Ποιους κανόνες και όρια έχει η φιλία;

Υδροχόος

Περιβόητο μέλος

Η Χριστίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 6.026 μηνύματα.
Αμ εδώ διαφωνώ. Δε φημίζομαι για τις δεύτερες και τρίτες σκέψεις μου εγώ προσωπικά. Είμαι αυθόρμητος άνθρωπος. Μπορώ πολύ εύκολα να αγκαλιάσω κάποιον που γνώρισα πριν λίγο και να του πω οτι τον συμπάθησα και άλλο τόσο εύκολα να του πω να πάει να γ@μηθεί. Η λογική ποτέ δεν ήταν φίλη μου. Όσο μεγαλώνω φυσικά βλέπω την ανάγκη να τη χρησιμοποιώ πού και πού, αλλά αν περνούσε από το χέρι μου δε θα την επικαλούμουν ποτέ. Για μένα στον έρωτα, στη φιλία, στην αγάπη, στο θυμό, στο μίσος, σε όλα τα συναισθήματα, οι δεύτερες σκέψεις είναι για ανθρώπους υποκριτές. Και εγώ υποκριτές δε θέλω στη ζωή μου.

Να σου δώσω ένα παράδειγμα, γνώρισα πριν μερικά χρόνια σε ένα ιατρείο στην αναμονή μια κοπέλα. Αρχίσαμε να μιλάμε, μάλλον με συμπάθησε (περίεργο.. ) και μετά από 10 λεπτά που μιλούσαμε ήρθε η σειρά μου και μου λέει "πάρε το τηλέφωνό μου να με πάρεις!". Θα μπορούσα να το πάρω και να μην την πάρω ποτέ. Αντ' αυτού της είπα "ξέρεις κάτι, δεν είμαι σε τέτοια φάση, δε θα σε πάρω". Μου λέει "θα σε πάρω εγώ!". Την κοιτάω και της λέω "δε θα το σηκώσω". Ναι ήμουν bitch και ξέρω οτι μπορεί να έχασα μια φιλία, απλά δεν είχα όρεξη να ασχοληθώ με έναν νέο άνθρωπο στη ζωή μου. Αυτοί που ήθελα κάποιοι δεν υπήρχαν στη ζωή μου και κάποιοι υπήρχαν. Δεν έβρισκα το λόγο να ξεκινήσω κάτι καινούριο. Δε νιώθω περήφανη για αυτό αλλά αυτο ήταν.
Ίσως το παράδειγμα που έφερες δεν ήταν πλήρως αντιπροσωπευτικό. Γιατί αφορά μια άγνωστη. Δε σε νοιάζει και πώς θα το πάρει, στην τελική. Αν, π.χ., μαλώσεις με ένα κοντινό σου πρόσωπο, γιατί είπε κάτι που σε εκνεύρισε ενώ έχεις δίκιο ας πούμε, η πρώτη σου σκέψη θα είναι να πεις κάτι σαν "άντε γα@ήσου". Αυτό θα σου ΄ρθει να ξεστομίσεις. Η...δεύτερη σκέψη, όμως, αν λίγο το σκεφτείς πιο ψύχραιμα, και δεν αντιδράσεις εν θερμώ, ενδεχομένως να σε κάνει ν΄ αποχωρήσεις προσωρινά από την κουβέντα και να περιμένεις μα πιο κατάλληλη στιγμή να μιλήσετε (και το πιο σωστό αυτό είναι...).

Νομίζω ότι εννοείς τις "δεύτερες σκέψεις" διαφορετικά. Δεν εννοούμε τις σκέψεις εκείνες που κάνει ένας άνθρωπος καχύποπτος ή υποκριτής (έτσι δικαιολογείται κι αυτό που λες : "οι δεύτερες σκέψεις είναι για ανθρώπους υποκριτές. Και εγώ υποκριτές δε θέλω στη ζωή μου"...), μα εννοούμε τη δεύτερη εκείνη σκέψη που είναι πιο συνετή από την πρώτη. Πιο σοφή, αν θες, πιο συγκρατημένη. Που βάζει λίγο χαλινάρι στο στόμα...

Τελευταία επεξεργασία:

Luludaki

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Luludaki αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 41 ετών. Έχει γράψει 1.516 μηνύματα.
Ακριβώς αυτό..
Η φροντίδα της σχέσης και του να νιώθουν όλοι καλά σε αυτη την σχέση ,είναι εξίσου σημαντική με το να λες αυτο που νιώθεις..

Να έχεις ξεκαθαρη επικοινωνία, παρ όλα αυτά ο τροπος το ΠΩΣ λέμε κάτι.. μετράει.. γιατί τα λόγια πληγώνουν,

οπότε θέλει να έχουμε ενσυναισθηση στα δικά μασ συναισθήματα και την ίδια ενσυναισθηση για τα αισθηματα καιντην φάση που βρίσκεται ο άλλος.

Luludaki

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Luludaki αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 41 ετών. Έχει γράψει 1.516 μηνύματα.
Επιστρέφω στο θέμα και χρειάζομαι μια βοήθεια γιατί μπερδευομαι.

Η φιλία είναι συναίσθημα.. φτάνει αυτό?

Κάποιος θα σου πει..θέλω να είμαι φίλος σου.. Να σου δώσω την φιλιά και την αγάπη μου.

Και ρωτάω εγώ, πως?

Καταλαβαίνω την ιδέα.. του ..θέλω να σου δώσω την φιλιά μου.. αλλά δεν καταλαβαινω το πρακτικό κομμάτι., το όριο..

Είναι σωστή η ερώτηση που έκανα το "πως.. ? Με ποιον τρόπο δείχνεις την φιλιά σου και την αγάπη σου? Έτσι δεν είναι.?

Αν παραμένει απλως συναίσθημα και δεν μεταφερεται σε πράξεις..

Είναι φιλιά?

Φιλιά χωρίς συμμετοχή στην ζωή του άλλου?

Συμφωνώ πως κια έτσι μπορείς να νιώθεις φιλιά η αγάπη για κάποιον μα.εχει κάποια βαρύτητα η αξία όταν μένει απλως κάνεις στο να νιώθει φιλιά απέναντι σε κάποιον?

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.196 μηνύματα.
Επιστρέφω στο θέμα και χρειάζομαι μια βοήθεια γιατί μπερδευομαι.

Η φιλία είναι συναίσθημα.. φτάνει αυτό?

Κάποιος θα σου πει..θέλω να είμαι φίλος σου.. Να σου δώσω την φιλιά και την αγάπη μου.

Και ρωτάω εγώ, πως?

Καταλαβαίνω την ιδέα.. του ..θέλω να σου δώσω την φιλιά μου.. αλλά δεν καταλαβαινω το πρακτικό κομμάτι., το όριο..

Είναι σωστή η ερώτηση που έκανα το "πως.. ? Με ποιον τρόπο δείχνεις την φιλιά σου και την αγάπη σου? Έτσι δεν είναι.?

Αν παραμένει απλως συναίσθημα και δεν μεταφερεται σε πράξεις..

Είναι φιλιά?

Φιλιά χωρίς συμμετοχή στην ζωή του άλλου?

Συμφωνώ πως κια έτσι μπορείς να νιώθεις φιλιά η αγάπη για κάποιον μα.εχει κάποια βαρύτητα η αξία όταν μένει απλως κάνεις στο να νιώθει φιλιά απέναντι σε κάποιον?
Αγαπητή λελούδω,

Ο σοφός και καλός αδερφός μου, αν και μικρότερός μου, έχει πει παλιότερα: "Οι φιλίες πρέπει να εξαργυρώνονται".

Είναι ωμό εκ πρώτης ακοής. Γιατί έχουμε πλάσει τη φιλία τόσο ιδανικά στο κεφάλι μας ως μη ανταλλακτική, μη χρηστική, ως το αγνό συναίσθημα.

Μα είναι πολλά περισσότερα από αυτά. Να πας να παρεις το παιδι της κολλητής σου απο το σχολείο σε μια βροχερή ημέρα, να πας στο Κέντρο Υγείας να σταθείς διπλα στον γιό της που χτυπησε στο ποδοσφαιρο και κανει ράμματα, να επισκεφτείς τον άντρα της που εχει καρκίνο στο νοσοκομείο, να γιορτάσεις τα γενεθλιά της, τη γέννηση του παιδιού της και άλλα.

Πολλοί τι κάνουν, πάνε και φτάνουν τη φιλία σε συγκεκριμενα όρια τα εκ του ασφαλούς. Οτι οκ δεν μου ειναι τιποτα να παω μια επισκεψη να ακουσω τα προβλήματα του φίλου μου, ή να παρω το παιδι του απο το σχολείο σε μια βροχερή ημέρα και ολα τα άλλα.

...αγνοώντας το πιο παραπέρα, χοντρύτερο επίπεδο βαριάς φιλίας:

Βύσμα θα έβαζες στην Περιφέρεια για να παρει την εργολαβία; Θα χρησιμοποιούσες τον γνωστο σου σε μια ιδιωτικη εταιρία για να βρει δουλειά; Θα έκαιγες δηλαδή χαρτιά που μπορει να τα κράταγες και για τα δικα σου παιδια ή για δικό σου όφελος; Θα τα μοιραζόσουν με τον φίλο σου όπως ακριβως θα εβγαζες πολλα λεφτά να τον στηριξεις στο ξεκινημα μιας επιχειρησης για να μην παει στην τράπεζα να παρει δάνεια με τόκο;

Αυτο που λεμε Would you go above and beyond για τον φιλο ή την φίλη σου;

Για μενα υπάρχουν οι γνωστοί, οι "φίλοι" και οι Φίλοι.

Και μονο οι τελευταιοι που θα μπουν στον βόθρο να σε σώσουν, ειναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ 100% φίλοι. Οι άλλοι ειναι λίγο πολύ time passers ή ακόμα χειρότερα time wasters σε έχουν για την καλοπέραση, δε θα δοθουν ποτέ 100%.

Luludaki

Πολύ δραστήριο μέλος

Ναι πήρα μια ιδέα κ σε ευχαριστώ για την απάντηση, κάθισα κ μίλησα με εναν φίλο μου και γράψαμε σε χαρτί ένα πλαίσιο.

Υποτίθεται δεν χρειάζεται να βάζουμε πλαίσια σε φιλίες γιατί ο καιρός δείχνει ,αλλά τελικά χρειαζεται να καθοριστεί έστω για αρχή το πόση επαφή θέλουν κ οι δύο πλευρές, το τι περιμένουν.. ίσως εγώ είμαι παράξενη η έχω κουραστεί τοοοσο πολύ χωρίς ξεκάθαρα πλαίσια απο τους ανθρωπους που για να μην νιώσω πως καταλαβαίνω λάθος θέλω να αποκλείσω απογοητευσεις κ παρεξηγήσεις που μπορεί να υπάρξουν , αν δεν γινει εστω 1 κουβέντα πάνω σε αυτά με τον άλλον..

Ίσως η σωστή ερώτηση δεν ήταν το Πως αλλά το πόσο... και σε τι ..

Θέλω να μοιραστώ μαζί σου ...
Την καθημερινότητα μου ;

1 φορά την εβδομάδα ένα τσεκ ιν γιατί σε συμπαθώ κ νοιάζομαι;

Οπότε σε σκεφτώ..παρεακι ..οποτε μου λείψεις σαν άνθρωπος..

Η ιντερνετικα για να ανταλλάσουμε μιμς.. κ αν τύχει να πάμε για κανέναν καφέ 1 φορά στους 2 μήνες..

Σε τι ?
Μιλάμε για γκομενικα?
Συναισθήματα?
Φοβους?
Η μόνο για ότι κάτσει κ όχι με πολλές λεπτομέρειες..

Δυσκολεύομαι που Δυσκολεύομαι με τα ορια , τσουπ να κ η φιλία που όλοι φαίνεται να καταλαβαίνουν αυτόματα κ αυθορμητα ,τουλάχιστον έτσι φαίνεται .. κ εγώ δεν αντέχω να είναι συγκεχημενο πολύ

Υδροχόος

Περιβόητο μέλος

Ναι πήρα μια ιδέα κ σε ευχαριστώ για την απάντηση, κάθισα κ μίλησα με εναν φίλο μου και γράψαμε σε χαρτί ένα πλαίσιο.

Υποτίθεται δεν χρειάζεται να βάζουμε πλαίσια σε φιλίες γιατί ο καιρός δείχνει ,αλλά τελικά χρειαζεται να καθοριστεί έστω για αρχή το πόση επαφή θέλουν κ οι δύο πλευρές, το τι περιμένουν.. ίσως εγώ είμαι παράξενη η έχω κουραστεί τοοοσο πολύ χωρίς ξεκάθαρα πλαίσια απο τους ανθρωπους που για να μην νιώσω πως καταλαβαίνω λάθος θέλω να αποκλείσω απογοητευσεις κ παρεξηγήσεις που μπορεί να υπάρξουν , αν δεν γινει εστω 1 κουβέντα πάνω σε αυτά με τον άλλον..

Ίσως η σωστή ερώτηση δεν ήταν το Πως αλλά το πόσο... και σε τι ..

Θέλω να μοιραστώ μαζί σου ...
Την καθημερινότητα μου ;

1 φορά την εβδομάδα ένα τσεκ ιν γιατί σε συμπαθώ κ νοιάζομαι;

Οπότε σε σκεφτώ..παρεακι ..οποτε μου λείψεις σαν άνθρωπος..

Η ιντερνετικα για να ανταλλάσουμε μιμς.. κ αν τύχει να πάμε για κανέναν καφέ 1 φορά στους 2 μήνες..

Σε τι ?
Μιλάμε για γκομενικα?
Συναισθήματα?
Φοβους?
Η μόνο για ότι κάτσει κ όχι με πολλές λεπτομέρειες..

