ον είχα. Και ακόμα ταλαιπωρουμαι γιατί μόλις σταματησα το χαπι, ξανανεβηκε. Μου είπαν ότι έτσι συμβαίνει, απαξ και ανέβει, πρέπει να παιρνεις το χαπι μια ζωή. 2ον γυμναζομαι από πολύ μικρή, γι,αυτό είπα ότι μάλλον είναι στον οργανισμό μου. Φαντασου ότι έκανα εξετάσεις κι επειδή είχε ξανανέβει (λόγω χαπιου), ο γιατρός μου είπε να κοψω τα λιπαρά! Και ήμουν σε φάση "μα μα δεν γίνεται πιο υγιεινα"
περιεργο γιατι οσα περιγραφεις ταιριαζουν ελαχιστα με την κλινικη εικονα της κληρονομικης χοληστερινης. Σιγουρα ενας γιατρος δεν θα ελεγε "κοψε τα λιπαρα" σε ενα ανθρωπο 29 ετων. Τι χαπι παιρνεις?
Εγώ πάντοτε είχα τον φόβο μην πάθω οστεοπόρωση. Γι' αυτό πάντοτε φρόντιζα να καλύπτω τις ανάγκες μου σε ασβέστιο.
Η γυμναστικη ειναι πολυ καλυτερη προληψη. Βαρη -> αυξημενη οστικη μαζα -> οχι οστεοποροση.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
BLUE SEA
Πολύ δραστήριο μέλος

Η γυμναστικη ειναι πολυ καλυτερη προληψη. Βαρη -> αυξημενη οστικη μαζα -> οχι οστεοποροση.
Σ' ευχαριστώ, ευτυχώς γυμνάζομαι αρκετά. Κάνω (στο σπίτι μου) βαράκια, μονόζυγο, στέπερ, στατικό ποδήλατο και περπατάω. Παρέλειψα να πω ότι φοβάμαι την οστεοπόρωση, επειδή πίνω πολλούς καφέδες.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Stitchpunk
Δραστήριο μέλος

Μου το είπε και έγινα έξαλλη. Simvastatin norma. (Υπόψιν ότι επαιρνα άλλα στην αρχή, δεν θυμάμαι πως λέγονταν τα προηγούμενα)περιεργο γιατι οσα περιγραφεις ταιριαζουν ελαχιστα με την κλινικη εικονα της κληρονομικης χοληστερινης. Σιγουρα ενας γιατρος δεν θα ελεγε "κοψε τα λιπαρα" σε ενα ανθρωπο 29 ετων. Τι χαπι παιρνεις;
NastStorm
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Chemwizard
Τιμώμενο Μέλος

