Εριφύλη
Περιβόητο μέλος
Η Εριφύλη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 5.991 μηνύματα.

14-08-24

03:25
Για 40-50 τ.μ. στην Αθήνα πλέον, βρίσκεις με 700 και 800€ τον μήνα! Βάλε κοινόχρηστα, ρεύματα, νερά και ό,τι άλλο χρειάζεται. Για σκέψου, δεν ξεπερνάς το χιλιάρικο;Ναι, πολύ λογική, από τη μια να λέει «δεν είμαι κακομαθημένη» κι από την άλλη να μιλάει για 1.200€ το μήνα έξοδα ενοικίου «στην ξεφτίλα»!
Εννοείται δεν σου βάζω μέσα τα προσωπικά σου έξοδα!
Όχι ευχαριστώ. Προτιμώ να ζω με ανέσεις και με τους γονείς μου παρά να ξοδεύω για μια τρώγλη..
Samael
Τιμώμενο Μέλος
Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 11.437 μηνύματα.

14-08-24

03:46
Ίσα ίσα, ξέρω και περιπτώσεις που παρακαλάνε οι γονείς να μην μετακομίσουν τα παιδιά βασικά γιατί τότε δεν θα μπορούν να τους στηρίζουν οικονομικά, αφού θα συντηρούν δικό τους σπίτι. Και μάλιστα ξέρω τέτοιες περιπτώσεις και από τις δύο όψεις του νομίσματος. Στην μια που οι γονείς εκμεταλλεύονταν το παιδί στην ουσία, και στην άλλη που όντως υπήρχε σοβαρό οικονομικό θέμα και οι γονείς χρειάζονταν στήριξη.Για 40-50 τ.μ. στην Αθήνα πλέον, βρίσκεις με 700 και 800€ τον μήνα! Βάλε κοινόχρηστα, ρεύματα, νερά και ό,τι άλλο χρειάζεται. Για σκέψου, δεν ξεπερνάς το χιλιάρικο;
Όχι ευχαριστώ. Προτιμώ να ζω με ανέσεις και με τους γονείς μου παρά να ξοδεύω για μια τρώγλη..
Το πρώτο δεν το σχολιάζω καν, αλλά το δεύτερο ; Εάν οι γονείς είναι περήφανοι και αρνούνται να δεχτούν βοήθεια από το παιδί τους ; Όπως είπα καλό το φιλότιμο, αλλά η οικογένεια είναι οικογένεια, δεν πρέπει να φτάσουν τα μέλη της στο σημείο να νιώθουν ξένοι μεταξύ τους. Όσο υπάρχει σεβασμός και δυνατότητα βοήθειας, αυτή πρέπει να παρέχεται στα μέλη που την χρειάζονται ή όταν την ζητούν.
Για αυτό όπως είπα, δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες. Οι άνθρωποι που τείνουν να τα ισοπεδώνουν όλα προς μια όψη μόνο συνήθως έχουν την αίσθηση ότι μόνο η πραγματικότητα, οι συγκυρίες και οι γονείς που βίωσαν εκείνοι υπάρχουν στον κόσμο.
Jack of Spades
Περιβόητο μέλος
Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, επαγγέλλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 6.491 μηνύματα.

14-08-24

04:24
Αυτοί είναι moral degenerates κι αλίμονο αν τους λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη...Όχι απαραίτητα.
Όπως είπα υπάρχει κόσμος που δεν έχει βρακί να φορέσει, αλλά όπως αναφέρθηκε το iphone...iphone. Αυτό ας πούμε εάν παρατραβηξει, σίγουρα γίνεται εκμετάλλευση αφού η αποταμίευση πηγαίνει σε ανούσια και περιττά πράγματα.
Συμπάθα με αλλά αν θεωρείς ότι τα παιδία που βοηθάνε τους γονείς τους στο σπίτι (σοβαρά και συστηματικά, όχι π.χ. να κάνουν φασίνα μια φορά το δίμηνο ή να πληρώνουν το ρεύμα μια φορά το χρόνο για να λένε ότι κάτι προσφέρουν) είναι «πολλά» τότε μάλλον ζούμε σε διαφορετικές χώρες...Τι να σου πω. Δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες. Βρίσκω ακραίο το να θεωρείς τόσο πολύ κόσμο χειριστικο ή ότι εκμεταλλεύεται τους γονείς του, ειδικά από την στιγμή που πολλά παιδιά βοηθάνε όπως είπα με δουλειές του σπιτιού και αρκετές φορές συνεισφέρουν και στα έξοδα.
Από τη στιγμή που ενηλικιώθηκες, είσαι σε θέση να εργαστείς και να πάρεις τη ζωή στα χέρια σου γενικότερα και το σπίτι δεν σου ανήκει «φιλοξενούμενος» είσαι...Καταλαβαίνω τα point σου, και έχουν λογική, αλλά μου φαίνονται και κάπως αποστασιοποιημένα, λες και σε φιλοξενει κάποιος φίλος σου και δεν ζεις με την οικογένειά σου. Είναι καλό να έχεις φιλότιμο, αλλά δεν χρειάζεται να δρας σαν να είσαι και ορφανός, εφόσον δεν είσαι.
Ενοικίαση, Studio / Γκαρσονιέρα, 40τ.μ. Χαλάνδρι, Νέο Χαλάνδρι | 16207323 | Spitogatosα)Για 40-50 τ.μ. στην Αθήνα πλέον, βρίσκεις με 700 και 800€ τον μήνα! Βάλε κοινόχρηστα, ρεύματα, νερά και ό,τι άλλο χρειάζεται. Για σκέψου, δεν ξεπερνάς το χιλιάρικο;
500€ συζητήσιμη για 40 τ.μ. στα βόρεια προάστια...κι αν σε περιοχές όπως το Χαλάνδρι αυτή η τιμή είναι η εξαίρεση τότε μπορείς να πας σε άλλη περιοχή που οι τιμές είναι χαμηλότερες!
Από εκεί και πέρα αν το θες και καινούργιο κι επιπλωμένο και σε top περιοχή και με τζακούζι και με μπαλκόνι να παίζεις 5x5 και και και τότε χαίρω πολύ θα πληρώσεις, όπως θα πληρώσεις κι αν θες το full πακέτο της Cosmote, το κλιματιστικό ή/και τη θέρμανση να δουλεύει μέρα νύχτα κ.ο.κ.
Όταν λες «ανέσεις» φαντάζομαι εννοείς το φαγητό της μαμάς, τα έτοιμα καθαρά και σιδερωμένα ρούχα, το έτοιμο στρωμένο κρεβατάκι και τα σχετικά;Όχι ευχαριστώ. Προτιμώ να ζω με ανέσεις και με τους γονείς μου παρά να ξοδεύω για μια τρώγλη..

Και κάπως έτσι έχουμε καταντήσει μια κοινωνία που αποτελείται κατά 70%-80%+ από άντρες μαμάκηδες που δεν ξέρουν ούτε ένα πλυντήριο να βάλουν κι είναι ανίκανοι να πάρουν την παραμικρή σοβαρή απόφαση για τη ζωή τους και κατά 70%-80%+ από γυναίκες που μόλις φεύγουν απ' τα πατρικά τους παραγγέλνουν συνέχεια φαγητό απ' έξω και τα σπίτια τους είναι μέσα στη βρώμα...κι «απορούμε» γιατί πάμε κατά διαόλου!Ίσα ίσα, ξέρω και περιπτώσεις που παρακαλάνε οι γονείς να μην μετακομίσουν τα παιδιά βασικά γιατί τότε δεν θα μπορούν να τους στηρίζουν οικονομικά, αφού θα συντηρούν δικό τους σπίτι. Και μάλιστα ξέρω τέτοιες περιπτώσεις και από τις δύο όψεις του νομίσματος. Στην μια που οι γονείς εκμεταλλεύονταν το παιδί στην ουσία, και στην άλλη που όντως υπήρχε σοβαρό οικονομικό θέμα και οι γονείς χρειάζονταν στήριξη.
Το πρώτο δεν το σχολιάζω καν, αλλά το δεύτερο ; Εάν οι γονείς είναι περήφανοι και αρνούνται να δεχτούν βοήθεια από το παιδί τους ; Όπως είπα καλό το φιλότιμο, αλλά η οικογένεια είναι οικογένεια, δεν πρέπει να φτάσουν τα μέλη της στο σημείο να νιώθουν ξένοι μεταξύ τους. Όσο υπάρχει σεβασμός και δυνατότητα βοήθειας, αυτή πρέπει να παρέχεται στα μέλη που την χρειάζονται ή όταν την ζητούν.
Για αυτό όπως είπα, δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες. Οι άνθρωποι που τείνουν να τα ισοπεδώνουν όλα προς μια όψη μόνο συνήθως έχουν την αίσθηση ότι μόνο η πραγματικότητα, οι συγκυρίες και οι γονείς που βίωσαν εκείνοι υπάρχουν στον κόσμο.

Samael
Τιμώμενο Μέλος
Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 11.437 μηνύματα.

14-08-24

04:41
Όχι, αλλά δεν είναι και λίγα. Επειδή υπάρχουν αρκετά που κάνουν τους νεόπλουτους δεν σημαίνει ότι όλοι οι νέοι είναι έτσι. Υπάρχουν και άλλοι που βοηθάνε ουσιαστικά. Το γεγονός ότι δεν έχουν screen time ή δεν το κάνουν story στο ινστα δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν.Αυτοί είναι moral degenerates κι αλίμονο αν τους λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη...
Συμπάθα με αλλά αν θεωρείς ότι τα παιδία που βοηθάνε τους γονείς τους στο σπίτι (σοβαρά και συστηματικά, όχι π.χ. να κάνουν φασίνα μια φορά το δίμηνο ή να πληρώνουν το ρεύμα μια φορά το χρόνο για να λένε ότι κάτι προσφέρουν) είναι «πολλά» τότε μάλλον ζούμε σε διαφορετικές χώρες...
Δεν θα πέταγα ποτέ τα παιδιά μου από το σπίτι επειδή ενηλικιώθηκαν. Αλλά δεκτο, ο καθένας με τις απόψεις του.Από τη στιγμή που ενηλικιώθηκες, είσαι σε θέση να εργαστείς και να πάρεις τη ζωή στα χέρια σου γενικότερα και το σπίτι δεν σου ανήκει «φιλοξενούμενος» είσαι...
Jack of Spades
Περιβόητο μέλος
Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, επαγγέλλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 6.491 μηνύματα.

14-08-24

04:47
Ούτε κι αν έβλεπες ότι περνούν τα χρόνια και δεν κάνουν τίποτε για να βελτιώσουν το βιοτικό τους επίπεδο (ώστε να βοηθήσουν κι εσένα όταν θα γεράσεις και θα χρειάζεσαι στήριξη);Δεν θα πέταγα ποτέ τα παιδιά μου από το σπίτι επειδή ενηλικιώθηκαν. Αλλά δεκτο, ο καθένας με τις απόψεις του.
Γούστο σου, αλλά σαν νοοτροπία και στάση είναι (αντικειμενικά) «εγκληματική» και για σένα και για τα παιδιά σου και για την κοινωνία γενικότερα...
Samael
Τιμώμενο Μέλος

14-08-24

05:02
Αποφάσισε για το περίπτωση μιλάς. Να αφήσεις το παιδι σου στα 18 στον δρόμο ή να αφήσεις το παιδί σου στα 40 στον δρόμο ; Έχει μια διαφορά το ένα με το άλλο.Ούτε κι αν έβλεπες ότι περνούν τα χρόνια και δεν κάνουν τίποτε για να βελτιώσουν το βιοτικό τους επίπεδο (ώστε να βοηθήσουν κι εσένα όταν θα γεράσεις και θα χρειάζεσαι στήριξη);
Ποτέ δεν υπήρχε ομοφωνία σε αυτά τα θέματα. Εάν υπήρχε όλα τα παιδιά θα έβγαιναν ίδια. Το τι είναι αντικειμενικά εγκληματικό, μόνο ο χρόνος μπορεί να το δείξει.Γούστο σου, αλλά σαν νοοτροπία και στάση είναι (αντικειμενικά) «εγκληματική» και για σένα και για τα παιδιά σου και για την κοινωνία γενικότερα...
Joji
Επιφανές μέλος
Η Ιωάννα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 21 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 8.316 μηνύματα.

14-08-24

07:11
Ρε Ντέβιλ συγγνώμη. Εσύ δεν μένεις επίσης στο πατρικό σου, απλά στο ισόγειο όπως έχεις αναφέρει στο παρελθόν; Δηλ. δεν είσαι στο ενοίκιο. Είσαι από τους τυχερούς επομένως. Επίσης είσαι από τους τυχερούς που στις προκηρύξεις σε πήραν και έχεις μια μόνιμη δουλειά με καλό μισθό.Έχεις σοβαρό θέμα προσωπικοτητας που σε οδήγησε σε θέμα βιοπορισμού. Σαν να λέμε το προβλημα χοληστερίνης που δεν προσεξε σου έκανε έμφραγμα και καρδιολογικό θέμα μετά από χρόνια.
Πιθανόν είσαι τεμπέλης και δουλευεις ακόμη σε δουλειές που παιρνουν φοιτητές. Η δουλειά δεν είναι ντροπή αλλά μη περιμενεις να διεκδικήσεις ποτε κάτι περισσοτερο όταν κάνεις δουλειές του ποδαριου ενώ είσαι 35+.
Όσο για τα. Αλλά που λες οκ ο καθένας ας κάνει ότι θέλει ποιος είμαι εγώ που θα τον κρίνει. Εγώ έκρινα μόνο το γεγονός ότι δεν έχεις ανάπτυξη σαν άνθρωπος όταν μένεις ακόμη στο πατρικο σου. Σαν ολότητα σαν προσωπικοτητα.
Θα μπορούσαν τα πράγματα να είναι εντελώς αλλιώς, όπως να μην έχουν προνοήσει οι δικοί σου για το σπίτι (όπως συμβαίνει σε πολλές οικογένειες) και να μην σε έχουν πάρει στη θέση που βρίσκεσαι αυτή τη στιγμή. Ενδεχομένως να βρισκόσουν και εσύ σε μια κατάσταση αμφίβολη και να έψαχνες για κάτι σταθερό και (γιατί όχι) να έπεφτες σε «φοιτητοδουλειές».
Είτε θελουμε να το παραδεχτούμε είτε όχι, δεν καθορίζουμε μόνο εμείς το μέλλον μας. Είναι πολύ κοντόφθαλμη αυτή η λογική. Επίσης κάποιος που συνειδητά δουλεύει, σε οποιαδήποτε θέση εργασίας, μόνο τεμπέλης δεν είναι. Μη σου πω κιόλας πως μερικές φορές πληρώνεσαι σημαντικά λιγότερα χρήματα από αυτό που παράγεις.

14-08-24

08:15
Απο να ζεις ανετα μεχρι να μη ζεις καθόλου εχει μεγάλη απόσταση. Στις ΗΠΑ ο βασικος στα McDonalds, σε πολλές πολιτείες είναι 15$/ώρα. Αλλά εδω είμαστε κατεχόμενη χώρα.να νοικιάζεις ολόκληρο σπίτι μόνος σου και να ζεις άνετα με το «βασικό» μισθό..
Εριφύλη
Περιβόητο μέλος
Η Εριφύλη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 5.991 μηνύματα.

14-08-24

10:16
Διαφωνώ. Είμαι σε μία σχολή που απαιτεί παρουσία τουλάχιστον 8 ωρών, έχω υποχρεωτικές πρακτικές, πτυχιακές και πολλά πράγματα που θέλουν καθημερινή εξάσκηση στη σχολή.Από τη στιγμή που ενηλικιώθηκες, είσαι σε θέση να εργαστείς και να πάρεις τη ζωή στα χέρια σου γενικότερα και το σπίτι δεν σου ανήκει «φιλοξενούμενος» είσαι...
Αν δεν σπούδαζα ναι, προφανώς και θα δούλευα από τα 18 μου.
Από την στιγμή όμως που σπουδάζω και μάλιστα σε έναν κλάδο που θέλει διαρκή παρουσία, δεν με αφορά το να φύγω από το σπίτι. Πρώτα θα τελειώσω, αν όλα πάνε καλά στα 23 μου και μετά θα κοιτάξω τι θα κάνω. Το να βιαστώ μόνο και μόνο για να λέω ότι είμαι αυτόνομη και να κάνω μια τρύπα στο νερό, να αργήσω το πτυχίο επειδή θα δουλεύω και να τρώω όλη μου τη μέρα δουλεύοντας για να πληρώνω, όχι, δεν το θεωρώ έξυπνο στην παρούσα φάση μου.
back2967
Διάσημο μέλος
Ο back2967 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2.698 μηνύματα.

14-08-24

10:34
Σε καμία χώρα δεν φτάνει να ζεις μόνος σου με τον βασικό μισθό στην πρωτεύουσα ή στις 2-3 μεγαλύτερες πόλεις.
Το να γκρινιάζουμε ότι δεν μένεις μόνος σου Αθήνα με τον βασικό είναι άτοπο γιατί ποτέ δεν έμενες.
Στην επαρχία γίνεται αλλά είναι πιο δύσκολο να βρεις δουλειά, ανάλογα και την ειδικότητα πάντα.
Το θέμα εδώ είναι ότι πλέον και σε αντίθεση με τις περισσότερες χώρες μεγάλο ποσοστό συνεχίζει να παίρνει τον βασικό ή κοντά σε αυτόν ακόμα και στα 30+ ενω ο βασικός υποτίθεται είναι για το πλήρως ανειδίκευτο άτομο με μηδενική εμπειρία.
Θεωρώ ότι κάποιος πρέπει να μένει μόνος του όταν πλέον έχει εισόδημα.
Δεν είμαι υπερ του Αμερικάνικου τρόπου που στα 18 σου λένε κόψε το λαιμό σου, πάρε και δάνειο ή ότι άλλο και φύγε. Αλλά το υγιές σε κάθε περίπτωση είναι όταν ο νέος τελειώσει με σπουδές κλπ και ξεκινήσει να δουλεύει να πάει να μείνει μόνος του. Δηλαδή κάπου στα 25-26 που είναι και ο ευρωπαικός μέσος όρος.
Το σκεπτικό αυτού που παίρνει τα 700 ευρώ καθαρά του βασικού μισθού και λέει "από το να συγκατοικήσω με έναν άγνωστο, να δουλεύω όλη μέρα και στο τέλος του μήνα να μην μένει φράγκο καλύτερα με τους γονείς" δεν είναι λάθος, έχει βάση, δεδομένου και ότι σπάνια η ελληνική οικογένεια θα πιέσει το παιδί της να φύγει από το σπίτι.
Αρκεί όμως να υπάρχει ένα πλάνο ότι αυτό θα γίνει για χ χρόνο μέχρι πχ να τελειώσει ένα μεταπτυχιακό, να πάρει εμπειρία ή κάτι άλλο αντίστοιχο που θα του επιτρέψει σε κάποιο λογικό χρόνο να φύγει με καλύτερες οικονομικές συνθήκες από το πατρικό και εκεί είναι η παγίδα με την επανάπαυση. Ο άλλος είναι άνετος που γυρίζει από την δουλειά και βρίσκει φαγητό έτοιμο, το σπίτι καθαρό, τα ρούχα πλυμένα και σιδερωμένα, ζει άνετα με τα 700-800 που παίρνει γιατί όλο το ποσό πάει για γούστα και μένει εκεί αιωνίως.
Είναι συνδυασμός νοοτροπίας και οικονομικής κατάστασης. Δεν είναι τυχαίο ότι ο ψηλότερος μέσος όρος ηλικίας που τα παιδιά φεύγουν από το πατρικό είναι σε Κροατία, Σλοβακία, Ελλάδα, Βουλγαρία,Ισπανία, Μάλτα, Ιταλία που φεύγουν στα 30+ και ο χαμηλότερος στις Σκανδιναβικές που φεύγουν στα 21.
Το να γκρινιάζουμε ότι δεν μένεις μόνος σου Αθήνα με τον βασικό είναι άτοπο γιατί ποτέ δεν έμενες.
Στην επαρχία γίνεται αλλά είναι πιο δύσκολο να βρεις δουλειά, ανάλογα και την ειδικότητα πάντα.
Το θέμα εδώ είναι ότι πλέον και σε αντίθεση με τις περισσότερες χώρες μεγάλο ποσοστό συνεχίζει να παίρνει τον βασικό ή κοντά σε αυτόν ακόμα και στα 30+ ενω ο βασικός υποτίθεται είναι για το πλήρως ανειδίκευτο άτομο με μηδενική εμπειρία.
Θεωρώ ότι κάποιος πρέπει να μένει μόνος του όταν πλέον έχει εισόδημα.
Δεν είμαι υπερ του Αμερικάνικου τρόπου που στα 18 σου λένε κόψε το λαιμό σου, πάρε και δάνειο ή ότι άλλο και φύγε. Αλλά το υγιές σε κάθε περίπτωση είναι όταν ο νέος τελειώσει με σπουδές κλπ και ξεκινήσει να δουλεύει να πάει να μείνει μόνος του. Δηλαδή κάπου στα 25-26 που είναι και ο ευρωπαικός μέσος όρος.
Το σκεπτικό αυτού που παίρνει τα 700 ευρώ καθαρά του βασικού μισθού και λέει "από το να συγκατοικήσω με έναν άγνωστο, να δουλεύω όλη μέρα και στο τέλος του μήνα να μην μένει φράγκο καλύτερα με τους γονείς" δεν είναι λάθος, έχει βάση, δεδομένου και ότι σπάνια η ελληνική οικογένεια θα πιέσει το παιδί της να φύγει από το σπίτι.
Αρκεί όμως να υπάρχει ένα πλάνο ότι αυτό θα γίνει για χ χρόνο μέχρι πχ να τελειώσει ένα μεταπτυχιακό, να πάρει εμπειρία ή κάτι άλλο αντίστοιχο που θα του επιτρέψει σε κάποιο λογικό χρόνο να φύγει με καλύτερες οικονομικές συνθήκες από το πατρικό και εκεί είναι η παγίδα με την επανάπαυση. Ο άλλος είναι άνετος που γυρίζει από την δουλειά και βρίσκει φαγητό έτοιμο, το σπίτι καθαρό, τα ρούχα πλυμένα και σιδερωμένα, ζει άνετα με τα 700-800 που παίρνει γιατί όλο το ποσό πάει για γούστα και μένει εκεί αιωνίως.
Είναι συνδυασμός νοοτροπίας και οικονομικής κατάστασης. Δεν είναι τυχαίο ότι ο ψηλότερος μέσος όρος ηλικίας που τα παιδιά φεύγουν από το πατρικό είναι σε Κροατία, Σλοβακία, Ελλάδα, Βουλγαρία,Ισπανία, Μάλτα, Ιταλία που φεύγουν στα 30+ και ο χαμηλότερος στις Σκανδιναβικές που φεύγουν στα 21.

14-08-24

12:56
Αυτό είναι παράνομο. Τη στιγμή που κάνεις νόμιμο συμβόλαιο, ισχύει αναγκαστικά για 3 χρόνια, αν το χρησιμοποιείς ως πρώτη κατοικία (όχι για εξοχικό δηλαδή). Οπότε μπορείς να τους κάνεις καταγγελία γιατί θέλουν να νοικιάσουν παράνομα ουσιαστικά - σίγουρα θα σου είπαν οτι δε θα κάνετε συμβόλαιο, το 300άρι όμως το ζητάνε.Το μονο κακό οτι το νοικιάζουν Σεπτέμβριο - Ιούνιο κάθε χρονο.
Πάνθηρας!
Επιφανές μέλος
Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 25.485 μηνύματα.

