Χορτοφαγία Vs Κρεοφαγία

Giorgos216

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1,247 μηνύματα.
Γιώργο, αν δε γινόμαστε αδιάκριτοι, μπορείς να περιγράψεις ένα τυπικό καθημερινό σου διαιτολόγιο, συμπεριλαμβανομένων και των συμπληρωμάτων; Το συνολικό κόστος είναι υψηλότερο απ' ό,τι αν έτρωγες "κανονικά";

Δε γίνεστε αδιάκριτοι. Κοιτάξτε, το πρωί τρώω τοστ (ψωμί ολικής άλεσης) με vegan τυρί (έχει και διάφορες γεύσεις το μαγαζί που παρέθεσα πιο πάνω (δεν παίρνω ποσοστά από το μαγαζί:P), τελευταία έτρωγα με γεύση Pizza) και στύβω πορτοκάλι. Στη σχολή το πρωί-μεσημέρι μπορεί να φάω σπανακόπιτα, vegeterian pizza από έναν φούρνο (η οποία δεν όμως έχει τυρί, άρα είναι vegan), να πεταχτώ μέχρι το Bamboo που είναι κοντά στη σχολή μου και να φάω κάτι από εκεί (vegan τυρόπιτα, sandwich), γενικώς σίγουρα βρίσκεται κάτι. Όταν γυρίσω σπίτι, τρώω ό,τι έχει. :P Πολύ συχνά τρώω όσπρια (κυρίως φακές, φασολάδα, αράκα), ρύζι-μακαρόνια με σάλτσα, διάφορες χορτοφαγικές σούπες, πού και πού πίτσα με vegan τυρί, σπανακόπιτα, φυσικά σαλάτες και φρούτα, αλλά και γλυκά (είτε σπιτικά, είτε oreos/σοκολάτα γάλακτος, είτε αποξηραμένα φρούτα που είναι και υγιεινά) και λίγους ξηρούς καρπούς. Έξω, σε fast food, τρώω είτε φαλάφελ, είτε οικολογικό σουβλάκι (δηλαδή χωρίς κρέας), από κινέζικο μπορώ να φάω επίσης πολλά πράγματα, από μεξικάνικο μπορώ με λαχανικά και tofu αντί για κρέας, μερικά μπεργκεράδικα έχουν μπιφτέκι λαχανικών κλπ.

Από συμπληρώματα, μόνο τη βιταμίνη που παρέθεσα στο αρχικό μου μήνυμα. Μία κάθε δύο ημέρες παίρνω, δεν ξέρω αν κάποια στιγμή θα παίρνω καθημερινά μία.

Όσον αφορά το κόστος, αρχικά να πω πως τα σπιτικά φαγητά δεν τα φτιάχνω εγώ, όπως δεν αγοράζω τα περισσότερα υλικά. Αγοράζω το vegan τυρί, τα υποκατάστατα κρέατος όταν τρώω (δεν τα ανέφερα πριν) και λίγα ακόμη ίσως. Όσα αγοράζω εγώ, δεν είναι ακριβότερα από τα αντίστοιχα non-vegan. Νομίζω πως αυτό ισχύει συνολικά. Το fast food επίσης δεν είναι ακριβότερο το vegan, ίσα-ίσα το οικολογικό σουβλάκι, όπου το κανονικό κάνει 2€, συνήθως κάνει 1,30€ άρα παίρνεις δύο με 2,60€, ενώ και στις άλλες κατηγορίες οι vegan επιλογές είναι συνήθως φθηνότερες από λίγο έως αρκετά (το φαλάφελ είναι χορτοφαγικό ούτως ή άλλως). Η πολυτέλεια γενικώς ήταν πάντοτε το κρέας, μην κοιτάτε που πλέον παράγεται σε τεράστιες ποσότητες λόγω factory farming και η διαφορά δεν είναι η ίδια...

Το συμπλήρωμα διατροφής που παίρνω κοστίζει 12€ (11,90€ αν δεν κάνω λάθος) τα 90 δισκία. Με τον ρυθμό που τα καταναλώνω επί του παρόντος, δηλαδή ένα κάθε δύο μέρες, κρατάνε για έξι μήνες, επομένως κοστίζουν 2€/μήνα. Αν κάποιος παίρνει καθημερινά, θα κοστίζουν 4€/μήνα. Κάποιες άλλες βιταμίνες ίσως κοστίζουν περισσότερο, αλλά ξέρω σίγουρα πως η μηνιαία ένεση βιταμίνης Β12 που πηγαίνεις σε φαρμακείο για να σου την κάνουν, κοστίζει περίπου 0,80€, την κάνει η ξαδέρφη μου.

Ό,τι άλλο χρειαστείτε, με ρωτάτε!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

vassilis498

Διακεκριμένο μέλος

Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 7,079 μηνύματα.
γιατί δεν είναι vegan η guiness; :ermm:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Giorgos216

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1,247 μηνύματα.
γιατί δεν είναι vegan η guiness; :ermm:

"In answer to your query however, we do use isinglass, a by product of the fishing industry, for fining all Guinness brewed beers. Isinglass is used widely in the brewing industry although it is extensively refined before use. Its sole purpose is as a fining agent to help remove yeast from our beer, while we accept that some minor traces of isinglass may subsequently remain in the finished product.
We are very happy with the technical performance of isinglass in removing yeast although we are conscious that its use may represent a barrier to consumption of our products to some. As part of our ongoing efforts to further improve the way we make our products, we are seeking alternatives to isinglass. To date, we have not found any alternative that is as effective and as environmentally friendly as isinglass for our product."

https://www.huffingtonpost.com/2013/03/14/guinness-fish-bladder_n_2878165.html

Isinglass: https://en.wikipedia.org/wiki/Isinglass



Επιπλέον, τα ζελεδάκια και ο ζελές περιέχουν ζελατίνη (μεγάλη αποκάλυψη), η οποία συντίθεται από κόκκαλα, δέρμα και ιστούς ζώων (αυτή ίσως να είναι): https://en.wikipedia.org/wiki/Gelatin. Thereby, not vegan.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Anonyme

Δραστήριο μέλος

Η Anonyme αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Μεταφραστής/Διερμηνέας. Έχει γράψει 645 μηνύματα.
Δεν είναι χαζή η απορία σου, αρχίζω από τα ρούχα: Απαγορεύονται οι γούνες, τα μάλλινα και τα δερμάτινα ρούχα, ή οτιδήποτε προκύπτει από την εκμετάλλευση ζώου. Προσωπικά φοράω μόνο βαμβάκι.

Ωραία, λύθηκε η απορία. :)

Για τα καλλυντικά ναι, πρέπει να ψάξεις ποιες εταιρείες δεν κάνουν testing σε ζώα (νομίζω πως Body Shop και Korres είναι καθαρά αλλά πραγματικά δεν είμαι κατάλληλος για αυτού του τύπου την πληροφόρηση). Όσον αφορά οδοντόκρεμες/αποσμητικά/αφρόλουτρο/σαμπουάν/άρωμα που αναφέρεις (αφρό ξυρίσματος δε τυχαίνει να χρησιμοποιώ λόγω ξυριστικής μηχανής), είχα την εντύπωση πως δύσκολα δεν είναι vegan, αλλά η αλήθεια είναι πως δεν το έχω ψάξει και θα πρέπει να δω τόσο για το animal testing, όσο και για τα συστατικά τους. Με μια σύντομη ματιά, βλέπω πως είναι αρκετά που πρέπει να προσέχεις και πολλά που δε θα ξέρεις αν είναι vegan ή όχι βάσει συστατικών, βλέπουμε όμως σε τι έκταση χρησιμοποιούνται τα ζωϊκά προϊόντα...

Κι όμως τα περισσότερα καλλυντικά δεν είναι ούτε vegan oύτε cruelty free. :/: Tο σύμβολο των cruelty free προϊόντων είναι το leaping bunny που, προσωπικά, έχω εντοπίσει σε ελάχιστα προϊόντα στην Ελλάδα (μια λίστα εδώ). Το ίδιο με τα καλλυντικά ισχύει και για τα καθαριστικά (π.χ. απορρυπαντικά, μαλακτικά, σαπούνι για τα πιάτα, χλωρίνες κτλ.). Η μόνη εταιρία που έχω εντοπίσει που είναι οικολογική και cruelty free, είναι η Planet που, σε συνδυασμό με διάφορα φυτικά "γιατροσόφια" (π.χ. ξύδι, σόδα, λεμόνι, αιθέρια έλαια), μπορεί να κάνει το καθάρισμα του σπιτιού όσο πιο φυσικό γίνεται.

Ο γενικός κανόνας είναι: αν η εταιρία εξάγει στην Κίνα, κάνει πειράματα σε ζώα καθώς είναι υποχρεωμένη από την εκεί νομοθεσία.

Ας βάλω και μερικά link να υπάρχουν για όποιον ενδιαφέρεται:
Companies that DO test on animals.
Companies that DON'T test on animals.
Search for leaping bunny certified cruelty free products.
Environmental Working Group's Skin Deep. (βάση δεδομένων σχετικά με τα συστατικά που περιέχουν τα καλλυντικά)

Κι επειδή τα προϊόντα αυτά σπάνια πωλούνται στα καταστήματα καλλυντικών, υπάρχουν μερικά εδώ, εδώ και μια ελληνική εταιρία εδώ.

Βάζω και μια εικόνα για όποιον βαριέται να διαβάσει τη λίστα:
View attachment 59934
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

libre

Δραστήριο μέλος

Ο libre αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 694 μηνύματα.
Δεν υπαρχει ασφαλεστερη διατροφη απο το να ακολουθεις τη φυση σου. Κι η φυση του homo sapiens ειναι να ειναι παμφαγος. Δεν ειναι κανενα εγκλημα το να εισαι παμφαγος, ωστε να χρειαστει να το αλλαξεις. Η φιλοσοφια και η ηθικη του βεγκανισμου ειναι απλα ανεκδοτο. Το φαινομενο αυτο εντασσεται στα πλαισια του κοινωνικου εξτρεμισμου. Ανεκαθεν στις κοινωνιες υπηρχαν ατομα που ετειναν προς την ακροτητα, ειτε αυτο λεγεται πολιτικη, ειτε θρησκεια, ειτε φιλοσοφια, ειτε θεματα γλωσσας, ειτε οτιδηποτε. Σε ολους τους χωρους υπαρχουν ακραια ατομα και μερικες φορες καταφερνουν να κανουν ρευμα επινοώντας μια φιλοσοφια. Αυτο γινεται ειτε απο αισθηση «καθαροτητας» δηλαδη ακολουθεις μια γνησια σταση χωρις συμβιβασμους απεναντι σε κατι, ειτε απο διαθεση να ξεχωρισεις, ειτε επειδη υπαρχουν συμφεροντα πχ μια νεα industry. Κοινο στοιχειο ειναι ο φανατισμος και η υπεροψια.

Το επικινδυνο του θεματος ειναι οταν οι ακραιοι αποκτησουν δυναμη και ειναι εις θεσιν να διαμορφωνουν καταστασεις. Θυμαμαι ενα σχολειο στην περιοχη μου ειχε εναν βεγκαν διευθυντη που αποφασισε να αλλαξει τη διατροφη στο σχολικο εστιατοριο, προωθωντας το βεγκανισμο. Δεν εφτανε που τα παιδακια πεθαιναν της πεινας, εβαλε και διατροφολογους οι οποιοι περναγαν πανω απο τα τραπεζια κι εκαναν τον κηρυκα στα παιδακια που επαιρναν απο την καντινα κατι που αυτοι δεν θεωρουσαν υγιεινο. Ειχαν φτασει στο σημειο να κανουν τα παιδακια να αισθανονται ενοχες για αυτο που ετρωγαν. Μεχρι που ανελαβαν την υποθεση στα χερια τους οι γονεις και τους εδιωξαν κλωτσηδον.

Μην εχετε καμμια αμφιβολια για τους ακραιους αν μπορουσαν να παρουν εξουσια. Οι βεγκαν θα εστελναν τους χασαπηδες ισοβια, οι σκληροπυρινικοι λινουξαδες θα φακελωναν οσους χρησιμοποιουσαν windows και οι φανατικοι οικολογοι θα μας απαγορευαν να κλασουμε για να μην μολυνουμε την ατμοσφαιρα.

Καιρος ειναι να λανσαρουμε και τη μοδα του no-gan. Δεν τρως τιποτα, δεν καταστρεφεις ουτε ζωα ουτε φυτα, δεν κινδυνευει η υγεια σου απο διατροφικες παρενεργειες και δεν ξοδευεσαι κι ολας. (Για οσους ξερουν το ανεκδοτο με το γαιδαρο του χοτζα)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Giorgos216

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1,247 μηνύματα.
Δεν υπαρχει ασφαλεστερη διατροφη απο το να ακολουθεις τη φυση σου. Κι η φυση του homo sapiens ειναι να ειναι παμφαγος. Δεν ειναι κανενα εγκλημα το να εισαι παμφαγος, ωστε να χρειαστει να το αλλαξεις. Η φιλοσοφια και η ηθικη του βεγκανισμου ειναι απλα ανεκδοτο. Το φαινομενο αυτο εντασσεται στα πλαισια του κοινωνικου εξτρεμισμου. Ανεκαθεν στις κοινωνιες υπηρχαν ατομα που ετειναν προς την ακροτητα, ειτε αυτο λεγεται πολιτικη, ειτε θρησκεια, ειτε φιλοσοφια, ειτε θεματα γλωσσας, ειτε οτιδηποτε. Σε ολους τους χωρους υπαρχουν ακραια ατομα και μερικες φορες καταφερνουν να κανουν ρευμα επινοώντας μια φιλοσοφια. Αυτο γινεται ειτε απο αισθηση «καθαροτητας» δηλαδη ακολουθεις μια γνησια σταση χωρις συμβιβασμους απεναντι σε κατι, ειτε απο διαθεση να ξεχωρισεις, ειτε επειδη υπαρχουν συμφεροντα. Κοινο στοιχειο ειναι ο φανατισμος και η υπεροψια.

Το επικινδυνο του θεματος ειναι οταν οι ακραιοι αποκτησουν δυναμη και ειναι εις θεσιν να διαμορφωνουν καταστασεις. Θυμαμαι ενα σχολειο στην περιοχη μου ειχε εναν βεγκαν διευθυντη που αποφασισε να αλλαξει τη διατροφη στο σχολικο εστιατοριο, προωθωντας το βεγκανισμο. Δεν εφτανε που τα παιδακια πεθαιναν της πεινας, εβαλε και διατροφολογους οι οποιοι περναγαν πανω απο τα τραπεζια κι εκαναν τον κηρυκα στα παιδακια που επαιρναν απο την καντινα κατι που αυτοι δεν θεωρουσαν υγιεινο. Ειχαν φτασει στο σημειο να κανουν τα παιδακια να αισθανονται ενοχες για αυτο που ετρωγαν. Μεχρι που ανελαβαν την υποθεση στα χερια τους οι γονεις και τους εδιωξαν κλωτσηδον.

Μην εχετε καμμια αμφιβολια για τους ακραιους αν μπορουσαν να παρουν εξουσια. Οι βεγκαν θα εστελναν τους χασαπηδες ισοβια, οι σκληροπυρινικοι λινουξαδες θα φακελωναν οσους χρησιμοποιουσαν windows και οι φανατικοι οικολογοι θα μας απαγορευαν να κλασουμε για να μην μολυνουμε την ατμοσφαιρα.

Καιρος ειναι να λανσαρουμε και τη μοδα του no-gan. Δεν τρως τιποτα, δεν καταστρεφεις ουτε ζωα ουτε φυτα, δεν κινδυνευει η υγεια σου απο διατροφικες παρενεργειες και δεν ξοδευεσαι κι ολας. (Για οσους ξερουν το ανεκδοτο με το γαιδαρο του χοτζα)

Σε έδερναν σπίτι;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

libre

Δραστήριο μέλος

Ο libre αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 694 μηνύματα.
Σε έδερναν σπίτι;
Αν μας ελεγες και τι δουλεια κανεις για να καταλαβουμε καλυτερα. Ο βεγκανισμος κανει για δοκιμαστες καναπεδων. Πηγαινε πες τη φιλοσοφια σου σε τιποτα οικοδομους και ατομα που τους βγαινει ο πατος ολη μερα, να γελανε οι ανθρωποι....
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Giorgos216

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1,247 μηνύματα.
Αν μας ελεγες και τι δουλεια κανεις για να καταλαβουμε καλυτερα. Ο βεγκανισμος κανει για δοκιμαστες καναπεδων. Πηγαινε πες τη φιλοσοφια σου σε τιποτα οικοδομους και ατομα που τους βγαινει ο πατος ολη μερα, να γελανε οι ανθρωποι....

Αυτό που νομίζεις ότι όσοι είναι vegan δεν έχουν δυνάμεις, αξιοθαύμαστο.

https://www.veganbandit.net/10-famous-vegan-athletes/

Δεν παίρνεις πρωτεΐνη μόνο από το κρέας.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

libre

Δραστήριο μέλος

Ο libre αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 694 μηνύματα.
Αυτό που νομίζεις ότι όσοι είναι vegan δεν έχουν δυνάμεις, αξιοθαύμαστο.

https://www.veganbandit.net/10-famous-vegan-athletes/

Δεν παίρνεις πρωτεΐνη μόνο από το κρέας.
Αυτοι ειναι οι εξερεσεις κι οχι ο κανονας. Περι βεγκανισμου τα ξερω, γιατι ηταν η γυναικα μου παλια. Σε μια ζωη φυσιολογικων διατροφικως ανθρωπων, δηλαδη παμφαγων, ειναι τοσες οι απαγορευσεις για τον βεγκαν, που αρχιζεις να αναρωτιεσαι αν αξιζει τελικα να βαζεις τα δυο σου ποδια σε ενα παπουτσι ολη σου τη ζωη. Για να αποδειξεις τι στην τελική; Γιατι περι αποδειξεως προκειται. Δεν εχω δει ποτε κανεναν βεγκαν που να μη χασει ευκαιρια να το πει και μαλιστα να κανει και προπαγανδα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fmarulezkd

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο fmarulezkd αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών, επαγγέλεται Δημόσιος υπάλληλος και μας γράφει απο Νορβηγία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,775 μηνύματα.
Αυτό που νομίζεις ότι όσοι είναι vegan δεν έχουν δυνάμεις, αξιοθαύμαστο.

https://www.veganbandit.net/10-famous-vegan-athletes/

Δεν παίρνεις πρωτεΐνη μόνο από το κρέας.

Tη ντόπα τη συγκαταλέγουμε στη vegan diet;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Giorgos216

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1,247 μηνύματα.
Αυτοι ειναι οι εξερεσεις κι οχι ο κανονας. Περι βεγκανισμου τα ξερω, γιατι ηταν η γυναικα μου παλια. Σε μια ζωη φυσιολογικων διατροφικως ανθρωπων, δηλαδη παμφαγων, ειναι τοσες οι απαγορευσεις για τον βεγκαν, που αρχιζεις να αναρωτιεσαι αν αξιζει τελικα να βαζεις τα δυο σου ποδια σε ενα παπουτσι ολη σου τη ζωη. Για να αποδειξεις τι στην τελική; Γιατι περι αποδειξεως προκειται. Δεν εχω δει ποτε κανεναν βεγκαν που να μη χασει ευκαιρια να το πει και μαλιστα να κανει και προπαγανδα.

Δεν είναι ο σκοπός αυτός και κακώς κάνουν προπαγάνδα (όσοι το αναλύουν χωρίς να ερωτηθούν δηλαδή), διότι εσύ θεωρείς πως η όλη ιδέα είναι βλακώδης και ο σκοπός είναι να δείχνεις ξεχωριστός και φιλόζωος. Προσωπικά, όταν βλέπω ζώα (ή μωρά, αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση), ούτε "γούτσου γούτσου γλυκούλια" λέω, ούτε "τα αγαπάω", ούτε τίποτα. Κάποια τα βρίσκω χαριτωμένα αλλά δεν είναι ένα θέμα που με ενδιαφέρει, δεν έχω κατοικίδια. Ωστόσο, η φιλοζωία είναι εντελώς διαφορετική. Είναι αν πιστεύεις πως τα ζώα έχουν δικαίωμα σε αξιοπρεπή ζωή, υπό καλές συνθήκες, χωρίς να στερηθούν την ελευθερία τους και να σφαχτούν. Και για να πω και για τη φύση, τα σαρκοφάγα ζώα δεν είναι φιλόζωα γιατί δεν έχουν το περιθώριο (και τη συναισθηματική νοημοσύνη) να είναι. Οι άνθρωποι, όμως, έχουν επιλογή, και για κάποιους από εμάς είναι εύκολη.

Στην τελική, μια μέση λύση είναι να δεχθείς να στερούνται την ελευθερία τους, αλλά να μη στερούνται τη ζωή τους και να γίνεις χορτοφάγος, αγοράζοντας βιολογικά για να ελπίζεις σε καλές συνθήκες διαβίωσης. Είναι μια μέση λύση και το μόνο που στερείσαι είναι το ίδιο το κρέας, συνεπώς τη θεωρώ και εύκολη.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Giorgos216

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1,247 μηνύματα.
Σημερινό

 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

vassilis498

Διακεκριμένο μέλος

Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 7,079 μηνύματα.
θάνατος στα συμφέροντα των πολυεθνικών κτηνοτρόφων; :sly:

έτσι καλά το πας
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Gate4

Επιφανές μέλος

Η Ηägring αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 25,581 μηνύματα.
Αντι να κοψεις το κρεας θα σου προτεινα να αυξησεις την καταναλωση ψαριων και θαλασσινων. Αν κοψεις και την ζαχαρη θα δεις τεραστια διαφορα πανω σου. Την 1η εβδομαδα θα νιωθεις χαλια, αλλα μετα θα νιωθεις καλυτερα απο ποτε, με περισσοτερη ενεργεια και καλυτερη διαθεση.
Ναι πραγματικά τα ψάρια είναι ότι καλύτερο. Να σε πω πλέον και γω 2-3 φορές την εβδομάδα ψάρι τρώω. Κόκκινο κρέας δεν κάνουμε συχνά σπίτι, μια φορά το μήνα άντε δύο. Γενικά από κρέας είμαι κομπλέ πιο πολύ από αυτά.

Τώρα νομίζω το θέμα με τις βιομηχανίες κτλ κούρασε πάρα πολύ. Αυτή τη στιγμή στη γη είμαστε στο περίπου 7,35 δισεκατομμύρια. Και να βγάλεις αυτούς που υποσιτίζονται μέσα στον κόσμο πάλι δεν φτάνουν οι παραγωγές από μικρές φάρμες σε ζώα και φυτά είτε σας αρέσει είτε όχι. Αν γινόταν δεν θα καθόμασταν να ρίχνουμε λιπάσματα για να βγάζουμε περισσότερες σοδιές ούτε θα υπήρχε τόση παραγωγή κρέατος. Ανάλογα με τον πλυθισμό πάει, και έχουμε αύξηση. Deal with it.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τάσος97

Τιμώμενο Μέλος

Ο Allostasis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Βιολόγος και μας γράφει απο Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 11,113 μηνύματα.
Εγω θα συμφωνησω με τον παραπανω για no-gan.. μας τα πρηξατε με τα ζωα και τις βιομηχανιες λες και τα φυτα δεν εχουν ψυχη.. ανωμαλοι... που σας παει η καρδια να τα μασουλατε ολη μερα..
σας επιασε ο καημος για τα ζωα ξαφνικα......

με κατι τετοιους σαν εσας δεν εχει μεινει χορταρι για χορταρι και γεμισαμε πολυκατοικιες... επισης δεν καταλαβαινω γιατι σας ενοχλει το κοκκινο κρεατακι του μοσχαριου. Οκ το δοκιμασατε και δε σας αρεσε ή σας επιασε ο πονος για τη βιομηχανια. Υπαρχουν και αλλα ειδη κρεατος... Έχει πηξει ο τοπος στο γατι να πουμε.. οι κινεζοι δωσαν το παραδειγμα εμεις ακομα;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Giorgos216

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1,247 μηνύματα.
θάνατος στα συμφέροντα των πολυεθνικών κτηνοτρόφων; :sly:

έτσι καλά το πας

Χαχαχα βήμα-βήμα και θα βρεθώ σε πορεία του ΠΑΜΕ πριν καταλάβω τι μου συμβαίνει.

Εγω θα συμφωνησω με τον παραπανω για no-gan.. μας τα πρηξατε με τα ζωα και τις βιομηχανιες λες και τα φυτα δεν εχουν ψυχη.. ανωμαλοι... που σας παει η καρδια να τα μασουλατε ολη μερα..
σας επιασε ο καημος για τα ζωα ξαφνικα......

με κατι τετοιους σαν εσας δεν εχει μεινει χορταρι για χορταρι και γεμισαμε πολυκατοικιες... επισης δεν καταλαβαινω γιατι σας ενοχλει το κοκκινο κρεατακι του μοσχαριου. Οκ το δοκιμασατε και δε σας αρεσε ή σας επιασε ο πονος για τη βιομηχανια. Υπαρχουν και αλλα ειδη κρεατος... Έχει πηξει ο τοπος στο γατι να πουμε.. οι κινεζοι δωσαν το παραδειγμα εμεις ακομα;

Για τον πόνο των φυτών:



Για το χορτάρι και λοιπά περιβαλλοντικά θέματα:

 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

prinCess.

Επιφανές μέλος

Η prinCess. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 31 ετών, επαγγέλεται Fashion designer και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 12,089 μηνύματα.
Αυτό το πράγμα που όλοι οι κρεατοφάγοι νομίζετε ότι όλοι οι χορτοφάγοι είναι δήθεν άτομα και κοτσάρουν παντού τη ταμπέλα του χορτοφάγου και ότι όλοι πάνε να σε πείσουν να γίνεις κι εσύ, έχει καταντήσει σπαστικό. Ας πούμε απλά ότι είναι ιδεολογία, έχεις μια κοσμοθεωρία, έναν τρόπο ζωής, δεν είναι απλά ότι δε τρως κρέας από μόδας, ή ότι μιλάς γι' αυτό για να το παίξεις αλάνι, μιλάς γι' αυτό για να ανοίξεις τα ματάκια των άλλων.

Οι περισσότεροι άνθρωποι ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ, γι' αυτό συνεχίζουν και τρώνε κρέας. Τρως κρέας από επιλογή σου, επειδή σου αρέσει, επειδή έτσι σε έμαθαν, όχι επειδή αν δε φας κρέας δε θα'χεις δυνάμεις και άλλες τέτοιες πίπες.
ΚΡΕΑΣ ΘΑ ΦΑΣ ΕΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΘΕΛΕΙΣ. Επειδή είσαι άνιωθος, επειδή σε νοιάζει να μη θανατώνουν και να μη βασανίζουν μόνο γατάκια και σκυλάκια, όχι γουρουνάκια και κοτοπουλάκια. Μπορείς να ζήσεις χωρίς αυτό, άπειροι άνθρωποι ζουν χωρίς αυτό, ο άνθρωπος δεν είναι παμφάγο, είναι από επιλογή παμφάγο.

Εχω βαρεθεί τη μαλακία ότι ο άνθρωπος το χρειάζεται, εσύ επειδή είσαι έξυπνος και δεν ξεστραβώνεσαι νομίζεις ότι το χρειάζεσαι. Αν μάθεις να τρως σωστά και να συνδυάζεις τις τροφές δε θα' χεις πρόβλημα υγείας.
Φιλάκια
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,494 μηνύματα.
Εγω θα συμφωνησω με τον παραπανω για no-gan.. μας τα πρηξατε με τα ζωα και τις βιομηχανιες λες και τα φυτα δεν εχουν ψυχη.. ανωμαλοι... που σας παει η καρδια να τα μασουλατε ολη μερα..
σας επιασε ο καημος για τα ζωα ξαφνικα......

με κατι τετοιους σαν εσας δεν εχει μεινει χορταρι για χορταρι και γεμισαμε πολυκατοικιες... επισης δεν καταλαβαινω γιατι σας ενοχλει το κοκκινο κρεατακι του μοσχαριου. Οκ το δοκιμασατε και δε σας αρεσε ή σας επιασε ο πονος για τη βιομηχανια. Υπαρχουν και αλλα ειδη κρεατος... Έχει πηξει ο τοπος στο γατι να πουμε.. οι κινεζοι δωσαν το παραδειγμα εμεις ακομα;
Αν σας τα πρηξαμε,απλα μπορειτε να μην μας διαβαζετε.:DΕδω μιλαμε για χορτοφαγια και κρεατοφαγια.Να μιλησουμε για κατι αλλο;
Το τρολινγκ με τα χορταρακια να σταματισει.Με κατι πρεπει να τραφουμε.
Τα χορταρακια δεν ειναι ζωα,οποτε και καμια σχεση με φιλοζωια.
Να πω ενα μεγαλο Μπραβο στον Γιωργο,που τολμισε να γραψει την αποψη του και την σταση του σε αυτο το θεμα,που εχουν πεσει ολοι οι κρεατοφαγοι-ανθρωποφαγους-ανθρωποφαγους.....αλλα δυστυχως οχι μονο κρεατοφαγοι αλλα και ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΓΟΙ να κατασπαραξουν οποιον οχι μονο υποστηριζει την χοιρτοφαγια,αλλα ακομα και την μειωση καταναλωσης κρεατος.
Εδω δεν ειμαστε για να πουμε στον αλλον τι να κανει.Εδω απλα λεμε τις αποψεις μας και παραθετουμε ερευνες.Και την δικια μας σταση.
Αν δεν συμφωνει καποιος δικαιωμα του.Με επιχειρηματα ομως.Και με ειλικρινια,.Οχι με μπουλινγκ και τρολλινγκ.
Αλλα δεν μασαμε..:D
Ευτυχως η σταση του κοσμου αλλαζει...ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΓΕΓΟΣΝΟΣ!!!!!!!!!:clapup:
Και για το τελος,την ανακοινωση της green peace
Λιγότερο κρέας, καλύτερα για όλους

Blogpost από Έλενα Δανάλη - 29 Οκτωβρίου, 2015 στις 11:36Πρόσθεσε σχόλιο

Η πρόσφατη ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που κατατάσσει το επεξεργασμένο κρέας στα καρκινογόνα και το κόκκινο κρέας στα «πιθανώς καρκινογόνα» (όπως το Glyphosate του Roundup) δείχνει ότι η ποσότητα και η συχνότητα με την οποία σήμερα τρώμε κρέας και αλλαντικά έχουν πλέον χτυπήσει κόκκινο.
Υπάρχει λύση; Φυσικά, και μάλιστα είναι φυσική: τρώμε περισσότερα φρέσκα φρούτα και λαχανικά (εποχικά και τοπικά) και μειώνουμε την εβδομαδιαία κατανάλωση κρέατος και αλλαντικών τουλάχιστον στο μισό (για αρχή).
Ακόμα όμως και αν δεν υπήρχαν οι λόγοι υγείας ή οι ηθικοί λόγοι (άθλιες συνθήκες εκτροφής, καταπάτηση δικαιωμάτων ζώων, βιομηχανικός σταβλισμός, κοκ), η μείωση της κατανάλωσης του κρέατος επιβάλλεται και από σοβαρότατους περιβαλλοντικούς λόγους: κατασπατάληση φυσικών πόρων, ρύπανση νερού και εδάφους, επιδείνωση κλιματικών αλλαγών, κοκ.
Ξέρεις ότι:


  • Για να καλυφθεί η σημερινή ζήτηση σε κρέας και αλλαντικά εκτρέφονται παγκοσμίως περισσότερα από 1 δις γουρούνια, 19 δις κοτόπουλα και 1,4 δις βοοειδή.

  • Η μαζική εκτροφή βοοειδών ευθύνεται για το 80% των αποψιλωμένων περιοχών του Αμαζονίου.



  • Το 80% της παγκόσμιας καλλιέργειας σόγιας (κυρίως μεταλλαγμένης) προορίζεται για ζωοτροφή των ζώων που παράγουν κρέας και γαλακτοκομικά προϊόντα και μόλις το υπόλοιπο 20% για ανθρώπινη κατανάλωση. Η καλλιέργεια της σόγιας απαιτεί τεράστιες ποσότητες νερού και χημικών (φυτοφαρμάκων και ζιζανιοκτόνων).

  • Η ποσότητα νερού (403.000 λίτρα) που χρησιμοποιείται για να παράγουμε κρέας και γαλακτοκομικά που θα καταναλωθούν σε διάστημα ενός χρόνου ισοδυναμεί με το νερό που χρειάζεται ένας άνθρωπος για να κάνει ντους 17 φορές την ημέρα ή 6.190 ντους το χρόνο.


  • Το 2011 πουλήθηκαν 8.481 τόνοι αντιβιοτικών για χρήση στην κτηνοτροφία σε σύνολο 25 χωρών της ΕΕ, ποσότητα που ισοδυναμεί με το βάρος 706 διώροφων λεωφορείων.

Τι μπορείς να κάνεις

Αποδέξου την πρόκληση να μειώσεις την εβδομαδιαία κατανάλωση κρέατος στο μισό και προσκάλεσε τους φίλους σου να κάνουν το ίδιο

πηγη


 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

bekker

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο bekker αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 223 μηνύματα.
Do Processed and Red Meat Cause Cancer?

Today, the World Health Organization's International Agency for Research on Cancer published a statement in The Lancet detailing its position on the carcinogenicity of processed and red meat (1). The statement, resulting from a meeting of 22 scientists from 10 countries, concluded that processed meat is a group 1 carcinogen, meaning that it is "definitely carcinogenic to humans". They also judged that red meat is a group 2A carcinogen, meaning that it probably causes cancer but the evidence isn't as strong. They're mostly referring to the links between processed and red meat and digestive tract cancer, particularly cancers of the colon and rectum.

These statements were met with a media frenzy, and the expected furor from the meat industry. The most surprising thing, for me, is that anyone would be surprised by the IARC's statement.


Even the 2010 USDA Dietary Guidelines, as influenced by industry lobbying as they are, state (2):
...moderate evidence suggests an association between the increased intake of processed meats (e.g., franks, sausage, and bacon) and increased risk of colorectal cancer and cardiovascular disease.
Although to be fair, the Guidelines do beat around the bush quite a bit, never directly stating that we should avoid processed meat. Instead, they recommend avoiding "solid fats", then list processed and red meats as possible sources of such fats.

As I detailed in my series "Is Meat Unhealthy?", there is abundant evidence that processed meat increases the risk of digestive tract cancers. We have consistent evidence from observational studies, human biomarker trials, and animal studies. And we have a clear mechanism. Science is never 100 percent conclusive, but this is about as close as it gets.

As far as fresh red meat is concerned, the risk is less clear, but I think the IARC's conclusion that it probably contributes to colorectal cancer risk is reasonable based on the evidence.

Some people are comparing the risk of eating processed and red meat to the risk of smoking cigarettes. This is utter nonsense. Smoking cigarettes is far more harmful to health than eating processed meat, and infinitely more harmful than eating fresh red meat. On average, cigarette smokers have three times higher mortality rates than non-smokers, and they die an average of 10 years earlier than non-smokers (3)!

In contrast, if you squint at the data hard enough, people who eat a lot of processed meat have a slightly higher mortality rate than people who don't. And people who eat a lot of fresh red meat have about the same mortality rate as people who avoid it. Also, fresh red meat is a highly nutritious food, whereas cigarettes don't supply any essential nutrients as far as I know... So although these foods probably do carry some risk, let's keep it in perspective and not get carried away.

My conclusion: eat bacon if you want to-- but don't think you're doing your health any favors.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 186240

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Οι περισσότεροι άνθρωποι ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ, γι' αυτό συνεχίζουν και τρώνε κρέας. Τρως κρέας από επιλογή σου, επειδή σου αρέσει, επειδή έτσι σε έμαθαν, όχι επειδή αν δε φας κρέας δε θα'χεις δυνάμεις και άλλες τέτοιες πίπες.
ΚΡΕΑΣ ΘΑ ΦΑΣ ΕΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΘΕΛΕΙΣ. Επειδή είσαι άνιωθος, επειδή σε νοιάζει να μη θανατώνουν και να μη βασανίζουν μόνο γατάκια και σκυλάκια, όχι γουρουνάκια και κοτοπουλάκια. Μπορείς να ζήσεις χωρίς αυτό, άπειροι άνθρωποι ζουν χωρίς αυτό, ο άνθρωπος δεν είναι παμφάγο, είναι από επιλογή παμφάγο.

Εχω βαρεθεί τη μαλακία ότι ο άνθρωπος το χρειάζεται, εσύ επειδή είσαι έξυπνος και δεν ξεστραβώνεσαι νομίζεις ότι το χρειάζεσαι. Αν μάθεις να τρως σωστά και να συνδυάζεις τις τροφές δε θα' χεις πρόβλημα υγείας.
Φιλάκια

Ο άνθρωπος είναι ΠΑΜΦΑΓΟΣ. Δηλαδή χρειάζεται ΚΑΙ κρέας. Συγχαρητήρια σε όσους δεν τρώνε κρέας αλλά πρώτον δεν είστε ηθικά ανώτεροι και δεύτερον σταματήστε να το παίζετε ότι έχετε βρει την ουσία της ζωής και πως ΟΛΟΙ πρέπει να ακολουθήσουν αυτό που λέτε.
Συμφωνώ όσο δεν πάει με το παν μέτρον άριστον. Βοn Appetit:happy:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top