CiNeFiL
Διακεκριμένο μέλος
Η CiNeFiL αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Νορβηγία (Ευρώπη). Έχει γράψει 7.126 μηνύματα.

07-03-22

11:57
ρε η φραουλα νταξει οκ κ αυτο διαφορετικο πρωτη φορα το ειδα αλλα η φραουλα και το βουτυρο παντου κολλανε... ο χαλβας πως ηταν, εδενε ή ηταν τελειως ξεμπαρκο?Τι λες καλέ που στο σκέφτηκα εγώ. Σε φουντ μπλογκ το βρήκα, έχω βάλει το λινκ πάνω. Το ξαναβάζω εδώ https://eatmefoodstories.wixsite.com/eatme/post/λαγανα-γλυκια-με-χαλβα-με-κακαο-και-φραουλες
Η γεύση ήταν καλή, μου άρεσε πολύ το πως έλιωσε η φράουλα, άφηνε πολύ ωραία γεύση.
meetmeinmontauk
Τιμώμενο Μέλος
Η meetmeinmontauk αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 11.796 μηνύματα.

07-03-22

12:02
Γευστικά μια χαρά έδενε, η γεύση της λαγάνας δεν ήταν έντονη οπότε ο χαλβάς την ανέβαζε. Ήταν σαν να τρως ψωμί έχοντας βάλει πάνω ταχίνι με σοκολάτα.ρε η φραουλα νταξει οκ κ αυτο διαφορετικο πρωτη φορα το ειδα αλλα η φραουλα και το βουτυρο παντου κολλανε... ο χαλβας πως ηταν, εδενε ή ηταν τελειως ξεμπαρκο?
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Ζωγράφος και μας γράφει από Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 32.128 μηνύματα.

07-03-22

16:01
ΟΚ η οψη ειχε πολυ γελιο...Γευστικά μια χαρά έδενε, η γεύση της λαγάνας δεν ήταν έντονη οπότε ο χαλβάς την ανέβαζε. Ήταν σαν να τρως ψωμί έχοντας βάλει πάνω ταχίνι με σοκολάτα.

Τι πρωτοτυπη ιδεα!
meetmeinmontauk
Τιμώμενο Μέλος
Η meetmeinmontauk αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 11.796 μηνύματα.

25-03-22

10:20
Ψάχνετε συνταγή για μπακαλιάρο σκορδαλιά λόγω της ημέρας;
Ωραία, σας έχω συνταγή για εύκολο, ελληνικό και πατροπαράδοτο χυλό βρώμης (aka porridge).
Η συνταγή.
Οι παραλλαγές:
Αντί για φυστικοβούτυρο έβαλα ταχίνι, προσέθεσα και στέβια για να το κάνω πιο γλυκό. Πορτοκάλι και τζίντζερ δεν είχα για να βάλω και δεν θα έβαζα και έτσι κι αλλιώς γιατί δεν μου αρέσουν. Επίσης, συμπλήρωσα με λίγο ασπράδι αυγού για να αυξήσω και την πρωτεϊνη. Γενικά, έμεινα πιστή στην συνταγή.
Έβαλα φαγόπυρο κανονικά όπως έλεγε η συνταγή αλλά δεν ξετρελάθηκα. Το έχω δοκιμάσει ξανά αρκετές φορές, μου φαίνεται αδιάφορο. Αλλά για να ξεφύγουμε από τον κλασσικό χυλό βρώμης ήταν καλό.
Η γενική εντύπωση που μου άφησε ήταν πολύ καλή. Πολύ αφράτο και κρεμώδες.
Ιδού.
Ωραία, σας έχω συνταγή για εύκολο, ελληνικό και πατροπαράδοτο χυλό βρώμης (aka porridge).
Η συνταγή.
Οι παραλλαγές:
Αντί για φυστικοβούτυρο έβαλα ταχίνι, προσέθεσα και στέβια για να το κάνω πιο γλυκό. Πορτοκάλι και τζίντζερ δεν είχα για να βάλω και δεν θα έβαζα και έτσι κι αλλιώς γιατί δεν μου αρέσουν. Επίσης, συμπλήρωσα με λίγο ασπράδι αυγού για να αυξήσω και την πρωτεϊνη. Γενικά, έμεινα πιστή στην συνταγή.
Έβαλα φαγόπυρο κανονικά όπως έλεγε η συνταγή αλλά δεν ξετρελάθηκα. Το έχω δοκιμάσει ξανά αρκετές φορές, μου φαίνεται αδιάφορο. Αλλά για να ξεφύγουμε από τον κλασσικό χυλό βρώμης ήταν καλό.
Η γενική εντύπωση που μου άφησε ήταν πολύ καλή. Πολύ αφράτο και κρεμώδες.
Ιδού.
ultraviolence
Τιμώμενο Μέλος
Ο ultraviolence αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μουσικός και μας γράφει από Γαλλία (Ευρώπη). Έχει γράψει 15.303 μηνύματα.

05-04-22

16:36
Είπα να εγκαινιάσω το ραβδομπλέντερ μου και έφτιαξα βελουτέ σούπα από κολοκύθα, με μπόλικο πράσο μεταξύ άλλων.
Συνταγή εδώ, αν και έκανα πολλές παραλλαγές.
Συνταγή εδώ, αν και έκανα πολλές παραλλαγές.

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Ζωγράφος και μας γράφει από Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 32.128 μηνύματα.

