ilias90
Περιβόητο μέλος
Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 4.529 μηνύματα.

31-08-23

14:22
Εντάξει, μέχρι ένα σημείο είναι είναι φυσιολογικό να τα βλέπουμε τα πράγματα από την ανθρώπινη πλευρά, αφού είμαστε άνθρωποι, αλλά αυτό να μην ξεφεύγει, ε; Η φύση δεν έχει όμορφη ή άσχημη πλευρά, γιατί στη φύση δεν υπάρχει καλό ή κακό ούτε ηθική, μιας και δεν μιλάμε για έλλογα όντα. Η φύση είναι αυτό που είναι. Απλά.5) Luke87, τι φταίει το θήραμα που κατασπαράζεται από ένα λιοντάρι για παράδειγμα; Το γεγονός ότι υπάρχουν σαρκοφάγα ζώα είναι μια πολύ άσχημη πλευρά της φύσης.
Είναι παρόμοιο λάθος με αυτό που κάνουμε όταν κρίνουμε, για παράδειγμα, έναν άνθρωπο από μια άλλη εποχή με βάση τα σημερινά πρότυπα ηθικής. Ο λεγόμενος παροντισμός. Θεωρώ πολύ στενόμυαλα τα άτομα που κάνουν είτε το πρώτο είτε το δεύτερο.

31-08-23

19:40
Φταίει επειδή οι άνθρωποι πιστεύουν σε ιδέες οι οποίες δεν μπορούν να αποδειχτούν επιστημονικά όπως πχ η λειτουργία του ανθρώπινου σώματος.Μάλλον δεν φταίει η θρησκεία καθαυτή .
Αφού και στην Αρχαία Ελλάδα δεν έμπλεκαν την επιστήμη με τη θρησκεία.
Επίσης, κάθε θρησκεία είναι διαφορετική. Στις σύγχρονες θρησκείες οι άνθρωποι πιστεύουν κυριολεκτικά οτι έγιναν διάφορα θεϊκά γεγονότα όπως η ανάσταση του Χριστού ή ότι ο Μωάμεθ έφυγε απο τη Γη πάνω σε ένα ιπτάμενο άλογο. Οι Αρχαίοι Έλληνες και Σκανδιναβοί δεν πίστευαν κατά γράμμα σε ό,τι υπαγόρευε η τότε θρησκεία τους.
gmoutzour
Νεοφερμένο μέλος
Ο gmoutzour αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 43 ετών. Έχει γράψει 13 μηνύματα.

31-08-23

19:49
Εγώ δεν λέω ότι είναι ανήθικα τα σαρκοφάγα ζώα. Τι φταίνε; Έτσι φτιάχτηκαν. Σκοτώνουν για να επιβιώσουν. Αν όμως έχουν φτιαχτεί από κάποιο ον, τότε αυτό το ον ή δεν είναι αγαθό ή δεν έχει αρκετές γνώσεις ή δύναμη για να φτιάξει κάτι καλύτερο.Εντάξει, μέχρι ένα σημείο είναι είναι φυσιολογικό να τα βλέπουμε τα πράγματα από την ανθρώπινη πλευρά, αφού είμαστε άνθρωποι, αλλά αυτό να μην ξεφεύγει, ε; Η φύση δεν έχει όμορφη ή άσχημη πλευρά, γιατί στη φύση δεν υπάρχει καλό ή κακό ούτε ηθική, μιας και δεν μιλάμε για έλλογα όντα. Η φύση είναι αυτό που είναι. Απλά.
Μπορεί βέβαια να υπάρχει κάποιο ον το οποιό δεν ασχολείται καθόλου με τη Γη.

31-08-23

20:01
Η απλά δεν υπάρχει κάποιο ανώτερο ον και η ζωή προέκυψε από την αβιογένεση ή την πανσπερμία και στη συνέχεια με βάση την εξέλιξη και τη φυσική επιλογή.Εγώ δεν λέω ότι είναι ανήθικα τα σαρκοφάγα ζώα. Τι φταίνε; Έτσι φτιάχτηκαν. Σκοτώνουν για να επιβιώσουν. Αν όμως έχουν φτιαχτεί από κάποιο ον, τότε αυτό το ον ή δεν είναι αγαθό ή δεν έχει αρκετές γνώσεις ή δύναμη για να φτιάξει κάτι καλύτερο.
Μπορεί βέβαια να υπάρχει κάποιο ον το οποιό δεν ασχολείται καθόλου με τη Γη.

02-09-23

18:14
Καλα αυτο απλα μεταφερει το ερωτημα χωρικα. Οκ στη γη ηταν η πασπερμια, αλλα που προεκυψε αυτο κτλή την πανσπερμία

02-09-23

18:28
Από έναν κομήτη ο οποίος μετέφερε πάνω του μικροοργανισμούς ή οργανικά μόρια όπως αμινοξέα.Καλα αυτο απλα μεταφερει το ερωτημα χωρικα. Οκ στη γη ηταν η πασπερμια, αλλα που προεκυψε αυτο κτλ

02-09-23

18:37
Και οι μικροοργανισμοι πως προεκυψαν στον κομητη?Από έναν κομήτη ο οποίος μετέφερε πάνω του μικροοργανισμούς ή οργανικά μόρια όπως αμινοξέα.

