(υπόψιν των αγαπημένων μου
@Agaphbou,
@meetmeinmontauk και
@yorkie)
Λοιπόν
Το βασικότερο στοιχείο είναι να ξέρει τι του γίνεται.
΄Ενας άντρας και γενικότερα ένας άνθρωπος που ξέρει τι του γίνεται, σημαίνει ότι διανύσει τη διαδομή προς την ωριμότητα (αυτό δεν έχει να κάνει απαραίτητα με την ηλικία) και έχει σαφή εικόνα γι΄αυτό που είναι και για το τι ζητάει.
Σημαίνει ότι έχει καθορίσει τις αξίες και τους στόχους του τους οποίους διεκδικεί παρ΄όλες τις δυσκολίες που μπορεί ν΄αντιμετωπίσει, ξέρει τις ανάγκες του, προσπαθεί να βελτιώσει όσο μπορεί τον χαρακτήρα του και έχει αποδεχθεί τα ελαττώματά του, έχει αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση, θέτει τα όριά του, δεν φοβάται να εκφράσει τα συναισθήματά του, αναλαμβάνει τις ευθύνες του, φροντίζει τον εαυτό του και κατ΄επέκταση και αυτούς που αγαπά, δεν επιτρέπει να μπουν στη ζωή του όλοι οι άνθρωποι που γνωρίζει αλλά μόνο οι άνθρωποι που ο ίδιος έχει διαλέξει κτλ, κτλ, κτλ
Για μένα αυτό σημαίνει "άνθρωπος υψηλότερης αξίας" που αναφέρθηκε προηγουμένως είτε πρόκειται για άντρα είτε για γυναίκα.
΄Ενας άντρας λοιπόν που ξέρει τι του γίνεται σύμφωνα με τα παραπάνω, δεν έχει πρόβλημα να σου παρουσιάσει την αλήθεια του.
Την βλέπεις και αποφασίζεις αν σου κανει ή όχι.
΄Εχω ξαναπεί ότι, όπως έχω διαπιστώσει να λειτουργεί στην πράξη, μια σχέση έχει περισσότερες πιθανότητες να πετύχει όταν οι δύο άνθρωποι βρίσκονται πάνω κάτω στο ίδιο επίπεδο και έχουν παρεμφερείς προσλαμβάνουσες παραστάσεις στην μέχρι τώρα ζωή τους.
Υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να έχουν κοινές αξίες ζωής και αν υπάρχουν και κάποια κοινά ενδιαφέροντα, είναι ευκολότερο να συνεννοηθούν.
Θα μπορούσα εύκολα να περιγράψω πολλά επιμέρους χαρακτηριστικά αλλά μάλλον θα επαναλάβω αυτά που έχουν ήδη ειπωθεί (ποια δεν θα ήθελε έναν άντρα με αισιοδοξία για τη ζωή, ευφυή και με χιούμορ κτλ αλλά εντάξει τώρα ας προσγειωθούμε κάπως επειδή εξανθρωπισμένοι θεοί δεν κυκλοφορούν στη γη και το τέλειο είναι βαρετό, αφήστε που κι εμείς δεν προσφέρουμε πάντα τα ανάλογα ώστε να έχουμε το δικαίωμα να τα ζητάμε).
Θα σταθώ μόνο σε δύο που για μένα έχουν πολύ μεγάλη σημασία.
Ευγένεια: Δεν θα μπορουσα ποτέ να ήμουν μ΄έναν άνθρωπο που μου φερόταν με αγένεια, που θα ούρλιαζε στην παραμικρότερη διαφωνία μας, που θα έβριζε σκαιότατα, που θα φερόταν περισσότερο σαν ζώο παρά σαν άνθρωπος.
Ακόμα και αν πληρούσε όλα τα υπόλοιπα, αυτό δεν θα το ανεχόμουν.
Να μην είναι ζηλιάρης: Πνίγομαι, αισθάνομαι ότι μου λείπει ο αέρας για ν΄αναπνεύσω, έχω μια μόνιμη ανησυχία, καταπιέζομαι, μου είναι αδιανόητο να περιορίζουν την ελευθερία μου και χάνω την ποιότητα της ζωής μου.
Ακόμα και ο εξανθρωπισμένος θεός που είπα παραπάνω, να ήταν και να είχε μόνο αυτό το ελάττωμα, δεν θα τον αποδεχόμουν.
Για το θέμα της προσέγγισης εκτιμώ τον διακριτικό και ευγενικό τρόπο από έναν άνθρωπο που δείχνει σίγουρος.
΄Εχω παρατηρήσει ότι η πλειοψηφία αυτών που τον χρησιμοποιούν, είναι σοβαροί άνθρωποι.
Μεγάλη σημασία έχει το τι θα πει (μην πετάξει κοινοτοπίες και κοτσάνες) και πώς θα το εκφράσει όπως επίσης η οικειότητα ή καλύτερα ή άνεση που θα με κάνει να αισθανθώ.
Το κυριότερο όμως είναι το πώς θ΄ανταποκριθεί η διαίσθησή μου στην αύρα που θα εκπέμψει (αλάνθαστη ένδειξη).
Αυτα τα ολίγα, σημαντικά και χαρακτηριστικά!
Περισσότερη ανάλυση είναι για νυχτέρια με φίλες είτε χειμωνιάτικες νύχτες με τζάκι και κόκκινο κρασί είτε καλοκαιρινές νύχτες με πανσέληνο στην παραλία με μπύρες!