Καλά οι managers κλπ (Οι κορπορεοι που λεει και ο
@Valder) έχουν ξεπεράσει κάθε όριο και νομίζω πως μας νομίζουν για χαζούς,βλάκες και νοητικά καθυστερημένους.
Αυτές τις μέρες βρέθηκα σε μεγάλο συνέδριο επιχειρηματικότητας και σταδιοδρομίας όπου παρακολούθησα διάφορες ομιλίες για διάφορα επαγγέλματα από καθαρά accounting/finance τομείς μέχρι πιο Applied IT ζητήματα που συνδιάζονται με το digital Banking! ΌΛΟΙ έλεγαν πως ψάχνουν άτομα και θέλουν τη νεα γενιά στις επιχειρήσεις και άλλα τέτοια κλισέ αλλά εγώ βλέπω πως στο linkedin οι περισσότερες θέσεις JUNIOR ζητάνε 2-3+ χρόνια προυπηρεσία, γνώση 3-4 λογισμικών κλπ. Όταν λοιπόν,εξέφρασα την απορία μου σε έναν απο δαύτους ξεκίνησε να μου λέει αρλούμπες και πράγματα ασυναρτισίες χωρις ξεκάθαρη απάντηση και μάλιστα με θυμωμένο τόνο! Επειδή εκεί πήγαν και άλλοι φίλοι και συμφοιτητές,μου είπαν πως ΓΕΝΙΚΑ σε πολλά πάνελς όταν κάποιος έκανε ερωτήσεις και τους ψιλο στρίγμωνε οι λεγόμενοι Κορπορεοι δεν πολυ γούσταραν και απαντούσαν οριακά επιθετικά και απότομα...
Τι να πω...
Του βγαλες τη χεσμένη σερβιέτα στα μανταλάκια και θύμωσε η Αγλαϊα η Κορπορού.
Αυτοι έχουν συνηθίσει να ντυνονται να στολίζονται να δείχνονται, να τρωνε και τσαμπα στα συνέδρια και στις ημερίδες, να κανουν μια Mental-Masturba do Corporacao, να κάθονται τα χάνα από κατω να τους παρακολουθάνε να κενολογούν στο άπειρο με εντυπωσιακές πλασμένες φράσεις και έννοιες από άλλο πλανήτη, και στο τέλος απλά να έρχεται το χειροκρότημα.
Να μη μιλάς, να είσαι passive για την εταιρική μαστούρμπα, Θεος φυλάξοι μην τολμήσεις και έχεις κριτική σκέψη και ρωτήσεις, πολλώ δε μάλλον αν το πας κατευθείαν σε διανοητικό έγκαυμα 3ου βαθμού και τους πιάσεις κόκκαλο με το να τους στριμώξεις. Εκεί είσαι σταμπαρισμένος μετά, απο την εταιρεία και τη στελεχάρα. Είσαι ο αντισυμβατικός που "doesn't fit into our vision".
Δεν ταιριάζεις στη μαστούρμπα ρε παιδι μου, πάνε να σου βαλουν το χέρι στον πούτσο τους με το ζόρι και το παίρνεις μακριά κι αρχίζεις τις αντισηψίες. Δεν είσαι καλό παιδί, σιωπηλό, πάρτον και κατάπινε. Όχι.
Θέλουν μαλάκες, γιατί είναι μαλάκες. Και ψεύτικοι.
Δεν έχει κριτική σκέψη ουτε καν αυτός, ούτε θαρρος, να σου πει ναι ρε φιλε ειναι στρεβλή η αγορά δεν τα χουμε καταφέρει συνολικα ως αγορά εργασίας να δημιουργήσουμε ενα ισορροπημένο όφελος και για εμας και για εσάς και δυστυχως παλεύετε με υπερβολικες απαιτησεις, αλλά ξερω γω στην εταιρία μας πχ δινουμε ευκαιρίες.
Πόσο γαματος θα σου ειχε φανει αν ειχε μιλήσει έτσι; Πολύ.
Αλλα αναπαράγουν τα παπατζίμ πιπατζίμ των αφεντάδων τους, για να γινουν και οι ιδιοι αφεντάδες. Δεν εχουν επαφή με τα παιδακια απο κατω, γλάροι σπανομαρίες φιλελέδες χαρτογιακαδες ειναι που θελουν να γινουν χαλιφηδες στη θεση του χαλίφη.
Καλοντυμένοι γλείφτες και παπαρολόγοι.
Την ωρα σου χάνεις παλικαράκι μου. Πήγαινε κανα ταξιδι και κανε εθελοντισμό ή μαθε καμια δεξιότητα να φτιαξεις δικό σου μαγαζι (σε καποια ξενη χώρα).
Πας να γινεις τωρα υφισταμενος του καθε γιακαδωμένου AFC (Angry Frustrated Champ).
Αντε γαμηθείτε μαλάκες.