Σωστό είναι αυτό
Προεδρικό Διάταγμα 177/2000 : Κανονισμός καταλληλότητας οχηματαγωγών πλοίων και συμπληρωματικές διατάξεις για την εφαρμογή της Οδηγίας 98/18/ΕΚ (Πρόσθετα και ισοδύναμα μέτρα και εξαιρέσεις Ε/Γ που εμπίπτουν στο πεδίο της οδηγίας 98/18/ΕΚ).
www.e-nomothesia.gr
Άρθρο 22 παρ.11
11. Η ασφάλιση του καταπέλτη και της θύρας ασφαλείας, πρέπει να γίνεται πριν τον απόπλου του πλοίου με ευθύνη του Πλοιάρχου.
Κυρώσεις :
Άρθρο Τρίτο
Κυρώσεις
Στους παραβάτες των διατάξεων του διατάγματος αυτού ανεξάρτητα από κάθε άλλη ποινική ή πειθαρχική ευθύνη επιβάλλονται οι κυρώσεις του άρθρου 45 του Ν.Δ. 187/73 (Α' 261) «περί Κώδικος Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου» όπως τροποποιήθηκε με το Π.Δ. 301/94 (Α'159).
Οπότε απο ΚΔΝΔ προκύπτει ότι :
Άρθρον 45
Κυρώσεις. Προσφυγαί.
1. α) Με την επιφύλαξη της περιπτώσεως του άρθρου 44, για κάθε παράβαση των διατάξεων του Κεφαλαίου αυτού και των προεδρικών διαταγμάτων που εκδίδονται σε εκτέλεσή του και ανεξάρτητα εάν συντρέχει ποινική ή πειθαρχική δίωξη, επιβάλλεται, με αιτιολογημένη απόφαση του Προϊσταμένου του αρμοδίου Κλάδου του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής ή του Προϊσταμένου της Λιμενικής ή Προξενικής Αρχής, κατά λόγο αρμοδιότητάς τους, πρόστιμο τριακοσίων (300) ευρώ έως πεντακοσίων χιλιάδων (500.000) ευρώ. Υπόχρεοι για την καταβολή του προστίμου είναι αλληλεγγύως και εις ολόκληρο ο πλοιοκτήτης, ο διαχειριστής, ο εφοπλιστής, ο πράκτορας και ο πλοίαρχος του πλοίου.
Με άλλα λόγια ένας μάγκας Λιμενικός θα έλεγε.... με κατεβάζετε μέτρα τάξης ; κανένα πρόβλημα. Θα κάνουμε δουλειά. Εγω δεν είμαι ουτε φορτωτής των ναυτιλιακών ούτε ταξιδιωτικός πράκτορας του καθενος.
Παράβαση 1 κρητικά καράβια.
Παράβαση 2 αργοσαρωνικος
Πόσα καραβια φευγουν με ανοιχτο καταπέλτη ; 10 ; θα τα γράψουμε και τα 10!
φέρε το μπλοκάκι ξεκινάμε. Επιχείρηση ΣΟΚ και ΔΕΟΣ. Επέμβαση στον Πειραία!
Νοοτροπία Ισραήλ !!!!
Να δείς μετά γλέντι.
Άντε να έκανες πρώτα μια προειδοποιηση στον Πλοίαρχο.... αμα έβλεπες και μαγκιές τύπου "Εγω ξέρω δεν θα μ πεις εσύ , προσεξε καλά θα σε στείλω καστελόριζο"
απο στιγμή σε στιγμή η εντολή για εκτόξευση.