vivere pericolosamente.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων: 7 Σεπτεμβρίου 2023
Νομίζω πως χρειάζεται ριζική αναθεώρηση των κανόνων ασφαλείας ή μάλλον άνευ υποχωρήσεων αυστηρή εφαρμογή τους (γιατί φυσικά και υπάρχουν, απλά στην εφαρμογή το χάνουμε). Αν συμφωνούμε πως πρέπει να προστατέψουμε την ανθρώπινη ζωή τότε θα χρειαστούν θυσίες από όλους, ακόμη και από εμάς τους ίδιους, ως απλοί ταξιδιώτες.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων: 7 Σεπτεμβρίου 2023
Και εδώ μια άλλη εκδοχή από συμβάν με αργοπορημένο, με ανοιχτό καταπέλτη μεν, αλλά με την παρουσία λιμενικού, έστω και με χαρακτήρα παρατηρητή. Και η ίδια εταιρεία. Σήμερα ο πρωταγωνιστής του βίντεο μάλλον θα ευχαριστεί την τύχη του που δεν άργησε.. λιγότερο, όπως ο φουκαράς ο Αντώνης.
Να σημειώσω πως φαίνεται πως είχαν ήδη ξανακατεβάσει τον καταπέλτη για ολίγους αργοπορημένους. Το ότι μπορεί να έχει να κάνει με το ότι επρόκειτο για κοπελίτσες (μια πεζή και δυο στο αυτοκίνητο) ενώ ο νταγλαράς έφαγε.. καταπέλτη, ερευνάται ως πιθανότητα.
Και πολύ λίγη..ιστορία.
Καθώς ακούω επαναλαμβανόμενα τις λέξεις "καταπέλτης" και "αργοπορημένος", η προσωπική μου "μηχανή του χρόνου" με πήγε στον Δεκέμβριο του 1966 (έστω και αν ήμουν μείον δέκα τότε), που ένα "αργοπορημένο" φορτηγό ψυγείο με πορτοκάλια για το οποίο και περίμενε για πολύ ώρα το πλοίο φορτώθηκε "όπως όπως" ακόμη και αν είχαν επισημάνει πολλοί πως ήταν εξαιρετικά επικίνδυνο με αποτέλεσμα στην σφοδρότατη θαλασσοταραχή να αρχίσει να μετακινείται, να σπάσει τον καταπέλτη του πλοίο και σε ελάχιστο χρόνο να βρεθεί στο βυθό του αιγαίου μαζί με 224+ επιβάτες.
Μικρή λεπτομέρεια, το φορτηγό ψυγείο που οδήγησε στην τραγωδία, επέπλεε και ξεβράστηκε στη Σύρο ή στη Μήλο αν θυμάμαι καλά.
'Ηταν το πλοίο "Ηράκλειον".
Μετά την τραγωδία αυτή άλλαξαν οι κανόνες ασφαλείας πλόων . Δυστυχώς, μόνο οι τραγωδίες μας οδηγούν στο να κατανοούμε πως πρέπει να εφαρμόζουμε τα αυτονόητα. Και μην νομίζετε πως είναι αποκλειστικά ελληνικό το φαινόμενο.