Συζήτηση για την εργασία στην Ελλάδα και το εξωτερικό

touvlo

Διάσημο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.901 μηνύματα.

amarelia

Περιβόητο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5.282 μηνύματα.
Όταν βάζεις υπογραφή δεν κινδυνεύεις ;
Εξαρτάται σε τι θέση θα είσαι, δεν ξέρω τις θέσεις δημοσίου μάλλον υπάρχουν κι αυτές με υψηλή ευθύνη.
Επειδή η αρχική συζήτηση ήταν συγκριτικά με επιχειρηματίες πιστεύω το επιχειρηματικό ρίσκο και το στρές αυτών είναι πολλαπλάσιο. Μπορεί να επενδύσεις λεφτά χρόνων που θα χάσεις σε μια νύχτα.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

πόση δουλειά κρύβεται σ΄αυτές τις υπογραφές!
Έτσι μπαίνουν νομίζεις;
Δεν νομίζω πως όλες οι υπογραφές που μπαίνουν στο δημόσιο είναι υψηλής ευθύνης και από ανθρώπους που είναι σε θέση με υψηλό ρίσο.

Ένα μεγάλο ποσοστό είναι βυσματίες που βαράνε μύγες. Στη πόλη μου πχ είναι ενα τεράστιο ποσοστό έτσι.

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 25.482 μηνύματα.
Εξαρτάται σε τι θέση θα είσαι, δεν ξέρω τις θέσεις δημοσίου μάλλον υπάρχουν κι αυτές με υψηλή ευθύνη.

Ένα παράδειγμα : Λιμενάρχης στη Θεσσαλονίκη

Φωτογραφία αρχείου

Επειδή η αρχική συζήτηση ήταν συγκριτικά με επιχειρηματίες πιστεύω το επιχειρηματικό ρίσκο και το στρές αυτών είναι πολλαπλάσιο. Μπορεί να επενδύσεις λεφτά χρόνων που θα χάσεις σε μια νύχτα.

Το θέμα με τους επιχειρηματίες ειναι πως έχουν άγχος επειδή θέλουν..... να βγάλουν και περισσότερα.
Και πολλά απο αυτά τα έχουν βγάλει στο παρελθόν κ απλά χάνουν και κάτι έτσι ειναι η ζωή... δεν κερδίζεις πάντοτε. Αναλογα με τι παίζει ο καθενας χάνει ή κερδίζει... αν παίζεις με χρηματα ΘΑ ΧΑΣΕΙΣ ή θα κερδίσεις χρήματα.

Ενω σε θέσεις ευθύνης του Δημοσίου μπορεί ξαφνικά να μπεις σε εναν κυκεώνα ευθυνών με ένα κάρο εμπλεκόμενους τους οποίους ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙΣ καθως ειναι καθήκον σου.... και με μισθό... ποσο... ένας όπως ο απο πάνω Πλοίαρχος στο Βαθμό και Λιμενάρχης ποσα να παίρνει 2000 το μήνα ;

πολλά ειναι ; sta 45 - 50 του ;

touvlo

Διάσημο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.901 μηνύματα.

Δεν νομίζω πως όλες οι υπογραφές που μπαίνουν στο δημόσιο είναι υψηλής ευθύνης και από ανθρώπους που είναι σε θέση με υψηλό ρίσο.

Ένα μεγάλο ποσοστό είναι βυσματίες που βαράνε μύγες. Στη πόλη μου πχ είναι ενα τεράστιο ποσοστό έτσι.
σίγουρα θα υπάρχουν και τέτοιοι, αλλά δεν είναι ο κανόνας. Τωρα μη σου λέω ιστορίες, βαριέμαι, αλλά κάθε δουλειά έχει τις ευθυνες της. Σου ξαναλέω, η μαμά ούτε τουαλέτα δεν πήγαινε. Πνιγόταν. Υπουργείο Οικονομικών, τότε. Και όχι εφορίες ή λαδώματα, αλλά δημόσιο ταμείο. Η μαμά ήταν τίμια.

