Λυπάμαι, αλλά νομίζω μάλλον το δεύτερο...

Επειδή κι εγώ έχω σπαστά μαλλιά, κάποτε είχα κάνει το ίδιο και το σκυλομετάνιωσα. Μπορεί να μην έχει περιθώρια να γυρίσει, αλλά (τουλάχιστον στη δική μου περίπτωση) είχε περιθώρια να φουντώσει (όσο πιο κοντό... τόσο πιο φουντωτό) και με τη χωρίστρα στη μέση (στο πλάι δεν μ'έπαιρνε λόγω μήκους της αφέλειας) έμοιαζε σαν να είχα στο μέτωπο κακο-περιποιημένα, φουντωτά... μουστάκια!
Μια ιδέα πάντως (και με κάθε επιφύλαξη): μπορείς αντί να την κόψεις όλη σύριζα πιο κοντή, να την κοντύνεις μεν, αλλά σε διαφορετικά μήκη ώστε να μη φριζάρει. Εννοώ δεν θα κοντύνεις όλη τη φράντζα, αλλά ωρισμένα σημεία, έτσι ώστε να μη γυρίζει, ούτε να "πετάει". Ρώτησε σχετικά την κομμώτριά σου, αν όντως αυτό είναι εφικτό
Εξαρτάται το μαλλί και κυρίως το δέρμα που στηρίζει τις ρίζες.Αν τα μαλλιά σου είναι ξηρά, θα τα καταστρέψεις λούζοντας τα καθημερινά. Εκεί είναι χρήσιμα τα προϊόντα styling (jel, αφροί κλπ)
Αν πάλι είναι υπερβολικά λιπαρά και τα λούζεις λιγώτερο από 2 φορές την εβδομάδα..τότε η τρίχα θα "πνίγεται" στη λίγδα και προοδευτικά θα αδυνατίσει. Το ίδιο και η ρίζα, που όπου δεν θα "αναπνέει" δεν θα αιματώνεται σωστά με αποτέλεσμα τα μαλλιά να αρχίσουν να πέφτουν και αυτό να φαίνεται, θα δείχνουν πολύ πιο αραιά

Για το κάθε πρωί, μόνο και μόνο για να "στρώνουν" καλύτερα.. Μόνο αν βρεις ένα πολύ απαλό σαμπουάν, σαν βρεφικό κάτι..Αλλά αν γίνεται να τα λούζεις μέρα παρά μέρα, θα ήταν πιο ασφαλές.
Όπως και να'ναι, όταν βρεις ευκαιρία ρώτα κι ένα δερματολόγο. Για μια έγκυρη και υπεύθυνη γνώμη