Δυσκολεύομαι που Δυσκολεύομαι με τα ορια , τσουπ να κ η φιλία που όλοι φαίνεται να καταλαβαίνουν αυτόματα κ αυθορμητα ,τουλάχιστον έτσι φαίνεται .. κ εγώ δεν αντέχω να είναι συγκεχημενο πολύ
Η φιλία "χτίζεται" σιγά σιγά. Θέλει καιρό. Δεν είναι απ΄ τη μια στιγμή στην άλλη. Απ΄ τη μια στιγμή στην άλλη, μπορεί κάποιος/α να γίνει φίλος/η σου. Κάπως να ξεκινήσει, όλο αυτό. Αλλά θέλει χρόνο για να ευδοκιμήσει και να δοκιμαστεί στο αν κρατήσει...

Άσε το...στον αυτόματο. Άσε τον εαυτό σου ελεύθερο και μην τον σαμποτάρεις με σχέδια και πλάνα. Εμπιστεύσου και τον άλλον και τον εαυτό σου. Και θα πηγαίνετε παράλληλα. Αν είναι σωστός/η, θα φανεί. Αν είναι να ΄χεις οργανόγραμμα, άσ΄ το να πάει στο καλό...

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.196 μηνύματα.
Γιατί δεν με εκπλήσσει αυτό;

Εγω είμαι πιο απλός με τις φίλες μου, όχι όλες γιατι στο τέλος δε θα μου μενε καμία, αλλά πριν απο πολλά χρόνια έτσι ενεργούσα:

- Πρέπει να μιλήσουμε.
- Οκ Μαιρουλα, γδύσου.
- Να βάλουμε όρια όμως.
- Εντάξει όχι δόντια στην πίπα.
- Μα πως μιλάς έτ...**γκλουργκ** μα τι κάνεις με το κεφάλι μου **γκλουργκ**
- Ρούφα, πάρτον, συζητάμε, πλαίσιο φιλίας
- **Γλούργκ**...είσαι κακός...
- Βαθιά, πάρτονε.
- Γάμα το πλαίσιο και τη φιλία, σκίσε με.

The end.

Luludaki

Πολύ δραστήριο μέλος

Γιατί δεν με εκπλήσσει αυτό;

Εγω είμαι πιο απλός με τις φίλες μου, όχι όλες γιατι στο τέλος δε θα μου μενε καμία, αλλά πριν απο πολλά χρόνια έτσι ενεργούσα:

- Πρέπει να μιλήσουμε.
- Οκ Μαιρουλα, γδύσου.
- Να βάλουμε όρια όμως.
- Εντάξει όχι δόντια στην πίπα.
- Μα πως μιλάς έτ...**γκλουργκ** μα τι κάνεις με το κεφάλι μου **γκλουργκ**
- Ρούφα, πάρτον, συζητάμε, πλαίσιο φιλίας
- **Γλούργκ**...είσαι κακός...
- Βαθιά, πάρτονε.
- Γάμα το πλαίσιο και τη φιλία, σκίσε με.

The end.
Οπότε την φιλιά κ την ερωτική έλξη την έκανες σαλάτα, κι εγώ έτσι μια ζωή, όμως εδώ κ 4 χρόνια είπα θα είναι τακτοποιημενα τα πράγματα έστω λίγο περισσότερο...

Για να μην χανω τον φιλο καθε φορα που απο την πολυ μου αγαπη κ απο την ελξη του αλλου καταληγαμε ζευγαρι ..κ μετα τον χωρισμο να χανω τους ανθρωπους που αγαπω συναιχως ..

Ειδικά αν υπάρχουν κ ερωτικά συναισθήματα η ερωτική έλξη που υποβοσκει πχ περισσότερο από την μία πλευρά.

Γιατί κ για να υπάρχει φιλιά υπάρχει χημεία, κ κάποιοι σαν εμάς που είμαστε πολυυυ έντονοι μπορει να τα μπερδέψουμε αυτά κ δεν πρέπει όταν αξίζει η φιλιά να κρατηθεί..

Θέλει κάποιο πλαίσιο.. μαλλον

nearos

Επιφανές μέλος

Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και επαγγέλλεται Χημικός. Έχει γράψει 9.533 μηνύματα.
Οπότε την φιλιά κ την ερωτική έλξη την έκανες σαλάτα, κι εγώ έτσι μια ζωή, όμως εδώ κ 4 χρόνια είπα θα είναι τακτοποιημενα τα πράγματα έστω λίγο περισσότερο...

Για να μην χανω τον φιλο καθε φορα που απο την πολυ μου αγαπη κ απο την ελξη του αλλου καταληγαμε ζευγαρι ..κ μετα τον χωρισμο να χανω τους ανθρωπους που αγαπω συναιχως ..

Ειδικά αν υπάρχουν κ ερωτικά συναισθήματα η ερωτική έλξη που υποβοσκει πχ περισσότερο από την μία πλευρά.
Mε φίλους θα χτίσεις σχέση, οχι με ξένους. Η ερωτική σχέση είναι το "υψιστο σημείο" μιας φιλίας, χωρισμοί γίνονται οπως γινονται και αποξενωσεις παλιων φίλων. Εαν χωρίσεις με κάποιον και κόψετε σημαίνει οτι αργά η σύντομα δε θα τα καταφέρνατε ουτε ως φίλοι λόγω ασυμβατικότητας. Εαν χωρίσεις ομως και μείνετε φίλοι, είτε δεν αγαπηθήκατε ποτέ είτε δεν σταματήσατε να αγαπιόσαστε.

Luludaki

Πολύ δραστήριο μέλος

Mε φίλους θα χτίσεις σχέση, οχι με ξένους. Η ερωτική σχέση είναι το "υψιστο σημείο" μιας φιλίας, χωρισμοί γίνονται οπως γινονται και αποξενωσεις παλιων φίλων. Εαν χωρίσεις με κάποιον και κόψετε σημαίνει οτι αργά η σύντομα δε θα τα καταφέρνατε ουτε ως φίλοι λόγω ασυμβατικότητας. Εαν χωρίσεις ομως και μείνετε φίλοι, είτε δεν αγαπηθήκατε ποτέ είτε δεν σταματήσατε να αγαπιόσαστε.
Αν χωρισατε κ μείνατε φίλοι λες ίσως δεν αγαπήθηκατε ποτέ... άρα πως θα υπάρξει φιλία μετά..??

Από την άλλην συμφωνω απόλυτα πλέον θέλω κάποιον να τον γνωρίσω να με γνωρίσει καιρό πχ..6. 12 μήνες κ μετά να γίνουμε ζευγάρι, αν δεν είναι ο καλυτερος μου φίλος δεν θέλω να είναι το ταίρι μου..

Πολύ μπέρδεμα

nearos

Επιφανές μέλος

Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και επαγγέλλεται Χημικός. Έχει γράψει 9.533 μηνύματα.
Αν χωρισατε κ μείνατε φίλοι λες ίσως δεν αγαπήθηκατε ποτέ... άρα πως θα υπάρξει φιλία μετά..??
Ο έρωτας προϋποθέτει τη φιλία. (ο έρωτας, οχι το σεξ, σεξ μπορείς να κανεις με τον οποιονδήποτε, συναισθηματικο δέσιμο εχει σημασια να υπάρξει). Η φιλία δεν προϋποθέτει να υπάρχει έρωτας.

glayki

Περιβόητο μέλος

Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 6.451 μηνύματα.
Ίσα ίσα αν χωρίσετε και μείνατε φίλοι, αυτό σημαίνει πως η ανθρώπινη σχέση που έχετε είναι πέραν του ερωτικού που έρχεται και παρέρχεται και δεν κόλλησε για Χ λόγους. Η ύπαρξη ερωτικού στοιχείου είναι πιο περιοριστική, ενώ μια φιλική σχέση μπορεί να είναι σχέση που θα εξελιχθεί στο χρόνο.

Luludaki

Πολύ δραστήριο μέλος

Ανακεφαλαιωση

Γνωστός
Ιντερνετικος γνωστός.
Παρέα
Φίλος
Σύντροφος

Καί plot twist σκέφτηκα τώρα πως υπάρχει και άλλη μια σχέση.. η συγγενικη τύπου.. δεν είμαστε συγγενείς μα σε νοιάζομαι θέλω να ξέρω αν είσαι καλά η αν χρειάζεσαι κάτι..

Τύπου θα σε πάρω τηλ.1 φορά τον μήνα να δω αν εισαι οκ κ αν χρειάζεσαι βοήθεια αν όλα είναι καλά, δεν μιλάμε για τίποτα άλλο και το κλείνουμε.

Στεναχωρο αλλά εύκολο φαντάζομαι για κάποια άτομα ώστε να μην νιωθουν πως έχουν εγκαταλείψει κάποιον μα δεν θέλουν κ να υπάρχουν στην ζωή του άλλου..

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Α κατάλαβα το πλαίσιο που φτιάξατε. Σα τις 10 εντολές του Μωυση:

Εντολή 1η Ο φίλος σου ειναι ο συνοδοιπόρος της ζωής σου, όχι ο γκόμενός σου
Εντολή 2η: Ου καραμελώσεις φίλον
Εντολή 3η: Ου καυλώσεις δια τον φίλον
Εντολή 4η: Ου οργασμομαρτυρήσεις εν την κλίνη εις τας τέσσαρας
...

Αυτο δεν ειναι πλαίσιο μαναράκι μου, αυτό ηταν βάζω λουρί και τσόκερ στο λαιμό και δένομαι σαν τον Οδυσσέα στο κατάρτι για να μην ακούω τις σειρήνες και πέσω στα γόνατα και γινει της Ιεριχούς το ανάγνωσμα.

