Guest 515609
Επισκέπτης

Ε καλα τωρα,υπερβολες.Ειναι δυνατον να μην ξαναπατησεις επειδη σε ειπαν να βγαλεις τα παπουτσια?εννοείται πως στο σπίτι αυτό δεν θα ξαναπατήσω.![]()

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Lacta144
Πολύ δραστήριο μέλος

Και όταν πηγαίνω εγώ σπίτι τους το ίδιο συμβαίνει αφού έτσι νιώθουμε άνετα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
IL PENSIERO
Δραστήριο μέλος

Δεν ξέρω το θεωρώ προσβολή, ειδικά αν δεν υπάρχει οικειότητα με αυτόν που στο ζητάει. Δεν μου το έχουν ζητήσει ποτέ μέχρι στιγμής. Θυμάμαι μόνο μια φορά σε ένα σπίτι, δεν τους ήξερα καλά, έκανα λίγο καιρό παρέα με την κόρη τους και μπαίνω μέσα στο καθιστικό εκεί πατούσαν με τα παπούτσια, οπότε μου λέει η φίλη μου πάμε στο γραφείο μου. Έπρεπε να περάσουμε μέσα από άλλα δωμάτια, ήταν κάπως περιέργη η διαρρύθμιση, την βλέπω να βγάζει τα παπούτσια της. Την ρωτάω να τα βγάλω κι εγώ; Μου λέει όχι αν δεν νιώθεις άνετα απλά στα μέσα δωμάτια η μάνα μου δεν θέλει να βρωμίζουμε τα χαλιά. Ξαφνικά με προσπερνάει ένας σκύλαρος στυλ Μπετόβεν, μαδούσε εκείνο τον καιρό, μπαίνει στα μέσα δωμάτια και αφήνει ολόκληρες μπούκλες από μαλλί και τα πόδια του ήταν γεμάτα ακαθαρσίες και χώματα (ήταν στον κήπο για την ανάγκη του) και σκέφτηκα πως αυτός τι έκανε στα χαλιά;;;;; Μετά πατούσε τις τρίχες του σκύλου και τις έβαλε κι αυτές μέσα στα παπούτσια της όταν ξαναβγήκαμε. Ήταν μια αηδία....Μάλλον το έχω από τότε...Ε καλα τωρα,υπερβολες.Ειναι δυνατον να μην ξαναπατησεις επειδη σε ειπαν να βγαλεις τα παπουτσια?![]()

natalia3807
Νεοφερμένο μέλος

D_G
Πολύ δραστήριο μέλος

Και η απορία μου είναι: Αν πρόκειται να ήσουν κάπου αλλού και να φοράς τα παπούτσια σου μερικές ώρες, και μετά να πήγαινες κάπου και να σου ζητούσαν να τα βγάλεις, δεν θα μύριζαν τα πόδια σου; Θα αισθανόσουν καλά;
Εγώ πάντως όχι.
wolfe4ever
Διάσημο μέλος

Υπήρχε μωρό και δεν θέλανε να μπουσουλά στο πάτωμα με τα μικρόβια που κουβαλά το κάθε παπούτσι.
Λογικό το βρίσκω.
Μόνο για αυτό το λόγο θα το ξαναέκανα.
IreneGr
Δραστήριο μέλος

Ειδικά όταν φοράμε αθλητικά για πολλές ώρες και μετά αντί για μικρόβια από τα παπούτσια θα τους προσφέρουμε αυτήν την ωραιότατη ευωδία.

WhiteDrum
Διάσημο μέλος

Δεν θα το έκανα ποτέ. Το θεωρώ γυφτιά και ξεφτίλα αλλά έχει τύχει να μου το ζητήσουν και δεν μπορούσα να αρνηθώ απλά μετά ένιωθα πολύ άβολα.
Ειδικά όταν φοράμε αθλητικά για πολλές ώρες και μετά αντί για μικρόβια από τα παπούτσια θα τους προσφέρουμε αυτήν την ωραιότατη ευωδία.![]()
Δηλαδή για να μην ντροπιαστεί κάποιος που μυρίζουν τα πόδια του (ανθρώπινο και φυσιολογικό αν φοράει το χοντρό καλτσόνι και αθλητικό και έβραζε η πατούσα) ο άνθρωπος που μένει μέσα στο σπίτι πρέπει μετά να καθαρίζει σαν τον μανιακό και να περπατάει πάνω στις βρώμες που έφερε ο προαναφερθείς τύπος με τα παπούτσια του. Δεν είναι "γυφτιά" δηλαδή να του βρωμίζεις τον προσωπικό χώρο, αλλά είναι "γυφτιά" να μείνεις εκτεθειμένος με τις κάλτσες. It doesn't make sense. Καλύτερα ποδαρίλα παρά όλη η μπίχλα απ τον δρόμο (κάτουρα, σκατά, χλέπες, σκουπίδια, εμετοί, χώμα και λοιπά όμορφα που έκατσαν πάνω στο πεντακάθαρο πεζοδρόμιο. ΓΙΟΥΠΥ! )Και στην τελική αν ο οικοδεσπότης σε πει βρωμοπόδαρο μετά βάλε τις αρβύλες σου και κάνε του το σπίτι καινούριο με τις πατημασιές.
Δεν καταλαβαίνω γιατί προσβάλλονται όσοι αντιτίθενται σε αυτό. Επίσκεψη πας, σε βάζει ο άλλος στον χώρο που κινείται και ζει ξυπόλητος, με τα βρακιά, που κυλιέται στο πάτωμα και το χαλί του και προσβάλλεσαι να βγάλεις για λίγη ώρα τα παπούτσια?

