Πιστεύετε στον Θεό; [II]

Πιστεύετε στον Θεό;

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 684)
 • Ναι

  Ψήφοι: 289 42.3%
 • Όχι

  Ψήφοι: 257 37.6%
 • Μπορεί - ίσως

  Ψήφοι: 117 17.1%
 • Δεν ξέρω / Δεν απαντώ

  Ψήφοι: 21 3.1%

Alejandro Papas

New member

Ο Alive in Illusion αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ηθοποιός και μας γράφει απο Βόλος (Μαγνησία). Έχει γράψει 2,642 μηνύματα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νεογέννητος

New member

Ο Νεογέννητος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών . Έχει γράψει 843 μηνύματα.

Όπως έχω ξαναπεί, η αθεΐα δεν είναι ακριβώς μία θέση απέναντι στο υπαρξιακό θέμα της δημιουργίας της Ζωής και των κανόνων που διέπουν αυτήν. Αν ήταν κάτι τέτοιο, όσο κι αν το αμφισβητώ, θα το σεβόμουν.
Όμως, η αθεΐα - όπως την αντιλαμβάνεται η πλειοψηφία - είναι μία αντίθεση στον χριστιανισμό. Τροφοδοτείται απ' αυτόν, έχει λόγο ύπαρξης απ' αυτόν και επικεντρώνεται στην αποδόμηση αυτού.
Επί παραδείγματι, το θέμα έχει ως κεντρικό ερώτημα το "πιστεύετε στον Θεό", κι όμως από την πρώτη έως την τελευταία σελίδα παρατηρούμε μία διαμάχη χριστιανών και "άθεων" αντιχριστιανών. Αυτό και τίποτα παραπάνω. Τυχαίο; Δεν νομίζω.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

vassilis498

Well-known member

Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 6,230 μηνύματα.
Όπως έχω ξαναπεί, η αθεΐα δεν είναι ακριβώς μία θέση απέναντι στο υπαρξιακό θέμα της δημιουργίας της Ζωής και των κανόνων που διέπουν αυτήν. Αν ήταν κάτι τέτοιο, όσο κι αν το αμφισβητώ, θα το σεβόμουν.
Όμως, η αθεΐα - όπως την αντιλαμβάνεται η πλειοψηφία - είναι μία αντίθεση στον χριστιανισμό. Τροφοδοτείται απ' αυτόν, έχει λόγο ύπαρξης απ' αυτόν και επικεντρώνεται στην αποδόμηση αυτού.
Επί παραδείγματι, το θέμα έχει ως κεντρικό ερώτημα το "πιστεύετε στον Θεό", κι όμως από την πρώτη έως την τελευταία σελίδα παρατηρούμε μία διαμάχη χριστιανών και "άθεων" αντιχριστιανών. Αυτό και τίποτα παραπάνω. Τυχαίο; Δεν νομίζω.

Μα φυσικά, είναι πασιφανές πως οι θρησκείες μόνο καλό έκαναν στην ανθρωπότητα και ο κάθε άθεος από φθόνο και μόνο αντιτίθεται σε αυτές. Ποιος νοήμων άνθρωπος σήμερα δεν χαίρεται όταν στην σημερινή Ελλάδα λαμβάνουν χώρα γεγονότα όπως αυτά του χυτήριου;

Εσείς που εμφανίζεστε ως υπέρμαχοι ενός κράτος δικαιοσύνης και εφαρμογής των νόμων θα έπρεπε να επαναπροσδιορίσετε τη στάση σας σε μερικά πράγματα. Ο χριστιανισμός είναι ο μόνος λόγος που πολλά άτομα σε αυτή τη χώρα έχουν εξέχουσα θέση ενώ ως άνθρωποι είναι υπό του μηδέν.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

MPVNsf123

New member

Ο MPVNsf123 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 20 μηνύματα.
Ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη για το μέγεθος.
@ "ο άσκοπος":
Δεν χρησιμοποιώ αυτόν τον λογαριασμό, αλλά θέλησα να απαντήσω. Btw, δεν είμαι άθεος. Ίσως μπορείς να με πεις αγνωστικιστή.

...οποιαδήποτε παραγωγή ιδεών, αξιών και κανόνων ζωής, που δεν βρίσκει τρόπους να εξασφαλίσει την εδραίωση, επέκταση και κατοχύρωση της λειτουργίας της στο μέλλον είναι θνησιγενής...
Υπάρχουν αλήθειες και ψέματα, μα ένα γεγονός είναι ωμό. Το αν θα το αποδεχτούν οι άνθρωποι είναι άλλο θέμα...
...ενώ ο Χριστιανισμός αποκαλύπτει και φανερωνει την εσωτερική πλήγη που υπέστη ο Ανθρωπος εξαιτίας της Αμαρτίας και του Θανάτου και τις αιτίες της αταξίας του κόσμου.
Εάν δεν πείσεις ένα παιδί ότι θα είναι ένοχο σε όλη τη ζωή του για κάτι που είναι γραμμένο σε μερικά βιβλία (από νομάδες-Παλαιά Διαθήκη και ψαραδες-Καινή Διαθήκη), από που θα προκύψει η εσωτερική πληγή; Και γιατί η αμφισβήτηση του Θεο είναι αμαρτία; Για μένα δεν υπάρχει τίποτα ιερό. Εάν σου έλεγε ο πατέρας σου να μην αγγίξεις ένα μήλο, και εσύ το έκανες, γιατί είσαι αμαρτωλός; Ο πατέρας σου είναι κι αυτός άνθρωπος, όχι κάποια αυθεντία. Θα πεις, ακριβώς. Ο Θεός είναι το απόλυτο Ον. Ναι, αλλά αυτό προϋποθέτει ότι ο άνθρωπος δεν μπορεί να τον φτάσει. Γιατί όχι; Ακόμα κι αν υπάρχει Θεός, γιατί να μην τον φτάσει ο άνθρωπος σε μερικά δισεκατομμύρια χρόνια; (Και κάπου εδώ σκέφτεσαι να σταματήσεις να διαβάζεις, αφού οι απόψεις μου σου φαίνονται υπερβολικά βλάσφημες...)
...ενώ ο Χριστιανισμός κατακρίνει και καταγγέλλει τους μηχανισμούς προβολής και προώθησης του αφύσικου.
Με ποιο δικαίωμα μια φιλοσοφία/ιδεολογία/θρησκεία, ενώ καταδικάζει την ανθρώπινη "τελειοποίηση" μέσω της επιστήμης (εφαρμοσμένης σκέψης), πιστεύει ότι μπορεί να κατανοήσει και να ορίσει τη φύση του κόσμου/σύμπαντος και το τι είναι φυσικό και τι αφύσικο; Και για να το κάνει αυτό, δεν χρησιμοποιεί την σκέψη, ή αλλιώς επιστήμη;

Με ποιο δικαίωμα κάποιος ορίζει τι είναι ηθικό και τι ανήθικο; Κανένας άνθρωπος δεν έχει το δικαίωμα. Φυσικά, είναι αναγκαίο να υπάρχει μία κατασκευασμένη και εφαρμόσιμη ηθική (νόμοι), για να υπάρχει τάξη στην κοινωνία, αλλά πρέπει να αναγνωρίζουμε ότι είναι κατασκευασμένη. Επίσης, για να πειστώ ότι η ηθική της Ορθοδοξίας προέρχεται από τον Θεό, πρέπει να αποδειχτεί ότι όντως οι συγγραφείς των θρησκευτικών κειμένων "διαπνέονταν" (...) από τη θεία "ουσία" (...). Και η απόδειξη αυτή δεν είναι φιλοσοφικό ζήτημα, ούτε ηθικό. Είναι απόδειξη του τύπου: "βγάλε φωτογραφία με ακτίνες x τον εγκέφαλο του Παύλου και αν έχει αλλοιωθεί η μορφολογία του εγκεφάλου του, τότε έλα να μιλήσουμε"... Αλλά ακόμα και τότε, πρέπει να αποδείξεις ότι η "ουσία" είναι θεϊκή και όχι για παράδειγμα εξωγήινη (κάτι αδύνατον, αφού εξαρτάται από το τι ορίζεις σαν Θεό).

Και εδώ είναι το θέμα. Είπες ότι η Ορθοδοξία ορίζει τον θεό σαν φως. Οπότε πες μου, πώς το αντιλαμβάνεσαι εσύ; Καταρχήν ο Θεός/θεός είναι ιδρυτής, διαχειριστής του σύμπαντος/κόσμου ή και τα δύο; Δηλαδή δημιούργησε απλά το σύμπαν (που σημαίνει ότι μπορεί να έχει φύγει/πεθάνει/παραδώσει την εξουσία σε άλλον, ακόμα και άνθρωπο) ή το διαχειρίζεται; Και αν το κάνει, είναι ξεχωριστή οντότητα ή μέρος του σύμπαντος; Μήπως όπως ο ανθρώπινος οργανισμός έχει κύτταρα και ιστούς, έτσι και οι πλανήτες/ήλιοι/κτλ. είναι απλά μέρος του "σώματος" του Θεού; Και αν ισχύει αυτό, τότε τα κίνητρά του μήπως δεν είναι και τόσο αγνά; Μήπως είμαστε απλά μιτοχόνδρια [παραγωγοί ενέργειας -> ψυχή (Αυτό τι είναι πάλι; Κάτι τόσο ασήμαντο όσο η σκιά; Η πηγή της συνειδητότητάς μας; Ποιός μπορεί να την περιγράψει επαρκώς; Και εφόσον κανείς δεν μπορεί, πώς μπορεί κάποιος να διατείνεται ότι γνωρίζει μεθόδους διάσωσής της; Από τι; Γιατί ο θάνατος είναι κακός; Και γιατί να υπάρχουν δύο "επιλογές" -> παράδεισος-κόλαση και όχι 7, 10, 25; Εάν τίθεται θέμα επιλογών.)]. Πες μου, τι θα σκεφτόσουν εάν ο Χριστός έλεγε ότι όλοι θα πάμε στον παράδεισο (ή στην κόλαση) ό,τι κι αν κάνουμε; Μετά η ηθική δεν θα ήταν απλά θέμα επιλογής; Και δεν είναι πιο "όμορφος" ο ηθικός από επιλογή άνθρωπος από τον ηθικό από φόβο άνθρωπο;

Την πίστη (την οποία εσύ εξιδανικευεις) την έχουν σε μεγάλο βαθμό οι τρελοί. Ο ένας πιστεύει ότι ακούει φωνές, κτλ. Η πίστη, αν και σε κάνει να νιώθεις όμορφα, είναι μια ψευδαίσθηση. Ακόμα και ένας επιστήμονας δεν είναι αρκετά αλαζονικός για να πει "έτσι είναι". Λέει "είναι έτσι μέχρι το σημείο που κάποιος θα με διαψεύσει, και τότε θα του σφίξω το χέρι...". Επιπλέον, η πίστη είναι εθιστική. Κοίταξε τον εαυτό σου στον καθρέφτη και απάντησε ειλικρινά: "Χρειάζεσαι ή όχι την πίστη;".. Και εφόσον την χρειάζεσαι, τότε πώς γίνεται να κάνεις καθαρές σκέψεις (αν "πιστέυεις" στην σκέψη) σε θέματα που την αφορούν; Στηρίζεσαι πάνω της και η προοπτική του να πέσεις είναι τόσο οδυνηρή που θα την υπερασπιστείς με τη ζωή σου... Και δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από την θυσία μιας ζωής για την πίστη (είναι ανήθικη/παράλογη αυτή η αντίληψη; ). Μόνο με την "λογική" ότι υπάρχει συνέχεια μετά τον θάνατο μπορεί κάποιος να "δικαιολογήσει" κάτι τέτοιο. Αλλά πες μου, ακόμα και αν η απόδειξη αυτού ήταν δυνατή, και πάλι δεν θα σήμαινε ότι η ανθρώπινη/γήινη ζωή υποβαθμίζεται; Ποιός είναι πιο "ανήθικος" τώρα; Αυτός που αγαπάει αυτή την ζωή και δεν πιστεύει σε επόμενη μέχρι να αποδειχτεί ή αυτός που για χάρη της επόμενης θεωρεί τα τωρινά δρώμενα ανούσια;
...ενω ο Χριστοιανισμός είναι η ίδια η αρετή και αναφέρει τις αιτίες της πολλαπλασιαζόμενης κακίας που αποδεικνύεται στην καθημερινότητα.
Φυσικά ορίζοντας αυθαίρετα την αρετή και την κακία, βασισμένη πάνω στην (όπως παραδέχεται η ίδια) αδύνατη κατανόηση του θείου...

...Η Αθεϊστική φιλοσοφία ψάχνει τις πρωταρχικές αιτίες της ζωής χωρις καποια απαντηση...
Αν εννοείς την επιστήμη, τότε απαντάω "Ακόμα.".
...ενώ ο Χριστιανισμός αναφέρει ποιος είναι ο Κύριος των Δυνάμεων...
Γιατί να αναγνωρίσω κάποιον σαν Κύριο; Γιατί να μην είμαι εγώ Κύριος; Εκτός κι αν ο ίδιος με εμποδίσει, ή η ίδια η θνησιμότητά μου (που το κάνει), γιατί να μην γίνω εγώ όχι θεός, αλλά ο Θεός; (Μάλλον κάπου εδώ άρχισες να με μισείς και έκλεισες τον υπολογιστή σου...)
...ενω ο Χριστιανισμός μιλαει για ταπείνωση και προσευχή...
Ταπείνωση; Είμαι περήφανος που είμαι άνθρωπος και η ύπαρξη ενός ανώτερου όντος θα μου δώσει παραπάνω κίνητρο να το φτάσω, όχι να του υποδουλωθώ. Και αν όντως δεν μπορώ, απλά θα το αποδεχτώ. Δεν σημαίνει ότι θα γίνω δούλος του (εκτός κι αν έχει τη δύναμη να με αναγκάσει).


Η μόνη λογική σύγκριση δύο αντικειμένων είναι η αντικειμενική. Εγώ υπήρξα βαθύτατα θρήσκος (πριν από χρόνια). Δεν λέω ότι τώρα είμαι πλήρως αντικειμενικός, αλλά καταλαβαίνω κομμάτια της κοσμοθεωρίας σου. Αλλά πρέπει να καταλάβεις ότι η Ορθοδοξία δεν είναι ο μόνος Χριστιανισμός και ο Χριστιανισμός δεν είναι η μόνη θρησκεία. Η πεποίθηση ότι μια άποψη είναι σωστή χωρίς να την συγκρίνεις με τις υπόλοιπες (4200 θρησκείες που όλες πιστεύουν ότι κατέχουν την αλήθεια) είναι ανόητη. Διαβάζοντας το μήνυμά σου, σκέφτηκα ότι εάν αντικειμενικά είμαι τόσο ιδεολογικά λάθος όσο υποκειμενικά θεωρώ εσένα, καλύτερα να πέσω στα ναρκωτικά. Ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος. Και αυτή είναι η ομορφια της επιστημονικής σκέψης. Δεν υπάρχουν αυθεντίες (με την έννοια του δόγματος, όχι του ειδικού σε ένα αντικείμενο).
Η Αθεΐα ενδιαφέρεται για την υποθετική Συλλογή πνευματικών θησαυρών...
Υποθετική... Η γλώσσα την οποία χρησιμοποιείς για να προσευχηθείς είναι πνευματικός θησαυρός. Οι νευρώνες που σου επιτρέπουν να νιώθεις εμπάθεια είναι μέρος του υλικού σύμπαντος που μισείς...
...την χυδαία μετατροπή του κόσμου των ιδεών σε χυδαία εξουσία.
Από που κι ως που η εισαγωγή του όρου χυδαίος στη συζήτηση (αν και από το μέγεθος του post του υποπτεύομαι ότι ούτε περιμένεις ούτε σε ενδιαφέρει απάντηση, άρα δεν είναι ακριβώς συζήτηση);
Παράδειγμα τα μαθηματικά που υπηρετούν το στρατοκρατικό σκέλος της εξουσίας με τις μεγαλύτερες χρηματοδοτήσεις όλων των εποχών.
Και η φυσική/βιολογία φταίει που για το προπατορικό αμάρτημα: αν Εύα δεν έβλεπε (το φως δεν έφτανε στα μάτια της/δεν είχε μάτια) το μήλο, δεν θα μπορούσε να το πιάσει. Εκτός κι αν το φίδι (όχι σαύρα ή αλιγάτορας, η θρησκεία ξέρει ακριβώς τι ζώο ήταν -> εκτός κι αν το νόημα είναι αλληγορικό, κάτι που βέβαια θα έκανε πιο δύσκολη την ερμηνεία του Θεού και του λόγου του και θα αφαιρούσε από την θρησκεία την ικανότητα να επεμβαίνει στα κοινά, πρακτικά θέματα που χρήζουν κυριολεκτικής ερμηνείας) της έδινε οδηγίες...
...μια πολιτισμοκτόνο εικονική πραγματικότητα.
Ω, η ειρωνία της χρήσης της λέξης πολιτισμοκτόνος από έναν θρήσκο άνθρωπο...
Ο Χριστιανισμός απομυθοποιεί και ξεχερσώνει ας το πούμε με άλλα λογια τους μύθους για να βρει το Αγιο Πνεύμα το καρποφόρο έδαφος ώστε να σπείρει τους αγνούς καρπούς μεσα απο τους οποιους θα κυριαρχήσει η πραγματική Αγάπη.
Συνειδητοποιείς ότι η Αγάπη (εκτός κι αν εννοείς τον Θεό, που θα σήμαινε ότι επιδιώκεις την κυριαρχία του, άρα δεν αναγνωρίζεις την ήδη παντοδυναμία του) είναι ένα συναίσθημα έτσι; Πώς γίνεται να θεοποιείς μόνο μία από τις χιλιάδες εκφάνσεις της ανθρώπινης φύσης;

