Κανένας βρε παιδιά δεν προσπαθεί να βελτιώσει την σχέση του με το φαγητό αυτη την περίοδο..

?
Αν τύχει να διαβάσετε το σεντόνι παραπάνω καλά θα ταν να ανταλλάξουμε μια κουβέντα!
Καλημερα, εγώ εδώ!
Εχω κι εγώ θέμα με αυτό χρόνια τώρα.
Εν ταχει ποτε δεν ημουν πανουλη, αντιθέτως ήμουν ανέκαθεν ένα ψηλό κορίτσι δεμένο. Το προβλημα ξεκίνησε πιστευω από τη μαμά μου που επειδή εκείνη ήταν πολυ αδυνατη συνέχεια μου λεγε να μην τρώω. Βέβαια με κρατουσε σε μια ισορροπία όλο αυτό γιατί μετά είχα τυψεις κ σταματουσα. Όταν παντρευτηκα πηρα την κάτω βόλτα ειδικά μετά τις γέννες. Υπήρχε εποχη που τα είχα βάλει με τον άντρα μου. Ακόμα τα βάζω μαζι του ενδομυχα γιατί δε με αποτρεπει οπως η μάνα μου. Ψυχολογικά,αστο
Μετά από κάθε γεννά τα εχανα. Στη τελευταία όμως ενώ τα έχασα, ήρθε ο κοβιντ κ η διακοπή του τσιγάρου και τα ξαναπηρα όλα. Για την ακρίβεια είμαι 15 κιλά παραπάνω από το σωστο κ ξέρω πως ότι είναι να κάνω πρέπει να το κάνω συντομα καθώς μετά από κάποια ηλικία ο μεταβολισμός δε λειτουργεί το ίδιο.
Το πρόβλημα δε μένα ήταν ανέκαθεν η λαιμαργία μου. Γλυκά ψωμια μακαρόνια κ γενικά όλα τα φουσκωτικα. Μπορεί όλη μερα να μην έτρωγα αλλά το βράδυ να πεφτα με τα μουτρα. Παρεπιπτόντως το ίδιο κάνει κ η μεγάλη μου κόρη έχω προσεξει τελευταία, τρώει ελάχιστα τη μέρα και πολυ το βράδυ και πρεπει να την προσεξω. Ήδη της μιλάω πολυ. Είναι αδυνατο αλλά μεγαλώνοντας φοβάμαι μη ξεφυγει. Το θέμα όμως δεν είναι μόνο να της μιλάω αλλά να της δείχνω τον σωστό δρόμο.
Το ξέρεις ότι αφορμή για το τσιγάρο ήταν το δευτερο παιδι μου ; και τα κατάφερα. Αφορμή για το φαγητό τώρα γίνεται το άλλο μου παιδι. Θέλω να πω εμένα τα κίνητρα μου είναι αυτά. Όποτε κανόνας 1: ψάξε μα βρεις κίνητρα.
Έχω δοκιμάσει διαφορά αλλά με ελάχιστη επιτυχία η επιτυχία για λίγο καιρό κ μετα ξανά στα ίδια.
1. Γυμναστήριο. Το σταμάτησα με τη καραντίνα κ μετα τη καραντίνα αυξήθηκαν οι υποχρεώσεις οπότε και σταμάτησα.
2. Διαιτολόγος. Εκανα δουλειά για τρεις μήνες, έχασα αλλά με τη καραντίνα πάλι σταματησαμε επίσης τσιγουνευτηκα τα λεφτά. Με τρία παιδιά και υποχρεώσεις παντου ο διαιτολόγος ήταν πολυτελεια για μένα. Αν και τελικά είναι μια δικαιολογία κι αυτό. Θα μπορουσα να το μειώσω κι όχι να το διακόψω.
3. Γυμναστική ταχείας. Ένα ειδικό μηχάνημα πανακριβο που τελικά δεν μου κανε τίποτα.
Τώρα είμαι στη φάση συμπληρωματων
Έχω βρει ένα συμπληρωματλ διατροφής το παίρνω πριν το φαγητό κ μου μειώνει την όρεξη. Κάποια βράδια που βγαίνουμε η που πειναω πολυ, παιρνωδυο τέτοια κ τελικά τρώω το μισό η και καθόλου. Έχω χάσει τρια κιλά. Υπάρχουν μέρες που δεν το χω πάρει καθόλου γιατί δεν πειναω πολυ όντως. Σκοπός μου να κλείσει το στομάχι μου κάπως γιατί από το πολυ φαι είχε ανοίξει. Δε Γυμναζομαι γιατί δεν προλαβαίνω. Τρώω τα παντα , εχω μηνιαιο μενου φτιάξει για όλη την οικογένεια ώστε να προσλαμβανουμε όλα τα είδη τροφών όλοι.
Ελπίζω να σου έδωσα μερικές ιδέες.
Δεν πθστευω υπάρχει μαγικός τρόπος, πιστευω πως είναι να σου γίνει τρόπος ζωής. Αν δεν γίνεται τότε ψάχνεις τρόπους όπως εγώ και κάθε λιγο και λιγάκι δοκιμάζεις. Δεν μπορώ να σκεφτω κάτι ενδιάμεσο.