D_G
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
pop corn
Πολύ δραστήριο μέλος

Θα αναρτήσω δύο φωτογραφίες για τις οποίες αμφιβάλλω αν αποδίδουν τόσο καλά αυτό που θα έπρεπε.
Είναι και οι δύο πρόσφατα τραβηγμένες σε πλατεία στην Καλαμάτα. Έχει γίνει επεξεργασία Photoshop, την πρώτη απλώς την φώτισα ενώ η δέυτερη έχει υποστεί crop και φωτισμό.
Ευπρόσδεκτα όλα τα σχόλια.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Συνημμένα
MaryVeg
Εκκολαπτόμενο μέλος

MaryVeg
Εκκολαπτόμενο μέλος

Noisette
Περιβόητο μέλος

Και μια φωτογραφία από το περσινό καλοκαίρι στην Λευκάδα... Έχω πειράξει τα χρώματα και λιγάκι την αντίθεση...
![]()
Μου αρέσει πάρα πολύ το κάδρο σου και η γωνία λήψης της εικόνας σου είναι φανταστική. Τα χρώματα επίσης. Γενικά μου αρέσει πολύ!
(Σπάνια μου αρέσουν εικόνες της φύσης γιατί δεν βρίσκω κάποιο νόημα σε αυτές. Ωστόσο αυτή μου αρέσει πολύ!)
Isiliel
Επιφανές μέλος

MaryVeg
Εκκολαπτόμενο μέλος

Η γωνία λήψης είναι καταπληκτική αφού κάνει τ' αγκάθια να φαίνονται σαν δένδρα. Τα χρώματα όμως sorry αλλά δεν μου αρέσουν. Είναι λίγο σούπα στα μάτια μου. Γούστα είναι βέβαια αυτά (και οι οθόνες μας δεν είναι ίδιες...).
δίκαιο έχεις σε αυτό που λες για την οθόνη... παλαιότερα την είχα πατήασει έτσι, άλλο έφτιαξα και άλλο βγήκε στο τύπωμα... Πω ρυθμίζεται η οθόνη ώστε να είναι πιο καντά στο πραγματικό αποτέλεσμα???
μου αρέσει !

Isiliel
Επιφανές μέλος

Δεν εννοούσα ότι η οθόνη σου χρειάζεται ρύθμιση. Λέω απλά πως μπορεί να μην βλέπουμε το ίδιο πράγμα. Μπορεί η δική μου να είναι αρρύθμιστη.δίκαιο έχεις σε αυτό που λες για την οθόνη... παλαιότερα την είχα πατήασει έτσι, άλλο έφτιαξα και άλλο βγήκε στο τύπωμα... Πω ρυθμίζεται η οθόνη ώστε να είναι πιο καντά στο πραγματικό αποτέλεσμα???
MaryVeg
Εκκολαπτόμενο μέλος

μια άλλη άποψη του ίδιου...

αμυγδαλιές...

Isiliel
Επιφανές μέλος

Είναι πολύ ωραία αλλά η "υπογραφή" σου τραβάει το μάτι επάνω της και δεν αφήνει τον θεατή ν' απολαύσει την φωτογραφία σου.Και κάποιες ακόμη... η πρώτη μαρέσει πάρα πολύ...
![]()

Γνώμη μου είναι πως οτιδήποτε υπάρχει στη φωτογραφία γίνεται τμήμα της, γι' αυτό και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με υπογραφές, πλαίσια, κορνίζες κτλ.
domenica7
Πολύ δραστήριο μέλος

Καλήν εσπέραν άρχοντες!
Θα αναρτήσω δύο φωτογραφίες για τις οποίες αμφιβάλλω αν αποδίδουν τόσο καλά αυτό που θα έπρεπε.
Είναι και οι δύο πρόσφατα τραβηγμένες σε πλατεία στην Καλαμάτα. Έχει γίνει επεξεργασία Photoshop, την πρώτη απλώς την φώτισα ενώ η δέυτερη έχει υποστεί crop και φωτισμό.
Ευπρόσδεκτα όλα τα σχόλια.
Και στις δύο βλέπω μια προσπάθεια να κάνεις ένα κοινωνικό σχόλιο...αλλά για μένα δε τα έχεις καταφέρει καλά.

Η πρώτη εχει πολύ οπτικό θόρυβο (βλέπε αμαξι που μπαινει ατσούμπαλα μες στη φώτο κα..).Για να σου πω την αλήθεια δεν είχες και πολύ καλά υλικά για να φτιάξεις μια ίσως πιο ''καλή'' φώτο...

Στη δεύτερη ενώ εδώ έχεις αρκετά καλά ''υλικά'' δεν τα διαχειρίστηκες σωστά. Επρεπε να πλησιασεις πιο κοντά , έτσι δεν θα είχες τα κλαδιά αυτά να μπαίνουν μες στη μέση και να δίνουν την αίσθηση οτι κοιτάς από την κλειδαρότρυπα τη σκηνή.

Κατα τα άλλα μ'αρεσει που την άφησες έγχρωμη(ίσως αν εφτιαχνες λίγο τα χρωματα να ήταν καλύτερη) και μ'αρέσει η σκηνή που έπιασες!Οι δύο παππούδες που κοιτάζουν με μισό μάτι τους δυο ανθρώπους που δεν είναι ''καθωσπρέπει πολίτες'' είναι όλο το ζουμί της φώτο.

Ελπίζω να σε βοήθησα...(εννοειται οτι είναι μόνο η γνώμη μου και δεν είναι αναγκη να τα πάρεις στα σοβαρα όλα αυτά που σου είπα γιατί παίζει να είναι σύλλαθος).Καλή συνέχεια!: )
pop corn
Πολύ δραστήριο μέλος

Εύστοχα τα σχόλια σου και στις 2 περιπτώσεις και θα συμφωνήσω.Και στις δύο βλέπω μια προσπάθεια να κάνεις ένα κοινωνικό σχόλιο...αλλά για μένα δε τα έχεις καταφέρει καλά.
Η πρώτη εχει πολύ οπτικό θόρυβο (βλέπε αμαξι που μπαινει ατσούμπαλα μες στη φώτο κα..).Για να σου πω την αλήθεια δεν είχες και πολύ καλά υλικά για να φτιάξεις μια ίσως πιο ''καλή'' φώτο...ή τουλάχιστον δεν τα διαχειρίστηκες αρκετά καλά. Δεν θα τη κρατούσα.
Στη δεύτερη ενώ εδώ έχεις αρκετά καλά ''υλικά'' δεν τα διαχειρίστηκες σωστά. Επρεπε να πλησιασεις πιο κοντά , έτσι δεν θα είχες τα κλαδιά αυτά να μπαίνουν μες στη μέση και να δίνουν την αίσθηση οτι κοιτάς από την κλειδαρότρυπα τη σκηνή.Επίσης είναι αρκετά κουνημένη...ίσως με κανενα φίλτρο να τη βελτιώσεις λίγο.
Κατα τα άλλα μ'αρεσει που την άφησες έγχρωμη(ίσως αν εφτιαχνες λίγο τα χρωματα να ήταν καλύτερη) και μ'αρέσει η σκηνή που έπιασες!Οι δύο παππούδες που κοιτάζουν με μισό μάτι τους δυο ανθρώπους που δεν είναι ''καθωσπρέπει πολίτες'' είναι όλο το ζουμί της φώτο.![]()
Ελπίζω να σε βοήθησα...(εννοειται οτι είναι μόνο η γνώμη μου και δεν είναι αναγκη να τα πάρεις στα σοβαρα όλα αυτά που σου είπα γιατί παίζει να είναι σύλλαθος).Καλή συνέχεια!: )
Αυτό που είχα στο μυαλό μου όταν τράβαγα την πρώτη φωτογραφία ήταν να δείξω την "αντίθεση" ανάμεσα στο σύνθημα που είναι στον τοίχο (όχι στην εμπορευματοποίηση) και στην διαφήμιση του εμπορεύματος που είναι δίπλα (διαφήμιση-->αγορά). Αυτή ήταν η ιδέα. Βέβαια, όπως είπες, το αυτοκίνητο, η κολώνα, τα άλλα συνθήματα κουράζουν και μου χαλάνε την εικόνα.

Στην δεύτερη, το "κούνημα" και η απόσταση οφείλονται στην βιασύνη μου να τραβήξω χωρίς να με δουν.

Σ' ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια σου!

αδαμαντια52071
Πολύ δραστήριο μέλος

domenica7
Πολύ δραστήριο μέλος

παιδια θα ηθελα την βοηθεια σας.εχω και εγω καποιες φωτογραφιες αλλα δεν ξερω σε ποιο site να παω για επεξεργασια...αν μπορειτε στειλτε μου σε προσωπικο μηνυμα.μην φαναστειτε τιποτα τρελο απο φωτογραφιες,για το χομπι πιο πολυ.
Αδαμαντία σου προτείνω να κατεβάσεις το gimp που είναι δωρεαν λογισμικό και είναι εξισου καλό με το photoshop και σχετικά απλό (ειδικά αν έχεις δουλεψει πιο πριν ps θα σου φανει πολύ οικείο).
δείξε μας και φώτο σου αν θες ...: )
υ.γ αν πάλι θες on line επεξεργασία, μπορείς είτε να δημιουργήσεις ενα flickr και να τις επεξεργαζεσαι στο προγραμματακι (picnic ) που εχει.....είτε να μπεις εδώ : https://pixlr.com/editor/
Isiliel
Επιφανές μέλος
self-instructive depressing
Περιβόητο μέλος

Η τέταρτη κάτι πάει επίσης να μου πει, αλλά κάπου με χάνει. Ίσως αν μπορούσα να διαβάσω καθαρά κάποια γραμμή της εφημερίδας...![]()
την σήμερον ημέρα , δεν είναι να διαβάζεις τα νέα της ημέρας
ούτε σε φωτογραφία
MaryVeg
Εκκολαπτόμενο μέλος

Noisette
Περιβόητο μέλος

Isiliel
Επιφανές μέλος

Στην προκειμένη περίπτωση, δεν με χαλάει τόσο έτσι όπως είναι, αφού δίνει την εντύπωση κολάζ.
MaryVeg
Εκκολαπτόμενο μέλος

MaryVeg, όταν κόβεις μια εικόνα για να την βάλεις μέσα σε κάποια άλλη, βάζε λίγο feather από ένα έως 3 pixels όταν τη μεταφέρεις. Θα είναι πολύ πιο ρεαλιστικό το αποτέλεσμα.
Στην προκειμένη περίπτωση, δεν με χαλάει τόσο έτσι όπως είναι, αφού δίνει την εντύπωση κολάζ.
τι είναι το feather? πως το βάζω??? Βασικά μόλις παρατήρισα πως δεν έσβησα την αντανάκλαση μέσα στα γυαλιά... οπότε κι άλλη επεξεργασία... η μια φωτό είναι τοπίο από τις διακοπές πέρυσι, και η άλλη τραβηγμένη από την κάμερα του υπολογιστή!
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 9 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.