Κοτόπουλο αλλά κρεμ με πορτοκάλι και μανιτάρια

Careca

Νεοφερμένος

Ο Careca αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 27 μηνύματα.
Κοτόπουλο αλα κρεμ με πορτοκάλι και μανιτάρια
Είναι πολύ πιο εύκολο και γρήγορο απο ότι ακούγεται! :yes:
Υλικά για 4 άτομα:
4 φιλέτα κοτόπουλο (για ευκολία)
Μανιτάρια κονσέρβα (1 μεγάλη)
1 κούτι κρέμα γάλακτος (προτιμώ light ή φυτική γιατί το φαγητό είναι ήδη βαρύ)
1 κρεμμύδι
1 φλυτζάνι χυμό πορτοκάλι
Αλάτι ,πιπέρι και κάρυ σε όποιον αρέσει..!
Εκτέλεση :kill::
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα λάδι (να έχει καλυφθεί ο πάτος και λίγο παραπάνω) και το αφήνουμε να κάψει λίγο (το μάτι της κουζίνας οχι τέρμα τελείως). Εφόσον έχουμε ψιλοκόψει απο πρίν το κρεμμυδάκι, το τσιγαρίζουμε (κοινώς το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και το αφήνουμε για λίγο ανακατευοντάς το) και στην συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια (τα οποία προφανώς θα έχουμε βγάλει απο την κονσέρβα). Τα αφήνουμε 1-2 λεπτά να ψηθούν μαζί και κατόπιν προσθέτουμε και τα φιλέτα κοτόπουλο (ολόκληρα ή τα κόβουμε σε μπουκίτσες). Χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά, κλείνουμε το καπάκι και το αφήνουμε για λίγο μέχρι να πάρει βράση (λίγα λεπτά,3-4. θα δείτε το κοτόπουλο θα έχει ασπρίσει). Τώρα ρίχνουμε το χυμό πορτοκάλι και χαμηλώνουμε και άλλο την φωτιά. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και κάρυ αν θέλουμε και τα αφήνουμε να βράσουν για λίγα λεπτά. Τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και σε 2 λεπτά είναι έτοιμο.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη......:D

Υ.Γ.:Τα είπα πολύ αναλυτικά μάλλον. εε; Για σίγουρη επιτυχία!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κακή Επιρροή

Επιφανές μέλος

Η Αναστασία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 50 ετών και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 17,438 μηνύματα.
και στην συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια (τα οποία προφανώς θα έχουμε βγάλει απο την κονσέρβα
Γέλασα πάρα πολύ με αυτό το σημείο! να σαι καλα :D

Αλλά έχω μια μικρή απορία :redface:


Τα αφήνουμε 1-2 λεπτά να ψηθούν μαζί και κατόπιν προσθέτουμε και τα φιλέτα κοτόπουλο (ολόκληρα ή τα κόβουμε σε μπουκίτσες). Χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά, κλείνουμε το καπάκι και το αφήνουμε για λίγο μέχρι να πάρει βράση (λίγα λεπτά,3-4. θα δείτε το κοτόπουλο θα έχει ασπρίσει).

έχουμε ρίξει και λίγο νερό?
Σε τι ζουμί θα πάρει βράση το κοτόπουλο? των μανιταριών απ την κονσέρβα?
Σορρυ που δεν κατάλαβα παρόλο που το είχες αναλυτικότατα! :redface:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Careca

Νεοφερμένος

Ο Careca αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 27 μηνύματα.
Χε χε..thanks ΚΑΚΗ ΕΠΙΡΡΟΗ :D

Όσο για την απορία σου... Τα μανιτάρια περιέχουν τα ίδια νερό (οχι αυτό που είναι μέσα στην κονσέρβα) οπότε όταν θα τα βάλεις στην κατσαρόλα θα βγάλουν ζουμάκι το οποίο είναι αρκετό για μία βράση. Ωστόσο αν εκείνη την στιγμή κρίνεις ότι δεν είναι αρκετό το ζουμί πρόσθεσε ελάχιστο νεράκι!

Ελπίζω να σε κάλυψα.... :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κακή Επιρροή

Επιφανές μέλος

Η Αναστασία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 50 ετών και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 17,438 μηνύματα.
:thumbup: tks!
με το που θα τελειώσει η δίαιτα, θα είναι απ τις συνταγές που θα δοκιμάσω :D
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Corpse Bride

Διακεκριμένο μέλος

Η Corpse Bride αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 6,595 μηνύματα.
Κοτόπουλο αλα κρεμ με πορτοκάλι και μανιτάρια
Είναι πολύ πιο εύκολο και γρήγορο απο ότι ακούγεται! :yes:

Το εκανα κι ηταν αψογοοοο :D
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top