Ρετρό παιχνίδια που είχαμε μικροί ή προλάβαμε

Εριφύλη

Περιβόητο μέλος

Η Εριφύλη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 5.991 μηνύματα.
Μου έχει λείψει τόσο πολύ το Nintendo με το παιχνίδι με τα σκυλάκια του🥺 μ αυτό μεγάλωσα..

Scandal

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Web developer και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 20.063 μηνύματα.
Μου έχει λείψει τόσο πολύ το Nintendo με το παιχνίδι με τα σκυλάκια του🥺 μ αυτό μεγάλωσα..
Nintendo λέγαμε αυτό κάποτε. Ανταγωνιστής του Playstation 1. :paladin:
1000055361.png

Εριφύλη

Περιβόητο μέλος

Η Εριφύλη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 5.991 μηνύματα.

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.196 μηνύματα.
Ειχα παρει ενα hardcore gaming laptop γιατί είμαι ενεργός σε ένα MMORPG και ηθελα να ειμαι ονλαιν και εκτός σπιτιού, σε διακοπές.

Το οτι η NVIDIA 3060 RTX (ισχυρή κάρτα) θα έπαιζε σε Sega Mega Drive Emulator (που το παίζουν και αδυναμες κάρτες) το Bruce Lee , δεν το φανταζόμουνα όταν εκανα την αγορά του λαπτοπ.

Ο ατιμος ο emulator με 1000+ ROMS (οι παλιες κασέτες) είναι κάψιμο και νοσταλγια αμα κολλήσεις.

Unboxholics

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Unboxholics αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 21 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Βέροια (Ημαθία). Έχει γράψει 1.554 μηνύματα.

Scandal

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Web developer και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 20.063 μηνύματα.
Ο ατιμος ο emulator με 1000+ ROMS (οι παλιες κασέτες) είναι κάψιμο και νοσταλγια αμα κολλήσεις.
Εγώ θεωρώ ότι χάθηκε η μαγεία με το διαδίκτυο που αρχίσαμε μόνοι μας να κατεβάζουμε δωρεάν ή και πειρατικό υλικό, και το υλικό είναι τόσο άφθονο που σκέφτομαι ότι δεν αξίζει πια να ασχοληθώ να ανακαλύψω κάτι.

Παλιά έδινες 5 EUR για ένα playstation cd-rom, το θεωρούσες πολύτιμο και το ξέσκιζες, ενώ παίζαμε το ίδιο παιχνίδι μέχρι να το τερματίσουμε, πολλές φορές.
Πέρναμε και τα demo cd-roms από περιοδικά και άρχιζε η περιπέτεια της ανακάλυψης.

Η memory card καινοτομία.

Είχα παίξει λίγο NES Super Robin Hood (γιατί μικρός είχα μανία με αυτό το παιχνίδι) πριν κάνα χρόνο, πλάκα είχε, αλλά όχι να επενδύσω υπομονή να το τερματίσω. Ευτυχώς για κάποιο λόγο, ακόμα και όταν τελείωναν οι ζωές, σε ξανά έβγαζε στη τελευταία τοποθεσία! Σιγά μην ασχολούμουν αλλιώς :P

Πάντως να πω ότι με όλα αυτά τα παιχνίδια, χτίσαμε υπομονή και αντανακλαστικά!
super-robin-hood.png

Τελευταία επεξεργασία:

Εριφύλη

Περιβόητο μέλος

Unboxholics

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Unboxholics αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 21 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Βέροια (Ημαθία). Έχει γράψει 1.554 μηνύματα.
Ζωγράφιζες κι εσύ στην εφαρμογή με το βατραχάκι;🤧

Αχ θα πάθω κρίση ηλικίας βραδιάτικα..
Εγω θυμαμαι εβγαζα κάτι φωτο και τις εκανα εντιτ + σε εκεινο που εκανες ηχογραφησεις με το παπαγαλακι που μπορούσες παλι να τα πειράξεις😂🤣ασε λιώσιμο. Αν το ανοιξω θα με χτυπησει ένα κύμα νοσταλγιας γτ πρεπει να εχει μεσα μπολικες φωτο, στην καραντίνα το ειχα ανοιξει θυμαμαι κ έπαιξα🤣

Kate1914

Διακεκριμένο μέλος

Η Kate1914 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 20 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 6.704 μηνύματα.
Εγώ θεωρώ ότι χάθηκε η μαγεία με το διαδίκτυο που αρχίσαμε μόνοι μας να κατεβάζουμε δωρεάν ή και πειρατικό υλικό, και το υλικό είναι τόσο άφθονο που σκέφτομαι ότι δεν αξίζει πια να ασχοληθώ να ανακαλύψω κάτι.

Παλιά έδινες 5 EUR για ένα playstation cd-rom, το θεωρούσες πολύτιμο και το ξέσκιζες, ενώ παίζαμε το ίδιο παιχνίδι μέχρι να το τερματίσουμε, πολλές φορές.
Πέρναμε και τα demo cd-roms από περιοδικά και άρχιζε η περιπέτεια της ανακάλυψης.

Η memory card καινοτομία.

Είχα παίξει λίγο NES Super Robin Hood (γιατί μικρός είχα μανία με αυτό το παιχνίδι) πριν κάνα χρόνο, πλάκα είχε, αλλά όχι να επενδύσω υπομονή να το τερματίσω. Ευτυχώς για κάποιο λόγο, ακόμα και όταν τελείωναν οι ζωές, σε ξανά έβγαζε στη τελευταία τοποθεσία! Σιγά μην ασχολούμουν αλλιώς :P

Πάντως να πω ότι με όλα αυτά τα παιχνίδια, χτίσαμε υπομονή και αντανακλαστικά!
View attachment 133427
Πω πωωωω να 'ξερες τι με θύμησες... Βασικά δεν ξέρω αν σχετίζονται ακριβώς, κυρίως από τα γραφικά της εικόνας με ήρθε η ανάμνηση, αλλά εκεί στο δημοτικό με γυμνάσιο ειδικά, έπαιζα αυτά στον υπολογιστή, του mame32:
mame-32-games.jpg

Αυτά πρέπει να ήταν τύπου arcade, αλλά μιλάμε τα λάτρευα, και ακόμη και τώρα μπορώ να παίξω πολύ ευχάριστα. Τέλεια είναι.
Ενώ και τώρα παίζω ακόμη το Dune2000 στο λάπτοπ, αν το ξέρετε. Γενικά αυτά τα παλιά παιχνίδια όσον αφορά υπολογιστές (σε κονσόλα δεν έχω παίξει ποτέ για να έχω άποψη), ήταν πολύ ωραία, παρόλο που μιλάμε για χαμηλά γραφικά κλπ σε σχέση με σήμερα.

Wonderkid

Διακεκριμένο μέλος

Ο Wonderkid αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6.728 μηνύματα.
Πω πωωωω να 'ξερες τι με θύμησες... Βασικά δεν ξέρω αν σχετίζονται ακριβώς, κυρίως από τα γραφικά της εικόνας με ήρθε η ανάμνηση, αλλά εκεί στο δημοτικό με γυμνάσιο ειδικά, έπαιζα αυτά στον υπολογιστή, του mame32:
View attachment 133441
Αυτά πρέπει να ήταν τύπου arcade, αλλά μιλάμε τα λάτρευα, και ακόμη και τώρα μπορώ να παίξω πολύ ευχάριστα. Τέλεια είναι.
Ενώ και τώρα παίζω ακόμη το Dune2000 στο λάπτοπ, αν το ξέρετε. Γενικά αυτά τα παλιά παιχνίδια όσον αφορά υπολογιστές (σε κονσόλα δεν έχω παίξει ποτέ για να έχω άποψη), ήταν πολύ ωραία, παρόλο που μιλάμε για χαμηλά γραφικά κλπ σε σχέση με σήμερα.
Ένα ειδικά με μαχητικά αεροσκάφη θυμάμαι από mame που έπαιζα σε ένα Fujitsu laptop του 2006 :lol:

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.196 μηνύματα.
View attachment 133441
Το τελευταιο στην εικόνα σου, μεσουρανούσε στην Ελλάδα των 90ς (1992-94) στα εστιατόρια που ειχαν ηλεκτρονικά με 50δρχ τη φορά. Το χαμε λιωσει. Αυτο κι ενα ποδοσφαιράκι.

Kate1914

Διακεκριμένο μέλος

Η Kate1914 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 20 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 6.704 μηνύματα.
Ένα ειδικά με μαχητικά αεροσκάφη θυμάμαι από mame που έπαιζα σε ένα Fujitsu laptop του 2006 :lol:
Ε έχει πάρα πολλά με αεροπλάνα, το 1942 πρέπει να λες μάλλον. Όντως με τα αεροπλάνα και μένα είναι από τα πιο αγαπημένα μου.
Γενικά το mame είναι μια τελειότητα από μόνο του, έχει άπειρα παιχνίδια και διαφορετικά. Ώρες ολόκληρες έλιωνα σε αυτά :laugh:. Και το καλό είναι πως τα περισσότερα είναι και multiplayer.