28-04-22

08:49
Χτες φτιαξαμε ψωμακι ,με το μιξερ,δηλαδη το ζυμωσε το μιξερ που πηραμε και εγω το εφτιαξα μετα σε καρβελια και το εψησα οπως παντα.Δεν μιλαω για παρασκευαστη ψωμιου αλλα για μιξερ που ζυμωνει ζυμες κιολλας.
Πολυ βολικο παιδια για καποιον που φτιαχνει συνεχεια το δικο του ψωμι και οχι περιστασιακα.Διοτι καπου τα χερια σου αρχιζουν και τα φτυνουν και ειναι αρκετα κουραστικο συνεχως το ζυμωμα.
Το μιξερ ομως πρεπει να ειναι δυνατο και εννοειται με ατσαλινα εργαλεια και οχι πλαστικα που σπανε.
Πηρα το παρακατω,1200W το ισχυροτερο και καλυτερο που ειχε ,100 ευρω που το αξιζει εντελως,ζυμωνει 5 λεπτα,το αφηνεις να ξεκουρσατει 10 λεπτα,μετα αλλα 5 και εισια οκ.Το βαζεις στο φουρνο να φουσκωσει για μια ωρα,μετα το βγαζεις και το πλαθεις οπως θες και μετα ψησιμο και εχεις ψωμι.Μιλαμε για πολυ ξεκουραστη φαση!
Εδω με το εξαρτημα του ζυμωματος(εχει αλλα 2 ενα για μαρεγκα και ενα για ανακατεμα)
Και εδω το ψωμακι που φτιαξαμε χτες!
Η συνταγη ειναι η ιδιαμ που εχω περιγραψει σε αρχικα ποστ,αλλα εδω προσθεσα και ντοματα συν σκορδο συν βασιλικο!
Εγινε φανταστικο!
Πολυ βολικο παιδια για καποιον που φτιαχνει συνεχεια το δικο του ψωμι και οχι περιστασιακα.Διοτι καπου τα χερια σου αρχιζουν και τα φτυνουν και ειναι αρκετα κουραστικο συνεχως το ζυμωμα.
Το μιξερ ομως πρεπει να ειναι δυνατο και εννοειται με ατσαλινα εργαλεια και οχι πλαστικα που σπανε.
Πηρα το παρακατω,1200W το ισχυροτερο και καλυτερο που ειχε ,100 ευρω που το αξιζει εντελως,ζυμωνει 5 λεπτα,το αφηνεις να ξεκουρσατει 10 λεπτα,μετα αλλα 5 και εισια οκ.Το βαζεις στο φουρνο να φουσκωσει για μια ωρα,μετα το βγαζεις και το πλαθεις οπως θες και μετα ψησιμο και εχεις ψωμι.Μιλαμε για πολυ ξεκουραστη φαση!
Εδω με το εξαρτημα του ζυμωματος(εχει αλλα 2 ενα για μαρεγκα και ενα για ανακατεμα)
Και εδω το ψωμακι που φτιαξαμε χτες!
Η συνταγη ειναι η ιδιαμ που εχω περιγραψει σε αρχικα ποστ,αλλα εδω προσθεσα και ντοματα συν σκορδο συν βασιλικο!
Εγινε φανταστικο!
American Economist
Επιφανές μέλος
Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.906 μηνύματα.

28-04-22

13:08
Έχω φτιάξει αυτή την συνταγή και πραγματικά ήταν φανταστική.Χτες φτιαξαμε ψωμακι ,με το μιξερ,δηλαδη το ζυμωσε το μιξερ που πηραμε και εγω το εφτιαξα μετα σε καρβελια και το εψησα οπως παντα.Δεν μιλαω για παρασκευαστη ψωμιου αλλα για μιξερ που ζυμωνει ζυμες κιολλας.
Πολυ βολικο παιδια για καποιον που φτιαχνει συνεχεια το δικο του ψωμι και οχι περιστασιακα.Διοτι καπου τα χερια σου αρχιζουν και τα φτυνουν και ειναι αρκετα κουραστικο συνεχως το ζυμωμα.
Το μιξερ ομως πρεπει να ειναι δυνατο και εννοειται με ατσαλινα εργαλεια και οχι πλαστικα που σπανε.
Πηρα το παρακατω,1200W το ισχυροτερο και καλυτερο που ειχε ,100 ευρω που το αξιζει εντελως,ζυμωνει 5 λεπτα,το αφηνεις να ξεκουρσατει 10 λεπτα,μετα αλλα 5 και εισια οκ.Το βαζεις στο φουρνο να φουσκωσει για μια ωρα,μετα το βγαζεις και το πλαθεις οπως θες και μετα ψησιμο και εχεις ψωμι.Μιλαμε για πολυ ξεκουραστη φαση!
View attachment 101478
Εδω με το εξαρτημα του ζυμωματος(εχει αλλα 2 ενα για μαρεγκα και ενα για ανακατεμα)
View attachment 101479
Και εδω το ψωμακι που φτιαξαμε χτες!
View attachment 101480
Η συνταγη ειναι η ιδιαμ που εχω περιγραψει σε αρχικα ποστ,αλλα εδω προσθεσα και ντοματα συν σκορδο συν βασιλικο!
Εγινε φανταστικο!
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Ζωγράφος και μας γράφει από Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 32.128 μηνύματα.

15-05-22

20:18
Λοιπον ενα θα σας πω,βρηκα το αγαπημενο μου κρεατικο....
ΣΕΦΤΑΛΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!
Σεφταλιες με μαριναδα μαυροδαφνης
Μα τι φανταστικο κρεατικο ειναι αυτο!
Πηρα ετοιμες βεβαια απο τον Βασιλοπουλο,παιδια ειναι εξαιρετικες!
Και εβαλα και το δικο μου χερακι.
Τουτεστιν: Απο το προηγουμενο βραδυ τις αλοιψα με λιγο λαδι σε μπωλ και τις ραντισα με αρκετο κρασι μαυροδαφνη,οχι αλατι μην μου στραγγισει,αλλα πιπερι,ριγανι και λιγο κυμινο,αν σας αρεσει..,.ψυγειο .
Μπορειτε να βαλετε οτι κρασακι θελετε και αν ξερετε οτι δινει μεγαλη νοστιμια,αλλα απο το προηγουμενο βραδυ να φανει στη γευση.
Τις εψησα στο γκριλ του φουρνου(ρεζιλι εγινα,διοτι ειχα βγαλει στην βεραντα για ψησιμο σε ψηστιερα ωραιοτατα να χαρουμε..και μου εριχνε την ασφαλεια δεν ξερω γιατι,στα σκουπιδια πηγε...,οποτε να ειναι καλα ο φουρνος που ψηνει πολυ ωραια ομολογω,απλα το ηθελα μπαλκονατο...
) και τι να σας πω ρε παιδια...τοσο ζουμερα και κυριως καραμελωνουν οι ατιμες..τελειωσε..τις ερωτευτηκα τις σεφταλιες.
Να και κατι καλο απο την Κυπρο..
Και Voila και να ξερογλυφτητε..διοτι ηταν οντως υπεροχες!
ΣΕΦΤΑΛΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!
Σεφταλιες με μαριναδα μαυροδαφνης
Μα τι φανταστικο κρεατικο ειναι αυτο!
Πηρα ετοιμες βεβαια απο τον Βασιλοπουλο,παιδια ειναι εξαιρετικες!
Και εβαλα και το δικο μου χερακι.
Τουτεστιν: Απο το προηγουμενο βραδυ τις αλοιψα με λιγο λαδι σε μπωλ και τις ραντισα με αρκετο κρασι μαυροδαφνη,οχι αλατι μην μου στραγγισει,αλλα πιπερι,ριγανι και λιγο κυμινο,αν σας αρεσει..,.ψυγειο .
Μπορειτε να βαλετε οτι κρασακι θελετε και αν ξερετε οτι δινει μεγαλη νοστιμια,αλλα απο το προηγουμενο βραδυ να φανει στη γευση.
Τις εψησα στο γκριλ του φουρνου(ρεζιλι εγινα,διοτι ειχα βγαλει στην βεραντα για ψησιμο σε ψηστιερα ωραιοτατα να χαρουμε..και μου εριχνε την ασφαλεια δεν ξερω γιατι,στα σκουπιδια πηγε...,οποτε να ειναι καλα ο φουρνος που ψηνει πολυ ωραια ομολογω,απλα το ηθελα μπαλκονατο...

