε το cornflour, με προσοχή ώστε να μη σβολιάσει. Μόλις το κοτόπουλο με τα μυρωδικά και τη μουστάρδα έχει ροδίσει ικανοποιητικά, ρίχνουμε το μείγμα του γάλακτος στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε λίγο νερό, έτσι ώστε τα υγρά να καλύψουν το κοτόπουλο πλήρως. Ανακατεύουμε καλά και βράζουμε για περίπου 20 λεπτά.
Μόλις η σάλτσα δέσει και το κοτόπουλο έχει μαγειρευτεί καλά, το φαγητό είναι έτοιμο.
Σερβίρετε με πιλάφι.
Καλή σας όρεξη...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Katerina192
Δραστήριο μέλος



Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Great Chaos
Περιβόητο μέλος


Το μίγμα του γάλακτος δεν πήζει, ώστε να μπορεί κάποιος να το χαρακτηρίσει ως "μπεσαμέλ". Γίνεται μια πολύ ωραία, δεμένη και απαλή υποκίτρινη σάλτσα, η οποία σε κάποιον που δεν ξέρει πώς το έφτιαξες θα θυμίζει κοτόπουλο αλά κρεμ, με μουστάρδα. Θα μπορούσες να το φτιάξεις και με κρέμα γάλακτος, ωστόσο θεωρώ ότι ο τρόπος που το παρασκεύασα είναι πολύ πιο light, ενώ δεν υπολείπεται σε τίποτε, σε υφή και σε γεύση.
Καλή επιτυχία, να έρθεις να μας πεις πώς σου βγήκε το φαγητό. Εδώ στο σπίτι πάντως προκάλεσε ενθουσιασμό, σε μικρούς και μεγάλους...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.


Κοίταξε. Εγώ τη μουστάρδα την έβαλα με το μάτι, οι πέντε κουταλιές της σούπας που έγραψα είναι προϊόν εκτίμησης, ίσως εσφαλμένης. Κανείς δεν σε αναγκάζει να χρησιμοποιήσεις τόση πολλή, το καλύτερο είναι να προσαρμόσεις τη συνταγή στις δικές σου γεύσεις.
Το μίγμα του γάλακτος δεν πήζει, ώστε να μπορεί κάποιος να το χαρακτηρίσει ως "μπεσαμέλ". Γίνεται μια πολύ ωραία, δεμένη και απαλή υποκίτρινη σάλτσα, η οποία σε κάποιον που δεν ξέρει πώς το έφτιαξες θα θυμίζει κοτόπουλο αλά κρεμ, με μουστάρδα. Θα μπορούσες να το φτιάξεις και με κρέμα γάλακτος, ωστόσο θεωρώ ότι ο τρόπος που το παρασκεύασα είναι πολύ πιο light, ενώ δεν υπολείπεται σε τίποτε, σε υφή και σε γεύση.
Καλή επιτυχία, να έρθεις να μας πεις πώς σου βγήκε το φαγητό. Εδώ στο σπίτι πάντως προκάλεσε ενθουσιασμό, σε μικρούς και μεγάλους...
Α κατάλαβα, το κορν φλαουρ, είναι τόσο λίγο ώστε το μείγμα έρχεται σε πυκτή σάλτσα, κάτι σαν τη σάλτσα για λαχανοντολμάδες. Χμμμμ ενδιαφέρουσα η προσθήκη της μουστάρδας.
Εκ πρώτης όψεως νομίζω ότι δεν πρέπει να βγεί πολύ πυκτή η σάλτσα, πρέπει να ρεει καμπόσο όμως όχι και νερουλή. Αν πήξει ξεραίνει και βαραίνει το φαγητό. Δικιο έχεις για την κρέμ φρές σε σύγκριση, είαι άλλη φάση, και η γεύση της τείνει να δεσπόζει, αντί να αναδεικνύει τις άλλες. Πρέπει να επανέλθω μετά την δοκιμή

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moonlight
Διάσημο μέλος


χαουλα θα το δοκιμασω αυτο με το γαλα γιατι προβληματιζομουν πολυ για τη χρηση φρεσκιας κρεμας (οτι ειναι παχυντικη και βαρια) οταν εκανα ενα παρομοιο φαγητο.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.


βρε κοιτα τον αντρικο πληθυσμο που συζηταει για συνταγες!!! τα συγχαρητηρια μου παιδες!!
Αναπτύσσουμε υγιείς αξίες υποθέτω. Στο κάτω κάτω αν ένας (άντρας ή γυναίκα) έχει καλό φαί καλόν ύπνο και καλό σέξ, τι άλλο θέλει;
υ.γ. Σε εποχές που λόγω ΓΑΠ και χίλιων άλλων ποδαριών του διαβόλου, τείνουμε να χάσουμε τον καλό υπνο και το καλό σέξ, τουλάχιστον ας κάνουμε ότι μπορούμε για να τρώμε καλά.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moonlight
Διάσημο μέλος


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Isiliel
Επιφανές μέλος



Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.