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 25.482 μηνύματα.
σίγουρα θα υπάρχουν και τέτοιοι, αλλά δεν είναι ο κανόνας. Τωρα μη σου λέω ιστορίες, βαριέμαι, αλλά κάθε δουλειά έχει τις ευθυνες της. Σου ξαναλέω, η μαμά ούτε τουαλέτα δεν πήγαινε. Πνιγόταν. Υπουργείο Οικονομικών, τότε. Και όχι εφορίες ή λαδώματα, αλλά δημόσιο ταμείο. Η μαμά ήταν τίμια.

Συνελήφθη τελικά ο διοικητής του ΚΕΑ Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας Εμπλέκεται στην υπόθεση με τα 370.000 - thespro.gr - Ηγουμενίτσα, Θεσπρωτία

άντε να είσαι Προϊστάμενος και να έχεις υπο την εποπτεία σου και τέτοιες ιστορίες....

Μιλάμε για απίθανες ιστορίες...

τουλάχιστον στον Ιδιωτικό τομέα επιλέγεις τους συνεργάτες που θα έχεις.

GeorgePap2003

Διάσημο μέλος

Ο GeorgePap2003 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3.111 μηνύματα.
Τώρα με τη συζητηση για το δημόσιο μου θυμήσατε συμφοιτητρια μου που ΛΑΤΡΕΥΕΙ το δημόσιο! Θέλει η ζωή της να είναι καθισιό και να πληρώνεται! Και φυσικά τα χρήματα της να πηγαίνουν στα λεγόμενα "ξεφτιλάδικα"!!

@American Economist γιατι οπως λεει και εκεινη "Γιατι να ασχοληθω με τον ιδ.τομεα; Αφου θα βρεθει ενα "βύσμα" να μου πάρει τη θεση απο ΕΠΑΛ"

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Τωρα εντάξει μην μου αναφέρετε παιδάκια.... που ακομη δεν έχουν βγάλει τη σχολή.

Και εγω το 2009 άκουγα εναν συμφοιτητή που έλεγε θα μπω Λιμενικό με πρώτο μισθο 1500 ευρώ.

10 χρόνια Υπηρεσία θές σαν Αξιωματικός για να βγάζεις τόσα.... δε ξέρουν τα παιδάκια ειναι ότι ακούνε δεξιά και αριστερά !

Και μόλις φτάσεις σε αυτό τιο βαθμό θα σου πούν τράβα μια θέση ευθύνης εκεί... σιγά μη σε αφήσουν κρυμένο κάπου να κολλάς σφραγίδες.

Θεση ευθύνης = έκθεση και με κόσμο ειδικά που ο καθενας θέλει τα δικά του.

touvlo

Διάσημο μέλος

Τώρα με τη συζητηση για το δημόσιο μου θυμήσατε συμφοιτητρια μου που ΛΑΤΡΕΥΕΙ το δημόσιο! Θέλει η ζωή της να είναι καθισιό και να πληρώνεται! Και φυσικά τα χρήματα της να πηγαίνουν στα λεγόμενα "ξεφτιλάδικα"!!

@American Economist γιατι οπως λεει και εκεινη "Γιατι να ασχοληθω με τον ιδ.τομεα; Αφου θα βρεθει ενα "βύσμα" να μου πάρει τη θεση απο ΕΠΑΛ"
ναι, έτσι έλεγε και η κόρη ενός φίλου, όταν επέλεγε επάγγελμα. Ήθελε να περάσει στρατιωτική ψυχολογία, κάπως έτσι. Της έλεγε ο πατέρας της, πως θα έρχονται φανταράκια που θέλουν να αυτοκτονήσουν κλπ και αυτή τά χασε. Λέει <α, εγώ θέλω μόνο την καρέκλα, όχι τέτοια> ! Της λέει ο πατέρας της: <για να δουλεψεις μιλάμε. Ποις θα σου δώσει καρέκλα δίχως δουλειά>; Τελικά πέρασε παιδαγωγική, έγινε δασκάλα, εργάζεται τωρα σε δημόσιο τομέα και είναι πολύ πολύ ζόρικα!

GeorgePap2003

Διάσημο μέλος

Ο GeorgePap2003 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3.111 μηνύματα.
Λέει <α, εγώ θέλω μόνο την καρέκλα, όχι τέτοια>
Η τυπισσα ειναι ο ορισμος του ΔΥ! Δεν πατάει σχολή-ένα βιογραφικό κενό-καθε μερα ξυπναει 13.00-δεν θελει να βρει δουλεια Ιδ.τομεα γιατι "θα τη τρέχουν για 700 ευρω" κλπ

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

ναι, έτσι έλεγε και η κόρη ενός φίλου, όταν επέλεγε επάγγελμα. Ήθελε να περάσει στρατιωτική ψυχολογία, κάπως έτσι. Της έλεγε ο πατέρας της, πως θα έρχονται φανταράκια που θέλουν να αυτοκτονήσουν κλπ και αυτή τά χασε. Λέει <α, εγώ θέλω μόνο την καρέκλα, όχι τέτοια> ! Της λέει ο πατέρας της: <για να δουλεψεις μιλάμε. Ποις θα σου δώσει καρέκλα δίχως δουλειά>; Τελικά πέρασε παιδαγωγική, έγινε δασκάλα, εργάζεται τωρα σε δημόσιο τομέα και είναι πολύ πολύ ζόρικα!

Αμα δεν ξέρεις πράγματα οι υφιστάμενοι ξεκινάνε να σε χλευάζουν με το τρόπο τους. Δεν μπορείς να διοικήσεις... για να διοικήσεις κάποιον πρέπει να ξέρεις περισσότερα απο αυτόν. Και να τον διορθώνεις... να σου φέρνει να υπογράφεις και να κάνεις διορθώσεις οι οποίες ειναι έγκυρες όχι ¨αχ δεν ειναι καλη η γραμματοσειρά"

;)

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.579 μηνύματα.
καλά, αυτοί στη Ρόδο ήταν απατεώνες.
Αλλά άλλα καθημερινά γίνονται, όπως αυτά που σου έγραψα. Όχι παράνομα, αλλά αρκετά να σου σπάσουν νεύρα

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.193 μηνύματα.
Όταν μίλαγα για επιχειρείν, δεν μίλαγα σαν κατι youtubers που λενε ditch the 9-5 grind, create a business.
Ούτε υπαινίχθην οτι ειναι εύκολο.

Είπα απλώς οτι σε καθε ανθρωπο ταιριάζει και άλλη απασχόληση.

amarelia

Περιβόητο μέλος

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.579 μηνύματα.
Αν ξαναδώ να πετάγεται τέτοιο βίντεο θα δώσω διαμπερή μπουνιά στο λάπτοπ.

Στη Γερμανία στο youtube έχει πολλά βίντεο προώθησης με 18-25χρονους Γερμανούς να διαφημίζουν εταιρική συμβουλευτική και θέματα ψυχολογίας εργασίας. Σου δίνουν και ένα παράδειγμα με τον Uwe. :P

amarelia

Περιβόητο μέλος

Το έχω ξαναπεί, το χειρότερο είναι που υπάρχουν διάσπαρτες πυραμίδες στα σόσιαλ media απο ανθρώπους που σου λένε πως ξέφυγαν απο το 9-5, πως κερδίζουν περισσότερα, πως κέρδισαν χρόνο με την οικογένεια τους κτλ κτλ.
Και αφενός είναι εμφανές πως δεν έχουν χρήματα (καλώς η κακώς φαίνεται αυτό) και αν και θα κάνω profiling που δεν μου αρέσει, η αφέλεια φαίνεται στα μάτια (αυτών) των ανθρώπων. Δεν με έχει προδώσει αυτό το κριτήριο.
Λυπάμαι που υπάρχει διάσπαρτη η λογική οτι θα πιάσω τον γάϊδαρο απο τα @@ (ή οπως αλλιώς λέει το ρητό) και θα χακάρω το σύστημα επειδή είμαι εξυπνότερος ή παίζω πιο σωστά μπάλα.

Δεν υπάρχει χακάρισμα στο σύστημα φίλε.
είτε βγήκες απο πλούσια @@ είτε θα φτάσει το σκατό στην κάλτσα να δουλεύεις κι ΑΝ δεις φράγκα.

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.193 μηνύματα.

nPb

Επιφανές μέλος

Το έχω ξαναπεί, το χειρότερο είναι που υπάρχουν διάσπαρτες πυραμίδες στα σόσιαλ media απο ανθρώπους που σου λένε πως ξέφυγαν απο το 9-5, πως κερδίζουν περισσότερα, πως κέρδισαν χρόνο με την οικογένεια τους κτλ κτλ.

Mα αυτό δεν πουλάει; Τι να σου πουν; Οι περισσότεροι σήμερα ψάχνουν για μια δουλειά καλοπέρασης: πολλά λεφτά, εξωτερικό, καριέρα και όχι πρήξιμο.

Και αφενός είναι εμφανές πως δεν έχουν χρήματα (καλώς η κακώς φαίνεται αυτό) και αν και θα κάνω profiling που δεν μου αρέσει, η αφέλεια φαίνεται στα μάτια (αυτών) των ανθρώπων. Δεν με έχει προδώσει αυτό το κριτήριο.

Τα χρήματα κάποιου φαίνονται στην ΑΑΔΕ. Οτιδήποτε άλλο είναι αναληθές.

amarelia

Περιβόητο μέλος

Καταθλιπτικό όμως ε;
Φυσικά και είναι.
Καταθλιπτικό και εξουθενωτικό.
Για αυτό ας επικεντρωθεί ο κάθε ενας σε κάτι πιο ουσιώδες από τα φράγκα.
Φυσικά, εφόσον έχει εξασφαλίσει όσα του είναι απαραίτητα για την επιβίωση του και μια υποτυπώδη ασφάλεια.
Όσο μπορεί κανείς να νιώθει ασφαλής σε αυτό το σύστημα.
Πιστεύω πλέον πως ο κάθε ένας καλύπτει τη τρύπα μέσα του με παπαριές γιαυτό θέλει φράγκα γιατι ουσιαστικά του λείπει ενα νόημα.
Και φυσικά η έλλειψη νοήματος είναι επίσης απόρροια του συστήματος. Όταν οι άνθρωποι κάνουν σκατοδουλειές πίσω απο μια μαύρη οθόνη υπολογιστή πατώντας κουμπιά και δεν υπάρχει καμία ουσιαστική συνεισφορά συνεισφορά στο κοινωνικό σύνολο. Νιώθεις απόλυτα εξαθλιωμένος, αποκομμένος και κενός.

Ακόμα και λειτουργήματα όπως του γιατρού που ήταν άρρηκτα συνδεδεμένα με τη προσφορά, τείνουν να εξαθλιωθούν εφόσον τα νοσοκομεία γίνονται επιχείρηση και αν δε γράφεις φάρμακα ή δε κάνεις πολλαπλές εγχειρήσεις δεν είσαι παραγωγικός, δε παίρνεις μπονους κτλ κτλ. Για να μη μιλήσω για όσους βαράνε μπότοξ και βάζουν κώλους και βυζιά.

Πως να νιώσει κανείς καλά μέσα του; Γιαυτο θέλει να πηγαίνει για τρέκινγκ και σκι στην Ελβετία ή σε resorts στο Μπαλί για να νιώσει πως βρήκε το νόημα.
Και μετά πίσω στον τροχό.

Συναναστρέφομαι με άτομα που είχαν ή βγάλαν φράγκα και τις κάναν όλες αυτές τις πίπες, κι εγώ τις έκανα και είχαμε όλοι το ίδιο κενό μαύρο βλέμμα.
Να τσεκάρεις σφιγμό να δεις αν ζείς ή αν τα κακάρωσες.

Και δεν μπορεί κανείς να με πείσει πως κάνει disconnect πλήρως απο τη δουλειά κι ακόμα κι αν δε του αρέσει περνάει πολύ καλά μετά και όλα είναι εντάξει.
Σου γδέρνει τη ψυχή αργά και βασανιστικά μέχρι να γίνεις το alienated being που έλεγε ο Μαρξ.

glayki

Περιβόητο μέλος

Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 6.447 μηνύματα.
Ποιο το νόημα να μιζεριαζουμε σκεπτόμενοι καταθλιπτικά το κωλοσυστημα ; Ήταν, είναι και θα είναι το ίδιο. Μακάριοι όσοι βρήκαν αλλού το νόημα.
Οχι στα φράγκα, οχι στις "προνομιούχες" θέσεις που σκοτώνουν την ψυχή .

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Να σας πω κατι; Εχω φτάσει 41 και δεν ξερω τι μου γίνεται.

Ποιο νόημα μου λέτε, πως βρίσκεται το ρημάδι.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια