Συζήτηση για την εργασία στην Ελλάδα και το εξωτερικό

Lancelot

Περιβόητο μέλος

Ο Lancelot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 5.377 μηνύματα.
Σε κάθε χώρα ο φορολογούμενος πληρώνει, δεν είναι χαρακτηριστικό της Ελλάδας αυτό. Αν το έργο το είχε εγκαινιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ θα έκανες party λέγοντας πόσο γαμάτο είναι, τώρα που το εγκαινίασε η ΝΔ απλά κράζεις.

Και για να μην αρχίσεις την γνωστή αριστερή επίθεση, προφανώς και δεν επιβραβεύω που το έργο βγήκε εκτός προϋπολογισμού. Απλά το να κραζουμε από το πρωί μέχρι το βράδυ καταντάει απίστευτα κουραστικό. Επίσης, εκατοντάδες έργα σε όλον τον πλανήτη βγαίνουν εκτός προϋπολογισμού εξαιτίας των κυβερνήσεων και του κράτους. Κράτος που η αριστερά επιβραβεύει με κάθε τρόπο, κράζοντας τον ιδιωτικό τομέα.

Το αεροδρόμιο του Denver, το νέο αεροδρόμιο του Βερολίνου και η νέα γραμμή του Μετρό της Νέας Υόρκης είναι κλασικά παραδείγματα το πως το κράτος ξοδεύει αλόγιστα τα χρήματα των φορολογουμένων.
Επομένως το επικροτείς μαζι και οι υπόλοιποι, εφόσον τα επιχειρήματα σου είναι ότι το έκαναν και άλλες χώρες.

Εγινε μέτρο με μια γραμμή που διήρκησε 40 χρόνια ( από την πρωτη τρύπα κουβελα) και δεν συνδέεται με το αεροδρόμιο! Έξτρα γραμμή του αεροδρομίου, και άλλο φαγοπότι.

Οπότε καλά κάνει οποίος κλέβει.

Οι εταιρίες που συνδέονται με το έργο είναι ιδιωτικές, αλλά τα κέντρα αποφάσεων τους είναι εντός Μαξίμου ( αναφέρομαι στις 4 κατασκευαστικες τηε χώρας)

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.835 μηνύματα.
Επομένως το επικροτείς μαζι και οι υπόλοιποι, εφόσον τα επιχειρήματα σου είναι ότι το έκαναν και άλλες χώρες.

Εγινε μέτρο με μια γραμμή που διήρκησε 40 χρόνια ( από την πρωτη τρύπα κουβελα) και δεν συνδέεται με το αεροδρόμιο! Έξτρα γραμμή του αεροδρομίου, και άλλο φαγοπότι.

Οπότε καλά κάνει οποίος κλέβει.

Οι εταιρίες που συνδέονται με το έργο είναι ιδιωτικές, αλλά τα κέντρα αποφάσεων τους είναι εντός Μαξίμου ( αναφέρομαι στις 4 κατασκευαστικες τηε χώρας)

Πάλι το κράτος δικαιολογείς. Ok
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Καμία δουλειά δεν είναι ντροπή...εκτός απ' το να θες να γίνεις πολιτικός μ' αυτό τον τρόπο!:rolleyes:

Λογικά αν είχε τη δυνατότητα τη συγκεκριμένη θα την είχε καλέσει και στο γάμο του να την τραπεζώσει!:whistle:

Όσο υπάρχουν α)οι «δίκιο έχει» (ήδη πετάχτηκαν καναδυό εδώ μέσα, σκέψου έξω τι γίνεται) που έχουν περιορισμένη αντίληψη και θ' «αγοράσουν» αυτό που »πουλάνε» τέτοια υποκείμενα και β)αυτοί που πετάγονται να σε χαρακτηρίσουν «trollάκι της Ν.Δ.» ή οτιδήποτε σχετικό αν βγεις και του την πεις σε κάποιο social, τόσο θα ευδοκιμούν σκουπίδια σαν το Σαββιδάκο...

Προσωπικά τον γλέντησα όσο τον γλέντησα στο LinkedIn κι αφού δεν τολμά πλέον να σχολιάσει εκεί έπαψα ν' ασχολούμαι, ας λέει ό,τι θέλει στο σκουπιδοTikTok του, ας μην του κάνουμε τζάμπα διαφήμιση...

Αυτό στο χωριό μου το λένε «ναρκισσιστική διαταραχή»!

Όποιος εχει φύγει από την Ελλάδα εδώ και χρόνια, όμως κάνει άπειρα video ώστε να κράζει την Ελλάδα. Ε τότε αυτό κάτι κρύβει από πίσω, κρύβει οτι δεν περνάει καλά εκεί που είναι και απλα κράζει ώστε να νιώσει καλύτερα.

Jack of Spades

Περιβόητο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, επαγγέλλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 6.483 μηνύματα.
Η λύση είναι να αυξηθεί η προσφορά ώστε να πέσουν και οι τιμές αντίστοιχα.
Η «λύση» (πλέον) είναι οι εργαζόμενοι ν' αρχίσουν να ζητάνε περισσότερα χρήματα απ' τους εργοδότες τους (οι οποίοι κάνουν ρεκόρ κερδοφορίας το ένα μετά το άλλο τα τελευταία χρόνια), ν' αρχίσουν να παραιτούνται μαζικά κ.λπ. μπας και φτάσουν κάποτε οι μισθοί σ' επίπεδα Ευρώπης, γιατί τα νοίκια έχουν πάρει το δρόμο τους προς τα πάνω (και θα συνεχίσουν έτσι πιθανότατα) κι αυτός ο δρόμος δεν έχει γυρισμό!

back2967

Διάσημο μέλος

Ο back2967 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2.698 μηνύματα.
Η «λύση» (πλέον) είναι οι εργαζόμενοι ν' αρχίσουν να ζητάνε περισσότερα χρήματα απ' τους εργοδότες τους (οι οποίοι κάνουν ρεκόρ κερδοφορίας το ένα μετά το άλλο τα τελευταία χρόνια), ν' αρχίσουν να παραιτούνται μαζικά κ.λπ. μπας και φτάσουν κάποτε οι μισθοί σ' επίπεδα Ευρώπης, γιατί τα νοίκια έχουν πάρει το δρόμο τους προς τα πάνω (και θα συνεχίσουν έτσι πιθανότατα) κι αυτός ο δρόμος δεν έχει γυρισμό!
Ισχύει και αυτό.

Βέβαια τα ρεκόρ κερδοφορίας τα κάνουν οι μεγάλοι και οι μεγαλομεσαίοι.
Το 95% των επιχειρήσεων είναι με ως 9 εργαζόμενους, δεν νομίζω ότι οι περισσότεροι από αυτούς είναι και τόσο άνετοι.

Jack of Spades

Περιβόητο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, επαγγέλλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 6.483 μηνύματα.
Ισχύει και αυτό.

Βέβαια τα ρεκόρ κερδοφορίας τα κάνουν οι μεγάλοι και οι μεγαλομεσαίοι.
Το 95% των επιχειρήσεων είναι με ως 9 εργαζόμενους, δεν νομίζω ότι οι περισσότεροι από αυτούς είναι και τόσο άνετοι.
ΟΛΟΙ έχουν ανεβάσει αισθητά τις τιμές προϊόντων ή/και υπηρεσιών τους (εξαιρουμένων ορισμένων επιχειρήσεων που σκοτώνονται μεταξύ τους στον ανταγωνισμό κι έτσι κι αλλιώς οι μέρες τους είναι μετρημένες) και οι φόροι έχουν μειωθεί σημαντικά τα τελευταία 5+ χρόνια, δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ δικαιολογία ούτε π.χ. για τη Motor Oil και τα ΕΛ.ΠΕ. που έχουν μηχανικούς με 1-1,5 χιλιάρικο να τρώνε κάθε μέρα τα υδρόθεια στη μάπα ούτε για το ζαχαροπλάστη της γειτονιάς που έχει την ταμία ανασφάλιστη με βασικό μισθό (και αν) και της ζητάει τα δώρα πίσω...

Guest 881237

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
ΟΛΟΙ έχουν ανεβάσει αισθητά τις τιμές προϊόντων ή/και υπηρεσιών τους (εξαιρουμένων ορισμένων επιχειρήσεων που σκοτώνονται μεταξύ τους στον ανταγωνισμό κι έτσι κι αλλιώς οι μέρες τους είναι μετρημένες) και οι φόροι έχουν μειωθεί σημαντικά τα τελευταία 5+ χρόνια, δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ δικαιολογία ούτε π.χ. για τη Motor Oil και τα ΕΛ.ΠΕ. που έχουν μηχανικούς με 1-1,5 χιλιάρικο να τρώνε κάθε μέρα τα υδρόθεια στη μάπα ούτε για το ζαχαροπλάστη της γειτονιάς που έχει την ταμία ανασφάλιστη με βασικό μισθό (και αν) και της ζητάει τα δώρα πίσω...
Για αρχή να καταλάβουν τι θα πει χαμηλός μισθός. Μιλούσα με μια τις προάλλες στην σχολή χορού που της είπαν να γίνει δασκάλα και μας έλεγε "δεν θα αφήσω την πρωινή μου δουλειά γιατί παίρνω καλά λεφτά , 750 ευρώ(!) , και θα κάνω τα απογεύματα εδώ τα μαθήματα και θα βγάζω 1000 που είναι πάρα πολύ καλά !!!!!!!"

Και δεν λέω , όλοι από κάπου ξεκινάμε , αλλά όχι να λες ότι είναι και καλά λεφτά τα 750 .... Ή τα 1000 αν είναι να δουλεύεις κυριολεκτικά όλη μέρα

GeorgePap2003

Διάσημο μέλος

Ο GeorgePap2003 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3.109 μηνύματα.
Καλά οι managers κλπ (Οι κορπορεοι που λεει και ο @Valder) έχουν ξεπεράσει κάθε όριο και νομίζω πως μας νομίζουν για χαζούς,βλάκες και νοητικά καθυστερημένους.

Αυτές τις μέρες βρέθηκα σε μεγάλο συνέδριο επιχειρηματικότητας και σταδιοδρομίας όπου παρακολούθησα διάφορες ομιλίες για διάφορα επαγγέλματα από καθαρά accounting/finance τομείς μέχρι πιο Applied IT ζητήματα που συνδιάζονται με το digital Banking! ΌΛΟΙ έλεγαν πως ψάχνουν άτομα και θέλουν τη νεα γενιά στις επιχειρήσεις και άλλα τέτοια κλισέ αλλά εγώ βλέπω πως στο linkedin οι περισσότερες θέσεις JUNIOR ζητάνε 2-3+ χρόνια προυπηρεσία, γνώση 3-4 λογισμικών κλπ. Όταν λοιπόν,εξέφρασα την απορία μου σε έναν απο δαύτους ξεκίνησε να μου λέει αρλούμπες και πράγματα ασυναρτισίες χωρις ξεκάθαρη απάντηση και μάλιστα με θυμωμένο τόνο! Επειδή εκεί πήγαν και άλλοι φίλοι και συμφοιτητές,μου είπαν πως ΓΕΝΙΚΑ σε πολλά πάνελς όταν κάποιος έκανε ερωτήσεις και τους ψιλο στρίγμωνε οι λεγόμενοι Κορπορεοι δεν πολυ γούσταραν και απαντούσαν οριακά επιθετικά και απότομα...

Τι να πω...

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.193 μηνύματα.
Καλά οι managers κλπ (Οι κορπορεοι που λεει και ο @Valder) έχουν ξεπεράσει κάθε όριο και νομίζω πως μας νομίζουν για χαζούς,βλάκες και νοητικά καθυστερημένους.

Αυτές τις μέρες βρέθηκα σε μεγάλο συνέδριο επιχειρηματικότητας και σταδιοδρομίας όπου παρακολούθησα διάφορες ομιλίες για διάφορα επαγγέλματα από καθαρά accounting/finance τομείς μέχρι πιο Applied IT ζητήματα που συνδιάζονται με το digital Banking! ΌΛΟΙ έλεγαν πως ψάχνουν άτομα και θέλουν τη νεα γενιά στις επιχειρήσεις και άλλα τέτοια κλισέ αλλά εγώ βλέπω πως στο linkedin οι περισσότερες θέσεις JUNIOR ζητάνε 2-3+ χρόνια προυπηρεσία, γνώση 3-4 λογισμικών κλπ. Όταν λοιπόν,εξέφρασα την απορία μου σε έναν απο δαύτους ξεκίνησε να μου λέει αρλούμπες και πράγματα ασυναρτισίες χωρις ξεκάθαρη απάντηση και μάλιστα με θυμωμένο τόνο! Επειδή εκεί πήγαν και άλλοι φίλοι και συμφοιτητές,μου είπαν πως ΓΕΝΙΚΑ σε πολλά πάνελς όταν κάποιος έκανε ερωτήσεις και τους ψιλο στρίγμωνε οι λεγόμενοι Κορπορεοι δεν πολυ γούσταραν και απαντούσαν οριακά επιθετικά και απότομα...

Τι να πω...
Του βγαλες τη χεσμένη σερβιέτα στα μανταλάκια και θύμωσε η Αγλαϊα η Κορπορού.

Αυτοι έχουν συνηθίσει να ντυνονται να στολίζονται να δείχνονται, να τρωνε και τσαμπα στα συνέδρια και στις ημερίδες, να κανουν μια Mental-Masturba do Corporacao, να κάθονται τα χάνα από κατω να τους παρακολουθάνε να κενολογούν στο άπειρο με εντυπωσιακές πλασμένες φράσεις και έννοιες από άλλο πλανήτη, και στο τέλος απλά να έρχεται το χειροκρότημα.

Να μη μιλάς, να είσαι passive για την εταιρική μαστούρμπα, Θεος φυλάξοι μην τολμήσεις και έχεις κριτική σκέψη και ρωτήσεις, πολλώ δε μάλλον αν το πας κατευθείαν σε διανοητικό έγκαυμα 3ου βαθμού και τους πιάσεις κόκκαλο με το να τους στριμώξεις. Εκεί είσαι σταμπαρισμένος μετά, απο την εταιρεία και τη στελεχάρα. Είσαι ο αντισυμβατικός που "doesn't fit into our vision".

Δεν ταιριάζεις στη μαστούρμπα ρε παιδι μου, πάνε να σου βαλουν το χέρι στον πούτσο τους με το ζόρι και το παίρνεις μακριά κι αρχίζεις τις αντισηψίες. Δεν είσαι καλό παιδί, σιωπηλό, πάρτον και κατάπινε. Όχι.

Θέλουν μαλάκες, γιατί είναι μαλάκες. Και ψεύτικοι.

Δεν έχει κριτική σκέψη ουτε καν αυτός, ούτε θαρρος, να σου πει ναι ρε φιλε ειναι στρεβλή η αγορά δεν τα χουμε καταφέρει συνολικα ως αγορά εργασίας να δημιουργήσουμε ενα ισορροπημένο όφελος και για εμας και για εσάς και δυστυχως παλεύετε με υπερβολικες απαιτησεις, αλλά ξερω γω στην εταιρία μας πχ δινουμε ευκαιρίες.

Πόσο γαματος θα σου ειχε φανει αν ειχε μιλήσει έτσι; Πολύ.

Αλλα αναπαράγουν τα παπατζίμ πιπατζίμ των αφεντάδων τους, για να γινουν και οι ιδιοι αφεντάδες. Δεν εχουν επαφή με τα παιδακια απο κατω, γλάροι σπανομαρίες φιλελέδες χαρτογιακαδες ειναι που θελουν να γινουν χαλιφηδες στη θεση του χαλίφη.

Καλοντυμένοι γλείφτες και παπαρολόγοι.

Την ωρα σου χάνεις παλικαράκι μου. Πήγαινε κανα ταξιδι και κανε εθελοντισμό ή μαθε καμια δεξιότητα να φτιαξεις δικό σου μαγαζι (σε καποια ξενη χώρα).

Πας να γινεις τωρα υφισταμενος του καθε γιακαδωμένου AFC (Angry Frustrated Champ).

Αντε γαμηθείτε μαλάκες.

GeorgePap2003

Διάσημο μέλος

Ο GeorgePap2003 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3.109 μηνύματα.
Του βγαλες τη χεσμένη σερβιέτα στα μανταλάκια και θύμωσε η Αγλαϊα η Κορπορού.

Αυτοι έχουν συνηθίσει να ντυνονται να στολίζονται να δείχνονται, να τρωνε και τσαμπα στα συνέδρια και στις ημερίδες, να κανουν μια Mental-Masturba do Corporacao, να κάθονται τα χάνα από κατω να τους παρακολουθάνε να κενολογούν στο άπειρο με εντυπωσιακές πλασμένες φράσεις και έννοιες από άλλο πλανήτη, και στο τέλος απλά να έρχεται το χειροκρότημα.

Να μη μιλάς, να είσαι passive για την εταιρική μαστούρμπα, Θεος φυλάξοι μην τολμήσεις και έχεις κριτική σκέψη και ρωτήσεις, πολλώ δε μάλλον αν το πας κατευθείαν σε διανοητικό έγκαυμα 3ου βαθμού και τους πιάσεις κόκκαλο με το να τους στριμώξεις. Εκεί είσαι σταμπαρισμένος μετά, απο την εταιρεία και τη στελεχάρα. Είσαι ο αντισυμβατικός που "doesn't fit into our vision".

Δεν ταιριάζεις στη μαστούρμπα ρε παιδι μου, πάνε να σου βαλουν το χέρι στον πούτσο τους με το ζόρι και το παίρνεις μακριά κι αρχίζεις τις αντισηψίες. Δεν είσαι καλό παιδί, σιωπηλό, πάρτον και κατάπινε. Όχι.

Θέλουν μαλάκες, γιατί είναι μαλάκες. Και ψεύτικοι.

Δεν έχει κριτική σκέψη ουτε καν αυτός, ούτε θαρρος, να σου πει ναι ρε φιλε ειναι στρεβλή η αγορά δεν τα χουμε καταφέρει συνολικα ως αγορά εργασίας να δημιουργήσουμε ενα ισορροπημένο όφελος και για εμας και για εσάς και δυστυχως παλεύετε με υπερβολικες απαιτησεις, αλλά ξερω γω στην εταιρία μας πχ δινουμε ευκαιρίες.

Πόσο γαματος θα σου ειχε φανει αν ειχε μιλήσει έτσι; Πολύ.

Αλλα αναπαράγουν τα παπατζίμ πιπατζίμ των αφεντάδων τους, για να γινουν και οι ιδιοι αφεντάδες. Δεν εχουν επαφή με τα παιδακια απο κατω, γλάροι σπανομαρίες φιλελέδες χαρτογιακαδες ειναι που θελουν να γινουν χαλιφηδες στη θεση του χαλίφη.

Καλοντυμένοι γλείφτες και παπαρολόγοι.

Την ωρα σου χάνεις παλικαράκι μου. Πήγαινε κανα ταξιδι και κανε εθελοντισμό ή μαθε καμια δεξιότητα να φτιαξεις δικό σου μαγαζι (σε καποια ξενη χώρα).

Πας να γινεις τωρα υφισταμενος του καθε γιακαδωμένου AFC (Angry Frustrated Champ).

Αντε γαμηθείτε μαλάκες.
Είναι ανοιχτά τα δικαστήρια τέτοια ώρα;

Πραγματικά 🤣 ! Οι τύποι 45 λεπτά μιλούσαν χωρίς καμία συνοχή και δεν έλεγαν τίποτα ουσιαστικό και όταν η συζήτηση σοβάρεψε αγρίεψαν χαχαχαχ

Μάλιστα σε ένα πάνελ έμαθα δεν δέχθηκαν και μετά ερωτήσεις

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 25.480 μηνύματα.

Πραγματικά 🤣 ! Οι τύποι 45 λεπτά μιλούσαν χωρίς καμία συνοχή και δεν έλεγαν τίποτα ουσιαστικό και όταν η συζήτηση σοβάρεψε αγρίεψαν χαχαχαχ

Ναι γιατί έχουν αλαζονεία... δεν σε θεωρούν του ίδιου επιπέδου ώστε να κάτσουν να κάνουν διάλογο μαζί σου.
Τέτοιοι είναι... το θέμα ειναι εσύ γιατί κάθεσαι και χάνεις το χρονο σου με κάτι τύπους που έχουν μαυρα μεσάνυχτα απο Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων ;

GeorgePap2003

Διάσημο μέλος

το θέμα ειναι εσύ γιατί κάθεσαι και χάνεις το χρονο σου με κάτι τύπους που έχουν μαυρα μεσάνυχτα απο Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων ;
Κοίτα εγώ πηγαίνω σε τέτοια όταν έχω χρόνο γιατι μ αρεσει να βλέπω τι γίνεται επιχειρηματικά και να έχω να σχολιάζω τι βλέπω είτε θετικά είτε αρνητικά ζητήματα

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 25.480 μηνύματα.
Κοίτα εγώ πηγαίνω σε τέτοια όταν έχω χρόνο γιατι μ αρεσει να βλέπω τι γίνεται επιχειρηματικά και να έχω να σχολιάζω τι βλέπω είτε θετικά είτε αρνητικά ζητήματα

Εσυ καλά εκανες.. αλλα μη δινεις σημασία σε τέτοιους ειναι στο κόσμο τους.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.578 μηνύματα.

Τι να πω...

Καλησπέρα Γιώργο και Valder. Kάτι παρόμοιο έχω αναφέρει σε προηγούμενη απάντηση. Έτυχε να παρακολουθήσω κάποιες ομιλίες από την Alumni κοινότητα με κορποραίους μαθηματικούς και πληροφορικάριους που εργάζονταν στον χρηματοπιστωτικό τομέα στην Αυστρία. Όταν η κουβέντα πήγε στις θέσεις εργασίας απέφυγαν να απαντήσουν ενώ επικρατούσε εκνευρισμός. Θυμάμαι Αυστριακοί συμφοιτητές να νιώθουν άσχημα που δεν είχαν σαφείς απαντήσεις. Οι διαλέξεις και οι απαντήσεις ήταν γενικόλογες. Δεν εξηγούσαν ακριβώς τι κάνουν σε μια θέση αναλυτή κινδύνου, ή πως χρησιμοποιούσαν τα ανώτερα μαθηματικά σε θέματα ελέγχου κινδύνου χαρτοφυλακίου με ασφαλιστικές συντάξεις. Μάλιστα κάθε γράφημα χρονοσειράς που έδειξαν ήταν αντιγραφή από την Wikipedia έτοιμο. Οι λογότυποι της τράπεζας ή των ιδιωτικών εταιριών που εργάζονταν φυσικά ήταν σε πρώτη μούρη και σε μια προσπάθεια να δείξουν ότι «αυτοί πέτυχαν, άρα και εσύ μπορείς». Ο στόχος είναι η επικοινωνία...

Νομίζω ότι τέτοια στελέχη εκπαιδεύονται να μην απαντούν με ακρίβεια όταν το ακροατήριο είναι εκτός εργασιακού περιβάλλοντος. Είναι μέρος του συμβολαίου εμπιστευτικότητας πληροφοριών που δεσμεύονται. Υπάρχει δεσμευτικός και εποπτικός έλεγχος από τον φορέα που εργάζονται τόσο στο τι λένε, πως το λένε αλλά και τι μέσα τεχνολογίας χρησιμοποιούν. Γι' αυτό και οι όμιλοι αυτοί παρέχουν ως μέρος της θέσης εργασίας δικό τους τεχνολογικό εξοπλισμό με πρόφαση την «άνεση» εργασίας και την καλύτερη ένταξη στην ομάδα (ενδιαφέρονται τόσο πολύ για την ομάδα), αλλά στο βάθος είναι ο έλεγχος της διαχείρισης των πληροφοριών με άλλα στελέχη ή και με πελάτες. Οτιδήποτε γίνεται εντός ή εκτός, παρακολουθείται και σημειώνεται στον φάκελο του υπαλλήλου. Ακόμη και ο τρόπος που ανοίγει κάποιος την πόρτα του ορόφου στην εταιρία με τον αυτόματο κωδικό, δείχνει στοιχεία «εμπιστοσύνης».

Τα εταιρικά στελέχη λόγω υψηλού ανταγωνισμού και αβεβαιότητας της θέσης τους είναι εύλογο να νιώθουν αμηχανία, άγχος, εκνευρισμό και να ανακυκλώνουν μια κασέτα πληροφοριών επειδή αυτά τους έχουν μάθει να λένε. Ούτε οι ίδιοι ξέρουν ακριβώς τι κάνουν, απλά πείθουν τον εαυτό τους ότι είναι «πετυχημένοι» σε αυτό που κάνουν. Η ανεπάρκειά τους φαίνεται στο γεγονός ότι δεν μπορούν να εξηγήσουν απλά τι ακριβώς κάνουν εκεί που εργάζονται. Ακόμη και σε τέτοιες εκθέσεις εργασίας και καινοτομίας, πάνε για δημόσιες σχέσεις με άλλους κορποραίους και για να εδραιώσουν καλύτερα την χάρτινη καριέρα τους. Τώρα παιδαρέλια σαν τον Γιώργο ή άλλα νεούδια από το Πανεπιστήμιο απλά αντιμετωπίζονται ως δεδομένα ενδιαφέροντος. Μετά θα κάνουν σύσκεψη να συζητήσουν σχετικά με την προώθηση της εταιρίας επικοινωνιακά. Στην ουσία, δεν τους ενδιαφέρει αν ο κάθε νέος απόφοιτος ψάχνει για να ξεκινήσει την καριέρα του. Υπάρχει μια δεξαμενή ανέργων που έχουν σε αναμονή.

Αν σκεφτείτε λίγο, η καριέρα τους βασίζεται σε ένα χαρτί. Άρα είναι χάρτινη. :)

Lancelot

Περιβόητο μέλος

Ο Lancelot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 5.377 μηνύματα.

Τι να πω...
Πώς λέγεται το συνέδριο;

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.578 μηνύματα.

Ήρθαν να μιλήσουν, όχι να δεχθούν ερωτήσεις. 😄 Η δημιουργία διαλόγου είναι κάτι που δεν ανήκει στις soft δεξιότητες επικοινωνίας. Ο διάλογος δημιουργεί σκέψη, αμφισβήτηση και προβληματισμό. Αυτό είναι εναντίον της εταιρικής ανθρωποφαγικής κουλτούρας. Όποιος προβληματίζεται, απολύεται.

GeorgePap2003

Διάσημο μέλος

Στην ουσία, δεν τους ενδιαφέρει αν ο κάθε νέος απόφοιτος ψάχνει για να ξεκινήσει την καριέρα του. Υπάρχει μια δεξαμενή ανέργων που έχουν σε αναμονή.
Εδώ πήγε συμφοιτητής μου σε μεγάλη εταιρεία τηλ/οιων (στο περιπτερο τους) και οταν τους ειπε οτι ειναι φοιτητης και ψαχνει πρακτικη-αρχικα χαμογέλασαν λες και κέρδισαν το λαχείο και τους κάνει μετά-βέβαια εγώ έχω δει αγγελίες σας και ζητάτε μόνο άτομα με εμπειρία! Ο ένας απάντησε λέγοντας : "Ναι βασικά Όχι αλλά ναι,στείλε εσύ το βιογραφικό σου και βλέπουμε..."

ΘΑ ΣΑΣ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Όποιος προβληματίζεται, απολύεται.
Μα αυτοι έλεγαν ότι "ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ! ΕΣΕΙΣ,Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΔΙΔΑΣΚΕΤΕ ΣΕ ΕΜΑΣ ΕΝΑΝ ΝΕΟ,ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ ΤΡΟΠΟ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ONE TEAM!"

Ολα αυτά μέχρι να κάνω ερώτηση

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.193 μηνύματα.
Εδώ πήγε συμφοιτητής μου σε μεγάλη εταιρεία τηλ/οιων (στο περιπτερο τους) και οταν τους ειπε οτι ειναι φοιτητης και ψαχνει πρακτικη-αρχικα χαμογέλασαν λες και κέρδισαν το λαχείο και τους κάνει μετά-βέβαια εγώ έχω δει αγγελίες σας και ζητάτε μόνο άτομα με εμπειρία! Ο ένας απάντησε λέγοντας : "Ναι βασικά Όχι αλλά ναι,στείλε εσύ το βιογραφικό σου και βλέπουμε..."

ΘΑ ΣΑΣ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ
Rat race.

Αυτο σημαινει το "στειλε το βιογραφικο σου και βλέπουμε".

Rat race να σε κρατησουν με την ελπιδα να τρεχεις σα το μαλακα οτι "ρε μπας και δεν εγραψα οτι ειμαι αρκετα ΕΝΘΟΥΖΙΑΣΤΙΚ ΝΕΑΝΙΑΣ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΠΣ-ΠΣ-ΠΣ-ΠΣ-Ω"

ή να πα να βρεις καναν πολιτικο να σε χωσει σε συνεννοηση με το "αφεντικο" (τι σιχαμενη λέξη)

ή απλά να εισαι ενας εξαιρετικα καλός γλίτσας γλείφτης και τσιμπουκομάστορας.

Διαλέγεις και παίρνεις.

Εγω θα διάλεγα διαβατήριο. Γλιτωνεις και το Κουλιστάν και τους ελληνέζους κορποραίους, 2 σε 1.

Δεν πα να λενε 1 εως 3 χρονια προυπηρεσία; ΣΤΕΙΛΕ!

Είναι wishlist. Δεν ειναι exhaustive. Δεν ειχε κι άδικο ο τυπάκος της εταιρίας. Στειλε, ενα σκετο βιογραφικο, χωρίς να λιώσεις να τα γραψεις μυθιστορημα στο Cover Letter. ΣΤΕΙΛΕ. Κι ας μη σε πάρουν. Ενας ολοκληρος πλανήτης, καπου θα σε πάρουν.

GeorgePap2003

Διάσημο μέλος

τσιμπουκομάστορας
Αχ τωρα με στεναχωρεις! Κάποια στιγμή είχες πει το "τσιμπου-κρατορας"

Τέλειο
Rat race να σε κρατησουν με την ελπιδα να τρεχεις σα το μαλακα οτι "ρε μπας και δεν εγραψα οτι ειμαι αρκετα ΕΝΘΟΥΖΙΑΣΤΙΚ
ΔεΝ ΕβΑΛα ΚαλΗ ΓρΑμμΑτοΣεΙρΑ

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Αχ τωρα με στεναχωρεις! Κάποια στιγμή είχες πει το "τσιμπου-κρατορας"

Τέλειο

ΔεΝ ΕβΑΛα ΚαλΗ ΓρΑμμΑτοΣεΙρΑ
We are seeking a young lady, enthusiastic and passionate (μεταφραση να γαμησει το boss).

I like to WERK WERK WERK, δουλέβος κοπιάζος βέρκ βέρκ βέρκ μενταλ χάντ-τσοπ.

Ενθουζιάστικ, σκιζω τα βρακακια μου να ερθω στο μπουρδελάκι σας ναι γαμηστε με σκιστε μου τους πρωκτικους σφιγκτηρες, στειλτε με για ράμματα ναιαιαιαιαιαι.

nPb

Επιφανές μέλος

Επειδή κάποτε έτυχε να εργαστώ σε χρηματοοικονομικό όμιλο στο εξωτερικό μου είχε κάνει εντύπωση ότι γενικά στην εργάσιμη μέρα η περισσότερη έμφαση δίνεται στην εικόνα και όχι στην ουσία. Ο ένας παρακολουθεί τον άλλο σε βαθμό που σε πνίγει αν δεν είσαι μαθημένος σε αυτό το πλαίσιο εργασίας. Επικρατεί απίστευτη σιωπή λόγω σοβαροφάνειας (είπαμε η εργασία εκεί μέσα είναι η γουάου θέση), χλιαρό χιούμορ την ώρα του καφέ, ψεύτικο κακαριστό γέλιο από γυναίκες που θέλουν να κερδίσουν εντύπωση «κορποραίας γοητείας» στη σύσκεψη και τα νοήματα με τα μάτια, χειρονομίες κάτω από το τραπέζι δίνουν και παίρνουν. Αν είσαι λίγο μαλακοκαύλης εννοείται ότι σου κάνουν τη ζωή δύσκολη για να έχουν υλικό χαλάρωσης από τις συσκέψεις (κουτσομπολιό). Θέλουν να σε γνωρίσουν περισσότερο, χαίρονται περισσότερο από σένα που αποδίδεις, θέλουν να ενταχθείς καλά στην ομάδα, να είσαι το μέλος τους, να κάνεις ένα ωραίο verstärkung στην ομάδα και στην εταιρική κουλτούρα τους. Επίσης η απίστευτη γραφειοκρατία με τα κανάλια επικοινωνίας (chatbox, ηλεκτρονική αλληλογραφία), η πίεση σε ώρες εκτός δουλειάς όπως η τυπικότητα στο πως θα ρωτήσεις κάτι, ή πως θα παρουσιάσεις κάτι ... δημιουργούν ένα τοξικό κλίμα καθώς δεν γίνεται έτσι να αναπτυχθεί ένα ζεστό περιβάλλον συνεργασίας.

Υπάρχει μόνιμα μια απόσταση, συνεχώς αλλάζουν τα γραφεία με υπαλλήλους, δεν ξέρεις ποιος συνάδελφος θα έρθει το επόμενο 6μηνο και φυσικά οι προσδοκίες για τόσες δεξιότητες όσες αναφέρονται στις αγγελίες είναι μόνο για τη συνέντευξη και την θετική εντύπωση για να σε προσλάβουν. Στην πράξη βλέπεις ότι εργάζονται με το 1/3 αυτών που ζητάνε ενώ κάποιοι μεγάλοι όμιλοι εταιριών προσφέρουν συνεχώς μετεκπαίδευση με άλλους συναδέλφους σε νέες δεξιότητες. Μπορεί να δεις συνάδελφο που κυριολεκτικά να είναι στόκος, να μην ξέρει να τυπώσει μια σελίδα στο φωτοτυπικό αλλά να έχει βαθύ ντεκολτέ και να γίνεται προϊστάμενος. Σε τέτοιες δουλειές παίζει μεγάλο ρόλο η επικοινωνία, η ψεύτικη εικόνα από αυτό που είσαι στην πραγματικότητα και το πόσο καλά μπορείς να ξεπουληθείς σε ένα περιβάλλον όπου η κοινωνική σχέση μετράει ανάλογα με το συμφέρον της εταιρίας. Οι ομάδες εργασίας λειτουργούν κάτι σαν λίμνες τοξικότητας όπου κάποιο μέλος συνήθως είναι η λεκανατζού και κάποιο άλλο μέλος είναι σε «μόνιμη αναρρωτική άδεια τοκετού». Σίγουρα αν κάποιος πηδάει ή πηδιέται με κάποιον ανώτερο εκεί μέσα εννοείται ότι η εξελικτική προαγωγή πάει καλά. Κανείς δεν θέλει έναν συνάδελφο, το καλό παιδάκι. Με το σταυρό στο χέρι απλά μια μέρα, λαμβάνεις ένα τυπικό sms όπου σε έχουν απολύσει για λόγους που δεν μπορούν να σου εξηγήσουν ενώ η μαγνητική κάρτα εισόδου στο κτίριο λήγει σε 2 μέρες για να πάρεις τα πράγματά σου. Σε αυτό το διήμερο επικρατεί παγωμάρα και ξαφνικά πολλοί δεν σου μιλάνε επειδή φοβούνται μήπως ζήσουν το ίδιο πράγμα με σένα. Άλλοι μπορεί να σε βλέπουν με οίκτο και γενικά σου λένε με ψεύτικο χαμόγελο ότι κάπου αλλού θα είναι η επόμενη επιτυχία σου. Θέλουν να σε δούν επιτυχημένο. Θα χαίρονται να σε δουν κάπου ξανά αλλά εννοείται ότι σε έχουν μπλοκάρει στις επαφές του τηλεφώνου.

Εσύ Γιώργο μήπως ήθελες να σου πούν αυτά τα πράγματα; :P Αυτά δεν λέγονται. Τι να σου πουν ότι σε μια επενδυτική τράπεζα από τις 39 εβδομαδιαίες ώρες του συμβολαίου θα πρέπει να εργάζεσαι κανονικά 70 ώρες; Αυτό και να ισχύει στην πράξη, δεν λέγεται. Θέλουν να ξέρουν μέχρι πόσο μπορούν να σου αποδομήσουν την προσωπικότητα στο όνομα μιας καλής θέσης και μεγάλο πακέτο αποδοχών. Όμως αρκετοί νεοδιορισμένοι που πάνε και βλέπουν αυτή την κατάσταση φεύγουν.

Τελευταία επεξεργασία:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια