Samael
Τιμώμενο Μέλος
Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 11.436 μηνύματα.

13-08-24

23:58
Για ποιον λόγο να ζοριστούν οικονομικά ; Για να λενε ότι μένουν μόνοι τους ; Οι περισσότεροι θα προτιμήσουν να τα χαλάσουν σε άλλα πράγματα όπως αμάξια, διακοπές ή άλλα πράγματα, και πολύ καλά θα κάνουν μάλιστα.Μπορούν, απλώς έχουν την επιλογή να μένουν με τους γονείς τους και την προτιμούν για Χ, Υ λόγους...
Γενικά ξαναλέω ότι υπάρχουν πολλά νέα παιδιά που δεν ξέρουν πως θα ζήσουν τα επόμενα χρόνια. Πολλοί αναγκάζονται να μεταναστεύσουν, και ακόμα και έτσι θα πρέπει να δουλέψουν σκληρά για να έχουν μια αξιοπρεπή ζωή. Δεν μπορούν να σκέφτονται γάμους και παιδιά που λέτε.
Δεν θα χωθούν όλοι στο δημόσιο, ούτε έχουν όλοι γονείς με επιχειρήσεις(κυρίως αυτοί είναι πιο άνετοι).
Πάνθηρας!
Επιφανές μέλος
Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 25.485 μηνύματα.

13-08-24

23:59
Εε το πήγες λίγο μακριά. Στην Ελλάδα του 2024 που οι νέοι δεν μπορούν να μείνουν καν μόνοι τους στην πλειοψηφία τους, δεν νομίζω ότι οι παντρειες και τα παιδιά είναι προτεραιότητα. Ας επιβιώσουμε οι ίδιοι αρχικά και βλέπουμε.
Και πως θα μπορούσαν να είναι άλλωστε προτεραιότητα ; Για να προχωρήσεις σε αυτά πρέπει να έχεις μια ασφάλεια, ιδίως επαγγελματικά. Και αυτό στην εποχή μας δεν υπάρχει. Ακόμα και σε καλή εταιρία να δουλεύεις, ανά πάσα στιγμή μπορούν να σε πετάξουν στον κάδο εάν κρίνουν ότι έληξε η χρησιμότητα σου(όπως την αξιόλογουν εκείνοι), και δεν πας να έχεις και παιδάκια, χέστηκαν. Μην αναφέρω καν τους πολέμους, την τεχνητή νοημοσύνη και ένα σωρό άλλους παράγοντες αποσταθεροποίησης. Το δημόσιο δεν το λαμβάνω υπόψιν καν γιατί προφανώς δεν μπορούν όλοι οι Έλληνες να τρέφονται από το δημόσιο...Ίσα ίσα το όνειρο του μέσου Έλληνα να βολεύει στο δημόσιο είναι ένας από τους λόγους που η χώρα έχει καταστραφεί.
Δεν διαφωνώ φυσικά με αυτά που λες. Εάν δεν έχεις μάθει να λειτουργείς μόνος στα εύκολα, σίγουρα δεν μπορεί να γίνει όταν έχεις και σοβαρές ευθύνες όπως οικογένεια. Αλλά νομίζω ότι οι περισσότεροι νέοι προσπαθούν να επιβιώσουν οι ίδιοι, όχι να κάνουν απογόνους.
Δεν ειναι μόνο η οικογένεια.... η παρατεταμένη παραμονή στο πατρικό σε διατηρεί απλά σε μια στασιμότητα.
ΕΓΩ ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΕΙΣ ΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ... και εγω ειμαι 38 τωρα και το δηλώνω πως αν δεν βρώ μια κοπελα λογική και συγκροτημένη να συνενοουμαστε δεν προκειται να παντρευτώ. Δεν θελω χωρισμούς και διαζύγια και φασαρίες καλυτερα χωρις δεσμεύσεις και βλέπουμε. Γιατι εμενα δεν μ αρέσουν αυτά , δένομαι άλλες έχουν τρέλα τσακώνονται με το παραμικρό... δημιουργούν μια κατάσταση πολέμου και στο τέλος χωρίζουν. Να μου λείπει.
Στην επαρχία μπορεί να προκύψουν ευκαιρίες για δουλειά που στην Αθήνα δεν υπήρχαν επειδη έχουν μαζευτεί πολλοί και υπάρχει ενας ανηλεής ανταγωνισμός. Γιατι πχ να πάρει εσένα ως τεχνικό υπολογιστών ο άλλος (λεμε τωρα) όταν έχει μονο στο κέντρο καμια 50αριά τέτοια καταστήματα που προσφέρουν αυτη την υπηρεσία ; το πιο απλό παράδειγμα σου έφερα.
Απο την άλλη δεν ειναι μόνο θέμα γάμου ειναι θέμα οτι κανείς δεν θα σε πάρει στα σοβαρά αν εισαι 40 και βγαινεις ενα ραντεβού και πείς στην αλλη ότι ξέρεις περιμένω να γνωρισω κάποια και μετά να φυγω απο το πατρικό μου. Στο λέω φιλικά... θα φυγεις απο το ραντεβού και θα γελάνε μαζί σου δεν ειναι ηλικία να τα λές αυτά....
Η άλλη θα σκεφτεί καλα αυτος εχει φτασει 40 χρονων ο άνθρωπος κΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ δεν μπόρεσε να αναπτυχθεί στη δουλειά του ωστε να β΄γαζει εστω ενα 1200αρι το μήνα... στα 40 μιλαμε οάντα ετσι όχι στα 25....
να πάει να νοικιάσει μια γκαρσονιέρα εστω μονος του ;;;;
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Για ποιον λόγο να ζοριστούν οικονομικά ; Για να λενε ότι μένουν μόνοι τους ; Οι περισσότεροι θα προτιμήσουν να τα χαλάσουν σε άλλα πράγματα όπως αμάξια, διακοπές ή άλλα πράγματα, και πολύ καλά θα κάνουν μάλιστα.
Γενικά ξαναλέω ότι υπάρχουν πολλά νέα παιδιά που δεν ξέρουν πως θα ζήσουν τα επόμενα χρόνια. Πολλοί αναγκάζονται να μεταναστεύσουν, και ακόμα και έτσι θα πρέπει να δουλέψουν σκληρά για να έχουν μια αξιοπρεπή ζωή. Δεν μπορούν να σκέφτονται γάμους και παιδιά που λέτε.
Δεν θα χωθούν όλοι στο δημόσιο, ούτε έχουν όλοι γονείς με επιχειρήσεις(κυρίως αυτοί είναι πιο άνετοι).
Ναι εντάξει θα βάλεις στην άκρη το ενοίκιο κάθε μηνα των 300 ευρώ για να ζεις με τη μάνα σου και μετά απο 8 χρονια θα πάς να πάρεις ενα NISSAN QUASQAI... ουάου.
ΑΑΑ σε αυτά που έγραψες βάλε και στο να τρώνε τα λεφτά τους στις πουτάνες γιατι με τέτοια ευθυνοφοβία και βολεψίαση μονο εκεί θα έχουν επαφές με γυναίκες. Καμία δεν θα σε πάρει στα σοβαρά αν μένεις με τους γονείς σου 40 χρονών μαντράχαλος. Ξέχασε το αυτό ειναι ενα θέμα που πρέπει να λύσεις ΑΜΕΣΑ.
glayki
Περιβόητο μέλος
Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 6.450 μηνύματα.

14-08-24

00:12
Σε αυτό έχεις απόλυτο δίκιο. Είναι άλλο να είσαι 40 και εξαιτίας μιας αναποδιας να επέστρεψες για λίγο στο πατρικό και άλλο να μην έχεις φύγει ποτέ και να κοιμάσαι ακόμη στο παιδικό σου δωμάτιο, το οποίο είναι ίδιο από την εποχή που ήσουν παιδί. Είναι σαν να μην απογαλακτιστηκες ποτέ. Η αλήθεια είναι πως αυτό δηλώνει έλλειψη δυναμισμού, θάρρους στην λήψη αποφάσεων για τη ζωή... Πως να σε πάρει σοβαρά μια υποψήφια σχέση;Απο την άλλη δεν ειναι μόνο θέμα γάμου ειναι θέμα οτι κανείς δεν θα σε πάρει στα σοβαρά αν εισαι 40 και βγαινεις ενα ραντεβού και πείς στην αλλη ότι ξέρεις περιμένω να γνωρισω κάποια και μετά να φυγω απο το πατρικό μου.
Η άλλη θα σκεφτεί καλα αυτος εχει φτασει 40 χρονων ο άνθρωπος κΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ δεν μπόρεσε να αναπτυχθεί στη δουλειά του ωστε να β΄γαζει εστω ενα 1200αρι το μήνα... στα 40 μιλαμε οάντα ετσι όχι στα 25....
Πάνθηρας!
Επιφανές μέλος
Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 25.485 μηνύματα.

14-08-24

00:24
Σε αυτό έχεις απόλυτο δίκιο. Είναι άλλο να είσαι 40 και εξαιτίας μιας αναποδιας να επέστρεψες για λίγο στο πατρικό και άλλο να μην έχεις φύγει ποτέ και να κοιμάσαι ακόμη στο παιδικό σου δωμάτιο, το οποίο είναι ίδιο από την εποχή που ήσουν παιδί. Είναι σαν να μην απογαλακτιστηκες ποτέ. Η αλήθεια είναι πως αυτό δηλώνει έλλειψη δυναμισμού, θάρρους στην λήψη αποφάσεων για τη ζωή... Πως να σε πάρει σοβαρά μια υποψήφια σχέση;
Τι στα σοβαρά να σε παρει παιδι μου χαχα εδώ ουτε η ίδια σου η μάνα δεν σε παιρνει στα σοβαρά θα σε παρει η κοπέλα που ακόμη δεν γνωρίζεστε καλά και βγήκατε ένα ραντεβου ;;;; πλεον δεν έχω παραλογες απαιτήσεις απο κανένα κ καμια.

Θα λέει η μάνα την άλλη μέρα " Μη φωνάζεις άντρα μου... " Θα ξυπνήσει το παιδι.
Το παιδι = ο 35-40 χρόνος μαντραχαλος που κοιμάται μέσα.
Απολειπειν ο θεος Αντωνίον... Αντίο Ζωή.
Samael
Τιμώμενο Μέλος
Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 11.436 μηνύματα.

14-08-24

00:26
Η συσσώρευση στην Αθήνα έχει δημιουργηθεί επειδή πλέον όλοι έχουν από ένα πτυχίο, και οι περισσότερες δουλειές είναι εκεί. Πλέον που η gen Z απορρίπτει τις πανεπιστημιακές σπουδές λόγω του κορεσμού, ίσως και να δεις αυξημένη ροή εκτός Αθηνών. Εάν και αυτή την στιγμή κυριαρχεί το brain drain πάρα η φυγή προς επαρχία, γιατί προφανώς δεν θα πετάξει στον κάδο τόσο εύκολα ο άλλος τα τόσα χρόνια που σπούδαζε.Δεν ειναι μόνο η οικογένεια.... η παρατεταμένη παραμονή στο πατρικό σε διατηρεί απλά σε μια στασιμότητα.
Στην επαρχία μπορεί να προκύψουν ευκαιρίες για δουλειά που στην Αθήνα δεν υπήρχαν επειδη έχουν μαζευτεί πολλοί και υπάρχει ενας ανηλεής ανταγωνισμός. Γιατι πχ να πάρει εσένα ως τεχνικό υπολογιστών ο άλλος (λεμε τωρα) όταν έχει μονο στο κέντρο καμια 50αριά τέτοια καταστήματα που προσφέρουν αυτη την υπηρεσία ; το πιο απλό παράδειγμα σου έφερα.
Απο την άλλη δεν ειναι μόνο θέμα γάμου ειναι θέμα οτι κανείς δεν θα σε πάρει στα σοβαρά αν εισαι 40 και βγαινεις ενα ραντεβού και πείς στην αλλη ότι ξέρεις περιμένω να γνωρισω κάποια και μετά να φυγω απο το πατρικό μου.
Ποιος την/τον γαμάει την γκόμενα/ο. Εάν μέχρι τα 40 δεν έχεις καταφέρει να μείνεις μόνος, έχεις πιο σοβαρά θέματα να λύσεις από το τι θα πει ο άλλος. Σημαίνει ότι έχεις σοβαρό θέμα βιοπορισμού και κυρίως ότι δεν έχεις κάνει κάτι για να το λύσεις.Ναι εντάξει θα βάλεις στην άκρη το ενοίκιο κάθε μηνα των 300 ευρώ για να ζεις με τη μάνα σου και μετά απο 8 χρονια θα πάς να πάρεις ενα NISSAN QUASQAI... ουάου.
ΑΑΑ σε αυτά που έγραψες βάλε και στο να τρώνε τα λεφτά τους στις πουτάνες γιατι με τέτοια ευθυνοφοβία και βολεψίαση μονο εκεί θα έχουν επαφές με γυναίκες. Καμία δεν θα σε πάρει στα σοβαρά αν μένεις με τους γονείς σου 40 χρονών μαντράχαλος. Ξέχασε το αυτό ειναι ενα θέμα που πρέπει να λύσεις ΑΜΕΣΑ.
Μα αυτό είναι το θέμα. Εσύ μπορεί να θες παιδάκι. Ο άλλος μπορεί να θέλει να πετάξει τα λεφτά του σε αμάξια και μηχανές. Άλλος μπορεί να θέλει να πηγαίνει ταξίδια συνεχώς και να ζει σε χρεπι ή να έχει ένα φλωρικο αμάξι(στα μάτια του προηγούμενου).Ναι εντάξει θα βάλεις στην άκρη το ενοίκιο κάθε μηνα των 300 ευρώ για να ζεις με τη μάνα σου και μετά απο 8 χρονια θα πάς να πάρεις ενα NISSAN QUASQAI... ουάου.
Οι στόχοι των ανθρώπων δεν είναι ίδιοι, ούτε σταθεροί καθόλη την διάρκεια της ζωής μας.
glayki
Περιβόητο μέλος
Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 6.450 μηνύματα.

14-08-24

00:30
Ξέρω τρεις τέτοιες περιπτώσεις( συγγενείς και γνωστοί) σε μεγάλο βαθμό η οικογένεια φταίει που δεν ενθάρρυνε την αυτόνομη διαβίωση του παιδιού μετά τα 30 και φυσικά η έλλειψη σταθερής εργασίας ή σε κάποιες περιπτώσεις η επανάπαυσηΤι στα σοβαρά να σε παρει παιδι μου χαχα εδώ ουτε η ίδια σου η μάνα δεν σε παιρνει στα σοβαρά θα σε παρει η κοπέλα που ακόμη δεν γνωρίζεστε καλά και βγήκατε ένα ραντεβου ;;;; πλεον δεν έχω παραλογες απαιτήσεις απο κανένα κ καμια.
Θα λέει η μάνα την άλλη μέρα " Μη φωνάζεις άντρα μου... " Θα ξυπνήσει το παιδι.
Το παιδι = ο 35-40 χρόνος μαντραχαλος που κοιμάται μέσα.
Απολειπειν ο θεος Αντωνίον... Αντίο Ζωή.
Πάνθηρας!
Επιφανές μέλος

14-08-24

00:32
Η συσσώρευση στην Αθήνα έχει δημιουργηθεί επειδή πλέον όλοι έχουν από ένα πτυχίο, και οι περισσότερες δουλειές είναι εκεί. Πλέον που η gen Z απορρίπτει τις πανεπιστημιακές σπουδές λόγω του κορεσμού, ίσως και να δεις αυξημένη ροή εκτός Αθηνών. Εάν και αυτή την στιγμή κυριαρχεί το brain drain πάρα η φυγή προς επαρχία, γιατί προφανώς δεν θα πετάξει στον κάδο τόσο εύκολα ο άλλος τα τόσα χρόνια που σπούδαζε.
Ποιος την/τον γαμάει την γκόμενα/ο. Εάν μέχρι τα 40 δεν έχεις καταφέρει να μείνεις μόνος, έχεις πιο σοβαρά θέματα να λύσεις από το τι θα πει ο άλλος. Σημαίνει ότι έχεις σοβαρό θέμα βιοπορισμού και κυρίως ότι δεν έχεις κάνει κάτι για να το λύσεις.
Μα αυτό είναι το θέμα. Εσύ μπορεί να θες παιδάκι. Ο άλλος μπορεί να θέλει να πετάξει τα λεφτά του σε αμάξια και μηχανές. Άλλος μπορεί να θέλει να πηγαίνει ταξίδια συνεχώς και να ζει σε χρεπι ή να έχει ένα φλωρικο αμάξι(στα μάτια του προηγούμενου).
Οι στόχοι των ανθρώπων δεν είναι οι ίδιοι, ούτε σταθεροί καθόλη την διάρκεια της ζωής μας.
Έχεις σοβαρό θέμα προσωπικοτητας που σε οδήγησε σε θέμα βιοπορισμού. Σαν να λέμε το προβλημα χοληστερίνης που δεν προσεξε σου έκανε έμφραγμα και καρδιολογικό θέμα μετά από χρόνια.
Πιθανόν είσαι τεμπέλης και δουλευεις ακόμη σε δουλειές που παιρνουν φοιτητές. Η δουλειά δεν είναι ντροπή αλλά μη περιμενεις να διεκδικήσεις ποτε κάτι περισσοτερο όταν κάνεις δουλειές του ποδαριου ενώ είσαι 35+.
Όσο για τα. Αλλά που λες οκ ο καθένας ας κάνει ότι θέλει ποιος είμαι εγώ που θα τον κρίνει. Εγώ έκρινα μόνο το γεγονός ότι δεν έχεις ανάπτυξη σαν άνθρωπος όταν μένεις ακόμη στο πατρικο σου. Σαν ολότητα σαν προσωπικοτητα.
Ξέρω τρεις τέτοιες περιπτώσεις( συγγενείς και γνωστοί) σε μεγάλο βαθμό η οικογένεια φταίει που δεν ενθάρρυνε την αυτόνομη διαβίωση του παιδιού μετά τα 30 και φυσικά η έλλειψη σταθερής εργασίας ή σε κάποιες περιπτώσεις η επανάπαυση
Καλά τι συζητάμε τώρα ;;; να θέλω να βγω ένα βράδυ για ποτο... Και να γυρίσω στις 4 το πρωι και να ανοίξω τη πορτα και να μπω στο ίδιο διαμέρισμα με τους γονεις και να μ πει ο πατερας μου που ήσουν ; και να είμαι 35 χρονών κ βάλε άνθρωπος ;
Αντίο ζωή. Ότι κ λεφτά να έχεις στην άκρη όλο αυτό δεν είναι υγιές κ φυσιολογικό.
Εχω μεινει ένα διάστημα στο πατρικο μου μετά από έναν χωρισμό που είχα κ συ ζουσαμε πίστεψε με δεν θα το έκανα ποτε εάν δεν ήταν μεζονέτα και δεν υπήρχε ξεχωριστό διαμέρισμα με τουαλέτα κρεβάτι και κουζίνα να μαγειρευω και να πλενω μόνος μου το οποίο και φυσικά με δική του πορτα να κλειδώνει όταν φευγω.
Μπορεί να έχω σωβρακα πανω στο κρεβάτι μου.... Και να μη θέλω να μπει κανεις μέσα στο προσωπικο μου χώρο.
Όλα τα αλλά ειβαι αδιανόητα μετά την ηλικία των 32-35. Είναι προβληματα προσωπθκοτητας , τεμπελιά, τσιγκουνια, βολέψω κτλ.
Και εννοείται όταν με το καλό βρεις τη γυναίκα σου θα πατε να μείνετε εκεί που θέλετε οι δυο σας και σε ενοικιο εννοείται δεν πειραζει θα πληρωνεις αλλά θα έχεις την ησυχία σου.
Επειδή βλέπω μερικους είχαν τέτοια θέματα αλλά οι ίδιοι τα δημιουργησαν για να γλιτώσουν λεφτά... Εμπλεξαν μανάδες με το γάμο τους.
Ολέθριο λάθος.
glayki
Περιβόητο μέλος

14-08-24

00:45
Σκέψου λέει όμως να είσαι χωρισμένος άνδρας με βασικό μισθό ή λίγο παραπάνω, με υποχρεώσεις διατροφής και την ακρίβεια στο Θεό, υπάρχουν και αυτές οι περιπτώσεις. Πως να νοικιάσεις μόνος;Έχεις σοβαρό θέμα προσωπικοτητας που σε οδήγησε σε θέμα βιοπορισμού. Σαν να λέμε το προβλημα χοληστερίνης που δεν προσεξε σου έκανε έμφραγμα και καρδιολογικό θέμα μετά από χρόνια.
Πιθανόν είσαι τεμπέλης και δουλευεις ακόμη σε δουλειές που παιρνουν φοιτητές. Η δουλειά δεν είναι ντροπή αλλά μη περιμενεις να διεκδικήσεις ποτε κάτι περισσοτερο όταν κάνεις δουλειές του ποδαριου ενώ είσαι 35+.
Όσο για τα. Αλλά που λες οκ ο καθένας ας κάνει ότι θέλει ποιος είμαι εγώ που θα τον κρίνει. Εγώ έκρινα μόνο το γεγονός ότι δεν έχεις ανάπτυξη σαν άνθρωπος όταν μένεις ακόμη στο πατρικο σου. Σαν ολότητα σαν προσωπικοτητα.
Καλά τι συζητάμε τώρα ;;; να θέλω να βγω ένα βράδυ για ποτο... Και να γυρίσω στις 4 το πρωι και να ανοίξω τη πορτα και να μπω στο ίδιο διαμέρισμα με τους γονεις και να μ πει ο πατερας μου που ήσουν ; και να είμαι 35 χρονών κ βάλε άνθρωπος ;
Αντίο ζωή. Ότι κ λεφτά να έχεις στην άκρη όλο αυτό δεν είναι υγιές κ φυσιολογικό.
Εχω μεινει ένα διάστημα στο πατρικο μου μετά από έναν χωρισμό που είχα κ συ ζουσαμε πίστεψε με δεν θα το έκανα ποτε εάν δεν ήταν μεζονέτα και δεν υπήρχε ξεχωριστό διαμέρισμα με τουαλέτα κρεβάτι και κουζίνα να μαγειρευω και να πλενω μόνος μου το οποίο και φυσικά με δική του πορτα να κλειδώνει όταν φευγω.
Μπορεί να έχω σωβρακα πανω στο κρεβάτι μου.... Και να μη θέλω να μπει κανεις μέσα στο προσωπικο μου χώρο.
Όλα τα αλλά ειβαι αδιανόητα μετά την ηλικία των 32-35.
Samael
Τιμώμενο Μέλος

14-08-24

00:46
Εε δεν θα το έλεγα απαραίτητα. Μην ξεχνάμε ότι ακόμα και συμπολίτες μας έχουν μείνει στο δρόμο, χωρίς να ήταν τεμπέληδες. Ο κόσμος είναι σκληρός, και εάν η τύχη δεν σου χαμογελάσει μπορείς να πέσεις πολύ χαμηλά. Φαντάζει μεγάλη απόσταση η κορυφή από τον πάτο, αλλά πραγματικά δεν απέχει τόσο πολύ θεωρώ. Απλώς όλοι σκέφτονται ότι δεν θα τύχει σε αυτούς. Φυσικά υπάρχουν τρόποι να προστατευτείς αλλά η παροιμία λέει πως ο άνθρωπος κάνει σχέδια, και ο Θεός γελάει.Έχεις σοβαρό θέμα προσωπικοτητας που σε οδήγησε σε θέμα βιοπορισμού. Σαν να λέμε το προβλημα χοληστερίνης που δεν προσεξε σου έκανε έμφραγμα και καρδιολογικό θέμα μετά από χρόνια.
Αυτό είναι πράγματι μια πολύ ιδιάζουσα κατηγορία ανθρώπου. Το δυστυχώς όμως είναι ότι ένα μεγάλο ποσοστό συνανθρώπων μας λειτουργεί ακριβώς έτσι. Είναι το άλλο άκρο από αυτό που έλεγα πριν. Μηδέν σχεδιασμός για το μέλλον.Πιθανόν είσαι τεμπέλης και δουλευεις ακόμη σε δουλειές που παιρνουν φοιτητές. Η δουλειά δεν είναι ντροπή αλλά μη περιμενεις να διεκδικήσεις ποτε κάτι περισσοτερο όταν κάνεις δουλειές του ποδαριου ενώ είσαι 35+.
Και δεν διαφωνώ. Απλώς έχουμε ξεφύγει από αυτό το μοντέλο που σκεφτόμαστε πως θέλουμε να είμαστε σε 20 χρόνια λόγω της ρευστότητας που υπάρχει. Η gen Z είναι πιο πολύ σε στυλ ότι φαμε, ότι πιούμε, και ότι φάει ο κωλος μας σήμερα, γιατί δεν ξέρεις τι γίνεται αύριο. Η διαφορά με τους προηγούμενους είναι ότι η gen Z κάνει σχέδια αλλά πιο βραχυπρόθεσμα. Δεν είναι δηλαδή τόσο στον κόσμο της όσο οι προηγούμενοι, αλλά ούτε και ποντάρει τόσο πολύ σε σχέδια όπως έκανε παλιότερα ο κόσμος.Όσο για τα. Αλλά που λες οκ ο καθένας ας κάνει ότι θέλει ποιος είμαι εγώ που θα τον κρίνει. Εγώ έκρινα μόνο το γεγονός ότι δεν έχεις ανάπτυξη σαν άνθρωπος όταν μένεις ακόμη στο πατρικο σου. Σαν ολότητα σαν προσωπικοτητα.
Πάνθηρας!
Επιφανές μέλος

14-08-24

00:49
Σκέψου λέει όμως να είσαι χωρισμένος άνδρας με βασικό μισθό ή λίγο παραπάνω, με υποχρεώσεις διατροφής και την ακρίβεια στο Θεό, υπάρχουν και αυτές οι περιπτώσεις. Πως να νοικιάσεις μόνος;
Θα παραιτηθεις από τη δουλειά που δεν σε πληρωνει η αν εισαι δημόσιος θα κανεις και κάτι έξτρα. Ένας καθηγητής αμα κάνει μερικά ιδιαίτερα βγάζει ένα 300 αρι. Νοικιάζει μια γκαρσονιέρα.
Άλλο αν έχεις παιδι βέβαια... Δε ξερω. Δεν μ αρέσουν οι χωρισμοί. Δενομαι και μετα στεναχωριεμαι.
Εε δεν θα το έλεγα απαραίτητα. Μην ξεχνάμε ότι ακόμα και συμπολίτες μας έχουν μείνει στο δρόμο, χωρίς να ήταν τεμπέληδες. Ο κόσμος είναι σκληρός, και εάν η τύχη δεν σου χαμογελάσει μπορείς να πέσεις πολύ χαμηλά. Φαντάζει μεγάλη απόσταση η κορυφή από τον πάτο, αλλά πραγματικά δεν απέχει τόσο πολύ θεωρώ. Απλώς όλοι σκέφτονται ότι δεν θα τύχει σε αυτούς. Φυσικά υπάρχουν τρόποι να προστατευτείς αλλά η παροιμία λέει πως ο άνθρωπος κάνει σχέδια, και ο Θεός γελάει.
Αυτό είναι πράγματι μια πολύ ιδιάζουσα κατηγορία ανθρώπου. Το δυστυχώς όμως είναι ότι ένα μεγάλο ποσοστό συνανθρώπων μας λειτουργεί ακριβώς έτσι. Είναι το άλλο άκρο από αυτό που έλεγα πριν. Μηδέν σχεδιασμός για το μέλλον.
Και δεν διαφωνώ. Απλώς έχουμε ξεφύγει από αυτό το μοντέλο που σκεφτόμαστε πως θέλουμε να είμαστε σε 20 χρόνια λόγω της ρευστότητας που υπάρχει. Η gen Z είναι πιο πολύ σε στυλ ότι φαμε, ότι πιούμε, και ότι φάει ο κωλος μας σήμερα, γιατί δεν ξέρεις τι γίνεται αύριο. Η διαφορά με τους προηγούμενους είναι ότι η gen Z κάνει σχέδια αλλά πιο βραχυπρόθεσμα. Δεν είναι δηλαδή τόσο στον κόσμο της όσο οι προηγούμενοι, αλλά ούτε και ποντάρει τόσο πολύ σε σχέδια όπως έκανε παλιότερα ο κόσμος.
Ναι οι νέοι δεν έκαναν σχέδια επαναπαυτηκαν στα σχέδια των γονιών. Που τις παχιες εποχές έφτιαχναν πιο μεγάλα σπίτια να μένουν κ τα παιδια αυριο μεθαυριο. Είναι το τυράκι αυτό. Που θα τρέχεις τώρα ;;; στα ενοίκια ;
Α ήσουν ψυχολογικά προετοιασμενος αππ μικρός να μην στηριζεσαι σε άλλους ίσως να είχες καταφέρει κ περισσοτερα θα πιεζες τον εαυτό σου και θα έβρισκες λυσεις. Θα γνώριζες νέες πτυχες και αντοχές του εαυτου σου.
Εδώ λες κάτι στη μανα σ η τον πατερα σ και δεν καταλαβαίνουν κ τσακώνεσαι σοβαρά τώρα θα φέρεις τη γυναίκα σ αυριο μεθαυριο να μείνει εκεί ; ουτε καν. Καλυτερα να ζοριστείς από μικρός να θέσεις και κάποια όρια γιατί μετά έχουν μάθει όλοι αλλιώς και θα τρέχεις στα 40 σαν το Βέγγο να μαζεψεις τα αμαζευτα.
Θα γελάσει και ο κάθε πικραμένος.
Jack of Spades
Περιβόητο μέλος
Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, επαγγέλλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 6.486 μηνύματα.

14-08-24

01:15
Ανακατεύεις διαφορετικά πράγματα στη συζήτηση και τα κάνεις αχταρμά...ΑΛΛΟ η γενικότερη προοπτική που έχει ο μέσος εργαζόμενος στις μέρες μας (που τον οδηγεί και στο να μην ξανοίγεται με παιδιά κ.λπ. όπως έκαναν οι πατεράδες κι οι παππούδες του γιατί οι απαιτήσεις αυξάνονται όσο περνούν τα χρόνια κ.λπ.) κι ΑΛΛΟ το αν μπορεί ή όχι ένας νέος που εργάζεται κι έχει κάποιο εισόδημα (έστω κι αν αυτό είναι ο βασικός μισθός) να μείνει σε δικό του σπίτι ΑΝ το θέλει!Για ποιον λόγο να ζοριστούν οικονομικά ; Για να λενε ότι μένουν μόνοι τους ; Οι περισσότεροι θα προτιμήσουν να τα χαλάσουν σε άλλα πράγματα όπως αμάξια, διακοπές ή άλλα πράγματα, και πολύ καλά θα κάνουν μάλιστα.
Από εκεί και πέρα θα μπορούσα να παραθέσω πολλούς καλούς λόγους για να μη μένει κάποιος/α με τους γονείς του/της, αλλά εφόσον αναρωτιέσαι κατ' αυτό τον τρόπο δε νομίζω ότι έχει νόημα να το συζητήσω μαζί σου...
Ναι γιατί οι επιχειρήσεις ως γνωστόν είναι οι κότες που κάνουν τα χρυσά αυγά και «φύτρωσαν», δεν έχουν ούτε δάνεια ούτε υποχρεώσεις ούτε τις δυσκολίες και τις προκλήσεις τους (η μεγαλύτερη εκ των οποίων το 2024 και τα επόμενα χρόνια θα είναι το ανθρώπινο δυναμικό)...αυτή τη στιγμή πρόχειρα μου έρχονται στο μυαλό τουλάχιστον καμιά τριανταριά περιπτώσεις ανθρώπων κοντά στην ηλικία μου που είτε έκλεισαν τις επιχειρήσεις που βρήκαν απ' τους γονείς τους και τώρα εργάζονται ως υπάλληλοι είτε οι γονείς τους λειτουργούν επιχειρήσεις (μιλάω για τζίρους 5-10+ εκατομμυρίων, όχι μπακάλικα) κι αντί ν' ασχολούνται μ' αυτές απασχολούνται ως μισθωτοί σ' άλλες εταιρείες (γιατί άραγεΔεν θα χωθούν όλοι στο δημόσιο, ούτε έχουν όλοι γονείς με επιχειρήσεις(κυρίως αυτοί είναι πιο άνετοι).

Διατροφή (αν δεν κάνω λάθος) πληρώνει όποιος απ' τους δύο γονείς έχει το υψηλότερο εισόδημα κι αυτή προκύπτει ως ένα ποσοστό του μισθού...η σωστή ερώτηση λοιπόν σ' αυτή την περίπτωση ΠΡΙΝ από ενοίκια και τα σχετικά θα ήταν «γιατί έγινε πατέρας» ή «πως θα ζήσει το παιδί»!Σκέψου λέει όμως να είσαι χωρισμένος άνδρας με βασικό μισθό ή λίγο παραπάνω, με υποχρεώσεις διατροφής και την ακρίβεια στο Θεό, υπάρχουν και αυτές οι περιπτώσεις. Πως να νοικιάσεις μόνος;
nPb
Επιφανές μέλος
Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.582 μηνύματα.

14-08-24

01:25
Νομίζω ότι είναι από τις πιο λογικές φωνές στην μονόπλευρη άποψη ότι κάποιος πρέπει οπωσδήποτε να μένει μόνος του χωρίς σαφή επιχειρηματολογία. Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί κάποιοι δεν αποδέχονται ότι κάποιος δεν γουστάρει να μένει στο κάθε σκατόσπιτο και να πληρώνει πάγια, εφόσον μπορεί να έχει καλύτερη ποιότητα ζωής στο πατρικό του;Ακριβώς αυτό. Δεν μπορώ να ακούω ανθρώπους που είναι 40 χρονών πλέον, που όταν ήταν 20 το χρήμα έρεε άφθονο, να λένε ότι πρέπει οι νέοι να φεύγουν. Είναι γελοίο.
Προσωπικά προτιμώ να βγάζω τα χρήματα μου και να μένω με τους γονείς μου, μέχρις ότου αρχίζω να βγάζω ικανοποιητικά χρήματα. Δεν είμαι κακομαθημένη απλά δεν γουστάρω να μένω σε απαίσια σπίτια και να μου φεύγουν 1200€ τον μήνα (στην ξεφτίλα)
Το πατρικό πλέον δεν είναι οι φαβέλες του 1970. Επίσης όποιος ζει με τους γονείς του δεν σημαίνει αναγκαστικά περιορισμένη ή και προβληματική ζωή. Γι αυτό θα έλεγα ότι παίζει ρόλο η οικογένεια, το σπίτι σαν χώρος, και ο τύπος σχέσεων με τους γονείς. Από το να ζω σε τρώγλη Γερμανίας με βαμμένο τοίχο με λαδομπογιά πάνω σε τοίχο, να έχει πιάσει μούχλα από μέσα και να πληρώνω 690 ευρώ το μήνα, συν το άγχος για συνεχή ετήσια αύξηση, προτιμώ να είμαι άστεγος στην Ελλάδα. Για μένα, το πατρικό είναι η βάση μου. Είναι το ασήκωτο αρχείο βιβλιοθήκης που έχω και δεν μετακομίζεται. Επίσης απολαμβάνω να έχω κάδρα στον τοίχο κάτι που ... δεν συμφέρει στο σπίτι με ενοίκιο. Ολόκληρη δουλειά να επαναφέρεις το σπίτι στις εργοστασιακές ρυθμίσεις...

Jack of Spades
Περιβόητο μέλος
Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, επαγγέλλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 6.486 μηνύματα.

14-08-24

01:34
Ακριβώς αυτό. Δεν μπορώ να ακούω ανθρώπους που είναι 40 χρονών πλέον, που όταν ήταν 20 το χρήμα έρεε άφθονο, να λένε ότι πρέπει οι νέοι να φεύγουν. Είναι γελοίο.
Προσωπικά προτιμώ να βγάζω τα χρήματα μου και να μένω με τους γονείς μου, μέχρις ότου αρχίζω να βγάζω ικανοποιητικά χρήματα. Δεν είμαι κακομαθημένη απλά δεν γουστάρω να μένω σε απαίσια σπίτια και να μου φεύγουν 1200€ τον μήνα (στην ξεφτίλα)
Ναι, πολύ λογική, από τη μια να λέει «δεν είμαι κακομαθημένη» κι από την άλλη να μιλάει για 1.200€ το μήνα έξοδα ενοικίου «στην ξεφτίλα»!Νομίζω ότι είναι από τις πιο λογικές φωνές...

Δεν είμαι κακομαθημένη ρε παιδιά αλλά πως θα νοικιάσω ένα ολόκληρο 3άρι μόνη μου με τέτοια ενοίκια;

Για πες μας εσύ ρε nPb που θεωρείς «λογικά» τέτοια posts κι είμαστε και συνομήλικοι, όταν ήσουν 20 χρονών πως μπαούλιαζες το χρήμα που «έρεε άφθονο» και πως το μετέφερες, με σεκιουρητάδες ή με την ACS;

Έχεις συγκατοικήσει ποτέ στη ζωή σου μ' Ελληνίδα;...στην μονόπλευρη άποψη ότι κάποιος πρέπει οπωσδήποτε να μένει μόνος του χωρίς σαφή επιχειρηματολογία. Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί κάποιοι δεν αποδέχονται ότι κάποιος δεν γουστάρει να μένει στο κάθε σκατόσπιτο και να πληρώνει πάγια, εφόσον μπορεί να έχει καλύτερη ποιότητα ζωής στο πατρικό του;
Samael
Τιμώμενο Μέλος

14-08-24

01:41
Ναι οι νέοι δεν έκαναν σχέδια επαναπαυτηκαν στα σχέδια των γονιών. Που τις παχιες εποχές έφτιαχναν πιο μεγάλα σπίτια να μένουν κ τα παιδια αυριο μεθαυριο. Είναι το τυράκι αυτό. Που θα τρέχεις τώρα ;;; στα ενοίκια ;
Προσωπικά αυτό το λογαριάζω ως αποτυχία ή λάθος επιλογές/υπολογισμοί των προηγούμενων γενιών. Δική τους υποχρέωση είναι να φροντίσουν ότι οι απόγονοι θα είναι εξίσου καλοί. Δουλειά των απογόνων είναι να πάρουν το επίπεδο αυτό και να πάνε ένα βήμα παρακάτω. Έτσι υπάρχει εξέλιξη.Αν ήσουν ψυχολογικά προετοιασμενος αππ μικρός να μην στηριζεσαι σε άλλους ίσως να είχες καταφέρει κ περισσοτερα θα πιεζες τον εαυτό σου και θα έβρισκες λυσεις. Θα γνώριζες νέες πτυχες και αντοχές του εαυτου σου.
Αυτό είναι το ιδανικό και σαφώς θεμιτό.Εδώ λες κάτι στη μανα σ η τον πατερα σ και δεν καταλαβαίνουν κ τσακώνεσαι σοβαρά τώρα θα φέρεις τη γυναίκα σ αυριο μεθαυριο να μείνει εκεί ; ουτε καν. Καλυτερα να ζοριστείς από μικρός να θέσεις και κάποια όρια γιατί μετά έχουν μάθει όλοι αλλιώς και θα τρέχεις στα 40 σαν το Βέγγο να μαζεψεις τα αμαζευτα.
Θα γελάσει και ο κάθε πικραμένος.
Νομίζω όμως ότι οι περισσότεροι έχουν αλλά στο μυαλό τους σε μικρότερες ηλικίες. Και οκει είναι και λογικό, στα 20 σου δεν σκέφτεσαι πως θα μείνεις μόνος για να παντρευτείς μια μέρα. Σκέφτεσαι με πιο βραχυπρόθεσμους στόχους όπως πως θα μείνεις μόνος για να μην σε πρήζουν

Το εάν βγαίνει ή δεν βγαίνει ο μήνας με τον βασικό χωρίς βοήθεια δεν το ξέρω. Εξαρτάται από την χώρα, τον βασικό μισθό, την ακρίβεια, πόσο σπάταλος είσαι γενικά και πολλά άλλα...μπορεί και να βγαίνει με προσεκτικό σχεδιασμό. Αλλά στην Ελλάδα τουλάχιστον σίγουρα δεν θα σου μένουν αρκετά στην άκρη για να κάνεις τα γούστα σου. Τωρα εσύ ή ο καθένας μπορεί να είναι οκει με αυτό, αλλά οι περισσότεροι δυστυχώς ή ευτυχώς δεν αντλούν ευχαρίστηση από το να δουλεύουν σαν τα σκυλιά για να μπορούν να γυρνάνε σε μια τρύπα το απόγευμα και να καυλώνουν σκεπτόμενοι ότι το πληρώνουν μόνοι τους.Ανακατεύεις διαφορετικά πράγματα στη συζήτηση και τα κάνεις αχταρμά...ΑΛΛΟ η γενικότερη προοπτική που έχει ο μέσος άνθρωπος στις μέρες μας (που τον οδηγεί και στο να μην ξανοίγεται με παιδιά κ.λπ. όπως έκαναν οι πατεράδες κι οι παππούδες του) κι ΑΛΛΟ το αν μπορεί ή όχι ένας νέος που εργάζεται κι έχει κάποιο εισόδημα (έστω κι αν αυτό είναι ο βασικός μισθός) ΑΝ το θέλει να μείνει σε δικό του σπίτι!
Ναι λες και αυτός που δεν έχει τίποτα απολύτως είναι στην ίδια μοίρα με αυτόν που του ήρθε και η επιχείρηση του μπαμπά μαζί από την ημέρα της γεννήσεως του, έστω και με τις υποχρεώσεις που έχειΝαι γιατί οι επιχειρήσεις ως γνωστόν είναι οι κότες που κάνουν τα χρυσά αυγά και «φύτρωσαν», δεν έχουν ούτε δάνεια ούτε υποχρεώσεις ούτε τις δυσκολίες και τις προκλήσεις τους (η μεγαλύτερη εκ των οποίων το 2024 και τα επόμενα χρόνια θα είναι το ανθρώπινο δυναμικό)...αυτή τη στιγμή πρόχειρα μου έρχονται στο μυαλό τουλάχιστον καμιά τριανταριά περιπτώσεις ανθρώπων κοντά στην ηλικία μου που είτε έκλεισαν τις επιχειρήσεις που βρήκαν απ' τους γονείς τους και τώρα εργάζονται ως υπάλληλοι είτε οι γονείς τους λειτουργούν επιχειρήσεις (με τζίρους 5-10+ εκατομμυρίων, όχι μπακάλικα) κι αντί ν' ασχολούνται μ' αυτές απασχολούνται ως μισθωτοί σε άλλες εταιρείες (γιατί άραγε)...

Jack of Spades
Περιβόητο μέλος

14-08-24

01:50
Με το να γίνονται φόρτωμα στους γονείς τους (συνήθως επ' αόριστο γιατί καταλήγουν απλώς να βολεύονται μ' αυτή την κατάσταση και να βρίσκουν 1.000.000 δικαιολογίες για να μη μετακομίσουν) τι ευχαρίστηση «αντλούνε»;Το εάν βγαίνει ή δεν βγαίνει ο μήνας με τον βασικό χωρίς βοήθεια δεν το ξέρω...μπορεί και να βγαίνει με προσεκτικό σχεδιασμό. Αλλά σίγουρα δεν θα σου μένουν αρκετά στην άκρη για να κάνεις τα γούστα σου. Τωρα εσύ ή ο καθένας μπορεί να είναι οκει με αυτό, αλλά οι περισσότεροι δυστυχώς ή ευτυχώς δεν αντλούν ευχαρίστηση από το να δουλεύουν σαν τα σκυλιά για να μπορούν να γυρνάνε σε μια τρύπα το απόγευμα και να καυλώνουν σκεπτόμενοι ότι το πληρώνουν μόνοι τους.
Όταν είσαι νέος κι εργάζεσαι για το βασικό μισθό το πρώτο πράγμα που πρέπει να σ' ενδιαφέρει είναι πως θα ξεκολλήσεις απ' αυτή την κατάσταση και θα βγάλεις περισσότερα κι όχι τα «γούστα» (φαντάζομαι ότι μιλάμε για κάτι που κοστίζει κι όχι π.χ. για έναν καφέ ή μια μπύρα κάπου έξω)...
Να μια από τις 1.000.000 δικαιολογίες που προανέφερα, «αυτός μένει μόνος αλλά βρήκε έτοιμο μαγαζί απ' το μπαμπά του, εγώ δε βρήκα άρα καλά κάνω και μένω με τους γονείς μου»!Ναι λες και αυτός που δεν έχει τίποτα απολύτως είναι στην ίδια μοίρα με αυτόν που του ήρθε και η επιχείρηση του μπαμπά μαζί από την ημέρα της γεννήσεως του, έστω και με τις υποχρεώσεις που έχει.

Guest 881237
Επισκέπτης
αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.

14-08-24

01:54
Το να μένει κανείς με τους γονείς του όσο είναι νέος είναι μια καλή ευκαιρία για να κάνει μια καλή αποταμίευση. Να αγοράσει πχ ένα αυτοκίνητο, να έχει χρήματα στην άκρη αν θέλει να μετακομίσει, να ανοίξει δική του επιχείρηση κλπ .
Το θέμα είναι ότι πολλοί δεν το αξιοποιούν ούτε έτσι και απλά πάνε πανάκριβα ταξίδια κ παίρνουν κάθε χρόνο το καινούριο i phone
Το θέμα είναι ότι πολλοί δεν το αξιοποιούν ούτε έτσι και απλά πάνε πανάκριβα ταξίδια κ παίρνουν κάθε χρόνο το καινούριο i phone
Jack of Spades
Περιβόητο μέλος

14-08-24

02:01
Προσωπικά απ' όσους κι όσες ήξερα που έμειναν στα πατρικά τους σπίτια κι αφότου έπιασαν δουλειά κάπου, ΚΑΝΕΝΑΣ και ΚΑΜΙΑ δεν έθεσε χρονικά όρια και τα 'κανε πράξη π.χ. ότι «θα μείνω Χ μήνες στο πατρικό, θα μαζέψω Υ λεφτά και την τάδε του μηνός του δύο χιλιάδες τάδε θα φύγω»...ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ απ' όσους εν τέλει νοίκιασαν έφυγαν είτε με τις κλωτσιές από τους ίδιους τους γονείς τους είτε επειδή ο/η γκόμενος/α ήθελε να συγκατοικήσουν (και θα τον/την έχαναν αν δεν έφευγαν) κι οι υπόλοιποι παραμένουν ακόμη εκεί (και θα παραμείνουν λογικά μέχρι να ψοφολογήσουν οι γονείς τους)...Το να μένει κανείς με τους γονείς του όσο είναι νέος είναι μια καλή ευκαιρία για να κάνει μια καλή αποταμίευση. Να αγοράσει πχ ένα αυτοκίνητο, να έχει χρήματα στην άκρη αν θέλει να μετακομίσει, να ανοίξει δική του επιχείρηση κλπ .
Κι εννοείται πως όλοι κι όλες τους κάθε φορά που κάναμε σχετική συζήτηση αναπαρήγαγαν all the way όλα αυτά τα λογίδια που διαβάζουμε και σ' αυτό το thread!

Samael
Τιμώμενο Μέλος

14-08-24

02:05
Όχι, δεν είμαι υπέρ αυτού. Εάν ο σκοπός κάποιου είναι να φορτωθεί, τότε κακό του κεφαλιού του. Άλλο να διευκολυνθεί για ένα διάστημα, και να συνεισφέρει κιόλας στο σπίτι(δουλειές και λογαριασμοί) και άλλο να παρασιτήσει. Και ναι, σαφώς μιλάμε για πιο ακριβά πράγματα από έναν καφέ ή μια μπύρα.Με το να γίνονται φόρτωμα στους γονείς τους (συνήθως επ' αόριστο γιατί καταλήγουν απλώς να βολεύονται μ' αυτή την κατάσταση και να βρίσκουν 1.000.000 δικαιολογίες για να μη μετακομίσουν) τι ευχαρίστηση «αντλούνε»;
Όταν είσαι νέος κι εργάζεσαι για το βασικό μισθό το πρώτο πράγμα που πρέπει να σ' ενδιαφέρει είναι πως θα ξεκολλήσεις απ' αυτή την κατάσταση και θα βγάλεις περισσότερα κι όχι τα «γούστα» (φαντάζομαι ότι μιλάμε για κάτι που κοστίζει κι όχι π.χ. για έναν καφέ ή μια μπύρα κάπου έξω)...
Αυτό που λες δεν ισχύει, γιατί ούτως ή άλλως συμφωνώ μαζί σου. Απλώς τονιζω ότι δεν σκέφτονται όλοι όπως εμείς καθώς οι προτεραιότητες του κάθε ανθρώπου, ανάλογα με τις επιθυμίες του, τις ανάγκες του και τις περιστάσεις διαφέρουν. Ένα παιδί που δεν είχε ποτέ θέμα με τους γονείς του είναι λογικό να μην βιαστεί να φύγει από το πατρικό του. Ένα άλλο παιδί που η οικογένειά του το βρίζει θεωρώντας το βάρος από τα χρόνια που σπουδάζει ακόμα, ή του λέει "μετά από την Χ ηλικία πρέπει να φύγεις από το σπίτι", εννοείται ότι θα έχει προτεραιότητα να φύγει από το πατρικό.Να μια από τις 1.000.000 δικαιολογίες που προανέφερα, «αυτός μένει μόνος αλλά βρήκε έτοιμο μαγαζί απ' το μπαμπά του, εγώ δε βρήκα άρα καλά κάνω και μένω με τους γονείς μου»!![]()
Πάρα αυτά, κάποιος που ξεκινάει με κάτι είναι σαφώς σε καλύτερη θέση από κάποιον που ξεκινάει από το μηδέν. Θα ήταν αχαριστία ακόμα και για το ίδιο το άτομο να μην αναγνωρίζει αυτό που του προσφέρουν οι γονείς του.
Σε κάθε περίπτωση, ντροπή δεν είναι να γεννηθείς λίγο πιο τυχερός από άλλους. Ντροπή είναι να μην τιμας τα όσα σου προσφέρουν οι γονείς σου, και να αρχίσεις να τα χαραμίζεις ασύστολα. Και φυσικά το να μην αναγνωρίζεις ότι ήσουν πιο τυχερός από άλλους.
Jack of Spades
Περιβόητο μέλος

14-08-24

02:15
Τα ακριβά πράγματα θέλουν κι εισόδημα για να τα υποστηρίξεις, δε γίνεται να βγάζεις 700€ και να έχεις το lifestyle ανθρώπου που βγάζει 2.000€...εσύ αν είχες γιο μισθωτό των 700€ που τον φιλοξενούσες και τον έβλεπες π.χ. ν' αγοράζει αυτοκίνητο θα καθόσουν και θα τον κοίταγες ή θα του έλεγες να κοιμάται από εδώ και πέρα στ' αμάξι που αγόρασε;Όχι, δεν είμαι υπέρ αυτού. Εάν ο σκοπός κάποιου είναι να φορτωθεί, τότε κακό του κεφαλιού του. Άλλο να διευκολυνθεί για ένα διάστημα, και να συνεισφέρει κιόλας στο σπίτι(δουλειές και λογαριασμοί) και άλλο να παρασιτήσει. Και ναι, σαφώς μιλάμε για πιο ακριβά πράγματα από έναν καφέ ή μια μπύρα.

Ίσα ίσα που το παιδί που δεν έχει θέμα με τους γονείς του και τους αγαπάει πραγματικά θα τους νοιαστεί και θα πει «από το να τους γίνω φόρτωμα καλύτερα να βρω ένα συγκάτοικο και να πάω να μείνω μόνος σ' ένα μικρό σπιτάκι και να κάνουν το δωμάτιό μου AirBnB να τους μένει και κάνα φράγκο γιατί έχει έξοδα το σπίτι ή να το πουλήσουν και να πάνε να ζήσουν σε μικρότερο και φθηνότερο κ.ο.κ.», όπως κι ο γονιός που νοιάζεται κι αγαπάει πραγματικά το παιδί του θα το «σπρώξει» με κάποιο τρόπο να φύγει απ' το σπίτι γιατί ξέρει ότι θα 'ναι για το καλό του κ.λπ.Όχι, δεν είμαι υπέρ αυτού. Εάν ο σκοπός κάποιου είναι να φορτωθεί, τότε κακό του κεφαλιού του. Άλλο να διευκολυνθεί για ένα διάστημα, και να συνεισφέρει κιόλας στο σπίτι(δουλειές και λογαριασμοί) και άλλο να παρασιτήσει. Και ναι, σαφώς μιλάμε για πιο ακριβά πράγματα από έναν καφέ ή μια μπύρα.
Αυτό που λες δεν ισχύει, γιατί ούτως ή άλλως συμφωνώ μαζί σου. Απλώς τονιζω ότι δεν σκέφτονται όλοι όπως εμείς καθώς οι προτεραιότητες του κάθε ανθρώπου, ανάλογα με τις επιθυμίες του, τις ανάγκες του και τις περιστάσεις διαφέρουν. Ένα παιδί που δεν είχε ποτέ θέμα με τους γονείς του είναι λογικό να μην βιαστεί να φύγει από το πατρικό του. Ένα άλλο παιδί που η οικογένειά του το βρίζει θεωρώντας το βάρος από τα χρόνια που σπουδάζει ακόμα, ή του λέει "μετά από την Χ ηλικία πρέπει να φύγεις από το σπίτι", εννοείται ότι θα έχει προτεραιότητα να φύγει από το πατρικό.
Πάρα αυτά, κάποιος που ξεκινάει με κάτι είναι σαφώς σε καλύτερη θέση από κάποιον που ξεκινάει από το μηδέν. Θα ήταν αχαριστία ακόμα και για το ίδιο το άτομο να μην αναγνωρίζει αυτό που του προσφέρουν οι γονείς του.
Σε κάθε περίπτωση, ντροπή δεν είναι να γεννηθείς λίγο πιο τυχερός από άλλους. Ντροπή είναι να μην τιμας τα όσα σου προσφέρουν οι γονείς σου, και να αρχίσεις να τα χαραμίζεις ασύστολα. Και φυσικά το να μην αναγνωρίζεις ότι ήσουν πιο τυχερός από άλλους.
Το να μένει το παιδί στο σπίτι ενώ μπορεί να τα βγάλει πέρα και μόνο του ή/και το να κρατάει ο γονιός το παιδί στο σπίτι ενώ ξέρει ότι μπορεί να τα βγάλει πέρα και μόνο του δε δείχνει «αγάπη» αλλά «εκμετάλλευση» και «χειρισμό»!

Samael
Τιμώμενο Μέλος

14-08-24

02:39
Όχι απαραίτητα.Τα ακριβά πράγματα θέλουν κι εισόδημα για να τα υποστηρίξεις, δε γίνεται να βγάζεις 700€ και να έχεις το lifestyle ανθρώπου που βγάζει 2.000€...εσύ αν είχες γιο μισθωτό των 700€ που τον φιλοξενούσες και τον έβλεπες π.χ. ν' αγοράζει αυτοκίνητο θα καθόσουν και θα τον κοίταγες ή θα του έλεγες να κοιμάται από εδώ και πέρα στ' αμάξι που αγόρασε;![]()
Όπως είπα υπάρχει κόσμος που δεν έχει βρακί να φορέσει, αλλά όπως αναφέρθηκε το iphone...iphone. Αυτό ας πούμε εάν παρατραβηξει, σίγουρα γίνεται εκμετάλλευση αφού η αποταμίευση πηγαίνει σε ανούσια και περιττά πράγματα.
Τι να σου πω. Δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες. Βρίσκω ακραίο το να θεωρείς τόσο πολύ κόσμο χειριστικο ή ότι εκμεταλλεύεται τους γονείς του, ειδικά από την στιγμή που πολλά παιδιά βοηθάνε όπως είπα με δουλειές του σπιτιού και αρκετές φορές συνεισφέρουν και στα έξοδα.Ίσα ίσα που το παιδί που δεν έχει θέμα με τους γονείς του και τους αγαπάει πραγματικά θα τους νοιαστεί και θα πει «από το να τους γίνω φόρτωμα καλύτερα να βρω ένα συγκάτοικο και να πάω να μείνω μόνος σ' ένα μικρό σπιτάκι και να κάνουν το δωμάτιό μου AirBnB να τους μένει και κάνα φράγκο γιατί έχει έξοδα το σπίτι ή να το πουλήσουν και να πάνε να ζήσουν σε μικρότερο και φθηνότερο κ.ο.κ.», όπως κι ο γονιός που νοιάζεται κι αγαπάει πραγματικά το παιδί του θα το «σπρώξει» με κάποιο τρόπο να φύγει απ' το σπίτι γιατί ξέρει ότι θα 'ναι για το καλό του κ.λπ.
Το να μένει το παιδί στο σπίτι ενώ μπορεί να τα βγάλει πέρα και μόνο του ή/και το να κρατάει ο γονιός το παιδί στο σπίτι ενώ ξέρει ότι μπορεί να τα βγάλει πέρα και μόνο του δε δείχνει «αγάπη» αλλά «εκμετάλλευση» και «χειρισμό»!![]()
Καταλαβαίνω τα point σου, και έχουν λογική, αλλά μου φαίνονται και κάπως αποστασιοποιημένα, λες και σε φιλοξενει κάποιος φίλος σου και δεν ζεις με την οικογένειά σου. Είναι καλό να έχεις φιλότιμο, αλλά δεν χρειάζεται να δρας σαν να είσαι και ορφανός, εφόσον δεν είσαι.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 204 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Unboxholics
- Joji
- jj!
- kalhkardia
- charmander
- orchidea
- johnsala
- V@Per
- Jack of Spades
- Dr. Gl. Luminous
- AggelikiGr
- Reader
- taketrance
- Kate1914
- camil
- fmarulezkd
- Μήτσος10
- Scandal
- Libertus
- Ωρορα
- rafaela11
- GeorgePap2003
- Paragontas7000
- Εριφύλη
- despoina13
- Memetchi
- phleidhs
- Wonderkid
- Debugging_Demon
- Luludaki
- fourkaki
- back2967
- Μαυρίκιος
- American Economist
- iew
- physicscrazy
- ROM32
- touvlo
- mixaelaaa
- Lia 2006
- vasilis123321
- User2350
- Hased Babis
- hirasawayui
- kordella
- thenutritionist
- Sosstoss
- Fernando_A
- giannhs2001
- Alessandra Eliza
- Γατέχων
- ggl
- marww
- Milko Protein
- Ellis
- χημεια4λαιφ
- Dmzk
- ga2023
- Countdown
- Τodoroki
- Ness
- Ilma
- tsiobieman
- kleoniki05
- P.Dam.
- Στεφανος56
- Ryuzaki
- arko
- Viedo
- petrosln
- Meow
- Εχέμυθη
- eukleidhs1821
- MonaXoS
- J.Cameron
- DimitraA.
- Δροσουλίτης
- nicks1999
- parrot/παπαγάλος
- emmanuel
- R73
- Loozen
- chester20080
- SlimShady
- iminspain
- Johnny15
- ag97
- Έμμα
- Athens2002
- Αλκης Κ.
- AK-92
- Insertcoin
- leo41
- Scott
- tslef8
- gwgw_5
- pacheiko
- Johnman97
- Thundergirl
- Nickx
- nucomer
- 1011
- igeorgeoikonomo
- kleonpetrou
- Freya Goddes
- prinCess.
- tomicrotroll
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.