Πού πάμε όταν πεθάνουμε;

Aura

Διάσημο μέλος

Η Aura αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3.416 μηνύματα.
Δεν το έχω ψάξει γενικά το θέμα, οπότε αν σας φανούν λίγο περίεργα ή και αλλοπρόσαλλα όσα λέω, το φταίξιμο είναι καθαρά δικό μου λόγω αδυναμίας ξεκάθαρης εξήγησης.

Πιστεύω πως ο καθένας μας πάει κάπου ανάλογα με το τι έπραξε στη ζωή του, με λίγα λόγια. Άρα πάμε στο γνωστό κόλαση ή παράδεισος.
Όμως υπάρχει ένα μεγάλο αλλά εδώ.

Προσωπικά, δεν πιστεύω πως ο παράδεισος και η κόλαση, αν υπάρχουν όντως δηλαδή, είναι απλά τόποι με λιβάδια και καζάνια αντίστοιχα. Έχω την εντύπωση πως αφού μιλάμε για κάτι το υπερβατικό, δεν μπορεί να πρόκειται παρά για κάτι σαν καταστάσεις περισσότερο. Άρα, με βάση τον διαχωρισμό που ήδη ανέφερα, έχουμε την κατάσταση του παραδείσου, όπου η ψυχή αισθάνεται ευφορία, γαλήνη και μια ανεξήγητη χαρά. Τώρα πώς είναι σαν τόπος... Αυτό δεν μπορώ να το γνωρίζω, αν πρόκειται καν για τόπο. Μπορεί να είναι ένας πανέμορφος κήπος, όπως διαβάζουμε στην παλαιά διαθήκη. Ή και ένα πανέμορφο λιβάδι στην τελική, με ζωάκια, φυτά και καταγάλανο ουρανό. Ποιος ξέρει; Από την άλλη, στην κατάσταση που ονομάζουμε κόλαση, η ψυχή θα βιώνει δυσφορία, τρόμο, συνεχή φόβο. Πώς είναι όταν σου σηκώνονται οι τρίχες στον αυχένα όταν αισθάνεσαι ότι κάποιος ή κάτι επικίνδυνο είναι κοντά; Κααααααπως έτσι. Και σκοτάδι παντού, μόνο να ακούς φωνές που δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις.
Ξέρω πως η εξήγηση που δίνω είναι απλοϊκή φυσικά, εφόσον περιγράφω το υπερβατικό με λέξεις που χρησιμοποιούμε στον υλικό και φθαρτό κόσμο. Αλλά προς το παρόν, κάπως έτσι τα φαντάζομαι. Συνεπώς, για εμένα πρώτον, δεν υπάρχει μόνο ένας τόπος, και κατά δεύτερον, δεν μπορώ να τους περιγράψω αυτούς τους τόπους ως κάτι που προσιδιάζει μέρη πάνω στη γη.
Επίσης να σημειώσω εδώ πως μπορεί και να υπάρχουν επίπεδα και στις δύο καταστάσεις.

Ασφαλώς ας μην ξεχνάμε και το άλλο. Μπορεί και να μην υπάρχει τίποτα. Προσωπικά δεν το πιστεύω αυτό, πιο πολύ γιατί δε με ικανοποιεί καθόλου σαν εξήγηση. Μου φαίνεται σαν να μιλάμε ουσιαστικά για τη βίωση της ζωής χωρίς σκοπό. Ποιος ο λόγος να προσπαθείς για το οτιδήποτε, είτε ιδέες, είτε δημιουργία, είτε οτιδήποτε, αν μετά δεν υπάρχει τίποτα; Μου φαίνεται πολύ μηδενιστικό δηλαδή, δεν ξέρω πώς αλλιώς να το περιγράψω.

