Ὁ κατακλυσμὸς τοῦ Δευκαλίωνα ὑπάρχει σὲ πολλὲς ἀφηγήσεις στὴ νοτιοανατολικὴ Μεσόγειο γιατὶ ἁπλούστατα συνέβη σὲ αὐτὴν τὴν περιοχὴ καὶ ὁ κάθε λαὸς δημιούργησε μία διαφορετικὴ ἀφήγηση. Σχετικὰ μὲ τὸν Ὧρο καὶ τὸν Ὄσιρι, οἱ ἱστορίες τους δὲν μοιάζουν καθόλου μὲ αὐτὲς τοῦ Χριστοῦ. Καμμία ἀρχαία πηγὴ δὲν ἀναφέρει τέτοια πράγματα γιὰ τὸν βίο του. Αὐτὲς εἶναι μεταγενέστερες προσθῆκες οἱ ὁποῖες οὐσιαστικὰ ἀντιγράφουν τὴ διήγηση τῆς Ἁγίας Γραφῆς γιὰ ἄλλους λόγους. Περισσότερα ἐδῶ
μάλιστα..........δηλαδή η ιστορία του δευκαλίωνα είναι ένας μύθος που δημιουργήθηκε μετά από την έλευση των χριστιανών στην περιοχή
και ο μύθος για το κουτί της πανδώρας,και η ομοιότητά του με την ιστορία της εύας;
χαχαχααααααααααααα τωρα θυμήθηκα τι μας είπε η θρησκευτικού όταν της είπα αυτό το θέμζ για την ομοιότητα της κιβωτού του νώε με τον μύθο του δευκαλίωνα και της πύρρας.
είπε:παιδιά μου κάτι τέτοιο δεν ισχύει .η κιβωτός του νώε είναι μια παραβολή,δεν είναι πραγματικό γεγονός
και στο μεθεπόμενο μάθημα μας μίλαγε για το πως ήταν η κοινωνία λίγο μετά από τον κατακλυσμό ,και για τους απογόνους του νώε

στο τρελοκομείο που θα πάς,κοίτα μη γίνεις σύννεφο
Τὰ πάντα εἶναι θαῦμα· ἡ ἴδια ἡ φύση, ἡ ζωὴ εἶναι ἕνα θαῦμα· «οἱ οὐρανοὶ διηγοῦνται δόξαν Θεοῦ, ποίησιν δὲ χειρῶν αὐτοῦ ἀναγγέλλει τὸ στερέωμα».
Τὰ ὑπερφυσικὰ θαύματα ὅπως ἀνέφερα καὶ πρὶν πάντως εἶναι κάτι τὸ ξεχωριστὸ καὶ ἔχει τὴ λογικὴ τὴν ὁποία ἀνέφερα παραπάνω.
δηλαδή η δημιουργία του κόσμου είναι ένα θαύμα.ένα όν αιώνιο και παντοδύναμο δημιούργησε τον κόσμο.και μετά η θεωρία του μπινγκ μπανγκ ακούγεται παράλογη στα χριστιανικά αυτάκια.οκ
Ἡ μόνη ὁμοιότητα ἀνάμεσα στὶς δύο εἰκόνες εἶναι ὅτι μία γυναῖκα κρατάει ἕνα παιδί. Ἀπὸ ἐκεῖ κι ὕστερα οἱ διαφορὲς εἶναι κάτι παραπάνω ἀπὸ ἐμφανεὶς στὸ ὕφος τῆς ἀπεικόνισης.
δηλαδή; για δείξε μας την διαφορά που εμείς αδυνατούμε να εντοπίσουμε
btw ,αυτό με τις περισπωμένες και τα πνεύματα πως το κανεις;
Ο Χριστός κι η Παναγία
;
Σε έναν ιδεατό κόσμο δε θα συζητάγαμε σε σελίδες επί σελίδων για το ποιανού το παραμύθι της πνευματικότητας είναι καλλίτερο από του άλλου.
Σε έναν ακόμη περισσότερο ιδεατό κόσμο δε θα νομίζαμε ξανά πως εμείς είμαστε καλλίτεροι από τους άλλους.
Καλό μας μεσαίωνα.
σε έναν ιδεατό κόσμο δεν θα συζητούσαμε,θα τα ξέραμε όλα
να παραθέσω για άλλη μια φορά αυτό το ωραιότατο λινκ

ευτυχώς που δεν ξέρετε που μένω,γιατί μερικοί μερικοί μπορεί να με απαγάγουν,και επί τρεις μέρες να με λιθοβολούν με σκόρδα,να μου κάνουν 21345432,8 εξορκισμούς,να μου δίνετε μόνο άρτο και θεία κοινωνία,και στο τέλος να με διώξετε και δίνοντάς μου την αγία γραφή και ένα φυλλάδιο της χρυσής αυγής να μου πείτε:την ευλογία του θεού να έχεις....