Να και κατι καλο απο την Κυπρο..

Και Voila και να ξερογλυφτητε..διοτι ηταν οντως υπεροχες!
makis999
Νεοφερμένο μέλος
Ο makis999 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 34 μηνύματα.

15-05-22

20:51
Ενδιαφέρον φαίνεται για κάτι γρήγορο και χορταστικό.Υλικά:
1) Αυγό( όσο θέλετε αναλογικά με το κάτω υλικό ..... μίνιμουμ 2 )
2) Ντομάτα τριμμένο
3)Ότι άλλο θέλετε (μπαχαρικά , τριμμένο τυρί κλπ)
Μέθοδος
View attachment 97087
- Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να τραβήξει τα ζουμια
- Σπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε μέσα
- Προσθέτουμε άλλες επιλογές τις αρεσκείας μας ή μια καθόλου
- Τηγανίζουμε κανονικά όπως θα κάναμε με τα απλά τηγανητά αυγά
ΥΓ: Μην το βλέπετε έτσι ......στην γεύση έχει δέσει τόσο πολύ που κατέληξα να φάω 6 αυγά (3 πιάτα)
meetmeinmontauk
Τιμώμενο Μέλος
Η meetmeinmontauk αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 11.796 μηνύματα.

25-08-22

15:14
Παγωμένες μπάρες γιαουρτιού με μούρα, μέλι, γκρανόλα και σύκο (εγώ έβαλα βατόμουρα και η γκρανόλα δεν ήταν σπιτική)
www.instagram.com
Μπισκότα με λεμόνι, παπαρουνόσπορο (που δεν έβαλα ποτέ γιατί δεν είχα), και αλεύρι αμυγδάλου + σταγόνες μαύρης σοκολάτας και μαστίχα
konasfoodcreations.gr

Nutrition Support on Instagram: "Παγωμένες μπάρες γιαουρτιού με μούρα, μέλι, γκρανόλα και σύκο Υλικά Γιαούρτι στραγγιστό 2%: 400γρ Μούρα:150γρ Σύκο: 1 μεσαίο Μέλι : 4κ.σ Γκρανόλα σπιτική:40 γρ Ξύσμα λεμονιού Εκτέλεση: Προσθέτουμε στο blender το γ
Nutrition Support shared a post on Instagram: "Παγωμένες μπάρες γιαουρτιού με μούρα, μέλι, γκρανόλα και σύκο Υλικά Γιαούρτι στραγγιστό 2%: 400γρ Μούρα:150γρ Σύκο: 1 μεσαίο Μέλι : 4κ.σ Γκρανόλα σπιτική:40 γρ Ξύσμα λεμονιού Εκτέλεση: Προσθέτουμε στο blender το γιαούρτι το μέλι τα 100γρ απο τα...

Μπισκότα με λεμόνι, παπαρουνόσπορο (που δεν έβαλα ποτέ γιατί δεν είχα), και αλεύρι αμυγδάλου + σταγόνες μαύρης σοκολάτας και μαστίχα

Μπισκότα με λεμόνι, παπαρουνόσπορο και αλεύρι αμυγδάλου | Kona's Food Creations
ΕκτύπωσηΣυστατικά για 12 μπισκότα: 1/4 κούπας λιωμένο λάδι καρύδας (ή λιωμένο βούτυρο) 1/3 φλιτζάνι ζάχαρη της επιλογής σας / εγώ…

Guest 709611
Επισκέπτης
αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.

25-08-22

21:19
Τί ωραίο thread είναι αυτό...Και τί χρυσοχέρες...
Από μένα...κέικ καρότο. Πολύ σωστές οι οδηγίες και τα υλικά. Βγαίνει ελαφρύ και πολύ πολύ νόστιμο (θυμίζει αρκετά καρυδόπιτα...)...
cookpad.com

Από μένα...κέικ καρότο. Πολύ σωστές οι οδηγίες και τα υλικά. Βγαίνει ελαφρύ και πολύ πολύ νόστιμο (θυμίζει αρκετά καρυδόπιτα...)...

Κέικ καρότο συνταγή από τον/την griza
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή Κέικ καρότο. Εύκολο και ελαφρύ κέικ! Recipe by griza

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Ζωγράφος και μας γράφει από Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 32.128 μηνύματα.

31-10-22

19:32
Να θυμησω οτι το θεμα αφορα ΔΙΚΕΣ μας συνταγες και οχι λινκ απο το ιντερνετ.Διοτι βλεπω παιζουν τετοια πολλα, τωρα τελευταια.
Δεν θελουμε λινκ απο νετ..θελουμε δικες μας συνταγες.
Δυστυχως δεν εβγαλα φωτο,τοση πεινα ειχα...
,αλλα εφτιαξα την Κυριακη ενα φαγακι που μοσχομυρισε ολη η γειτονια παιδια.Πιστεψτε με ειναι πεντανοστιμο!
Βαζω την συνταγη οπως την εφτιαξα εγω.Αλλος μπορει να αλλαξει ή να προσθεσει αναλογα με τα γουστα του.
ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΡΕΒΥΘΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ.
ΥΛΙΚΑ
-Χοιρινο
-Ρεβυθια μουλιασμενα σε νερο και μια/δυο κουταλιες αλατι(απο το προηγουμενο βραδυ)
-Κρεμμυδι
-Σκορδο
-Ντοματα(εβαλα φρεσκια που ειχα ομως στην καταψυξη)
-Αλατοπιπερο
-Μαυροδαφνη κρασι
-Ριγανη
-Κυμινο
-Μπαχαρι
-Δαφνοφυλλα 2
-Ελαιολαδο
-Νερο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Ξεπλενουμε τα μουλιασμενα απο το βραδυ ρεβυθια και τα Βαζουμε σε κατσαρολα (εγω τα εβαλα σε πλατεια κεραμικη με καπακι) με νερο να τα ξεπερναει 2 δαχτυλα περιπου(οριζοντια..οχι καθετα τα δαχτυλα..
).Στην αρχη σε δυνατη φωτια μεχρι να αρχισει να κοχλαζει το νερο.Χαμηλωνουμε και ξαφριζουμε.
-Αφου χαμηλωσουμε την φωτια καιε χουμε ξαφρισει τα ρεβυθια ριχνουμε το χοιρινο κομμενο σε μεγαλα κομματια.
ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΩΝΟΥΜΕ.
-Σκεπαζουμε την κατσαρολα και σιγοβραζουμε για καμια ωρα,βασικα μεχρι να μαλακωσουν τα ρεβυθια και το κρεας αλλα να κρατανε..οχι να εχουν γινει πληρως.Αν παραεχει νερο αδειαζουμε..αν οχι το αφηνουμε ως εχει.
-Στη συνεχεια προσθετουμε το κρασι,την ντοματα ψιλοκομμενη,το ελαιολαδο οσο θελουμε,αλατοπιπερωνουμε,σκορδο ,κρεμμυδι τα μπαχαρικα και οτι αλλο εχουμε σαν υλικο.
-Συνεχιζουμε στην ιδια θερμοκρασια..δηλαδη σιγοβραζουμε,κλεινουμε το καπακι μεχρι να σωθει το περισσοτερο ζουμι και να μελωσει το φαγακι μας.
Το κοιταζουμε αναλογα..μπορει πχ να χρειαζεται να ανοιξουμε λιγο το καπακι να φευγουν οι πολλοι υδρατμοι.
Μπορτει να χρειαστει να μην τοα νοιξουμε καθολου,μπορει να χρειαστει να ανεβασουμε θερμοκρασια λιγο και να βγαλουμε εντελως το καπακι.
Αυτο συνηθως το κανουμε οταν εχει γινει το φαγητο βασικα αλλα παραεχει ζουμι.Οποτε ανεβαζουμε λιγο την θερμοκρασια και βγαζουμε το καπακι για να σωθει πιο ευκολα το ζουμι.
Ολα αυτα τα πραττουμε αν χρειαζονται και αναλογα.
Δεν ειναι τυφλοσουρτης.
Το φαγητο παιδια πραγματικα σπαει μυτες.Ειναι υπεροχο!
Εννοειται και με αλλα μυρωδικα πως μαιντανο κλπ σιγουρα θα λεει πολλα,απλα εγω δεν ειχα.
Καλη σας ορεξη.

Δεν θελουμε λινκ απο νετ..θελουμε δικες μας συνταγες.

Δυστυχως δεν εβγαλα φωτο,τοση πεινα ειχα...

Βαζω την συνταγη οπως την εφτιαξα εγω.Αλλος μπορει να αλλαξει ή να προσθεσει αναλογα με τα γουστα του.
ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΡΕΒΥΘΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ.
ΥΛΙΚΑ
-Χοιρινο
-Ρεβυθια μουλιασμενα σε νερο και μια/δυο κουταλιες αλατι(απο το προηγουμενο βραδυ)
-Κρεμμυδι
-Σκορδο
-Ντοματα(εβαλα φρεσκια που ειχα ομως στην καταψυξη)
-Αλατοπιπερο
-Μαυροδαφνη κρασι
-Ριγανη
-Κυμινο
-Μπαχαρι
-Δαφνοφυλλα 2
-Ελαιολαδο
-Νερο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Ξεπλενουμε τα μουλιασμενα απο το βραδυ ρεβυθια και τα Βαζουμε σε κατσαρολα (εγω τα εβαλα σε πλατεια κεραμικη με καπακι) με νερο να τα ξεπερναει 2 δαχτυλα περιπου(οριζοντια..οχι καθετα τα δαχτυλα..

-Αφου χαμηλωσουμε την φωτια καιε χουμε ξαφρισει τα ρεβυθια ριχνουμε το χοιρινο κομμενο σε μεγαλα κομματια.
ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΩΝΟΥΜΕ.
-Σκεπαζουμε την κατσαρολα και σιγοβραζουμε για καμια ωρα,βασικα μεχρι να μαλακωσουν τα ρεβυθια και το κρεας αλλα να κρατανε..οχι να εχουν γινει πληρως.Αν παραεχει νερο αδειαζουμε..αν οχι το αφηνουμε ως εχει.
-Στη συνεχεια προσθετουμε το κρασι,την ντοματα ψιλοκομμενη,το ελαιολαδο οσο θελουμε,αλατοπιπερωνουμε,σκορδο ,κρεμμυδι τα μπαχαρικα και οτι αλλο εχουμε σαν υλικο.
-Συνεχιζουμε στην ιδια θερμοκρασια..δηλαδη σιγοβραζουμε,κλεινουμε το καπακι μεχρι να σωθει το περισσοτερο ζουμι και να μελωσει το φαγακι μας.
Το κοιταζουμε αναλογα..μπορει πχ να χρειαζεται να ανοιξουμε λιγο το καπακι να φευγουν οι πολλοι υδρατμοι.
Μπορτει να χρειαστει να μην τοα νοιξουμε καθολου,μπορει να χρειαστει να ανεβασουμε θερμοκρασια λιγο και να βγαλουμε εντελως το καπακι.
Αυτο συνηθως το κανουμε οταν εχει γινει το φαγητο βασικα αλλα παραεχει ζουμι.Οποτε ανεβαζουμε λιγο την θερμοκρασια και βγαζουμε το καπακι για να σωθει πιο ευκολα το ζουμι.
Ολα αυτα τα πραττουμε αν χρειαζονται και αναλογα.
Δεν ειναι τυφλοσουρτης.
Το φαγητο παιδια πραγματικα σπαει μυτες.Ειναι υπεροχο!
Εννοειται και με αλλα μυρωδικα πως μαιντανο κλπ σιγουρα θα λεει πολλα,απλα εγω δεν ειχα.
Καλη σας ορεξη.

dum dum boy
Διάσημο μέλος
Ο Νάσος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.674 μηνύματα.

