Υπάρχουν ειδικά λαστιχένια παπουτσάκια, μαλακά και ελαφριά. Δεν ήταν όμως μυτερές απ όσο θυμάμαι. Δε με είχαν ενοχλήσει. Εμένα στο μπες βγες γενικά με στενοχωρούν κάποιοι γλυστεροί βράχοι και οι αχινοί. Τέτοια δεν είχε τότε. Σ αυτή την περίπτωση, φτάνω προσεχτικά σε σημείο ως τα γόνατα, κοιτάω μπροστά μου να μην είναι βράχος, λυγίζω πόδια και πέφτω κατευθείαν με κοιλιά, απλώνοντας το κορμί και φεύγω με πρόσθιο.
Κατά τα άλλα δε μου είναι πρόβλημα, γιατί κολυμπώ στα πολύ βαθιά και για πολλή ώρα, δίχως μπες/βγες. Δε μπορώ το λίγο μέσα/λίγο έξω. Όμως καταλαβαίνω πως για παιδάκια που παίζουν στην παραλία, ή για κόσμο που κάθεται ομπρέλα, μπαινει/βγαίνει, είναι μπελάς. Πάντως ξέρω σε άλλες περιοχές πχ Θάσο, εκεί που έχει ξενοδοχεία, έχουν φτιάξει σημείο που μπαινοβγαίνει κόσμος στην θάλασσα, εύκολα προσβάσιμο, πχ με σακιά βότσαλα
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων: 29 Ιουνίου 2023
ουάουυυυυ! 11 νησιά +Σαλαμίνα + Χαλκιδική ! Τι έγινε; Πήρες άδεια όλων των ετών του κορονοϊού μαζεμένη; Αυτά εμείς οι μπούμερ τα κάναμε την εποχή των φοιτητικών μας χρόνων, που είχαμε μισό ακτοπλοϊκό εισητηριο και παίρναμε σακίδιο και όπου μας έβγαζε το καραβι! Μπράβο κοπέλα μου! Εύχομαι να χαρείς και να στειλεις καμιά φωτογραφία!
Απ όσα λες, θα ήθελα να πάω Λειψούς και Σύρο. Οι Λειψοί θεωρούνται σταθμός για μας τους ...οικολόγους. Έχουν σταθμό προστασίας της θάλασσας και συνεργάζονται με πανεπιστημια του εξωτερικού.Και ασφαλώς υπέροχες παραλίες και καλό ψάρι. Περιμένουμε μα μας πεις