Σκέφτηκες ποτέ ότι όπως η αθεΐα για σένα είναι ένα σχέδιο εξαπάτησης της ανθρωπότητας μέσα από την χειραγώγηση του ανθρώπινου εγκεφάλου με τη χρήση ψυχολογικών τακτικών, εφόσον αυτή η δυνατότητα υπάρχει, το ίδιο δεν θα μπορούσε να γίνει και με τη θρησκεία;
Ο Χριστιανισμός είναι η ζωτική πηγή της Αλήθειας και δινει στους Ανθρώπους ως συνοδοιπόρους στις δυσκολιες της Ζωής τους την Πίστη και την Ελπίδα.
Όντως, ο Χριστιανισμός κάνει τους ανθρώπους να νιώθουν ωραία. Τι καλα! Ας πιστεύουμε για μια ζωή στον Άγιο Βασίλη αντί να αποκτήσουμε την απαραίτητη ψυχική δύναμη να αντιμετωπίσουμε τη δυσκολία του κόσμου...
...σατανικός τους ρόλος...
"Η μεγαλύτερη επιτυχία του Σατανά είναι ότι έπεισε την ανθρωπότητα ότι δεν υπάρχει". Μία πρόταση η οποία έχει σαν στόχο να προκαλέσει τόσο τρόμο, που όντως πιστεύεις ότι ο Σατανάς/Διάβολος/Lucifer/Εωσφόρος/κτλ. υπάρχει. Και πάλι, ποιός είναι ο Σατανάς; Θα περίμενα κάτι πιο πειστικό για τον Σατανά. Του τύπου "είναι η ενσάρκωση της αμαρτίας του ανθρώπου". Αλλά έπρεπε να μοιράσουν την ευθύνη, αλλιώς οι τύψεις που νιώθει ο κάθε θρήσκος θα διπλασιάζονταν και μάλλον θα αυτοκτονούσε... Το ότι ο Διάβολος, σαν άγγελος ήταν πιο κοντά στον Θεό από τον άνθρωπο αλλά αποφάσισε να φύγει δεν σημαίνει τίποτα; (Δεν είμαι σε καμιά περίπτωση σατανιστής, αλλά ακόμα και σε ένα ανθρώπινο δικαστήριο πρέπει να ακούσεις και τις δύο πλευρές...)
...Το τυπικό δείγμα επιστήμονα, είναι άκρως απογοητευτικό...
Ξέρεις, δεν βγαίνει ο κάθε επιστήμονας να πει ότι είναι άθεος. Και εφόσον δεν επιτίθενται στην πίστη σου, και εάν όντως πιστεύεις ότι η πίστη είναι θέμα ελεύθερης βούλησης, γιατί τους κατηγορείς επειδή δεν έχουν κάνει εγγραφή στο club σου; Δεν ξέρω τι επάγγελμα κάνεις, αλλά πιστεύεις ότι έχεις ευρύτερη νοημοσύνη (είναι ερώτηση, όχι προσβολή); Δεν νομίζω ότι σε ενδιαφέρουν και πολύ οι επιστημονικές εξελίξεις. Και πες μου, δεν θα ήταν προτιμότερο να βουτήξεις στον κόσμο των απίστων, να εξετάσεις την κάθε άποψη, το κάθε δεδομένο, και να βγάλεις τα συμπεράσματα σου και μετά να βγεις "νικητής", έχοντας "δοκιμάσει" την πίστη σου; Δεν θα ήταν αυτή μια πραγματική νηστεία; Μια νηστεία από την "χάρη" του ίδιου του Θεού.
...Ο φωτισμένος και μορφωμένος Χριστιανός ειναι εραστης των επιστημών...
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (συγγνώμη, παρασύρθηκα... :whistle:)
...Αλλά και της Αληθειας, η οποία βρισκεται πέρα απο καθε φιλοσοφία, επιστημη και φυσικη πραγματικότητα...
Για κάτι το οποίο χρήζει κυριολεκτικότητας και λεπτομερειών, δεν είσαι και πολύ σαφής.
...Βλέποντας πως η ανθρωπότητα κολυμπάει σε μια γυάλα από αρχαίους μύθους και δεισιδαιμονίες...
Really? I mean, seriously?
Ο Χριστιανός δεν ακολουθεί αναντίρρητα ψευτοδασκάλους και δεν υποτάσσεται δουλικά σε ειδήμονες.
-"Δούλος του θεού"...
-"Όχι, δεν εννοεί η θρησκεία κυριολεκτικά δούλος, αλλά δούλους με την έννοια της οικειοθελούς ταπείνωσης και αποδοχής"...
-Sure... Λες και υπάρχει διαφορά...
...του Αγίου Πνεύματος (1) ...το Ευαγγέλιο(2 )...το Τρίτο (3) Πρόσωπο της Τριαδικης Θεότητας ...Σατανας που τριγυρίζει πάνω στην γη (4) ...προσπαθώντας να κατασπαράξει(5) τις ψυχές των Ανθρώπων...
1. "Επιχειρήματα" ύπαρξης Θεού: αδυναμία σύλληψης εμφάνισης ζωής χωρίς μια επιβλέπουσα νοημοσύνη, θαύματα, κτλ. Πώς πας από αυτά, στην αποδοχή της ύπαρξης του Αγίου Πνεύματος;
2. Α, ένα βιβλίο. Ας ακολουθήσουμε ό,τι λέει με βάση τις δικές μας ερμηνείες και ας βαφτίσουμε (no pun intended) όλους όσους προτιμούν άλλα βιβλία ηλίθιους...
3. Α, ώστε έχουν και σειρά οι φύσεις. Οι οποίες έίναι 3, όχι 10, όχι ρίζα 7 (άρρητος αριθμός)...
4. 5. Τι ακριβώς γίνεται στην κόλαση; Είναι σαν μια φυλακή; Γιατί εγώ είμαι και αντικοινωνικός. Θα προτιμούσα να περάσω μια αιωνιότητα σε ένα δωμάτιο διαβάζοντας, παρά προσευχόμενος με άλλους ανθρώπους. Πόσο κακή είναι ακριβώς; Γιατί μπορεί να θέλω να πάω στην κόλαση (μαζοχιστής) ή να με "κατασπαράξει" (...) ο Διάβολος...
...Η μεγαλύτερη πλάνη στην οποία εισέρχεται ένας που αποφασίζει να ονομάσει τον εαυτό του αθεϊστή, είναι πως ενώ έχει την γνώμη ότι ελευθερώθηκε, ουσιαστικά εγκλωβίστηκε μέσα σε ένα σύστημα αυστηρής πίστης αρνήσεως στην ύπαρξη οποιουδήποτε ανωτέρου όντος...
Συμφωνώ. Αθεΐα σημαίνει πίστη στην ανυπαρξία του Θεού.
...Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, ως μέλη του σώματος Χριστού, της Εκκλησίας, του αληθινού ψυχοθεραπευτηρίου...
Ναι, οι περισσότεροι τρελοί (ψυχιατρικά) είναι άθεοι...
Code:
 ...Η Ορθοδοξία, είναι η επιστήμη (αλήθεια) που θεραπεύει την Θρησκεία...
Σηκώνω τα χέρια ψηλά. Μετά κατηγορείς τους φιλοσόφους και τους άθεους ότι παίζουν με τις λέξεις. Όσο για την αλαζονεία του ότι η Ορθοδοξία είναι σωστή, κανένα σχόλιο... Για το ότι είναι επιστήμη, η αντίδραση μου ξανά είναι: ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
...Εν συνεχεία, ο ισχυρισμός ότι η θρησκεία και η επιστήμη έρχονται τάχα σε αντίθεση, προέρχεται συνήθως από την υστερόβουλη κακότητα εκείνων, οι οποίοι φοβούνται την συνεργασία της πίστεως και της επιστήμης...
Ναι, γίνεται ταυτόχρονα να πιστεύεις ότι η γη γυρίζει γύρω από τον σταθερό ήλιο και ο ήλιος γύρω από τη σταθερή γη... Η γη είναι και ναι και όχι κέντρο του σύμπαντος...
...Από πλευρά αποδείξεως ύπαρξης ενός υπέρτατου Όντος τόσο ο αθεϊστής όσο και ο Χριστιανός όπως ελέχθει βρίσκονται στα ίδια επίπεδα. Η διαφορά τους είναι οι ενδείξεις π.χ. Αγία Γραφή, αρχαιολογία, ιστορία, κειμήλια, θαύματα και οι προσωπικές μαρτυρίες...
Το ότι θεωρείς την Αγία Γραφή τεκμήριο μου προκαλεί καρκίνο... Ναι, η αρχαιολογία προφανώς έχει αποδείξει την ύπαρξη του Θεού (ειρωνεία). Μήπως έχει αποδείξει την ύπαρξη πίστης σε θεούς; Κειμήλια -> το ίδιο. Θαύματα -> Μεγάλο θέμα. Η άποψή μου: έχεις ακούσει την επιστημονική μέθοδο; Παρατηρείς ένα συμβάν, βγάζεις μια θεωρία, κάνεις ένα πείραμα (ξανά και ξανά και ξανά) και μόνο αν επιβεβαιωθεί βγάζεις συμπέρασμα. Δεν είναι επστήμη αυτό, είναι εφαρμογή σκέψης και ορθολογισμού. Και αν διαφωνείς, ίσως πρέπει να σταματήσεις να σκέφτεσαι...

Αλλά ναι, πες ότι υπάρχουν θαύματα. Τι ορίζεται σαν θαύμα: κάτι υπερφυσικό που ωφελεί τον άνθρωπο. Γιατί πρέπει να βρίσκεται ο Θεός πίσω από αυτό; Μπορεί τα θαύματα να είναι ακόμα ένα καθαρά επιστημονικό φαινόμενο που δεν έχει αναγνωριστεί ακόμα (π.χ. σκοτεινή ύλη). Δεν λέω ότι είναι τυχαίο. Μπορεί το φαινόμενο να επηρεάζεται από τον ανθρώπινο πόνο, ή μπορεί να επηρεάζεται και από την ανθρώπινη πίστη (μπορεί ένας θρησκευόμενος εγκέφαλος να εκπέμπει ειδική ακτινοβολία που να κάνει το συγκεκριμένο φαινόμενο να εμφανίζεται). Η χρήση των θαυμάτων για την απόδειξη τελείως άσχετων λεπτομερειών (ο Θεός έχει 3 φύσεις, η έκτρωση είναι έγκλημα) είναι ανόητη. Όσο για τις προσωπικές μαρτυρίες, οι μάγιας πριν από χιλιάδες χρόνια θυσίαζαν παρθένες γιατί πίστευαν ότι έτσι θα προκαλούσαν βροχή (το ότι μετά από κανα δυο φορές δεν σταμάτησαν, είναι το ίδιο με την προσευχή και τα θαύματα ή τον τζόγο -> σκέφτεσαι μόνο τις 2 επιτυχίες, όχι τις 20000000 αποτυχίες).
...καθότι ο Θεός ως Οντότητα δεν υπόκεινται στις επιστήμες π.χ. της αρχαιολογίας, ιστορίας, μήτε της ανάλυσης της γραφής κ.λ.π. εφόσον ως Ον δεν είναι μέρος του επιστητού...
Τότε δεν υπόκειται στην ανθρώπινη σκέψη, άρα η πίστη/θρησκεία δεν έχει λόγο ύπαρξης.
...Αν λοιπόν σε ένα δικαστήριο καλούσε ένας υποτιθέμενος δικαστής 10.000 αθεϊστές και 10.000 χριστιανούς, οι πρώτοι σίγουρα δεν θα είχαν καμιά προσωπική μαρτυρία εμπειρίας περί ανυπαρξίας του Θεού να καταθέσουν (κάθε άλλο)...
Είσαι σοβαρός; Είναι σαν να πέρνεις 10.000 μη ναρκομανείς και 10.000 χρήστες LSD και να ρωτάς ποιός βλέπει δράκους...
...ενδύεται τον παγανιστικό μανδύα...
Ναι, είναι παγανιστικό να υποστηρίζεις ότι όπως οι αρχαίο απέδιδαν τους κεραυνούς στον Δία έτσι και οι Χριστιανοί αποδίδουν τα θαύματα στον Χριστό/Αγίους/Θεό/κτλ. Προσωπικά πιστεύω πως ο παγανισμός είναι όσο σιχαμερός (επίτρεψέ μου, είναι η γνώμη μου αυτή) όσο η θρησκεία.
...Το τεχνολογικό ή επιστημονικό επιχείρημα είναι το πιο γελοίο από όλα των άθεων. Αναφέρουν κάτι ανάλογο: «Δεν βλέπεις που ο άνθρωπος έφτασε στο φεγγάρι; δεν βλέπεις πως το τάδε φαινόμενο εξηγείται επιστημονικά; ποιος Θεός; έλα και συ στην «επιστήμη» και παράτα τον Θεό...
Ναι, αυτό λένε οι επιστήμονες. "Έλα στην επιστήμη και δεν θα χάσεις... Παράτα πια τη θρησκεία και βρες καλύτερη παρέα..." :/: Το τεχνολογικό ή επιστημονικό επιχείρημα είναι ένα: Απόδειξη -> Γεγονός. Πίστη -> Ευσεβής Πόθος. Τόσο απλά... Ακόμα και αν υπάρχουν εξωγήινοι ή ο άνθρωπος καταφέρει να αναστήσει νεκρούς ή να γίνει αθάνατος, κτλ. πάλι μπορεί να υπάρχει θεός (εξαρτάται βέβαια σαν τι ορίζεις ένα/Τον θεό/Θεό).

Αυτό που η επιστήμη λέει, είναι ότι το αν υπάρχει η όχι Θεός είναι σαν να ρωτάς αν υπάρχει ή όχι νερό στον Άρη. Εάν δεν έχεις τα μέσα να πας στον Άρη/τα όργανα να εντοπίσεις νερό/τη σιγουριά ότι τα όργανα είναι ακριβή και δεν θα μπερδέψουν το χώμα με νερό, αποφασίζεις να μην διατυπώνεις άποψη.
Μάλιστα πολλές φορές αναμοχλεύουν το χρονικό επιχείρημα μαζί με το επιστημονικό σε φράσεις τύπου: «Σήμερα έχουμε την ιατρική. Δεν χρειάζεσαι Θεό και θαύματα. Αυτά είναι ξεπερασμένα...>>
Μα γιατί να χρειαζόμαστε τον Θεό; Εάν ο άνθρωπος καταφέρει με την επιστήμα να δημιουργήσει έναν δικό του παράδεισο, ίδιο με του Θεού, γιατί να πάει σε αυτόν του Θεού;
...Ας έρθω τώρα στην κοινωνική οργάνωση της επιστήμης. Τα πρώτα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια οργανώθηκαν με πρότυπο τα μοναστήρια...
Δηλώνω άγνοια γι' αυτό το γεγονός. Αλλά έτσι όπως το παρουσιάζεις, είναι σαν να λες ότι η θρησκεία γέννησε την επιστήμη, ή ότι η επιστήμη χρησιμοποιεί την θρησκεία. Πολύ αφιβάλλω ότι ισχύει αυτό...
...Όχι τυχαία λοιπόν η επιστημονική κοινότητα διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά ενός οργανωμένου ιερατείου...
Μα πότε κατηγορήθηκε η θρησκεία για την οργάνωσή της; Για την περιφρόνηση της λογικής κατηγορείται...
...Επιπλέον η κοινωνία αντιμετωπίζει τους επιστήμονες με δέος ως σύγχρονους προφήτες, αφού η εξήγηση και η πρόβλεψη είναι δομικά συμμετρικές...
Ναι, δεν βλέπεις, όλοι στις Πανελλήνιες 20 θα γράψουν φέτος. Πολυτεχνείο όλοι... Πλάκα κάνεις; Η θρησκεία προφανώς έχει πιο πολλούς "οπαδούς".
...το αποκλειστικό προνόμιο της επιστήμης ως της μόνης λογικής μεθόδου σκέψης και διερεύνησης του κόσμου. Διαφωνώ ως προς την αποκλειστικότητα του προνομίου...
Επιστήμη = λογική μέθοδος σκέψης και διερεύνησης του κόσμου.
Διαφωνείς με το αποκλειστικό προνόμιο της λογικής μεθόδου σκέψης και διερεύνησης του κόσμου ως της μόνης λογικής μεθόδου σκέψης και διερεύνησης του κόσμου; :P
...αφού και η ιστορία της θεολογίας είναι γεμάτη από παρόμοιες συγκρούσεις με βάση τον ορθολογισμό.Αν βρεθείτε ποτέ σε κάποιο συνέδριο φυσικής για τις χορδές, είναι πολύ πιθανόν να σας φανεί ότι οι σύνεδροι μιλούν λίγο πολύ για πόσους αγγέλους χωρά το κεφάλι μιας καρφίτσας...
Ναι, το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό όταν ακούς θεολογία είναι ορθολογισμός. Δεν μπορώ να ξέρω αν έχεις επισκεφτεί τέτοιο συνέδριο, και έγώ δεν έχω, αλλά η παρομοίωσή σου είναι άκυρη. Ουσιαστικά λες -> η επιστήμη χρησιμοποιεί μεταφορές για να γίνει πιο κατανοητή + η θρησκεία χρησιμοποιεί μόνο ασαφείς μεταφορές άρα η επιστήμη = θρησκεία...

...Τέλος, θα ήθελα να εξετάσω τον βαθμό της ηθικής ουδετερότητας της επιστήμης... Ολοκληρωτικά συστήματα όπως ο κομμουνισμός και ο ναζισμός βάσισαν την ιδεολογία τους στην επιστήμη...
Νομίζω ότι αντιλαμβανόμαστε την επιστήμη διαφορετικά. Επιστήμη δεν σημαίνει φυσική, βιολογία -> πυρηνική βόμβα, γενετική μηχανική. Επιστήμη σημαίνει λογική σκέψη. Είτε πες μου ότι "η θρησκεία ξεπερνάει τη λογική", για να συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε ή παραδέξου ότι η επιστήμη είναι η λογική σκέψη και ότι η θρησκεία/πίστη υπόκειται στην λογική ανάλυση. Η έννοια της ηθικής είναι εξάλλου φιλοσοφικό (επιστημονικό) ζήτημα. Με ποιο δικαίωμα μια ιδεολογία θα απαιτήσει το μονοπώλιό της; Και υπάρχει διαφορά μεταξύ επστήμης και τεχνολογίας. Η επιστήμη δεν πρέπει να κωλύεται από τη ηθική, η τεχνολογία πρέπει. Καλό είναι να ξέρουμε πώς να διασπάμε το άτομο, αλλά καλό είναι να μην φτιάχνουμε ατομικές βόμβες. Εξάλλου, γι' αυτό υπάρχουν και επιστήμες που ασχολούνται με την ηθική -> Κοινωνιολογία, Νομική, Φιλοσοφία. Το αν ένας άνθρωπος είναι ηθικός ή όχι έχει τόση σχέση με τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις (ή μη) όσο με το χρώμα των μαλλιών του. Και χριστιανοί και άθεοι σκοτώνουν...
...Οι συγχρονοι Αγιοι Γεροντες εχουν αναφερθει στα αίτια της Ευρωπαϊκής κρίσης αλλα μιλησαν και για τις νεες κρίσεις που θα επέλθουν στο μελλον.Η οικονομικη κριση φυσικα ειναι μια απο τις προφητείες του Γέροντα Παϊσίου ενα απο τα πιο σημαντικά και Αγια Πρόσωπα της Ορθόδοξης Εκκλησίας και τωρα αντικρύζουμε την σημερινή πραγματικότητα.Η οικονομικη κριση θα αποδείξει οτι τα υλικα αγαθα δεν εχουν καμια αξία μπροστά στην Βασιλεία του Θεού στην οποία οφείλουν να αποβλέπουν ολοι οι χριστιανοί...
Για μένα προφητεία=αστρολογικές προβλέψεις. Δεν θα μπω καν στο νόημα να σχολιάσω. Και ακόμα και αν όλες οι προφητείες βγουν σωστές, δες την παραπάνω άποψή μου για τα θαύματα... (Σε αυτό το σημείο θα παρατήρησες μία ίσως ανάγκη μου να αποδείξω την ανυπαρξία του θείου. Ναι είναι ανάγκη. Είναι όμως ανάγκη να καταρρίψω παράλογα επιχειρήματα που μειώνουν τη συλλογική νοημοσύνη της ανθρωπότητας, όχι να αποδείξω την ανυπαρξία του Θεού.)
...Άνθρωποι ημιμαθείς, με πλήρη άγνοια τής Ορθόδοξης πίστης, οι σύγχρονοι αθεϊστές...
Μήπως είσαι λίγο γενικός, λέω μήπως; Και που πήγε το "αγάπα τον πλησίον σου"; Και ο άσωτος υιός δεν είναι υιός;
...Όταν λοιπόν κάποιος άθεος λέει ότι απορρίπτει την ύπαρξη τού Θεού, είναι συνεπές να τον ρωτήσουμε πώς αντιλαμβάνεσαι την έννοια ΄΄Θεός΄΄...
Προσωπικά δεν απορρίπτω τον Θεό. Απορρίπτω την περιφρόνηση της λογικής με σκοπό την καθιέρωση της πίστης προς κάτι μη απδεδειγμένο σωστή.
...Οι λίγοι (1) άθεοι που απορρίπτουν τον Θεό για πραγματικούς φιλοσοφικούς και συνεπείς λόγους (2), θα διαπιστώσουμε ότι απορρίπτουν ανύπαρκτους θεούς τών Δυτικών και Ανατολικών θρησκειών.Ποτέ αυτοί δεν απορρίπτουν τον Θεό τής Ορθοδοξίας...
Ναι, λένε "η περιφρόνηση της λογικής είναι αξιοκατάκριτη για όλες τις θρησκείες εκτός από την Ορθοδοξία...
1. 2. Ναι, λίγοι είναι τέτοιο άθεοι. Οι άλλοι είναι ηλίθιοι... :/:
...Ενας ακομη αθεϊστκός παραλογισμός ειναι στην αμφισβήτηση της ιστορικότητας του Χριστού...
Η ύπαρξη του Χριστού δεν αποδεικνύει ότι είναι και γιος του Θεού, άσχετα με το αν είπε κάτι τέτοιο. Είναι η παρουσία των θαυμάτων που τον κάνει πιο πειστικό. Αλλιώς απλά θα λέγαμε ότι είναι ο πιο επιτυχημένος κομπιναδόρος στην ιστορία (βέβαια μπορεί να τον βοήθησαν). Και η άποψή μου για τα θαύματα είναι επάνω.
...Εκατοντάδες προφητείες αναφέρθησαν σ' αυτόν...
Την άποψή μου για τις προφητείες την διάβασες πάνω.
...Ας βρει λοιπον η Επιστημη την δυνατότητα στο μελλον με έναν και μονο λογο να ηρεμήσει τα εντονα καιρικα φαινόμενα της Φυσης,χωρις την μεσολάβηση επιστημονικων παραμβάσεων...
Είσαι σοβαρός;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; Καταρχήν σαν τι θεωρείς επιστημονική παρέμβαση; Την χρήση τεχνολογίας; Ή μάλλον μετάλλου; Γιατί και τα φάρμακα είναι τεχνολογία, αλλά χρησιμοποιούν ζωντανούς οργανισμούς. Εάν στο μέλλον αλλάξουμε το DNA του ανθρώπου κάνοντάς μας ικανούς να ανασταίνουμε νεκρούς, να κάνουμε το νερό κρασί, κτλ. σε τι θα διαφέρουμε από τον Ιησού; Δηλαδή τι χρησιμοποίησε για να αναστήσει τους νεκρούς; Μαγεία; Και αν υπάρχει μαγεία, δεν θα υπόκειται κι αυτή σε επιστημονική ανάλυση;;;
...Η ανάσταση είναι ο λόγος που η Εκκλησία υπάρχει και θα υπάρχει στους αιώνες.Η Εκκλησία είναι θεανθρώπινος οργανισμός και το σώμα του Χριστού στην αιωνιότητα...
Εάν εγώ πέθαινα και ξαναερχόμουν στη ζωή σημαίνει ότι είμαι γιος Θεού; Όχι. Σημαίνει ότι είμαι ένα ον με εκπληκτικές ιδιότητες (μπορεί και εξωγήινος), που η ανάλυσή τους θα έφερνε καινοτομίες στην ανθρώπινη κοινωνία.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Alma_Libre

New member

Η Alma_Libre αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ιδιωτικός υπάλληλος και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 77 μηνύματα.
Βασικά εγώ είμαι ακόμη στο "Αν υπάρχει καν θεος" ..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

lowbaper92

Well-known member

Ο lowbaper92 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1,330 μηνύματα.
Επί παραδείγματι, το θέμα έχει ως κεντρικό ερώτημα το "πιστεύετε στον Θεό", κι όμως από την πρώτη έως την τελευταία σελίδα παρατηρούμε μία διαμάχη χριστιανών και "άθεων" αντιχριστιανών. Αυτό και τίποτα παραπάνω. Τυχαίο; Δεν νομίζω.

Αυτό είναι αναμενόμενο, Χριστιανοί συμμετέχουν στο φόρουμ, οπότε λογικό είναι η συζήτηση να καταλήγει στο Χριστιανισμό. Αν μπεις στο e-steki της Τουρκίας θα δεις τους άθεους να μαλώνουν με τους Ισλαμιστές κ.ο.κ.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

exc

New member

Ο exc αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,805 μηνύματα.
Είδα το κανάλι αυτό και έχει και άλλα καταπληκτικά βίντεο. Να μερικά που προτείνω να δείτε και έχουν σχέση με το θέμα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μάξιμος

Well-known member

Ο Μάξιμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Σκηνοθέτης . Έχει γράψει 1,487 μηνύματα.
Είδα το κανάλι αυτό και έχει και άλλα καταπληκτικά βίντεο. Να μερικά που προτείνω να δείτε και έχουν σχέση με το θέμα.
...........
Μέχρι και αυτή την στιγμή, το μόνο που έχεις να καταδείξεις, είναι παιδιάστικη σχέση με την ουσία του θέματος που συζητάμε.

Θα καταλάβαινα περισότερο, έναν ο οποίος με την γραφή του, θα άφηνε να φανεί καθαρά το ηθικό υπόβαθρο που έχει.
Αρχικά, θα ήθελα να δείχνει οτι είναι δίκαιος.
Οτι ομιλεί σεβόμενος τον εαυτό του. Για τους συνομιλητές του, θα προκύψει σίγουρα αν έχει αυτοσεβασμό.

Θεός, για εμένα είναι τα πάντα.

Για να χρησιμοποιήσω μαθηματικούς όρους, θα έλεγα οτι είμαστε υποσύνολα του Ολου.
Και ως υποσύνολα,
αδυνατούμε να δούμε την ύλη. Την αντιλαμβανόμαστε εμείς οι κοινοί θνητοί σε ένα ελάχιστο ποσοστό.
Αν προσπαθήσουμε να επεκταθούμε και σε ανθρώπους οι οποίοι έφτασαν σε πνευματικά όρια ασύλληπτα για το μυαλό μας και είναι η Θέωση, βγαίναι αβίαστο το συμπέρασμα και δεν μας τιμά καθόλου.

Γιατι ποιός απο εμάς διαθέτει επαρκή κρίση;

Θα πω με σιγουριά ΚΑΝΕΙΣ!!!

Υ.Γ. με μονολεκτική απάντηση μόνο θα μπορούσαμε να ξεφύγουμε.

Στην ερώτηση αν υπάρχει Θεός, η ορθώτερη απάντηση είναι : για τους άθεους, ΟΧΙ.
Για τους χριστιανούς, ΝΑΙ!!!!!!!!!!

Χλευασμοί, δεν έχουν θέση και δεν δηλώνουν πνευματικό υπόβαθρο.
Εκτός και αν αρέσκεστε σε αυτόν τον τρόπο ομιλιας.
Οπότε δε χρειάζεται και να σας ενοχλούμε... 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Alejandro Papas

New member

Ο Alive in Illusion αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ηθοποιός και μας γράφει απο Βόλος (Μαγνησία). Έχει γράψει 2,642 μηνύματα.
για τους μουσουλμανους δεν υπαρχει θεος? :confused:

για τους ινδουιστες? :confused:

κλπ

αρα λοιπον οποιος δεν πιστευεις στον θεο χλευαζει τους χριστιανους :hmm: (καθε φορα αυτο ακουω οχι μονο εδω αλλα γενικα)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Gate4

Τιμώμενο Μέλος

Η Ηägring αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Ισπανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 12,161 μηνύματα.
για τους μουσουλμανους δεν υπαρχει θεος? :confused:

για τους ινδουιστες? :confused:

κλπ

αρα λοιπον οποιος δεν πιστευεις στον θεο χλευαζει τους χριστιανους :hmm: (καθε φορα αυτο ακουω οχι μονο εδω αλλα γενικα)
Εγώ όταν λέω συνήθως σε κάποιον πιστό ότι δεν πιστεύω στον θεό με λέει "αντίχριστη". Πιο wtf πεθαίνεις :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

MPVNsf123

New member

Ο MPVNsf123 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 20 μηνύματα.
@Μάξιμος:
"Θα καταλάβαινα περισότερο, έναν ο οποίος με την γραφή του, θα άφηνε να φανεί καθαρά το ηθικό υπόβαθρο που έχει."

Το αν υπάρχει ή όχι Θεός, δεν είναι ηθικό ζήτημα. Εάν ο χειρότερος δολοφόνος παρουσιάζει σωστά επιχειρήματα, θα τον σεβαστώ...

Επίσης, δεν είναι φιλοσοφικό ζήτημα. Όπως είπα στο προηγούμενο post μου, είναι σαν το ζήτημα: "Υπάρχει νερό στον Άρη;". Για να απαντηθεί, πρέπει να μπορούμε: να ορίσουμε τι είναι ο Άρης (πλανήτης), τι είναι νερό (χημική ένωση), να πάμε στον Άρη, να εξερευνήσουμε την επιφάνεια και το έδαφος του Άρη, να έχουμε κατάλληλα εργαλεία/όργανα για να εντοπίσουμε νερό, να είμαστε βέβαιοι ότι τα εργαλεία/όργανα εντοπίζουν νερό και όχι χώμα, κτλ. Όταν δεν έχουμε αυτές τις ικανότητες, πώς μπορούμε να παίρνουμε θέση (υπάρχει νερό! - δεν υπάρχει νερό!). Βέβαια για σένα, αυτές οι σκέψεις είναι σκέψεις ενός ανθρώπου χειραγωγημένου, ενός ανθρώπου "χαμένου", ο οποίος θα πάει στην κόλαση, οπότε ίσως δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσουμε την συζήτηση. Δεν θεωρείς ότι τα λογικά επιχειρήματα έχουν αξία, άρα γιατί βρίσκεσαι εδώ;

"Θεός, για εμένα είναι τα πάντα."
Πες ότι υπάρχει Θεός. Ότι δεν έγινε ποτέ προπατορικό αμάρτημα και ότι βρισκόμαστε στον παράδεισο. Γιατί πρέπει να αντιμετωπίσουμε τον Θεό σαν κάτι διαφορετικό από έναν πατέρα/βασιλιά; Γιατί είναι ιερός; Γιατί να μην έχουμε την φιλοδοξία, όχι να "ενωθούμε" μαζί του, αλλά να τον σκοτώσουμε/φυλακίσουμε (αν γίνεται), και να πάρουμε τη θέση του; Και αν δεν μπορούμε, να αποδεχτούμε την ανωτερότητά του, μισώντας τον όμως που δεν μας έκανε ίσους του... (επίτηδες χρησιμοποιώ αυτό το επιθετικό ύφος, γιατί θέλω να μου πεις γιατί το θεωρείς λάθος)

"Για να χρησιμοποιήσω μαθηματικούς όρους, θα έλεγα οτι είμαστε υποσύνολα του Ολου.
Και ως υποσύνολα, αδυνατούμε να δούμε την ύλη. Την αντιλαμβανόμαστε εμείς οι κοινοί θνητοί σε ένα ελάχιστο ποσοστό.
Αν προσπαθήσουμε να επεκταθούμε και σε ανθρώπους οι οποίοι έφτασαν σε πνευματικά όρια ασύλληπτα για το μυαλό μας και είναι η Θέωση, βγαίναι αβίαστο το συμπέρασμα και δεν μας τιμά καθόλου."


Και αυτό είναι το ζήτημα με την θρησκεία. Η αποδοχή ότι είμαστε losers που πρέπει να σκύβουμε το κεφάλι και να προσευχόμαστε. Γιατί να μην σηκώσουμε το κεφάλι και να αποκτήσουμε όλα αυτά για τα οποία "θαυμάζουμε" τον Θεό (που αυτήν την στιγμή δέχομαι ότι υπάρχει με την μαθηματική λογική "έστω ένα τρίγωνο");

Όσο για τους ανθρώπους που έφτασαν σε πνευματικά όρια ασύλληπτα δεν έχω σχόλιο. Πρώτα πρέπει να αποδειχτεί και μετά να αποδειχτεί ότι όντως ο Θεός ευθύνεται γι' αυτό...

"Στην ερώτηση αν υπάρχει Θεός, η ορθώτερη απάντηση είναι : για τους άθεους, ΟΧΙ.
Για τους χριστιανούς, ΝΑΙ!!!!!!!!!!"


Δεν είναι θέμα προτίμησης φίλε μου. Αν όλοι οι θρήσκοι μαζεύονταν σε μία χώρα και άφηναν τον υπόλοιπο κόσμο ήσυχο, δεν θα είχα πρόβλημα. Αλλά όχι όταν η θρησκεία έχει τεράστια επιρροή στην παγκόσμια λήψη αποφάσεων.

Ρωτάς γιατί αντιμάχομαι την θρησκεία αντί να αποδεχτώ την διαφορετικότητα των αντιλήψεών μας; Γιατί δεν είναι απλά διαφορετικότητα. Είναι σαν να μου ζητάς να αποδεχτώ ότι κάποιος είναι παιδόφιλος και να τον αφήσω να ζει δίπλα μου...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

exc

New member

Ο exc αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,805 μηνύματα.
Μέχρι και αυτή την στιγμή, το μόνο που έχεις να καταδείξεις, είναι παιδιάστικη σχέση με την ουσία του θέματος που συζητάμε.
Θα καταλάβαινα περισότερο, έναν ο οποίος με την γραφή του, θα άφηνε να φανεί καθαρά το ηθικό υπόβαθρο που έχει.
Αρχικά, θα ήθελα να δείχνει οτι είναι δίκαιος.
Οτι ομιλεί σεβόμενος τον εαυτό του. Για τους συνομιλητές του, θα προκύψει σίγουρα αν έχει αυτοσεβασμό.

Θεός, για εμένα είναι τα πάντα.

Για να χρησιμοποιήσω μαθηματικούς όρους, θα έλεγα οτι είμαστε υποσύνολα του Ολου.
Και ως υποσύνολα,
αδυνατούμε να δούμε την ύλη. Την αντιλαμβανόμαστε εμείς οι κοινοί θνητοί σε ένα ελάχιστο ποσοστό.
Αν προσπαθήσουμε να επεκταθούμε και σε ανθρώπους οι οποίοι έφτασαν σε πνευματικά όρια ασύλληπτα για το μυαλό μας και είναι η Θέωση, βγαίναι αβίαστο το συμπέρασμα και δεν μας τιμά καθόλου.

Γιατι ποιός απο εμάς διαθέτει επαρκή κρίση;

Θα πω με σιγουριά ΚΑΝΕΙΣ!!!

Υ.Γ. με μονολεκτική απάντηση μόνο θα μπορούσαμε να ξεφύγουμε.

Στην ερώτηση αν υπάρχει Θεός, η ορθώτερη απάντηση είναι : για τους άθεους, ΟΧΙ.
Για τους χριστιανούς, ΝΑΙ!!!!!!!!!!

Χλευασμοί, δεν έχουν θέση και δεν δηλώνουν πνευματικό υπόβαθρο.
Εκτός και αν αρέσκεστε σε αυτόν τον τρόπο ομιλιας.
Οπότε δε χρειάζεται και να σας ενοχλούμε...
Κάτι λες για χλευασμούς που δεν έχουν θέση προς το τέλος του μηνύματός σου...

Τέλος πάντων. Μου φαίνεται ότι απλά κάνεις μία παράθεση σε εμένα, απλά για να πεις τα δικά σου, γιατί απαντήσεις στις σκέψεις των βίντεο που έχω στο μήνυμα που παραθέτεις, δεν είδα.

Από εκεί και πέρα, κάτι θεώσεις και κάτι σύνολα-υποσύνολα αποτελούν απλώς μία γενικόλογη απάντηση με καθαρά θρησκευτικοιουδαϊκοχριστιανική βάση.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μάξιμος

Well-known member

Ο Μάξιμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Σκηνοθέτης . Έχει γράψει 1,487 μηνύματα.
Εγώ όταν λέω συνήθως σε κάποιον πιστό ότι δεν πιστεύω στον θεό με λέει "αντίχριστη". Πιο wtf πεθαίνεις :P
Μην πιστεύεις στον Θεό...
Γνώριζε μόνο οτι η γνώση είναι γραμμένη στους βίους των Αγίων.:redface:
Και άν, άν, άν κάποια στιγμή βρεθείς σε αδιέξοδο, τότε μάθε πως ως βαπτισμένη που είσαι μπορείς να Τον επικαλεστείς...
Τότε φίλη μου θα μπορείς να Τον αναιρέσεις ή να Τον δεχτείς...

Σήμερα εκ του ασφαλούς, μπορείς να λες ότι θέλεις...

Υ.Γ. Μου θύμισες και το εξής : Σαούλ, Σαούλ, τί με διώκεις;:redface:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Gate4

Τιμώμενο Μέλος

Η Ηägring αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Ισπανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 12,161 μηνύματα.
Μην πιστεύεις στον Θεό...
Γνώριζε μόνο οτι η γνώση είναι γραμμένη στους βίους των Αγίων.:redface:
Και άν, άν, άν κάποια στιγμή βρεθείς σε αδιέξοδο, τότε μάθε πως ως βαπτισμένη που είσαι μπορείς να Τον επικαλεστείς...
Τότε φίλη μου θα μπορείς να Τον αναιρέσεις ή να Τον δεχτείς...

Σήμερα εκ του ασφαλούς, μπορείς να λες ότι θέλεις...

Υ.Γ. Μου θύμισες και το εξής : Σαούλ, Σαούλ, τί με διώκεις;:redface:
Αυτό που ήθελα να πω είναι ότι και από τη μεριά πιστών υπάρχει άγνοια. Λέω δεν πιστεύω στον θεό και με λένε αντίχριστη. Τώρα πως γίνεται αυτό άλλη ιστορία.
Τώρα για αυτό που λες δυστυχώς με έχουν βαφτίσει και όχι δεν πιστεύω σε μαγικά βιβλία :(
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

dgr

New member

Ο dgr αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 266 μηνύματα.
η γνώση είναι γραμμένη στους βίους των Αγίων
Mπορείς να εξηγήσεις;
Και άν, άν, άν κάποια στιγμή βρεθείς σε αδιέξοδο, τότε μάθε πως ως βαπτισμένη που είσαι μπορείς να Τον επικαλεστείς...
Γιατί να τον επικαλεστεί όταν πιστεύει πώς δεν υπάρχει;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

giorgosmon1994

New member

Ο giorgosmon1994 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 73 μηνύματα.
Δεν υπάρχει θεός.
1)δεν υπάρχουν ιστορικές πηγές.
2) το πρώτο ευαγγέλιο γράφτηκε μετά από καμιά 40αριά χρόνια. Πόσο αξιόπιστο μπορεί να είναι?
3) Όλες οι "εμφανίσεις" του θεού έγιναν μόνο σε λίγους και όχι σε πολλούς...
4) Αν δεχτούμε ότι υπάρχει θεός, γιατί να υπάρχει φτώχεια πείνα και καταπίεση και ειδικότερα στην Αφρική?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

MPVNsf123

New member

Ο MPVNsf123 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 20 μηνύματα.
Δεν υπάρχει θεός.
1)δεν υπάρχουν ιστορικές πηγές.
2) το πρώτο ευαγγέλιο γράφτηκε μετά από καμιά 40αριά χρόνια. Πόσο αξιόπιστο μπορεί να είναι?
3) Όλες οι "εμφανίσεις" του θεού έγιναν μόνο σε λίγους και όχι σε πολλούς...
4) Αν δεχτούμε ότι υπάρχει θεός, γιατί να υπάρχει φτώχεια πείνα και καταπίεση και ειδικότερα στην Αφρική?
Δεν υπάρχει κανένας θρησκευτικός Θεός (Γιαχβέ, Αλλάχ, κτλ.). Δεν μπορεί να υπάρχει ένας εξωγήινος που έφτιαξε (και ίσως "διαχειρίζεται') το σύμπαν; Η θρησκεία για μένα είναι το πρόβλημα. Αν υπάρχει ένα τέτοιο ον, θα αποδειχτεί και θα αναλυθεί (αν γίνεται -> τώρα δεν γίνεται, άρα δεν υπάρχει λόγος συζήτησης, πόσο μάλλον θρησκείας) μέσω της επιστήμης, αντί να πέσουμε στα γόνατα και να προσευχηθούμε σε αυτόν/αυτήν/αυτούς/αυτό...

Επίσης:
3) Όλες οι "εμφανίσεις" του θεού έγιναν μόνο σε λίγους και όχι σε πολλούς...
Ακόμα και αν εμφανιζόταν ένα υπερδύναμο ον, γιατί να πιστέψουμε ότι είναι υιός του θεού/Θεού ή ο ίδιος ο θεός/Θεός; Θέλω να πω, και ο Superman για θεός/Θεός θα περνιόταν στην αρχαιότητα, αλλά αν εμφανιζόταν τώρα, απλά θα τον αντιμετωπίζαμε σαν εξωγήινο. Το ίδιο ισχύει και για πολλούς άλλους χαρακτήρες σειρών, κτλ. με δυνάμεις μεγαλύτερες από τον Ιησού. Αλλά ακόμα και αν ο Ιησούς ήταν υιος θεού/Θεού, γιατί να πιστέψουμε όσα είπε; Επειδή "δεν έχει λόγο να πει ψέματα..."; Οκ... Εδώ δεν εμπιστευόμαστε τον γείτονα, και θα εμπιστευτούμε ένα τόσο δυνατό ον με τις "ψυχές" μας;
4) Αν δεχτούμε ότι υπάρχει θεός, γιατί να υπάρχει φτώχεια πείνα και καταπίεση και ειδικότερα στην Αφρική?
Γιατί δεν του καίγεται καρφάκι ή γιατί του αρέσει ο ανθρώπινος πόνος.

Πρόσεξε, δεν πιστεύω στον θεό/Θεό, αλλά δεν μπορώ να αποδείξω ότι δεν υπάρχει, οπότε απλά δεν παίρνω πλευρά. Από εκεί και πέρα, φυσικά και καταδικάζω όλες τις θρησκείες, γιατί είναι ένα άλλο θέμα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Μάξιμος

Well-known member

Ο Μάξιμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Σκηνοθέτης . Έχει γράψει 1,487 μηνύματα.
...............
Πρόσεξε, δεν πιστεύω στον θεό/Θεό, αλλά δεν μπορώ να αποδείξω ότι δεν υπάρχει, οπότε απλά δεν παίρνω πλευρά. Από εκεί και πέρα, φυσικά και καταδικάζω όλες τις θρησκείες, γιατί είναι ένα άλλο θέμα.
χχμμμμμμμμμμμ:hmm::hmm::hmm:
βλέπω αρκετά φρόνιμη στάση...
Και πώς βλέπεις την προσπάθεια σου, προκειμένου να τεκμηριώσεις αναμφισβήτητα την ύπαρξη ή μή Του Θεού;

Και ακόμα μία ερώτηση.
Πώς θα καταλάβεις αν κάποιος ή κάποιοι θα προσπαθήσουν να σε οδηγήσουν σε ατραπούς που δύσκολα επιστρέφει κανείς, στην ανέμελη κατάσταση που μάλλον βρίσκεσαι σήμερα;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

MPVNsf123

New member

Ο MPVNsf123 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 20 μηνύματα.
Και πώς βλέπεις την προσπάθεια σου, προκειμένου να τεκμηριώσεις αναμφισβήτητα την ύπαρξη ή μή Του Θεού;
Δεν χρειάζομαι τον Θεό, άρα τον θέμα έχει την ίδια σημασία στη ζωή μου που έχει το αν θα παιχτεί το νέο American Idol στην Αμερική. Μπορεί να έχει σημασία για τους θαυμαστές του, αλλά όχι για μένα...
Πώς θα καταλάβεις αν κάποιος ή κάποιοι θα προσπαθήσουν να σε οδηγήσουν σε ατραπούς που δύσκολα επιστρέφει κανείς, στην ανέμελη κατάσταση που μάλλον βρίσκεσαι σήμερα;
Εφόσον δεν έχει αποδειχτεί η ύπαρξη ενός άλλου κόσμου, δεν νιώθω ιδιαίτερο φόβο. Η ιδεολογική χειραγώγηση με φοβίζει, αλλά όσο με φοβίζει το να πέσω θύμα χρηματικής απάτης... Γι' αυτό άλλωστε έχω και την άποψη ότι ό,τι κι αν μαθαίνεις πρέπει να το αμφισβητείς συχνά. Έτσι, ακόμα κι αν πέσεις θύμα απάτης, κάποια στιγμή θα το συνηδειτοποιήσεις [Είναι σαν να κάνεις συχνά checkup στον υπολογιστή για παράδειγμα. Ο ιός κάποια στιγμή θα εντοπιστεί, ειδικά αν συνέχεια αναβαθμίζεις το λογισμικό (γνώσεις)...]...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μάξιμος

Well-known member

Ο Μάξιμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Σκηνοθέτης . Έχει γράψει 1,487 μηνύματα.
Δεν χρειάζομαι τον Θεό, ................
Αμφισβήτησε Τον!!!
Είναι σωστός δρόμος, αλλά δύσκολος, για να Τον συναντήσεις.:hmm:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top