Phoebe
Διακεκριμένο μέλος

κυδωνια, στρειδια , μυδια
συκωτι
φυστικια αιγίνης, αμυγδαλα
σουσαμι
κακαο σκονη
πικλες καυτερες
μαιντανος
ροδακινα, βερυκοκα,συκα
φασολια μαυροματικα
μουσλι
σαρδέλες
ρέγγα
σπανακι
ψωμι ολικης αλεσεως
και φυσικα το κρεας, κυριως μοσχάρι
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κατα προτιμηση, βαλτα ολα σε ενα σαντουιτσακι και εισαι ετοιμη.@ Niyia τροφές πλούσιες σε σίδηρο:
κυδωνια, στρειδια , μυδια
συκωτι
φυστικια αιγίνης, αμυγδαλα
σουσαμι
κακαο σκονη
πικλες καυτερες
μαιντανος
ροδακινα, βερυκοκα,συκα
φασολια μαυροματικα
μουσλι
σαρδέλες
ρέγγα
σπανακι
ψωμι ολικης αλεσεως
και φυσικα το κρεας, κυριως μοσχάρι

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
viki_thess
Διακεκριμένο μέλος

Πίστευω ότι αυτό το thread θα μας βοηθήσει πολύ στο να μάθουμε κάποια πράγματα σχετικά με το τί πρέπει να τρώμε τακτικά, και τί να αποφεύγουμε. Επίσης μπορούμε να απαντάμε σε πιθανές απορίες!
Ξεκινώ εγώ λοιπόν. Έχω δύο απορίες. 1)Το κάλιο σε ποιες τροφές το συναντάμε;
2)Η κέτσαπ και η μαγιονέζα πρέπει να αποφεύγονται;
το καλιο περιεχεται σε ολα τα λαχανικα που προερχονται απ τη γη.
δλδ μεγαλες ποσοτητες καλιου εχει η μπανανα η πατατα το σπανακι οι φακες, τα φρουτα σε μικροτερες ποσοτητες και γενικα τα σαλατοειδη.
γιατι παιδακι μου σε ενδιαφερει το καλιο; δεν θελεις να παιρνεις πολυ; ισα ισα ειναι καλο για τον οργανισμο απλα σε περιπτωσεις υπολειτουργιας των νεφρων το καλιο δεν αποβαλλεται επαρκως με αποτελεσμα υπερκαλιαιμια που μπορει να προκαλεσει ακομη και ανακοπη

Γιώργος
Τιμώμενο Μέλος

Βοηθά ιδιαίτερα στην πήξη του αίματος - σε περίπτωση πληγής πχ.
tofugirl
Εκκολαπτόμενο μέλος

Οπότε, μαγιονέζα κομμένη.![]()
Όχι απαραίτητα...αν τη φτιάξεις μόνη σου

Συνταγή εδώ
(με πολύ λιγότερα λιπαρά και χωρίς χημείες).

Πολύ σωστή παρατήρησηΤο ασβέστιο βοηθά στην λειτουργία της πέψης. Μόλις τώρα το διάβασα.
Αυτό που θέλω να μάθω είναι αν βοηθά το μυϊκό σύστημα... Anyone?![]()
Το σιγουρο ειναι οτι βοηθαει στην αναπτυξη των οστων, κι εσυ ειδικα στην ηλικια σου το χρειαζεσαι σιγουρα!

Η μυικη συστολη για να γινει χρειαζεται και ιοντα ασβεστιου. Απο αυτην την αποψη, χρειαζεται.Αυτό που θέλω να μάθω είναι αν βοηθά το μυϊκό σύστημα... Anyone?![]()
Teo21
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
stefanos...
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Tasos09
Εκκολαπτόμενο μέλος

Να αποφεύγεις τροφές με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, καθώς σε κάνουν να πεινάς γρηγορότερα και να συμπεριλαμβάνεις κάποια πηγή πρωτείνης σε κάθε γεύμα.
Στο θέμα της γυμναστικής, η αερόβια είναι καλή, αλλά δεν αρκεί. Ειδικά όταν πρόκειται για διατήρηση βάρους χρειάζεται να εισάγεις ασκήσεις με βάρη στις προπονήσεις σου.
Καλό είναι να μετράς, στο περίπου, θερμίδες που παίρνεις και θερμίδες που καις για να βλέπεις που περίπου βρίσκεσαι.

Takis2013
Νεοφερμένο μέλος

Κανω γυμναστικη εδω και 5 μηνες στο σπιτι και εχω καταφερει να χασω καποιο λιπος απο την κοιλια μου αλλα επειδη δεν κανω σωστη διατροφη γυρναω παλι στο μηδεν..κανω 200 κοιλιακους καθε μερα χωρις να εχω αποτελεσμα...το απογευμα για παραδειγμα αμα πεινασω τρωω ενα κρουασαν το οποιο δν μου δινει τπτ ειναι αχρηστο...με τι μπορω να αντικαταστησω τα αχρηστα φαγητα ετσι ωστε να παιρνω και την ενεργεια που χρειαζομαι και χωρις να αυξανεται το λιπος μου?![]()
Φίλε Theo, άρχισε να μετράς θερμίδες. Ένα κρουασάν ισούται με ένα γεύμα! Τα φρούτα και τα λαχανικά θα σε βοηθήσουν πολύ, αλλά πρόσεχε (ειδιαίτερα στις σαλάτες) την ποσότητα του λαδιού! Αν δεν καταφέρεις να διώξεις το λίπος απο την κοιλιά (μείωση θερμίδων και έντονη δραστηριότητα) και 1.000.000 κοιλιακούς να κάνεις δεν πρόκειται να τους δει ΚΑΝΕΝΑΣ!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 209912
Επισκέπτης

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
quintana
Εκκολαπτόμενο μέλος

GiorgosAsi
Δραστήριο μέλος

BLUE SEA
Πολύ δραστήριο μέλος

Τα υγιεινότερα υποκατάστατα ζάχαρης είναι: η στέβια, αγάβη (μοιάζει στην υφή με το μέλι και έχει γεύση σιροπιού καραμέλας), το σιρόπι σφενδάμου (μοιάζει στην υφή με το σιρόπι της μελάσας κι έχει επίσης γεύση σιροπιού καραμέλας), το μέλι και η φρουκτόζη. Οι εν λόγω γλυκαντικές ουσίες είναι φυτικές, αποτελούν υδατάνθρακες βραδείας καύσεως και είναι περισσότερο αφομοιώσιμες και φιλικές προς τον οργανισμό σε σχέση με τη λευκή ζάχαρη. Επίσης, έχουν χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη. Η μαύρη και η καστανή ζάχαρη είναι λίγο καλύτερες από τη λευκή. Ωστόσο, έχουν κι αυτές πολύ υψηλό γλυκαιμικό δείκτη. Επίσης, τα σύνθετα υποκατάστατα ζάχαρης (ασπαρτάμη -αρκετά αμφιλεγόμενη-, ζαχαρίνη, κυκλαμικό οξύ κ.ά.) καλό είναι να αποφεύγονται, γιατί έχουν υποστεί μεγάλη επεξεργασία και περιέχουν χημικά πρόσθετα επικίνδυνα για την υγεία.
Υπάρχουν μάλιστα υγιεινές λιχουδιές, όπως γλυκό κουταλιού περγαμόντο με σιρόπι αγάβης, κομπόστα ροδάκινο με φρουκτόζη, κομπόστα ανανάς στο φυσικό του ζωμό, μαρμελάδες, καραμέλες και σοκολάτες με στέβια. Κάποια ζαχαροπλαστεία επίσης φτιάχνουν και γλυκά με στέβια.
Ακόμα και όσοι/ες δεν κάνουμε δίαιτα, κατά την ταπεινή μου γνώμη, δεν έχουμε να κερδίσουμε κάτι από τη ζάχαρη και πρέπει να στρεφόμαστε στα υγιεινά της υποκατάστατα, δεδομένου ότι υπάρχει ποικιλία γευστικών και οικονομικών εδεσμάτων, για να ξελιγουριάσουμε.
Devina
Τιμώμενο Μέλος

Ανοίγω το θέμα για να μπορούμε να συζητήσουμε περί σωστής τροφής.
Αν προσέχετε, τι προτιμάτε συνήθως να τρώτε, ποιες τροφές ξέρετε που κάνουν καλό, έχουν καλή ενέργεια, και αν προσέχετε τις θερμίδες ή την ενέργεια που δίνει κάποια τροφή.

Δεν μιλάω απαραίτητα για δίαιτα, αλλά κυρίως σαν γενικότερη νοοτροπία. ^^
Dias
Επιφανές μέλος

Είμαι το παράδειγμά σου προς πλήρη αποφυγή. Δεν προσέχω καθόλου τη διατροφή μου και τρώω ότι να'ναι αρκεί να μου αρέσει. Σουβλάκια, πίτσες, ακόμα και τα "βρώμικα" αποτελούν βασικά συστατικά της διατροφής μου. Στα γλυκά και τα παγωτά δεν έχω φρένο. Ποτέ δεν σκέφτομαι θερμίδες, χοληστερίνες και αν αυτά που τρώω κάνουν καλό. Από ποσότητα όση με ευχαριστεί. Η Coca-Cola είναι το αγαπημένο μου αναψυκτικό. Πίνω πολλούς καφέδες και είμαι φανατικός καπνιστής.Ανοίγω το θέμα για να μπορούμε να συζητήσουμε περί σωστής τροφής. Αν προσέχετε, τι προτιμάτε συνήθως να τρώτε, ποιες τροφές ξέρετε που κάνουν καλό, έχουν καλή ενέργεια, και αν προσέχετε τις θερμίδες ή την ενέργεια που δίνει κάποια τροφή.

.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 170 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- bboys
- DimitraA.
- touvlo
- Ilma
- johnsala
- Kate1914
- Scandal
- Εριφύλη
- iew
- rafaela11
- camil
- Wonderkid
- Unboxholics
- giannhs2001
- fmarulezkd
- melina_51
- fourkaki
- Μήτσος10
- Esperos1
- Ωρορα
- Ariana2018
- Oneira96
- ROM32
- epote
- Luludaki
- taketrance
- Maria23667
- fockos
- Ιντερλουδιο
- Βασιλης1234
- charmander
- Roulaki
- spring day
- Stelios725
- louminis
- Memetchi
- ΘανάσοςG4
- J.Cameron
- Stres
- User2350
- Viedo
- ougka pougka
- bruh_234
- Εχέμυθη
- American Economist
- Mt73
- Joji
- Eirinakiii8
- korlef
- Meow
- ggl
- Αλκης Κ.
- το κοριτσι του μαη
- Paragontas7000
- 1011
- CiNeFiL
- desp1naa
- Ace of Spades
- Mhtrogoal
- Panos_02
- physicscrazy
- Φωτεινη Τζα.
- jims
- Mapas26
- Helen93
- Libertus
- Αναστασία197
- Cupid
- Johnny15
- gwgw_5
- Ermina's
- fretoe
- Idontknoww
- orchidea
- harry akritas
- Athens2002
- Rene2004
- Μάρκος Βασίλης
- Maraki4you
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.