DreamsRevenge
Περιβόητο μέλος

(...) Εγώ και άλλες φίλες που βγάζουμε τα παπούτσια στην εξώπορτα έχουμε πάντα παντόφλες για όποιον θέλει.
Εσείς έχετε λύσει το πρόβλημα με τον πιο αξιοπρεπή τρόπο.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αν κάποιος έρχεται στο σπίτι μας σπάνια, ή για πρώτη φορά και του ζητήσουμε να βγάλει τα παπούτσια του θα αισθανθεί ίσως άβολα αν δεν έχει συνηθίσει έτσι, ή θα ντροπιαστεί αν έχει μια τρύπα στην κάλτσα, που δεν είναι και ΤΟ σπάνιο...
Αν λοιπόν έχει μια εναλλακτική δηλ. ένα ζευγάρι παντοφλίτσες, ίσως να μην αισθανθεί τόσο αμήχανα...
IreneGr
Δραστήριο μέλος

Δηλαδή για να μην ντροπιαστεί κάποιος που μυρίζουν τα πόδια του (ανθρώπινο και φυσιολογικό αν φοράει το χοντρό καλτσόνι και αθλητικό και έβραζε η πατούσα) ο άνθρωπος που μένει μέσα στο σπίτι πρέπει μετά να καθαρίζει σαν τον μανιακό και να περπατάει πάνω στις βρώμες που έφερε ο προαναφερθείς τύπος με τα παπούτσια του. Δεν είναι "γυφτιά" δηλαδή να του βρωμίζεις τον προσωπικό χώρο, αλλά είναι "γυφτιά" να μείνεις εκτεθειμένος με τις κάλτσες. It doesn't make sense. Καλύτερα ποδαρίλα παρά όλη η μπίχλα απ τον δρόμο (κάτουρα, σκατά, χλέπες, σκουπίδια, εμετοί, χώμα και λοιπά όμορφα που έκατσαν πάνω στο πεντακάθαρο πεζοδρόμιο. ΓΙΟΥΠΥ! )Και στην τελική αν ο οικοδεσπότης σε πει βρωμοπόδαρο μετά βάλε τις αρβύλες σου και κάνε του το σπίτι καινούριο με τις πατημασιές.
Δεν καταλαβαίνω γιατί προσβάλλονται όσοι αντιτίθενται σε αυτό. Επίσκεψη πας, σε βάζει ο άλλος στον χώρο που κινείται και ζει ξυπόλητος, με τα βρακιά, που κυλιέται στο πάτωμα και το χαλί του και προσβάλλεσαι να βγάλεις για λίγη ώρα τα παπούτσια?Στην τελική ζήτα καμια παντόφλα αν δεν θες να φαίνεται η τρύπα στην κάλτσα σου ή αν δεν θες να ψοφήσουν όλοι απ την ποδαρίλα. Εγώ και άλλες φίλες που βγάζουμε τα παπούτσια στην εξώπορτα έχουμε πάντα παντόφλες για όποιον θέλει.
Δεν προσβάλεσσαι αν σου πει ο άλλος να τα βγάλεις, τουλάχιστον αν τον γνωρίζεις αλλά αν δεν γνωρίζεστε καλά τότε δεν είναι σωστό. Σε φίλους και συγγενείς δεν υπάρχει πρόβλημα αλλά φαντάσου να μην τον ξέρεις. Εκεί είναι προσβολή. Στο κάτω κάτω εφόσον με προσκάλεσε,θα έπρεπε να το περιμένει. Για αυτό υπάρχουν και οι σφουγγαρίστρες. Τόσο παίδεμα είναι; Αν πήγαιναν παιδιά στο σπίτι δεν θα τους κέρναγε γλυκό για να μην λερώσουν; Εγώ ούτε σε γνωστούς δεν θα το έκανα αυτό.Τώρα ανάλογα το πώς έχει μεγαλώσει ο καθένας, κρίνει και έχει δική του άποψη.
Noisette
Περιβόητο μέλος