Φυσικά υπάρχουν και άλλες θεωρίες, τις οποίες όμως δεν έχω μελετήσει, και ίσως επίσης να μη με ικανοποιούν κιόλας ως εξηγήσεις για το τι υπάρχει σε αυτό το άγνωστο "μετά".
Εγώ δεν πιστεύω αλλά και να πίστευα σε κάποιο παράδεισο , μου προκαλεί ένα αίσθημα μοναξιάς, ότι θα είμαι σε ένα λιβάδι μόνη μου . Γιατί και στην ζωή αυτή, τι μας δίνει ευτυχία; τα αγαπημένα μας πρόσωπα, κάποιο χόμπι ίσως.

Από την άλλη αν φανταστούμε ένα τόπο όπου συναντάμε ή περιμένουμε τους αγαπημένους μας , τι θα γίνει αν δεν έχουμε αγαπημένους και για χ λόγους δεν αγαπήσαμε και δεν μας αγάπησαν ; ότι κόλαση ζήσαμε εδώ θα τη ζούμε και στον παράδεισο αιωνίως ;

Δεν βλέπω και καμιά παρηγοριά σε αυτή την πίστη..

Υδροχόος

Περιβόητο μέλος

Η Χριστίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 6.471 μηνύματα.
Κι εγώ μπερδεύτηκα πιο πολύ τώρα :P
Χαχαχαχαααααα...

Έχει φεγγάρι...μη με παρεξηγείς. Επηρεάζονται οι υδροχόοι...
Με βεβαιότητα δεν μπορεί να απαντήσει κανείς, ούτε ένας άθεος γιατί απλά δεν ξέρουμε, αν θέλουμε να τοποθετηθούμε σε μία συζήτηση με άλλους. Ωστόσο μπορείς να ακούσεις τη βεβαιότητα από αμφότερες τις πλευρές. Αν εννοείς ότι αφήνω στον εαυτό μου ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρχει θεός και μεταθανάτια ζωή, όχι, δεν με απασχολεί και δεν δρω βάσει αυτού του σκεπτικού. Και πάλι είναι μια μορφή πίστης κι αυτή.
Μα ο Δίας με βεβαιότητα απάντησε παραπάνω. Αυτό με τσίγκλησε και είπα ό,τι είπα. Ακριβώς, λοιπόν : Με βεβαιότητα δεν μπορεί ν΄ απαντήσει κανείς. Αυτό κρατάμε. Και σ΄ αυτό συμφωνώ απόλυτα.

Scandal

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Web developer και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 21.544 μηνύματα.
Χαχαχαχαααααα...

Έχει φεγγάρι...μη με παρεξηγείς. Επηρεάζονται οι υδροχόοι...

Μα ο Δίας με βεβαιότητα απάντησε παραπάνω. Αυτό με τσίγκλησε και είπα ό,τι είπα. Ακριβώς, λοιπόν : Με βεβαιότητα δεν μπορεί ν΄ απαντήσει κανείς. Αυτό κρατάμε. Και σ΄ αυτό συμφωνώ απόλυτα.
:lol:

Ναι, κι εγώ σου είπα ότι με την ίδια βεβαιότητα απαντάει και ένας χριστιανός.
Μάλλον είμαστε βέβαιοι ως προς αυτά που πιστεύουμε για να νιώθουμε αρμονικά μέσα μας, δηλαδή απέναντι στον εαυτό μας. Οπότε και το εξωτερικεύουμε σε μια συζήτηση ως προς τους άλλους.

Υδροχόος

Περιβόητο μέλος

Ναι, κι εγώ σου είπα ότι με την ίδια βεβαιότητα απαντάει και ένας χριστιανός.
Δε νομίζω ότι ισχύει αυτό. Ίσα - ίσα, είναι πιο "μαζεμένος", γιατί η πίστη είναι περισσότερο κάτι που "αισθάνεσαι". Κάτι που δεν μπορείς να εξηγήσεις τόσο καλά με λόγια, ούτε να "μεταφέρεις". Είναι κάτι προσωπικό.

