• Σας ενημερώνουμε ότι η κατηγορία δεν αντικαθιστά σε καμία περίπτωση την επίσκεψη σας σε επαγγελματία ιατρό.

    Το σύνολο του περιεχομένου της κατηγορίας αυτής, όπως κείμενα, γραφικά, εικόνες, πληροφορίες που λαμβάνονται από δικαιούχους διαφήμισης, είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν προορίζεται να είναι υποκατάστατο για την επαγγελματική ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία. Δεν αποτελεί υποκατάστατο ιατρικής εξέτασης, ούτε αντικαθιστά την ανάγκη για υπηρεσίες που παρέχονται από επαγγελματία ιατρό. Πάντοτε να ζητάτε τη συμβουλή του ιατρού σας πριν πάρετε οποιαδήποτε συνταγή ή φάρμακο. Μόνο ο ιατρός σας μπορεί να σας δώσει συμβουλές για το τι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για σας.

Υγιεινή διατροφή

Nelliel

Well-known member

Η Nelliel αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο ΗΠΑ (Αμερική). Έχει γράψει 1,358 μηνύματα.
Πάντως απο τοτε που ξεκινησα λιγο πιο αυστηρο προγραμμα (ετρωγα και πριν κουακερ το πρωι) δεν εχω ιχνος καουρας και φουσκώματος στο στομάχι. Αν και κλεινω 3 βδομάδες την Δευτερα χωρις να έχω βάλει γλυκο στο στομα μου ή πιτσογυρο και πεθαινω για ενα κρουασαν σοκολάτας. Παρολαυτα θα κρατηθώ μέχρι την Τριτη. Και μετά θα κανω ενα βρωμικο γευμα! Αντε 2 ενα γλυκο και ενα αλμυρο!

Σημερα εφαγα το πρωι μια μπανανα μετα 1 μεγαλο μπωλ με γιαουρτι και με κουακερ μελι και κανελα , 1 τοστ με κοτατζ και γαλοπουλα

μεσημερι (κατα τις 5 το απογευμα) 2 πιατα ρυζι και 200γρ φιλετο κοτοπουλο

και κατα τις 9 ηπια το ροφηματάκι μου

αλλα επειδη υποφέρω απο την πεινα παρα το οτι έχω βάλει πολυ περισσοτερες θερμιδες απο αυτες που λές εσυ @akikos οτι τρως και δεν αδυνατιζεις ... θα πάω τωρα να πάρω και ενα ακομα γιαουρτάκι να το φάω με σταφιδες. Η μανα μου εχει ετοιμάσει πρασοπιτάκια με φετα και αλευρι ολικης τα οποια λιγουρευομαι να τα φάω αλλα οχι αποψε αυριο το πρωι θα τσιμπησω 2-3. Αντι για τοστάκι.

Αυτά. Και ενα βιντεάκι για να γελάσετε ο τυπος τα λέει χυμα και ειναι ωραιος




Στο 3-5 λεπτο δινει ρέστα! Πολυ γέλιο!
Εννοειται δεν ειμαι υπερ των φαρμάκων. Απλα αυτος το λέει χυμα!
Σε γενικες γραμμες συμφωνω με την διατροφη σου, αλλα εχω παρατηρησει οτι δεν περιλαμβανει πολλα λαχανικα. Θα μου πεις τρως φρουτα, αλλα πιστευω πρεπει να αντικατασταστησεις μερος του ρυζιου με λαχανικα. Πχ μπορεις μειωσεις το ρυζι στο μισο και να γεμισεις το πιατο με σαλατα ή λαχανικα, πχ μπροκολα ή μελιτζανες στο γκριλ.

Διαφωνω επισης με το καθημερινο κουεικερ. Μπορεις να ενταξεις ξηρους καρπους, αυγα και φυστικοβουτυρο. Εναλλακτικο του κουεικερ ειναι το granola. Μπορεις να το φτιαξεις και σπιτι. Ουσιαστικα ειναι ψημενα rolled oats με μελι, κανελα, ξηρους καρπους και αποξηραμενα φρουτα. Το θεωρω καλυτερο γιατι περιεχει ξηρους καρπους. Με το τελευταιο που θα διαφωνησω, ειναι τα αλλαντικα. Προσωπικα τα αποφευγω οπως ο διαολος το λιβανι γιατι ειναι υπερβολικα επεξεργασμενα. Ισως φαω prosciutto/jamon 1-2 φορες τον χρονο, αλλα ως εκει. Ναι μεν σου παρεχουν πρωτεινη και δεν εχουν πολλα λιπαρα και θερμιδες, αλλα ειναι σαβουρα.