Δεν μπορείς να αναγκάσεις κάποιον να το κάνει, αν δεν θέλει. Βεβαίως, αν είναι ένα πολύ οικείο πρόσωπο φυσικά και μπορείς να του το πεις, αλλά δεν μπορείς να το πεις σε έναν γνωστό σου γιατί -αν τον φέρεις σε δύσκολη θέση- δεν θα θέλει να πατήσει το πόδι του ξανά στο σπίτι σου και με το δίκιο του!
Προσωπικά, θα το κατανοήσω αν στο σπίτι υπάρχει κάποιο βρέφος που μπουσουλά και δεν θέλουν να εκτίθεται σε τόσα μικρόβια αλλά δεν το βρίσκω καθόλου λογικό να γίνεται σε ένα σπίτι υγιών ανθρώπων, χωρίς βρέφος. Το βρίσκω εξαιρετικά υποχόνδριο.
Μου έχει τύχει να πάω σε τέτοιο σπίτι αλλά επειδή ξέρω ότι ο οικοδεσπότης είναι υποχόνδριος (δέξου τον φίλο με τα ελαττώματα του

IreneGr
Δραστήριο μέλος

cacofonix
Δραστήριο μέλος

Οπως και να χει, έχω πάει σε πολλά σπίτια Γερμανών κυρίως. Σε υποχρεώνουν να βγάλεις τα παππούτσια, παρ' όλα αυτά, όλα τα σπίτια βρωμάνε. Να μαγειρεύουν δεν ξέρουν, να καθαρίζουν δεν ξέρουν, να σιδερώνουν δεν ξέρουν, ήθελα να ξερα τι ξέρουν να κάνουν...να διατάζουν...
Φανταστείτε λοιπόν σε ένα βρώμικο σπίτι, να βγάλεις τα παππούτσια...
Εγώ έχω ξεχωριστό σουβέρ για κάθε μπύρα...Πάντα μα πάντα σουβεράκι...
Ειδικά στην αρχή φώναζα συνέχεια γι' αυτό... Τώρα έχουν μάθει από μόνοι τους... Μάλιστα αν κάποιος έρθει για πρώτη φορά του λένε οι υπόλοιποι τι πρέπει να κάνει...
Αν και την τελευταία φορά που δεν έβαλε κάποιος το ποτήρι του σε σουβέρ, δεν μπόρεσα παρά να σκέσω στα γέλια, γιατί, άκουσον άκουσον, πέρασε το ποτήρι πάνω από το σουβέρ λες και ήταν εμπόδιο και το άφησε ακριβώς από μπροστά του...![]()
WhiteDrum
Διάσημο μέλος

Cacofonix δεν είπαμε να πάμε και σε ακρότητες. Αν ο άλλος είναι μπιχλέουρας και μου πει να μπω χωρίς παπούτσια τότε ναι θα πω "Σόρρυ έχω καθαρά καλτσάκια και το πάτωμά σου είναι μαυσωλείο μπόχας και μπίχλας/μαλαστούπας/βρώμας/θανάτου" και θα του δώσω κουπόνια για έκπτωση στις χλωρίνες.
Σε φίλους και συγγενείς δεν υπάρχει πρόβλημα αλλά φαντάσου να μην τον ξέρεις. Εκεί είναι προσβολή. Στο κάτω κάτω εφόσον με προσκάλεσε,θα έπρεπε να το περιμένει. Για αυτό υπάρχουν και οι σφουγγαρίστρες.
Ξαναλέω. Δεν θέλει κάποιος; Δεν θα μιλήσω, θα κάνω μόκο και θα σφουγγαρίσω μετά. Αλλά είναι ευγενικό να βγάλεις τα παπούτσια σου σε σπίτι στο οποίο το εφαρμόζουν αυτό. Δεν θα αισθανθείς προσβεβλημένος. Δεν βγάζει νόημα πώς να το κάνουμε! Και για να βάλω και μια σαφή κατακλείδα στα λεγόμενά μου γιατί κατέληξα να είμαι ο Κατακουζηνός του thread (μπεταντιιιν αποστάαατες της καθαριότητοοοος) , δεν θα θεωρήσω βρωμίκουλα και αγενή όποιον δεν τα βγάλει. Αν τα βγάλει θα κολακευτώ, σέβεται ότι δεν τα φοράω μες στο σπίτι, σέβεται ότι γουστάρω να κυλιέμαι με την μάπα στα πλακάκια μου. Ορίστε. Όλοι χαρούμενοι