31-10-22

20:06
Να θυμησω οτι το θεμα αφορα ΔΙΚΕΣ μας συνταγες και οχι λινκ απο το ιντερνετ.Διοτι βλεπω παιζουν τετοια πολλα, τωρα τελευταια.
Δεν θελουμε λινκ απο νετ..θελουμε δικες μας συνταγες.
Δυστυχως δεν εβγαλα φωτο,τοση πεινα ειχα...,αλλα εφτιαξα την Κυριακη ενα φαγακι που μοσχομυρισε ολη η γειτονια παιδια.Πιστεψτε με ειναι πεντανοστιμο!
Βαζω την συνταγη οπως την εφτιαξα εγω.Αλλος μπορει να αλλαξει ή να προσθεσει αναλογα με τα γουστα του.
ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΡΕΒΥΘΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ.
ΥΛΙΚΑ
-Χοιρινο
-Ρεβυθια μουλιασμενα σε νερο και μια/δυο κουταλιες αλατι(απο το προηγουμενο βραδυ)
-Κρεμμυδι
-Σκορδο
-Ντοματα(εβαλα φρεσκια που ειχα ομως στην καταψυξη)
-Αλατοπιπερο
-Μαυροδαφνη κρασι
-Ριγανη
-Κυμινο
-Μπαχαρι
-Δαφνοφυλλα 2
-Ελαιολαδο
-Νερο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Ξεπλενουμε τα μουλιασμενα απο το βραδυ ρεβυθια και τα Βαζουμε σε κατσαρολα (εγω τα εβαλα σε πλατεια κεραμικη με καπακι) με νερο να τα ξεπερναει 2 δαχτυλα περιπου(οριζοντια..οχι καθετα τα δαχτυλα..).Στην αρχη σε δυνατη φωτια μεχρι να αρχισει να κοχλαζει το νερο.Χαμηλωνουμε και ξαφριζουμε.
-Αφου χαμηλωσουμε την φωτια καιε χουμε ξαφρισει τα ρεβυθια ριχνουμε το χοιρινο κομμενο σε μεγαλα κομματια.
ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΩΝΟΥΜΕ.
-Σκεπαζουμε την κατσαρολα και σιγοβραζουμε για καμια ωρα,βασικα μεχρι να μαλακωσουν τα ρεβυθια και το κρεας αλλα να κρατανε..οχι να εχουν γινει πληρως.Αν παραεχει νερο αδειαζουμε..αν οχι το αφηνουμε ως εχει.
-Στη συνεχεια προσθετουμε το κρασι,την ντοματα ψιλοκομμενη,το ελαιολαδο οσο θελουμε,αλατοπιπερωνουμε,σκορδο ,κρεμμυδι τα μπαχαρικα και οτι αλλο εχουμε σαν υλικο.
-Συνεχιζουμε στην ιδια θερμοκρασια..δηλαδη σιγοβραζουμε,κλεινουμε το καπακι μεχρι να σωθει το περισσοτερο ζουμι και να μελωσει το φαγακι μας.
Το κοιταζουμε αναλογα..μπορει πχ να χρειαζεται να ανοιξουμε λιγο το καπακι να φευγουν οι πολλοι υδρατμοι.
Μπορτει να χρειαστει να μην τοα νοιξουμε καθολου,μπορει να χρειαστει να ανεβασουμε θερμοκρασια λιγο και να βγαλουμε εντελως το καπακι.
Αυτο συνηθως το κανουμε οταν εχει γινει το φαγητο βασικα αλλα παραεχει ζουμι.Οποτε ανεβαζουμε λιγο την θερμοκρασια και βγαζουμε το καπακι για να σωθει πιο ευκολα το ζουμι.
Ολα αυτα τα πραττουμε αν χρειαζονται και αναλογα.
Δεν ειναι τυφλοσουρτης.
Το φαγητο παιδια πραγματικα σπαει μυτες.Ειναι υπεροχο!
Εννοειται και με αλλα μυρωδικα πως μαιντανο κλπ σιγουρα θα λεει πολλα,απλα εγω δεν ειχα.
Καλη σας ορεξη.
![]()
φωτογραφία δεν έβαλες....

Guest 875331
Επισκέπτης
αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.

31-10-22

20:41
Σκέτη αηδία φαίνεται, πέραν του ότι δεν θυμίζει τίποτα σε γεύση και υφή ένα πραγματικό μπισκότο, η συνταγή έχει red flags σα γκόμενα με μπλε μαλλιά.Μπισκότα με λεμόνι, παπαρουνόσπορο (που δεν έβαλα ποτέ γιατί δεν είχα), και αλεύρι αμυγδάλου + σταγόνες μαύρης σοκολάτας και μαστίχα
![]()
Μπισκότα με λεμόνι, παπαρουνόσπορο και αλεύρι αμυγδάλου | Kona's Food Creations
ΕκτύπωσηΣυστατικά για 12 μπισκότα: 1/4 κούπας λιωμένο λάδι καρύδας (ή λιωμένο βούτυρο) 1/3 φλιτζάνι ζάχαρη της επιλογής σας / εγώ…konasfoodcreations.gr
Αλεύρι αμυγδάλου προκύπτει από αλεσμένα ΑΠΟΦΛΟΙΩΜΕΝΑ αμύγδαλα, το αποτέλεσμα από κανονικά είναι τελείως διαφορετικό και λέγεται almond meal. Η αντικατάσταση ζάχαρης με στέβια δεν είναι 1:1. Η stevia είναι άθλιο γλυκαντικό, πλέον βρίσκεις καλύτερα(π.χ. ερυθριτόλη που ισχύει και το 1:1). Τα μπισκότα θα βγουν στεγνά σαν το θάνατο χωρίς κάποιο φρούτο ή apple sauce που βάζουν οι αμερικάνοι.

Γενικά δεν ξέρει τι της γίνεται αυτή. Χρησιμοποιεί και "κουταλιές της σούπας" που στα μπισκότα είναι νονο.
Δροσουλίτης
Δραστήριο μέλος
Ο Δροσουλίτης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 48 ετών και επαγγέλλεται Οικονομολόγος. Έχει γράψει 441 μηνύματα.

01-11-22

10:09
Παραδοσιακά κυριακάτικα γεύματα.
Ο Ιαπωνικός ψυχαναγκασμός είναι ιδανική ψυχοθεραπεία! Σε βοηθάει να βάζεις τα "πράγματα" σε τάξη. Στις καλές εποχές φρόντιζα ο ίδιος για υλικά που παρέχει η θάλασσα. Τώρα βολεύομαι και με τα κατεψυγμένα. Είναι πιο εύκολο από ότι δείχνει και πιο γευστικό από ότι ακούγεται. Ρύζι με φαντασία. Και κατά πως μου λέει ένας τρικαλινός φίλος, ο "ιδανικός τσιπουρομεζές".

Ο Ιαπωνικός ψυχαναγκασμός είναι ιδανική ψυχοθεραπεία! Σε βοηθάει να βάζεις τα "πράγματα" σε τάξη. Στις καλές εποχές φρόντιζα ο ίδιος για υλικά που παρέχει η θάλασσα. Τώρα βολεύομαι και με τα κατεψυγμένα. Είναι πιο εύκολο από ότι δείχνει και πιο γευστικό από ότι ακούγεται. Ρύζι με φαντασία. Και κατά πως μου λέει ένας τρικαλινός φίλος, ο "ιδανικός τσιπουρομεζές".
Nascentes morimur
Διάσημο μέλος
Η Nascentes morimur αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3.157 μηνύματα.

01-11-22

10:14
Ωχ.......Ωχ....τι ήθελα και μπήκα σε αυτό το νήμα τέτοια ώρα..Παραδοσιακά κυριακάτικα γεύματα.
Ο Ιαπωνικός ψυχαναγκασμός είναι ιδανική ψυχοθεραπεία! Σε βοηθάει να βάζεις τα "πράγματα" σε τάξη. Στις καλές εποχές φρόντιζα ο ίδιος για υλικά που παρέχει η θάλασσα. Τώρα βολεύομαι και με τα κατεψυγμένα. Είναι πιο εύκολο από ότι δείχνει και πιο γευστικό από ότι ακούγεται. Ρύζι με φαντασία. Και κατά πως μου λέει ένας τρικαλινός φίλος, ο "ιδανικός τσιπουρομεζές".
View attachment 110480


Δροσουλίτης
Δραστήριο μέλος
Ο Δροσουλίτης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 48 ετών και επαγγέλλεται Οικονομολόγος. Έχει γράψει 441 μηνύματα.

02-11-22

10:10
Παραθέτω και κάποιες φωτογραφίες μου ακόμη από πρόσφατο τραπέζωμα, που έχουν και τα υλικά που χρησιμοποιώ.
Γαρίδες, χέλι, τόνος, σολωμός, καβούρι (σουρίμι), αγγουράκι, καροτάκι, mango, κρεμμυδάκι φρέσκο και ότι αγαπάει ο καθένας. (Και προσοχή στα δάχτυλα)
Και αυτά που δεν φαίνονται στη φωτογραφία είναι το ρύζι για σούσι, το ρυζόξιδο για το seasoning, τα φύλλα φυκιού nori, η πάστα wasabi, ιαπωνική μαγιονέζα, σουσάμι, σάλτσα σόγιας και το ματ από μπαμπού με το οποίο τυλίγουμε το φύκι για να φτιάξουμε τα maki.
Τώρα για την παρασκευή η αλήθεια είναι πως είναι περισσότερο τεχνική, παρά μια απλή συνταγή. Υπάρχουν άπειρα βίντεο που την δείχνουν πολύ καλύτερα από ότι να την περιγράψω γραπτώς. Αν όμως κάποιος θέλει οποιαδήποτε βοήθεια, μετά χαράς να βοηθήσω όσο μπορώ. Τα υλικά πλέον βρίσκονται και στα μεγάλα σούπερ μάρκετ και νομίζω πως είναι εύκολο να το δοκιμάσει κάποιος. Ευκολότερο από ότι φαίνεται όπως είπα και παραπάνω.
Το ωραίο είναι πως βάζεις όλη την παρέα στη διαδικασία της παρασκευής και η ευχαρίστηση είναι πολλαπλάσια.
Όταν δεν χρειάζεται να φτιάξεις και μεγάλες ποσότητες έχεις το χρόνο να κάνεις και πολύ προσεγμένες δημιουργίες. Στις παρακάτω δεν είχα και πολύ χρόνο, έκανε "πείνα" στην παρέα, οπότε η διαδικασία ήταν ..συνοπτική. (Της τάξεως των τεσσάρων+ ωρών δηλαδή)
Αξίζει όμως τον κόπο. Πραγματικά.
Το πρίν
Και το μετά (πρίν την επιδρομή)
Γαρίδες, χέλι, τόνος, σολωμός, καβούρι (σουρίμι), αγγουράκι, καροτάκι, mango, κρεμμυδάκι φρέσκο και ότι αγαπάει ο καθένας. (Και προσοχή στα δάχτυλα)
Και αυτά που δεν φαίνονται στη φωτογραφία είναι το ρύζι για σούσι, το ρυζόξιδο για το seasoning, τα φύλλα φυκιού nori, η πάστα wasabi, ιαπωνική μαγιονέζα, σουσάμι, σάλτσα σόγιας και το ματ από μπαμπού με το οποίο τυλίγουμε το φύκι για να φτιάξουμε τα maki.
Τώρα για την παρασκευή η αλήθεια είναι πως είναι περισσότερο τεχνική, παρά μια απλή συνταγή. Υπάρχουν άπειρα βίντεο που την δείχνουν πολύ καλύτερα από ότι να την περιγράψω γραπτώς. Αν όμως κάποιος θέλει οποιαδήποτε βοήθεια, μετά χαράς να βοηθήσω όσο μπορώ. Τα υλικά πλέον βρίσκονται και στα μεγάλα σούπερ μάρκετ και νομίζω πως είναι εύκολο να το δοκιμάσει κάποιος. Ευκολότερο από ότι φαίνεται όπως είπα και παραπάνω.
Το ωραίο είναι πως βάζεις όλη την παρέα στη διαδικασία της παρασκευής και η ευχαρίστηση είναι πολλαπλάσια.
Όταν δεν χρειάζεται να φτιάξεις και μεγάλες ποσότητες έχεις το χρόνο να κάνεις και πολύ προσεγμένες δημιουργίες. Στις παρακάτω δεν είχα και πολύ χρόνο, έκανε "πείνα" στην παρέα, οπότε η διαδικασία ήταν ..συνοπτική. (Της τάξεως των τεσσάρων+ ωρών δηλαδή)
Αξίζει όμως τον κόπο. Πραγματικά.
Το πρίν
Και το μετά (πρίν την επιδρομή)
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Ζωγράφος και μας γράφει από Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 32.128 μηνύματα.

24-11-22

20:38
Ειχα κεφια σημερα και ειπα να φτιαξω μια σαλτσα γιαουρτιου αντι μαγιονεζας ,για πρασινη σαλατα αλλα και κρεας.
ΥΛΙΚΑ
-Γιαουρτι στραγγιστο(εγω εβαλα Ολυμπος 2% λιπαρα το κεσεδακι των 500 γραμμαριων και μαλιστα το εφτιαξα μεσα στο κεσεδακι,οποτε τα υλικα ειναι για τετοιο μεγεθος.)
-4 κουταλιες σουπας ελαιολαδο
-αλατοπιπερο,ριγανη,παπρικα
-μισο μετριο κρεμμυδι ψιλοκομμενο
-ενα μετριο προς μικρο καροτο ψιλοκομμενο
-2 κουταλιες της σουπας κετσαπ
-1 γεματο κουταλακι γλυκου μουσταρδας
-2 κουταλακια γλυκου χαρουπομελο(εναλλακτικα μελι)
-2 κουταλακια γλυκου ξυδι
Βγηκε παννοστιμη!
ΥΛΙΚΑ
-Γιαουρτι στραγγιστο(εγω εβαλα Ολυμπος 2% λιπαρα το κεσεδακι των 500 γραμμαριων και μαλιστα το εφτιαξα μεσα στο κεσεδακι,οποτε τα υλικα ειναι για τετοιο μεγεθος.)
-4 κουταλιες σουπας ελαιολαδο
-αλατοπιπερο,ριγανη,παπρικα
-μισο μετριο κρεμμυδι ψιλοκομμενο
-ενα μετριο προς μικρο καροτο ψιλοκομμενο
-2 κουταλιες της σουπας κετσαπ
-1 γεματο κουταλακι γλυκου μουσταρδας
-2 κουταλακια γλυκου χαρουπομελο(εναλλακτικα μελι)
-2 κουταλακια γλυκου ξυδι
Βγηκε παννοστιμη!
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Ζωγράφος και μας γράφει από Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 32.128 μηνύματα.

28-05-23

20:57
Κυριακατικο φαγακι σημερα και βγηκε υπεροχο!
Αρνισια παιδακια τυλιγμενα με λαδοκολλα στον φουρνο και πανευκολη!
ΥΛΙΚΑ:
-Αρνισια παιδακια
-Φρεσκια ντοματα
-Ι κουταλια μελι
-1 κοφτη κουταλια μουσταρδα
-Σκορδο
-Κρεμμυδι
-Αλατοπιπερο
-Ριγανη
-Παπρικα
-Δενδρολιβανο
-Μαυροδαφνη για μαριναδα
-Ελαιολαδο
-Προεραιτικα λεμονι,εγω εβαλα στο πιατο μου ωμο.
Επισης:
Προεραιτικα πατατουλες ή κολοκυθακια ή οτι αλλο λαχανικο.Εγω δεν ειχα σημερα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πολυ δυσκολη...
-Βαζουμε σε μαυροδαφνη για κανα 2-3 ή και παραπανω ωρες τα παιδακια.
Μπορουμε το πρωι που θα σηκωθουμε να τα βαλουμε.
-Σε ρηχο ταψι βαζουμε λαδοκολλες..3 σιγουρα,ολα τα υλικα μεσα ,ανακατευουμε καλα...εγω το ελαιολαδο το προσθεσα στο τελος οταν το ανοιξα για να παρει χρωμα...εσεις βαλτε το οποτε θελετε αλλα ΟΧΙ ΠΟΛΥ.
Εγω εβαλα και λιγο απο την μαυροδαφνη που ειχε μαριναριστει..οχι πολυ..4-5 κουταλιες της σουπας.
Τυλιγουμε καλα να μην φυγουν τα ζουμια και το τοποθετουμε το δεματακι μας σε ρηχο ταψη,με λιγο νερο στο ταψακι να μην μας καει η λαδοκολλα...στους 180 αντιστασεις.
Οταν περασουν οι 2 ωρες ανοιγεται το δεματι...εγω τοτε προσθεσα το ελαιπολαδο και οντως βγηκε τελειο και ελαφρυ και βαζω αερα και γκριλ να παρει χρωμα.
Ενα θα σας πω.
ΛΟΥΚΟΥΜΙ!Ελιωνε στο στομα και ηταν γλυκο και πικαντικο.
Εγω προσθεσα το λεμονι στο πιατο.Ηταν ακομα καλυτερο.
Γινεται και με πιπεριες να ξερετε.
Η φωτο μεσα απο τον φουρνο..ειναι σκουρα οχι απο καβουρνιασμα αλλα απο την μαριναδα της μαυροδαφνης και εχουν μελωσει με το μελι!
Πραγματικα ηταν υπεροχο και αρεσε και παρα πολυ!
Αρνισια παιδακια τυλιγμενα με λαδοκολλα στον φουρνο και πανευκολη!
ΥΛΙΚΑ:
-Αρνισια παιδακια
-Φρεσκια ντοματα
-Ι κουταλια μελι
-1 κοφτη κουταλια μουσταρδα
-Σκορδο
-Κρεμμυδι
-Αλατοπιπερο
-Ριγανη
-Παπρικα
-Δενδρολιβανο
-Μαυροδαφνη για μαριναδα
-Ελαιολαδο
-Προεραιτικα λεμονι,εγω εβαλα στο πιατο μου ωμο.
Επισης:
Προεραιτικα πατατουλες ή κολοκυθακια ή οτι αλλο λαχανικο.Εγω δεν ειχα σημερα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πολυ δυσκολη...

-Βαζουμε σε μαυροδαφνη για κανα 2-3 ή και παραπανω ωρες τα παιδακια.
Μπορουμε το πρωι που θα σηκωθουμε να τα βαλουμε.
-Σε ρηχο ταψι βαζουμε λαδοκολλες..3 σιγουρα,ολα τα υλικα μεσα ,ανακατευουμε καλα...εγω το ελαιολαδο το προσθεσα στο τελος οταν το ανοιξα για να παρει χρωμα...εσεις βαλτε το οποτε θελετε αλλα ΟΧΙ ΠΟΛΥ.
Εγω εβαλα και λιγο απο την μαυροδαφνη που ειχε μαριναριστει..οχι πολυ..4-5 κουταλιες της σουπας.
Τυλιγουμε καλα να μην φυγουν τα ζουμια και το τοποθετουμε το δεματακι μας σε ρηχο ταψη,με λιγο νερο στο ταψακι να μην μας καει η λαδοκολλα...στους 180 αντιστασεις.
Οταν περασουν οι 2 ωρες ανοιγεται το δεματι...εγω τοτε προσθεσα το ελαιπολαδο και οντως βγηκε τελειο και ελαφρυ και βαζω αερα και γκριλ να παρει χρωμα.
Ενα θα σας πω.
ΛΟΥΚΟΥΜΙ!Ελιωνε στο στομα και ηταν γλυκο και πικαντικο.
Εγω προσθεσα το λεμονι στο πιατο.Ηταν ακομα καλυτερο.
Γινεται και με πιπεριες να ξερετε.
Η φωτο μεσα απο τον φουρνο..ειναι σκουρα οχι απο καβουρνιασμα αλλα απο την μαριναδα της μαυροδαφνης και εχουν μελωσει με το μελι!
Πραγματικα ηταν υπεροχο και αρεσε και παρα πολυ!
Guest 881237
Επισκέπτης
αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.

28-05-23

21:30
Ουαουυυυ ! Που βρήκες σολωμό για σούσι ?Παραθέτω και κάποιες φωτογραφίες μου ακόμη από πρόσφατο τραπέζωμα, που έχουν και τα υλικά που χρησιμοποιώ.
Γαρίδες, χέλι, τόνος, σολωμός, καβούρι (σουρίμι), αγγουράκι, καροτάκι, mango, κρεμμυδάκι φρέσκο και ότι αγαπάει ο καθένας. (Και προσοχή στα δάχτυλα)
Και αυτά που δεν φαίνονται στη φωτογραφία είναι το ρύζι για σούσι, το ρυζόξιδο για το seasoning, τα φύλλα φυκιού nori, η πάστα wasabi, ιαπωνική μαγιονέζα, σουσάμι, σάλτσα σόγιας και το ματ από μπαμπού με το οποίο τυλίγουμε το φύκι για να φτιάξουμε τα maki.
Τώρα για την παρασκευή η αλήθεια είναι πως είναι περισσότερο τεχνική, παρά μια απλή συνταγή. Υπάρχουν άπειρα βίντεο που την δείχνουν πολύ καλύτερα από ότι να την περιγράψω γραπτώς. Αν όμως κάποιος θέλει οποιαδήποτε βοήθεια, μετά χαράς να βοηθήσω όσο μπορώ. Τα υλικά πλέον βρίσκονται και στα μεγάλα σούπερ μάρκετ και νομίζω πως είναι εύκολο να το δοκιμάσει κάποιος. Ευκολότερο από ότι φαίνεται όπως είπα και παραπάνω.
Το ωραίο είναι πως βάζεις όλη την παρέα στη διαδικασία της παρασκευής και η ευχαρίστηση είναι πολλαπλάσια.
Όταν δεν χρειάζεται να φτιάξεις και μεγάλες ποσότητες έχεις το χρόνο να κάνεις και πολύ προσεγμένες δημιουργίες. Στις παρακάτω δεν είχα και πολύ χρόνο, έκανε "πείνα" στην παρέα, οπότε η διαδικασία ήταν ..συνοπτική. (Της τάξεως των τεσσάρων+ ωρών δηλαδή)
Αξίζει όμως τον κόπο. Πραγματικά.
Το πρίν
View attachment 110498
Και το μετά (πρίν την επιδρομή)
View attachment 110499
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 171 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- touvlo
- bibliofagos
- Scandal
- Unboxholics
- thenutritionist
- louminis
- rafaela11
- taketrance
- Kate1914
- BatGuin
- charmander
- Reader
- Paragontas7000
- Natsuko
- AggelikiGr
- johnsala
- Joji
- pinkheart
- Jack of Spades
- fockos
- American Economist
- iew
- fmarulezkd
- Μήτσος10
- Wonderkid
- Luludaki
- Kitkat28!
- paolo1
- Δροσουλίτης
- Abiogenesis
- aggorf
- Εχέμυθη
- plus i bo?
- Ωρορα
- Libertus
- Viedo
- J.Cameron
- User2350
- oups
- camil
- ougka pougka
- Mt73
- makis999
- CiNeFiL
- Ace of Spades
- Eirinakiii8
- Ariana2018
- Μαυρίκιος
- Panagiotis849
- Αντικειμενικός
- Mapas26
- Αναστασία197
- Αλκης Κ.
- Memetchi
- fretoe
- Citylights
- comeback
- SlimShady
- Kassiopi
- grtt
- Scott
- Nikos 7
- 1011
- giannhs2001
- Thundergirl
- Snoopy Doo
- Johnny15
- harry akritas
- T C
- artoula
- gwgw_5
- Meow
- orchidea
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.