Αντι για αλλαντικα, μπορεις να ψηνεις γαλοπουλα ή στηθος κοτας ή μοσχαρι και να το κοβεις σε φετες και οτι περισσευει να το βαζεις στην καταψυξη. Παρε εναν κοφτη αλλαντικων (υπαρχουν αρκετοι οικονομικοι και compact για να μην πιανουν χωρο) και θα πας την διατροφη σου σε αλλη διασταση. Εχει απειρες χρησεις. Περα απο κρεατα, τυρι και ψωμι, μπορεις να το χρησιμοποιεις για να κοβεις σαλατες, λαχανικα και φρουτα. Μεχρι και πατατακια μπορεις να φτιαξεις. Ακομα και αν δεν τον χρησιμοποιεις για να κοβεις ψημμενα κρεατα, μπορεις να παιρνεις κομματι γαλοπουλας απο το deli και να το κοβεις φετες αντι να το παιρνεις κομμενο και να χαλαει αμεσως ή να μυριζει ή να ξεραινεται. Το ιδιο και με το τυρι.
 

Devil

Well-known member

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 4,412 μηνύματα.
Σε γενικες γραμμες συμφωνω με την διατροφη σου, αλλα εχω παρατηρησει οτι δεν περιλαμβανει πολλα λαχανικα. Θα μου πεις τρως φρουτα, αλλα πιστευω πρεπει να αντικατασταστησεις μερος του ρυζιου με λαχανικα. Πχ μπορεις μειωσεις το ρυζι στο μισο και να γεμισεις το πιατο με σαλατα ή λαχανικα, πχ μπροκολα ή μελιτζανες στο γκριλ.

Διαφωνω επισης με το καθημερινο κουεικερ. Μπορεις να ενταξεις ξηρους καρπους, αυγα και φυστικοβουτυρο. Εναλλακτικο του κουεικερ ειναι το granola. Μπορεις να το φτιαξεις και σπιτι. Ουσιαστικα ειναι ψημενα rolled oats με μελι, κανελα, ξηρους καρπους και αποξηραμενα φρουτα. Το θεωρω καλυτερο γιατι περιεχει ξηρους καρπους. Με το τελευταιο που θα διαφωνησω, ειναι τα αλλαντικα. Προσωπικα τα αποφευγω οπως ο διαολος το λιβανι γιατι ειναι υπερβολικα επεξεργασμενα. Ισως φαω prosciutto/jamon 1-2 φορες τον χρονο, αλλα ως εκει. Ναι μεν σου παρεχουν πρωτεινη και δεν εχουν πολλα λιπαρα και θερμιδες, αλλα ειναι σαβουρα.

Αντι για αλλαντικα, μπορεις να ψηνεις γαλοπουλα ή στηθος κοτας ή μοσχαρι και να το κοβεις σε φετες και οτι περισσευει να το βαζεις στην καταψυξη. Παρε εναν κοφτη αλλαντικων (υπαρχουν αρκετοι οικονομικοι και compact για να μην πιανουν χωρο) και θα πας την διατροφη σου σε αλλη διασταση. Εχει απειρες χρησεις. Περα απο κρεατα, τυρι και ψωμι, μπορεις να το χρησιμοποιεις για να κοβεις σαλατες, λαχανικα και φρουτα. Μεχρι και πατατακια μπορεις να φτιαξεις. Ακομα και αν δεν τον χρησιμοποιεις για να κοβεις ψημμενα κρεατα, μπορεις να παιρνεις κομματι γαλοπουλας απο το deli και να το κοβεις φετες αντι να το παιρνεις κομμενο και να χαλαει αμεσως ή να μυριζει ή να ξεραινεται. Το ιδιο και με το τυρι.

Για τα λαχανικά εχεις δικιο η αληθεια ειναι πως τελευταια τα έχω παραμελησει λιγο αν και την προηγουμενη εβδομάδα εκοβα σχεδον με κάθε γευμα μια σαλάτα μαρούλι. Οι μελιτζανες-μανιταρια ειναι οντως πολυ καλη προταση.

Και για τα αλλαντικά εχεις δικιο δεν ειναι για κάθε μερα απλα έτυχε την τελευταια εβδομάδα επισης να φάω και λιγο περισσοτερο.

Το κουάκερ τωρα. Εδω έχω μια ένσταση και αυτο γιατι το κουάκερ ειναι ένας πρωίνος πολυ ποιοτικος υδατανθρακας. Οταν ξεκινάς την μέρα σου θέλεις υδατάνθρακα εκτος απο την πρωτεϊνη για να έχεις ενεργεια. Το κουάκερ εχει 60% υδατανθρακα στα 100γραμμάρια με πολυ χαμηλο γλυκαιμικο δεικτη (περιπου 1%) πράγμα που σημαινει οτι δεν τινάζει τις ορμονες στον αέρα οπως την γλυκοζη στο αιμα οπως θα εκανε πχ μια μπουγάτσα και μετα απο 2 ωρες η γλυκοζη θα έπεφτε ακομα περισσοτερο αρα θα έπρεπε να ξαναφάς και αρα και άλλες θερμιδες , τα αυγα και οι ξηροι καρποι ειναι πρωτεϊνη + καλα λιπαρά Ω3 δεν θα σε κρατησουν για παραπανω απο 1 ωρα ειδικα αν εισαι στη δουλειά και εχεις και νοητική κουραση.

Ενα μπολ κουακερ με μελι κανελα και γιαουρτι ή νωπο σε χυμο πορτοκάλι (στιβεις ενα) σε κρατάει άνετα για 3 ώρες. Αν μέσα εκει ριξεις 2-3 καρυδια ή σταφιδες και ριξεις και ενα μπολάκι γιαουρτι τοτε εχεις ενα ολοκληρωμένο γευμα με καλή πηγη πρωτεϊνης (γιαουρτι) - καλη πηγη υδατανθράκων (κουακερ-σταφιδες) και τέλος Ω3 καλά λιπαρά (τα καρυδια). Ενα γευμα που συνδυαζει ολα τα βασικα μακροσυστατικα

πρωτεινη - υδατανθρακας-λιπαρα.


Ειναι σαν να τρως το μεσημεράκι στα κυρια γευματα ρυζι/γλυκοπατατα με κοτοπουλο μια μεριδα σαλατα που λες και εσυ + 1 κουταλι της σουπας ελαιολαδο.



Αρα παιρνεις υδατάνθρακα (ρυζι-πατατα) + πρωτεινη (κοτοπουλο) + καλα λιπαρα (ελαιολαδο) με την προυποθεση οτι δεν ειναι μαγειρεμενο ή τσιγαρισμένο.



Γιατι ακουω κάποιες και κάποιους αποφευγουν τον υδατανθρακα , οχι δεν πάει ετσι. Χωρις υδατανθρακα θα εισαι ενα ζομπι ολη τη μέρα ουτε δουλεια θα βγάλεις ουτε προπονηση. Εδω τοσο έφαγα χθες και λυσαξα στη πεινα το βράδυ έφαγα το γιαουρτάκι μου και την έπεσα μετα απο λιγο.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Devil

Well-known member

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 4,412 μηνύματα.


Μπροκολο- κοτοπουλο-νερο :loltooth:

Επειδη κάποιοι λένε οτι η διατροφη που προτεινω εγω ειναι δυσκολη και αυστηρη.

Ωραια τα λέει ο Πάνος του εχω σφιξει το χέρι απο κοντά. Στο Γαλάτσι
 

Devil

Well-known member

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 4,412 μηνύματα.
Λοιπον τυπάρες μου! Που λεει και ο άλλος η ώρα έχει παει 3 και μιση την ώρα που το ποσταρα δηλαδη στις 12 ετρωγα το ταπεινο μου κουακεράκι! Το καθιερωμενο 1ο γευμα της ημέρας... απαρέγκλιτα. Ακομα δεν εχω πεινάσει πολύ. Κρατιέμαι μια χαρά. Τωρα τρωω ενα τοστάκι με κοτατζ και ψωμάκι ολικης και γαλοπούλα. Βλεπουμε λοιπον οτι το σωστο καυσιμο στον οργανισμο κάνει και καλη δουλεια.

Σε οποιαδηποτε άλλη περιπτωση ειχα κατεβασει κάποια σαβουριτσα .... κρουασαν , ζαμπονοπιτες , μπουγατσες κ αλλα τέτοια "σπιτικα" απο τον φουρνο , θα ειχα ρευτει καμια 10αρια φορές , θα χασμουριομουν νιώθοντας υπνηλια κ τωρα θα ενιωθα στο στομαχι να εχει βγει το γαστρικο υγρο και να με καιει. Χωρις να έχω προβληματα παλινδρομησης ξαναλέω. Έτσι πάει οταν τρως σαβουρα .... ο οργανισμος υποφέρει. Χαιρεται ο ουρανισκος για λιγο , μας εθιζει η ζαχαρη στον εγκέφαλο και μετά τα υπολοιπα οργανα δυσλειτουργουν. Μαζευεται - μαζευεται το λίπος και η αγυμνασια και στα 40-50 ξεκινάνε τα πρωτα καμπανάκια.

Δηλαδη υπέρταση - αγγεια - χοληστερινη και αλλα πολλα τέτοια.... τρέχει στο γιατρο και σου δινει μια σακουλα φάρμακα. Και κάνει και το τσιγαράκι του. Και αν του πεις και για κουάκερ .... τι ειναι αυτο τρωγεται;;;; ολοι κάποια μέρα θα πεθάνουμε αγαπητε σου λεει. Οτι ειναι να γινει θα γινει.

Ναι ολοι κάποια μέρα θα πεθάνουμε.... αλλα πως έχεις ζησει εσυ και πως ζώ εγώ. Ποση ενέργεια εχεις εσυ και ποση εγώ. Γιατι αν εγω έχω ενεργεια να κάνω 20 πράγματα την ημέρα και εσυ ττο πολύ 5 μάντεψε ποιος θα ζησει περισσοτερο κάνοντας πολυ περισσοτερα πράγματα ακομα και αν ζησατε ακριβως τα ιδια χρονια.
 

Devil

Well-known member

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 4,412 μηνύματα.
Devil, συμφωνω. Μπορει και αυτος που τρωει σαβουρα να παει μεχρι τα 90, αλλα τι να το κανω οταν απο τα 50 σερνεται και στα 70 σερνει απο πισω φυαλη οξυγονου ή παιρνει 20 χαπια καθε πρωι και ζει με τον τρομο ποτε η καρδια του θα τον αφησει?

Βλεπω πολλες φιλες μου στην Ελλαδα που περπατανε με το ζορι, εχουν γινει φακλανες και φαινονται 10 χρονια μεγαλυτερες μου. Απορω πως μερικοι ανθρωποι αφηνουν τον εαυτο τους να πεσει σε τετοια χαλια. Αν εισαι ετσι στα 30, στα 50 πως θα εισαι; Τραγικο.

Έλα ντε ρε Νέλλη! Πως αφηνουν έτσι τον εαυτο τους. Αυτο μου κανει και μενα εντυπωση.

Λοιπον και επειδη ειχες δικιο χθές που μου έγραψες για τα λαχανικά .... θα ανεβάσω μια φωτο

με το βραδινο μου... το οποιο το τρωω και το απολαμβάνω πραγματικα. Ειναι τέλειο.

https://tinypic.com/view.php?pic=296br4y&s=9#.XOLvVthS_IU

Ρυζι μπασμάτι .... πατζαράκια και τονος!

Τα χρωματα ειναι απιστευτα. Η γευση ειναι μοναδικη. Πλάκωσα τα πατζαρια στο ξυδι και το λεμονάκι οπως και το ρυζι έβαλα και λιγο αλατάκι και 1 κουταλια της σουπας λαδάκι.

Πολυ καλο!

Τωρα θα μου πεις βράδυ τοσο ρυζι ... έφαγες και το μεσημερι. Και θα σου πω και εγω οτι ναι ... αλλα μολις γυρισα απο 1 ωρα προπονηση ... που έτρεξα μέχρι λιποθυμιας!!!! Και καπάκια κοιλιακους - ραχιαιους - αναπηδησεις και γενικα πολυ δυνατο κάρδιο. Αρα χρειάζεται το ρυζι και θα την πέσω και κατα τη 1 το βράδυ.

Δεν κάνουμε διατροφη για να λημοκτονησουμε .... εφοσον έκανες δυνατη προπονηση και έκαψες μπορεις να φάς κάτι παραπανω.
 

Nelliel

Well-known member

Η Nelliel αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο ΗΠΑ (Αμερική). Έχει γράψει 1,358 μηνύματα.
Ζαχαρη-αλατι-λιπαρα. Αυτο το τριο ειναι σε ολα τα πακεταρισμενα για να τα κανουν ευγεστα. Στις σουπες βαζουν και MSG. Δεν ειμαι κατα στο να τρωμε λιπαρα, αλλα οχι αυτα τα λιπαρα στα συσκευασμενα τροφιμα και στις τυροπιτες. Φυτινη για παραδειγμα δεν μπαινει σπιτι μου. Βουτυρο ναι, συνθετικο βουτυρο οχι.
Τα συσκευασμενα ψωμια ειναι επισης πολυ χαλια. Υποψιαζομαι και αρκετα ψωμια απο φουρνους ειναι χαλια και γεματα ζαχαρη. Οι σαλατες εξω ειναι επικινδυνες. Νομιζεις οτι τρως λαχανικο αλλα ουσιαστικα τρως λαδια και ζαχαρη.
 

Devil

Well-known member

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 4,412 μηνύματα.
Ζαχαρη-αλατι-λιπαρα. Αυτο το τριο ειναι σε ολα τα πακεταρισμενα για να τα κανουν ευγεστα. Στις σουπες βαζουν και MSG. Δεν ειμαι κατα στο να τρωμε λιπαρα, αλλα οχι αυτα τα λιπαρα στα συσκευασμενα τροφιμα και στις τυροπιτες. Φυτινη για παραδειγμα δεν μπαινει σπιτι μου. Βουτυρο ναι, συνθετικο βουτυρο οχι.
Τα συσκευασμενα ψωμια ειναι επισης πολυ χαλια. Υποψιαζομαι και αρκετα ψωμια απο φουρνους ειναι χαλια και γεματα ζαχαρη. Οι σαλατες εξω ειναι επικινδυνες. Νομιζεις οτι τρως λαχανικο αλλα ουσιαστικα τρως λαδια και ζαχαρη.

Πολυ μεγάλο κακο αυτο με την ζάχαρη. Ολα τα φαγητα έχουν ζάχαρη μεσα (τα έτοιμα) μονο το κοτοπουλο και τα ρεβυθια δεν έχουνε.

Λέω και εγω τα ΙΚΕΑ μας δινουν κεφτεδάκια κοτοπουλο και πιάνω την συσκευασια απο πισω να δω συστατικα.

Πέτσα κοτοπυλου λεει και στα μακροσυστατικα εχει 13γρ πρωτεϊνη στα 100.

Κανενα κοτοπουλο της προκοπης δεν εχει τοσο λιγο. πχ το στηθος έχει 27-30. Αρα καταλαβαινεις οτι μπορει να έχουν βαλει μεσα λιωσμενα κοκαλα - πετσες και άλλες τέτοιες μαλακιες σορρυ για την έκφραση.

Επισης άλλος ενας διατροφικος μυθος ειναι τα λεγομενα προϊοντα με ετικέτα ΦΙΤΝΕΣΣ. Και βλέπεις απο πισω απο τα 60γρ υδατανθρακα τα 40 ειναι σακχαρα. Δηλαδη ζάχαρη. Και οχι φυσική. Αν ηταν φρουτα ναι θα ελεγες οτι ειναι φυσική ζάχαρη.


Στις κρέμες για τα μωρα τα ΙΔΙΑ. Εθιζουν δηλαδη τον ανθρωπο απο μικρο στη ζάχαρη.


Η μονη ασφαλης λυση στα ΙΚΕΑ ειναι ο σολομος το κοτοπουλο και τα οσπρια (αν δεν έχουν ζωμους με ζαχαρες και αυτά).

Μια αλλη λυση ειναι να πάρεις ρυζι (σκετο) και 2 καλαμακακια κοτοπουλο ψητά ή τονο. Αν ηταν ολα τα φαγητα υγιεινα απο εξω και διατροφικά θα ειμασταν ολοι Σβατζενέγκερ :loltooth:




Δεν λεμε να μην φάς ενα γλυκο κάποια στιγμη αλλα οχι και καθε μερα ζαχαρη ρε παιδια ΠΑΕΙ ΠΟΛΥ. Φάε μια δυο φορές την εβδομάδα.
 
Τελευταία επεξεργασία:

*Serena*

Τιμώμενο Μέλος

Η Raven αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 25 ετών, επαγγέλεται Χορογράφος και μας γράφει απο Ρωσία (Ευρωπαϊκή Ρωσία). Έχει γράψει 5,401 μηνύματα.
Υγιεινό είναι τις 3 φορές το χρόνο που κάνω μουσακά (γιατί ποιος κάθεται συνέχεια να μαγειρεύει 3 ώρες για να φάει) να ψήσω τα λαχανικά στο φούρνο αντί να τα τηγανίσω. Επίσης το ότι προχθές που φτιάξαμε κεικ βάλαμε αυγά από τις κότες της θείας μου και τη μισή ζάχαρη που λέει η συνταγή. Υγιεινό είναι να εντάξω το περπάτημα και το ποδήλατο στη ζωή μου. Η φάση δεν είναι Σταρόβας ή Αντετοκούμπο και γενικά ο καθένας έχει ένα σώμα και το κάνει ότι θέλει. Υπάρχουν άπειρα βήματα που μπορεί να κάνει ο καθένας μας για να κάνει τα χ πράγματα που τρώει κάμποσα κλικ πιο υγιεινά και θα μπορούσαν να προταθούν εδώ πέρα να πάρουμε και ιδέες. :D

Η δαιμονοποίηση της ζάχαρης θέλει κι αυτή το μέτρο της γιατί είναι πολύ λίγα τα sugar free προϊόντα που δεν έχουν άλλα τεχνητά γλυκαντικά για να καλύψουν το κενό. Τα γλυκαντικά αυτά μπορούν να εθίσουν τον οργανισμό στη γλυκιά τους γεύση και να διαταράξουν τα μικρόβια του εντέρου με άλλες συνέπειες οπότε δεν είναι απαραίτητα καλύτερα (κλικ και κλικ). Το ίδιο ισχύει και για τα λιπαρά πάνω κάτω. Ένα τρόφιμο όπως τα τυριά που από τη μαμά του πρέπει να έχει ένα κάποιο ποσοστό λιπαρών, αν το κάνουμε 0% fat σηκώνει ένα κάρο πρόσθετα για να έχει αποδεκτή γεύση και εμφάνιση και να βρεθεί κανείς να το αγοράσει. Βήμα προς την υγιεινή διατροφή είναι, λοιπόν, και το να αποζητάμε την λιγότερη δυνατή επεξεργασία.
 

Devil

Well-known member

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 4,412 μηνύματα.
https://www.thanopoulos.gr/el/makaronia/29832-makaronia-400g-spaggeti-me-proteini-vromis-melissa-high-protein-5201193205776.html

Λοιπον δεν ξέρω αν τα έχει δοκιμασει και κανεις άλλος αυτα αλλα ειναι πολυ καλά. Σημερα έβρασα το μακαρονάκι (κοφτο) της ιδιας σειράς με κοτοπουλο και πιπερια κοκκινη έβαλα και λιγο κατικι δομοκου. Πολυ καλο πιατάκι.
 

Guest 874453

Επισκέπτης

G
αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
2 ευρώ μακαρόνια πολλά υποσχόμενα.
 

Nelliel

Well-known member

Η Nelliel αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο ΗΠΑ (Αμερική). Έχει γράψει 1,358 μηνύματα.
Η μονη ασφαλης λυση στα ΙΚΕΑ ειναι ο σολομος το κοτοπουλο και τα οσπρια (αν δεν έχουν ζωμους με ζαχαρες και αυτά).
Ουτε ο σολωμος. Ο σολωμος ιχθυοτροφειου ειναι οτι χειροτερο μπορεις να φας απο ψαρι. Ειναι μολυσμενος με PCBs. Ακομα και το χρωμα του δεν ειναι φυσικο. Προσθετουν χρωστικες στην τροφη που τα ταιζουν.
Αγριο και φρεσκο δυσκολο να βρεις Ελλαδα, αλλα εχω βρει στα lidl pink salmon Αλασκας, κατεψυγμενο και σε κονσερβα. Ειναι αγριος και παρολο που δεν ειναι sockeye, ειναι απειρες φορες καλυτερος απο τον σολωμο νορβηγιας ή ιχθυοτροφειου γενικοτερα. Ο αγριος sockeye ή coho εχει σχεδον κοκκινο χρωμα ενω ο pink ειναι πιο ανοιχτοχρωμος, σαν σολωμο νορβηγιας, αλλα με λιγοτερα λιπαρα (δεν εχει εντονες χοντρες λευκες γραμμες). Ειναι σαν το αριστερο ψαρι στην φωτο παρακατω, αλλα σε πιο απαλο χρωμα.

 

akikos

Well-known member

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6,074 μηνύματα.
Ουτε ο σολωμος. Ο σολωμος ιχθυοτροφειου ειναι οτι χειροτερο μπορεις να φας απο ψαρι. Ειναι μολυσμενος με PCBs. Ακομα και το χρωμα του δεν ειναι φυσικο. Προσθετουν χρωστικες στην τροφη που τα ταιζουν.
Αγριο και φρεσκο δυσκολο να βρεις Ελλαδα, αλλα εχω βρει στα lidl pink salmon Αλασκας, κατεψυγμενο και σε κονσερβα. Ειναι αγριος και παρολο που δεν ειναι sockeye, ειναι απειρες φορες καλυτερος απο τον σολωμο νορβηγιας ή ιχθυοτροφειου γενικοτερα. Ο αγριος sockeye ή coho εχει σχεδον κοκκινο χρωμα ενω ο pink ειναι πιο ανοιχτοχρωμος, σαν σολωμο νορβηγιας, αλλα με λιγοτερα λιπαρα (δεν εχει εντονες χοντρες λευκες γραμμες). Ειναι σαν το αριστερο ψαρι στην φωτο παρακατω, αλλα σε πιο απαλο χρωμα.

Σωστά αυτά που λες αλλα ειναι και ο περιβαλοντολογικός παράγοντας. Ο άγριος σολωμος είναι κύρια τροφή των αρκούδων και η έλλειψή του θα προκαλέσει αναταράξεις στη τροφική αλυσίδα.
 

Devil

Well-known member

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 4,412 μηνύματα.
Σωστά αυτά που λες αλλα ειναι και ο περιβαλοντολογικός παράγοντας. Ο άγριος σολωμος είναι κύρια τροφή των αρκούδων και η έλλειψή του θα προκαλέσει αναταράξεις στη τροφική αλυσίδα.

Λες να παρεξηγηθουν τα αρκουδάκια επειδη τους τρώμε το φαγητο;


https://www.youtube.com/watch?v=ZlYFXCN3cEQ
 

Gate4

Τιμώμενο Μέλος

Η Ηägring αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Ισπανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 11,795 μηνύματα.
Δεν παρεξηγούνται μόνο που μειώνεται ο αριθμός τους από την ασιτία και διαταράσσεται ένα ολόκληρο οικοσύστημα. Ο πανάκριβος τόνος που αλιεύεται σε μεγάλες ποσότητες και οι καρχαρίες έχουν αντίκτυπο σε θαλάσσια οικοσυστήματα. Ούτε τα βασικά εδώ μέσα..
 

Nelliel

Well-known member

Η Nelliel αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο ΗΠΑ (Αμερική). Έχει γράψει 1,358 μηνύματα.
Σωστά αυτά που λες αλλα ειναι και ο περιβαλοντολογικός παράγοντας. Ο άγριος σολωμος είναι κύρια τροφή των αρκούδων και η έλλειψή του θα προκαλέσει αναταράξεις στη τροφική αλυσίδα.
1) δεν αλιευεται ασυστολα
2) απαγορευεται η αλιεια σε συγκεκριμενες περιοχες, συγκεκριμενες ημερομηνιες, σε συγκεκριμενα ειδη
3) τα ιχθυοτροφεια σολωμου ειναι πιο επικινδυνα για τον αγριο γιατι τα ψαρια νοσουν απο ιους τους οποιους μεταδιδουν στον αγριο.
4) οι ιδιες οι φιλοζωικες και περιβαλλοντολογικες οργανωσεις συστηνουν αγριο αντι ιχθυοτροφειου
5) οι κανονες ειναι τοσο αυστηροι που πολλες φορες ακομα και αν πας για ψαρεμα με καλαμι, απαγορευεται να πιασεις σολωμο και να τον κρατησεις. Αν σε πιασουν (και πιστεψε με κανουν ελεγχους), πληρωνεις πολυ τσουχτερο προστιμο ακομα και αν εχεις πιασει μονο 1 ψαρι.
6) Περυσι σε ενα ποταμι μονο στην περιοχη μου, οπου δεν υπαρχουν αρκουδες, ηρθαν πανω απο 20 εκατομμυρια σολωμοι sockeye. Τον επαιρνες στα 5/κιλο. Πιστευεις κινδυνευουν οι αρκουδες;
7) Η μεγαλυτερη απειλη ειναι η περιβαλλοντικη αλλαγη και η θερμανση των ωκεανων. Ακομα και οι μικρες αυξησεις στην θερμοκρασια τον σκοτωνουν.
 

Devil

Well-known member

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 4,412 μηνύματα.
1) δεν αλιευεται ασυστολα
2) απαγορευεται η αλιεια σε συγκεκριμενες περιοχες, συγκεκριμενες ημερομηνιες, σε συγκεκριμενα ειδη
3) τα ιχθυοτροφεια σολωμου ειναι πιο επικινδυνα για τον αγριο γιατι τα ψαρια νοσουν απο ιους τους οποιους μεταδιδουν στον αγριο.
4) οι ιδιες οι φιλοζωικες και περιβαλλοντολογικες οργανωσεις συστηνουν αγριο αντι ιχθυοτροφειου
5) οι κανονες ειναι τοσο αυστηροι που πολλες φορες ακομα και αν πας για ψαρεμα με καλαμι, απαγορευεται να πιασεις σολωμο και να τον κρατησεις. Αν σε πιασουν (και πιστεψε με κανουν ελεγχους), πληρωνεις πολυ τσουχτερο προστιμο ακομα και αν εχεις πιασει μονο 1 ψαρι.
6) Περυσι σε ενα ποταμι μονο στην περιοχη μου, οπου δεν υπαρχουν αρκουδες, ηρθαν πανω απο 20 εκατομμυρια σολωμοι sockeye. Τον επαιρνες στα 5/κιλο. Πιστευεις κινδυνευουν οι αρκουδες;
7) Η μεγαλυτερη απειλη ειναι η περιβαλλοντικη αλλαγη και η θερμανση των ωκεανων. Ακομα και οι μικρες αυξησεις στην θερμοκρασια τον σκοτωνουν.

Οντως οι κανονες στην ΕΕ ειναι αυστηροί δεν ειναι οπως εδώ. πΟΥ ΓΈΜΙΣΕ ΜΕ μεδουσες ο Κορινθιακος.

Δεν παρεξηγούνται μόνο που μειώνεται ο αριθμός τους από την ασιτία και διαταράσσεται ένα ολόκληρο οικοσύστημα. Ο πανάκριβος τόνος που αλιεύεται σε μεγάλες ποσότητες και οι καρχαρίες έχουν αντίκτυπο σε θαλάσσια οικοσυστήματα. Ούτε τα βασικά εδώ μέσα..

Με συγχωρειτε Κυρια. Την επομενη φορά παρουσια σας.... θα ειμαι πιο προσεκτικος.
 

Nihilist

Τιμώμενο Μέλος

Ο Nihilist αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 592 μηνύματα.
Φιλε μου μπες στο myfitnesspal.com φτιαξε εναν λογαριασμο βάλε τα δεδομενα μέσα δηλαδη τι δουλειά κανεις , γραφειο ή στο τρεξιμο + τι προπονηση κανεις και με τι συχνοτητα την εβδομάδα και ποσα κιλα θές να χάσεις σε ποσο καιρο. Και μετά θα σου υπολογισει τις θερμιδες που πρέπει να παιρνεις καθημερινά. Και τα μακροστοιχεια.

Αν τωρα τρως αυτες τις θερμιδες χωρις να προσέχεις τι τρως ακριβως δηλαδη την ποιοτητα των γευμάτων τοτε απλα θα πέσεις σαν νουμερο και τιποτε αλλο. Δεν θα δεις δηλάδη κάποια διαφορά στο σωμα σου.

Ποιοτητα γευματων σημαινει να παιρνεις πρωτεϊνη 1.5-1.8γρ ανα κιλο σωματικου βάρους δηλαδ εσυ πρεπει καθημερινα αν εισαι 90 κιλά να παιρνεις 150γρ πρωτεινη περιπου. Για να μην χάσεις πολυ μυικο ιστο.

Μετά στον υδατανθρακα θα τρως ποιοτικους υδατανθρακες για να σου δινουν ενεργεια δηλαδη

μακαρονια ολικης ή με σογιαλευρο - ρυζι μπασμάτι ή μακρυκοκκο - φαγοπιρο - κινοα - κριθαράκι - γλυκοπατατα και πάει λεγοντας εχεις πάρα πολλές επιλογές.

Εγω σημερα :

1o γευμα 1 τοστ με ψωμι χαμηλου γλυκαιμικου δεικτη και 1 φετα φινα

2ο γευμα 100γρ κουάκερ 400γρ γιαουρτι - σταφιδες - μελι - καρυδια (το έβαλα στο πλαστικο ταπεράκι ολο αυτο μαζι και το τσάκισα!) το ανακατεψα και λιγο ηταν μουρλια.

3ο γευμα (μεσημεριανο) 100γρ μακαρονια με σογιαλευρο + τυρι κοτατζ + 40γρ κοτοπουλο εν ελαδι

4ο γευμα (πριν λιγο) 50γρ ρεβυθια - 1 παξιμαδι ολικης - 2 αυγά - 50γρ τυρι κοτατζ.

5ο γευμα (το βράδυ πριν κοιμηθω) ενα ροφημα πρωτεϊνης.

Αυτά.
Σε γενικές γραμμές πολύ προσεγμένη η διατροφή σου και μπράβο αν την τηρείς.
Να σημειώσω μόνο πως βάσει πολλών ερευνών τα μακαρόνια με σογιάλευρο(και γενικά οτιδήποτε έχει να κάνει με τη σόγια) μειώνει την τεστοστερόνη και πρέπει να αποφεύγεται. Φυσικά, οι έρευνες απλώς ενδεικνύουν, δεν αποδεικνύουν. Και πάλι, όμως, εφόσον μπαίνεις στον κόπο να προσέχεις τόσο τη διατροφή σου, καλό θα ήταν να τρως μόνο μακαρόνια ολικής.
 

Devil

Well-known member

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 4,412 μηνύματα.
Σε γενικές γραμμές πολύ προσεγμένη η διατροφή σου και μπράβο αν την τηρείς.
Να σημειώσω μόνο πως βάσει πολλών ερευνών τα μακαρόνια με σογιάλευρο(και γενικά οτιδήποτε έχει να κάνει με τη σόγια) μειώνει την τεστοστερόνη και πρέπει να αποφεύγεται. Φυσικά, οι έρευνες απλώς ενδεικνύουν, δεν αποδεικνύουν. Και πάλι, όμως, εφόσον μπαίνεις στον κόπο να προσέχεις τόσο τη διατροφή σου, καλό θα ήταν να τρως μόνο μακαρόνια ολικής.

Νιωθω περισσοτερη τέστο απο ποτέ ακομα και απο την ηλικια των 20-25. :loltooth: Ωρες ωρες βράζω πραγματικά.



https://tinypic.com/view.php?pic=254x9wj&s=9#.XObBB9hS_IU

200γρ σαρδέλα (καθαρισμένη και ζυγισμένη) - αγγουράκι - αβοκάντο - πατζαρι και μαρουλι - παξιμάδι ολικής.

Οσο για την σογια μου λένε οτι ειναι μεταλαγμένη αλλα εμενα μ αρεσει και εχω και καιρο να φάω. Προτεινεται σε χορτοφαγους bodybuilders και άλλους. Τα μακαρονια ολικής με τα λευκά δεν έχουν μεγάλη διαφορ υπο την έννοια οτι αν κανεις ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ σωστά και επιλέγεις λευκα αντι για μαυρα πρακτικα δεν έχει διαφορα ιδιες πρωτεινες ιδιοι υδατανθρακες κ θερμιδες.
 

Volkswagen Fan

Well-known member

Ο Mein Name ist Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 7,503 μηνύματα.
Νιωθω περισσοτερη τέστο απο ποτέ ακομα και απο την ηλικια των 20-25. :loltooth: Ωρες ωρες βράζω πραγματικά.



https://tinypic.com/view.php?pic=254x9wj&s=9#.XObBB9hS_IU

200γρ σαρδέλα (καθαρισμένη και ζυγισμένη) - αγγουράκι - αβοκάντο - πατζαρι και μαρουλι - παξιμάδι ολικής.

Οσο για την σογια μου λένε οτι ειναι μεταλαγμένη αλλα εμενα μ αρεσει και εχω και καιρο να φάω. Προτεινεται σε χορτοφαγους bodybuilders και άλλους. Τα μακαρονια ολικής με τα λευκά δεν έχουν μεγάλη διαφορ υπο την έννοια οτι αν κανεις ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ σωστά και επιλέγεις λευκα αντι για μαυρα πρακτικα δεν έχει διαφορα ιδιες πρωτεινες ιδιοι υδατανθρακες κ θερμιδες.

Συγνώμη που θα στο πω.Πως το έφαγες αυτό το πράγμα;Σαρδέλα;
 

Devil

Well-known member

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 4,412 μηνύματα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 60 μέρες:
  • Φορτώνει...
Top