02-09-23

18:46
Ίσως από το δικό μας ηλιακό σύστημα (κάποιο φεγγάρι του Δία για παράδειγμα) που περιέχει μικροοργανισμούς. Πάντως η κυρίαρχη υπόθεση είναι η αβιογένεση, όχι η πανσπερμία.Και οι μικροοργανισμοι πως προεκυψαν στον κομητη?

02-09-23

18:58
Και αυτοι απο που ηρθαν? Καταλαβαινεις τι εννοω οτι η πανσπερμια δεν λυνει κατι? Εξηγει ισως γιατι η ζωη στη γη φαινεται να ειναι βιολογικα τοσο ομοιογενης αλλα δεν εξηγει την προελευση της ζωης συνολικα. Οχι οτι η ζωη εχει κατι τοσο ξεχωριστο παντως, η αυτοοργανωση χημικων αντιδρασεων ειναι κατι που συμβαινει. Δωστου χρονο και καταληγεις εδωΊσως από το δικό μας ηλιακό σύστημα (κάποιο φεγγάρι του Δία για παράδειγμα) που περιέχει μικροοργανισμούς.

02-09-23

19:21
Η ζωή στη γη γνωρίζουμε πως δημιουργήθηκε, όπως ανέφερα η αβιογένεση είναι η πιο πιθανή. Επομένως, είναι φυσικές διεργασίες όπως σχηματισμός των πρώτων οργανικών μορίων, κυττάρων κλπ, μέχρι που φτάνουμε σε πολύπλοκες μορφές ζωής όπως τα φυτά ή τα θηλαστικά.Και αυτοι απο που ηρθαν? Καταλαβαινεις τι εννοω οτι η πανσπερμια δεν λυνει κατι? Εξηγει ισως γιατι η ζωη στη γη φαινεται να ειναι βιολογικα τοσο ομοιογενης αλλα δεν εξηγει την προελευση της ζωης συνολικα. Οχι οτι η ζωη εχει κατι τοσο ξεχωριστο παντως, η αυτοοργανωση χημικων αντιδρασεων ειναι κατι που συμβαινει. Δωστου χρονο και καταληγεις εδω
Τώρα γενικά, για το πως δημιουργήθηκε το σύμπαν, είναι άλλη συζήτηση. Πάντως τους μηχανισμούς τους γνωρίζουμε και δίνουν απαντήσεις (χημειά+φυσική, φυσική επιλογή, εξέλιξη, παλαιοντολογία κλπ)
chester20080
Επιφανές μέλος
Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 8.058 μηνύματα.

14-11-24

20:02

Ηλικιωμένη προσευχόταν σε φιγούρα του «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών» -Νόμιζε πως ήταν ο Αγιος Αντώνιος [εικόνες] - iefimerida.gr
Λένε πως όλοι πιστεύουμε σε κάτι, παίρνοντας δύναμη, στην περίπτωση, όμως, μιας ηλικιωμένης από την Βραζιλία κάτι δεν πήγε καλά.

Dias
Επιφανές μέλος
Ο Dias αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Φυσικός. Έχει γράψει 10.315 μηνύματα.

14-11-24

20:14
Δεν έπεσε και πολύ έξω. Παραμύθι το ένα, παραμύθι και το άλλο...![]()
Ηλικιωμένη προσευχόταν σε φιγούρα του «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών» -Νόμιζε πως ήταν ο Αγιος Αντώνιος [εικόνες] - iefimerida.gr
Λένε πως όλοι πιστεύουμε σε κάτι, παίρνοντας δύναμη, στην περίπτωση, όμως, μιας ηλικιωμένης από την Βραζιλία κάτι δεν πήγε καλά.www.iefimerida.gr
ilias90
Περιβόητο μέλος
Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 4.529 μηνύματα.

14-11-24

20:17
![]()
Λένε πως όλοι πιστεύουμε σε κάτι, παίρνοντας δύναμη, στην περίπτωση, όμως, μιας ηλικιωμένης από την Βραζιλία κάτι δεν πήγε καλά.www.iefimerida.gr
Εδώ έχει κόσμο που πιστεύει ότι αν ένας άντρας βάλει περούκα γίνεται γυναίκα, η γιαγιά από τη Βραζιλία σας πείραξε;
American Economist
Επιφανές μέλος
Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.835 μηνύματα.

14-11-24

20:24
Αν είναι παραμύθι τότε γιατί ασχολείσαι;; Διακρίνω μια εμμονή;;
Valder
Τιμώμενο Μέλος
Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.192 μηνύματα.

14-11-24

20:31
Σεις δε μας λέγατε να ανακαλύψουμε το παιδι μεσα μας, την ευαισθησία μας ως λευκοι άντρες;
Ε να, πιστευουμε στα παραμυθια ακόμα.
Ε να, πιστευουμε στα παραμυθια ακόμα.
amarelia
Περιβόητο μέλος
Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5.282 μηνύματα.
ilias90
Περιβόητο μέλος

02-02-25

18:26
Κάτσε, χτες ο Θεός ήταν αριστερός και ήθελε αναδιανομή του πλούτου σε Σόδομα και Γόμορραβασικά οχι

Πάντως η άπιστη στο βίντεο που παρέθεσες εντοπίζει -άθελά της- ένα σημαντικό πρόβλημα του Χριστιανισμού: τους δήθεν Χριστιανούς που πάνω από όλα ενδιαφέρονται για να μην τους κακοχαρακτηρίσει το προοδευτικό συνάφι και δικαιολογούνται μονίμως.
«Όποιος δεν είναι μαζί μου είναι εναντίον μου, και όποιος δεν μαζεύει μαζί μου σκορπίζει».
(Κατά Ματθαίον, Άγιον Ευαγγέλιον).
amarelia
Περιβόητο μέλος
Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5.282 μηνύματα.

02-02-25

18:30
Έχει πολλά εδάφια η Βίβλος, αυτά κι άλλα πολλά είναι φρικιαστικά.Κάτσε, χτες ο Θεός ήταν αριστερός και ήθελε αναδιανομή του πλούτου σε Σόδομα και Γόμορρακαι σήμερα μισογύνης και πατριάρχης και δεν ξέρω εγώ τι άλλες τρελές έννοιες έχετε στην αριστερά;
Πάντως η άπιστη στο βίντεο που παρέθεσες εντοπίζει -άθελά της- ένα σημαντικό πρόβλημα του Χριστιανισμού: τους δήθεν Χριστιανούς που πάνω από όλα ενδιαφέρονται για να μην τους κακοχαρακτηρίσει το προοδευτικό συνάφι και δικαιολογούνται μονίμως.
«Όποιος δεν είναι μαζί μου είναι εναντίον μου, και όποιος δεν μαζεύει μαζί μου σκορπίζει».
(Κατά Ματθαίον, Άγιον Ευαγγέλιον).

Gaspar
Περιβόητο μέλος
Ο Gaspar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.259 μηνύματα.

03-02-25

01:29
Για τους χλιαρούς έγραψε και ο μαθητής του Χριστού Ιωάννης στην Πάτμο προς την εκκλησία της Λαοδικείας.
Ξέρω καλά τα έργα σου: δεν είσαι ούτε κρύος ούτε ζεστός. Μακάρι να ήσουν κρύος η ζεστός! Επειδή όμως δεν είσαι ούτε κρύος ούτε ζεστός αλλά χλιαρός, για αυτό θα σε ξεράσω από το στόμα μου.
Αποκάλυψη 3:15
Καλύτερα άπιστος παρά χλιαρός πιστός.
Ξέρω καλά τα έργα σου: δεν είσαι ούτε κρύος ούτε ζεστός. Μακάρι να ήσουν κρύος η ζεστός! Επειδή όμως δεν είσαι ούτε κρύος ούτε ζεστός αλλά χλιαρός, για αυτό θα σε ξεράσω από το στόμα μου.
Αποκάλυψη 3:15
Καλύτερα άπιστος παρά χλιαρός πιστός.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 184 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- johnsala
- Scandal
- gmoutzour
- Giorgkalo
- giannhs2001
- Andante
- ROM32
- Natsuko
- chester20080
- taketrance
- Memetchi
- Reader
- rafaela11
- Kate1914
- NeosUser2023
- charmander
- American Economist
- Μήτσος10
- fourkaki
- bibliofagos
- Debugging_Demon
- Rene2004
- Paragontas7000
- gegeorgiou90
- A350
- Εριφύλη
- Hased Babis
- Jim175
- iiTzArismaltor_
- fmarulezkd
- Griff
- lebanon
- Joji
- Alessandra Eliza
- Maynard
- back2967
- exotic xo
- epote
- Δροσουλίτης
- Wonderkid
- Shadowban
- aggorf
- Arianara S3
- Maraki4you
- marww
- User2350
- arko
- Helen06
- Steliosgkougkou
- camil
- Εχέμυθη
- χημεια4λαιφ
- fockos
- P.Dam.
- GeorgePap2003
- ΘανάσοςG4
- Libertus
- Maria_Xagorari
- AggelikiGr
- Fernando_A
- Startx0
- Ωρορα
- Γιώτα Γιαννακού
- Ness
- DimitraA.
- jj!
- Meow
- touvlo
- Obi-Wan Kenobi
- ΚΟΚΟΡΙΚΟΣ
- Abiogenesis
- tsiobieman
- xristarac
- Ρουθ
- Roulaki
- Αναστασία197
- nimbus
- Ariana2018
- Viedo
- Scott
- Sugarillo
- louminis
- SlimShady
- Νηματολάγνος
- Αντικειμενικός
- poso
- JohnGreek
- me lene
- harry akritas
- panagiotis econ
- Μάρκος Βασίλης
- tymvorixos
- orchidea
- Unseen skygge
- edweimaste
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.