Καλά που το θυμήθηκα, θα το κατεβάσω πάλι στον υπολογιστή, καιρό έχω να παίξω.
Το τελευταιο στην εικόνα σου, μεσουρανούσε στην Ελλάδα των 90ς (1992-94) στα εστιατόρια που ειχαν ηλεκτρονικά με 50δρχ τη φορά. Το χαμε λιωσει. Αυτο κι ενα ποδοσφαιράκι.
Ειλικρινά σου μιλάω, και τι δε θα 'δινα να έπαιζα σε ηλεκτρονικά έστω μια φορά στη ζωή μου. Πολύ ωραία εμπειρία πρέπει να είναι.

Wonderkid

Διακεκριμένο μέλος

Ο Wonderkid αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6.728 μηνύματα.
Ε έχει πάρα πολλά με αεροπλάνα, το 1942 πρέπει να λες μάλλον. Όντως με τα αεροπλάνα και μένα είναι από τα πιο αγαπημένα μου.
Γενικά το mame είναι μια τελειότητα από μόνο του, έχει άπειρα παιχνίδια και διαφορετικά. Ώρες ολόκληρες έλιωνα σε αυτά :laugh:. Και το καλό είναι πως τα περισσότερα είναι και multiplayer.

Ναι το 1942 ήταν
1717682833441.jpeg

Έχει και rom στο emuparadise χχαχα

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Για αεροπλάνα Tom Clancy's HAWX 1 + 2

Ειλικρινά σου μιλάω, και τι δε θα 'δινα να έπαιζα σε ηλεκτρονικά έστω μια φορά στη ζωή μου. Πολύ ωραία εμπειρία πρέπει να είναι.
Εθισμός. Επαιζα μια φορά όλη μέρα και πηγε ο σουβλατζης στον πατερα μου στο μαγαζί του και του λεει ο γιος σου μου χρωσταει 3 χιλιαρικα (δρχ) σε πενηντάρικα. Ειχε το πακμαν και πήγαινα κι επαιρνα πενηνταρικα απο τον τύπο στο ταμείο σα να μην υπάρχει αυριο, αυτος μου τα δινε (για να τα ριχνω στο μηχανημα ΤΟΥ, παλι πισω σ αυτον θα κατεληγαν κοινως) και μετα πηγε προφανως και τα φουσκωσε στον πατερα μου κι απο ενα χιλιαρικο ή δυο, του ζητησε τρια.

Guest 376555

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
.
View attachment 133441
Τι μου θύμησες τώρα! Τα είχαμε κατεβάσει όλα με τον αδερφό μου και λιώναμε. Αγαπημένο το Metal Slug :

unnamed.png

chester20080

Επιφανές μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 8.060 μηνύματα.
7a1bd8ca404d522d8e23e4579231216a.png
20240624_161312.jpg
SmartSelect_20240624_161203_Gallery.jpg
SmartSelect_20240624_161057_Gallery.jpg
Screenshot_20240622_045851_TikTok.jpg
Screenshot_20240622_045549_TikTok.jpg

Αυτό το βραχιόλι/σχοινακι που το έπλεκες με τις πλαστικές κλωστες πώς λεγοταν; Θυμάμαι την περιοδο 2006-2007 όλα τα κορίτσια στο δημοτικό το είχαν και έφτιαχναν διάφορα σχέδια

Εντωμεταξυ δεν ήξερα ότι υπήρχε άλμπουμ για τις ταπες Πόκεμον!

Τελευταία επεξεργασία:

Scandal

Διαχειριστής

Αυτό το βραχιόλι/σχοινακι που το έπλεκες με τις πλαστικές κλωστες πώς λεγοταν; Θυμάμαι την περιοδο 2006-2007 όλα τα κορίτσια στο δημοτικό το είχαν και έφτιαχναν διάφορα σχέδια
α κι εμείς το είχαμε αυτό, αλλά με κανονικές κλωστές!
Έφτιαχναν τα κορίτσια και τα δίνανε σε φίλες ή σε αγόρια της τάξης, κατά παραγγελία.

Το είχα διαγράψει από τη μνήμη μου! :)

Unboxholics

Πολύ δραστήριο μέλος

Plexi flexi νμζω. Ειχα φτιαξει απειρα τετοια παλια. Σε καποιο κουτι θα ειναι 🥲

amarelia

Περιβόητο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5.282 μηνύματα.
πως το λέγαν εκείνο το πραγματάκι που είχε μέσα νερό και πατούσες με κάτι κουμπάκια αριστερά δεξιά και μπαίναν κάτι μικρά κρικάκια σε μικρούς στύλους;

Scandal

Διαχειριστής

πως το λέγαν εκείνο το πραγματάκι που είχε μέσα νερό και πατούσες με κάτι κουμπάκια αριστερά δεξιά και μπαίναν κάτι μικρά κρικάκια σε μικρούς στύλους;
Screenshot 2024-06-27 at 23-35-08 Small Water Games - Push Button to Put Rings on Pegs - Hand ...png

Χρήστες Βρείτε παρόμοια