14-08-24

13:27
Αυτό είναι παράνομο. Τη στιγμή που κάνεις νόμιμο συμβόλαιο, ισχύει αναγκαστικά για 3 χρόνια, αν το χρησιμοποιείς ως πρώτη κατοικία (όχι για εξοχικό δηλαδή). Οπότε μπορείς να τους κάνεις καταγγελία γιατί θέλουν να νοικιάσουν παράνομα ουσιαστικά - σίγουρα θα σου είπαν οτι δε θα κάνετε συμβόλαιο, το 300άρι όμως το ζητάνε.
Ξέρω ναί, έχω κανει χρόνια στην Ηγουμενίτσα. Αυτο που αναφέρεις το έχω στείλει με εξώδικο. Αμα όμως πέσεις σε τρελό - ιδιότροπο - πεισματάρη - μαλάκα ιδιοκτήτη καλύτερα να τα μαζέψεις και να φυγεις γιατι εσυ θα τον πληρώνεις και αυτος οχι μονο δεν θα σέβεται αλλα θα σ κανει και τη ζωή δυσκολη.
Για αυτο δεν μπορείς να μην το αναφέρεις και μετά να της πείς ααα ξέρεις εγω δεν φεύγω. Αυτα τα ξεκαθαρίζεις εξαρχής. Αν ο άλλος θέλει να τα αρπάει το καλοκαίρι απο τους τουρίστες και το χειμώνα να εχει τους δημοσιους υπαλληλους δεν σου κάνει απλά. Δείχνει πλεονεξία και πλήρς ασυνειδησία και εγω με τέτοιους δε θέλω συνεργασίες και συμβόλαια.
Τωρα πιά κοντεύω τα 40 αν πάω να κάνω ενα συμβόλαιο ξέρω πολύ καλα τι θέλω και τι δεν θέλω απο μια μίσθωση. Τοτε στα 29 μου δεν ήξερα και ειχα πέσει σε ενα ζουλάπι που το ήξερε ολη η Ηγουμενιτσα εκτος απο μένα. Ευτυχως ήμουν μάγκας και είχε αίσιο τέλος.
*Ειχα πληρώσει και μεσίτη ο μαλάκας για να μου γνωρίσει το κελεπούρι.
** Τον προπλήρωνα κάθε μηνα τον μαλάκα για να βλέπω και τη στραβοφατσα του.
Αυτα δε ξαναγινονται εντάξει.... μια φορά έγιναν.
Εριφύλη
Περιβόητο μέλος

14-08-24

13:29
Πού πας καλέ;ψάχνω ενα νησάκι να την κάνω....
Πάνθηρας!
Επιφανές μέλος
Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 25.485 μηνύματα.

14-08-24

13:35
Πού πας καλέ;
Ε θα φύγω Έρι μου

έΚΑΤΣΑ Αθήνα ... 3 χρόνια ειμαι κοντά... ποσο να κάτσω ακόμη ;

Paragontas7000
Περιβόητο μέλος
Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών. Έχει γράψει 5.434 μηνύματα.

14-08-24

13:44
Εγω οταν φτασω 25 θα διωξω τους γονεις μου απο το πατρικο,να νοικιασουν κανα δυαρι για να μενω μονος μου, αραχτος. 

Πάνθηρας!
Επιφανές μέλος

14-08-24

13:45
Ρε Ντέβιλ συγγνώμη. Εσύ δεν μένεις επίσης στο πατρικό σου, απλά στο ισόγειο όπως έχεις αναφέρει στο παρελθόν; Δηλ. δεν είσαι στο ενοίκιο. Είσαι από τους τυχερούς επομένως. Επίσης είσαι από τους τυχερούς που στις προκηρύξεις σε πήραν και έχεις μια μόνιμη δουλειά με καλό μισθό.
Θα μπορούσαν τα πράγματα να είναι εντελώς αλλιώς, όπως να μην έχουν προνοήσει οι δικοί σου για το σπίτι (όπως συμβαίνει σε πολλές οικογένειες) και να μην σε έχουν πάρει στη θέση που βρίσκεσαι αυτή τη στιγμή. Ενδεχομένως να βρισκόσουν και εσύ σε μια κατάσταση αμφίβολη και να έψαχνες για κάτι σταθερό και (γιατί όχι) να έπεφτες σε «φοιτητοδουλειές».
Είτε θελουμε να το παραδεχτούμε είτε όχι, δεν καθορίζουμε μόνο εμείς το μέλλον μας. Είναι πολύ κοντόφθαλμη αυτή η λογική. Επίσης κάποιος που συνειδητά δουλεύει, σε οποιαδήποτε θέση εργασίας, μόνο τεμπέλης δεν είναι. Μη σου πω κιόλας πως μερικές φορές πληρώνεσαι σημαντικά λιγότερα χρήματα από αυτό που παράγεις.
Ξεχωριστο ειναι το ισόγειο με δική του είσοδο και κουζινα και μπάνιο κτλ δεν θα έμενα σε αυτη την ηλικία στο ιδιο σπίτι με τους γονεις μου. Θελω να κανω ένα μπάνιο ή να κυκλοφορησω γυμνός στο σπίτι ή να φυγω στη 1 τα μεσάνυχτα επειδη ετσι μου τη βίδωσε και να γυρισω στις 6 το πρωί και να μοσχομυρίζω με γυναικεία αρώματα κτλ.
Παρολαυτα εντάξει αν εννοείς τυχερός επειδη θα μ μείνει μια κληρονομιά οκ... προς το παρόν ομως δεν μου ειναι κάτι αυτο το σπίτι δε προκειται να εμενα εδω με τη γυναικα μ πχ και απο κατω οι γονείς για να "γλιτώσω" το ενοίκιο.
Μια χαρά το καθορίζεις το μέλλον σου σε εναν βαθμό και εσύ. Γιατι αν μεινεις σε ενα στάτους που δεν ταιριάζει στην ηλικία σου και επαναπαυτείς το έχασες το παιχνίδι και δεν το καταλαβαινεις κιόλας... σε πολλους τομείς.

Μαυρίκιος
Διάσημο μέλος
Ο Μαυρίκιος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2.831 μηνύματα.

14-08-24

14:03
Είναι προσωπικές περιπτώσεις που διαφέρουν σημαντικά από οικογένεια σε οικογένεια και δεν πρέπει να ανακατεύεστε στα οικογενειακά των άλλων.
glayki
Περιβόητο μέλος
Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 6.451 μηνύματα.

14-08-24

14:18
Είσαι από τους τυχερούς. Η στέγη σήμερα, έστω και αυτή που περιγράφεις ,είναι δυσβαστακτη για πολυ κόσμο. Και οι κληρονομιές αυριο/ μεθαυριο για εκκίνηση και εκμετάλλευση δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητες. Δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι τέτοιες δυνατότητες.Ξεχωριστο ειναι το ισόγειο με δική του είσοδο και κουζινα και μπάνιο κτλ δεν θα έμενα σε αυτη την ηλικία στο ιδιο σπίτι με τους γονεις μου. Θελω να κανω ένα μπάνιο ή να κυκλοφορησω γυμνός στο σπίτι ή να φυγω στη 1 τα μεσάνυχτα επειδη ετσι μου τη βίδωσε και να γυρισω στις 6 το πρωί και να μοσχομυρίζω με γυναικεία αρώματα κτλ.
Παρολαυτα εντάξει αν εννοείς τυχερός επειδη θα μ μείνει μια κληρονομιά οκ... προς το παρόν ομως δεν μου ειναι κάτι αυτο το σπίτι δε προκειται να εμενα εδω με τη γυναικα μ πχ και απο κατω οι γονείς για να "γλιτώσω" το ενοίκιο.
Μια χαρά το καθορίζεις το μέλλον σου σε εναν βαθμό και εσύ. Γιατι αν μεινεις σε ενα στάτους που δεν ταιριάζει στην ηλικία σου και επαναπαυτείς το έχασες το παιχνίδι και δεν το καταλαβαινεις κιόλας... σε πολλους τομείς.
![]()
Πάνθηρας!
Επιφανές μέλος

14-08-24

14:37
Είσαι από τους τυχερούς. Η στέγη σήμερα, έστω και αυτή που περιγράφεις ,είναι δυσβαστακτη για πολυ κόσμο. Και οι κληρονομιές αυριο/ μεθαυριο για εκκίνηση και εκμετάλλευση δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητες. Δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι τέτοιες δυνατότητες.
Για πολλά χρόνια δεν προβλέπεται να την χρησιμοποιήσω οπότε έχω άλλα πλάνα στο μυαλό μου. Για αυτο και θα προσπαθήσω να την κανω του χρονου να μην περάσω τοχειμώνα στην Αθήνα αν γίνεται.
Στο πατρικό θα ερχομουν να μεινω μονο εάν οι γονεις έφευγαν σε άλλο μέρος. Αυτο δεν παίζει οπότε και δεν το υπολογίζω καν σαν πιθανή στέγη.
nPb
Επιφανές μέλος
Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.583 μηνύματα.

14-08-24

15:04
Νομίζω ότι παρεμηνεύτηκαν ελαφρώς τα λεγόμενά μου. Συμφωνώ να μπορεί να μένει κάποιος-α με τους γονείς του-της όταν:
* υπάρχει καλή σχέση σεβασμού μεταξύ των μελών της οικογένειας
* υπάρχει χώρος στο σπίτι
* δεν υπάρχει κάποια σχέση
Προσωπικά, εννοείται ότι δεν θα ένιωθα καλά να έμενα με τους γονείς μου και η κοπέλα μου να βγαίνει με το σλιπάκι και τα τιτία της κουνάμενα φλιτς φλιτς. Υπάρχει και ένα όριο, που οι φυσιολογικοί γονείς το καταλαβαίνουν και δεν θέλουν το παιδί τους στα πόδια τους.
Βέβαια, όπως όλα τα θέματα στην Ελλάδα των παχιών αγελάδων θυμάμαι, το συγκεκριμένο θέμα είχε κάπως ξεχαρβαλώσει. Θυμάμαι να επικρατούν απόψεις ότι πρέπει οπωσδήποτε αν γίνεις φοιτητής να πας να μείνεις μόνος σου, ακόμη και αν σπουδάζεις στην ίδια πολη, που είναι το πατρικό! Σε θεωρούσαν ανώριμο, κοινωνικά αποτυχημένο να είσαι 25+ και να μένεις με τους γονείς. Με τους γονείς ρεεεεε....σου το κοπανούσαν έτσι με τονιζόμενο ρεεεεεεεεε για να νιώθεις μαλάκας. Λες και οι γονείς είναι τίποτα εγκληματίες και απογορεύεται κάποιος να μένει μαζί τους, αλλά όταν αυτοί φύγουν από τη ζωή τότε όλοι και όλες έχουν ευαίσθητη πσυχούλα και θυμούνται ότι δεν χάρηκαν όσο έπρεπε τους γονείς τους.
Βέβαια κανένας από αυτούς τους κοινωνικούς τοποτηρητές, δεν είπε ποτέ ποιος θα πληρώσει το νοικι. Ακόμη και αν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα, γιατί θα πρέπει να οπωσδήποτε να πληρώνουμε ένα νοίκι στην κάθε τρύπα που νοικιάζει ο οποιοσδήποτε; Δεν είναι μόνο το νοίκι. Υπάρχει η επίπλωση, το φαγητό, η συγκοινωνία ή κόστος βενζίνης κτλ. Εννοείται ότι αν υπάρχει κάποια σχέση, συντροφικότητα, εκεί τα πράγματα αλλάζουν.
* υπάρχει καλή σχέση σεβασμού μεταξύ των μελών της οικογένειας
* υπάρχει χώρος στο σπίτι
* δεν υπάρχει κάποια σχέση
Προσωπικά, εννοείται ότι δεν θα ένιωθα καλά να έμενα με τους γονείς μου και η κοπέλα μου να βγαίνει με το σλιπάκι και τα τιτία της κουνάμενα φλιτς φλιτς. Υπάρχει και ένα όριο, που οι φυσιολογικοί γονείς το καταλαβαίνουν και δεν θέλουν το παιδί τους στα πόδια τους.
Βέβαια, όπως όλα τα θέματα στην Ελλάδα των παχιών αγελάδων θυμάμαι, το συγκεκριμένο θέμα είχε κάπως ξεχαρβαλώσει. Θυμάμαι να επικρατούν απόψεις ότι πρέπει οπωσδήποτε αν γίνεις φοιτητής να πας να μείνεις μόνος σου, ακόμη και αν σπουδάζεις στην ίδια πολη, που είναι το πατρικό! Σε θεωρούσαν ανώριμο, κοινωνικά αποτυχημένο να είσαι 25+ και να μένεις με τους γονείς. Με τους γονείς ρεεεεε....σου το κοπανούσαν έτσι με τονιζόμενο ρεεεεεεεεε για να νιώθεις μαλάκας. Λες και οι γονείς είναι τίποτα εγκληματίες και απογορεύεται κάποιος να μένει μαζί τους, αλλά όταν αυτοί φύγουν από τη ζωή τότε όλοι και όλες έχουν ευαίσθητη πσυχούλα και θυμούνται ότι δεν χάρηκαν όσο έπρεπε τους γονείς τους.
Βέβαια κανένας από αυτούς τους κοινωνικούς τοποτηρητές, δεν είπε ποτέ ποιος θα πληρώσει το νοικι. Ακόμη και αν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα, γιατί θα πρέπει να οπωσδήποτε να πληρώνουμε ένα νοίκι στην κάθε τρύπα που νοικιάζει ο οποιοσδήποτε; Δεν είναι μόνο το νοίκι. Υπάρχει η επίπλωση, το φαγητό, η συγκοινωνία ή κόστος βενζίνης κτλ. Εννοείται ότι αν υπάρχει κάποια σχέση, συντροφικότητα, εκεί τα πράγματα αλλάζουν.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 204 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Unboxholics
- Joji
- jj!
- kalhkardia
- charmander
- orchidea
- johnsala
- V@Per
- Jack of Spades
- Dr. Gl. Luminous
- AggelikiGr
- Reader
- taketrance
- Kate1914
- camil
- fmarulezkd
- Μήτσος10
- Scandal
- Libertus
- Ωρορα
- rafaela11
- GeorgePap2003
- Paragontas7000
- Εριφύλη
- despoina13
- Memetchi
- phleidhs
- Wonderkid
- Debugging_Demon
- Luludaki
- fourkaki
- back2967
- Μαυρίκιος
- American Economist
- iew
- physicscrazy
- ROM32
- touvlo
- mixaelaaa
- Lia 2006
- vasilis123321
- User2350
- Hased Babis
- hirasawayui
- kordella
- thenutritionist
- Sosstoss
- Fernando_A
- giannhs2001
- Alessandra Eliza
- Γατέχων
- ggl
- marww
- Milko Protein
- Ellis
- χημεια4λαιφ
- Dmzk
- ga2023
- Countdown
- Τodoroki
- Ness
- Ilma
- tsiobieman
- kleoniki05
- P.Dam.
- Στεφανος56
- Ryuzaki
- arko
- Viedo
- petrosln
- Meow
- Εχέμυθη
- eukleidhs1821
- MonaXoS
- J.Cameron
- DimitraA.
- Δροσουλίτης
- nicks1999
- parrot/παπαγάλος
- emmanuel
- R73
- Loozen
- chester20080
- SlimShady
- iminspain
- Johnny15
- ag97
- Έμμα
- Athens2002
- Αλκης Κ.
- AK-92
- Insertcoin
- leo41
- Scott
- tslef8
- gwgw_5
- pacheiko
- Johnman97
- Thundergirl
- Nickx
- nucomer
- 1011
- igeorgeoikonomo
- kleonpetrou
- Freya Goddes
- prinCess.
- tomicrotroll
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.