mariadrd
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Neraida
Επιφανές μέλος

Αντικειμενικά τώρα μισοάδειο δεν είναι? Έτσι όπως έχουν τα πράγματα?
Σημασια εχει εσυ πως το αντιλαμβανεσαι...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
galla
Νεοφερμένο μέλος

Dalian
Περιβόητο μέλος

Πάντα γεμάτο θα είναι γιατί και μέχρι τη μέση να το γεμίσεις με υγρό το υπόλοιπο μισό θα είναι αέρας

venividivici
Τιμώμενο Μέλος

Isiliel
Επιφανές μέλος

Δεν βρίσκω τίποτα που να ισχύει στην παραπάνω δήλωση, τουλάχιστον ως θέσφατο.Μισοαδειο φυσικα!Στην προσπαθεια εκπληρωσης ενος στοχου ξεκινας με αδεια τα χερια η και με λιγα προσοντα.Με το τελος της προσπαθειας αν εχεις πετυχει, το απο που ξεκινησες σε κρατα προσγειωμενο!Αρα ποιος ο λογος να εθελοτυφλουμε οτι κατι μας χαριζεται,προσπαθεια λοιπον και τιποτα δεν ειναι αδυνατον!

Μπορεί να ξεκινάς για την εκπλήρωση ενός στόχου πολύ καλά προετοιμασμένος και με πολλά προσόντα και να απογειώνεσαι από τη μέθη της επιτυχίας στο τέλος, όπως άλλωστε είναι και το φυσιολογικό.
Αντιμετωπίζω τη ζωή με αισιοδοξία, δεν σημαίνει ότι τα βρίσκω όλα έτοιμα στο πιάτο.
Ο κόπος και η προσπάθεια είναι γλυκά πολλές φορές και ενισχύουν το αίσθημα του νικητή την ώρα της ανταμοιβής.
Neraida
Επιφανές μέλος

Μισοαδειο φυσικα!Στην προσπαθεια εκπληρωσης ενος στοχου ξεκινας με αδεια τα χερια η και με λιγα προσοντα.Με το τελος της προσπαθειας αν εχεις πετυχει, το απο που ξεκινησες σε κρατα προσγειωμενο!Αρα ποιος ο λογος να εθελοτυφλουμε οτι κατι μας χαριζεται,προσπαθεια λοιπον και τιποτα δεν ειναι αδυνατον!
Eκανα μεγαλη προσπαθεια για να καταλαβω τη συσχετηση της αισιοδοξιας, απαισιοδοξιας με το ποσο προσγειωμενος ειναι καποιος και την προσπαθεια.
Εαν αντιμετωπιζεις μια κατασταση με αισιοδοξια σημαινει οτι εχουν παρει τα μυαλα σου αερα? Οτι δεν προσπαθεις αρκετα?
Ισα ισα που ο αισιοδοξος ανθρωπος μπροστα στις αναποδιες δε θα απογοητευτει, αλλα θα βρει τη δυναμη ωστε να συνεχισει την προσπαθεια μεχρι να τα καταφερει...
Ενιγουεις...η αληθεια ειναι οτι η τοποθετηση του φιλου μας, τουλαχιστον οσον αφορα σε μενα, ηταν καπως δυσνοητη...
Και ελπιζω να εχουμε ολοι καταλαβει πως μισογεματο--> αισιοδοξη σταση (και οχι δεν αναφερομαι σε αυτην της Κολιατσου

mariadrd
Νεοφερμένο μέλος

kaleidoscope
Επιφανές μέλος

Isiliel
Επιφανές μέλος

..η κουταλιά είναι μισοάδεια, ή μισογεμάτη;Συνεπώς, ας μην πνιγόμαστε σε μια κουταλιά νερό![]()

athinouli
Εκκολαπτόμενο μέλος

Η νοοτροπία μου που λέτε, δεν είναι και η σταθερότερη απέναντι στη ζωή.. συνεπώς δεν ανήκω απόλυτα σε μια από τις δυο κατηγορίες..
δεν είμαι παρανοϊκή, ούτε διχασμένη προσωπικότητα

Είναι στιγμές που το ποτήρι μοιάζει μισοάδειο, και είναι το άγχος και η απελπισία της στιγμής που με κάνει να το βλέπω με αυτό τον τρόπο..
καθώς περνάει όμως λίγο η ώρα.. η μέρα.. οι μέρες ψάχνω βαθιά μες τη σκέψη και τον εαυτό μου, ή και αρκετές φορές συζητώντας με κοντινούς μου ανθρώπους και καταλήγω στο ότι το ποτήρι είναι μισογεμάτο..
Εγώ προσωπικά από μικρή δεν ήμουν καθόλου της θετικής ενέργειας, όλο μες τη μίρλα, τον αρνητισμό, την ηττοπάθεια! πω πω, τι πράμα ήμουν.. αλλά εντάξει όσο περνάει ο καιρός, τώρα στα 17 και 9, βλέπω τη ζωή αλλιώς.. άρα μάλλον ανήκω περισσότερο σ'αυτούς που βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο είτε γιατί μου έμαθαν έτσι, είτε γιατί αναγκάζομαι να το βλέπω έτσι αφού η ζωή ως τώρα μου δίδαξε ότι η θετική ενέργεια είναι το 50% της επιτυχίας σε ότι κάνω!
marina289
Δραστήριο μέλος

Γενικότερα , μάλλον προς το μισοάδειο έχω τάση, και μάλλον η όλη προσπάθειά μου έγκειται στο να μου μάθω τεχνικές ώστε να το ¨γεμίζω¨ νοητά και ψευδαισθησιακά...
Συχνά καταφέρνω και με ξεγελάω και με πείθω ότι το βλέπω μισογεμάτο...

xrisopsaro
Εκκολαπτόμενο μέλος

tsarachaf
Περιβόητο μέλος

Τώρα για μένα προσωπικά... Εγώ θέλω να δηλώνω ρεαλιστής, αλλά αντιλαμβάνομαι ότι βλέπω γενικώς τα πράγματα με μια απαισιόδοξη σκοπιά... Κι έχω την εντύπωση, ότι το κάνω αυτό, διότι όταν περιμένεις το χειρότερο κι αυτό δεν έρθει τότε μόνο καλύτερα μπορείς να νιώσεις... Ενώ αν έρθει, σίγουρα δεν θα εκπλαγείς...
xrisopsaro
Εκκολαπτόμενο μέλος

Κι έχω την εντύπωση, ότι το κάνω αυτό, διότι όταν περιμένεις το χειρότερο κι αυτό δεν έρθει τότε μόνο καλύτερα μπορείς να νιώσεις... Ενώ αν έρθει, σίγουρα δεν θα εκπλαγείς...
συμφωνω σε αυτο....ποτε δεν χαιρομαι...εχω παντα ενα φοβο πως αν χαρω θα στραβωσει κατι...να και τωρα στις πανελληνιες...μετα απο καθε μαθημα ημουν να με κλαινε οι ρεγγες....τα πηγα τελικα καλυτερα απο οσο φανταζομουν....
Guest 990498
Επισκέπτης

Τελικά είναι το ποτήρι μισοάδειο ή μισογεμάτο;
Πλέον, δε βλέπω ούτε το ποτήρι.
aluteros
Νεοφερμένο μέλος

αλλες το ενα, αλλες το αλλο. αναλογως ποσο δειψαω...Τελικά είναι το ποτήρι μισοάδειο ή μισογεμάτο;

Άγγελος
Επιφανές μέλος

μισογεματο με νερο και μισογεματο με αερα..Τελικά είναι το ποτήρι μισοάδειο ή μισογεμάτο;
δεν υπαρχει αδειο ποτηρι..
Drama Prinzessin
Περιβόητο μέλος

Είστε από αυτούς που βλέπουν το ποτήρι μισοάδειο; Κακώς γιατί τότε δεν θα ζήσετε πολλά χρόνια....
Ευτυχία ίσον μακροζωία. Όσο πιο ξέγνοιαστος και χαρούμενος είναι κανείς, τόσο πιο υγιής είναι και τόσο περισσότερο ζει. Αντίθετα, οι μόνιμα αγχωμένοι και απαισιόδοξοι κινδυνεύουν με πρόωρο θάνατο.

Άγγελος
Επιφανές μέλος

πρεπει τα ποτηρια να τα βλεπετε γεματα στην αρχη και να αδειαζεται όλα μονοι σας..

κανει καλο στην υγεια..

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 74 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.