Εγώ, από την άλλη, νομίζω ότι αυτή η νοοτροπία δεν είναι βοηθητική στην προσπάθεια να "χτίσει" κάποιος/α πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες. Πιο πολύ δηλαδή θα προσανατολιζόμουν στο να βρω εναλλακτικές ή/και πιο υγιεινές επιλογές για να αντικαταστήσω τις λιγούρες μου και τα φαγητά που όντως μου αρέσουν. Π.χ. αν θέλω σοκολάτα γλυκό δεν θα πάρω σοκολατίνα, αλλά θα κάνω μια μους με γιαούρτι και κουβερτούρα που δεν έχει και έξτρα ζάχαρη. Κάπως έτσι νομίζω εκπαιδευόμαστε και στη γεύση, και σταδιακά μας αρέσουν άλλα πράγματα.
Προφανώς δεν εννοώ να τρώμε ασύστολα με τη δικαιολογία ότι είναι πιο υγιεινό. Ούτε βέβαια να φρικάρουμε στην ιδέα να φάμε όντως την πάστα.
Η κουβερτουρα ειναι τα ιδια με την κανονικη σοκολάτα. Εχει επισης ζαχαρη και θερμιδες
https://www.e-fresh.gr/el/kouvertoura-nestle-dessert-200g
https://www.diettv.gr/site/food/sokolata-ygeias-ion-amygdaloy-me-72-kakao
βλέπουμε λοιπον οτι η ποσοτητα των λιπαρών ειναι ακριβως ή περιπου η ιδια.
https://www.diettv.gr/site/food/sokolata-Lacta-Oreo-Mondelez
Αν οντως θές να αποφυγεις την ζάχαρη και το λιπος απο τις επεξεργασμενες σοκολάτες η μοναδικη λυση ειναι να πάρεις
ετοιμο κακο (χωρις ζάχαρη) κανελα και βανιλια και μελι και να φτιάξεις κάτι μονος σου. Ειναι ακριβως ο ιδιος λογος που καθε πρωι παιρνω το πρωινο μου στη δουλειά απο το να βασιστω στο φουρνο της περιοχής.
Και μια και το πάμε συνεχως στο "υγιεινο" ολα αυτα που γράφουμε εδω απλα εξασφαλιζουν οτι θα ακολουθησει κάποιος μια διατροφη χαμηλη σε λιπος και χοληστερινη και άλλα "κακα" λιπη αυτο σε συνδυασμο με την συστηματικη γυμναστικη θα αναδειξει το κορμι κάποιου οποτε να "ο φουσκωτος που λέγαμε" δημιουργηθηκε. Πάει αυτο.
Το αν και κατα ποσο υγιεινο και χωρις φάρμακα ειναι
το μαρουλι που παιρνω για να φτιάξω τη σαλάτα μου.
το κοτοπουλο που έχει ορμονες για να μεγαλώσει πιο γρηγορα.
η σογια που δεν ειναι μεταλαγμένη.
τα κολοκυθάκια που δεν έχουν φάει ενα καρο καρκινογονα φυτοφάρμακα
το καθημερινο μολυσμενο οξυγονο που αναπνέει κάποιος αν ζει στο κέντρο
τους γενετικους παραγοντες προδιάθεσης , το αν ξενυχτάει το αν ειναι στενάχωρος άνθρωπος
κτλπ κτλπ
και άλλα πολλά τέτοια δυστυχως δεν μπορει ευκολα να το ξέρει ουδεις.
Θέλει παρα πολυ ψάξιμο και ΜΟΝΟ αγορα βιολογικών προϊοντων που επισης ειναι πιο ακριβη απο τα κανονικα οπως επισης και πράγματα που δεν μπορουμε να αλλάξουμε πχ το οξυγονο που αναπνέεις.
ουτε το γιαουρτι απο το σουπερ μαρκετ ξέρεις αν ειναι υγιεινο καιτοι χαμηλο σε λιπαρά.
A! Πατατούλες!
Ειχα στο σπιτι λιγα κολοκυθάκια ψητά και ειπα να περάσω απο το σουβλατζιδικο να τσιμπησω 2 καλαμάκια κοτοπουλάκι.
Και να κοψω και μια μαρουλοσαλάτα. Καλα ειναι για βράδυ.... αλλά... ο ψηστης ήθελε να μου βάλει και πατάτες! Του ειπα αρχικα να μην βάλει αλλα τι ..... θα φάς κοτοπουλο χωρις πατατα τηγανητη;;; πας καλα; δεν ειναι πληρες γευμα! Τεσπα μου τις έβαλε... τι να κάνω και εγώ.
Οποτε μολις ήρθα σπιτι και έκοψα και τη σαλάτα μου και έβαλα και τα κολοκυθάκια σε ενα ταπεράκι να φάω (με βολευουν απιστευτα τελευταια τα ταπεράκια!!!) .... για να μην πάνε χαμένες οι πατατες τις έδωσα στην μαμα!

Ειδάλλως θα τις έτρωγε ή ο σκύλος ή ο κάδος. Οσο για την αμφιεση για να μην λετε οτι πάλι δειχνω το σώμα μου. Κανει παρα πολύ ζέστη και δεν μπορω να φορέσω μπλουζα σορρυ!