Εντωμεταξύ αυτό εγω το θεωρώ την υπέρτατη ποιητική αδικία της ζωής, να σου ρθει ο άλλος να του πεις θέλω φιλία και θα μείνετε μεχρι εκεί. Ενω ξερεις οτι όλοι οι προηγουμενοι φίλοι ασούμε έχουν κάνει bust the nut κρεμπιέ και όταν ήταν η σειρά σου σαν άντρας, εκει μπήκαν οι μπαριέρες.

Σα να έχεις το μαζοχισμό να ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ μετα τα 90ς οταν πλεον ειχαν διοριστει ολοι με 3 χιλιαρικα μισθο το μήνα και ειχε τελειώσει το φαγοπότι.

Δηλαδή αν εμένα ερχόταν η άλλη, ειδικά αν ήταν εστω και ελάχιστα γαμεύσιμη ξερωγω και μου λεγε "μέχρι εκεί θα ειναι η φιλία μας" θα ήμουν σε φάση what the fuck δεν έχει καύλες; Τι είμαι ευνουχισμένος; No thanks, πάρε λούτρινο.

Δεν ειναι υποχρεωτική η πράξη, αλλά πρέπει να υπάρχει προοπτική για κάτι παραπάνω, αν πας σε μένα σαν αρσενικό και μου πουλήσεις "αχνή" φιλία ενω βράζει το αίμα μου, πριτς νάδα.

Το βρίσκω υπέρτατη προσβολή να μου βαλει όρια η άλλη ρητά και καταγεγραμμένα, είναι σα να μου λέει η άλλη "δε σε μετράω για αρσενικό, σε εχω για μπιμπελό να σε χρησιμοποιήσω για τον ΑΒΓ σκοπό".

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 25.485 μηνύματα.
...αγνοώντας το πιο παραπέρα, χοντρύτερο επίπεδο βαριάς φιλίας:

Βύσμα θα έβαζες στην Περιφέρεια για να παρει την εργολαβία; Θα χρησιμοποιούσες τον γνωστο σου σε μια ιδιωτικη εταιρία για να βρει δουλειά; Θα έκαιγες δηλαδή χαρτιά που μπορει να τα κράταγες και για τα δικα σου παιδια ή για δικό σου όφελος; Θα τα μοιραζόσουν με τον φίλο σου όπως ακριβως θα εβγαζες πολλα λεφτά να τον στηριξεις στο ξεκινημα μιας επιχειρησης για να μην παει στην τράπεζα να παρει δάνεια με τόκο;

Αυτο που λεμε Would you go above and beyond για τον φιλο ή την φίλη σου;

Ποιός θα τα κάνει όλα αυτα μωρέ ;;;; είπαμε.

έχετε κάτι προσδοκίες τελείως φανταστικές.

κανείς δεν πρόκειται να τα κάνει όλα αυτά ούτε χρειάζεται. Τι μπλέχτηκε τώρα η τράπεζα και τα δάνεια με την φιλία....

Έχεις εναν άνθρωπο να είστε φίλοι, να κάνετε καλή παρέα μαζί , να συζητάτε, να σέβεσαι τα όρια του , να μην τον εκμεταλλεύεσαι και αυτος το ίδιο κτλ.

Αυτό ειναι αρκετό για να αναπτυχθεί μια πολύ καλή φιλία και να περνάτε καλά όταν έχετε και γενικότερη χημεία - ταιριάζετε σαν άνθρωποι.

Τελευταία επεξεργασία:

Luludaki

Πολύ δραστήριο μέλος

Α κατάλαβα το πλαίσιο που φτιάξατε. Σα τις 10 εντολές του Μωυση:

Εντολή 1η Ο φίλος σου ειναι ο συνοδοιπόρος της ζωής σου, όχι ο γκόμενός σου
Εντολή 2η: Ου καραμελώσεις φίλον
Εντολή 3η: Ου καυλώσεις δια τον φίλον
Εντολή 4η: Ου οργασμομαρτυρήσεις εν την κλίνη εις τας τέσσαρας
...

Αυτο δεν ειναι πλαίσιο μαναράκι μου, αυτό ηταν βάζω λουρί και τσόκερ στο λαιμό και δένομαι σαν τον Οδυσσέα στο κατάρτι για να μην ακούω τις σειρήνες και πέσω στα γόνατα και γινει της Ιεριχούς το ανάγνωσμα.

Εντωμεταξύ αυτό εγω το θεωρώ την υπέρτατη ποιητική αδικία της ζωής, να σου ρθει ο άλλος να του πεις θέλω φιλία και θα μείνετε μεχρι εκεί. Ενω ξερεις οτι όλοι οι προηγουμενοι φίλοι ασούμε έχουν κάνει bust the nut κρεμπιέ και όταν ήταν η σειρά σου σαν άντρας, εκει μπήκαν οι μπαριέρες.

Σα να έχεις το μαζοχισμό να ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ μετα τα 90ς οταν πλεον ειχαν διοριστει ολοι με 3 χιλιαρικα μισθο το μήνα και ειχε τελειώσει το φαγοπότι.

Δηλαδή αν εμένα ερχόταν η άλλη, ειδικά αν ήταν εστω και ελάχιστα γαμεύσιμη ξερωγω και μου λεγε "μέχρι εκεί θα ειναι η φιλία μας" θα ήμουν σε φάση what the fuck δεν έχει καύλες; Τι είμαι ευνουχισμένος; No thanks, πάρε λούτρινο.

Δεν ειναι υποχρεωτική η πράξη, αλλά πρέπει να υπάρχει προοπτική για κάτι παραπάνω, αν πας σε μένα σαν αρσενικό και μου πουλήσεις "αχνή" φιλία ενω βράζει το αίμα μου, πριτς νάδα.

Το βρίσκω υπέρτατη προσβολή να μου βαλει όρια η άλλη ρητά και καταγεγραμμένα, είναι σα να μου λέει η άλλη "δε σε μετράω για αρσενικό, σε εχω για μπιμπελό να σε χρησιμοποιήσω για τον ΑΒΓ σκοπό".
Αχαχα αγαπω με το ποσό γρήγορα σκέφτεσαι και τι σκέφτεσαι ώρες ώρες..

Οπότε εσύ λες πως με όλες σου τις φίλες έχεις κοιμηθεί , θα σου πω πως δεν το βρίσκω περίεργο μια και θυμάμαι εκεί γύρω στα 23 που ειχα τον σύντροφο μου και την κολλητη μου..
Τους οποίους ένιωσα εκείνη την στιγμή πως τους αγαπούσα τόσο πολύ και ήμουν τόσο ευγνώμων που αυτοί οι υπέροχοι άνθρωποι ήταν φιλοι μου που τους είπα πολυυυυ αυθόρμητα ,σας αγαπώ τόσο πολύ που θα μπορούσα να κάνω έρωτα και με τουε δύο σας..

Και δεν το εννοούσα ως σεξ..αλλά τύπου πως για εμένα αν σε αγαπω.. ο έρωτας είναι μια ακόμη μεγαλυυυυτερη κ βαθύτερη αχαχα λογικά αγκαλιά.. σε βάζω μέσα μου..όχι ψυχικά αλλά και σωματικά.

Ναι δεν ήταν καλό που το είπα δυνατά.. μετά τουε ζητούσα συγνώμη επί 2 μέρες ώστε να μην νομίζουν πως τους πρότεινα τρίο..αχαχαχα απλώς πως στο μυαλο μου ακουγόταν πολύ καλύτερα κ Αθωα από οτι
Ακούστηκε όταν το είπα δυνατά.. αχαχαχα

Plot twist, τον καιρό που χωρίσαμε με το παιδί αυτό χώρισε με τον δικό της η κολλητη μου...και παρηγορηθηκανε 2-3 φορές. Μόνο τόσες όμως.. μια και μιλούσαν για τουε πρώην εμένα και τον πρωη φίλο της..κλαιγανε και κάνανε έρωτα όχι σεξ..

Δεν καταλήξανε μαζί ,
μετά απο μερικά χρόνια μου το είπαν... δεν με πείραξε, έκανα πλάκα πως τώρα ξέρεις πως είναι ο τάδε.. χαχαχαχα κ μπορούμε να συγκρίνουμε, τους αγαπούσα πολύ αυτούς τους ανθρώπους τότε.

Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

κανείς δεν πρόκειται να τα κάνει όλα αυτά ούτε χρειάζεται. Τι μπλέχτηκε τώρα η τράπεζα και τα δάνεια με την φιλία....

Έχεις εναν άνθρωπο να είστε φίλοι, να κάνετε καλή παρέα μαζί , να συζητάτε, να σέβεσαι τα όρια του , να μην τον εκμεταλλεύεσαι και αυτος το ίδιο κτλ.

Αυτό ειναι αρκετό για να αναπτυχθεί μια πολύ καλή φιλία και να περνάτε καλά όταν έχετε και γενικότερη χημεία - ταιριάζετε σαν άνθρωποι.
Επιφανειακό μου ακούγεται.. χωρίς συναίσθημα και εκτεθημενους φοβους ανησυχίες και βάθος.. μπορεί να κάνω κ λάθος βέβαια κάθε σχέση είναι διαφορετικη

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Θα ακουστώ απότομος φίλε, αλλά αυτές οι φιλίες που περιγράφεις ειναι η μέση εκ του ασφαλούς φιλία να περνάμε την ωρα μας. Και μετα οταν βρισκουν καμια γυναίκα να ξεχαρμανιάσουν πέφτουν με τα μούτρα στο μουνί με τα συγχωρήσεως και τους χάνει η πλάση κι ο κόσμος όλος "ουμμμ τωρα γιναμε 35 σοβαρευτηκαμε ειναι καιρός για παιδιά οικογενεια μανουλα πενθερά, δεν είμαστε φοιτητές".

Εγω θέλω άλλου είδους φιλίες, γιατι μπούχτισα απο τις πρώτες.

Θέλω μια, αντε δυο, σφοδρά αφοσιωμένες οπως τις περιγράφω. Και ευτυχώς, δεν είναι καθόλου φανταστικές σε διαβεβαιώ.

Και δεν ειναι αναγκη να στα κανει όλα όσα είπα, ένα αρκει για να δειξει τον ανθρωπο. Βαζεις εναν καλό λόγο στον καταλληλο ανθρωπο να του μεταθεσεις το παιδι απο τον Εβρο στο σπιτι πιο κοντά, μπαμ τέλος άνθρωπος με πέτσα.

Αχαχα αγαπω με το ποσό γρήγορα σκέφτεσαι και τι σκέφτεσαι ώρες ώρες..
Είδες που δεν πρέπει να βιάζεσαι; Διαμάντι είμαι πιτσουδάκι μου.

glayki

Περιβόητο μέλος

Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 6.451 μηνύματα.
να περνάτε καλά
Ίσως αυτή είναι η διαφορά του φίλου από τον πραγματικό φίλο ζωής. Ο πρώτος θα αρκεστεί στο να περνάει καλά μαζί σου , ξέρεις έξοδοι, κουβεντουλες κλπ
Ο δεύτερος θα είναι εκεί όταν τίποτε δεν πάει καλά, γιατί για αυτόν δεν έχει σημασία η καλοπέραση, αλλά η αγάπη που σου έχει παντός καιρού.

Luludaki

Πολύ δραστήριο μέλος

Θα ακουστώ απότομος φίλε, αλλά αυτές οι φιλίες που περιγράφεις ειναι η μέση εκ του ασφαλούς φιλία να περνάμε την ωρα μας. Και μετα οταν βρισκουν καμια γυναίκα να ξεχαρμανιάσουν πέφτουν με τα μούτρα στο μουνί με τα συγχωρήσεως και τους χάνει η πλάση κι ο κόσμος όλος "ουμμμ τωρα γιναμε 35 σοβαρευτηκαμε ειναι καιρός για παιδιά οικογενεια μανουλα πενθερά, δεν είμαστε φοιτητές".

Εγω θέλω άλλου είδους φιλίες, γιατι μπούχτισα απο τις πρώτες.

Θέλω μια, αντε δυο, σφοδρά αφοσιωμένες οπως τις περιγράφω. Και ευτυχώς, δεν είναι καθόλου φανταστικές σε διαβεβαιώ.

Και δεν ειναι αναγκη να στα κανει όλα όσα είπα, ένα αρκει για να δειξει τον ανθρωπο. Βαζεις εναν καλό λόγο στον καταλληλο ανθρωπο να του μεταθεσεις το παιδι απο τον Εβρο στο σπιτι πιο κοντά, μπαμ τέλος άνθρωπος με πέτσα.

Είδες που δεν πρέπει να βιάζεσαι; Διαμάντι είμαι πιτσουδάκι μου.
Είμαι κι εγώ κελεπούρι που πέσατε να με φάτε όταν το είπα,

Ξέρεις τι ήμαστε βαθιά ηθικοί κ συναισθηματικοι απλως κ πολύ ερωτικοί άνθρωποι καταλαβαίνω..

Εννοείται πως πολύς κόσμος αν όχι όλος θα πει.. αν κοιμηθείς με τον φιλο σου είσαι ανήθικος τι λες... μα αν έχει συμβεί δεν είναι από απληστία αλλά από αγάπη..

Μπερδευει τα πράγματα αλλά όσο δεν πληγώνεται κάποιος παραμένει ηθικό...

Είναι εύκολο όλο αυτό? Όχι.

Κάποιες φορές καλά είναι και τα ορια

Υδροχόος

Περιβόητο μέλος

Είμαι κι εγώ κελεπούρι που πέσατε να με φάτε όταν το είπα,
Ξέρεις τι ήμαστε βαθιά ηθικοί κ συναισθηματικοι απλως κ πολύ ερωτικοί άνθρωποι καταλαβαίνω..
Εννοείται πως πολύς κόσμος αν όχι όλος θα πει.. αν κοιμηθείς με τον φιλο σου είσαι ανήθικος τι λες... μα αν έχει συμβεί δεν είναι από απληστία αλλά από αγάπη..
Μπερδευει τα πράγματα αλλά όσο δεν πληγώνεται κάποιος παραμένει ηθικό...
Είναι εύκολο όλο αυτό? Όχι.
Κάποιες φορές καλά είναι και τα ορια
Μάλιστα...

Και μετριόφρονες θα προσθέσω...:P

Χρήστες Βρείτε παρόμοια