Μεσογειακή διατροφή: λαχανικά, φρούτα, ελαιολαδο, υδατάνθρακες (ολικής ιδανικά), μέλι, ξηρούς καρπούς, κι ανεβαινοντας ψάρι, ζωικό βούτυρο, γαλα τυρί γιαουρτι, κοτόπουλο και κόκκινο κρεας.
Ειμαστε φτιαγμένοι να καταναλώνουμε ΚΑΙ αυτό.
Βλακεια είναι να θρεφεσαι με fast food, βλακεια ειναι και μα εισαι vegan και να είσαι με συμπληρώματα που κανονικά δε θα πρεπε να παιρνεις.
Δε συμφωνώ με το πως χειριζομαστε τα ζωα, αλλα η λύση θα ήταν να πιεζαμε ως καταναλωτες για λιγοτερο, καλυτερο, ακριβοτερο κρεας, και καλυτερες συνθηκες για τα ζωα.
Η χορτοφαγια ετσι απλα ουτε τα ζωα θα βοηθουσε, ουτε το περιβαλλον, ούτε τον ανθρωπο.
Και γενικά υπάρχουν πολλοί μύθοι.
Κατι δεν είναι σώνει και ντε καλύτερο, με μια ταμπέλα ORGANIC.
Κατι δεν είναι χειρότερο μονο με μια ταμπέλα GMO.
Κατι δεν είναι καλύτερο απλά επειδή είναι φυτικο.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πιστεύω ότι δεν είναι καλό να είναι κανείς ακραίος, ούτε δηλαδή να τρώει συνέχεια κρέας, ούτε μόνο λαχανικά. Για παράδειγμα οι πολλές πράσινες τροφές φουσκώνουν, κάποιοι με προβλήματα στο στομάχι ή τη χολή, πρέπει να τις αποφεύγουν κλπ. Πολλές φορές έχω φάει και υποκατάστατα, όπως κιμά από σόγια, γάλα από σόγια και άλλα υποκατάστατα, μακαρόνια ολικής άλεσης κλπ και μου άρεσαν. Δε με ενοχλεί το να είναι κανείς χορτοφάγος, είναι απολύτως σεβαστό αλλά θεωρώ ακραίο να είναι κανείς vegan ή ωμοφάγος. Οι αγελάδες δε θα πάθουν τίποτα από το άρμεγμα ή οι κότες αν φάμε τα αβγά τους, αν δε τα φάμε θα πάνε απλώς χαμένα.
Και όπως σωστά είπε κάποιος δε σημαίνει πως ό,τι φυτικό είναι καλό και ό,τι ζωικό επιβλαβές...
Dreamer_SW
Διάσημο μέλος

Τον τελευταίο ένα χρόνο αρχίζω και τα τρώω όλα, (μερικά δεν τρώω) αλλά προτιμώ μεζεδάκια

Guest 647452
Επισκέπτης

Ότι και να λέτε εμένα με πονάει η ψυχούλα μου να βλέπω ένα ζωο να σφάζεται για να μπει απλά ένα μεσημέρι στο τραπέζι μου.Τώρα αν μπορώ χωρίς κρέας είναι άλλη συζήτηση.
Κοίτα να σου πω, αν και όπως είπα είμαι παμφάγος, είναι αδύνατον να φάω ζώο που το έχουν σφάξει μπροστά μου ή που τέλος πάντων το "γνώριζα"...
Όταν ήμουν μικρός μέναμε σε ένα σπίτι με μεγάλη αυλή. Ο πατέρας μου είχε κατά καιρούς διάφορα ζώα. Το πρώτο παιδικό τραύμα μου δημιουργήθηκε με την "Μπιρμπίλω" μια κατσίκα που είχαμε. Έξι χρονών παιδί και γέμιζα το μπιμπερό με γάλα και την τάιζα από μικρή κατσικούλα...Μέχρι που μια μέρα πάει η Μπιρμπίλω, έγινε ψητή στο φούρνο..

Μετά είχαμε κουνελάκια... Αυτά γεννούν και πολύ... Τα έπαιρνα αγκαλίτσα και τα έβρισκα πολύ χαριτωμένα... Μέχρι που ο πατέρας μου άρπαζε ένα από τα αυτιά...και...το έστελνε στον άλλο κόσμο και από εκεί στην κατσαρόλα.. Από τότε δεν ξανάβαλα ποτέ στο στόμα μου κουνέλι, ούτε και τώρα τρώω...
Κοτόπουλο τρώω αλλά ποτέ αυτά που είχαμε στο σπίτι....
Ουφ..πρέπει να έχω πολλά παιδικά τραύματα τελικά..

NastStorm
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Gate4
Επιφανές μέλος

Παλιό μήνυμα αλλά πρέπει να πω και γω τα δικά μου.Όταν ήμουν μικρός μέναμε σε ένα σπίτι με μεγάλη αυλή. Ο πατέρας μου είχε κατά καιρούς διάφορα ζώα. Το πρώτο παιδικό τραύμα μου δημιουργήθηκε με την "Μπιρμπίλω" μια κατσίκα που είχαμε. Έξι χρονών παιδί και γέμιζα το μπιμπερό με γάλα και την τάιζα από μικρή κατσικούλα...Μέχρι που μια μέρα πάει η Μπιρμπίλω, έγινε ψητή στο φούρνο..![]()
Μου πήρε ένα χρόνο να την ξεπεράσω, όποτε τη σκεφτόμουν έβαζα τα κλάματα..

Με είχε πάρει η γιαγιά μου όταν ήμουν μικρή μία πάπια (πολύ κιουτ) που τριγυρνούσε μέσα στο σπίτι αλλά αφού θα μεγάλωνε έπρεπε να πάει σε χωριό. Την πήγαμε στη θεία αλλά όταν μεγάλωσε κατέληξε στο φούρνο.

Που btw δεν έχω ευαισθησία με αυτά τα ζώα έχω δει άπειρες φορές να σφάζουν κότες αλλά αυτό το βλεπα σαν κατοικίδιο ξέρω γω.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πωωωωω κι εγώ όταν ήμουν μικρή και έσφαζε τις κότες ο παππούς μου τον ρωτούσα αν θέλει να τον βοηθήσω... Ήμουν λίγο αναίσθητη βέβαια η ανάμνηση του κομμένου κεφαλιού της κότας μέσα στη διάφανη σακούλα να με κοιτάει νομίζω με σημάδεψε λίγο.Παλιό μήνυμα αλλά πρέπει να πω και γω τα δικά μου.
Με είχε πάρει η γιαγιά μου όταν ήμουν μικρή μία πάπια (πολύ κιουτ) που τριγυρνούσε μέσα στο σπίτι αλλά αφού θα μεγάλωνε έπρεπε να πάει σε χωριό. Την πήγαμε στη θεία αλλά όταν μεγάλωσε κατέληξε στο φούρνο.Ελπίζω ότι δεν με έτυχε να είμαι σε αυτό το τραπέζι και φοβάμαι να ρωτήσω.
Που btw δεν έχω ευαισθησία με αυτά τα ζώα έχω δει άπειρες φορές να σφάζουν κότες αλλά αυτό το βλεπα σαν κατοικίδιο ξέρω γω.![]()
Στο θέμα τώρα, τρώω τα πάντα αλλά η αλήθεια είναι ότι τους δύο τελευταίους μήνες προσπαθώ να μειώσω το κρέας, ειδικά το επεξεργασμένο (σαλαμια, γαλοπούλες κλπ) γιατί κατάλαβα ότι τρώω κρέας πολύ συχνά(τύπου 5/7). Είδα και κάτι βιντεάκια στο ίντερνετ σχετικά με τις φάρμες οπότε ιδανικά στο μέλλον θα ήθελα να γνωρίζω την προέλευση του κρέατος μου και να μην το καταναλώνω πάνω από 2 φορές την εβδομάδα .
Τον τελευταίο μήνα δοκίμασα το τόφου και με ένα καλό μαριναρισμα βγαίνει αρκετά γευστικό μπορώ να πω, δεν το περίμενα
Gate4
Επιφανές μέλος

Μεχ δεν έχω καμία τέτοια ευαισθησία, άλλωστε στη φύση ότι πεθαίνει για να φαγωθεί γίνεται τέρμα βίαια. Φαν φακτ έχω παίξει πασούλες με κομμένο κεφάλι κότας.Πωωωωω κι εγώ όταν ήμουν μικρή και έσφαζε τις κότες ο παππούς μου τον ρωτούσα αν θέλει να τον βοηθήσω... Ήμουν λίγο αναίσθητη βέβαια η ανάμνηση του κομμένου κεφαλιού της κότας μέσα στη διάφανη σακούλα να με κοιτάει νομίζω με σημάδεψε λίγο.

Ιιιιιιι αουτς!Εγώ κατέληξα να έχω ορνιθοφοβια και να δυσκολεύομαι να διασχίσω την Αριστοτέλους αλλά αυτό μάλλον οφείλεται και σε άλλα πράγματαΜεχ δεν έχω καμία τέτοια ευαισθησία, άλλωστε στη φύση ότι πεθαίνει για να φαγωθεί γίνεται τέρμα βίαια. Φαν φακτ έχω παίξει πασούλες με κομμένο κεφάλι κότας.![]()
juste un instant
Επιφανές μέλος
Agaphbou
Περιβόητο μέλος

ΥΓ: Να σημειωθεί ότι δεν είχα καν αποκλείσει εντελώς το κρέας, απλώς αντί για 3-4 φορές την εβδομάδα έτρωγα 1-2. Τα γαλακτοκομικά ελάττωσα πιο πολύ γιατί τα κατανάλωνα σε υπερβολικό βαθμό.
Guest 209912
Επισκέπτης

Είχα επιχειρήσει κάποτε να αυξήσω πολύ τις φυτικές πηγές τροφών και να μειώσω τις ζωικές γιατί μου βελτίωνε θεαματικά το δέρμα μου, αλλά ενώ στην αρχή ένιωθα αποτοξινωμένη, από ένα σημείο και μετά άρχισα να χάνω κιλά και να νιώθω απίστευτη κούραση. Δεν ξέρω αν φταίει το γεγονός ότι έχω χαμηλό σίδηρο, το ότι χρειάζομαι τόσες θερμίδες καθημερινά που δε γίνεται να προσληφθούν μόνο με φυτικές πηγές τροφών (πόσο σπανακόρυζο να φάει κανείς), ή συνδυασμός των παραπάνω. Στο ίντερνετ έχω διαβάσει ανά καιρούς πολλούς να λένε ότι είναι απόλυτα εφικτό να κάνεις ισορροπημένη χορτοφαγικη διατροφή, αλλά πλέον αμφιβάλλω, για τον εαυτό μου τουλάχιστον.
ΥΓ: Να σημειωθεί ότι δεν είχα καν αποκλείσει εντελώς το κρέας, απλώς αντί για 3-4 φορές την εβδομάδα έτρωγα 1-2. Τα γαλακτοκομικά ελάττωσα πιο πολύ γιατί τα κατανάλωνα σε υπερβολικό βαθμό.
Όλες οι διατροφές θέλουν ένα χρονικό διάστημα για να τις συνηθίσει ο οργανισμός. Εγώ θα έλεγα πως αν δεν έχει δοκιμάσει κάτι τουλάχιστο 6 μήνες δεν ξέρεις τα πραγματικά του οφέλη/μειονεκτήματα.
Agaphbou
Περιβόητο μέλος

Όλες οι διατροφές θέλουν ένα χρονικό διάστημα για να τις συνηθίσει ο οργανισμός. Εγώ θα έλεγα πως αν δεν έχει δοκιμάσει κάτι τουλάχιστο 6 μήνες δεν ξέρεις τα πραγματικά του οφέλη/μειονεκτήματα.
Αν το συνέχιζα για 6 μήνες θα βρίσκατε τα λείψανά μου

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 118 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Libertus
- epote
- Intifadaa
- Scandal
- taketrance
- Γατέχων
- charmander
- American Economist
- New member
- Antonia Alexandra
- Wonderkid
- johnsala
- giannhs2001
- fmarulezkd
- Joji
- Memetchi
- rafaela11
- touvlo
- Abiogenesis
- Arianara S3
- prime
- DimitraA.
- Eirinakiii8
- Εχέμυθη
- louminis
- Le Champignon
- Citylights
- fockos
- Mt73
- Μάρκος Βασίλης
- Thundergirl
- pacheiko
- Sense
- Unboxholics
- kauphy
- spring day
- tsiobieman
- ggl
- Snoopy Doo
- harry akritas
- den antexw allh apotyxia
- orchidea
- Viedo
- Meow
- fretoe
- Βλα
- JoeDon
- Κλημεντίνη
- McManus
- hirasawayui
- grtt
- uni77
- Rene2004
- athinouli
- tslef8
- azula
- Μαυρίκιος
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.