cacofonix
Δραστήριο μέλος

Τυχαίνει όσοι το επιβάλλουν στα σπίτια τους να είναι Γερμανοί, τουλάχιστον στα σπίτια που έχω επισκεφτεί. Και είναι ΌΛΟΙ ΒΡΩΜΙΑΡΗΔΕΣ.Cacofonix δεν είπαμε να πάμε και σε ακρότητες. Αν ο άλλος είναι μπιχλέουρας και μου πει να μπω χωρίς παπούτσια τότε ναι θα πω "Σόρρυ έχω καθαρά καλτσάκια και το πάτωμά σου είναι μαυσωλείο μπόχας και μπίχλας/μαλαστούπας/βρώμας/θανάτου" και θα του δώσω κουπόνια για έκπτωση στις χλωρίνες.
fantasmenos
Τιμώμενο Μέλος

Δεν μπόρεσα να διαβάσω όλο το thread...
Οπως και να χει, έχω πάει σε πολλά σπίτια Γερμανών κυρίως. Σε υποχρεώνουν να βγάλεις τα παππούτσια, παρ' όλα αυτά, όλα τα σπίτια βρωμάνε. Να μαγειρεύουν δεν ξέρουν, να καθαρίζουν δεν ξέρουν, να σιδερώνουν δεν ξέρουν, ήθελα να ξερα τι ξέρουν να κάνουν...να διατάζουν...
Φανταστείτε λοιπόν σε ένα βρώμικο σπίτι, να βγάλεις τα παππούτσια...
Βρωμιάρηδες Γερμανοί, μας βάζουν να κάνουμε τόσες θυσίες και αυτοί ούτε το πάτωμα δεν μπορούν να καθαρίσουν.
bethoni
Νεοφερμένο μέλος

skylofili
Εκκολαπτόμενο μέλος

Εμένα μ΄αρέσει αυτή η συνήθεια, ειδικά το χειμώνα ρε παιδιά..έχεις το καθαρό το χαλί σου φρεσκοστρωμένο και σου ρχεται ο άλλος με παπούτσια και πατάει επάνω.. και χει πατήσει και δεν ξέρω σε τι.. και προσβάλλεται απο πάνω? είναι θέμα σεβασμού για μένα.. Δεν το θεωρώ υπερβολικό και θα ήθελα να το εφαρμόσω όταν θα έχω το δικο μου σπίτι.. Θα είχα εννοείται κανα 2-3 ζευγάρια καθαρές παντόφλες μόνο για τους επισκέπτες για να μην είναι ξυπόλητοι..
cacofonix
Δραστήριο μέλος

Εχεις πάει σε πολλά σπίτια ξένων; Γιατί οι περισσότεροι που έχω πάει σου λένε να βγάλεις τα παπούτσια και το σπίτι βρωμάει...Όχι μόνο στην Γερμανία αλλα και στισ περισσότερες χώρες τις κεντρικής Ευρώπης επιβάλλεται να βγάλεις τα παπούτσια σου (όπως και στην Μακεδονία-κυρίως στα χωριά)..
Εμένα μ΄αρέσει αυτή η συνήθεια, ειδικά το χειμώνα ρε παιδιά..έχεις το καθαρό το χαλί σου φρεσκοστρωμένο και σου ρχεται ο άλλος με παπούτσια και πατάει επάνω.. και χει πατήσει και δεν ξέρω σε τι.. και προσβάλλεται απο πάνω? είναι θέμα σεβασμού για μένα.. Δεν το θεωρώ υπερβολικό και θα ήθελα να το εφαρμόσω όταν θα έχω το δικο μου σπίτι.. Θα είχα εννοείται κανα 2-3 ζευγάρια καθαρές παντόφλες μόνο για τους επισκέπτες για να μην είναι ξυπόλητοι..
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 85 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Joji
- giannhs2001
- Natsuko
- teacher_40
- fmarulezkd
- AggelikiGr
- Kate1914
- rafaela11
- Memetchi
- Wonderkid
- Unboxholics
- taketrance
- Scandal
- touvlo
- Μήτσος10
- bibliofagos
- fourkaki
- Helen06
- charmander
- Paragontas7000
- D_G
- Αλκίμαχος
- User2350
- American Economist
- Meow
- Ilma
- camil
- hirasawayui
- Sosstoss
- Sevasti
- Libertus
- Μαυρίκιος
- tsiobieman
- KATERINA222022
- ggl
- Insertcoin
- WhiteDrum
- edweimaste
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.