Άποψή μου αυτή...

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 23.055 μηνύματα.
Αυτό με το πιλάφι δεν διευκρινίζει θα είναι με ρύζι γλασέ, σουπέ, μαλλί αγγέλου; Επίσης οι παρθένες πόσα χρόνια μένουν παρθένες για τον καθένα που πάει στον παράδεισο;

Guest 182562

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Πρέπει να πάμε κάπου όταν πεθάνουμε; :P
Δεν αρκεί να είμαστε καλοί άνθρωποι εν ζωή και να μας μνημονεύουν μετά θάνατον ανάλογα;

Υδροχόος

Περιβόητο μέλος

Μάλιστα...Πιλάφια και γιουβέτσια...

Πώς τη γα@άτε κάποιοι, όμως, την οποιαδήποτε συζήτηση. Και υποβιβάζετε το οτιδήποτε για κάποιον άλλον μπορεί να είναι σημαντικό...

Μήτσος10

Διάσημο μέλος

Ο Μήτσος10 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 16 ετών και επαγγέλλεται Μαθητής/τρια. Έχει γράψει 2.850 μηνύματα.
Ρε παιδιά αγχώνομαι και μόνο που τα διαβάζω, μπορούμε απλά να ζήσουμε και να αφήσουμε το μετά για μετά;

Kate1914

Διακεκριμένο μέλος

Η Kate1914 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 21 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 7.318 μηνύματα.

Μήτσος10

Διάσημο μέλος

Ο Μήτσος10 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 16 ετών και επαγγέλλεται Μαθητής/τρια. Έχει γράψει 2.850 μηνύματα.

teacher_40

Νεοφερμένο μέλος

Η teacher_40 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών και επαγγέλλεται Ελεύθερος επαγγελματίας. Έχει γράψει 112 μηνύματα.

Kate1914

Διακεκριμένο μέλος

Η Kate1914 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 21 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 7.318 μηνύματα.

teacher_40

Νεοφερμένο μέλος

Η teacher_40 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών και επαγγέλλεται Ελεύθερος επαγγελματίας. Έχει γράψει 112 μηνύματα.

glayki

Διακεκριμένο μέλος

Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 7.292 μηνύματα.
Το που πάμε είναι από τα ελκυστικότερα μεταφυσικά θέματα ever. Τροφή για σκέψη για την επίγεια πορεία μας και για έξαψη της φαντασίας μας στο επεκεινα

Valder

Επιφανές μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 42 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 35.221 μηνύματα.
Δεν ειναι ;
Βεβαίως και είναι.

Αλλά υπάρχουν τα ελαφριά και ρομαντικά, υπάρχουν και τα βαριά και τα φιλοσοφημένα.

Αυτο συμβαινει στις συζητησεις, για ενα θεμα ειδικα τοσο σοβαρο όσο ο θάνατος, λογικό είναι να παρθεί με πολλές ερμηνείες.

Άλλος θα σου πει πουθενά δεν πάμε κύριε, δεν υπάρχει τίποτα μετά, ζήσε τώρα! Το σέβομαι.
Άλλος θα σου πει, με περιμενει ο Κύριος ημών Ιησους Χριστός και θα με κρίνει. Το σέβομαι.

Ετσι ειναι.

Η ένστασή μου σε σένα ήταν στο "ε καλά.."

Τι "ε καλά".

Εγραψα εγω ολοκληρο κατεβατό για να ρθεις να μου πεις "ε καλά". Και κάπως ετσι θα πρέπει να πω στο δικαστήριο "γι αυτο την άρχισα στις πατητες στο Βοσπορο κυριε πρόεδρε".

Πέραν του οτι με ισοπεδώνεις εκείνη την ωρα, δε μου λες και γιατί ε καλα, που διαφωνείς δηλαδή. Απλά πέταξες μια αποπομπή και με άφησες με την απορία.

Μίλα μου τίτσερ μου. Πες μου την άποψή σου.

teacher_40

Νεοφερμένο μέλος

Βεβαίως και είναι.

Αλλά υπάρχουν τα ελαφριά και ρομαντικά, υπάρχουν και τα βαριά και τα φιλοσοφημένα.

Αυτο συμβαινει στις συζητησεις, για ενα θεμα ειδικα τοσο σοβαρο όσο ο θάνατος, λογικό είναι να παρθεί με πολλές ερμηνείες.

Άλλος θα σου πει πουθενά δεν πάμε κύριε, δεν υπάρχει τίποτα μετά, ζήσε τώρα! Το σέβομαι.
Άλλος θα σου πει, με περιμενει ο Κύριος ημών Ιησους Χριστός και θα με κρίνει. Το σέβομαι.

Ετσι ειναι.

Η ένστασή μου σε σένα ήταν στο "ε καλά.."

Τι "ε καλά".

Εγραψα εγω ολοκληρο κατεβατό για να ρθεις να μου πεις "ε καλά". Και κάπως ετσι θα πρέπει να πω στο δικαστήριο "γι αυτο την άρχισα στις πατητες στο Βοσπορο κυριε πρόεδρε".

Πέραν του οτι με ισοπεδώνεις εκείνη την ωρα, δε μου λες και γιατί ε καλα, που διαφωνείς δηλαδή. Απλά πέταξες μια αποπομπή και με άφησες με την απορία.

Μίλα μου τίτσερ μου. Πες μου την άποψή σου.
Ειμαι της ρομαντικης σχολης. Με προσγειωσαν ασχημα τα περι σκουληκιων. Γι αυτο το ε κλα. Δεν εχω επιχειρηματα οτι ισχυουν τα περι αλλης διαστασης. Απλα μου αρεσει να πιστευω κατι τετοιο

Valder

Επιφανές μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 42 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 35.221 μηνύματα.
Ειμαι της ρομαντικης σχολης. Με προσγειωσαν ασχημα τα περι σκουληκιων. Γι αυτο το ε κλα. Δεν εχω επιχειρηματα οτι ισχυουν τα περι αλλης διαστασης. Απλα μου αρεσει να πιστευω κατι τετοιο
Η ρομαντική σχολη τι λέει; Τι πιστεύεις οτι θα γινει ακριβως την επομενη στιγμή που θα πεθανεις;

teacher_40

Νεοφερμένο μέλος

Valder

Επιφανές μέλος

Ισως παω σε μια αλλη διασταση που θα υπαρχω μονο σαν ενεργεια. Οχι σαν υλη
Ειδες που σκεφτομαστε το ίδιο;

Ακόμα και θρησκειολογικά να το δεις, λένε οτι μετα τη Δευτερα παρουσία το σωμα μας θα ειναι ίδιο με αυτό, διαφορετικό (ως ενέργεια μάλλον) αλλά και άφθαρτο.

Οπότε το χεις πιάσει το νόημα.

Αυτή την Άλλη Πλευρά λεω κι εγω. Μόνο που θα πάει η ενεργειακή προβολή του σώματός μας εκει ως έχει. Δε θα πάει κομματάκια κομματακια, φωτονια φωτονια, θα παω μονοκόμματος.

glayki

Διακεκριμένο μέλος

Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 7.292 μηνύματα.

Ο Αϊνστάιν το ήξερε αυτό. Το 1955, όταν πέθανε ο δια βίου φίλος του Μισέλ Μπέσο, έγραψε: “Τώρα έχει φύγει από αυτόν τον παράξενο κόσμο λίγο πιο μπροστά μου. Αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Άνθρωποι σαν εμάς, που πιστεύουν στη φυσική, γνωρίζουν ότι η διάκριση μεταξύ παρελθόντος, παρόντος και μέλλοντος είναι μόνο μια πεισματικά επίμονη ψευδαίσθηση”.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια