Πάνθηρας!
Επιφανές μέλος
Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 25.480 μηνύματα.

31-03-25

13:02
Από τη στιγμή που δεν υπάρχει η απόλυση όπως στον ιδιωτικό τομέα, τι είδους τοξικότητα υπάρχει; Μπορείς να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος @theodle ; Βρίζουν;![]()
Είσαι τυπικός και ο άλλος είναι καραπουτσαριο. Όποτε θα εκθέσει και σενα και δεν το θες. Στην δουλειά μας είμαστε απόλυτα σοβαροί και αξιοπρεπείς.
Εγώ φαντάσου για να φυγω να παω Σπάρτη πηρα άδεια δεν έφυγα αβαβα.
touvlo
Διάσημο μέλος
Η touvlo αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.900 μηνύματα.

31-03-25

13:48
Φίλε Valder,Δεν ξερω αν το έχουν σκεφτεί και άλλοι πάντως εγω θα το πω:
Φίλε Theodle, επειδη το βλέπω το θέμα και επανέρχεται, πότε με τη μια μορφή, πότε με την άλλη, πότε γενικότερα, πότε συγγενής, πότε εσυ, θα σου πω το εξής.
Νομίζω εσυ βασανίζεσαι. Εσένα αφορά το θέμα.
Και σε βασανίζει γιατί σου χουν πιπιλήσει όλη σου τη ζωη, πόσο εισαι 30κατι, ε 34 απ οτι βλέπω, θα χεις σιγουρα 60άρηδες γονείς αν όχι 70άρηδες, ότι "μπες ρε μέσα να κανεις ζωάρα να μη σε κουνάει κανένας και γράψτους όλους".
Σκέφτεσαι οτι αν παραιτηθείς θα φας το κράξιμο της αρκουδας και οτι καποιο πρόβλημα υπάρχει με σενα αφου τοσος κοσμος απο το 1980 και μετα εκανε "ζωάρα και τεμπελιό" αρα αφου σε τρωει, λογικά κατι παει στραβα με σένα και αν παραιτηθεις θα πηγαινει κατι ακόμα πιο στραβα με σένα.
Δε θα μπορουσε να απέχει αυτο περισσότερο από την αλήθεια. Τίποτα δεν πάει στραβά με σένα. Ή έστω όχι αυτό το κομμάτι σου. (ή του συγγενικού σου προσώπου τάχα μου, επειδη ξερω οτι θα το αρνηθείς ότι αφορά εσένα)
Μάλιστα μου φαίνεται προβληματικό που τόσοι πολλοι παθιαζονται με το Δημόσιο και δεν αντιδρούν ακριβώς όπως εσυ να το τινάξουν απο τα θεμέλια. Ναι ξέρω για τη σιγουριά, αλλά και πάλι, πουλάς για λιγη ασφάλεια την ελευθερία σου, κανεις οτι σου πει το κράτος και εισαι πλεον ενας ισόβιος φτωχος για τις ιδιες ωρες στις οποιες ενας επιχειρηματιας θα βγαλει τα εκατονταπλάσια.
Θα στο θέσω πολύ απλά, αν και λιγο αναλυτικά.
Και 9.999.999 Έλληνες να ηταν διορισμενοι και εσένα να μη σου άρεσε και να ήθελες να παραιτηθείς, πάλι θα έπρεπε να παραιτηθείς.
10 εκατομμυρια μυγες καθημερινα στους σταβλους τρωνε σκατα αλόγων. Θα πας κι εσυ να φας επειδη το κάνουν οι άλλοι;
Και δε θα σου πω μονο οτι δεν ειμαστε στο 1980 ή οτι δεν ειναι το ιδιο δημοσιο με παλιά. Τα χεις σκεφτεί όλα, τα έχεις πει όλα στον εαυτό σου. Ο λόγος που δημιουργείς αυτο το θεμα ειναι επειδη θες καποιον να σου πει "ναι ρε μάγκα κάντο, δε θα σε κατηγορήσει κανείς".
Πρέπει να σκεφτείς λίγο και σε ποιούς απευθύνεσαι. Στην κοινωνία σε καθε ατομο που θα το πεις αυτό:
Ο άνεργος που δεν εχει κατσει να το ζησει θα σου πει "ρε τι αφηνεις πας καλά; αλλοι κανουν κρα για να μπουν κι εσυ φευγεις;"
Ο ιδιωτικος υπαλληλος με πολλες ακαδημαικες περγαμηνες, ισως να μην σου απαντησει καν, αν οχι να σε αρχισει και στο δουλεμα κι όλας οτι στο δημοσιο καλα την έχετε και κλαίτε κι όλας.
Ο δημοσιος υπάλληλος δε θα μιλήσει καν, σε θεωρει ήδη τεμπέλη που εχεις παρατησει το επομενο καλύτερο πράγμα μετα τη μερέντα. Ή θα σου πει "κακώς τα λες αυτα, το δημοσιο ειναι εξασφάλιση, ειναι καλά, κλπ" χωρις να ξερεις οτι μιλάς ηδη σε διορισμενο ΔΥ και στο ευλογαει ακριβως γι αυτο το λόγο. Για να δικαιολογήσει και αυτος την επιλογη του. Τι θα σου πει; Μια μαλακια ειναι αλλα κάθομαι και ανέχομαι μαλακίες γιατι δεν κινδυνεύω να με απολύσουν και μηνας μπαινει μηνας βγαινει τα τσεπωνω κι αν παραιτηθω θα πεινάσω ακομα χειρότερα ή δε θα χω στον ηλιο μοιρα να με προσλάβει ιδιώτης;
Η μάνα σου, μη το πάμε μακριά, θα σε αρχίσει στα "υπομονη παιδάκι μου, να εξασφαλιστείς, δεν τυχαίνουν αυτα καθε μερα" ή το παιδι μου τρελάθηκε ή τα παιδια δεν τα φτιαχνουν τοσο σκληραγωγημενα οπως παλιά κλπ κλπ κλπ
Θα σε τρελάνουν πρώτον και θα σπάσεις το στομάχι σου δεύτερον.
Οπότε θα σε βοηθησω.
Η δουλειά είναι σα το φουστάνι αδερφέ. Αμα δε σου αρέσει αυτο που βλέπεις απο την αρχή, δε θα ομορφυνει στην πορεία με το να το κοιτάς ξανα και ξανά απο άλλες γωνίες. Αμα κατι δεν το κανεις με την ψυχή σου, θα σου δωσει το στομάχι στο χέρι αργά ή γρήγορα.
Κι αμα έχεις καταλήξει, οτι δεν γουσταρεις, χέστηκες τι κανουν οι άλλοι. Παραιτήσου. Εγω σε καταλαβαίνω και πολύ καλά θα κάνεις.
Γι αυτο και μπαινεις και απαντας και με αντιλογο ποσο χάλια ειναι το Δημοσιο πια και φαινεσαι σαν lone voice, δε βλεπω άλλους να σε ενισχύουν. Γιατί αυτό θες και να σου πουν και δεν στο λενε και αγωνιάς να το ακούσεις.
Ε θα στο πω εγω. Χάλια ειναι, παραιτησου, απορω γιατί δεν το χεις κανει ήδη. Το εννοώ.
Δεν ειναι ολοι για ταβανακι 1000 ευρω και λιωσιμο στην Αθηνα ωρες στην κινηση και στα σκατοενοικια. Αλλος μπορεί να θέλει να φτιαξει επιχειρηση, να γουσταρει να παει σε σταρταπ με ΑΙ γιατι το χει καψα, να θελει εξελιξη, να θελει παραπανω χρήματα κλπ.
Δεν ειναι ολα με τη λογικη του μεσου πασοκοδιορισμένου ή νεοδημοκράτη, ας μπω να ξυνω τ αρχιδια μου και μετα θα κοψω απο το ψωμι ή το γαλα για να βγαλω το μηνα αλλά χαχα μαλάκες δε θα με κουναει κανενας.
Γιατι και να μπεις, δε θα εισαι σαν αυτούς. Μπορει να μπεις σε σχολείο και να σε γαμήσουν να φτιαχνεις προτζεκτς ξημερωματα για τα κωλοπαιδα, για 900 ευρω, καλλιτεχνικη αγωγή. Ή να πρέπει να εισαι 7.30 στην υπηρεσία και να λιωσεις σε ενα αντικειμενο που δεν σε γεμίζει και λογω Αθηνας να σπας το στομαχι σου απο τις 5 στους δρόμους.
Και δεν εχει νόημα να πουμε "α σε καποιες υπηρεσιες ειναι ασχημα, ή σε αλλες καλά". Τα χουμε ξαναπει και το θυμάσαι και το ξερεις κι εσυ ο ίδιος.
Και το εξωτερικο ήταν καλό για πολύ κόσμο και γυρισε πίσω. Αυτοι οι άνθρωποι δε φοβηθηκαν οτι θα τους δειχνει η κοινωνια οτι ταχα απέτυχαν; Στ αρχίδια τους ομως η κοινωνία. Σου λενε δε θελω αλλο gastarbeiter, θέλω τον τοπο μου την ηρεμια μου, να φτιαξω ενα σαιτ να πουλαω κεντηματα και that's it, βλέπουμε τι θα κανω.
Αν τα χεις βαλει κατω και δεις οτι δυσκολεύεσαι, κάνε αυτο που θεωρείς εσυ σωστό και ψαξε ανοιξε αλλους επαγγελματικούς δρόμους να βρεις την υγεία σου.
Δεν είμαστε όλοι για όλα.
Εγω συγκεκριμενα θα ημουν ευχαριστημενος με μια remote εργασια εστω και με λιγα λεφτα απο το σαλόνι μου, αρκει να μην ταλαιπωρουμουν στην κίνηση, ή ενα μικρο μαγαζακι/μπαράκι καπου ήρεμα στην επαρχία. Δε μ ενδιαφέρει να λιωσω και 16 ωρες μπροστα απο εναν υπολογιστη αρκει να μην περπαταω επι ωρες πήγαινε έλα.
Αλλοι έχουν το μικροβιο του επιχειρείν. Άλλοι θελουν να κανουν το 8ωράκι τους και μετα να πανε στην οικογένειά τους. Και πάει λέγοντας.
Κάντο, παραιτήσου, βγάλτο απο πάνω σου και ψάξε κατι άλλο να εσοδεύσεις. Δεν ειναι ντροπή, και σιγουρα δεν ειναι πανακεια, δεν καις ενα χαρισμενο Τζοκερ 10 εκατομμυριων να το πεταξεις για να σε πουν χαζό.
Δουλεια ηταν, είχε τα ανταλλαγματα της για ενα χιλιαρικο. Δε σε κάλυψαν έφυγες. Ελεος με αυτο το τυράκι της μονιμότητας. Γιατί τυράκι ειναι για να φας ολα τα αλλα τα σκατά.
Κανονικα το Δημοσιο θελει γκρεμισμα και ξαναχτισιμο στο 10% του σημερινού του μεγέθους, με καταργηση της μονιμοτητας για όλους ανεξαιρέτως, και η καθε υπηρεσια να προσλαμβανει αυτονομα σαν επιχειρηση με βιογραφικά και υπάλληλο προσλήψεων.
Δέξου το. Αποφάσισε μόνος σου. Και οτι αποφασίσεις, grow the balls and own it. Ακόμα κι αν ειναι λάθος.
Θα ζήσεις.
ΥΓ: Και ποιος να σε σταματησει αν παραιτηθείς; Δυο παραιτησεις βαράς απ οσο εχω δει στα ΦΕΚ, κανεις τη μια την προσωρινή, μετα περιμενεις καποιες μερες (14 νομίζω σου δινουν μηπως κι αλλάξεις γνωμη; Δεν ξερω.) ή αν επιβεβαιωσεις άμεσα και με δευτερη παραιτηση τελειωνει το πράγμα την ιδια μερα και τους γράφεις στ αρχιδια σου.
ΔΥ είναι, δεν ειναι μαγαζακι τους να κλάψουν, και το ιδιο θα ισχυε και για τον ιδιωτικο, δεν ειναι οικογένειά σου η επιχείρηση για να εχεις τυψεις αν φυγεις. Αν μπορουσαν να σε πουλήσουν για να τα τσεπώσουν, θα το έκαναν. Πόσο μάλλον στο Δημόσιο. Τα λεφτά τους θα μπουνε στο τελος του μηνα. Μπορεί να τους χώσεις λιγο, αλλά σιγα μην κατσεις να νιωσεις ενοχές. Τον εαυτο σου θα κοιταξεις. Κι αυτοι το ιδιο θα έκαναν στη θεση σου.
ωραία τα λες και λίγο ....χύμα, αλλά δεν έχεις πάντα δίκιο.
Γενικά συμφωνώ, πως δεν υπάρχει λόγος να βασανιζόμαστε, μόνο και μόνο επειδή κάποτε ήταν σκοπός ζωής το να μπεις στο δημόσιο. Απλά μπορεί να μη μας ταιριάζει και πρέπει να τολμούμε να διεκδικήσουμε αυτό που μας ταιριάζει.
Όμως.... έχουμε τη δυνατότητα;
Δηλ λες για κάποιον που του αρέσουν οι επιχειρήσεις. Ποιος έχει τη δυνατότητα να ανοίξει επιχείρηση; Ξέρεις πόσες χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις κάθε χρόνο ανοίγουν και κλείνουν;.... ούτε εγώ ξέρω, αλλά πολλές.
Μια δουλειά τη χρειαζόμαστε σίγουρα.
Το δημόσιο είχε πάντα ζόρικα πόστα. Η μαμά δούλευε σε δημόσια υπηρεσία, εποχή ..65 με ..95 και 8 ώρες ούτε τουαλέτα δεν προλάβαινε να πάει.
Συν τα βυζματοπόστα, συν τον πόλεμο νεύρων συν τις εύνοιες του διευθυντή, συν συν, αλλά έπρεπε να δουλέψει.
Πάνθηρας!
Επιφανές μέλος
Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 25.480 μηνύματα.

31-03-25

14:34
Φίλε Valder,
ωραία τα λες και λίγο ....χύμα, αλλά δεν έχεις πάντα δίκιο.
Γενικά συμφωνώ, πως δεν υπάρχει λόγος να βασανιζόμαστε, μόνο και μόνο επειδή κάποτε ήταν σκοπός ζωής το να μπεις στο δημόσιο. Απλά μπορεί να μη μας ταιριάζει και πρέπει να τολμούμε να διεκδικήσουμε αυτό που μας ταιριάζει.
Όμως.... έχουμε τη δυνατότητα;
Δηλ λες για κάποιον που του αρέσουν οι επιχειρήσεις. Ποιος έχει τη δυνατότητα να ανοίξει επιχείρηση; Ξέρεις πόσες χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις κάθε χρόνο ανοίγουν και κλείνουν;.... ούτε εγώ ξέρω, αλλά πολλές.
Μια δουλειά τη χρειαζόμαστε σίγουρα.
Το δημόσιο είχε πάντα ζόρικα πόστα. Η μαμά δούλευε σε δημόσια υπηρεσία, εποχή ..65 με ..95 και 8 ώρες ούτε τουαλέτα δεν προλάβαινε να πάει.
Συν τα βυζματοπόστα, συν τον πόλεμο νεύρων συν τις εύνοιες του διευθυντή, συν συν, αλλά έπρεπε να δουλέψει.
Το καλό στο δημόσιο αν εισαι γνωστής και διαβάζεις είναι πως με τις αναφορές τον κάνεις τον κάθε διευθυντή και τρέχει αν φυσικά ενεργεί καταχρηστικά. Στην Ιδιωτική αυτά δε γίνονται απλά σε διώχνουν.
touvlo
Διάσημο μέλος
Η touvlo αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.900 μηνύματα.

31-03-25

14:38
ναι ρε συ, αλλά για να δουλέψεις πας, όχι για να ....τρέχεις τον κάθε ηλίθιο. Κάπου σε κουράζει. Αλλά αν συμβεί, ναι , έχεις δικαίωμα να τον τρέξεις. Όμως υπάρχουν παραθυράκια, που δεν είναι εύκολο να τα βρεις. Και πάντα ο νόμος, αφήνει μερικά παραθυράκια στους προϊσταμενους, για να απλουστεύεται η γραφειοκρατίαΤο καλό στο δημόσιο αν εισαι γνωστής και διαβάζεις είναι πως με τις αναφορές τον κάνεις τον κάθε διευθυντή και τρέχει αν φυσικά ενεργεί καταχρηστικά. Στην Ιδιωτική αυτά δε γίνονται απλά σε διώχνουν.
Πάνθηρας!
Επιφανές μέλος

31-03-25

14:41
ναι ρε συ, αλλά για να δουλέψεις πας, όχι για να ....τρέχεις τον κάθε ηλίθιο. Κάπου σε κουράζει. Αλλά αν συμβεί, ναι , έχεις δικαίωμα να τον τρέξεις. Όμως υπάρχουν παραθυράκια, που δεν είναι εύκολο να τα βρεις. Και πάντα ο νόμος, αφήνει μερικά παραθυράκια στους προϊσταμενους, για να απλουστεύεται η γραφειοκρατία
Ε αφου όλες οι δουλειές σχεδόν έχουν μαζέψει ένα κάρο ακατάλληλους τι να κάνουμε τώρα ;Αμα ο αλλος νομιζει οτι ειναι στο περιβολι του θα τον περιορισεις.
nPb
Επιφανές μέλος
Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.578 μηνύματα.

31-03-25

14:48
Πραγματικά δεν μας καταλαβαίνω. Από τη μια γκρινιάζουμε ότι ο ιδιωτικός τομέας έχει δυσκολίες με την κυριότερη, την απόλυση και το γενικό τοξικό περιβάλλον της επικοινωνίας. Στο δημόσιο πάλι γκρινιάζουμε για την πίεση και το τοξικό περιβάλλον, αλλά και πάλι δεν είναι ιδιωτικός τομέας. Ακόμη και στην Ουγκάντα να πάτε στο δημόσιο, θα είναι δημόσιο. 

amarelia
Περιβόητο μέλος
Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5.282 μηνύματα.

31-03-25

14:56
Γιατι ρε ο μόνος λόγος άγχους και πίεσης στον ιδιωτικό τομέα είναι η απόλυση;Πραγματικά δεν μας καταλαβαίνω. Από τη μια γκρινιάζουμε ότι ο ιδιωτικός τομέας έχει δυσκολίες με την κυριότερη, την απόλυση και το γενικό τοξικό περιβάλλον της επικοινωνίας. Στο δημόσιο πάλι γκρινιάζουμε για την πίεση και το τοξικό περιβάλλον, αλλά και πάλι δεν είναι ιδιωτικός τομέας. Ακόμη και στην Ουγκάντα να πάτε στο δημόσιο, θα είναι δημόσιο.![]()
Ο άλλος που είναι στο δημόσιο δε μπορεί να έχει τοξικούς συνεργάτες και προϊστάμενο και να του κάνουν τη ζωή μαύρη;
Για μένα οι σκατένιοι συνεργάτες και το σάπιο κλίμα στο όποιο γραφείο είναι ο,τι χειρότερο μπορεί να μου συμβεί, χίλιες φορές να οδηγώ την σκουπιδιάρα απο το να πάω κάπου με σκατένιους ανθρώπους που θα μου τρώνε τη ψυχή.
Κυριολεκτώ.
δεν λειτουρώ ετσι, παραλύω
nPb
Επιφανές μέλος
Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.578 μηνύματα.

31-03-25

15:00
Γιατι ρε ο μόνος λόγος άγχους και πίεσης στον ιδιωτικό τομέα είναι η απόλυση;
Ο άλλος που είναι στο δημόσιο δε μπορεί να έχει τοξικούς συνεργάτες και προϊστάμενο και να του κάνουν τη ζωή μαύρη;
Για μένα οι σκατένιοι συνεργάτες και το σάπιο κλίμα στο όποιο γραφείο είναι ο,τι χειρότερο μπορεί να μου συμβεί, χίλιες φορές να οδηγώ την σκουπιδιάρα απο το να πάω κάπου με σκατένιους ανθρώπους που θα μου τρώνε τη ψυχή.
Κυριολεκτώ.
δεν λειτουρώ ετσι, παραλύω
Όχι, απλά αν μιλήσεις με άτομα που σκέφτονται να πάνε στο δημόσιο έχουν σοβαρό επιχείρημα την μη μονιμότητα του ιδιωτικού. Στο δημόσιο νομίζω ότι μπορείς άνετα να τους γράφεις αφού δεν μπορούν να σου κάνουν τίποτα. Αυτοί θα σκάσουν.

amarelia
Περιβόητο μέλος

31-03-25

15:03
Πάρα πολύ απλοϊκά τα σκέφτεσαι. Οχι, δεν μπορείς να τους γράφεις επειδή δε θα σε διώξουν. Τι λογική είναι αυτή; Τι είσαι μηχανή;Όχι, απλά αν μιλήσεις με άτομα που σκέφτονται να πάνε στο δημόσιο έχουν σοβαρό επιχείρημα την μη μονιμότητα του ιδιωτικού. Στο δημόσιο νομίζω ότι μπορείς άνετα να τους γράφεις αφού δεν μπορούν να σου κάνουν τίποτα. Αυτοί θα σκάσουν.
![]()
Και ενδεχομένως ο άνθρωπος εδώ πέρα είτε για τον εαυτό του είτε για συγγενικό πρόσωπο γράφει πως αντιμετωπίζει πρόβλημα.
Με το να του μειώνεις το πρόβλημά του και να του λες «ελα μωρέ σιγά τι θέμα έχεις εσύ» δεν τον βοηθάς τον κάνεις χειρότερα.
Άρα δεν καταλαβαίνω τι σκοπό έχουν τα μηνύματα σου.
touvlo
Διάσημο μέλος

31-03-25

16:08
Πάρα πολλά μπορούν να σου κάνουν:Όχι, απλά αν μιλήσεις με άτομα που σκέφτονται να πάνε στο δημόσιο έχουν σοβαρό επιχείρημα την μη μονιμότητα του ιδιωτικού. Στο δημόσιο νομίζω ότι μπορείς άνετα να τους γράφεις αφού δεν μπορούν να σου κάνουν τίποτα. Αυτοί θα σκάσουν.
![]()
Πέρα από το να σε απαξιώνουν συνέχεια, να λένε ψέματα σε βάρος σου, να κάνουν συνομωτικές κλίκες σε βάρος σου, που άντε αυτά, αν είσαι λίγο αναίσθητος, μπορείς να τα αντιμετωπίζεις ακόμη κι αν γίνονται 8 ώρες συνεχόμενες, 5 μέρες την εβδομάδα.
Υπάρχουν όμως και τα πρακτικά:
Ποιος θα αναλάβει κάποια δουλειά: Οι ευνοούμενοι επιλέγουν τις <<καλές>> και εσένα σου μένουν οι σκατένιες
Σου δίνουν και δικές τους υποχρεώσεις.
Αν γίνεται κάποια εσωτερική μετακίνηση, είσαι πάντα ο ριγμένος
Ε, δεν είναι λίγα. Σίγουρα υπάρχουν και άλλα, που δεν μου έτυχαν
Πάνθηρας!
Επιφανές μέλος

31-03-25

16:36
Εγω συγκεκριμενα θα ημουν ευχαριστημενος με μια remote εργασια εστω και με λιγα λεφτα απο το σαλόνι μου, αρκει να μην ταλαιπωρουμουν στην κίνηση, ή ενα μικρο μαγαζακι/μπαράκι καπου ήρεμα στην επαρχία.
Η επαρχία δεν είναι τόσο "ήρεμη" όσο φαίνεται.... αμα μπλέξεις μεσοτοιχία με κανέναν περίεργο επιχειρηματία - ανταγωνιστή δε θα μαζεύεσαι απο τα δικαστήρια και τις καταγγελίες που θα σου κάνει.
Εχω βρεθεί ουκ ολιγες φορές μάρτυρας σε τέτοιες περιπτώσεις... να τους παρακαλάς να μη τσακώνονται καλοκαιριάτικα διότι έχουμε πιο σοβαρά θεματα να λύσουμε απο το οτι ο Α φθονεί τον Β ή η γλάστρα του ειναι 10 εκ πιο εκεί και πάνε να πλακωθούν.
Πραγματικά ειδικά στην Ηπείρο ξέρω περιπτώσεις που ειναι ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ... τουλάχιστον απο το 2016 που τους θυμάμαι... και δε μιλάμε για μία υπόθεση. Μιλάμε για πολλές. Κάθε μηνα είχαν και απο ένα αυτόφωρο.
Οπότε πριν ξεκινήσεις κάτι αμα θές καμια βοήθεια σφύρα... κάποιες περιοχές τις ξέρω καλά.
amarelia
Περιβόητο μέλος

31-03-25

16:38
Γιατί αυτό δεν γίνεται και στην Αθήνα; Πόλεμο θα σου κάνει μέχρι να σιχτιρίσεις την ώρα και τη μέρα.Η επαρχία δεν είναι τόσο "ήρεμη" όσο φαίνεται.... αμα μπλέξεις μεσοτοιχία με κανέναν περίεργο επιχειρηματία - ανταγωνιστή δε θα μαζεύεσαι απο τα δικαστήρια και τις καταγγελίες που θα σου κάνει.
Ειδικά αν πρόκειται να υπάρχει στον κλάδο κανένα μεγαθήριο.
Πάνθηρας!
Επιφανές μέλος

31-03-25

17:33
Γιατί αυτό δεν γίνεται και στην Αθήνα; Πόλεμο θα σου κάνει μέχρι να σιχτιρίσεις την ώρα και τη μέρα.
Ειδικά αν πρόκειται να υπάρχει στον κλάδο κανένα μεγαθήριο.
Νταξει τα μεγαθήρια δεν ασχολουνται με τέτοιες μικρότητες συνήθως κάτι μπαρμπαδια με δικομανη φυση ασχολουνται και μήπως έκανες Άγρα πελατων... Και γιατί η γλάστρα ξεφευγει των ορίων σου και γιατί πολεοδομικα έχεις αυτή την ατέλεια....
Όλα αυτά τα ωραία που το καλοκαίρι απασχολουν κάποια μικρά παραθαλασσια μέρη.
Ειδικά η Άγρα πελατων ήταν πολυ SOS θέμα το καλοκαίρι... Έπεφτε κάθε χρόνο

glayki
Περιβόητο μέλος
Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 6.447 μηνύματα.

31-03-25

17:48
Ας έχουμε στο μυαλό πως δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι ούτε τα μορφωτικά εφόδια, ούτε την ενεργητικότητα, αποφασιστικότητα, κοινωνικές δεξιότητες, οικονομική δυνατότητα για να ασχοληθούν είτε με το αβέβαιο ( αν πετύχει) επιχειρείν, είτε με το να πάρουν ρίσκα στη ζωή τους.
Για αυτήν την κατηγορία ίσως το δημόσιο φαντάζει λύση
Πάνθηρας!
Επιφανές μέλος

31-03-25

19:07
Ας έχουμε στο μυαλό πως δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι ούτε τα μορφωτικά εφόδια, ούτε την ενεργητικότητα, αποφασιστικότητα, κοινωνικές δεξιότητες, οικονομική δυνατότητα για να ασχοληθούν είτε με το αβέβαιο ( αν πετύχει) επιχειρείν, είτε με το να πάρουν ρίσκα στη ζωή τους.
Πιλότος Μαχητικών αεροσκαφών = δεν παίρνει ρίσκα στη ζωή του απλά παίρνει ρίσκο ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΠΕΤΑΕΙ = Δημόσιο.
Και επειδή τα παραδείγματα ειναι πολλά όπως και για έναν Προϊστάμενο σε μια θέση ευθύνης γύρω απο την οποία υπάρχουν
Δημοσιογράφοι
Εισαγγελείς
Ανακριτές
Δικηγόροι (της τοπικής κοινωνίας)
Ντόπιοι κάθε είδους απο έναν Δήμάρχο μέχρι έναν Συνδικαλιστή του τοπικού Συλλόγου Ψαράδων
ή Διαχείρισης του Φορέα του Λιμανιού ή ακομη και τον πιο απλό αγράμματο που έχει μάθει το email των Αδιάφθορων και σε περιμένει στη γωνία να κάνεις τη βλακεία και να στειλει καταγγελία για παράβαση καθήκοντος επειδή ειναι δικομανής και μπλα μπλα
Όλους αυτούς λοιπόν για να τους κάνεις καλά πιστεψε με πρέπει να έχεις πολλά μορφωτικά εφόδια και να διαβάζεις - ασχολείσαι.
Πρέπει να διευκρινήσουμε για ποιά ποστα μιλάμε... ενταξει για εναν που τον έχουν βάλει να κολλάει σφραγίδες καραπουτσαριό.. χέστηκε δε θα λογοδότησει σε κανενα... όπως ελεγε και ο Κουγιας παλιά... στον Χατζηνικολάου εσεις το βράδυ θα βγειτε στη τηλεόραση και θα κανετε την κριτική σας.... έτσι κ αυτος με περίσσεια εξυπνάδας θα κάνει τη κριτική στον εκάστοτε Προϊστάμενο ελαφρά την καρέκλα... οχι μονο τη καρδία... ελαφρά τη καρέκλα !
Και τα 1500 για τέτοιες θέσεις λίγα ειναι... περιμένουμε ο Μητσοτάκης να δουμε τι αυξήσεις θα κάνει.
ΥΓ Τον Χατζηνικολάου τον θεωρώ εναν απο τους καλύτερους και εξυπνους Δημοσιογράφους !
nPb
Επιφανές μέλος

31-03-25

19:10
Πάρα πολλά μπορούν να σου κάνουν:
Πέρα από το να σε απαξιώνουν συνέχεια, να λένε ψέματα σε βάρος σου, να κάνουν συνομωτικές κλίκες σε βάρος σου, που άντε αυτά, αν είσαι λίγο αναίσθητος, μπορείς να τα αντιμετωπίζεις ακόμη κι αν γίνονται 8 ώρες συνεχόμενες, 5 μέρες την εβδομάδα.
Υπάρχουν όμως και τα πρακτικά:
Ποιος θα αναλάβει κάποια δουλειά: Οι ευνοούμενοι επιλέγουν τις <<καλές>> και εσένα σου μένουν οι σκατένιες
Σου δίνουν και δικές τους υποχρεώσεις.
Αν γίνεται κάποια εσωτερική μετακίνηση, είσαι πάντα ο ριγμένος
Ε, δεν είναι λίγα. Σίγουρα υπάρχουν και άλλα, που δεν μου έτυχαν
Nαι αλλά στο δημόσιο από το 2019 ισχύει ο νόμος του επιτελικού κράτους (4266/2019) και οι πρακτικές καλής δημόσιας διοίκησης που περιλαμβάνουν διατάξεις σχετικά με μη επιτρεπτές καταστάσεις. Το αστείο είναι ότι αρκετοί δημόσιοι υπάλληλοι συνεχίζουν να νιώθουν «απροστάτευτοι» από φαινόμενα τοξικότητας ή κάποιοι υπάλληλοι μπορεί ακόμη να εφαρμόζουν πρακτικές διαφθοράς (όπως η σπείρα της πολεοδομίας Ρόδου) αλλά ο νόμος πλέον τους πάει τρένο. Μια απλή υπογραφή σε δημόσιο έγγραφο αν δεν υπάρχει έλεγχος συνεπειών, μπορεί να σε οδηγήσει στη φυλακή εκτός από τον νομικό διασυρμό, απώλεια θέσης κτλ.
amarelia
Περιβόητο μέλος

31-03-25

19:11
οι πιλότοι μαχητικών αεροσκαφών είναι ενα εξαιρετικά μικρό ποσοστό των εργαζομενων στο δημόσιο.Πιλότος Μαχητικών αεροσκαφών = δεν παίρνει ρίσκα στη ζωή του απλά παίρνει ρίσκο ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΠΕΤΑΕΙ = Δημόσιο.
Η πλειοψηφία καθεται πίσω απο ενα γραφείο και βάζει σφραγίδες και υπογραφές.
Πάνθηρας!
Επιφανές μέλος

31-03-25

19:14
οι πιλότοι μαχητικών αεροσκαφών είναι ενα εξαιρετικά μικρό ποσοστό των εργαζομενων στο δημόσιο.
Η πλειοψηφία καθεται πίσω απο ενα γραφείο και βάζει σφραγίδες και υπογραφές.
Όταν βάζεις υπογραφή δεν κινδυνεύεις ;
touvlo
Διάσημο μέλος

31-03-25

19:19
Κακώς φαντάζει λύση, γιατί πολλά απ αυτά τα απαιτεί και το δημόσιο, όπως λέει και ο Devil. Γιατί και στο δημόσιο μπαίνεις για να προσφέρεις έργο και μάλιστα πολύ δύσκολο.Ας έχουμε στο μυαλό πως δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι ούτε τα μορφωτικά εφόδια, ούτε την ενεργητικότητα, αποφασιστικότητα, κοινωνικές δεξιότητες, οικονομική δυνατότητα για να ασχοληθούν είτε με το αβέβαιο ( αν πετύχει) επιχειρείν, είτε με το να πάρουν ρίσκα στη ζωή τους.
Μορφωτικά εφόδια χρειάζεσαι σε όλες τις δουλειές σχεδόν
ενεργητικότητα, ασφαλώς! Τεμπέλης θα είσαι;
Αποφασιστικότητα: Φυσικά πρέπει να παίρνεις αποφάσεις. Κάτι άβουλοι, ευθυνόφοβοι κλπ, είναι τα μαύρα πρόβατα, κανείς δεν τους θέλει στην υπηρεσία
κοινωνικές δεξιότητες: Παντού και πάντα, αν έχεις συναναστροφή με ανθρώπους
Για την οικονομική δυνατότητα συμφωνώ και εκεί κόλλησα και γω. Δηλ αν ο μπαμπάς δεν έχει να σου ανοίξει επιχείρηση, θα πας να εργαστείς σε άλλον, είτε ιδιώτη, είτε δημόσιο,.....
Καλά υπάρχουν και κάποιες λίγες εξαιρέσεις
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
καλά, αυτοί στη Ρόδο ήταν απατεώνες.Nαι αλλά στο δημόσιο από το 2019 ισχύει ο νόμος του επιτελικού κράτους (4266/2019) και οι πρακτικές καλής δημόσιας διοίκησης που περιλαμβάνουν διατάξεις σχετικά με μη επιτρεπτές καταστάσεις. Το αστείο είναι ότι αρκετοί δημόσιοι υπάλληλοι συνεχίζουν να νιώθουν «απροστάτευτοι» από φαινόμενα τοξικότητας ή κάποιοι υπάλληλοι μπορεί ακόμη να εφαρμόζουν πρακτικές διαφθοράς (όπως η σπείρα της πολεοδομίας Ρόδου) αλλά ο νόμος πλέον τους πάει τρένο. Μια απλή υπογραφή σε δημόσιο έγγραφο αν δεν υπάρχει έλεγχος συνεπειών, μπορεί να σε οδηγήσει στη φυλακή εκτός από τον νομικό διασυρμό, απώλεια θέσης κτλ.
Αλλά άλλα καθημερινά γίνονται, όπως αυτά που σου έγραψα. Όχι παράνομα, αλλά αρκετά να σου σπάσουν νεύρα
Πάνθηρας!
Επιφανές μέλος

31-03-25

19:22
Κακώς φαντάζει λύση, γιατί πολλά απ αυτά τα απαιτεί και το δημόσιο, όπως λέει και ο Devil. Γιατί και στο δημόσιο μπαίνεις για να προσφέρεις έργο και μάλιστα πολύ δύσκολο.
Μορφωτικά εφόδια χρειάζεσαι σε όλες τις δουλειές σχεδόν
ενεργητικότητα, ασφαλώς! Τεμπέλης θα είσαι;
Αποφασιστικότητα: Φυσικά πρέπει να παίρνεις αποφάσεις. Κάτι άβουλοι, ευθυνόφοβοι κλπ, είναι τα μαύρα πρόβατα, κανείς δεν τους θέλει στην υπηρεσία
κοινωνικές δεξιότητες: Παντού και πάντα, αν έχεις συναναστροφή με ανθρώπους
Για την οικονομική δυνατότητα συμφωνώ και εκεί κόλλησα και γω. Δηλ αν ο μπαμπάς δεν έχει να σου ανοίξει επιχείρηση, θα πας να εργαστείς σε άλλον, είτε ιδιώτη, είτε δημόσιο,.....
Καλά υπάρχουν και κάποιες λίγες εξαιρέσεις
Στον Ιδιωτικό τομέα οκ φοβάσαι μη σε διώξουν .... θα βρεις αλλού όμως δουλειά και να σε διώξουν.
Στο Δημόσιο μπορεί να φάς και ποινή πχ φυλάκιση ή με αναστολή χρηματική.
Στα 10 χρόνια ποτέ δεν είχα ουτε ποινική δίωξη. Ευτυχώς. Θα ήταν άσχημο συνειδησιακά πιο πολύ για μένα.
Στο Δημόσιο παίζουν πολύ οι καταγελίες ... στον Ιδιώτη χέστηκε δεν ασχολείται τον ενδιαφέρει το κέρδος και μονο.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 122 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Ilma
- GeorgePap2003
- Jack of Spades
- synthnightingale
- iew
- johnsala
- taketrance
- Paragontas7000
- American Economist
- back2967
- fmarulezkd
- Joji
- charmander
- Wonderkid
- theodle
- touvlo
- A350
- NeosUser2023
- giorgos5002
- Reader
- Memetchi
- Athens2002
- Luludaki
- Hased Babis
- Debugging_Demon
- Totreno
- chester20080
- Scandal
- J.Cameron
- AggelikiGr
- thenutritionist
- rafaela11
- exotic xo
- camil
- ggl
- Libertus
- giannhs2001
- Fernando_A
- Teo95
- Unboxholics
- iminspain
- physicscrazy
- userguest
- Ωρορα
- Advocatus diaboli
- vasilis123321
- Kate1914
- ROM32
- phleidhs
- EllieKal
- Indiana Jones
- Ryuzaki
- jj!
- Shadowban
- Jim175
- Δροσουλίτης
- P.Dam.
- Abiogenesis
- QWERTY23
- User2350
- KTr!
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.